#حریره_بادام_مخصوص
#موادلازم
مغز بادام شیرین و خام --- 5 عدد
آب --- دو سوم لیوان
آرد برنج قهوه ای --- یک قاشق غذاخوری
عصاره کشمش --- 2 قاشق غذاخوری
#طرزتهیه
مغز بادام را با آب داغ خیس کرده ، پوست بکنید و همراه آب ، در مخلوط کن مخلوط کنید ، سپس در طرف کوچکی ریخته و بعد آرد را اضافه کرده و روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا بجوشد . در این حال حریره را از روی اجاق برداشته و عصاره کشمش را به آن افزوده و صبر کنید تا خنک شود . سپس کودک خود تغذیه کنید .
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#طرزعصاره_گیری_کشمش
یک استکان کشمش سایه خشک یا آفتاب خشک را تمیز کرده و بشوئید
و با یک لیوان آب جوشیده ولرم مخلوط کرده ودر مخلوط کن ، مخلوط کنید، تا بصورت شیره در آید و بعد صاف کرده و سپس مورد مصرف قرار دهید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
نوع دیگر حریره بادام
در این نوع حریره بادام از آرد جوانه گندم استفاده شود.
گندم با پوست را جوانه زده، بعد خشک کنید و در آخر آسیاب کرده و آرد جوانه را بدست آورید و در غذای کودک استفاده کنید.
هفته ای 2 بار کودک خود را با انواع حریره تغذیه کنید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
نوع دیگر حریره بادام
در این نوع حریره، مخلوطی از آرد جوانه گندم و آرد برنج قهوه ای استفاده شود.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#حریره_فندق
این حریره نیز مثل حریره بادام تهیه می شود؛ با این اختلاف که به جای بادام از 5 عدد فندق خام درشت استفاده شود.
#توجه: این حریره برای کودکانی که یبوست مزاج دارند مفید است.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#سوپ_سبزیجات
کودک خود را 2 بار در هفته با این سوپ تغذیه کنید .
#موادلازم
برنج قهوه ای نیم کوب شده 1 قاشق غذا خوری ،
بلغور گندم 1 قاشق مربا خوری ،
جو پوست کنده نیم کوب شده 1 قاشق غذا خوری ،
ماش مقداری
گشنیز و جعفری خرد شده 2 قاشق غذا خوری .
نمک در یا بمقدار کم .
#طرزتهیه
همه مواد را با دو ونیم لیوان آب در ظرف لعابی یا سفالی ریخته و روی اجاق بگذارید ، تا بمرور پخته و جا بیفتد وآماده گردد
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#پوره_سبزیجات
#موادلازم
هویج فرنگی یا زردک یک عدد کوچک ،
کدو حلوائی یک تکه کوچک ،
روغن زیتون یک قاشق چای خوری ،
انبه یک قاشق غذا خوری .
👈 هر دو را بخار پز کرده و پوست کدو را جدا کنید ودر پیاله ای با چنگال له کنید ،
سپس یک قاشق غذا خوری انبه را به کدو و هویج اضافه کنید و بعد یک قاشق چای خوری روغن زیتون بکر و چند قطره آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
وکودک خود را تغذیه کنید .
هفته ای دو بار کودک خود را با این غذا تغذیه کنید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#پوره سبزیجات و میوه جات
#موادلازم
انجیر خشک رسیده قهوه ای 5 عدد ،
برگه خشک آفتابی زرد آلو 5 عدد ،
مغز پسته خام 5 عدد .
همه را تمیز کرده وشسته و با نصف لیوان آب خیس شود . بعد از آماده شدن در پیاله ریخته و با چنگال له کنید و هفته ای دو بار کودک خود را با این پوره تغذیه کنید .
$توجه :
در صورت استفاده از مواد حیوانی ، بهتر است که بعد از یک سالگی بمقدار کم از ماهیچه گوسفند استفاده شود . یک قلم که همراه ماهیچه است به سوپ اضافه شود .
#توصیهبهمادران :
سعی کنید که بچه را شکم باره تربیت نکنید و پر خور بار نیاورید .
مادران سعی کنند که کودک خود را بمرور به غذا خوردن عادت دهند و از کم شروع کنند .
بهترین غذا برای کودک ، شیر مادر بوده و مادرانی که می خواهند به کودک خود خدمت کنند و او را خوب تغذیه کنند ، بهتر است که خود مادر غذای خوبی داشته باشد . تا فرزندش ، خوب تغذیه شود .
مادران سعی کنند که کودک خود را به مواد غذائی بی محتوا مانند : ماکارونی ، بستنی ، انواع شکلات ، بیسکویت ، پفک و چیپس و یخمک و غیره ......عادت ندهند .
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
این هم بستنی ترتیب یافته از شیر بز و ریشه گیاه ثعلب که همراه پودر پسته و مربای تمشک جنگلی میل می شود😋
مناسب برای همه ذائقه ها👌البته صرف نظر از مفرح بودن ...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#گندم_باقالی
(آش دندونی )
#طرزتهیه:
برا درست کردنش سه لیوان گندم رو بزارید شب تا صبح تو آب تا خوب خیس بخوره،
گندم ،لوبیا چیتی یه پیاز کوچیک خام خورد شده و کمی زردچوبه و نمک و اب ویابهتر اب قلم بزارید تاسه چهار ساعت با شعله کم حسابی گندم بپزه و نرم بشه،
یه ساعت اخر یه پیازو سرخ کنین و بهش اضافه کنین و نمک و فلفل و انداره کنین و سرو کنین
*فرق این خوشمزه جان آش دندونی اینه که توش #نخود نداره.
*حتمن توش آب گوشت ابگوشتی گوسفندی که استخوان داره بریزید.
*از گندم پوست کنده یا پرک استفاده نکنین، گندم تازه و ارگانیک استفاده کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#خاگینه_گردویی
#موادلازم :
🔹گردوی آسیاب شده 3 ق سوپخوری سر پر
🔹تخم مرغ محلی 1 عدد
🔹آرد گندم کامل سبوس دار 1 ق سوپخوری سر پر
🔹شیر گاو محلی2 ق سوپخوری
🔹دارچین یا زنجبیل به مقدار دلخواه
برای شیره:🔻
🔸عسل یک پیمانه
🔸آب سه چهارم پیمانه
🔸گلاب یک چهارم پیمانه
🔸زعفران دم کرده چهار قاشق سوپ خوری
#طرزتهیه:
تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید.
تخم مرغ محلی را با همزن دستی بزنید،شیر گاو را اضافه و خوب هم بزنید،حالا مواد خشک را هم اضافه و مخلوط کنید.
قالب را چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید و سپس داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-18 دقیقه قرار دهید.
بعد از پخت و سرد شدن خاگینه ها را داخل شربت داغ قرار دهید.
🔸 #طرزتهیه_شربت:
آب و عسل را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید بجوشد،سپس گلاب را به آن اضافه کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#کیک_سیب_دارچین
💫امام صادق (ع) می فرمایند:
سیب از هر چیزی سریع تر به قلب فایده می بخشد.(طب الائمه،ص ۱۳۵)
✅ #موادلازم:
▫️تخم مرغ محلی 4 عدد
▫️روغن زرد نصف لیوان
▫️شیر محلی یک فنجان
▫️عسل یک لیوان
▫️آرد گندم سبوس دار 2 لیوان
▫️سیب متوسط 3 عدد
▫️دارچین یک قاشق غذا خوری سرخالی
▫️پسته یا گردوی خرد شده یک فنجان
▫️شیره انگور یک لیوان
✅ #طرزتهیه:
سیب ها را پوست گرفته و برش بزنید و در ظرفی که با روغن زرد، چرب کرده اید، به صورت منظم بچینید، روی آن ها را پسته یا گردوی خرد شده و دارچین بپاشید و در پایان شیره انگور را اضافه نمایید.
◀️ در ظرفی مواد کیک را مخلوط کرده و خوب هم بزنید. ( میزان آرد به گونه ای باشد که مواد کیک به قوام بیاید و نباید خیلی روان شود )
◀️ مایع کیک را با دقت روی سیب ها بریزید و در فر با دمای 180 درجه نزدیک به 30 دقیقه قرار دهید.
◀️ وقتی از فر خارج کردید، بگذارید سرد شود، سپس در ظرف دیگری به شکل وارونه برگردانید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍞شیرینی #پيسه_کنده
👈 🍰پيسه کنده يه نوع شیرینی مازندرانیه که از قدیم واسه شب یلدا تو اکثر خونه ها پیدا می شد
خیلی هم خوشمزه و آسونه و جالب تر این که طبیعی و سالمه😋
✅ #موادلازم
1⃣ آرد برنج سبوس دار 👈 2 پیمانه
2⃣ گردوی آسیاب شده 6 قاشق غذا خوری
3⃣ عسل طبیعی 👈 دو سوم لیوان
4⃣ کنجد 👈 4 قاشق غذا خوری
5⃣ گلاب 👈 یک چهارم لیوان
6⃣ آب سالم 👈 1 لیوان
✅ #طرزتهیه
1⃣ ابتدا آرد برنج را روی شعله ملایم داخل ظرف مسی هم می زنیم تا کمی حالت بوداده به خودش بگیرد.
2⃣ سپس گردو و کنجد را اضافه می کنیم و به اندازه ای که گرم شده باشد، هم می زنیم.
3⃣ بعد از حدود 5 دقیقه، عسل را با آب جوش مخلوط می کنیم و به مواد در حال گرم شدن اضافه می کنیم.
4⃣ در آخر هم گلاب را اضافه کرده و هم می زنیم و ظرف را از روی حرارت برداشته، کمی صبر می کنیم تا مواد خنک شود.
5⃣ در ادامه، به اندازه دلخواه، قالب می زنیم که در روستاها مرسوم است اندازه یک گردو یا نارنگی گرد می کنند.
