eitaa logo
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
2.8هزار دنبال‌کننده
495 عکس
25 ویدیو
0 فایل
⚜آشپزی اسلامی⚜ 🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹 ⛔ کپی مطالب فقط با لینک⛔ . وابسته به کانال سلامت منتظران👈🏻 join🔜 @SalamateMontazeran . . طبیب وثبت سفارش👈🏻 @sadat68m
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵 ✅ماست: سرد و تر ✅شیر: کمی سرد و تر ✅کره: سرد و تر ✅دوغ: خیلی سرد و تر ✅سرشیر:سرد و تر ✅خامه: سرد و تر ✅پنیر: سرد و خشک ✅کشک: سرد و خشک ✅قره قروت: سرد و خشک 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔵 ✅نخود: گرم و خشک ✅لوبیا سفید: کمی گرم و تر ✅لوبیا چیتی: گرم و تر ✅لوبیا قرمز: گرم و تر ✅لوبیا چشم بلبلی:کمی گرم و تر ✅عدس: سرد و خشک ✅دال عدس: گرم و خشک ✅گندم: گرم و تر ✅جو: سرد و تر ✅جو دوسر: معتدل ✅ماش:سرد و خشک ✅لپه: گرم و خشک ✅برنج: سرد و خشک 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔵 ✅تره: خیلی گرم و کمی خشک ✅کلم برگ: گرم و خشک ✅گل کلم: گرم و خشک ✅ریحان: کمی گرم و خشک ✅جعفری: خیلی گرم و خشک ✅شنبلیله: گرم و خشک ✅گشنیز: سرد و خشک ✅ریواس: سرد و کمی خشک ✅مارچوبه: گرم و تر ✅قارچ: سرد و تر ✅لوبیا سبز: سرد و تر ✅خرفه: خیلی سرد ✅تربچه: گرم و خشک ✅پیازچه: گرم و خشک ✅نعناع:نسبتا گرم و خشک ✅ترخون:خیلی گرم و خشک ✅مرزه: نسبتا گرم و خشک ✅پونه: گرم و خشک ✅شاهی: گرم و نسبتا خشک ✅شوید: گرم و خشک ✅اسفناج: کمی سرد و تر ✅کرفس: گرم و خشک 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔵 ها ✅شتر: گرم و خشک ✅گاو: سرد و تر ✅گوساله: سرد و تر ✅گوسفند: گرم و تر ✅بز: سرد و تر ✅مرغ محلی: گرم و تر ✅خروس: سرد و تر ✅جوجه مرغ: گرم و تر ✅ماهی: سرد و تر ✅میگو: سرد و تر ✅اردک: سرد و تر ✅غاز: گرم و تر ✅بوقلمون: گرم و تر ✅کبک: گرم و تر ✅بلدرچین: گرم و تر ✅قرقاول: گرم و تر ✅سار: گرم و تر ✅گنجشک: گرم و تر ✅کبوتر: گرم و تر ✅سیرابی: سرد و تر ✅قلوه: گرم و تر ✅جگر سفید: سرد و تر ✅جگر سیاه: گرم و تر ✅کله و پاچه: سرد و تر 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
(طب اسلامی ایرانی) در طب کهن در روش تغذیه سنتی ایرانیان، همیشه به همراهی ها با غذاها و دواهای مختلف توجه می‌شده و بسیاری از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها بدون مصلح مصرف نمی‌شده‌اند. اما متأسفانه امروزه بسیاری از این مصلح‌ها کنار گذاشته شده‌اند. که سبب کاهش کم و کیف جذب و هضم غذا و افزایش آثار و عوارض آن‌ها خواهد بود. به پیرامون خود و غذاهایی که می‌خورید توجه کنید. برنج با زیره سیاه، کاهو با سکنجبین، ماست با زنیان، نعنا، پونه یا سیاه‌دانه، کباب گوسفند با سماق، تخم‌مرغ با دارچین، شیر با عسل، عدسی و باقلا با گلپر، دوغ با کاکوتی.  آویشن یا نعنا، ماهی با سیر یا گردو، آبگوشت با دنبه و ترشی و… پختن گوشت و مرغ همراه با دارچین، زنجبیل و پیاز و نمونه‌های فراوان دیگر، هیچ‌گاه صرفاً از سر تفنن یا توجه به مزه و رنگ غذاها نبوده است. حتی ترکیب و دستور پخت غذاهای اصیل ایرانی نیز بسیار حکیمانه و طبیبانه بوده . مثلاً شما لیموعمانی را در فسنجان یا گردو را در قیمه یا قورمه‌سبزی نمی‌بینید. و لازم است بدانیم که همه این‌ها بر اساس دانش و تجربه‌ای عمیق و حکیمانه به دست آمده و شکل گرفته‌اند. آن اندازه از توجه به تغذیه اصولی و درست که در طب ایرانی به چشم می‌خورد. کمتر در دیگر مکاتب طبی دنیا دیده می‌شود. حکیمان ایران‌زمین معتقد بودند: «اگر طبیب، درمان بیمار خود را از اصلاح غذای او آغاز نکند. گویی بر کشتن وی جرأت یافته است» 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
دستور پخت یک غذای عالی برای همه مزاج ها و همچنین مواد لازم برای چهار نفر: _نخود یک پیمانه _ارده سه قاشق غذاخوری _نمک دریا به مقدار لازم _لیمو ترش تازه یا سرکه طبیعی انگور _سیر دو حبه نخود را به مدت دو روز بخیسانید با مقداری اب و نمک به مدت سه ساعت بپزید.و بعد صاف کنید. نخود را همراه دو حبه سیر خوب بکوبید. ارده را اضافه کنید و خوب بکوبید. لیمو ترش یا سرکه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. غذا اماده است.😋😋 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
♨️شرط پختن غذای سالم، اصلاح مواد اولیه می باشد👇 .
🍾 🖊استفاده از روغن های زیتون زرد گاوی شحم گاوی دنبه گوسفند کنجد 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍚 🖊استفاده از شکرسرخ وقند وشکر قهوه ای نیشکر( غیرکارخانه ای) جایگزین شکر سفید و قند و شیرینی صنعتی 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍽 🍴 🖊استفاده از ظروف سنگی سفالی شیشه ای مسی برنجی به جای ظروف تفلونی، آلومینیومی و آهنی 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍗 🖊استفاده ازگوشتهای گوسفند شتر کبوتر بوقلمون بلدرچین غاز واردک به جای گوشت گاو و گوشتهای کهنه و یخ زده 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍅 رب گوجه فرنگی🍅 ⚠️ عزیزان و بزرگواران طالب سلامت و تندرستی، به فکر حذف رب گوجه فرنگی از سبد غذائی خود باشید☝️ 👈زیرا گوجه و رب گوجه فرنگی مواد افزودنی و نگهدارنده ی بسیاری دارد❌ و تراریخته و تغییر ژنتیکی داده شده نیز هست و انسان را ترسو میکند علاوه بر ضررهای نا شناخته ی دیگر 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
رب زعفران رب انار رب به رب آلو رب نارنج رب غوره رب هل رب زردآلو رب گوجه درختی (گوجه سبز یا آلوچه) رب ازگیل رب سیب رب زرشک و مانند آنها استفاده کنید تا سالم باشید و طعم واقعی غذا را تجربه کنید اتفاقا غذا خیلی خوشمزه تر هم میشود و خیلی زود از هر چه رب گوجه فرنگی است تنفر پیدا خواهید کرد😌 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍎🍗🍾🍵 شبیه ترین غذا به در سبک غذایی هموطنان آذری به نام یا وجود دارد که بهترین غذا برای وعده ی محسوب میشود👇 🍎🍗🍾🍵
: ✨مصفای خون ✨حاوی آنتی اکسیدان ✨سرشار از ویتامینA.B.c ✨کمک به لاغری 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔸 انواع ادویه در به طور کلی ادویه مطرح در طب اسلامی ودر روایات به این ترتیب است: 👈 فلفل سیاه، سفید و فلفل دراز که بنام دار فلفل معروف است. 👈 شاید شامل فلفل قرمز ودیگر انواع فلفل هم باشد. 👈 در مرتبه سوم انواع زیره کرمانی سیاه سبز کوهی وکراویا 👈 در مرتبه بعد دارچین، قرفه، سلیخه ودیگر انواع دارچین مانند دارچین ختائی ودارچین سایکون 👈 در مرتبه پنجم زنجفیل که در قرآن هم ذکر شده است. 👈 در مرتبه ششم زعفران 👈 در مرتبه هفتم هل سبز، سفید وهل بویا 👈 در مرتبه بعدی میخک، تخم گشنیز، سماق، گل سرخ، جوز بویا، بسباسه ، بادرنجبویه، آویشن، زنیان، خولنجان، پودر سیر، رازیانه، وغیره می باشد . 🔺همه اینها بعنوان ادویه می شود استفاده کرد علاوه بر اینکه خواص درمانی زیادی نیز دارند . ⚜ آشپزخانه کد بانوی طب اسلامی نباید از این ادویه خالی باشد تا غذاهایش معطر وخوشمزه ونافع باشد ودر استفاده از این ادویه ابتکار داشته باشد و بر حسب مزاج خانواده ذائقه ها ونیازهای درمانی در انتخاب ادویه اجتهاد کند. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🥘 یکی غذاهای اصلی طب اسلامی که نباید از سفره ی ماه رمضان، حذف شود ایشونن😊👇 🔶🔹🌼 و (روغن شحم یا کنجد+آرد کامل+شکر سرخ نیشکر یاعسل) با آموزش طرز تهیه ی بامیه ی اسلامی با ما همراه باشید...
سلام...من برای غذاهایی که باید سرخ بشن و مجبورم از روغن نباتی( حداقل)کمی قاطی روغنهای دیگه بکنم چون بچه ها نمیخورن وقتی کلا از روغنهای طبیعی استفاده میکنم میگن بو میده. . این غذاها رو میزارم تو فر...امتحان کردم خوب شده...بچه ها خوردن شکایتی نکردن...اگه اعضا دوست داشتن امتحان کنن... سینی فر رو با(یکقاشق) کره گاوی چرب کردم بعدکوکوسیب زمینی پختم.. کوکو سبزیجات...کوکو سبزی رو توی ظرف پیرکس پختم..ته ظرف رو با یک قاشق کره گاوی چرب کردم.. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
┉❈♡﷽♡❈┉ السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها السلام علیک یا ابا صالح المهدی عج سلام خدمت همه ی منتظران ظهور امام زمان عج با همه ی این که از شروع فعالیت کانال به لطف خدا و ان شاء الله دعای خیر حضرت زهرا سلام الله علیها و خادمی خانم سادات عزیز چند روزی بیشتر نمیگذره اما الحمدلله با استقبال شما عزیزان مواجه شده. سبحان الله 🦋الحمدلله رب العالمین بابت حضورتون 🦋همراهی ، عافیت و سلامتی ، همچنین تک تک پیام هاتون برامون مهم هستش اگر فرصت نمیشه همه رو داخل پی وی جواب گو باشم حلالم بفرمائید لطفاً ان شاء الله در پناه عافیت الهی باشید. التماس دعای فرج @Afiyat لطفاً لینک کانال رو به دوستان ، آشنایان و همه ی منتظران عزیز هدیه بدید التماس دعای فرج التماس دعا اللًٰهم عجًِل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍوَ عَجِّلْ فَرَجَهُم.»🌺
⚜وصیت پیامبر(ص) به علی (ع): ای علی! روغن زیتون بخور و با آن روغن مالی کن زیرا کسی که روغن زیتون بخورد و با آن روغن مالی کند شیطان چهل روز نزدیک او نمی‌شود. 📚 المحاسن،ج2،ص485 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
رسول خدا (ص): از غذای مردم فاسق تناول مکن. 📚وسائل الشیعه، ج24 ص 274 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔸حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:جبرئیل، نزد من آمد و مرا به خوردن هَلیم ، فرمان داد تا پُشتم قوی شود و با آن، توان بندگی پروردگار خویش بیابم. 📚المحاسن، ج 2، ص 169، ح 1470 عن عبد اللّه بن سنان عن الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ ، بحار الأنوار، ج 66، ص 86، ح 2. 🔹مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود:بر شما باد هَلیم؛ چرا که تا چهل روز، نشاط عبادت می دهد. آن خود، جزئی از سفره آسمانی ای است که بر پیامبر خدا صلوات الله علیه و آله فرو فرستاده شد. 📚الکافی، ج 6، ص 319، ح 1، المحاسن، ج 2، ص 169، ح 1471 کلاهما عن صالح بن رزین عن الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ ، بحار الأنوار، ج 66، ص 86، ح 3. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍲طرز تهیه : گندم کامل 300 گرم گوشت سردست گوسفند 300 گرم نمک دریا 1 قاشق چای خوری کره محلی آب شده 2 قاشق سوپخوری عسل و دارچين به مقدار لازم پیاز یک عدد ✍ : مرحله اول: گندم را پس از شستن به مدت 24 ساعت با آب ولرم در قابلمه ای نسبتا بزرگ با توجه به حجم گندم، خیس کنید. مرحله دوم: آب گندم خیس خورده را عوض کنید و ظرف را روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید، مقداری کره داخل آن بریزید و اجازه دهید گندم تا جایی بپزد که له شود(هر از گاه هم بزنید تا گندم نچسبد.) برای جلوگیری از سر رفتن گندم یک قاشق چوبی بلند داخل قابلمه قرار دهید.   مرحله سوم: گوشت را با دو پیمانه آب، یک عدد پیاز و مقداری دارچین بپزید و پس از پخت گوشت را ریش ریش کنید. آب گوشت باقیمانده را در ظرف گندم بریزید. join🔜 @Afiyat مرحله چهارم: پس از اینکه گندم به خوبی پخت دو ساعت قبل از کامل شدن زمان پخت هَلیم، گوشت را همراه نمک به گندم اضافه کنید و در قابلمه را با پارچه تمیزی بپوشانید و آن را دم بگذارید. در حین دم کشیدن هلیم را هر از گاه هم بزنید چرا که گوشت سریع ته نشین می شود و می سوزد. هنگام سرو مقداری کره را ذوب کنید و روی هلیم بریزید و با عسل و دارچین هَلیم را طعم دار کنید. حتی می توانید هلیم با نمک سرو شود.   💫مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم. 💫 اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید هلیمِ شیر خواهید داشت. 💫اگر هَلیم مخصوص کودک درست می کنید می توانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود. 💫 برای اینکه هلیمی شبیه به هلیمِ بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔶🔸برای شروع ابتدا باید 5 اصل غذا را رعایت کنید : 🌺عدم استفاده از کلیه مواد غذایی صنعتی و ساخت کارخانه 🌺اصلاح و مصرف نمک دریا 🌺اصلاح و استفاده از روغن ارده کنجد و زیتون وشحم وزردگاوی 🌺اصلاح اب و مصرف اب چشمه یا فاتر 🌺اصلاح و عدم استفاده از چای سبز و سیاه و هر انچه تبلیغ می شود! 🌺اصلاح ظروف :ظروف سنگی ظروف مسی و روی قدیم و برنج و چدن اصل وظروف چینی وشیشه ای استفاده کنید ‼️با رعایت این 5 اصل هرگز بیمار نمی شوید!👌 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
غذائی که در ان گوشت وبرنج باشد زیرا پیامبر اکرم ص میفرمایند سید غذاهای دنیا واخرت گوشت سپس برنج است بنابر این هر غذایی که این دوتا را دارد غذای خوبی است وجزو سید غذاها محسوب میشود. 💠ودر خصوص برنج از پیامبر ص وارد شده اولین دانه ای که به وحدانیت ویگانگی خدا اقرار کرده وبرای من به پیامبری وبرای برادر من به وصیت وبرای مومنین به بهشت رفتن اقرار کرده برنج است. 💠وشاید اگر چیزهای دیگر به این دو اضافه شود شاید بهتر بشود مانند بادنجان ان هم در روایت از پیامبر در باره بادنجان ص امده بادنجان بخورید زیرا بادنجان درختی که در بهشت برین دیدم وبرای خدا به حقانیت شهادت داده وبرای من به پیامبری وبرای حضرت علی به ولایت... ودر روایت دیگر اولین درختی که به خدا ایمان اورده. 💠پس شاید بهترین غذا خورشت بادنجان است که خورشت ولایت است 💠البته اگر روغن استفاده شود روغن زیتون که میفرمایند روغن خیران وخورشت برگزیدگان وغذای متقیان به قدس دوبار مسح شده در قران هم ذکر شده یا روغن شحم گاو ان هم به عنوان طیبات در قران ذکر شده 💠البته بدون اضافه رب گوجه ومیتوان رب انار که سید میوه ها وقلب را نورانی میکند طعم داد . ✅پس غذای عمومی وبهترین غذای دنیا واخرت چلو گوشت است. 💠ولی غذای ولایت خورشت بادنجان است که پیشنهاد میشود که غذای مجالس اهل بیت ع باشد هرچند قیمه حلیم وچیزهای دیگر خوب است ول این غذا غذای ولایت ومحبت اهل بیت میاورد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
:  🍱غذایی است که وقتی بدن روی آن اثر می‌کند، به سرعت هضم شده و مورد استفاده اندام‌ها قرار می‌گیرد و بدن آن را به سرعت آماده مصرف می‌کند. این دسته از غذاها برای افرادی که به تازگی از بیماری بهبود یافته‌اند یا افرادی که متفکر هستند و نمی‌خواهند مواد زائد در بدنشان تجمع یابد مناسب هستند 🍳 مثل زرده تخم‌مرغ عسلی🍳 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
:  🥘غذاهای درهم فشرده که بدن ما برای استفاده از این غذاها باید زحمت زیادی متحمل شود و مواد زائد آن‌ها هم زیاد است. این گروه غذاها برای افرادی که کار زیادی انجام می‌دهند یا ورزشکاران مناسب است 🍗 مثل گوشت گوساله🍗 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
✍🏻 : 🔸آرد کامل گندم 3 لیوان 🔸تخم مرغ محلی 1 عدد 🔸کره طبیعی گاوی 225 گرم 🔸شکر قهوه ای اصل یا شکر سرخ یا عسل 1 لیوان 🔸گلاب 2 قاشق غذاخوری ✍🏻 : 🔺ابتدا تخم مرغ،کره،شکر سرخ و گلاب را با هم خوب مخلوط کنید،سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر یکدستی به دست بیاید.اگر خمیر زیادی شل بود ،مقداری آرد اضافه کنید. 🔺خمیر را نیم ساعت کنار بگذارید تا استراحت کند. 🔺خمیر را با ضخامت مناسب پهن کنید و قالب بزنید و در سینی چرب شده فر قرار دهید. 🔺فر را با دمای 180درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید. 🔺پس از حدود 25 تا 30 دقیقه وقتی که بیسکوئیت های طلایی شد ، از فر خارج کنیدتا سرد شود. ⚠️ : می‌توانید افزدونی ها و طعم دهنده های مختلف مانند زعفران،هل،دارچین و ... بر اساس ذائقه خودتان اضافه کنید. ⚠️ نکته : میل کردن این بیسکوئیت با عسل بسیار عالی است. ⚠️ : میتوانید یک پیمانه عسل +یک پیمانه شیر طبیعی +یک قاشق کره طبیعی را ترکیب کنید و با شعله ملایم بجوشانید تا شیره غلیظی درست شود و بین دو بیسکوئیت بمالید و روی هم قرار دهید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
⚜ راهنمای کامل طرز تهیه نان در منزل 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat