eitaa logo
طبع و مزاج غذاها
41.7هزار دنبال‌کننده
2.3هزار عکس
1.9هزار ویدیو
25 فایل
🥣کانال تخصصی طبع و مزاج مواد غذایی🍁 ✨زیر نظر استاد سید روح الله حسینی🔅 🔸️مدرس،مشاور،درمانگر در مسائل تخصصی طبع و مزاج💫 ایدی جهت ارتباط با 👇 🆔 @Rahnama_Javaher 💠کانال اصلی(جواهرالحیاة): 💠 @Javaher_Alhayat
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ماهی کبابی تغذیه برای بیماری‌های رایج 🔸 طبع غذا: 🔹مواد لازم: ماهی قزل‌آلا: به مقدار نیاز/ روغن زیتون: 1/4 پیمانه/ لیمو ترش: دو تا سه عدد پیاز: 2 عدد/ سیر4 حبه / زعفران دم‌کرده: 4 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی به میزان لازم طرز تهیه: برای تهیه ماهی کباب ابتدا فیله‌های ماهی را بشویید و در یک ظرف بزرگ بگذارید. سپس لیموی تازه را روی ماهی‌ بچکانید و روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید. زردچوبه را روی ماهی بریزید. اینکار باعث می‌شود بوی ماهی گرفته شود. سپس فلفل، نمک و زعفران را روی آن بریزید و با استفاده از قلم‌موی آشپزی مواد را به ماهی آغشته کنید. در انتها نیز پیاز را به صورت حلقه‌شده روی ماهی قرار دهید. روی ظرف را با پلاستیک (سلفون) بپوشانید و به‌مدت یک تا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا طعم مایع به خورد ماهی‌ها برود. منقل را آماده کنید و ماهی‌ها را داخل توری قرار دهید و روی آتش بگذارید تا پشت و روی ماهی کاملا برشته شود. می‌توانید کمی کره حیوانی هم روی ماهی‌ها قرار دهید. می‌توانید در توری علاوه بر ماهی گوجه و پیاز هم بگذارید. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
☕️چای سیاه "کمرنگ" بعنوان آنتی اکسیدان و آسپرین عمل کرده و با رقیق کردن خون از لخته شدن آن در رگها بخصوص رگهای مغزی جلوگیری میکند ! چای باید فقط ایرانی و بدون مواد افزاینده و فقط "تازه دم" باشدhttps://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
غذای سالمندان نخودپلو با نخود آبگوشتی 🔸طبع غذا: معتدل و مرطوب رو به گرمی 🔹مواد لازم: ۳ فنجان برنج ۱ فنجان روغن پخت و پز ۱ پیاز بزرگ و سیر ۱ قاشق غذاخوری نمک دریا ۱ قاشق غذاخوری دانه زیره ۱ قاشق غذاخوری دانه گشنیز ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه نخود آبگوشتی خیس شده 🔸طرز تهیه: نخود را ۲۴ ساعت می‌خیسانیم و آب آن را مدام عوض می‌کنیم. آن‌را جوشانده آبکش می‌کنیم. سیر و پیاز را با ادویه داخل تابه ریخته و میگذاریم تا طلایی شود سپس نخود را می‌افزاییم. برنج را روی آن‌ها ریخته و تا یک بند انگشت آب می‌ریزیم.روغن کنجد یا کره حیوانی را هم اضافه می‌کنیم. آب برنج که کشیده شد شعله را کم کرده دم کنی می‌گذاریم.‌بعد از نیم ساعت غذا حاضر است. می‌توانید این غذا را به همراه گوشت قلقلی و یا مرغ استفاده کنید. 🔻نکته: حتما نفخ نخود گرفته شود. در ادامه انواع روش‌های نفخ گیری ارائه خواهد شد. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
🔰 روش‌های مختلف نفخ گیری حبوبات: 1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. – بهتر است هر ۲ ساعت یک بار، آب حبوبات خیش شده را عوض کنید. – حبوبات خیس شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن‌ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست‌شان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها می‌شود. 2⃣ هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید. – حبوبات را با ادویه‌های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید. 3⃣ از مصرف هم زمان حبوبات با سایر هم خوراکی‌های نفاخ مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید. – ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه‌ها به خودی خود باعث ایجاد نفخ می‌شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه‌ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد. 4⃣ جوشاندن در آب، اتوکلاو کردن و مایکروویو از مهم‌ترین روش‌های حرارت‌دهی به‌شمار می‌آیند که می‌توانند در از بین بردن ترکیبات ضد تغذیه‌ای به خصوص مهارکننده تریپسین، فتیک اسید، لکتین و تانن نقش دارد. 5⃣ جوشاندن در آب یک روش مناسب برای از بین بردن فتیک اسید است و مایکروویو بیشتر از سایر روش‌ها در حذف تانن نقش دارد. مهارکننده تریپسین و لکتین نیز به دلیل حساس بودن در برابر حرارت در هر سه روش بطور کامل از بین می‌روند. از میان روش‌های گفته شده خیساندن و پخت کامل حبوبات در منزل بهترین روش‌ها جهت کاهش مشکلات تغذیه‌ای حبوبات است. ادامه🔻🔻
طبع و مزاج غذاها
🔰 روش‌های مختلف نفخ گیری حبوبات: 1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. –
6⃣ بعد از یک روز خیساندن در آب و تعویض مرتب آب، آن‌ها را در فلاسک که داخل آن آب جوش ریختیم، می‌گذاریم( مثل وقتی که چایی دم می‌کنید، ولی به جای چای، لوبیا و... بریزید) ،نیم ساعت در فلاسک می‌ماند و نیم پز می‌شود ،بعد آب جوش را دور ریخته و از لوبیا و... در غذا استفاده میکنم. چون یک حالت نیم پز شده هم دارد ، هم نفخ آن کم می‌شود و هم در غذا زودتر می‌پزد. 7⃣ دمنوش‌های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش‌های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است. 8⃣ گرفتن نفخ سریع حبوبات با استفاده از ریحان و نعناع در سبد سبزی اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل‌پیچه می‌شوید، سبزی‌های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید. ❇️ نفخ گیری سریع اگر فرصت کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، حبوبات را در آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد. این به معنی پخته شدن حبوبات نیست بلکه تقریبا معادل ۸-۱۰ ساعت خیساندن حبوبات است و باید بعد از یک ساعت حبوبات را به طور کامل بپزید. 💠 : حبوبات اگر نفخ گیری نشود، بهتر است. چون باعث می شود که ریح، از بدن خارج شود و درمان کننده دردهایی است که بر اثر ریح، در بدن، ایجاد می شود. نفخ گیری را کسانی انجام دهند که دچار مشکل زیادی می شوند، مانند؛ افرادی که معده و روده حساسی دارند. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff 🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🤱غذای مادران باردار و شیرده پلو شاه عباسی 🔸طبع غذا: خونساز 🔹 مواد لازم: لپه دو پیمانه ️2عدد پیاز نگینی خرد شده متوسط ️300گرم گوشت گوسفندی قیمه‌ای ️زعفران غلیظ آب کرده روغن سالم به میزان لازم ️نمک دریا و فلفل و زردچوبه ️هل و گل سرخ و دارچین به مقدار لازم رب به یا آلو جایگزین رب گوجه 🔸طرز تهیه: ابتدا برنج را با آب نمک غلیظ به مدّت حداقل یک ساعت خیس کنید. لپه را هم با آب سرد، برای یکی دوساعت خیس کنید، دو سه بار آب آن را عوض کنید. پیاز را بدون روغن در تابه ریخته تا نرم، برّاق و کمی طلائی‌رنگ شود. گوشت را اضافه کنید، اجازه دهید تا آب‌گوشت کشیده و کمی تفت داده بشه. بعد لپه را اضافه کرده، هم بزنید. ادویه‌ را به همراه رب به یا آلو ‌اضافه کنید و هم بزنید، آب را اضافه کرده، بگذارید تا بپزد. زعفران ادویه و نمک و فلفل خورش را میزان کنید و اجازه دهید آبش کشیده شود چون قرار است این خورش لای پلو دم بکشد. برنج را زنده تر آبکش کنید. یک تکه نان یا سیب زمینی ته قابلمه قرار دهید و برنج و خورش را لا بلا بکشید تا تمام برنج و خورش تمام شود. روی گاز با شعله ی متوسط بگذارید تا بخار کند. دم کنی فراموش نشود. نوش جان🧡 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
👶غذای کودک 🔸طبع غذا: 🔹مواد لازم: 1 لیوان نشاسته گل آرد برنج نصف لیوان/ 6لیوان شیر 4لیوان آب 1 لیوان گلاب 2 و نیم لیوان شکر قهوه‌ای زعفران به مقدار لازم 🔸طرز تهیه: ابتدا جدا نشاسته را در آب حل کرده و آرد برنج را در شیر حل کرده از صافی رد کنید. بعد با هم مخلوط کنید و شکر را هم اضافه کرده و مخلوط کنید روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم بزنید کمی که قوام پیدا کرد گلاب رو اضافه کرده مرتب هم می‌زنیم با شعله ملایم تا ته نگیرد، حدودا 45دقیقه تر حلوا آماده است در قالب مورد نظر می‌ریزیم کمی که سرد شد در یخچال می‌گذاریم تا خودش را بگیرد. برای قالب ساده، بعد که ترحلوا آماده شد بهتر است برای برش دادن کارد رو کمی خیس کنیم تا به راحتی برش بخورد. اگر خواستید دو رنگ درست کنید نصف را سفید توی ظرف بریزید نیاز به چرب کردن ظرف نیست و نیم بند که شد مابقی را زعفرانی کرده و روی حرارت ملایم بگذارید و ده دقیقه آرام هم بزنید. بعد روی مواد سفید بریزید و بگذارید سرد شود. سلفون بکشید و توی یخچال بگذارید حداقل شش ساعت. بعد بصورت لوزی یا مربع برش بزنید. 🔻نکته مهم: همین که خط قاشق روی حلوا محو نشد پخت کافی است. زیاد روی حرارت بماند سفت می‌شود و زودتر هم بردارید آب می اندازد. داخل یخچال که گذاشتید حتما سلفون بکشید چون ردی ترحلوا ترک می‌خورد. برای خارج کردن ترحلوا از قالب اول با چاقو دور حلوا رو از قالب جدا کنید وکمی قالب رو تکان بدید تا هوا وارد قالب شود و بعد بر گردانید در ظرف سرو کنید‌. https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════