🌙 ای خدا و آقا و مولا و پروردگارم
بر فرض كه بر عذابت شكيبائی ورزم، ولی بر فراقت چگونه صبر كنم،
و گيرم ای خدای من بر سوزندگی آتشت صبر كنم، اما چگونه چشمپوشی از كرمت را تاب آورم،
يا چگونه در آتش، سكونت گزينم و حال آنكه اميد من گذشت و عفو تو است...
🥀
📘 مفاتیحالجنان، دعای کمیل
#نیایش
💢 @Hadis_Shia 💢
🍃 ﷽ 🍃
«قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ»
پیش از شما، سنّتهایی وجود داشت؛ (و هر قوم، طبق اعمال و صفات خود، سرنوشتهایی داشتند؛ که شما نیز، همانند آن را دارید.) پس در روی زمین، گردش کنید و ببینید سرانجام تکذیبکنندگان (آیات خدا) چگونه بود؟!
🌺
📗 سوره آل عمران، آیه ١٣٧
#قرآن
💢 @Hadis_Shia 💢
👆
بررسی تاریخ گذشتگان!
قرآن مجید پیوند فکری و فرهنگی نسل حاضر با گذشتگان برای درک حقایق، لازم و ضروری میداند، زیرا از ارتباط و گره خوردن این دو زمان (گذشته و حاضر) وظیفه و مسؤولیت آیندگان روشن میشود،
در آیه مورد بحث میفرماید: «خداوند سنتهایی در اقوام گذشته داشته که این سنن هرگز جنبه اختصاصی ندارد و به صورت یک سلسله قوانین حیاتی درباره همگان اجرا میشود» (قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِکُمْ سُنَنٌ).
در این سنن پیشرفت و تعالی افراد با ایمان و مجاهد و متحد و بیدار پیش بینی شده و شکست و نابودی ملتهای پراکنده و بیایمان و آلوده به گناه نیز پیشبینی گردیده که در تاریخ بشریت ثبت است.
روی این جهت قرآن مجید به مسلمانان دستور میدهد «بروید در روی زمین بگردید و در آثار پیشینیان و ملتهای گذشته و زمامداران و فراعنه گردنکش و جبار دقت کنید، و بنگرید پایان کار آنها که کافر شدند، و پیامبران خدا را تکذیب کردند و بنیان ظلم و فساد را در زمین گذاردند، چگونه بود؟ و سر انجام کار آنها به کجا رسید»؟ (فَسِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُروا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الْمُکَذِّبِینَ).
🌻
📙 تفسیر نمونه، ذیل آیه شریفه
#تفسیر
💢 @Hadis_Shia 💢
🌿
✨ از علی آموز اخلاص عمل
امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
إنَّ للّهِ عِبادا عامَلوهُ بخالِصٍ مِن سِرِّهِ، فشَكَرَ لَهُم بخالِصٍ مِن شُكْرِهِ، فاُولئكَ تَمُرُّ صُحُفُهُم يَومَ القِيامَةِ فُرَّغا، فإذا وَقَفوا بَينَ يَدَيهِ مَلأها لَهُم مِن سِرِّ ما أسَرُّوا إلَيهِ.
خدا را بندگانى است كه با دل و درونى خالص با وى معامله مىكنند و خداوند نيز پاداش خالص خود را به آنان مىدهد؛ نامههاى عمل اينان در روز قيامت (به ظاهر) خالى است و چون در برابر او بايستند، آنها را از اعمال سرّى ميان خود و ايشان، آكنده سازد.
🌸
📚 بحار الأنوار، ج٧٨، ص۶۴، ح١۵۶
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، الْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ.
و امروز روز جمعه است که آن روز توست و ظهور تو و فرج مؤمنان به دست تو؛ و کشته شدن کافران به شمشیر تو در این روز انتظار میرود.
🌹
📚 مفاتیحالجنان، زيارت روز جمعه
#حدیث #امام_زمان
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
✨ خانواده
🔹 خانواده، نخستین کانون رشد و آرامش بشری است که مراقبت از آن مسئولیتی سنگین به شمار آمده و موجب نجات از رنج و عذاب دنیوی و اخروی خواهد گردید.
🔸 قرآن و روایات برای خانواده اهمیت ویژهای قائل شده و احکام و آداب فراوانی برای رشد و بالندگی آن مقرر کردهاند که رعایت آنها موجب رفاه و آسایش و رشد و تعالی خانواده میگردد.
💠 به همین خاطر و به دلیل اهمیت خانواده و شناخت آسیبهای آن، به ویژه در عصر حاضر، بر آن شدیم تا احادیث مرتبط با این مضامین را گردآوری نموده و آن را به صورت مستند در کتابچهای تحت عنوان «تحکیم خانواده با احادیث» تنظیم و آماده کرده و در اختیار بزرگوارانی که نسبت به خانواده خویش دغدغهمند هستند، قرار دهیم.
📙 این کتابچه که امشب و به مناسبت عید سعید فطر و به عنوان عیدیِ کانال «حدیثِ شیعه» خدمت شما بزرگواران تقدیم خواهد شد، شامل احادیث کاربردی است که برای تحکیم و تقویت پیوند خانواده و روابط خانوادگی مؤثر میباشد انشاءالله.
باشد که روشنیبخش زندگیمان گردد
با تشکر از همراهی و صبوری شما 🙏
💢 @Hadis_Shia 💢
.
✨ خانواده
ما در برابر خانوادههایمان مسئول هستیم
،
و در سرای باقی از آن بازخواست خواهیم شد
،
و در این امر فرقی بین اعضای خانواده نیست
،
هر کس وظیفهای در قبال خانواده خويش دارد
،
پس بهتر است که بنای زندگیمان را بر کلام وحی قرار دهیم
،
تا در پيشگاه خداوند متعال سربلند و روسفید باشیم...
.
♦️ کتابچهٔ «تحکیم خانواده با احادیث»، به شما کمک میکند تا زندگی خویش را بر اساس احاديث معصومین علیهم السلام مدیریت کنید؛
و اين بزرگواران چه خوب مشاورانی هستند برای سعادت بشری ✨
.
🔰 نوع کتابچه به صورت فایل PDF است که به راحتی قابل دانلود و مشاهده و مطالعه در تلفن همراه میباشد.
✨ هزینه کتابچه، صلوات جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمـان عجل الله تعالی فرجه الشریف میباشد.
👇👇👇
تحکیم خانواده با احادیث.pdf
2.15M
✨
کتابچه:
«تحکیم خانواده با احادیث»
شامل عوامل و راهکارهای طلایی
برای تحکیم خانواده و پیوند
خانوادگی در احادیث معصومین
عليهم السلام
💢 @Hadis_Shia 💢
🔴 پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
الكَمأَةُ مِن نَبتِ الجَنَّةِ، و ماؤُها نافِعٌ مِن وَجَعِ العَينِ.
قـارچ، از گياهان بهشتى است و آبش براى چشم درد، سودمند است.
🍄
📚 المحاسن، ج٢، ص٣٣۵
#سلامت
💢 @Hadis_Shia 💢
🌱
⁉️ عصمت اعطایى افتخار نیست
اگر عصمت امرى اعطایى باشد، در این صورت معصوم بودن چه افتخاری دارد؟
.
.
.
⭕ پاسخ:
عصمت اعطایی از آن جهت افتخار است که این لطف در همهٔ شرایط به افراد داده نمىشود، بلکه باید زمینه هایى در خود افراد به وجود آید تا لطف الهى شامل حال آنان گردد.
بخشى از این زمینهها خارج از اختیار، و بخشى دیگر کاملاً در اختیار فرد معصوم مى باشد.
مثلاً بخشى از کمالات روحى که زمینه ساز نزول لطف الهى به نام عصمت است از طریق وراثت به افراد مى رسد و امروزه علم «زیست شناسى» به روشنى ثابت کرده که بخشى از صفات، اعم از خوب و بد از راه وراثت از نسلى به نسلى منتقل مى گردد،
و براى همین جهت مى بینیم خاندانهایى که پیامبران در آن متولد مىشوند، عموماً خاندانهاى پاک و اصیل بودند که با گذشت زمان، کمالات و فضایل روحی برجستهای در آنها متراکم شده، سپس بـه حکم قانون وراثت نسل بـه نسل در این خاندانها جریان داشته است.
این تنها «وراثت» نیست که عامل انتقال کمالات روحى مىباشد، بلکه قسمتى از فضایل از راه تربیت به افراد منتقل مىگردد،
از این جهت کمالات و فضایلى که در خاندانهاى پیامبران وجود داشت از راه تربیت به پیامبران منتقل مىشد و در نتیجه این دو عامل (وراثت و تربیت) مایهٔ کسب کمالات روحى مىگردید و از این جهت در خاندانهاى آنان افرادى کاملاً با ایمان و امانتدار، با هوش و شجاع و با کمال بار مىآمد.
این دو عاملِ خارج از اختیار، پدید آرندهٔ یک رشته کمالات روحى بوده و در عین حال زمینه ساز اعطای «عصمت» از جانب پروردگار مىباشند؛
ولى باید توجه داشت، تنها این دو عامل، زمینه ساز اعطای«عصمت» از جانب خداوند نیست، بلکه در این مورد یک رشته عوامل اختیاری در اعطای عصمت مؤثر مىباشند و در این میان مى توان از دو عامل کاملاً اختیارى نام برد:
۱. مجاهدتهاى فردى و اجتماعى پیامبرانى مانند «ابراهیم» و «یوسف» و «موسى» و پیامبر گرامى پیش از بعثت، زمینه را براى اعطای «عصمت» تشدید نموده و لیاقت و شایستگى آنان را براى افاضهٔ لطف آماده کرده است،
جهاد آنان با نفس، و چشم پوشى از حرام، و همچنان جهاد آنان با کجیها و بدیهاى جامعه، به روشنى ثابت مىکند که هرگاه لطفى به نام «عصمت» در اختیار آنان قرار گیرد، از آن در تهذیب فرد و جامعه بهره خواهند گرفت.
درست است که ما از وجود چنین سوابقى در تمام پیامبران اطلاع نداریم ولى در عین حال یک چنین شایستگی ها مىتواند در افاضهٔ لطف الهى در خصوص این گروه مؤثر باشد.
۲. آگاهى خدا از فعالیتهاى ثمر بخش آنان در دوران رسالت و اینکه این گروه پس از ارتقاى به مقام نبوت با استقامت و پشتکار عجیبى دست به اصلاح زده و در راه جهاد فردى واجتماعى سخت کوشش خواهند نمود.
این عوامل که برخى اختیارى و برخى دیگر خارج از اختیار مىباشند سبب مىشودکه فیض الهى به بندگان خاص خود افاضه گردد، و در نتیجه «عصمت» یکى از افتخارات پیامبران محسوب مى شود که بخشى از زمینه هاى آن را خود آنان فراهم ساختهاند.
🌻
📕 منشور جاوید، ج۵، ص ۲۴-۲۶
#پرسش_پاسخ
💢 @Hadis_Shia 💢
💠 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
احْذَرْ أنْ يَراكَ اللّهُ عِندَ مَعْصيَتِهِ، و يَفْقِدَكَ عِندَ طاعَتِهِ، فتَكونَ مِن الخاسِرينَ.
بپرهيز از اين كه خداوند تو را در حال معصيتش ببيند و در حال طاعتش نبيند كه در اين صورت از زيانكاران خواهى بود.
🦋
📚 نهج البلاغه، حکمت ٣٨٣
#حدیث
💢 @Hadis_Shia 💢
🍃 ﷽ 🍃
«وَمَنْ يَكْفُرْ بِالْإِيمَانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ»
کسی که انکار کند آنچه را باید به آن ایمان بیاورد، اعمال او تباه میگردد؛ و در سرای دیگر، از زیانکاران خواهد بود.
🌺
📗 سوره مائده، آیه ۵
#قرآن
💢 @Hadis_Shia 💢
👆
عَنْ أَبِی حَمْزَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی «وَمَنْ يَكْفُرْ بِالْإِيمَانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ» (١) قَالَ تَفْسِیرُهَا فِی بَطْنِ الْقُرْآنِ وَ مَنْ یَکْفُرْ بِوَلَایَةِ عَلِیٍّ وَ عَلِیٌّ هُوَ الْإِیمَانُ.
أبی حمزه میگوید از امام باقر علیه السّلام در معنی آیه: «کسی که انکار کند آنچه را باید به آن ایمان بیاورد، اعمال او تباه میگردد؛ و در سرای دیگر، از زیانکاران خواهد بود.» پرسیدم،
فرمود: تفسیر این آیه در بطن قرآن: «وَ مَن یَکْفُرْ بولایة علیّ» (کسی که انکار کند ولایت علی علیه السلام را) است زیرا علی علیه السّلام همان «ایمان» است.
_________________________
(١): سوره مائده، آیه ۵
🌻
📙 بحار الأنوار، ج٣۵، ص٣٧٠
#تفسیر
💢 @Hadis_Shia 💢