8⃣0⃣1⃣ کتاب «#سید_ضیاءالدین_طباطبایی_و_فلسطین»
سید ضیاء الدین طباطبایی بخش چشمگیری از دوران تبعید و کناره گیری خود را در سالهای بین دو جنگ اول و دوم جهانی در فلسطین گذراند. رخدادهای این دوره و تجربه از نقطه نظر تاریخ معاصر ایران از دو جهت اهمیت یافت؛ یکی از لحاظ نقش سیدضیاء الدین در چهارچوب فعالیتهای سیاسی مسلمانهای فلسطین در این دوره، و دیگری نیز از نظر بازتاب این فعالیت ها در مباحث و جدل هایی که بعد از بازگشت وی به ایران در سالهای بعد از شهریور ۱۳۲۰ مطرح شد.
این دو جنبه که هم از لحاظ آشنایی با تاریخچه طرح و بحث مسئله فلسطین در ایران مهم است و هم از نظر کاربرد مسائلی از این دست در مباحث سیاسی دوره مورد بحث، در این کتاب مورد توجه است.
📆 سال نشر: ۱۳۸۱
📤 ناشر: شیرازه
✍ نویسنده: رضا آذری شهرضایی
📖 تعداد صفحات: ۱۵۹
📚 دسته بندی: سیاسی تاریخی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
9⃣0⃣1⃣ کتاب «#در_جستوجوی_فلسطین»
پیچیدگیهای هویتی نجلا در دوران جوانی، علیرغم حس شوخطبعیاش، اضطرابی لرزهآور در وی ایجاد میکند. او به سبب آنچه وی را از همتایانش جدا میکند، نامش، ظاهرش و والدین غیرآمریکاییاش، آرامش ندارد. در فصلهای پایانی کتاب معلوم نمیشود آیا نجلا وطنی را که در جستوجوی آن است پیدا میکند یا نه.
مطمئنا فلسطین روی صلح و آرامش را ندیده است. اما این کتاب داستان کنار آمدن و آشتی با خودمان، با وابستگیها و روابطمان و با سرگذشتهای اضطرابآوری است که زندگیهای ما را شکل میدهند. میتوان استدلال کرد عنوان این کتاب میتوانست "در جستوجوی ادوارد" یا بهتر از آن "در جستوجوی نجلا" باشد؛ چون در پایان "در جستوجوی فلسطین" میبینیم این نجلا سعید است که پیدا میشود.
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: عبارت
✍ نویسنده: نجلا سعید
📝 مترجم: احمد فاضلی شوشی
📖 تعداد صفحات: ۲۳۳
📚 دسته بندی: زندگینامه
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
0⃣1⃣1⃣ کتاب «#دیواری»
نویسنده در این منظومه با نگاهی به مقاومت مردم فلسطین به ترسیم زندگی و ذات مهم آن میپردازد. زبان شعری محمود درویش در این ترسیم عاشقانه، بعدی فلسفی به خود میگیرد و عشق را به نهایت یک مرگ تعبیر میکند، مرگی که بر اثر مقاومت حاصل شده است. لازم به ذکر است در پایان این منظومه، توضیحات مترجم درباره برخی از اصطلاحات به کار رفته در ادبیات، ضمیمه شده است.
#بریده_کتاب :
"نه کوچ آغاز شد و نه انجام پذیرفته راه.
حکما به غربت خویش نرسیدند
همان گونه که به حکمت خویش.
و ما از گل ها جز شقایق نعمانی هیچ نمیشناسیم.
بایسته همان که بر فراز دیواری ها برویم:
زمینِ شعرِ من سبز است، بلند
سخن خدا در سپیده دمان، زمینِ شعرِ من است
و دور من ام
منام دور."
📆 سال نشر: ۱۳۹۰
📤 ناشر: افراز
✍ نویسنده: #محمود_درویش
📝 مترجم: حمزه کوتی
📖 تعداد صفحات: ۷۲
📚 دسته بندی: شعر
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
1⃣1⃣1⃣ کتاب «#منازعهٔ_فلسطین_و_اسرائیل»
نگاه جامع به یک منطقه که در درگیری مداوم است دارد و با ارائهی توضیحات تکمیلی و تصاویری از گذشته و حال ، درک قویتری از چگونگی اتصال رویدادهای جاری به آنچه در کلاسهای تاریخ آموختهاند ، به جوانان میدهد.
#بریده_کتاب :
"بیشتر افرادی که در شهرها یا مزارع فلسطین کار میکردند اعراب مسلمان بودند. آنها از روابط رو به گسترش امپراتوری عثمانی با اروپا ناخشنود بودند. قرنها پیش، صلیبیون از اروپا به این سرزمین مقدس حمله کرده بودند. آنها بیتالمقدس را تصرف کرده و هزاران عرب بیگناه را از دم تیغ گذرانده بودند. بنابراین اعراب به نیات اروپاییان در خاورمیانه مشکوک بودند. آنها به ابراهیمپاشا, فرمانده عثمانی, هم اعتماد نداشتند. وقتی ابراهیمپاشا اعراب را به زیر پرچم ترکها فراخواند، شهروندان عرب فلسطین در سال ۱۸۳۴ شورش کردند.
اگرچه ابراهیمپاشا و نیروهایش شورش را با خشونت سرکوب کردند، اعراب برای اولین بار توانستند برای رسیدن به هدفی مشترک متحد شوند. این شورش، که بعدها به شورش دهقانان معروف شد، باعث شد فلسطینیها برای اولین بار هویت خود را به عنوان عرب به رسمیت بشناسند نه به عنوان شهروندان امپراتوری عثمانی. این اتحاد جدید و احساس هویت در طول زمان بیشتر شد. با این حال، اعراب فلسطینی با مهاجرت روزافزون یهودیانی مواجه بودند که فعالانه به دنبال موطن یهودی بودند."
📆 سال نشر: ١٣٩٩
📤 ناشر: ققنوس
✍ نویسنده: تمرا بیاور
📝 مترجم: پریسا صیادی
📖 تعداد صفحات: ۱۰۴
📚 دسته بندی: سیاسی تاریخی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
2⃣1⃣1⃣ کتاب «#شعر_معاصر_فلسطین»
(از آغاز تا اشغال)
درمورد شعر در این کشور از آغاز تا اشغال سخن گفته است. نگارنده در اين کتاب کوشیده است تا به بررسی تحولات شعر معاصر فلسطين از آغاز تا اشغال بپردازد. يافتههای پژوهش حاضر بر محور تبيين سير تحول ساختاری و مضمونی شعر معاصر فلسطين از اواخر سدهٔ ۱۸ ميلادی تا سال ۱۹۴۸ استوار است.
نويسنده در اين اثر نهتنها به بيان تحولات همهجانبهٔ جريانها و رويکردهای شعری اين دوره پرداخته، بلکه عوامل جريانسازی را که سبب بروز اين تحولات شده، بيان کرده است.
📆 سال نشر: ۱۳۹۶
📤 ناشر: دانشگاه تهران
✍ نویسنده: عزت ملاابراهیمی
📖 تعداد صفحات: ۱۷۴
📚 دسته بندی: پژوهش ادبی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
3⃣1⃣1⃣ کتاب «#مردانی_در_آفتاب»
این اثر واقعیتهای سخت زندگی پناهندگان فلسطینی و مبارزه آنها برای بقا و کرامت را در چارچوب گستردهتری از مسائل سیاسی غرب آسیا به تصویر میکشد. کنفانی از طریق این داستان به بررسی مضامین آوارگی، هویت و جستجوی بیامان امید در مواجهه با ناملایمات میپردازد.
کتاب که در پسزمینهی فلسطین پس از سال ۱۹۴۸ میگذرد، داستان سه مرد فلسطینی را دنبال میکند که به امید رسیدن به کویت برای یافتن اقتصادی بهتر، سفری خطرناک را در میان صحرای سوزان آغاز میکنند. این سفر با تنشهای فزاینده میان مردان مشخص میشود، چرا که آنها با ترسها، امیدها و واقعیتهای خشن خود روبهرو میشوند و میفهمند که حتی در تلاش برای زندگی بهتر، ممکن است همچنان قربانی شرایط نابخشودنی شوند. این رمان به بررسی مضامین آوارگی و از دست دادن میپردازد و بحران وجودی مردمی که از سرزمین خود ریشهکنی شدهاند را در بر میگیرد. این داستان همچنین به مفهوم هویت جمعی و احساس همبستگی در میان آوارگان و همچنین راههای درهمتنیدگی مبارزات سیاسی و شخصی میپردازد. موضوع مهم دیگر مفهوم امید و سرخوردگی است. سفر شخصیتها تنها یک سفر فیزیکی نیست؛ بلکه یک سفر عاطفی و نمادین به سوی خودشناسی است. تجربهی مشترک آنها بر آسیب جمعی مردم فلسطین و طنز غمانگیز وضعیت آنها تأکید میکند: جستجوی امید که در نهایت به ناامیدی منجر میشود.
📆 سال نشر: ۱۳۹۳
📤 ناشر: نیلوفر
✍ نویسنده: #غسان_کنفانی
📝 مترجم: احسان موسوی خلخالی
📖 تعداد صفحات: ۱۱۲
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
4⃣1⃣1⃣ کتاب «#رمان_پایداری_فلسطین»
کتاب حاضر، پژوهشی است که میکوشد دو حوزهٔ مطالعاتی رمان و ادبیات پایداری را در نقطهای بهنام فلسطین به هم پیوند زند. ایده مرکزی چنین طرحی در پی به وجود آمدن پدیده رمان مقاومت پدید آمده است.
در بخش اول روند کلی رماننویسی فلسطین از آغاز پیدایش اینگونه ادبی بررسیشده است. بخش دوم به تعریف و تبیین زیرساختهای نظری رمان پایداری اختصاصیافته است. در بخش علمی پژوهش حاضر که بهمثابه گریزی ناگریز از مرحله نظر به مرحله عمل است، با ورود به متن هشت رمان برگزیده فلسطینی از پنج رماننویس معروف، تلاش شده است تا هم دانستههای بخش نظری آزموده شود و همدرجه همسانی و همسازی آنها با رمان دهههای شصت، هفتاد و هشتاد فلسطین قرن بیستم بیان گردد.
📆 سال نشر: ۱۳۹۲
📤 ناشر: دانشگاه تهران
✍ نویسنده: عزت ملاابراهیمی/آزاد مونسی
📖 تعداد صفحات: ۲۱۸
📚 دسته بندی: پژوهش ادبی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
5⃣1⃣1⃣ کتاب «#آشیانهای_سوخته»
(مجموعه داستان و نثر ادبی با موضوع مقاومت مردم غزه)
این کتاب شامل ۲۳ قطعه داستان و نثر ادبی، از اعضای مراکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که با موضوع مقاومت مردم غزه، انتشار یافته است.
کانون پرورش فکری در سال ۱۳۸۷ در پی محاصره طولانی نوار غزه و فشار بر مردم فلسطین مسابقه ای با عنوان «قصه غزه» برگزار کرد که کودکان و نوجوانان علاقه مند در آن شرکت کردند و آثار برگزیده این مسابقه در کتاب حاضر فراهم آمده است.
📆 سال نشر: ۱۳۹۲
📤 ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
✍ نویسنده: مجموعهی نویسندگان
📖 تعداد صفحات: ۵۲
📚 دسته بندی: #کودک_و_نوجوان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin