5⃣0⃣1⃣ کتاب «#نام_تشکیلاتیام_پروانه» اثری که طنز است و برای نوجوانان، اثری که به فلسطین میپردازد و از اشغالگران فلسطین و وضعیت مردم آن سرزمین برای نوجوانان روایت میکند. این کتاب برای گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال مناسب میباشد.
👈 احلام بشارت نویسندهی کتاب، در رشته زبان عربی تحصیل کرده و سالها معلم بوده است. او برنده جایزه شعر، کتاب مصور، داستان کوتاه، رمان، خاطرات و فیلمنامههای تلویزیونی و رادیویی است.
#بریده_کتاب :
"پرسیدم: آیا پدرم با اشغالگران فلسطین است؟
مادرم گفت: نباید به این مسائل فکر کنم. اگر هر کسی بدون سبکسنگینکردنِ حرفش شروع کند به وراجی، اوضاع قاراشمیش میشود و اشغالگران از این موضوع خوشحال خواهند شد.
پس باید کیف اسرارآمیز سؤالاتم را بزرگتر و جادارتر کنم. آنقدر که خودم هم داخلش بروم. فکر میکنم شبیه پیله است و میتواند مرا از یک لارو تبدیل کند به پروانهای رنگارنگ.
این شد که نام تشکیلاتی خودم را «پروانه» انتخاب کردم."
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: میچکا(واحد کودک و نوجوان مبتکران)
✍ نویسنده: احلام بشارت
📝 مترجم: عظیم طهماسبی
📖 تعداد صفحات: ۸۰
📚 دسته بندی: #کودک_و_نوجوان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
6⃣0⃣1⃣ کتاب «#سرزمین_عسل»
در قالب رمانی مستند به چگونگی پدید آمدن جنبش صهیونیسم و شیوههای رهبران آن میپردازد.
منظور از سرزمین عسل همان فلسطین است که به اعتقاد صهیونیستها خداوند به آنها وعدهاش میدهد. به طور کلی این سرزمین برای فلسطینیان و عربها به مثابه آینده، سرنوشت و کرامت است. این رمان یادآور بریتانیای بزرگ است که فلسطین را تحت حمایت خود قرار داد و بار جنایتی را که به صهیونیستها قدرت داد تا سرزمین فلسطین را به اشغال در آورند و ملتش را آواره کنند؛ بر دوش کشید.
رشاد ابو شاور، نویسنده و رماننویس مشهور فلسطینی این رمان را در سال ۱۹۷۳ میلادی به زبان عربی نگاشته و در آن از اسناد بسیاری استفاده کرده است تا تکتک جوانان فلسطین و عرب نسبت به دشمنان خود شناخت پیدا کنند. شخصیتها در این اثر ساختگی هستند و داستان به طور کامل مبتنی بر اسناد نمیباشد.
#بریده_کتاب :
"راننده از او پرسید:
- آیا با من صحبت میکنید؟
وایزمن گفت:
- آه، نه هوا امروز دلانگیز است.
سپس سؤال کرد:
- نظرت درباره یهودیان چیه؟
راننده در آینه زل زد و به چهره وایزمن را نگاه کرد.
فکر کرد که این آقا چه میخواهد؟ راننده هنگامی که دید سکوت طولانی شده، جواب داد:
- واقعیت اینکه این سؤال در خصوص همسایههای یهود ما به ذهنم خطور نکرده بود، ما با هم دوست هستیم و در اعیاد از یکدیگر دید و بازدید میکنیم و با هم اختلاف نداریم. مهم اینه که آنها در امور کشور ما دخالت نمیکنند."
📆 سال نشر: ۱۳۹۸
📤 ناشر: آوای علی
✍ نویسنده: رشاد ابوشاور
📝 مترجم: علی اسلامی
📖 تعداد صفحات: ۹۶
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
7⃣0⃣1⃣ «#ادب_الطفل_الفلسطيني»
(دراسهلاشکاله و انماطه)
اثری ارزشمند به زبان عربی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که به بررسی دقیق و همه جانبه ادبیات تولید شده برای کودکان فلسطینی میپردازد. این کتاب، اهمیت ویژهای دارد چرا که ادبیات کودک در هر جامعهای، آیینه تمامنمای فرهنگ، ارزشها و باورهای آن جامعه است و در شکلگیری شخصیت کودکان نقش بسزایی ایفا میکند.
در این کتاب، مؤلف به بررسی ابعاد مختلف ادبیات کودک فلسطینی پرداخته است، از جمله:
تاریخچه ادبیات کودک فلسطینی: ریشهها و تحولات این ادبیات از آغاز تاکنون
ویژگیهای خاص ادبیات کودک فلسطینی: تفاوتها و شباهتهای آن با ادبیات کودک سایر کشورها
موضوعات اصلی: جنگ، آوارگی، اشغالگری، مقاومت، امید، عشق به وطن و...
سبکها و ژانرهای مختلف: داستان، شعر، رمان، نمایشنامه و...
نویسندگان و شاعران کودک فلسطینی: معرفی و بررسی آثار آنها
نقش ادبیات کودک فلسطینی در مقاومت فرهنگی: بررسی نقش این ادبیات در حفظ هویت و مبارزه با اشغالگری
در مجموع، کتاب ادب الطفل الفلسطيني، اثری ارزشمند است که به همه علاقهمندان به ادبیات کودک و نوجوان، به ویژه کسانی که به موضوع فلسطین علاقهمند هستند، توصیه میشود.
📆 سال نشر: ۱۳۹۷
📤 ناشر: دانشگاه تهران
✍ نویسنده: عزت ملاابراهیمی
📖 تعداد صفحات: ۱۴۴
📚 دسته بندی: ادبیات فلسطین
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
8⃣0⃣1⃣ کتاب «#سید_ضیاءالدین_طباطبایی_و_فلسطین»
سید ضیاء الدین طباطبایی بخش چشمگیری از دوران تبعید و کناره گیری خود را در سالهای بین دو جنگ اول و دوم جهانی در فلسطین گذراند. رخدادهای این دوره و تجربه از نقطه نظر تاریخ معاصر ایران از دو جهت اهمیت یافت؛ یکی از لحاظ نقش سیدضیاء الدین در چهارچوب فعالیتهای سیاسی مسلمانهای فلسطین در این دوره، و دیگری نیز از نظر بازتاب این فعالیت ها در مباحث و جدل هایی که بعد از بازگشت وی به ایران در سالهای بعد از شهریور ۱۳۲۰ مطرح شد.
این دو جنبه که هم از لحاظ آشنایی با تاریخچه طرح و بحث مسئله فلسطین در ایران مهم است و هم از نظر کاربرد مسائلی از این دست در مباحث سیاسی دوره مورد بحث، در این کتاب مورد توجه است.
📆 سال نشر: ۱۳۸۱
📤 ناشر: شیرازه
✍ نویسنده: رضا آذری شهرضایی
📖 تعداد صفحات: ۱۵۹
📚 دسته بندی: سیاسی تاریخی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
9⃣0⃣1⃣ کتاب «#در_جستوجوی_فلسطین»
پیچیدگیهای هویتی نجلا در دوران جوانی، علیرغم حس شوخطبعیاش، اضطرابی لرزهآور در وی ایجاد میکند. او به سبب آنچه وی را از همتایانش جدا میکند، نامش، ظاهرش و والدین غیرآمریکاییاش، آرامش ندارد. در فصلهای پایانی کتاب معلوم نمیشود آیا نجلا وطنی را که در جستوجوی آن است پیدا میکند یا نه.
مطمئنا فلسطین روی صلح و آرامش را ندیده است. اما این کتاب داستان کنار آمدن و آشتی با خودمان، با وابستگیها و روابطمان و با سرگذشتهای اضطرابآوری است که زندگیهای ما را شکل میدهند. میتوان استدلال کرد عنوان این کتاب میتوانست "در جستوجوی ادوارد" یا بهتر از آن "در جستوجوی نجلا" باشد؛ چون در پایان "در جستوجوی فلسطین" میبینیم این نجلا سعید است که پیدا میشود.
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: عبارت
✍ نویسنده: نجلا سعید
📝 مترجم: احمد فاضلی شوشی
📖 تعداد صفحات: ۲۳۳
📚 دسته بندی: زندگینامه
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
0⃣1⃣1⃣ کتاب «#دیواری»
نویسنده در این منظومه با نگاهی به مقاومت مردم فلسطین به ترسیم زندگی و ذات مهم آن میپردازد. زبان شعری محمود درویش در این ترسیم عاشقانه، بعدی فلسفی به خود میگیرد و عشق را به نهایت یک مرگ تعبیر میکند، مرگی که بر اثر مقاومت حاصل شده است. لازم به ذکر است در پایان این منظومه، توضیحات مترجم درباره برخی از اصطلاحات به کار رفته در ادبیات، ضمیمه شده است.
#بریده_کتاب :
"نه کوچ آغاز شد و نه انجام پذیرفته راه.
حکما به غربت خویش نرسیدند
همان گونه که به حکمت خویش.
و ما از گل ها جز شقایق نعمانی هیچ نمیشناسیم.
بایسته همان که بر فراز دیواری ها برویم:
زمینِ شعرِ من سبز است، بلند
سخن خدا در سپیده دمان، زمینِ شعرِ من است
و دور من ام
منام دور."
📆 سال نشر: ۱۳۹۰
📤 ناشر: افراز
✍ نویسنده: #محمود_درویش
📝 مترجم: حمزه کوتی
📖 تعداد صفحات: ۷۲
📚 دسته بندی: شعر
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
1⃣1⃣1⃣ کتاب «#منازعهٔ_فلسطین_و_اسرائیل»
نگاه جامع به یک منطقه که در درگیری مداوم است دارد و با ارائهی توضیحات تکمیلی و تصاویری از گذشته و حال ، درک قویتری از چگونگی اتصال رویدادهای جاری به آنچه در کلاسهای تاریخ آموختهاند ، به جوانان میدهد.
#بریده_کتاب :
"بیشتر افرادی که در شهرها یا مزارع فلسطین کار میکردند اعراب مسلمان بودند. آنها از روابط رو به گسترش امپراتوری عثمانی با اروپا ناخشنود بودند. قرنها پیش، صلیبیون از اروپا به این سرزمین مقدس حمله کرده بودند. آنها بیتالمقدس را تصرف کرده و هزاران عرب بیگناه را از دم تیغ گذرانده بودند. بنابراین اعراب به نیات اروپاییان در خاورمیانه مشکوک بودند. آنها به ابراهیمپاشا, فرمانده عثمانی, هم اعتماد نداشتند. وقتی ابراهیمپاشا اعراب را به زیر پرچم ترکها فراخواند، شهروندان عرب فلسطین در سال ۱۸۳۴ شورش کردند.
اگرچه ابراهیمپاشا و نیروهایش شورش را با خشونت سرکوب کردند، اعراب برای اولین بار توانستند برای رسیدن به هدفی مشترک متحد شوند. این شورش، که بعدها به شورش دهقانان معروف شد، باعث شد فلسطینیها برای اولین بار هویت خود را به عنوان عرب به رسمیت بشناسند نه به عنوان شهروندان امپراتوری عثمانی. این اتحاد جدید و احساس هویت در طول زمان بیشتر شد. با این حال، اعراب فلسطینی با مهاجرت روزافزون یهودیانی مواجه بودند که فعالانه به دنبال موطن یهودی بودند."
📆 سال نشر: ١٣٩٩
📤 ناشر: ققنوس
✍ نویسنده: تمرا بیاور
📝 مترجم: پریسا صیادی
📖 تعداد صفحات: ۱۰۴
📚 دسته بندی: سیاسی تاریخی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin