✍️بنبست ادیان
.
♦️به نظر میرسد که همه ادیان و شریعتهای الهی و ابراهیمی، در «بنبست» قرار دارند؛ چه عقیده داشته باشند که شرطِ سعادت و رستگاری انسانها، داشتن اعتقادات نظری «صحیح» است، و چه عقیده داشته باشند، شرطِ سعادت و رستگاری انسان، انجام دستورات و احکام دینی «صحیح» است؛ و چه سختتر، هر دو آنها را شرطِ سعادت و رستگاری انسانها بدانند.
.
♦️به عنوان نمونه، در دین اسلام، دو عنوان یا مرحله دینی متصور است: مرحله نظری، یعنی اعتقاد یافتن به خدا، پیامبر، امام و ...؛ و مرحله عملی، یعنی انجام واجبات و ترک محرمات و ...
در مرحله نظری، مناقشات گستردهای میان اندیشمندان، فیلسوفان و متکلمین اسلامی دربارۀ اصول و گزارههای اعتقادی اسلامی وجود دارد؛ که این معرکه آراء، سردرگمی ویژهای را برای مسلمانانِ غیرمادرزادی به وجود آورده است؛ که تحقیق برای درستی این آراء، عمری را کفایت نمیکند. مسلمانانِ مادرزادی نیز، بسته به دین خانوادۀ خود، که ارزشی ندارد، عمر میسوزانند.
امّا حال فرض کنیم که در مقام نظری، هیچ اختلافی میان علماء اسلامی وجود ندارد؛ و همه مردم بپذیرند که خدا، پیامبر، امام و ... مفاهیم و مسائلی یکسان و بدون مناقشه میان اندیشمندان هستند؛ و همه ایشان، تنها یک رأیِ هماهنگ دارند.
♦️اکنون زمان عمل فرا میرسد، تا با انجام دستورات و احکام اسلامی، انسانها رستگار و سعادتمند شوند؛ امّا متأسفانه «سیر انتقال متون شفاهی و کتبی اسلامی»، آنچنان مشوش و محرّف است، که هیچ متن دقیق قابل استنادی از صدر اسلام، در دست نیست؛ تا به اتکای آن بتوان دستورات اسلامی را استخراج کرد. حتی اگر بپذیریم قرآن کریم کنونی، همان است که بر پیامبر نازل شده، نمیتوانیم به قرآن عمل کنیم؛ زیرا دستورات آن، بسیار کلی و مجمل هستند؛ که بدون استفاده از روایات و متون دیگر اسلامی، قابل فهم و استفاده نیستند؛ و این متون نیز، متأخر و مخدوشاند.
.
بر این معضل مهم، اضافه کنید قرائتهای متعدد از متون اسلامی را، که به واسطه آن، معرکه آرای جدیدی پیرامون احکام و دستورات اسلامی به وجود آورده است.
.
❓سؤال
🔹کدام فهم و اجتهاد از اسلام صحیح است؟ تا به واسطه عمل به دستورات و احکام برآمده از آن فهم، رستگار و سعادتمند شویم؟
.
#تأمل
#فقه_سنتی
#جواز_تعبد_جمیع_ادیان
#سید_کمال_حیدری
#کلام
👇👇
@Taammolate_talabegi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠در کانال ها و سایت های مرتبط با جریان لاله زاری، از قول حاج آقا محمود لولاچیان پدر همسر حجةالاسلام والمسلمین حاج آقا سید میثم خامنه ای نقل کردند که : مقام معظم رهبری کتاب روح مجرد را هفت بار مطالعه کرده اند!!
♦️در این کلیپ حاج آقا لولاچیان به شدت این نقل را تکذیب می کنند.
ای کاش مدعیان عالَم عرفان و توحید، صادقانه رفتار کنند و تا به این حد، به کذب و دروغ پناه نبرند.
#علامه_طهرانی
#مدعیان
#استاد_اخلاق
#عرفان
#تصوف
👇👇
@Taammolate_talabegi
هدایت شده از عصر پیشرفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
🚩 #ویژه شب زیارتی امام حسین علیه السلام
#برای_مردم
دولت مردمی؛ ایران قوی 🇮🇷
🔆 @BaraayeMardom
امام علی علیه السلام:
فاش کننده ی کار زشت
مثل انجام دهنده آن است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍محمد ذکاوت صفت/رئیسی یا جلیلی؟
🔹بعضی از دوستانِ من ـ شاید بیشترِ آنها ـ و شاید تمام کسانی که به آقایان رئیسی و جلیلی ارادت دارند، اکنون در موقعیتی اند که شاید نتوانند بین این دو انتخاب کنند. آنها دوست دارند که یکی از این دو به نفع دیگری کنار رود و آراء را به دیگری واگذار کند. شاید هم تا زمان باقی مانده برای رأی گیری، همین اتفاق بیفتد و یکی از این دو به نفع دیگری، عرصه ی انتخابات را به دیگری واگذارد.
🔻 اما اگر هر دو در این عرصه بمانند، می توان گفت:
ظاهراً آقای رئیسی آمده است که بماند، مگر این که مانعی پیش بیاید. از بیانیه ای که در ابتدای آمدنش صادر کرد، روشن است که آمده که بماند. به نظر او قوه ی مجریه از قوه ی قضائیه مهمتر است. از دید او می توان در قوه ی مجریه کاری کرد که از حجم بزهکاری در جامعه و رجوع به دستگاه قضا کاسته شود (به نظر می رسد استدلال درستی است، اما با یک رئیس و یک رئیسی چیزی درست نمی شود).
اما آقای جلیلی هرگز نمی تواند و نمی خواهد رقیب رئیسی باشد. او ـ به نظر بنده ـ «به شرط لای از رئیسی» آمده است. اما آقای رئیسی ـ با آن بیانیه ـ «لا بشرط از جلیلی» است، بلکه «لابشرط از همه» است.
🔸دوستانِ بنده و همه ی مردم می توانند در نظر بگیرند که واقعاً استدلال جناب آقای رئیسی در بیانیه اش درست است. او اگر رئیس جمهور شود، قطعاً جلیلی را در دستگاه اجرائی، مسؤولیتی مهم خواهد داد.
اما اگر آقای جلیلی تا آخر بماند و حتی رئیس جمهور هم شود، هرگز آقای رئیسی را نمی تواند در دستگاه اجرائی وارد کند؛ دستگاهی که ما به عنوان فرضِ درست، در نظر گرفتیم که مهمتر از دستگاه قضائی است.
✅ بنابراین با رئیس جمهور شدنِ آقای جلیلی، آقای رئیسی به دستگاه قضائی برمی گردد، اما با رئیس جمهور شدنِ آقای رئیسی هر دو وارد دستگاه اجرائی خواهند شد. برای همین است که فکر می کنم، بهتر است آقای جلیلی خود را کنار بکشد تا این بُردِ دو طرفه محقّق شود.
با این استدلال، توصیه می کنم کسانی که آقایان رئیسی و جلیلی را قبول دارند، می توانند به آقای رئیسی رأی دهند تا این برد دو طرفه را تأمین کنند.
مَنْ كَانَ يرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا.
#نظرات_کاربران
#سیاسی
#انتخابات
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️نسخه شیعی برای دندان درد 🔹در باقیات الصالحات مفاتیح الجنان اینگونه آمده است : سورههای «حمد» و «
✍️به مناسبت دندان درد ادمین کانال (مردم بی عقیده می شوند جناب شیخ عباس!!)
♦️طی این دو روز ادمین نگون بخت کانال تاملات دچار دندان درد شدیدی شده و از تمام اعضای محترم کانال التماس دعا دارد🙏. به این مناسبت نسخه التیام درد دندان مفاتیح قرائت شد ولی همانطور که حدس می زدم التیامی در کار نبود .
♦️این دندان درد و نسخه غیر موثر شیخ عباس قمی مرا یاد اعتراض شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی به صاحب مفاتیح انداخت .
♦️توضیح اینکه : به نوشته مرحوم حاج شیخ علی دوانی، حاج آقا حسین قنبری از شاگردان مرحوم سید ابوالحسن حافظیان نقل کرده اند که مرحوم حافظیان به ایشان گفته بود: «با استادم مرحوم شیخ حسنعلی اصفهانی به دیدن مرحوم حاج شیخ عباس قمی رفتیم. در آن حال حاج شیخ عباس دعاهای حاشیه مفاتيح را می نوشت. استادم گفت: حاج شیخ! این دعاها احتیاج به اجازه استاد دارد و بدون اجازه اثر ندارد، شما که این دعاها را می نویسید وقتی مردم می خوانند و نتیجه نمی گیرند از دعاهایی مثل دعای کمیل هم بی عقیده می شوند!». (مفاخر اسلام، جلد ۱۳، صفحه ۵۹۵).
🔸تذکر: نکته فوق مربوط به حاشیه مفاتیح الجنان «باقیات صالحات» است و منظور دعاهایی است که جهت شفای امراض و تسکین درد و مانند آن ذکر شده و اما در متن مفاتیح نیز ضمن اذکار مأثوره و ادعیه عالیة المضامین، برخی ادعیه با اسناد ضعیف و متن مخدوش یا تحریف شده دیده می شود، کما لا یخفی علی المتأمل
#تأمل
#تسامح_ادله_سنن
#مفاتیح
#ادعیه
👇👇
@Taammolate_talabegi
علوم انسانی حوزه معصومیه.m4a
29.43M
🔹نقشه کلی از افراد و موسساتی که در زمینه تولید علوم انسانی اسلامی کار می کنند.
🔹مولفه های اصلی این جریان ها و تمایزات آنها با همدیگر چیست؟
🔹آسیب شناسی و معرفی افراد شاخص و احیانا افراد یا کتاب هایی که بتواند هر کدام از این جریان ها را معرفی کند.
📲این صوت استاد رئوفی حاصل۷ سال مطالعه، تحقیق و رصد در فضای علوم انسانی اسلامی حوزه و دانشگاه است
جهت استماع توصیه می شود به خصوص برای طلابی که قصد تولید محتوا در علوم انسانی دارند.
#علوم_انسانی
#اجتهاد
#حوزه
#دانشگاه
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
برترین عبادت پاکدامنی است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi