#سبک_زندگی
#مادرانه
#زنان_بزرگ
🌸🦋🌸
پروین اعتصامی، شاعر ایرانی بود. او از کودکی فارسی، انگلیسی و عربی را نزد پدرش آموخت و از همان کودکی زیر نظر پدرش و استادانی چون علیاکبر دهخدا و محمدتقی بهار سرودن شعر را آغاز کرد. پدر او یوسف اعتصامی آشتیانی، از شاعران و مترجمان دوران خود بود که در شکلگیری زندگی هنری پروین و کشف تواناییها، و ذوق و گرایش او به سرودن شعر نقش مهمی داشت. اعتصامی در بیست و هشت سالگی ازدواج کرد اما به دلیل اختلاف فکری با همسرش، پس از چندی از او جدا شد. او پس از جدایی، برای مدتی در کتابخانهٔ دانشسرای عالی تهران به شغل کتابداری به کار پرداخت. تنها اثر چاپ و منتشر شده از پروین، دیوان اشعار اوست، که دارای ۶۰۶ شعر شامل اشعاری در قالبهای مثنوی، قطعه و قصیده است. پروین بیشتر به دلیل به کار بردن سبک شعریِ مناظره در شعرهایش معروف است.مضامین و معانی اشعار پروین، توصیفکنندهٔ دلبستگی عمیق وی به پدر، استعداد و شوق فراوان او به آموختن دانش، روحیهٔ ظلمستیزی و مخالفت با ستم و ستمگران و حمایت و ابراز همدلی و همدردی با محرومان و ستمدیدگان است.
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#کودک_نوجوان
#بانو
🌸🌸🌸
بانوی بهشت، هر صبح شنبه فرهنگ نامهی شهادت را مروری دوباره میکرد. هر هفته، بر مزار شهدای احد حاضر میشد و زیارت شان میکرد و میثاق جاودان عشق را به تلألویی تازه مینشاند.
تسبیح گِلین کوچکی ساخته بود از خاک تربت عموی شهیدش، حمزه؛ تسبیحی که عطر ایثار داشت و نمایندهی فرهنگ شهادت بود، مدام در دستان بانو بود و آن تسبیحات آشنا را که مونس لحظههای پس از نمازمان شدهاند، با آن تربت مقدّس شمارش میکرد.
زیباتر از این، چگونه میآموختمان معرفتِ جایگاهِ «قُتِلوا فی سبیل الله» را؟ بهتر از این چگونه میگفت جاری بودن نام و یادشان را در لحظه لحظهی حیات؟
🌹نویسنده: نظیفه سادات موذن
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#همسرانه
⁉️چی خانومت رو خوشحال می کنه؟
مثلا:
وقتی روزهای تعطیل می شه، تو کارای خونه و مراقبت از بچه ها کمکش کنی❤️🌹
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#کلام_فاطمه
#ولادت_حضرت_زهرا
#حدیث_زندگی
🌷 حقیقت روزهداری
💠 حضرت فاطمه سلام اللّه علیها:
🌿 روزهداری که زبان و گوش و چشم و دیگر اعضاء و جوارح خود را کنترل ننماید هیچ سودی از روزه خود نمیبرد.
✍️ بحارالانوار: ج 93، ص 294، ح 25
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#فاطمه_در_کلام_معصومین
#حدیث_زندگی
#ولادت_حضرت_زهرا
🌷 شفاعت فاطمه
💠 پیامبر اکرم صلّى اللَّه علیه و آله میفرمایند:
🌿 ای فاطمه! مژده باد که در پیشگاه خدا مقامی شایسته داری که در آن مقام برای دوستان و شیعیانت شفاعت میکنی.
📚 بحارالانوار، ج 76، ص 359
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#مادر_در_کلام_رهبر
#کلام_ولی
#ولادت_حضرت_زهرا
#امام_خامنه_ای
💠 امام خامنهای مدظلهالعالی:
🌿 در چنین دنیایی، پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله دختری تربیت میکند که این دختر، شایستگی آن را پیدا میکند که پیامبر خدا صلّیاللهعلیهوآله بیاید دست او را ببوسد! بوسه بر دست فاطمهی زهرا علیهاالسلام از طرف پیامبر را، هرگز نباید حمل بر یک معنای عاطفی کرد.
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#تربیت_فرزند
#مهارتهای_تربیت_نوجوان
#رفتار_با_نوجوان
#اعتماد_به_نفس
✅ آغاز شکل گیری اعتماد به نفس
🔻 باید گفت اعتماد به نفس در نوجوانان از دوران کودکی توسط والدین و اطرافیان شکل میگیرد.
اعتماد به نفس در کودکان به این صورت است که وقتی کودک اسباب بازی هایش را پرتاب می کند و این کار را تکرار می کند، می خواهد به خودش ثابت کند که قادر شده است کاری را انجام دهد. او دارد خودش را امتحان می کند تا میزان توانایی اش را بسنجد.
وقتی این کودک با مادری خشمگین و منضبط رو به رو می شود که قطعاً این مادر واکنشی جز تهدید و ترساندن او از خود نشان نخواهد داد، بنابراین از آزمایش کودکانه خود صرف نظر می کند و در نتیجه مغز او به حد کافی رشد نمی کند تا بتواند در بزرگی تصمیم عاقلانه ای بگیرد!!
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#ما_هم_میتوانیم
#تجارب_اقتصادی_قدرتهای_جهانی
#اقتصاد_مقاومتی
#حمایت_از_تولید_ملی
🔘 تاکید بر «تولید ملی» در فرانسه
⭕️ عنصر اصلی پیشرفت اقتصاد فرانسه و قرار گرفتن این کشور در زمره چند قدرت اقتصادی جهان، تاکید بر «تولید ملی» بوده که همان عنصر کلیدی در اقتصاد مقاومتی است. متناسب با سایر برنامه های اقتصاد مقاومتی، فرانسوی ها با دانش بنیان کردن اقتصاد خود و تاکید بر تقویت صادرات و نیز ایجاد ارزش افزوده بالاتر از طریق ارتقای بهره وری و همچنین افزایش جمعیت و حمایت از کالاهای داخلی ولو با قیمت بالاتر نسبت به کالاهای مشابه خارجی عمده شرایط لازم برای تبدیل شدن به چنین قدرتی در عرصه بین المللی را ایجاد و حفظ کرده اند.
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#داستانک_سبک_زندگی
#داستان_کوتاه
#دشمن
#دشمن_شناسی
🍃 خواب و بیداری!
🔸 پسربچّه لابهلای جمعیّت در پارک میدود. ریزجثه است و تروفرز. شاید ۴ یا ۵ ساله. با دوستش از اوّل پارک شرط گذاشتهاند هرکه زودتر به تاب برسد، اوّل سوار شود. آخرهای مسیر است و پسربچّه جلوتر از دوستش با اشتیاق چشم دوخته به تابی که قرار است اوّل به او سواری دهد. دوستش بهسختی و نفسزنان نزدیک میشود، شیطنت میکند و پشتپایی به پسربچّه میزند؛ پسر تعادلش را از دست میدهد، به زمین میخورد و با بُغض دوستش را میبیند که خندهکنان سوار تاب شده است. دلم میسوزد، سمتش میروم، از زمین بلندش میکنم و گوشهی چشم تَرشدهاش را پاک میکنم. نگاهم میکند و با دست به دوستش اشاره میکند: «عمو! اون نذاشت اوّل شم، نذاشت به تاب برسم.»
هر انسانی در زندگی برای خود «تاب» یا «تابهایی» دارد که مشتاقانه میخواهد به آنها برسد. در فکر پسربچّه، دوستش موجود بدی است که نگذاشت او با آن همه تلاشی که کرده بود، به «هدفش» برسد و از «تاب»سواریاش کیف کند.
🔸 کسی که عمداً نمیگذارد انسان به «تاب» خود برسد، همان دشمن «من» و «تاب» است. «دشمن» چنین تعریفی دارد؛ موجود بدی که از روی عمد، ضرری به دیگری برساند. آدم بدطینت، بدنفس و بددل، مغرض، ضد و معارض.
ممکن است «تاب»های کسی در زندگی، کسب معرفت و مقامات معنوی، سیر و سلوک عرفانی یا پیشرفت در زندگی شخصی، کسب مدارج علمی بالاتر، رزق حلال بیشتر یا در یک نگاه جمعی، افرادی بخواهند ملت و مملکت پیشرفتهتر و آبادتری داشته باشند یا استقلال سرلوحهی اهدافشان باشد؛ در این صورت، باید محکم و مصمّم در مقابل هر نیروی بددل و معارض ایستاد و برای رسیدن به هدف خود کوشید.
دشمن ممکن است درونی باشد یا بیرونی، علیه یک فرد باشد یا یک ملّت!
دشمن یک ملّت، هر فرد و نظامی است که نخواهد آن ملّت و مملکت به استقلال و پیروزی و آبادانی بیشتر برسد؛ مثلاً نظامهای سلطهگر و حاکمی که مانع استقلال و آزادگی بسیاری از ملّتها و کشورها هستند و سرمایهی آنها را به استثمار میکشند، دشمن درجهی یک آن کشورها به حساب میآیند؛ البته همانقدر که یک قدرت بیرونی ممکن است برای یک ملّت دشمنی کند، از دشمن درونی یک ملّت که مانع پیشرفت آنها هستند، نباید غافل باشیم.
💠 طبق فرمودهی رهبر معظم انقلاب:
🌿 «اگر ملّتی مردمش تنبل باشند، ناامید باشند، اعتماد به نفس نداشته باشند، با همدیگر پیوند نداشته باشند، به همدیگر بدبین باشند، از آینده ناامید باشند، چنین ملّتی پیش نخواهد رفت، اینها دشمن درونی یک ملّتاند.»
امّا اوّلین دشمن برای یک فرد، ممکن است خود او باشد.
💠 به فرمودهی اميرالمؤمنين علیهالسلام:
🌿 «دشمنترين دشمنان، نفس تو است كه در كنار تو است.»
💫 حکیم فردوسی، شاعر بزرگ ایرانزمین، این موضوع را چنین به نظم درآورده است:
✨ دلت گر به راه خطا مایل است
✨ تو را دشمن اندر جهان خود دل است
🔅🔅🔅
✅ در گام اول، برای اینکه دشمن خود نباشیم و راه را برای پیشرفت و تعالی خود نبندیم، این عادتها را از خود دور کنیم:
1️⃣ توقّع رضایت همیشگی از زندگی و پیرامون خود نداشته باشیم.
2️⃣ در بررسی خطاهای فردی دیگران وسواس نداشته باشیم.
3️⃣ سبک زندگی ماشینی و بدون تلاش نداشته باشیم.
4️⃣ در برابر ریسکپذیری در شرایط مختلف زندگی، مقاومت نداشته باشیم.
5️⃣ انتظار زیادی از دیگران نداشته باشیم.
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#سبک_زندگی_فاطمی
#زندگی_به_سبک_مادر
#انجام_وظیفه
#خطبه_فدکیه
🌺 3 دقیقه با خطبه فدکیه
🌸 به بهانه ...
💠 حضرت زهرا سلام الله علیها:
🌿 «[شیطان] شما را آماده پذیرش دعوتش یافت و منتظر فریبش! سپس شما را دعوت به قیام کرد و سبکبار برای حرکت یافت! شعله های خشم و انتقام را در دلهای شما برافروخت و آثار غضب در شما نمایان گشت. و همین امر سبب شد بر غیر شتر خود علامت نهید، و در غیر آبشخور خود وارد شوید، - و به سراغ چیزی رفتید که از آن شما نبود و در آنِ حقی نداشتید و سرانجام به غصب حکومت پرداختید - .در حالی که هنوز چیزی از رحلت پیامبر نگذشته بود، زخمهای مصیبت ما وسیع و جراحات قلبی ما التیام نیافته، و حتی هنوز پیامبر (صلّی الله علیه و آله) به خاک سپرده نشده بود. بهانه شما این بود که «میترسیم فتنهای برپا شود!»، و چه فتنهای از این بالاتر که در آن افتادید؟ و همانا دوزخ به کافران احاطه دارد.»
🌷🌷🌷
🍃 برای انجام ندادن یک کار، راههای مختلفی وجود دارد. مثلاً اگر یکی از بستگان و یا همکاران شما، برای سفری چندروزه، بخواهد اتومبیل شما را امانت بگیرد و شما هم تمایلی به این کار نداشته باشید، چندراه برای انجام ندادن این کار پیش روی شما قرار دارد. اولین و بهترین راه که معمولاً هم استفاده نمیشود، این است که با زبان نرم و ملایم، به او بگویید که حاضر به انجام این کار نیستید و دلیلتان را هم بگویید. مثلاً شاید از طرز رانندگی و برخورد او با ماشین، رضایت ندارید و یا خودتان برنامهی گشت وگذار دارید و یا قرار است ماشین را به تعمیرگاه ببرید و یا هر دلیل دیگری. اگر صحبتهای شما منطقی و با زبانی مهربان باشد، حتی اگر او از شما دلخور شود، باز جای نگرانی نیست. چون شما حقیقت را گفته اید و ناراحتی او نابجاست.
🍃 راه بعدی این است که متوسل به دروغ شوید. این راه به قدری ناپسند و زننده است که توضیحی لازم ندارد و فقط کافی است قبل از انجامش، به این مسئله فکر کنیم که آیا چنین کاری، ارزش انجام چنین گناهی را دارد یا نه؛ و طبیعتاً جواب منفی است. راه بعدی، بهانه آوردن است؛ البته بهانههای غیرواقعی. این راه در ناپسندی، فرقی با راه قبلی ندارد، چون درواقع هر دو یکی هستند؛ هرچند عدهای فکر میکنند با تغییر اسم، اصل گناه هم تغییر میکند.
این راه را افراد دورویی انتخاب میکنند که دوست دارند هم در ظاهر، دلِ طرف مقابل را به دست بیاورند و هم به هدف خودشان برسند و این طور فکر میکنند که با زرنگی هم از زیر بار مسئولیت، شانه خالی کردهاند و هم باعث نشدهاند که کسی محکومشان کند؛ و چه بد دوستانی هستند، دوستان دو رو.
🍃 حضرت زهرا (سلام الله علیها) در ادامهی خطبه شان، از مسلمانان دورویی که با بهانههای مختلف، در حمایت از اهل بیت پیامبر (علیهم السلام) کوتاهی کردند، شکوه مینمایند.
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#راسخون
#مجموعه_نمایشگاهی
5️⃣1️⃣ زندگی به سبک مادر
💠 رمز «یازهرا»
🔹 مادر، پاکی و قداستی است در عین مظلومیت؛ شکوهی همراه با فداکاری و ایثار. یاوری بیمنت برای یاری فرزندان. به پاس این دلسوزی و عطوفت، خداوند عشق مادر را در قلبها و نامش را بر زبانها قرار داده است؛ به همین دلیل، بهترین ذکر کربلائیان در مناطق عملیاتی، ذکر یا زهرا (س) بود و آن هنگام که عملیاتی با نام مقدس فاطمة الزهرا (س) آغاز میشد، شور دیگری بر قلبها حاکم میگشت و دلها، استوار و مطمئن به پیروزی.
💠 امام خامنهای (مدظله العالی):
🌿 هیچکس - نه امام بزرگوار، نه بزرگان انقلاب در دوران دفاع مقدس به رزمندگان نگفت که رمز «یا زهرا» برای حملاتتان بگذارید، یاسربند «یا زهرا» ببندید... بهطور طبیعی، بدون دستور، بدون یک مطالعه قبلی، همینطور از دلها و از ایمانها و از عواطف روئیده است؛ این نشانه مبارکی است؛ نشانه توجه آن بانوی دو عالم است.
📚 (بیانات در دیدار جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام ۳ خرداد ۱۳۹۰)
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#راسخون
#مجموعه_نمایشگاهی
8️⃣1️⃣ یاس بی نشان
🌷بهترین سیره برای بانوان
🍃 پیامبر (ص) روزی از جمع مسلمانان حاضر در مسجد سؤال کردند که، أَيُّ شَيْءٍ خَيْرٌ لِلنِّسَاءِ؛ چه روش و سیرهای برای زندگانی بانوان بهتر است؟ هر کس به فراخور معرفت خویش جواب داد: اما هیچ جوابی پیامبر (ص) را قانع نمیساخت. در این هنگام سلمان فارسی که در آن روزگار پیرمردی باوقار و پرذکاوت بود، با خود اندیشید که پاسخ این سؤال دقیق از سطح عمومی اندیشه مردان فراتر است. از این روی، خود را به خانه زهرا (س) رسانید و پاسخ سؤال پیامبر (ص) را از یگانه دخترش جویا شد. حضرت زهرا (س) در پاسخ سؤال پدر فرمودند: برای زنان بهتر است که مردان نامحرم را نبینند و مردان نامحرم نیز ایشان را نبینند. سلمان به مسجد بازگشت و پاسخ را طرح نمود. پیامبر (ص) دانستند که این پاسخ از خود سلمان نیست از این روی پرسیدند: این جواب را از که آموختی؟ سلمان عرضه داشت: سؤال شما را از دخترتان زهرا (س) پرسیدم و چنین پاسخ شنیدم. پیامبر (ص) در این هنگام فرمودند: جُعِلَت فِداهَا اَبُوهَا... إِنَّ فَاطِمَةَ بَضعَةٌ مِنّی؛ پدرش به فدایش باد ... به راستی که فاطمه پارهای از وجود من است.
💠 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله ):
🌿 من نام دخترم را فاطمه (س) گذاشتم، زیرا خدا عزوجل فاطمه (س) و هر کس که او را دوست دارد، از آتش دوزخ دور نگه داشته است.
🆔 @ShamimeOfoq