♦️نقد مستند نامه عمر بن خطاب به معاویه-بخش اول
✍️مهدی مسائلی
🔹دلبستگی به روضههای عاشورایی گاهی موجب میشود نقد آنها دشوار باشد ولی این موضوع درباره روضههای فاطمیه بسیار دشوارتر است. چون خیلیها فکر میکنند شما با نقد این روضهها علیه شیعه موضعگرفتهای و عقاید تشیع را انکار میکنی یا به دشمنی با حضرت زهرا (س) میپردازی.
این موضوع موجب محافظهکاری شدید علما در نقد و ارزیابی علمی و تاریخی گزارشهای فاطمیه شده است و بیش از آنکه در اینجا واقعبینی حاکم باشد، احساس و تعصب مذهبی غالب است.
🔹۱. بررسی منبع و سند نامه
متن نامه عمر بن خطاب به معاویه را اولین بار علامه مجلسی در بحارالانوار منتشر کرده است. وی در ابتدای نقل این نامه میگوید که این گزارش را از شخص فاضلی در مکه شنیده، اما اشارهای به نام آن شخص نمیکند. او پس از ذکر این گزارش و نامه طولانی میگوید: «به غیر از این سند، هیچ سند دیگری برای این روایت نیافتم و در متن آن غرایبی وجود دارد»
🔹فاضل مجهولالهویهای که این روایت را برای مرحوم مجلسی نقل کرده است، مدعی شده که این روایت را در جلد دوم کتاب دلائل الامامه وجود دیده است؛ جلد دومی که مفقود است و علامه مجلسی نیز به آن دسترسی نداشته است. جالب اینکه این جلد دوم مفقود شده زمینهای را فراهم کرده است تا روایاتی اینچنین را به آن مستند کنند و منبعی غیرقابل دسترس را برای بعضی فراهم کند.
🔹البته ناقل ناشناخته این حدیث برای مجلسی را نمیتوان جاعل این روایت دانست، چون نویسنده کتاب الصراط المستقيم در نیمه قرن نهم گزارش مختصری از آن را در کتابش میآورد و به مضمون آن اشارهای دارد. (الصراط المستقيم إلى مستحقي التقديم، ج3، ص 26)
در نقل بحارالانوار برای این گزارش، سندی ذکر شده است که به خاطر وجود تعدادی از راویان کذاب و غالی و ناشناخته، ضعیف و نامعتبر است و نویسنده الصراط المستقيم نیز بهتر دیده که آنها را به صورت کامل نقل نکند.
پس در مجموع این روایت نه منبع مشخصی دارد و نه سند معتبری.
ادامه دارد...
#تأمل
#جعلیات
#اخبار_جعلی
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️گوشه ای از وضعیت اقتصادی شوروی در آستانه فروپاشی
🔹بودجه ای که باید صرف زندگی مردم شود ، خرج جنگیدن در کشورهای دیگر ، کمک به مخالفین آمریکا ، ساخت سلاح و نمایش اقتدار نیروهای نظامی می شود
رژه اقتداری که برای مردم هم تا صف پشت در فروشگاه ها ادامه پیدا می کند
🔹این اوضاع در حالی به وجود آمده که شوروی روی اقیانوسی از نفت و گاز شناور است
اما از این منابع به جای ثروت بیشتر فقط حسرت بیشتر نصیب مردم می شود بخصوص آنها وقتی زندگی خود را با زندگی مردم کشورهای پیشرفته مقایسه می کنند
♦️برشی از مستند پرزیدنت آکتور سینما
#تأمل
#اقتصاد
#فروپاشی_شوروی
👇👇
@Taammolate_talabegi
♦️سوال از محضر آیت الله سید محمد صادق روحانی :
بعضی از روحانیون طرفدار ولایت فقیه می گویند که مخالفت با حکم ولی فقیه مساوی با شرک به خداست . نظر شما در این مورد چیست ؟
🔹جواب :
این حرف این قدر سخیف است که ادم عاقل چنین حرفی نمی زند یا اگر گوینده این حرف عاقل بوده در حال غیر طبیعی این حرف را زده است
یا اینکه منظور این بوده است که شرک مراتبی دارد که واجبی ترک شود یا گناهی انجام شود و از آن به شرک خفی تعبیر میشود
این حرف هم باطل است
#تأمل
#مرجعیت
#فقه_سنتی
#صادق_روحانی
#مصباح_یزدی
#ولایت_فقیه
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️سوال از محضر آیت الله سید محمد صادق روحانی : بعضی از روحانیون طرفدار ولایت فقیه می گویند که مخالف
♦️آیت الله مصباح یزدی :
🔹بر اساس مضمون پارهاى از روايات ـ از جمله مقبوله عمر بن حنظله ـ اگر كسى از فرمان و حكم ولىّ فقيه سرپيچى كند مشرك است.
بر اساس روايت فوق، اگر فقيه جامع الشرايطى متصدّى تشكيل حكومت و يا انجام امور حكومتى شد، كسى كه با او مخالفت كند و سخن و فرمان او را ردّ كند، مثل اين است كه با امامان معصوم مخالفت كرده باشد، و مخالفت با آنها در حكم و در حدّ شرك به خداوند است.
🔹...به اين ترتيب روشن مىگردد وقتى خداوند متعال اطاعت امام معصوم را واجب مىشمرد، اگر كسى نپذيرد و شانه از زير بار اطاعت خالى كند، ربوبيت تشريعى خداوند را نپذيرفته است و آلوده به شرك در ربوبيت تشريعى شده است. همچنين وقتى امام معصوم كسى را نصب و تعيين كرد و اطاعتش را بر ديگران واجب ساخت، اگر كسى نپذيرفت و تسليم امام معصوم نشد، به شرك در ربوبيت تشريعى آلوده شده است.
