باقالى_پلو_با_ماهيچه_مجلسى
#موادلازم:
برنج … ۴ پیمانه
باقلا پاک ڪرده … ۳ پیمانه
شوید … ۲ پیمانه
ماهیچه گوسفندے … ۵۰۰ گرم
پیاز … ۲ عدد متوسط
برگ بو … ۲ عدد
زعفران دم ڪرده … نصف استڪان
نمک ، فلقل ، دارچین، زرد چوبه … به مقدار لازم
#طرزتهیه:
برنج را از شب قبل با مقدارے آب و ۲ قاشق غذا خورے نمک بخیسانید
گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و ڪمے زرد چوبه و فلفل و مقدارے آب روے حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، ڪف روے گوشت را بگیرید و حرارت را روے متوسط تنظیم ڪنید و به مدت ۲ ساعت زمان پخت براے گوشت در نظر بگیرید .
در قابلمه مناسبے تا نصف آب بریزید، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خورے نمک به آن اضافه ڪنید و باقلا پاک ڪرده را داخل آن بریزید .
زمان جوشیدن باقلا در آب به نوع آن بستگے دارد .
اگر از باقلا تازه استفاده میڪنید حدود ۱۵ دقیقه ڪافے است.
اگر از باقلا فریز شده استفاده میڪنید توجه داشته باشید ڪه قبل از ریختن باقلا در آب ڪاملا یخ زدایے شده باشد و در اینصورت حدود ۲۰ دقیقه در آب بجوشد ڪافے است .
بعد آب روے برنج را خالے ڪنید و برنج را داخل قابلمه بریزید .
بسته به نوع برنج، در زمان معین برنج و باقلا را با هم آبڪش ڪنید
ته قابلمه حدود ۲ قاشق غذا خورے روغن بریزید، ته دیگ مورد نظر را پهن ڪنید(میتوانےد از برگ ڪاهو براے ته دیگ استفاده ڪنید ڪه بسیار لذیذ و خوشمزه از ڪار در میاید)،
یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و ڪمے شوید اضافه ڪنید، به آرامے شوید را با برنج مخلوط ڪنید و دوباره لایه به لایه از مخلوط برنج و باقلا و شوید بریزید و در انتها تمام مواد را به آرامے مخلوط ڪنید .
( مے توانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقلا داخل قابلمه، یعنے داخل آبڪش با مواد مخلوط ڪنید تا ڪاملا یڪدست شوند )
نیمی از زعفران دم ڪرده را همراه با یک استڪان مخلوط آب جوش و روغن روے برنج بریزید و برنج را دم بگذارید.
حدود یک ساعت الے یک ساعت و نیم زمان براے دم ڪشیدن برنج در نظر بگیرید .
join🔜 @Afiyat
بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج ڪنید .
در انتهاے طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقے مانده باشد .
آب گوشت را صاف ڪنید، یعنے پیاز و برگ بو را خارج ڪنید و دور بریزید
در تابه اے مقدارے روغن گرم ڪنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالے یڪدست خرد ڪنید و همراه با ڪمے زردچوبه در روغن سرخ ڪنید تا طلایے شود. بعد گوشت پخته را – ڪه بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد – به همراه ڪمے نمک و دارچین داخل تابه بریزید .
تمام سطح آنرا سرخ ڪنید ، باقیمانده زعفران را داخل تابه بریزید .
نمک و ادویه آن را ڪنترل ڪنید و یک الے دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه ڪنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و ۱۰ دقیقه گوشت را حرارت دهید.
وقتی برنج دم ڪشید مقدارے روغن گرم ڪنید و روے پلو بریزید .
پلو را داخل قابلمه به آرامے با ڪمک ڪفگیر مخلوط ڪنید و داخل دیس بڪشید .
نیمے از برنج را بڪشید و گوشت آماده را روے آن قرار دهید و بقیه پلو را روے گوشت بریزید و غذا را سرو ڪنید
#چندنڪته:١-باقالی پلو با شوید تازه عطر و طعم دیگرے دارد پس سعے ڪنید در درجه اول از شوید تازه استفاده ڪنید و اگر در دسترس نبود از شوید خشڪ
۲- در برنج هاے مخلوط زمان آبڪش ڪردن برنج بسیار مهم است زمانے برنج را آبڪش ڪنید ڪه مغز آن هنوز ڪمے سفت است
۳- استفاده از روغن حیوانے عطر و طعمے بے نظیر به این غذا میدهد
۴- باقالے پلو را با مرغ هم میتوان تهیه و سرو ڪرد...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#ترشی_فلفل_سبز
#موادلازم
سیر
ترخون
سرکه سفید
نمک
فلفل سبز نیم کیلو
#طرزتهیه
اول یه قابلمه اب میزاریم و چنتا قاشق نمک ب جوش بیاد وقتی ک کامل سرد شد فلفل ها رو ۲۴ ساعت داخل اب سرد شده قرار میدیم تا تلخی فلفل بره
بعد ۲۴ ساعت تو ابکش ریخته تا ابش بره و روی دستمال پهن میکنیم تا کامل خشک بشه
اگر اب داشته باشه کپک میزنه
فلفلو توی ظرف میچینیم لایه لایه کمی سیر ترخون بعد دوباره فلفل
همین کارو تا پر شدن شیشه ادامه میدیم
اب سرکه و کمی نمک مخلوط کرده میریزیم تا روی فلفل ها رو بگیره
بعد ۱۰ روز امادهست
حتما جاش خشک و خنک نکه باشه👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ✔️💚 🌾🍎🍏آشپزی
#اب_زرشک_خانگی نیم کیلو زرشک کوهی رو میشورم بعد ۲ ساعت با آب خیس میکنم بعد از ۲ ساعت میریزم تو م
#خواص_زرشڪ👇
تصفیه ڪننده خون
پایےن آورنده قند خون
شستشو دهنده ڪبد و مناسب براے ڪبد چرب
تنظےم ڪننده فشار خون
روشن ڪننده پوست صورت و از بین برنده چربے دور شڪم و .....
(البته زرشک مناسب براے آب زرشک در واقع زرشک سیاه هست ڪه رنگش تیره تر از زرشک معمولیه و هسته داره .. اما اگر زرشک سیاه پیدا نکردید از زرشک تازه قرمز استفاده ڪنید)
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#آلوبخارا
🍋 الآن فصل آلو مخصوص خورشته، این آلوها شیرین و ریز هستن وگرد نیستن ونوک تیزی دارن.
۵کیلو آلو
اول آب رو بذارید داخل قابلمه ای تا جوش بیاد.
وقتی جوش اومد یک پیمانه سرکه ی قرمز
ونیم پیمانه شکر اضافه کنید
وآلو ها رو بریزید داخل قابلمه تا پنج دقیقه بجوشه.
زمانی که آلوها تغییر رنگ دادن و پوستشون ترک برداشت کافیه.
آبکشی کنید و بذارید کمی خنک بشه.
پوست های آلو رو دونه دونه جدا کنید و داخل سبدی بچینید (روی هم نذارید)
وکمی نمک بریزید روش وبذارید زیر آفتاب به مدت سه الی چهار روز طول میکشه تا خشک بشه.
تو این مدت آلو ها رو زیر و رو کنید تا کاملاً خشک بشن.
#نکته
البته شهرهای دیگه که الآن تو این فصل هستیم شاید زمان خشک شدن آلوها طولانی تر بشه.
#نکته 2
اضافه کردن سرکه و شکر برای براق شدن آلو ها هست.
کاملاً سالم و بهداشتی و تمیز 👌😋
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍طرز تهیه
#پودر_سیر_خانگی
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🌺 پست خوشمزه ی امروز🌺
💥 #دلمه_برگ_مو
یکی از دلمه های خوشمزه وپر خاصیت است که مردم کرمان علاقه زیادی به طبخ آن دارند.
💥دلمه برگ مو”، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می رسد، ولی مرحله آماده سازی سخت و وقت گیری دارد
💥 #موادلازم
برگ مو:به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده:300 گرم
برنج:یک پیمانه
سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع ؛ ترخون ریحان ) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم
پیاز متوسط:دو عدد
لپه:یک پیمانه
نمک:به مقدار کم
💥مواد لازم برای #چاشنی دلمه
آب:یک پیمانه
سرکه:نصف پیمانه
شکر:یک قاشق غذا خوری
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
💥 #طرز_تهیه دلمه ی برگ مو🔥
لپه و برنج را جداگانه خیس کنید .و بعد نیم پز کنید.
تابه ای را روی حرا رت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.
وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.
و مواد را داخل برگها به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.
سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.
در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.
💥 #طعم_چاشنی_دلمه😋:
برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو ، آب ، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.
دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه ها اضافه نکنید .
💥 فوت وفن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.
اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.
برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.
دلمه ی برگ مو رامیتوانید برای وعده ی شام یاناهار
نوش جان😋
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ✔️💚 🌾🍎🍏آشپزی
🌺 پست خوشمزه ی امروز🌺 💥 #دلمه_برگ_مو یکی از دلمه های خوشمزه وپر خاصیت است که مردم کرمان علاقه زیا
یه نکته درمورد دلمه ☺️👆
میتونید گوشت چرخ کرده رو حذف کنید
و بجاش از بلغور گندم استفاده کنید
خوشمزه میشه 👌
#سیرترشی
برای درست کردن سیر ترشی خانگی و سالم ابتدا پوستهای روی سیر ها را جدا میکنیم
به طوری که حبه های آن از هم جدا نشود
قسمت چوبی بالای سیر هم به دلخواه اگر بخواهید از سرش ببرید و اگر نه که زیاد تاثیری در طمع و مزه ندارد.
👈🏻از سیر های که بخشی از آن کپک زده و خراب است استفاده نکنید
سیرها را در داخل شیشه ها چیده و سعی کنید فضای خالی در ظرفتان باقی نماند.
کمی نمک روی سیرها ریخته و سپس سرکه (سرکه طبیعی انگور)را به آن اضافه میکنیم تا جایی که سرکه روی سیر ها را بگیرد سرکه می ریزیم.
در چند روز اول بهتر است در آنرا در چند روز اول نیمه باز بگذارید تا سیر و سرکه از جوش و خروش بیفتد
و بعد به آن دوباره سرکه اضافه کرده و درب آنرا محکم ببندید.
👌زود ترین زمانی که میتوانید سیر ترشی خود را مصرف کنید حداقل 6 ماه است
زودتر از آن این ترشی قابل خوردن نیست.
زمان رسیدن واقعی آن 7 سال است که میتوان بعد از 3 یا 4 سال هم آنرا میل کرد.
سیر ترشی بعد از گذشت سالها پوستش به راحتی کنده میشود نرم میشود و مزه شیرینی دارد.
👈🏻 ترشی خود را در محل تاریک و خنک نگهداری کنید.
👈🏻سبز شدن سیرها در داخل سرکه اشکال ندارد و به مرور زمان درست میشود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
.
