📢 در نگاه حضرت علی(ع) «نقد حاکمیت» تکلیف شرعی مردم است/ بستن زبان منتقد هیچ وجه شرعی ندارد
🗣 حمید خویی محقق و پژوهشگر:
◀️ حکومت در منطق امام علی(ع) قداست، مشروعیت و ارزش ذاتی نداشت، ایشان تأکید داشتند که قدرت برتری نمی آورد، خوی فرعونی هیچ نسبتی با سیر و سلوک علوی ندارد
◀️ نقد حاکمیت تکلیف شرعی مردم است. اینکه زبان منتقدان را ببندیم و کسی اجازه نقد نداشته باشد یا نگران نقد باشد، هیچ وجه شرعی ندارد. امیرالمومنین علی(ع) را در مسجد کوفه با تندترین ادبیات نقد می کردند و امام(ع) هرگز واکنشی نشان نمی دادند
علی و استبداد
✍ #احمد_زیدآبادی
مولاعلی گفته است: "مَنِ اسْتَبَدَّ بِرَأْيِهِ هَلَكَ" (آنکه خودکامگی و استبداد رأی پیشه کند، هلاک شود.)
علی این سخن را در دورۀ زمامداری و حکومتش بر زبان رانده است و همین موضوع گفتۀ او علیه استبداد را با گفتههای مشابه در این باره، متفاوت میکند.
بسیاری از افراد در دورهای که دستشان از قدرت کوتاه است و در موضعِ مخالف حکومت نشستهاند، در مذمت استبداد و خودکامگی و ظلم و جورِ حکام، بسیار حرّاف و بیملاحظهاند، اما به محض آنکه خود به قدرت میرسند و یا در مواهب آن شریک میشوند، دیگر نه فقط گفتههای پیشین خود را به کلی فراموش میکنند، بلکه هرم گفتاری خود را نیز وارونه میسازند و اطاعت و تسلیم و انقیاد مردم در برابر قدرت و حکومتِ خود را به عنوان ارزشهای اصیل سیاسی به جامعه معرفی میکنند.
مولاعلی اما تا هنگامی که دستش از قدرت کوتاه است، به تنگناهای حکمرانی حاکمان وقت، واقف است و بیدلیل و مبنای موجه و روشن و منطقی آنها را هدف نقد و حمله قرار نمیدهد، اما هنگامی که خود به قدرت میرسد، جا به جا مردم را به هوشیاری و بیداری در برابر رفتار و عملکرد خود و ضرورت صراحتِ لحن آنها در نقد عیوب و کژیهای حکومتش فرا میخواند.
به همین دلیل است که ایرانیان همواره علی را سرمشق یک "حکمران خوب" دانستهاند تا آنجا که پدران ما در عصر مشروطیت بر این نظر بودند که مشروطیت چیزی جز احیای همین سنت زمامداری علی نیست و نیازی به تمنای آن از بیگانه وجود ندارد.
@ahmadzeidabad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_مناسبتی
انقلابیبودن حضرت علی علیهالسلام در کلام شهید مطهری
🌱رساله ی حقوق امام سجاد علیه السلام:
اما حق پدرت این است که بدانی او ریشه و اصل توست
و اما حقی که پدر بر فرزند دارد و انسان موظف به انجام دادن آن است این می باشد که بداند پدر اصل و ریشه اوست. پدر کسی است که واسطه در حیات او شده است. در روایات آمده است که برترین نعمتی که خدا به انسان داده است، نعمت وجود است و پدر به عنوان کسی که واسطه این نعمت بوده است، باید مورد تقدیر و سپاس قرار گیرد. انسان اگر به وادی وجود نمی آمد نمی توانست شیرینی سعادت را بچشد. اگر به وادی وجود نمی آمد، طلبکار آن بود که چرا حیات و وجود به او بخشیده نشده است.
فَمَهْمَا رَاَیْتَ فِی نَفْسِکَ مِمَّا یُعْجِبُکَ فَاعْلَمْ اَنَّ اَبَاکَ اَصْلُ النِّعْمَةِ عَلَیْکَ (پس هرگاه در وجود خود چیزی دیدی که موجب غرور تو شد بدان که پدرت اصل آن نعمت است بر تو)
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشک ریختن مهران غفوریان برای پدرش
🌹😢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شهید #حاج_قاسم سلیمانی:
خداوندا، تو را سپاس که مرا از پدر و مادر فقیر، اما متدیّن و عاشق اهلبیت و پیوسته در مسیر پاکی بهرهمند نمودی. از تو عاجزانه میخواهم آنها را در بهشتت و با اولیائت قرین کنی و مرا در عالم آخرت از درک محضرشان بهرهمند فرما.
🔹️ بخشی از وصیتنامه شهید حاج قاسم سلیمانی
🌟 بهمناسبت سالروز #میلاد_امام_علی علیه السلام و #روز_پدر
♡••
روزِ مرد نداشتند
لیڪن روزها را مردانه ساختند
تنھا جورابشان سوراخ نبود
ڪہ پیڪری سوراخ شده
ازگلوله و ترڪش داشتند!
پاس میداریمـ یادِمردانِ مردِ سرزمینمان را
روزِ مردان واقعۍ مبارڪ...
🌸🌸🌸🌸🌸
🔴 در کنار جشنها، نظام علوی را بازخوانی کنیم!
(به مناسبت ولادت باسعادت حضرت امیرالمومنین امام علی علیهالسلام)
🔹ما در تاریخ، یک نهضت حسینی داریم و یک نظام علوی. این نهضت و نظام، معیار و ملاک و سنجه هر نهضت اجتماعی و نظام سیاسی است.
🔸در ایام ولادت آن امام همام، بیش از شادی و پایکوبی، باید به بازخوانی نظام علوی بپردازیم و نسبت خودمان را با ایشان بسنجیم که چقدر در این مسیریم؟ ما که مدعیِ شیعه حضرت امیرالمومنین علیهالسلام هستیم آیا بجز محبت و علاقه و برگزاری مراسمات عزاداری یا شادی، بصورت عملی در مسیر آن شهید راه عدالت هستیم؟ نسبت ما با حکمرانی علوی چیست؟ و سایر سوالات ... .
🔹پرداختن به این سوالات، از نان شب برای ما واجبتر است و چه خوب است که محور برنامههای گرامیداشت حضرت امیرالمومنین(ع) هم پرداختن به این مسائل باشد.
🔸به نظر حقیر، اقدامات نظام علوی و کنشهای سیاسی حضرت را میتوان به دو بخش محکمات و متشابهات تقسیم کرد.
🔹ما یک مجموعه محکماتی از سیاست حضرت امیر(ع) در تاریخ می بینیم و یک مجموعه متشابهات! باید به محکمات تکیه کنیم. باید محکمات را ترویج کنیم. متشابهات شرایطی داشتند و وابسته به زمان و مکان بودند. محکمات این بود که حضرت امیر(ع) حاضر شد جنگ داخلی صورت بگیرد ولی حکم صدارت برای طلحه و زبیر و معاویه تمدید نکند!
🔸محکمات یعنی حضرت حاضر شد با سوءاستفاده کنندگان از بیت المال و آنانیکه بیت المال را کابین زنانشان کردند، بجنگد و این خواص را از خود ناراضی و ناخشنود کند اما عدالت را برقرار کرده و مصلحت عموم را بجا آورد. حضرت امیر(ع) در مقابل برادرش عقیل همان بود که مقابل دشمنش معاویه ایستاد! از نگاه علی بن ابی طالب مصلحت یعنی مصلحت عموم جامعه!
🔹حضرت امیر(ع) آبروی یکی از فرماندارانش(عثمان بن حنيف) را فقط بخاطر نشستن بر سر سفره اشراف، در طول تاریخ برده و او را رسوای تاریخ کرده است. آن امام همام دستور داد اِبن هَرمه، فرماندار اهواز را به اتهام تخلفات اقتصادی در اهواز بچرخانند تا رسوای تاریخ شود! ما چه می کنیم؟!
🔸این جملات ناب را از حضرت امیر بخوانید و بدانید که اصل چیست؟ اصل مصلحت عموم جامعه است نه خشنودی خواص!
🔹حضرت در نامه به مالک اشتر می نویسد: «بايد محبوبترين كارها در نزد تو اموری باشند كه در حق با ميانهروی موافقتر و در عدالت عامتر و گستردهتر و با رضايت رعيت هماهنگتر است، چراكه خشم عامه مردم، خشنودی خواص را بیاثر میسازد و ناخشنودی خاصان در عين رضايت عموم جبرانناپذير است و احدی از رعايا از نظر هزينه زندگی در حالت آسايش و صلح بر والی سنگينتر و به هنگام بروز مشكلات در همكاری كمتر و در اجرای انصاف ناراحتتر و به هنگام درخواست سوال پراصرارتر و پس از اعطا و بخشش كم سپاستر و به هنگام منع خواستهها ديرعذرپذيرتر و در ساعات رويارويی با مشكلات كم استقامتتر از خواص نيست، ولی پايه دين و جمعيت مسلمين و ذخيره دفاع در برابر دشمنان، تنها عامه امتاند. بنابراين بايد گوش تو به آنها و ميل تو با آنان باشد.»
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 این خلاصه از زندگی امیرالمومنین را ببینید برید تا عرش!
❗️ فقط بنده را به اسم دعا کنید!
بگید یا امیرالمومنین خودت شفاعتش کن!
🔹 زبان تصویر چقدر زیبا بخشهای مهم زندگی امین الله فی ارضه را روایت میکند!
📢 مهمترین خبر در تاریخ، امیرالمؤمنین(ع) است.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«هر خبری که در اين دنيا هست و آنچه از عالم غیب آمده است، به اميرالمؤمنين (ع) بر ميگردد؛ «مَا لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ آيَةٌ هِيَ أَكْبَرُ مِنِّي وَ لَا لِلَّهِ مِنْ نَبَإٍ أَعْظَمُ مِنِّي».
آیهای و خبري بالاتر از وجود مقدس اميرالمومنين(ع) نيست. اگر خبری از عالم غيب آمده _ که ما بايد بکوشيم تا باخبر بشويم _ آن خبر، اميرالمومنين(ع) است. انسان بايد به نحوي دست به ساحت ايشان برساند تا از آن اخبار غيبي مطلع بشود.
بخشي از اين نبأ عظيم در دنيا ظاهر ميشود؛ چه قبل از ظهور و رجعت و چه بعد از آن. البته عدهاي معدود هستند که از حجابهاي ظلماني عبور ميکنند و نور اميرالمؤمنين(ع) براي آنها در قلبشان ظاهر ميشود، ولي مابقي، مثل ما که خورشيد را از پشت ابر در روزهاي ابری میبينيم، تنها از وراي حجاب میتوانند اين حقيقت را درک بکنند و اين نبأ غيبي را مطلع بشوند و به حقيقت توحيد راه پيدا کنند. زماني که حجاب کنار ميرود و حضرت بدون حجاب در عالم ظهور پيدا ميکنند، آنوقت انشاء الله امکان برخورداري از ولايت حضرت و معرفت حضرت و اين نعمت الهي فراهم ميشود.
طلوعي که در شب ميلاد اميرالمومنين(ع) اتفاق افتاده، درواقع آغاز ظهور ايشان در عالم دنياست که انشاءالله اين ظهور ادامه پيدا ميکند تا دوره رجعت که دوباره اميرالمومنين(ع) برمیگردند...».
Aghasi01_DownloadSoftware.iR_134438278865617768.mp3
1.66M
🌺شعرخوانی مرحوم محمد رضا آقاسی در مدح امیرالمؤمنین علی علیه السلام
📌 #شهرت روایات ولادت #امیرمومنان در کعبه
حاکم نیشابوری از علما و محدثین اهل سنت مینویسد:
فَقَدْ تَوَاتَرَتِ الْأَخْبَارِ أَنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ أَسَدٍ وَلَدَتْ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ كَرَّمَ اللَّهُ وَجْهَهُ فِي جَوْفِ الْكَعْبَةِ.
به #تواتر و شهرت رسیده است که #فاطمه بنت اسد، #امیرمومنان علی کرم الله وجهه را در خانه کعبه به دنیا آورد.
📚حاکم نیشابوری، المستدرک على الصحیحین، ج۳، ص ۵۵۰
✅ولادت مولی الموحدین امیر المومنین علی بن ابی طالب علیه السلام بر وارث آن ولایت حضرت حجت بن الحسن عجل الله فرجه الشریف و شیعیان و منتظران او مبارک باد.
🖼 تصویری از حرم مطهر حضرت امام امیر المومنین علیه السلام، امشب، 13رجب 1444، نجف اشرف
@ejtehad_jahadi
🔴 از امیرالمومنین بشنویم تا روحمون تازه بشه ...
جانها به فدای علی و اولاد علی 🤲
هر دو رو ببینید. عیدتونم مبارک 🌹🌹
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت آیتاللهالعظمی جوادیآملی از آسیب دیدن دست راست حضرت علی(ع) در یکی از جنگها
💠 به ذهنتان نیاید که این ها غلو و مبالغه است! گرد نعلین علی هم میتواند!
آیت الله مصباح :
🔸️علی کيست؟ مَثَلُ نُورِهِ؛ نور خداست. آن دیگر حد و مرزی ندارد، بستگی دارد که اراده خدا چه قدر بر اساس حکمت نفوذ داشته باشد. «قلوبنا اوعیة مشيةالله» (قلبهای ما اهلبیت (ع) ظرف ارادهی خداست) هر چه خدا بخواهد در دل آنها منعکس میشود. آنها همین که امری را اراده میکنند، محقق میشود.
🔹️يک وقت به ذهنتان نيايد اينهایی که گفته شده غلو و مبالغه است.اگر صدها برابر اينها ما فکر کنيم مطالب معناداری درست کنیم آخرش به گرد آنچه حقيقت است، نمیرسيم. بله! گرد نعلین علی (ع) هم به همان اندازهای که انتساب به او داشت میتوانست معجزهها بیافریند به همان انتسابی که به او پيدا میشود.
۱۳۹۴/۷/۸
#امام_علی
📸 #عکس_نوشت | زندگی علوی
آیت الله مصباح :
🔸️ما بايد خودمان را بسنجيم. آيا به اين قطب نظام ارزشی نزديکتريم يا به آن قطب؟ البته ما مثل علی نمیشويم، هرگز نخواهيم شد؛ اما «اعينونی بورع واجتهاد»، [خودشان فرمودند] شباهتی پيدا کنيد.
🔹️کمکی به علی علیهالسلام کنيد. هر کسی کلاه خودش را قاضی کند، ببيند زندگی من به اين قطب نظام ارزشی مادی دنياگرايانه لذتپرستانه نزديکتر است يا به آن قطبی که علی علیهالسلام نمونهاش است؟ ما به کدام بيشتر شباهت داريم؟
۱۳۹۳/۰۲/۱۱
موسسه طلیعه داران ظهور برگزار میکند:
"( دوره تخصصی نقد عقاید تکفیری
وهابیت )"
✨موسسه تحت اشراف آیت الله اراکی✨
1⃣ دوره : مجازی
2⃣ تعدا جلسات : ۳۷ جلسه
3⃣ دوره کاملا رایگان
4⃣ اعطای مدرک معتبر
5⃣ با حضور اساتید برجسته کشوری :
دکتر جواد ابوالقاسمی
دکتر اکبر روستایی
6⃣ شروع دوره: ۱۶بهمن ۱۴۰۱
7⃣ برگزاری جلسه پرسش و پاسخ و رفع اشکال در فضای مجازی در آخر هر هفته با حضور اساتید
✅ لینک ثبت نام:🔰
https://survey.porsline.ir/s/LsQqnNS
✅ کانال دریافت محتوا دوره:🔰
https://eitaa.com/joinchat/80806174Cbfd787b4fa
✅ ارتباط با ما:🔰
@ALi_ALhaGholmobin_990
#سطح_یک
#رضوان_معرفت
#نقد_مدعی_یمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره شیخ صادق لاریجانی درباره رابطه با پدرش (آیت الله میرزاهاشم آملی) در اواخر عمرش.
🌸🌸🌸🌸🌸
به مناسب میلاد علی(ع)که نمونه انسان کامل و تجسم کامل تقوا، عدالت و دنیاگریزی است این رشتو را بخوانید و به سوال آخرش فکر کنیم
روز بیعت عمومی سال٣۵هجری در مدینه با امیرالمؤمنین، خود امام می فرماید علاوه بر توده مردم، خردسالان،بیماران(بردوش دیگران) و دختران بدون نقاب(شل حجابشان)آمده
بودند اما تا حکومت را بدست گرفت تدارک جنگ تحميلي جمل در سال٣۶را انجام داد.تا از آن فارغ شد در سال٣٧وارد جنگ صفین شد.یکسال بعد یعنی صفر سال ٣٨وارد جنگ نهروان شد.سال ۴٠هم به شهادت رسید.پس علی در طول کمتر از ۵سال یا در جنگ بود یا در تدارک جنگ یا مذاکره برای اتمام جنگهای تحمیلی بود
پس او نتوانست آنچه برای جامعه اسلامی می خواست محقق کند.اشکال چی بود؟ به طبقه اشراف میدان نمی داد دنبال رویشهای اسلام و کوخ نشینان بود.مقابل او عمدتا صحابه پیامبر یا کسانی بودند که پیامبر را درک کرده بودند.
حال سوال این است
که آنچه آن علی که متصل به پیامبر و وحی بود نتوانست انجام دهد، ج.ا می تواند انجام دهد؟تازه اکنون متغییر هایی مثل غرب و توجه به لذایذ برون دینی زندگی عرفی نیز اضافه شده است.فکر می کنم اتاق فکرهای نظام و دلسوزان باید بر روی "امکان تحقق امر مطلوب"و"امر واقع"بیشتر اندیشه کنند
dr_a_ganji