📢 دقت کنید که جای آسیاب کردن گردوها می توان گردوها را خرد کرد و حتی به جای عسل با شیره خرمالو وحشی این شیرینی را درست کرد
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#شربت_دارچین 🍷
✅ #خواص
1⃣ بازکردن عادت ماهیانه
2⃣ از بین بردن نفخ شدید
3⃣ مقوی معده های سرد
✅ #موادلازم
1⃣ دارچین سیاه 👈 ۱۰۰گرم
2⃣ تخم کرفس 👈 ۱۲۰گرم
3⃣ افسنطین 👈 ۲۰۰ گرم
✅ #طرزتهیه
👈 مجموع را در ۲ لیتر آب سالم بجوشانند تا دو ثلث آن برود و یک ثلث بماند. سپس صاف کرده و با یک کیلو شکر سرخ مخلوط وقوام آورند.
👈 مقدار خوراک از این شربت هر بار ۵۰-۳۵ گرم است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#حلوای_آرد_گندم_زعفرانی
✅ #موادلازم
1⃣ آرد گندم سوس دار 👈 1 لیوان
2⃣ شکر سرخ 👈 1 لیوان
3⃣ روغن ارده کنجد و کره محلی 👈 75تا 100 گرم
4⃣ زعفران دم کرده 👈 به میزان لازم
5⃣ گلاب 👈 1/4 لیوان
6⃣ آب سالم 👈 1 لیوان
✅ #طرزتهیه
1⃣ ابتدا داخل یک ظرف مسی که قبلا آن را داغ کردیم کره محلی را قرار داده و با شعله ملایم اجازه می دهیم که کره کم کم آب شود، مراقب باشید دوغ کره نسوزد.
2⃣ در این حین، شکر سرخ را درظرف دیگر با یک لیوان آب حل کرده و آن گاه ظرف را روی حرارت قرار داده تا به جوش آید، زعفران و گلاب را اضافه می کنیم و سپس اجازه می دهیم تا خنک شود.
3⃣ بعد از اینکه کره محلی (برای طعم حلوا) آب شد، آرد الک شده را اضافه می کنیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. حال روغن را اضافه می کنیم تا آرد بهتر سرخ شود.
4⃣ سپس مایع گلاب و زعفران خنک شده را به موادمان اضافه می کنیم و آنقدر هم می زنیم که حلوا به ظرف نچسبد.
📢 #نکات_لازم
1⃣ آرد درحین سرخ شدن، ابتدا روغن جذب می کند و پس از سرخ شدن، روغن پس می دهد.
2⃣ برای اینکه گلوله های آرد از بین برود باید, درحین هم زدن آرد، قبل و بعد از اضافه کردن محلول شکر، آن را به دیواره های ظرف فشار دهیم، تا هیچ گلوله آردی دیگر در آن مشاهده نگردد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#رب_سیب خانگی
👈 #طرزتهیه
✅آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد.
🔻طبع:گرم
🔸 #خـــــواص:
✳️تقویت ڪننده قلب
✳️مغز
✳️کبد
✳️بهبود دهنده دستگاه گوارش
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔅💠﷽💠🔅
✅آیا میدانید چرا هنگام طبخ غذا از
#دمکنی
روی ظروف استفاده می شود :
✍دم کنی وسیله ای است که کار باز بودن درب غذا و گذاشتن درب آن را بعد از پختن انجام می دهد درواقع سموم را دفع و مواد مفید را نگه داری میکند و اجازه دفع نمی دهد.
دم کنی باید از جنس حصیر ،پارچه های پنبه ای و نخی باشد .
🚫امروزه دم کنی ها از جنس پشم شیشه می باشد و باعث می شود سموم پشم شیشه وارد غذا و سپس وارد بدن ماشود .
که این سموم عوارضی سوء برای ما ایجاد میکند از جمله ایجاد ناراحتی های معده و سینه که شایع می باشد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍛 #قاتق_بابونه
🌱زیبای پرخاصیت
🌼 #قاتق_بابونه علاوه بر غذا یک #داروخانه_قدرتمند میباشد..
غذایی مقوی و مناسب #سرماخوردگی است و نیز بهترین گزینه به منظور پیشگیری از #عفونت و درد برای کسانیکه #دندان کشیدهاند.
📌 #مسکّن_پرخاصیت
🥣 #طرزتهیه :
ابتدا پیاز را کمی تفت داده و به تعداد نفرات آرد گندم به آن اضافه می کنیم ( هر نفر یک قاشق غذاخوری ) میگذاریم تا تفت داده شود، سپس زردچوبه ، نمک و بابونه شسته شده را در داخل آرد گندم ریخته و به آن آب اضافه میکنیم و روی اجاق گاز میگذاریم و به هم میزنیم تا گلوله گلوله نشود.
🍵 زمانی که جوش آمد و به غلظت دلخواه رسید ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ شکسته و به آن اضافه میکنیم ، باید زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کرده سفیده را هم زده وبه آن اضافه کنیم.
سپس زرده را اضافه میکنیم و پس از اینکه زرده نیمبند شد قاتق بابونه آماده است👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️