پس اگر امام صادق(عليه السلام) فرمودند: مخالفت با ولىّ فقيه «عَلى حَدِّ الشِّرْكِ بِاللّهِ؛ در حدّ شرك به خداست» مبالغه نكردهاند و سخن از واقع گفتهاند، منتها نه شرك در خالقيت و يا شرك در ربوبيت تكوينى؛ بلكه شرك در ربوبيت تشريعى كه شيطان نيز به آن آلوده گشت.
♦️پاسخ استاد به جوانان پرسشگر ج 1 ص 54
#تأمل
#ولایت_فقیه
#مصباح_یزدی
#حکومت_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
💠 گوشه ای از بیانات مقام معظم رهبری در مورد ولایت فقیه 🔹... در حقیقت ولایت فقیه مثل روحى در کالبد
♦️آیت الله مصباح یزدی :
🔹اگر ما قانون اساسى فعلى جمهورى اسلامى ايران را معتبرمىدانيم نه به لحاظ اين است كه قانون اساسى يك كشور است و درصد زيادى از مردم هم به آن رأى دادهاند
🔹بلكه به اين دليل است كه اين قانون اساسى به امضا و تأييد ولىّ فقيه رسيده و ولىّ فقيه كسى است كه به اعتقاد ما منصوب از جانب امام زمان عليه السّلام است ... و اگر غير از اين باشد و امضا و تأييد ولىّ فقيه در كار نباشد قانون اساسى ارزش و اعتبار ذاتى براى ما ندارد.
♦️نگاهی گذرا به نظریه ولایت فقیه ص 117
#تأمل
#ولایت_فقیه
#مصباح_یزدی
#حکومت_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️سوال از محضر آیت الله سید محمد صادق روحانی : بعضی از روحانیون طرفدار ولایت فقیه می گویند که مخالف
♦️در پی سوال برخی از اعضای محترم کانال در مورد مستند این فتوا لازم دیده شد این تصویر بارگذاری شود
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️رشد قیمت دلار، طلا، سکه و خودرو یه جوری شده که آدم فک میکنه کشور دچار یه جنگ بین المللی هستش😥 ♦
♦️اولین یارانه واریزی سال 89 : 45 هزار و پانصد تومان ( معادل با 45 دلار آمریکا )
♦️یارانه نقدی با افزایش بعد از ثبات 12 ساله در سال 1401: حدودا 400 هزار تومان ( معادل با 10 دلار آمریکا😔)
🔹اگر به هر نفر یک میلیون و هشتصد هزار تومان یارانه نقدی پرداخت شود تازه ارزش این پول برابر با مقدار اولین یارانه می شود
#تأمل
#اقتصاد
#دلار
👇👇
@Taammolate_talabegi
♦️وحدت وجودیهایِ کافر
.
🔹یک
علوم اسلامی، متنوع هستند و دانشمندانی در هر کدام از آنها «صاحبنظر» هستند؛ اما به جز «فقها» و علم فقه، هیچکدام از آن دانشمندان، سلاح «حرام و حلال» و «تکفیر» ندارند.
جدای از این، علمای علوم مختلف اسلامی، «ارتباط مستقیمی» با تودۀ مردم ندارند؛ اما فقها، مستقیماً با مردم و زندگی روزمرۀ آنها در ارتباط هستند.
همین دو مسأله، «قدرت» فقه و فقیه را در جامعه دینی، مخصوصاً عوام مذهبی، بسیار زیاد و قابل توجه نموده است.
.
🔹دو
از سوی دیگر، فقها در کلیه مسائل اسلامی، اظهار نظر «غیرشخصی» مینمایند؛ و در مسائلی نظر و فتوا میدهند، که اساساً «صلاحیت و دانش» آن را ندارند.
فقیه (به ما هو فقیه)، در حوزۀ اخلاق، عقائد و نیز در مسائلِ اختصاصیِ رشتههایِ تخصصی، همانند: فلسفه و تاریخ، اظهار نظر «غیرشخصی» میکند؛ و همان قدرتِ وی، که متکی به عوام مردم است، این اظهار نظرها را پشتیبانیِ به صحّت، میکند.
🔹سه
اگر در نظرات همین فقهای معاصر، جستجو کنید، مخصوصاً در استفتائاتی که برخی افراد (به صورت هدفدار) از ایشان نمودهاند، به وضوح این نظر حقیر، قابل ردیابی است.
به عنوان نمونه با اینکه فقها به صورت تخصصی، حتی تفاوت «وجود و موجود» در فلسفه و عرفان نظری را نمیدانند؛ و قادر به تبیینِ درستی از «وحدت وجود» نیستند، مثلاً در حاشیۀ کتاب عروة الوثقی، وحدت وجودیها را «کافر و نجس» دانستهاند.
♦️نکته
فلسفه، مادر تمامی علوم اسلامی و غیراسلامی است؛ حتی فیزیک. سیصد سال است که فلسفه در غرب پیشرفتهای چشمگیرِ بسیاری نموده است، ولی در شرق و ایران، فلسفه «درجا» زده است؛ یکی از علتهای اصلی این عقبماندگی، مخالفتِ فقها، اخباریون و سلفیان شیعه، با فلسفه است.
#تأمل
#فقه_سنتی
#مرجعیت
#فلسفه
#فقهاء
#سلفی_گری
👇👇
@Taammolate_talabegi