#دیپ_کدو_سبز 😊
#موادلازم
كدو سبز ٤ عدد
پياز داغ ٢ تا متوسط
گردو نصف لیوان
كشك نصف لیوان
نعناع داغ ٢ ق غ
سير داغ ١ق غ
زعفران
روغن زیتون یا دنبه برای سرخ کردن کدوها
#طرزتهیه:
اول از همه كدوهارو سرخ كنيد ،پياز را هم خرد و سرخ كنيد و همين طور نعناع داغ و سير داغ هم بگيرين بزارين كنار،حالا يه قابلمه تميز بردارين ابتدا كدوهاي سرخ شده بعد پيازها و نعنا و سير داغ را اضافه كنيد و بعد كشك كه با مقداري آب رقيق كردين را اضافه(ميتونيد كشك را با آب زعفران رقيق كنيد) و يه نصفه قرص گوشت و فلفل و يك ليوان آب همه مواد را مخلوط كنيد و بزاريد ريز ريز بجوشه
و بعد از پخت كامل كدوهارو با چنگال ريش ريش كنيد و بهش گردوي پودر شده اضافه كرده و بزاريد باز بپزه وسرخ بشه😋
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روغن_شحم_گاو
🎥کلیپ
🥘🐄🍲🐃🍝🐂
#موادلازم
پیه قلوه گاه گاو : ۱ کیلو گرم
شیرگاو: ۶۰۰گرم
نمک: به مقدار لازم
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
سلام میشه این غذارو بزارید کانالتون
خیلی عالی و خوشمزست
#تُرش_تَرِه گیلانی با سبزی محلی...
تو تهران از سبزی آش استفاده میکنن..ولی تو شمال سبزی محلی مخصوص داره
اول سبزی رو خرد میکنی با یه مقدار برنج قشنگ میپزی ک لعاب بده...
بعدتو ماهیتابه سیرو سرخ میکنی و چند تا تخم مرغ هم باهمون سیر قاطی میکنی زردچوبه و نمک ایناهم میزنی..
بعداون سبزی که پخته بودو اضافه کن ب ماهی تابه که سیرو تخم مرغ هستش...
یه ۲۰ دقیقه با شعله کم بزارین بپزه که مزه سیرو تخم مرغ ب خوردش بره..
برای ترش شدنش میتونین از آبغوره استفاده کنین..
بعد نوشجان کنین ..😍
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#جدول_اندازه_گیری
🍋🍑🍊🍒🍐🍎🍓
-کسانی که ترازو دردسترس ندارند ، می توانند تبدیل مواد را از گرم به پیمانه و بالعکس در جدول زیر داشته باشند :
🍋🍑🍊🍒🍐🍎🍓
یک لیوان آرد 150 گرم
یک لیوان شکر 230 گرم
یک لیوان کشمش 180 گرم
یک لیوان پودر قند 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل 90 گرم
یک لیوان روغن مایع 220 گرم
یک لیوان ماست 200 گرم
یک قاشق سوپخوری آرد 10 گرم
یک قاشق سوپخوری شکر 12 گرم
یک قاشق سوپخوری پودر قند 10 گرم
یک قاشق سوپخوری نشاسته ذرت 7 گرم
1 پیمانه آرد 150 گرم
1 پیمانه شکر 200 گرم
1 پیمانه روغن 200 گرم
1 پیمانه شیر 250 گرم
1 قاشق سوپخوری روغن
20 گرم
1 قاشق سوپخوری ماست 25 گرم
1 قاشق سوپخوری آرد 20 گرم
1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو 10 گرم
1 قاشق سوپخوری خامه 25 گرم
1 قاشق سوپخوری عسل 30 گرم
1 قاشق سوپخوری خمیر مایه 10 گرم
1 قاشق سوپخوری کره 20 گرم
1 قاشق سوپخوری پودر گردو ، نارگیل ، پسته 20 گرم
1 قاشق سوپخوری 2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری 2 قاشق مرباخوری
1 لیوان آرد 150 گرم
1 لیوان شکر 230 گرم
1 لیوان کشمش 180 گرم
1 لیوان پودر قند 160گرم
1 لیوان پودر نارگیل ، پسته ، گردو
100 گرم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اندازه گيري دقيق (فني حر فه اي)
🔴ليوان🔴
يك ليوان اب روغن شير مايعات برابر ٢٥٠گرم است
يك ليوان ارد ١٢٥ تا ١٥٠ گرم است
يك ليوان شكر برابر با ٢٥٠ كرم است
🔴پيمانه🔴
يك پ اب شير روغن ماست ٢٠٠گرم است
يك پ شكر ٢٠٠گرم است
يك پ ارد ١٠٠تا١٢٥ گرم است
يك پ سفيده برابر با ٤سفيده است
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔴قاشق غذا خوري🔴
يك ق غ ارد برابر با ٢٥
يك ق غ پودر قند برابر ٢٥ گرم است
يك ق غ روغن ابكرده يا مايه برابر ٢٠ گرم
دو ق غ سر صاف شكر برابر ٢٥ گرم
ق غ همان سوپخوري است چند گرم كمتر در قاشقهاي معمولي ولي ق تو سرويسا همون سوپخوريه چون بزرگتره
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ص واحد اندازه گیری مقدار
1 لیتر 1000 میلی لیتر
1 ایتر 1000 سی سی
1 سی سی 30 قطره
1 اونس 25 میلی لیتر
100 میلی لیتر 1/3 لیوان
200 میلی لیتر 3/4 لیوان
250 میلی لیتر 1 لیوان
250 میلی لیتر 1/4 لیتر
500 میلی لیتر 1/2 لیتر
1 دسی لیتر یک دهم لیتر
1 میلی گرم یک هزارم گرم
1 پیمانه 1 لیوان در
1 پیمانه 1/4 لیتر
1 پیمانه 250 میلی لیتر
1 پیمانه آرد 150 گرم
1 پیمانه شکر 200 گرم
1 پیمان روغن 200 گرم
1 پیمانه شیر 250 گرم
1 قاشق سوپخوری روغن 20 گرم
1 قاشق سوپخوری ماست 25 گرم
1 قاشق سوپخوری آرد 20 گرم
1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو 10 گرم
1 قاشق سوپخوری خامه 25 گرم
1 قاشق سوپخوری عسل 30 گرم
1 قاشق سوپخوری خمیر مایه 10 گرم
1 قاشق سوپخوری کره 20 گرم
1 قاشق سوپخوری پودر گردو ، نارگیل ، پسته 20 گرم
1 قاشق سوپخوری 2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری 2 قاشق مرباخوری
1 لیوان آرد 150 گرم
1 لیوان شکر 230 گرم
1 لیوان کشمش 180 گرم
1 لیوان پودر قند 160 گرم
1 لیوان پودر نارگیل ، پسته ، گردو 100 گرم
1 لیوان روغن مایع 220 گرم
1 لیوان ماست 200 گرم
قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 1 1 قاشق سوپخوری
قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 2 1 قاشق چایخوری
قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 3 1/2 قاشق چایخوری
قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 4 1/4 قاشق چایخوری
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
نحوه گرفتن #تلخی_آب_لیموتازه 🍋👇
این روزها لیمو بصورت ماشینی و با دستگاه آب گرفته میشه و دیگه خانوما سنتی اینکارو انجام نمیدن
در نتیجه هسته های لیمو هم کمی له میشه و باعث تلخی آب لیمو میشه.
برای رفع این مشکل بعد از گرفتن آب لیمو دو تا سه عدد هویج، بستگی بمیزان آبلیمو داره،
برای 15 کیلو لیمو
4 عدد هویج متوسط پوست کنده درسته بندازید تو لیمو 24 ساعت بمونه بعد صاف کنید؛
هویجها تلخی آب لیمو رو بخودش میگیره و بعد از صاف کردن آبلیمو میتونید گوشت لیمو رو برای خورشتها استفاده کنید بدونه اینکه نگران تلخیش باشید 👌
🍋ضمنا برای اینکه آبلیمو تا سال آینده یا بیشتر رنگش کدر یا سیاه نشه، حتما تو جای تاریک نگهداری بشه، روی شیشه های آبلیمو هم پلاستیک مشکی بکشید، رنگش عالی می مونه
#نکتهآخر هیچ موقع آبلیمو و آبغوره و آب نارنج و کلا ترشیجات رو تو ظرف یا بطریهای پلاستیکی نریزید❌ چون ترشی اونا باعث اکسیده شدن ظروف و سمی شدن اونا میشه !
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat