⚠️💧۲۵ كشور دنيا با بالاترين سطح #تنش_آبی
⚠️#ايران در رتبه #چهاردهم دنيا قرار دارد و جزء ۲۵ كشور دنيا با تنش آبی بسيار بالا می باشد.
⚠️💧دادههای جدید موسسه جهانی منابع (WRI) نشان میدهد که #۲۵_کشور که #یک_چهارم #جمعیت_جهان را در خود جای دادهاند؛ هر ساله با تنش آبی بسیار بالایی مواجه میشوند و به طور مداوم تقریباً از کل منابع آب موجود خود استفاده میکنند. #حداقل_۵۰_درصد از #جمعیت_جهان، حدود ۴ میلیارد نفر، حداقل برای یک ماه از سال تحت شرایط تنش آبی شديد زندگی می كنند.
📊💧شایان ذکر است که در فهرست كشورهای با بيشترين حجم برداشت آب برای بخش كشاورزی (ميليارد مترمكعب) در سال ۲۰۲۰، ايران در رتبه #ششم دنيا است.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فرهنگستان علوم برگزار می کند:
✅ چالشهای
#نظام_برنامهريزی و #سياستگذاری كشور با تمركز بر #حكمرانی_آب
دکتر کیومرث اشتریان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران
✅ مرور نظاممند
#ادبيات_حكمرانی_آب_ايران؛ يك تحليل محتوای كيفی
دکتر مسعود بیژنی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
🗓يكشنبه ۵ شهريورماه ۱۴۰۲
⏰ ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🏢 معاونت پژوهشی فرهنگستان علوم
#جلسه به صورت #مجازی
و به #آدرس_لینک زیر می باشد:
🔗 https://www.skyroom.online/ch/ias/farthink.room
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#فرونشست روزانه یک میلیمتر زمین در #دشت_های_تهران
⚠️ #کمیسیون_عمران:
باید از #برداشت_های_بی_رویه از #آب_های_زیر_زمینی به خصوص #چاه_های_غیر_مجاز برای #آبیاری_مزارع و هر مصرف دیگر جلوگیری شود.
⚠️ در #شهر_تهران به این علت که سطح #معابر، #کوچه_ها، #کانال_ها و #جوی_های_آب بتنی شده و غیر قابل نفوذ شده است بنابراین #جذب_آب_های_بارشی و سطحی صورت نمی گیرد به عبارتی #تزریق_آب_زیرزمینی از این طریق بسته شده و باعث کمتر شدن سطح آب های زیر زمینی می شود.
⚠️ #شهرداری #دستورالعمل هایی برای #نفوذ_پذیر_کردن_سطوح عنوان شده، اعلام کرده است با این حال مهم ترین مبحث #جلوگیری_از_برداشت_بی_رویه از آب های زیر زمینی است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#همه_عالم_تن است و #ایران_دل
نیست گوینده زین قیاس خجل
چون که #ایران، #دل_زمین باشد
#دل_ز_تن_به_بود، یقین باشد
به کانال #اندیشکده_حکمرانی_آب بپیوندید
لینک کانال: https://eitaa.com/WaterGovernanceThinkTankNGO
ارتباط با مدیر کانال: @MHDNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۴)
#فرات به معنای #آب_بسیار_گوارا است (ابن جبیر، ۱۳۷۰). #ایرانیان هر #آب_شیرین و #گوارا و #زلال را فرات میگفتند. (مستوفی، ۱۳۶۲). #امام_علی (ع) از فرات با نام « #نطفه به معنای #آب_صاف» یاد کرده اند (نهجالبلاغه، ۱۳۶). در #تورات فرات را با نام « #پرات» خواندهاند. (سفر پیدایش، برشیت، فصل دوم) در #متون_باستانی و در #کتیبه_بیستون، این رود با همان نام فرات در #بند_هفدهم_کتیبه آمده است. فرات با فاء مضموم، معرب لفظی فارسی است به نام « #پالاذ» یا به نگارش عربی « #فالاذ_روذ» یعنی #رود_پالاد. در نثر قدیم فارسی دال و ذال به جای هم به کار برده میشد. (یاقوت حموی، بیتا، ذیل فرات ص۲۴۱) فرات به زبان #سومری «Buranunu» و به زبان #آکادی «Purattu» است. (بهمنش، ۱۳۷۴) به نوشته #بلاذری، در زمان فتح اسلامی #شهر_ابله، شهری به نام فرات وجود داشته که #مجاشع_بن_مسعود بر آنجا گمارده شد و به دستور #عمر_بن_خطاب نیز چندی #حجاج_بن_ثقفی بر این شهر ولایت داشت (بلاذری، ۱۳۶۷). #ابن_فقیه نیز از شهری به نام #فرات_بصره (بهمن اردشیر خره) نام برده و بانی آن را #اردشیر بن #بابک بن #ساسان یاد کرده است. (ابن فقیه، ۱۹۸۸؛ یاقوت حموی، بیتا، ذیل فرات، ص۲۴۲).
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🖌 #حکمرانی_Governance
از نظر (1997,UNDP):
❇️ #قدرت_سیاسی، #اقتصادی و #نهادی برای #مدیریت_امور_یک_ملت است.
✅ این یک #مکانیزم، #فرآیند و #نهاد #درهم_تنیده است
✅ که از طریق آن #شهروندان و #گروهها #منافع خود را بیان می کنند،
✅ #حقوق و #تعهدات_قانونی خود را اجرا می کنند
✅ و #اختلاف_های خود را میانجی گری می کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📔 به مناسبت #هفته_تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی آیین #نکوداشت_مشاهیر_تعاون_و_یاریگری را برگزار می کند:
نکوداشت مقام علمی #جغرافیدان_برجسته_کشور آقای
"دکتر محمد حسین پاپلی یزدی"
🗓 شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡 تهران- خانه اندیشمندان علوم انسانی
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
«قدر #نیروهای_انقلابی و #پُرانگیزه را هم بدانید؛ من به همهی #مسئولین سفارش میکنم».
«من می فهمم که بعضی وقتی می گویند تندروی، جریان حزباللّهی و مؤمن مورد نظرشان است؛ نه، #جریان_مؤمن را، #جریان_انقلابی را، #جوانان_حزباللّهی را متّهم نکنید به تندروی؛ اینها همان کسانی هستند که با همهی وجود، #با_همه_اخلاص_در_میدان_حاضرند، آنجایی هم که #دفاع_از_مرزها لازم باشد، #دفاع_از_هویّت_ملّی لازم باشد، #مسئلهی_جان_دادن و #خون_دادن مطرح باشد، همین ها هستند که به میدان میآیند.»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #شیرین_سازی_آب_دریای_خزر زودبازده ترین راه تامین آب شرب
❇️ کمیسیون تلفیق:
✅ #وزارت_نیرو مکلف است تا پایان قانون #برنامه_هفتم_توسعه تمهیدات لازم را جهت #تأمین، #طراحی و #ساخت #حداقل_۸۰_درصد از #آب_شیرین_کنهای مورد نیاز #استانهای واقع در #سواحل_خلیج_فارس، #دریای_عمان و #دریای_خزر را از طریق #خرید_تضمینی_آب_شیرین شده، انجام دهد.
✅ تجمیع خرید آب شیرین کنها باید از طریق #انتقال_فناوری به داخل و از طریق #جهاد_دانشگاهی، #مراکز_پژوهشی و #دانش_بنیان و #دانشگاهها انجام شود.
✅ با پیگیریهای به عمل آمده در کمیسیون تلفیق، #استانهای_حاشیه_دریای_خزر نیز که تا پیش از این در برنامه دولت قرار نداشتند به این بند قانون اضافه شدند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح كنترل فرونشست.pdf
261.9K
⭕️ #طرح_کنترل_فرونشست_زمین
و کاهش اثرات آن در کشور
✅ #لایحه_فرونشست_زمین اسفندماه سال گذشته از طریق #شورای_عالی_استانها به #مجلس_شورای_اسلامی ارائه شد که معاونت قوانین مجلس، نکاتی را ارائه نمود و ایراداتی را به آن وارد کرد که در اجلاس شورای عالی استانها، اصلاحاتی بر این لایحه اعمال گردید و مجددا برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و نهایتاً در جلسه صحن علنی این لایحه اعلام وصول شد.
✅ گزارش های متعدد حاکی از #وضعیت_نامطلوب_و_بحرانی_پدیده_فرونشست در اقصی نقاط کشور است؛ به گونه ای که #چاره_اندیشی و #مدیریت_مناسب و موثر در این خصوص را به #ضرورتی_فوری و #اجتناب_ناپذیر تبدیل کرده است.
✅ پدیده فرونشست یک #بحران_ملی و یک #مساله_پیچیده و #چندبعدی است و نمی توان با #رویکردهای_سنتی_حل_مسئله، #اقدامات_جزیره_ای و #تصميم_های_کوچک و #موضعی و #پراکنده، انتظار مرتفع شدن آن را داشت.
✅ بدون شک #حل_این_بحران_ملی، بیش از هرچیز #نیازمند_هماهنگی، #همکاری و#اجماع_کلیه_نهادها و #دستگاه_های_اجرایی مرتبط و #برنامه_ریزی_جامع و #بلند_مدت است.
✅ در لایحه فرونشست زمین، #شرح_وظایف_تمام_سازمانها، #ارگانها و #شهرداریها مشخص شده است و با تصویب آن باید تمامی ارگانهای مربوطه به وظایف خود عمل کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #سلسله_نوشتاری پیرامون #دریای_کاسپین (۶)
✅ #دریاچه_خزر با #طول_تقریبی ۱۲۰۰ کیلومتر و #عرض_متوسط ۳۲۰ کیلومتر و #مساحت ۴۳۸،۰۰۰ کیلومتر مربع و #حجم ۷۸،۶۰۰ کیلومتر مکعب آب #بزرگترین_دریاچه_جهان است.
✅ در این بین، آب بیش از #۱۳۰_رودخانه به #دریای_خزر می ریزند که #بزرگترین_رودی که آب دریاچه خزر را تامین می کند #رود_ولگا در #کشور_روسیه می باشد که #سالانه_۲۴۱_کیلومتر_مربع و یا به عبارتی #۸۵_درصد آب دریای خزر را تامین می کند.
✅ از سال ۱۳۷۹ خورشیدی #۲۲_درصد از آبدهی #ولگا به #خزر معادل #سالانه #۵۲_میلیارد و #۸۰۰_میلیون_متر_مکعب کاسته شده است.
✅ #احداث_سدهای_جدید توسط روسیه با حجم فراوانی #۴۰_سد ساخته شده و #۱۸_سد در دست مطالعه و در حال ساخت بر روی رود رودخانه ولگا که قابلیت کشتیرانی دارد؛ موجب کاهش دبی آب ورودی به دریای خزر و آغاز روند عقب نشینی آب در ساحل جنوبی آن شده است.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۵)
✅ فرات از مناطق شرقی ترکیه کنونی که در گذشته ناحیه پهناور ارمنیه یا ارمنستان خوانده میشد، از کوهستانهای مرتفع توروس و آنتیتوروس یا به گفته ترکها چورس سرچشمه میگیرد که اعراب آنها را جبل لکام و کوه علیق میخواندند.
✅ پس از طی مسافتی در حدود ۳ هزار کیلومتر، به خلیج فارس میریزد. به نوشته مستوفی، طول فرات در قرن هفتم ۴۰۰ فرسنگ بوده است. سرچشمه رود فرات با سرچشمه رود قزل ایرماق (دجله) و ارس یکی است. فرات در زبان نواحی ترکنشین به نام یشیل ایرماق خوانده میشود.
✅ به نوشته مستوفی، «از کوههای ارمن و قالیقیلا و ارزنالروم برمیخیزد و در اول، یک چشمه بزرگ است که ۲۵۰ گز دور دارد و چندان آب از آن بیرون میآید که گذار اسپ به دشواری دهد». تا رسیدن رود فرات به خاک شامات در گذشته و سوریه فعلی، شعبات و نهرهای بسیاری به آن میپیوندند مانند نهر ثرثار که از حوالی سنجار بیرون آمده، به فرات میریخت.
✅ در حوالی سنجار در سمت شمال شهر عرابان، دریاچهای به نام منخرق (حدود آن یک جریب) بوده که میان ماکسین و فرات قرار داشته و دارای آبی بسیار شیرین و عمیق و در سمت چپ وادیالحیال بوده که تا دشت سنجار امتداد مییافته و قبایل ربیعه در این جا ساکن بودند.
✅ در نتیجه فرات، بسیار پر آب و عریض میگردد و پس از آن با گذراندن یک مسیر از سمت شمال غرب به سوی جنوب شرق وارد عراق میگردد.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
28.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ #افغانستان_غول_خفته
⭕️ #طالبان پروژه احداث #کانال_قوش_تپه را در اوایل بهار #۲۰۲۲_میلادی اعلام کرد و ساخت آن چند هفته بعد در ماه (May) آغاز شد.
❌ این کانال قرار است به #طول_۲۸۵_کیلومتر در #شمال_افغانستان ایجاد شود و می تواند#۵۵۰۰۰۰_هکتار زمین کشاورزی را آبیاری کند.
⭕️ بر اساس برآوردها پس از بهرهبرداری کانال قوش تپه #کشورهای_ازبکستان_و_ترکمنستان تا ۱۵ درصد از آب #آمو_دریا را از دست خواهند داد.
❌ با اجرای این پروژه بسیار مهم و با #کشت_محصولات_استراتژیک_کشاورزی همچون (گندم، جو...) از الان افغانستان را باید یکی از #صادر_کننده_های_بزرگ_غلات نامید.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
نتایج آخرین آماربرداری سراسری منابع و مصارف آب کشور
📊 #برداشت از #منابع_آب کشور حدود #۹۲_میلیارد_متر_مکعب است که در سه بخش #کشاورزی، #شرب و #صنعت به ترتیب حدود #۸۷، #۱۰ و #۳_درصد مصارف اتفاق میافتد.
📊 در مرحله سوم آماربرداری سراسری منابع مصارف آب کشور حدود #۲_میلیون_بازدید_صحرایی توسط تیمهای آماربرداری انجام شد.
📊 به طوری که در این مرحله، آمار حدود #۱_میلیون و #۴۰۰_هزار_منبع_آبی ثبت شده است.
📊 در بخش #بهرهبرداری_از_چاهها، حدود #۹۲۰_هزار_چاه_فعال و #۱۰۲_هزار_چاه_متروکه شناسایی شد که از تعداد چاههای فعال، حدود #۵۵_درصد_مجاز و #۴۵_درصد_غیر_مجاز هستند.
📊 از نظر #حجم_برداشت نیز، کاهش #حدود_۱۰_درصد نسبت به دور قبل آماربرداری در سال ۹۰-۸۹ اتفاق افتاده است و به معادل (۴۱.۵) #میلیارد_متر_مکعب رسیده است که از این میزان، سهم برداشت #چاههای_غیر_مجاز حدود #۱۹_درصد است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فرهنگستان علوم برگزار می کند:
🔔 #تاب_آوری_اقتصادی
#منابع_آب_كشاورزی در ايران
سخنرانان:
✅ دکتر سعید یزدانی، استاد دانشگاه تهران
✅ دکتر آرش دور اندیش، استاد دانشگاه تهران
🗓 ۸ شهريور ماه ۱۴۰۲
⏰ چهارشنبه ۹:۰۰ الی ۱۱:۰۰
🏢 فرهنگستان علوم، سالن ابوریحان
#لینک_برخط جلسه:
🔗https://www.skyroom.online/ch/ias/agriculture
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ جامعه ی صالح
✅ #شهید_سپهبد_حاج_قاسم_سلیمانی: برادران، خواهران؛
#جامعهای_صالح میشود،
که #افراد_صالح بر آن #حاکم شوند.
#افراد_منزّه، #جامعه را #منظم می کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📗📕 #شیوهنامه یکپارچگی و
تجمیع اراضی کشاورزی
❇️ #سازمان_امور_اراضی کشور:
✅ شیوهنامه یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی در #سطوح_استانی در حال تدوین است. این شیوهنامه پس از آماده شدن به امضای شورای فنی و حقوقی سازمان امور اراضی کشور و #وزارت_جهاد_کشاورزی خواهد رسید.
✅ با توجه به رویکرد دولت در مورد یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی، فرصت خوبی برای وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی کشور برای پیگیری این کار ایجاد شده و باید از این فرصت بهره برد.
✅ #تجمیع_اراضی_کشاورزی به منظور #افزایش_بهرهوری و #بهینه_کردن_مصرف_آب، #افزایش_تولید_در_واحد_سطح و بالا بردن ضریب #مکانیزاسیون خواهد بود.
✅ #حداقل_حد_نصاب_فنی_و_اقتصادی_اراضی_کشاورزی در ایران (۲.۵)هکتار است و پایینتر از آن، #اراضی_خرد محسوب میشوند.
✅ براساس گزارش #دفتر_کاداستر سازمان امور اراضی کشور، از مجموع #۵_میلیون_هکتار_اراضی که نقشه کاداستر آن تهیه شده، نزدیک به #۷۰_تا_۸۰_درصد آن #زیر_حد_نصاب_فنی است و همین امر بهرهوری و کارایی زمین کشاورزی برای تولید را کاهش میدهد.
✅ #قانون_ارث یکی از دلایل موثر در #خرد_شدن_اراضی_کشاورزی است. بدین منظور نمایندگان مجلس #طرح_ساماندهی_مالکیت، #تثبیت و #یکپارچگی_اراضی_کشاورزی را به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست جهت تدوین پیشنویس آن ارایه دادهاند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊📈برآورد #حجم_آب_مصرفی (برداشت) توسط #بخش_كشاورزی در #حوضه_آبريز_درياچه_اروميه در مطالعات مختلف
📊بر مبنای #گزارش_تخصيص_منابع_آب_حوضه (۱۳۹۶) #حجم_مصرف (برداشت آب) #بخش_كشاورزی ۵/۳ ميليارد مترمكعب برآورد شده است.
منبع: ستاد احيای درياچه اروميه
و پژوهشكده مطالعات درياچه اروميه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۶)
✅ #جلگه وسیع و حاصلخیز #بین_النهرین (میانرودان) که #رومیها آن را «Mesopotamia» میخواندند، بستر دو رود #دجله و #فرات است. #یاقوت_حموی یکی از بهترین توصیفات را در #منابع_جغرافیایی آورده است که عیناً نقل میگردد:
✅#فرات از #ارمینیه آغاز و سپس به سوی #کلیکیه نزدیک #خلاط، کوههای آن جا را دور میزند و وارد سرزمین #روم میگردد. پس از آن به سمت #کمخ و #ملطیه و #سمیساط میرسد. در این مسیر رودهای کوچکتری نیز به آن میپیوندد؛ مانند #نهر_سنجه، #کیسوم، #دیصان، #بلیخ.
✅ پس از آن #فرات به #قلعه_ستارگان مقابل #منبج و بعد #بالس، #دوسر و #رقه و #رحبه_طوق_بن_مالک، #عانه و بعد آن به #هیت میرسد.
✅ در طی این مسیر، نهرهایی از فرات منشعب میشود و مزارع را آبیاری میکند؛ مانند #نهر_سورا که از تمام این نهرها بزرگتر است؛ #نهر_ملک، #نهر_صرصر، #نهر_علی_بن_عیسی، #کوثا، #سوق_اسد، #صراه، #نهر_کوفه، #فرات_عتیق، #نهر_حلّه_بنی_مزید، #نهر_کرخایا.
✅ در حوالی منطقهای میان #واسط و #بصره، دو رود #دجله و #فرات به هم میپیوندند و نهر بزرگی را تشکیل میدهند که #عرض آن #یک_فرسخ است و به #دریای_هند میریزد.
✅ #بطایح (باتلاق) حوالی #بصره، از آبهای فرات و دجله معمولاً بی نصیب نبود. در قرن چهارم، این ناحیه بزرگ بود و وسعت آن را سی فرسخ در سی فرسخ نوشتهاند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
تعیین ۶ طرح پایلوت برای مقابله با گرد و غبار بین ایران و عراق
❇️ ستاد ملی مقابله با گرد و غبار:
✅ #چهار_طرح به صورت #پایلوت در استانهای #میسان، #واسط، #ذیقار و #المثنی عراق و #دو_طرح نیز در استانهای #ایلام و #خوزستان در جمهوری اسلامی ایران تعیین شده است.
✅ سال گذشته در #اجلاس_منطقهای_مقابله_با_گرد_و_غبار، در تفاهم نامهای بین #سازمان_محیط_زیست_ایران با #محیط_زیست_عراق پیشبینی شده است که در قالب یک طرح پایلوت، عملیات مقابله با گرد و غبار به سمت اجرایی شدن پیش برود.
✅ پس از تعیین ۶ طرح پایلوت، #نقاط_اصلی نیز تا #۲_ماه_آینده مشخص میشود که متناسب با #وضعیت_اکولوژیکی این نقاط طرحهای مقابلهای اجرا میشوند.
✅ از #سال_۲۰۰۸ تاکنون #هشت_تفاهم_نامه میان #ایران_و_عراق به امضا رسیده است. این طرحها در راستای اجرایی شدن #برنامهِ_عملِ_زیرمنطقه_غرب_آسیا انجام میشود.
✅ عمده #مناطق_غبار_خیز در #غرب و #جنوب_غرب در #عربستان، #عراق و #سوریه است اما با توجه به این که گرد و غبار برخاسته از #عراق زودتر به #ایران و به ویژه استانهای #خوزستان، #ایلام و #کرمانشاه میرسد و کانونهای گرد و غبار آن #۲۴_میلیون_هکتار است؛ کشور عراق در اولویت قرار گرفت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح جامع احداث زیرساختهای آب و خاک استانهای شمالی کشور
❇️ وزارت جهاد کشاورزی:
✅ مراحل #تخصیص_مالی_اعتبارات این پروژه از محل #فاینانس_چین آغاز شده است.
✅#تامین_اعتبار این طرح مورد قبول طرف خارجی قرار گرفته است و قرار است بخشی از اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه از محل #فاینانس_چین تامین شود و برای بقیه این پروژه در مراحل دیگر تامین اعتبار انجام شود.
✅ مجموعهای از عملیات آب و خاک شامل #مرمت_آببندانها و #کانالها، #آب_چرخانی، #تسطیح، #تجهیز و #یکپارچگی_اراضی در این سه استان تعریف شده است.
✅ ۲۲۰#_میلیون_دلار بابت این طرح اختصاص داده شده است و موافقت اولیه برای تامین اعتبار توسط چین انجام شده است.
✅ با توجه به چالشهای موجود شامل #افزایش_نیاز_به_غذا و #کاهش_منابع_آب،با این سرمایهگذاریها، می توان بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را تامین کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #سلسله_نوشتاری پیرامون #دریای_کاسپین (۷)
✅ مشاهدات #تراز_دریای_خزر در #شش_ماهه_ابتدایی #سال_۱۴۰۲ نشان می دهد که تراز دریا نسبت به مدت مشابه خود در #سال_۱۴۰۱ حدودا #۲۰_سانتیمتر دیگر #کاهش_یافته است و با توجه به این #روند_کاهشی، #میانگین_سالیانه_تراز_دریای_خزر در سال ۲۰۲۳ از رکورد #یکصد_سال_اخیر عبور نموده و #تراز_میانگین_سالیانه کمتر از #منهای_۲۹ را ثبت می کند.
✅ تغییرات #تراز_آب_دریاچه_ها در مقایسه با #تغییرات_اقیانوسها و #آبهای_آزاد، به دلیل عدم اتصال به آبهای آزاد کاملا متفاوت بوده و وابسته به #تغییرات_اقلیمی در آن منطقه بوده و به همین دلیل، دریاچه ها تغییرات تراز بیشتری را تجربه می نمایند. بطوریکه #دامنه_تغییرات تراز آب دریای خزر در #یک_قرن_اخیر به میزان #چند_متر بوده در حالی که #افزایش_آبهای_آزاد به دلیل #گرمایش_زمین در حدود #۲_میلیمتر در سال می باشد.
✅ مشاهدات تراز دریا حاصل از #ایستگاههای_تراز_سنجی نشان می دهد که #کاهش_تراز_دریای_خزر در طی #دو_دهه_گذشته (بجز سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ که افزایش تراز مشاهده است) بطور پیوسته ادامه داشته و در مجموع از سال #۲۰۰۵ تا سال #۲۰۲۲، #یک_متر و #هشتاد_و_پنج_سانتیمتر از تراز دریا کاسته شده که معادل #کاهش_۷۰۰_میلیارد_مترمکعب از آب این دریاچه است.
ادامه دارد...
منبع: سازمان نقشه برداری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
ذخیره سدکجکی بخشی از حقآبه هیرمند را تأمین میکند
❇️وزارت نیرو:
✅ #تصاویر_ماهوارهای از #سد_کجکی نشان میدهد که #موجودی_این_سد در حدی هست که بتواند بخشی از #حقآبه ایران داده شود اما طرف مقابل با این مسئله موافقت نکرده است.
✅ در بحث #دیپلماسی_آب اقدامات خوبی صورت گرفته است. یک توفیق نسبی در این حوزه همواره به عنوان یک اقدام موفق ارزیابی میشود. بعد از سالها طرف مقابل پذیرفت که #هیئت_فنی_ایران از نقاط پیش بینی شده در معاهده #بازدید_کند.
✅ براساس #معاهده_سال_۱۳۵۱ در مواقعی که #ایران اقدامات طرف مقابل را #نپذیرد، میتواند #درخواست_بازدید داشته باشد. طرف مقابل در خصوص نحوه #رهاسازی_حقابه مشکلاتی را مطرح میکند که موضوع در دست پیگیری است.
✅ در معاهده سال ۱۳۵۱ مشخص شده است که برای #تأمین_آب #استان_سیستان_و_بلوچستان و به ویژه #منطقه_سیستان و اندکی از آب شرب #شهر_زاهدان باید #سالانه_۸۲۰_میلیون_متر_مکعب آب وارد کشور ما شود. این اتفاق در #دو_سال_گذشته به دلایل #خشکسالی، تقریباً #اتفاق_نیفتاده و از طرف مقابل آب مؤثری رهاسازی نشده است.
✅ برای #اجرای این معاهده #سازوکاری_پیش_بینی_شده است که به آن #کمیساران_آب_هیرمند گفته میشود و موضوع جلسات کمیساران نیز #اجرای_معاهده_فی_مابین_سال_۵۱ است. یکی از #پیش_بینیهای_متن_معاهده این است که #هر_زمانی ما از آمار و ارقام طرف مقابل #اقناع_نشدیم، درخواست بازدید از #ایستگاه_آبسنجی در #بالادست_سد_کجکی را داشته باشیم. #طرف_مقابل در جلسات اخیر بازدید از ایستگاه آبسنجی را به دلایل مختلف #نمیپذیرفتند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
در مذاکرات آینده در خصوص نحوه تامین حقابه ایران تصمیم گیری خواهد شد
❇️ وزارت نیرو:
✅ پس از پیگیری های اخیر و با کمک #وزارت_خارجه، بازدید از #ایستگاه_آبسنجی بالادست #سد_کجکی به عمل آمد. این بازدید در هر زمانی نمیتواند کاملاً تأمین کننده نظر ما باشد. این بازدید باید در #ماههایی_که_بیشترین_آبدهی اتفاق میافتد، صورت بگیرد و موثر است. اما اقدام طرف مقابل مبنی بر اجازه بازدید به گروه فنی کشور ما مطلوب بود.
✅ #گروه_فنی_ایران در بازدیدشان مشاهده کردند که #جریان_آب به سمت #سد_کجکی برقرار است. چون شرایط سالهای آبی متفاوت است و در این شرایط بهترین و مؤثرترین اقدام #کنترل_و_بازدید از #مخزن_سد_کجکی بود. در تصاویر ماهوارهای نیز اینطور مشاهده میشود که #موجودی_سد_کجکی در حدی هست که بتواند بخشی از حقابه نداده ما را جبران کند که با این مسئله موافقت نشده است.
✅ در #آخرین_مذاکرات قرار بر این شده است که در خصوص موضوع #نحوه_تأمین_حقابه تصمیمگیری شود. افغانستان مدعی است که در شرایطی که #مسیر_آب که در حدود #۷۰۰_کیلومتر است، اگر آبی رها شود به دلیل #شرایط_خشکی_مسیر، #یا_آب_نمیرسد و یا اینکه #همه_موجودی_سد باید به #تأمین_حقابه_ایران اختصاص داده شود. #تیم_فنی ایران بیان کرده است که این مشکل در یک #محاسبه_هیدرولوژیکی قابل بررسی و مدیریت است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
✅ #به_قلّهها_نزدیک_شدهایم. امروز #روز_خسته_شدن و #ناامید_شدن_نیست. امروز #روز_شوق است، #روز_امید است، #روز_حرکت است؛
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ فرهنگستان علوم برگزار می کند:
✅ #ارزيابی و #آسيبشناسی #گفتمانهای مسلط بر #حكمرانی_آب كشور در دوران بعد از انقلاب اسلامی در پنج دهه اخير
سخنران: دکتر مهشید طالبی
✅ مروری بر #اصول_حكمرانی_داده و ضرورت و #الزامات_توسعه سامانههای_اطلاعات_آبی در راستای ارتقای حكمرانی آب كشور
سخنران: دکتر آسمان فرخ نیا
🗓 ۱۱ شهريور ماه ۱۴۰۲
⏰ ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🏢 فرهنگستان علوم
آدرس لینک مجازی جلسه:
🔗 https://www.skyroom.online/ch/ias/farthink.room
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، پیشبینیها نشان از تداوم کاهش بارش در سطح کشور دارد. بر اساس این گزارش، با توجه به چشمانداز بارش پیشبینی شده برای هفته آینده، وقوع بارش به صورت پراکنده در برخی از مناطق شمال و جنوب کشور مورد انتظار است. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۱۰ شهریور تمام حوضههای ۶گانه اصلی آبریز کشور بارش خواهند داشت. برایناساس:
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۱۰ شهریور بیشینه بارش ۳۷.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۲.۷ میلیمتری را خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_خلیجفارس_و_دریای_عمان هم بیشینه بارش ۳۶.۱ میلیمتری و متوسط محدوده دو دهم میلیمتری را تجربه میکند.
💧 در این مدت، #حوضه_آبریز_فلات&مرکزی بیشینه بارش ۲۴ میلیمتری و متوسط محدوده سه دهم میلیمتری خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۱۸.۴ میلیمتری با متوسط بارش ۶ دهم میلیمتر را دارد.
💧 #حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم هفته منتهی به ۱۰ شهریور، بیشینه بارش ۵.۸ میلیمتری و متوسط محدوده یک دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧 هفته آینده #حوضههای_آبریز_قره_قوم بیشینه بارش ۵.۱ میلیمتری با متوسط محدوده چهار دهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین ۸ حوضه آبریز درجه ۲ هم بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
حکمرانی مطلوب آب
❇️وزارت نیرو:
✅ در حوزه #شفافیت بهعنوان یکی از محورهای مهم #حکمرانی_مطلوب، ضمن تقویت #زیرساختهای_مدیریت_اطلاعات نظیر بهرهبرداری از #سامانه_جامع_تولید، #مدیریت و #انتشار_اطلاعات_پایه_منابع_آب، طرح « #رصدخانه_ملی_آب» هدفگذاری و طراحی پایه رصدخانه استخراج شد که تاسیس آن در حال پیگیری است.
✅ پرتال انتشار #آمار_پایه_منابع_آب به میز خدمت #دولت_الکترونیک متصل شد و همچنین #پیشخوان_رصد_منابع_آب کشور نیز به بهرهبرداری رسید.
✅ در محور #مشارکت نیز ضمن تدوین #سند_ساز_و_کار_مدیریت_بینبخشی_آب و تصویب آن در شورای عالی آب برای مشارکت همه #ذینفعان و #ذیمدخلان آب در فرایند تصمیم گیری، کارگروهها و جلسات مشترکی بین #وزارتخانههای_نیرو، #جهاد_کشاورزی و #صمت و #سازمان_محیط«زیست با هدف تعیین نقشها و مسوولیتهای طرفین و استخراج برنامه اقدام های مشترک در موضوع های مختلف برگزار شد.
✅ در این زمینه میتوان به موضوعاتی نظیر #کنترل_برداشت_چاههای_کشاورزی از طریق #کنتورهای_هوشمند_برق، #بازچرخانی_آب، #بازتخصیص_آب، #استفاده_از_پساب، #مدیریت_مصرف_آب، #تامین_حقابه_های_زیستمحیطی و غیره اشاره کرد.
✅ برای ارتباط بهتر با جامعه و پاسخگویی به دغدغهها و مطالبات عمومی، ضمن #انتخاب_سخنگوی_آب در حوزه های تخصصی مختلف، در موضوع های مهم نیز نشست های مختلفی با اصحاب رسانه برگزار شد و پاسخگویی لازم به سوالات انجام شد.
✅ تداوم این مسیر با هدف بهبود حکمرانی مطلوب آب کشور، جزو اهداف وزارت نیرو است و برنامه های لازم در این زمینه دنبال می شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO