تغذیه دوران بلوغ
کوفته انار و پسته
🔹طبع غذا: گرم و خشک
🔸مواد لازم:
پیاز ۲عدد/مرغ ۳۰۰گرم/پسته آسیاب شده ۱ پیمانه/سبزیجات معطر (جعفری، ترخون، گشنیز) خرد شده ۲۵۰گرم/تخم مرغ ۱عدد/رب انار ملس ۴ قاشق غذاخوری/دانه انار ۱/۲ پیمانه/نمک دریا، فلفل سیاه
🔹طرز تهیه:
ابتدا یک پیاز رنده شده، پسته، سبزیجات معطر، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط را در ظرفی بریزید. مرغ چرخکرده و تخم مرغ را به آن افزوده و با دست ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا منسجم و یکدست شود. سپس از مواد برداشته و به صورت گرد شکل دهید. یک تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید. یک پیاز را نگینی ریز خرد کرده و به تابه اضافه کنید. سپس رب انار ملس، نمک، فلفل و ۱ لیوان آب جوش را به تابه اضافه کرده و پس از این که به جوش آمد، دانههای انار را داخل تابه بریزید و کوفتهها را داخل تابه قرار دهید تا پخته شوند.
#دوشنبه_بلوغ
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
صفرازاها
گوشتها:
گوشت شتر: صفرازا
گوشت بلدرچین: صفرازا
قلوه: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
حبوبات:
دال عدس: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
ادویهجات:
آویشن: صفرازا
اکلیل کوهی: صفرازا
بادیان رومی (رازیانه): صفرازا
برگ بو: صفرازا
پونه کوهی: صفرازا
جوز هندی: صفرازا
خردل: صفرازا
دارچین: صفرازا
فلفل قرمز: صفرازا
زردچوبه: صفرازا
زعفران: صفرازا
زنجبیل: صفرازا
زنیان: صفرازا
زیره سبز: صفرازا
زیره سیاه: صفرازا
فلفل سیاه: صفرازا
هل: صفرازا
میخک: صفرازا
گلپر: صفرازا
سیاهدانه: صفرازا
انیسون: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
سبزیجات:
مارچوبه: صفرازا
مرزه: صفرازا
شاهی: صفرازا
شوید: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
مغزهای گیاهی:
بادام هندی: صفرازا
گردو: صفرازا
بادام درختی: صفرازا
بادام کوهی: صفرازا
تخمه آفتابگردان: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
ریشهها:
ترب سیاه: صفرازا
پیاز: صفرازا
سیر: صفرازا
موسیر: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
صیفیجات:
خربزه: صفرازا
فلفل سبز: صفرازا
بادمجان: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
میوهها:
آناناس: صفرازا
انبه: صفرازا
موز: صفرازا
مویز: صفرازا
نارگیل: صفرازا
خرما خشک: صفرازا
زیتون شور: صفرازا
انجیر آدریاتیک: صفرازا
انجیر کالی میرنا: صفرازا
انجیر کینگ: صفرازا
انجیر زرد شیرازی: صفرازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
ترشیجات:
ترشی فلفل تند: صفرازا
#صفرازاها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🔥•••●◍•◍•▬▬▬▬▬▬▬▬
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
سودازاها
گوشتها:
گوشت گاو: سودازا
گوشت بز: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
حبوبات:
عدس: سودازا
برنج هندی و پاکستانی: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
ادویهجات:
سماق: سودازا
گلرنگ: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
سبزیجات:
ریواس: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
لبنیات:
دوغ ترش گاو: سودازا
پنیر: سودازا
کشک: سودازا
سرشیر: سودازا
قرا قروت: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
صیفیجات:
گوجه فرنگی: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
میوهها:
کالک: سودازا
آلبالو: سودازا
آلو: سودازا
آلوچه: سودازا
انار ملس: سودازا
سیب سبز: سودازا
زیتون نارس: سودازا
لیموترش: سودازا
گریپ فروت: سودازا
کیوی: سودازا
غوره: سودازا
ذغال اخته: سودازا
زرشک: سودازا
کنار: سودازا
┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅
ترشیجات:
لیمو عمانی: سودازا
سرکههای صنعتی: سودازا
آبلیموترش: سودازا
سرکه انگور: سودازا
رب آلوچه: سودازا
رب انار ملس: سودازا
رب لیمو ترش (رب لیمو عمانی): سودازا
رب نارنج: سودازا
رب زغال اخته: سودازا
ترشک: سودازا
لواشک میوههای ترش و ملس: سودازا
لواشک زرشک: سودازا
ترشی کلم: سودازا
نکته: در صورت استفاده از فلفل تند زیاد در ترشیجات، خاصیت صفرازایی هم پیدا میکنند.
#سودازاها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
❄️•••●◍•◍•▬▬▬▬▬▬▬▬
تغذیه برای افراد شاغل
دلمه کلم و انار
🔹طبع غذا: گرم و خشک معتدل
🔸مواد لازم:
کلم برگ ۱عدد/گوشت گوسفندی ۲۵۰گرم/پیاز ۲عدد/برنج ۱ پیمانه/رب انار ۲ قاشق غذاخوری/رب آلو ۱ قاشق غذاخوری/دانه انار ۱/۲ پیمانه/جعفری و گشنیز خرد شده ۲ قاشق غذاخوری/نمک دریا، فلفل سیاه
🔹طرز تهیه:
ابتدا یک پیاز را نگینی خرد کرده و در تابهای، روی حرارت قرار دهید. سپس گوشت چرخکرده را درون تابه بریزید. برنج را دم کرده و به گوشت اضافه کنید. جعفری و گشنیز خرد شده را به همراه دانههای انار اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. کلم برگ را شسته و برگهای آن را جدا کنید. برگهای کلم را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کاملا نرم شوند. بعد از نرم شدن، از مایه دلمه در آنها بریزید و برگها را بپیچید. دلمههای آماده شده را در یک قابلمه قرار دهید. یک پیاز را رنده کرده و درون تابه بریزید. رب آلو، نمک، فلفل و رب انار را اضافه کرده و اجازه دهید به جوش آید. سپس آن را بر روی دلمهها بریزید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید دلمهها پخته شوند.
#سهشنبه_مشاغل
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════
تغذیه برای بیماری دیابت
سوپ گیاهی جو پرک
🔹طبع غذا: گرم و تر
🔸مواد لازم:
جو پرک ۱ پیمانه/برنج ۱ پیمانه/پیاز ۲عدد/هویج متوسط ۳عدد/سیب زمینی ۱عدد/ساقه کرفس ۳عدد/جعفری خرد شده ۱/۲ پیمانه/آب مرغ ۵ پیمانه/نمک دریا، فلفل سیاه
🔹طرز تهیه:
ابتدا برنج را شسته و با مقداری آب خیس کنید. پیازها را نگینی خرد کنید و داخل قابلمهای، روی حرارت قرار دهید. هویج، سیب زمینی و کرفس نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. سپس آب مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید. برنج را داخل قابلمه بریزید. سپس جو پرک را اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید سبزیجات و برنج پخته و نرم شوند. سپس سوپ را از روی حرارت برداشته و جعفری خرد شده، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
#چهارشنبه_بیماری
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════
غذای سالمندان
خوراک کدو حلوایی و لوبیا
🔹طبع غذا: گرم و خشک معتدل
🔸مواد لازم:
پیاز خرد شده ۲عدد/سیر ۳ حبه/هویج ۲عدد/کدو حلوایی خرد شده ۳ پیمانه/لوبیا چشم بلبلی پخته ۲ لیوان/پودر زیره سبز ۲ قاشق چایخوری/پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری/نمک دریا، فلفل سیاه
🔹طرز تهیه:
ابتدا پیازهای خرد شده را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و سبک شوند. هویج خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا هویجها کمی نرم شوند. سیر را اضافه کنید. سپس ۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به جوش آید. بعد از به جوش آمدن، کدو حلوایی، لوبیا چشم بلبلی پخته، پودر زیره، دارچین، نمک و فلفل را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید خوراک به مدت ۱ ساعت بپزد و جا بیفتد.
#پنجشنبه_سالمندان
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════
🥧 ═ ﷽ ═ 🥧
کوکی جو پرک با کشمش و گردو
🔸مواد لازم:
آرد سبوسدار ۱ و ۱/۲ پیمانه/جو دوسر پرک ۳ پیمانه/شکر قهوهای ۱ پیمانه/کره ۱ پیمانه/تخم مرغ ۲عدد/کشمش ۱ پیمانه/گردو ۱ پیمانه/دارچین ۱ قاشق چایخوری/نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
🔹طرز تهیه:
ابتدا در کاسهای آرد، دارچین و نمک را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر، کره و شکر را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند. تخم مرغ را اضافه کنید. سپس مخلوط آرد را به آن افزوده و مخلوط کنید تا زمانی که کاملا ترکیب شوند. سپس جو دوسر پرک، کشمش و گردو آسیاب شده را اضافه کنید. مواد را به شکل توپهایی درآورید و آنها را به سینی فر انتقال دهید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ دقیقه بپزید. سپس بگذارید روی سینی فر کمی خنک شوند.
#جمعه_دسر
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍪 ⃟●᪥᪥᪥════
🤱غذای مادران باردار و شیرده
خورش کدو حلوایی و گردو
🔹طبع غذا: گرم و خشک
🔸مواد لازم:
گوشت گوسفندی ۳۰۰گرم/گردو آسیاب شده ۲۰۰گرم/کدو حلوایی پوست کنده ۵۰۰گرم/پیاز متوسط ۱عدد/رب انار ۱ پیمانه/نمک دریا، فلفل سیاه
🔹طرز تهیه:
ابتدا مغز گردو را آسیاب کنید. گوشت را خرد کرده و به همراه پیاز نگینی خرد شده روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس گردوها را به گوشت اضافه کنید. مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد. بعد از پخت، رب انار، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید. سپس کدو حلوایی خرد شده را اضافه کنید تا پخته و نرم شوند. پس از این که خورش جا افتاد، به همراه برنج نوش جان کنید.
#شنبه_باردار_شیرده
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════
غذای کودک
توپک سیب
🔹طبع غذا: گرم و خشک معتدل
🔸مواد لازم:
سیب خشک شده ۱ پیمانه/جو دوسر پرک ۱/۲ پیمانه/دارچین ۱ قاشق چایخوری/انجیر له شده ۲ قاشق غذاخوری/گردو ۱/۲ پیمانه
🔹طرز تهیه:
ابتدا همهی مواد را با هم ترکیب کرده و داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا زمانی که به شکل خمیر درآید. سپس آنها را به شکل توپ گرد کنید و آنها را روی سینی گذاشته و در یخچال قرار دهید.
#یکشنبه_کودک
#بدون_روغن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════
تغذیه دوران بلوغ
برنج گل کلم با مرغ
🔹طبع غذا: سرد و تر
🔸مواد لازم:
گل کلم متوسط ۱عدد/سینه مرغ ۱عدد/پیاز خرد شده ۱عدد/ریحان تازه خرد شده ۳ قاشق غذاخوری/لیمو ترش تازه ۱عدد/نمک دریا، زردچوبه، فلفل سیاه
🔹طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ را خرد کنید و آنها را با کمی آب داخل ماهیتابه بریزید. پیاز را به مرغها اضافه کنید. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. سپس حرارت را کم کرده و درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید تا مرغها پخته شوند. گل کلم را کمی خرد کنید و در آب بریزید. بعد از شستن، آنها را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که کاملا پودر شوند، خرد کنید. میتوانید از رنده استفاده کنید. گل کلم پودر شده را داخل ماهیتابهای بریزید. سپس برای چند دقیقه تفت دهید. گل کلمها نباید پخته و له شوند. سپس گل کلم را مانند برنج در ظرف بریزید و مرغها را کنار آن قرار دهید و با کمی لیمو ترش و ریحان تازه نوش جان کنید.
#دوشنبه_بلوغ
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ 🍲 ⃟●᪥᪥᪥════