ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
◀️شبهه #شماره_2367
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
زنان در ایران،همین آزادی که دارند مدیون پهلوی ها هستند
وگرنه اگرمستقیم از قاجارها به جمهوری اسلامی رسیده بودند،الان زنان ایران هم بدتر ازعربستان بودند
#سیاسی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔹پس از نهضت مشروطه، مجلس نمایندگان مردم گشوده شد. مردم ایران برای نخستین بار با انتخاب نمایندگان خود برای حضور در مجلس شورای ملی، در امور سیاسی مشارکت مستقیم پیدا کردند.
🔸در نخستین نظامنامه انتخابات زنان از حق رأی اعم از انتخاب شدن یا انتخاب کردن محروم ماندند. در نظامنامه مجلس شورا زنان فاقد حق رأی شناخته شدند. در دور دوم مجلس شورای ملی؛ ماده چهارم نظامنامه انتخابات به بحث و بررسی رسید اما به این نتیجه رسیدند که قوانین موجود به خوبی حقوق زنان را حفظ میکند و هشدار دادند که اعطاء حق رأی به زنان به بیثباتی سیاسی، هرج و مرج اجتماعی خواهد انجامید.
🔺درمهر ماه ۱۳۴۱، جراید عصر تهران با تیتر درشت نوشتند که لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در هیئت دولت به تصویب رسید. در دوره اول مجلس شورای ملی، این لایحه مطرح شده بود و طبق مواد ۷ و ۹ نظامنامه انجمن شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان عبارت بودند از:
۱ – باید متدین به دین حنیف اسلام باشند و فساد عقیده نداشته باشند.
۲ – هنگام سوگند، باید به قرآن مجید سوگند یاد نمایند.
۳ – طایفه نسوان از انتخاب کردن و انتخاب شدن محرومند.
🔹در متن لایحه جدید سال ۱۳۴۱ با تغییراتی بدین شرح تصویب شد: قید اسلام را از شرایط انتخابکنندگان و انتخابشوندگان برداشته و در مراسم سوگند به امانت و صداقت، به جای قرآن لفظ «کتاب آسمانی» آورده شده بود.
انگیزه و غرض رژیم شاه از این تغییر و تبدیل، آمادهکردن زمینه جهت تجاوز به اساس قرآن و الغای مذهب رسمی در کشور بود. همچنین، تحریف قانون اساسی و تغییر و تبدیل بعضی از مواد قانونی که مانع اغراض دربار و هیئت حاکمه فاسد بود نیز از اهداف عمده آنان به شمار میرفت.
🔸لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در هیئت دولت ایران به تصویب رسید. بر اساس این لایحه، زنان برای نخستین بار اجازه شرکت در انتخابات و نامزد شدن برای انتخابات را پیدا میکردند. علما در ان دوران با اساس رژیم سیاسی و اقدامات ضد دین مواجه و مقابله را اغاز نمودند و در خصوص تغییرات لایحه موضع گیری نموده و حق رای رژیم شاه به زنان را موجب فساد دانستند.
🔺بعد از انقلاب اسلامی امام خمینی مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان را مطابق قوانین اسلام تلقی کرد و مشارکت سیاسی زنان و حق رای انان در حکومت اسلامی به رسمیت شناخته شد. (1)
به نظر می رسد در سال 42 ادعای گشودن راه ورود بانوان به صحنه های اجتماعی، در حالی که زنان نیز همانند مردان از ابتدایی ترین حقوق انسانی محروم بودند، ماهیتی فریب کارانه داشت. در کشوری که انتخابات آزاد وجود نداشت و فهرست کاندیداها به وسیله ی دولت و ساواک تعیین می شد، رأی دادن یا راه یافتن زنان به مجلس چه اهمیتی می توانست داشته باشد؟
در واقع مخالفت با تصویب نامه ی انجمن های ایالتی و ولایتی، نه مخالفت با آزادی زنان، بلکه مخالفت با توسعه ی فریب و فساد حکومتی بود.(2)
پی نوشت:
1. پایگاه خبری تحلیلی ندای ایرانیان (کد خبر: 22137) 2. مجله ی پیام زن، شماره ی 255
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2368
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا مراجع تقليد را به مناظره طلبيدم و چرا آنان نيامدند؟
محمد مجتهد شبستری
۱-قریب چهل سال است مراجع تقلید حکومتی ایران «قرائت رسمی غیر معقول و خشونت پرور از کتاب و سنت» را در ایران پشتیبانی، ترویج و تئوریزه میکنند. محیط آنان با انواع قداستها و القاب توهمآور چنان آراسته شده که گویی آراء و افکار و فتاوی و مواضع سیاسی و اجتماعی آنان فوق هر گونه پرسش و انتقاد قرار دارد. آنان که مدعی تولیت بر دینِ تولیت ناپذیر اسلام هستند مستقیم و غیر مستقیم هر سخن نو در باب دین و تفسیر کتاب و سنت را که با آموزههای سنتی آنان نمیسازد القاء شبهه، بدعتگذاری و انحرافمینامند. تکیه گاه تئوریک همه فشارهای گوناگون که از سوی نهادهای متعدد برای محدود و منزوی کردن صاحبان آراء و اندیشهها نو در باب دین، اِعمال میشود آن آراء و فتاوای فقهی است که از قلم و زبان آن مراجع صادر میشود. در حال حاضر آن مراجع دینی در پیدایش خسارتهای کلان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی و معنوی ناشی از قرائت خشونت آمیز از کتاب و سنت مهمترین نقشها را دارند.(خلاصه شده)
#اعتقادی #مذهبی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔺 از انتشار نامه ای از محمد مجتهد شبستری مبنی بر درخواست وی برای مناظره با مراجع تقلید، شخصیت های مختلف حوزوری و دانشگاهی برای مناظره اعلام آمادگی کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش محمد مجتهد شبستری طی نامه ای از اعلام آمادگی خود برای مناظره با مراجع تقلید خبر داد.
🔹در پی انتشار این یادداشت حجت الاسلام خسروپناه آمادگی خود را برای مناظره با مجتهد شبستری اعلام کرد. وی در نامه ای اظهار داشت: «در ماه جاری یعنی آذر ماه ۱۳۹۵ آقای محمد مجتهد شبستری درخواست مناظره با مراجع تقلید و مناصب فتوا را کرده است و از اینکه چرا با وجود نگارش چندین مقاله در نقد اجتهاد رایج، پاسخی از سوی آنها به ایشان ارایه نشده، گلایه نموده است. بنده به عنوان یکی از مدرسان سطوح عالی حوزه علمیه قم آمادگی خود را برای مناظره با ایشان در دانشگاه تهران یا مدرسه علمیه فیضیه یا صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و یا هر مکان علمی دیگر اعلام می دارم هر چند پانزده سال پیش نیز در دانشکده الهیات دانشگاه تهران قرار بر مناظره بنده با ایشان در زمینه قرائت های مختلف از دین گذاشته شد لکن وی در جلسه حضور نیافت.»
🔸وی در ادامه این یادداشت خاطر نشان می شود: «شایان ذکر است مباحث جناب شبستری و نیز اندیشه های نصر حامد ابوزید و دیگر به اصطلاح نومعتزلیان، توسط بنده و بسیاری از محققان حوزه علمیه و دانشگاه در مقالات و کتاب های متعددی نقد شده است. ایشان علی القاعده باید اطلاع داشته باشند.»
🔹همچنین آیت الله جعفر سبحانی، حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا، حجت الاسلام محمدتقی سبحانی و حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی از جمله اساتید حوزوی و دانشگاهی هستند که برای مناظره با مجتهد شبستری اعلام آمادگی کرده اند.
منبع: خبرگزاری مهر، 2 دی 95
کد خبر: 3855325
شرح کامل خبر در :
yon.ir/554J
🇮🇷کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2369
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
نظر امام خمینی رحمه الله علیه در مورد انتقاد از حکومت اسلامی:
ما امیدواریم که ایران اولین کشوری باشد که به چنین حکومتی دست می یابد حکومتی که کوچکترین فرد ایرانی بتواند آزادانه و بدون وجود کم ترین خطر به بالاترین مقام حکومتی انتقاد کند و از او در مورد اعمالش توضیح بخواهد: صحیفه امام, ج 5, ص 449
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔹فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی ایران، با فلسفه سیاسی امام(س) پیوندی ناگسستنی دارد؛ چرا که اصول و آئین سیاسی اش بر آراء و اندیشه های امام مبتنی است . قوام این نظام سیاسی به دوام اندیشه های سیاسی امام بازمی گردد .
🔺اینکه گفته می شود؛ این انقلاب، بی نام خمینی در هیچ کجای جهان شناخته شده نمی باشد ، به این دلیل است که محتوای این انقلاب، اندیشه های اصیل و محکم امام است. بدین جهت، هرگاه محصول بنیادین این انقلاب که به رهبری امام خمینی(س) به پیروزی رسیده است؛ یعنی جمهوری اسلامی، از خصوصیات و ویژگیهای اصلی و ماهیتی اش جدا گردد، در آن صورت، انقلاب از محتوای ذاتی و اساسی اش تهی شده است.
✅ امام دو روز پس از ورود به پاریس، خواسته های مقدماتی ملت را در پیامش به طلاب، دانشجویان و دانش آموزان سراسر کشور این گونه بر می شمارد:
🔺«رسیدن به سعادت »، «آزادی »، «استقلال »، «حکومت عدل اسلامی »، «عدالت حقیقی » و «برخورداری از نعمت های الهی ».
در پیامی دیگر، امام این گونه تاکید می کنند:
🔺«در این نهضت مقدس، تشکیل حکومت اسلامی سرلوحه اهداف آن است و ضمانت از آزادی و استقلال از ثمرات آن.»
در حقیقت، امام بر شعار عمومی و اساسی مردم صحه گذاشتند که فریاد بر می آوردند: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی.
🔹امام به نقش مردم در حکومت اسلامی نیز اشاره می کنند و از آن، به عنوان یکی از اساسی ترین مؤلفه جمهوری اسلامی یاد می کنند:
🔺«ما خواهان استقرار یک جمهوری اسلامی هستیم و آن حکومتی است متکی به آرای عمومی. شکل نهایی حکومت با توجه به شرایط و مقتضیان کنونی جامعه ما توسط خود مردم تعیین خواهد شد.»
امام گامی فراتر از غرب می نهند و می گویند: «آن دموکراسی که ما می خواهیم به وجود آوریم، در غرب وجود ندارد.»؛ زیرا در نظر امام: «دموکراسی اسلام، کاملتر از دموکراسی غرب است.»
🔹از نظر امام، «جامعه آینده ایران » «جامعه آزادی » خواهد بود که «همه نهادهای فشار و اختناق » را از میان خواهد برد.
🔹اوج نقش مردم در فلسفه امام، این نکته است که در اواخر عمرشان در جواب نامه آیة الله مشکینی نوشتند:
«اگر مردم به خبرگان رای دادند تا مجتهد عادلی را برای رهبری حکومتشان تعیین کنند، وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را به عهده بگیرد، قهرا او مورد قبول مردم است. در این صورت او ولی منتخب مردم می شود و حکمش نافذ است.»
زیرا در فلسفه سیاسی امام امت(س)، «حکومت اسلامی، حکومتی است که اولا صددرصد متکی به آرای ملت است، به شیوه ای که هر فرد ایرانی احساس کند با رای خود، سرنوشت خود و کشور خود را می سازد.»؛ «حکومتی که کوچکترین فرد ایرانی بتواند آزادانه و بدون وجود کمترین خطر از بالاترین مقام حکومتی انتقاد کند و از او در مورد اعمالش توضیح بخواهد.» و لذا از نظر امام، «کسانی باید ایران را رهبری کنند که کاردان و امین و صددرصد مورد اعتماد ملت و متکی به آرای آنها باشند و شایستگی آنها را ملت بر حسب ضوابط اسلامی احراز کرده باشد.»
منبع: ابراهیم طالبی دارابی، نگاهی به دیدگاه های سیاسی امام خمینی(ره)، فصلنامه ی علوم سیاسی، شماره ی 5
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2370
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
آیه یا حدیثی در مورد موجودات فرازمینی وجود دارد ؟
#اعتقادی #احادیث
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
💢این فکر که آیا در کهکشان ها و کرات دیگر موجودات زنده یا عاقل دیگری وجود دارد یا نه یکی از سؤالاتی است که بشر به دنبال پاسخ آن بوده است ولی هنوز پاسخی برای آن نیافته است . برخی از تعبیرات قرآن به وجود
🔹موجوداتی زنده در آسمان اشاره دارد، از جمله:
1⃣ تعبیر به "من دابة":
«و از نشانه های (قدرت) اوست آفرینش آسمانها و زمین و آنچه از (انواع) جنبنده در میان آن دو پراکنده است و او هر گاه بخواهد برگرد آوردن آنان تواناست.»
2⃣ تعبیر به "من فی السموات" و "ما فی السموات":
« هر که در آسمان ها و زمین است از او درخواست می کند؛ هر زمان، او در کاری است.»
« و آنچه در آسمانها و آنچه در زمین از جنبدگان و فرشتگان است، برای خدا سجده می کنند و تکبٌر نمی ورزند.»
« آسمانهای هفتگانه و زمین و هر کس که در آنهاست او را تسبیح می گویند. »
3⃣ تعبیر به "مشارق و مغارب":
« سوگند به پروردگار مشرقها و مغربها که ما قادریم.»
4- تعبیر به "العالمین":
« سپاس مخصوص آن خدائى است که پرورش دهنده عالمیان است».
در میان آیات مطرح شده فقط آیه اول و آیاتی که العالمین در آنها آمده است، به صورت احتمال دلالت بر وجود موجودات زنده در کرات دیگر می کنند.
🔹علامه طباطبائی (ره) در تفسیر آیه اول می فرماید:
« ظاهر آیه این است که در آسمانها از جنبدگان ( دواب ) مثل روی زمین وجود دارد.....»
🔹و صاحب تفسیر نمونه می نویسد:
« این آیه دلالت بر وجود انواع موجودات زنده در آسمان ها دارد گرچه هنوز دانشمندان به صورت قاطعی در این زمینه قضاوت نمی کنند و سر بسته می گویند که دارای موجودات زنده اند ولی قرآن با صراحت این حقیقت را بیان می دارد که در پهنه آسمان نیز جنبدگان زنده، فراوان وجود دارد. »
در حدیثی از حضرت علی (ع) آمده است: « این ستارگانی که در آسمان است شهرهایی همچون شهرهای زمین هستند، هر شهری با شهر دیگر (هر ستاره ای با ستاره دیگر) با ستونی از نور مربوط است.»
در مورد دلالت این آیه بر وجود حیات زنده در کرات دیگر تذکر چند نکته لازم است:
🔺1. واژه « سماء » و « سموات » در قرآن به چند معنا به کار می رود: جهت بالا ـ کرات آسمانی ـ جو زمین و ...
دلالت آیه بر وجود موجودات زنده در کرات دیگر وقتی صحیح است که کلمه « سموات » در آیات مورد بحث به معنای کرات آسمانی باشد.
در حالی که ممکن است « سموات » در آیه فوق به معنی طبقات جو اطراف زمین و مراد از دابة موجودات ریز ذره بینی (مثل ویروسها و ...) و درشت ( مثل پرندگان ) که در فضای اطراف ما پراکنده اند، باشد.
🔺2. با توجه به اینکه هنوز وجود موجودات زنده در کرات دیگر از لحاظ علمی اثبات نشده و به صورت یک احتمال قوی از آن یاد می شود لذا نمی توان به صورت قطعی، وجود موجودات زنده در کرات دیگر را به قرآن نسبت داد .
در نتیجه این آیات بر اساس یک تفسیر احتمالی نوعی رازگویی علمی از آینده است که هنوز مطلب علمی آن توسط دانشمندان به اثبات نرسیده است.
منبع: سایت اسلام کوئست
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 @Wiki_Shobhe 🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐 ◀️شبهه #شماره_927 💡کلمات کلیدی
◀️شبهه #شماره_2371
⛔️ شبهه: ⛔️
خواندن نماز به صورت فارسی
بسیارزیبا
#اعتقادی #دینی
✅◀️پاسخ سوم شبهه:▶️✅
🔹از آنجا که عبارات نماز یا عینا عبارات قرآن اند، و یا بهرحال از جانب معبود به ما رسیده اند و کلام خدا هستند، مشمول نکاتی که در ادامه آمده اند میشوند.
کسانی که نماز فارسی را جایگزین مناسبی برای اصل نماز به عربی میدانند،لطفا متن زیر را مطالعه بفرمایند.⬇️⬇️⬇️
✳️ قرآن، یک کتاب ثابت است بدون کلمه ای تفاوت👌 در نسخ مختلف، ولی تنها در زبان فارسی تابحال برای آن، ده ها ترجمه نوشته شده است. با توجه به اینکه این ترجمه ها همگی با هم متفاوتند،
از شما سوالی پرسیده می شود ؛
❓🤔➖کدام یک از این ترجمه ها را میتوان معادلی تام، کامل و همه جانبه برای نسخه ی عربی قرآن دانست که از جانب خداوند نازل شده است؟
❔🤔➖آیا این تفاوت های همیشگی در ترجمه ها را نمیتوان به نبود معادلی همه جانبه و قابل اعتماد برای قرآن در زبان فارسی تعبیر کرد؟
✳️ نه تنها در زبان فارسی،معادل های دقیق برای کلمات عربی قرآن وجود ندارد، بلکه در هیچ زبانی نمیتوان معادلهایی دقیق، برای همه ی کلمات زبانی دیگر یافت. و همین امر یکی از دشواری ها و پیچیدگی های علم ترجمه است.
✳️ وقتی مسئله بر سر انتقال یک نکته ی علمی و یا یک رمان ادبی از یک زبان به زبان دیگر باشد، این عمل با اغماض توسط مترجم صورت میگیرد، چرا که مترجم سعی میکند، نکات مهم متن را دریابد و سپس آنها را (با چشم پوشی از نکات بی اهمیت)، به زبان مقصد انتقال دهد.
✳️ولی اکنون بحث برسر کتابی است که خود نیز، همچون نویسنده ی حقیقی اش! بی انتهاست، و در نتیجه کسی نمیتواند بگوید، آن را کاملا فهمیدم هم اینک تمام نکاتش را به زبان مقصد ترجمه خواهم کرد. تمام مترجمان تا به امروز نیز تنها توانسته اند درک محدود خود از این کتاب الهی را ترجمه کنند و نه حقیقت این کتاب را.
✳️چند نمونه از معادلهای نا دقیق را در اینجا مثال میزنم:⬇️
✴️کلمات "یسئل"، "یرید", "یشاء"، همگی در ترجمه های فارسی "میخواهد" معنا میشوند. در حالیکه هر یک، معانی و انحاء متفاوتی از خواستن را دارند.
مثلا یشاء معنای خواستن دو طرفه را دارد. ناتوانی در معادل سازی دقیق برای این کلمه، موجب شده مردم در معنای عبارت " یهدی من یشاء"(خداوند هر که را بخواهد هدایت میکند) دچار اشتباه شوند و گمان کنند که هدایت امری اجباری است. حال آنکه در اینجا کلمه ی بخواهد
( خواست بنده و خدا را همزمان در خود دارد).
✴️کلمات "نزغ"، "استهوا"، "مس طائف"، "وسواس"، "همزات"، در ترجمه های فارسی همگی تنها "وسوسه" شیطان ترجمه شده اند. در حالیکه در عربی معانی متفاوتی دارند. و هر یک، اشاره به روش های مختلفی از کار شیطان دارند.⬇️
◀️وسوسه یعنی اینکه
شیطان در دل او فکر بدی می اندازد.
◀️همزه یعنی اینکه شیطان به شدت به او امر و نهی میکند.
◀️استهوا یعنی عقل و هوش کسی را دزدیدن و او را سرگردان کردن.
◀️نزغ یعنی اینکه شیطان فرد را میزند تا به راه خود ببرد.
✳️چنانچه مترجم همه را "وسوسه" ترجمه کند، هرگز حق کلام ادا نشده است. و چنانچه یکایک شان را توضیح دهد، دیگر کسی آن را ترجمه نمینامد بلکه نام تفسیر بر آن شایسته تر است.
✳️ قرآن تنها در صورتی فارسی میشود که، خود خداوند یک بار دیگر آن را به زبان فارسی نازل کند. و مترجمین به تنهایی از پس فارسی سازی قرآن بر نمی آیند.
💠پ.ن💠
کسانی که به یک زبان خارجی تسلط دارند، این را میدانند که حتی نسخه ی دوبله شده ی یک فیلم هم هرگز با نسخه ی زبان اصلی آن برابری نمیکند! (چه از نظر حس و چه از نظر معنا)
حال، آن که👈« تنها یک فیلم است و زبان بشر، دیگر چه برسد به قرآن که کلام خداست و برنامه ی زندگی بشر»!!!
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1724
⛔️ سوال: ⛔️
چرا خداوند در قرآن اجازه می دهد که مردان زنان را بزنند❓آیا این حکم بر اساس فطرت و عقل آدمی است وظلم در حق زنان نمی باشد
#دینی #قرآنی
✅◀️پاسخ دوم : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
اهل تفرقه و کذب با تمسک به آیه 34 سوره نسا، چنین می گویند که خداوند، اجازه کتک زدن زنان را به همسرانشان داده است.
✅✅ اما بررسی آیه:
1⃣ اکثر متون در این باره با برداشت ناقص و غلط از آیه، اسلام را متهم به تبعیض بین زن و مرد میکنند. حال آنکه اولا، مفهوم آیه باید صحیح بیان شوند و ثانیا، گزینش یک آیه از قرآن، بدون اشاره به #مجموعه آیات دیگر، اشتباه و عامل بسیاری از اشتباهات است. امری که خود قرآن از آن پرهیز داده است.
2⃣ #قوامیت مردان بر زنان به معنای👈 سلطه، زورگویی و اجحاف مردان به زنان نیست و "قوامون علی النسا" به معنای #سرپرستی، پشتیبانی و نگهبانی مرد برای زن است، چرا که خانواده نیاز به رهبر و سرپرستی واحد دارد.
3⃣ مسئولیت رهبری خانواده، به دلیل ویژگیهای خاص جسمی و روحی مردان بر عهده مرد قرار گرفته و این رهبری در قرآن با نفی کوچکترین استبداد و ❌تنها در دایره رضای خدا مجاز است و ملاک برتری نزد خدا تقواست.
ویژگی هایی خاص در مردان چون: ✨غلبه تفکر مرد بر نیروی عاطفه و احساسات او،✨ داشتن بنیه و نیروی جسمی بیشتر در جهت دفاع از حریم خانواده،✨ تعهد مالی در برابر زن و فرزندان نسبت به پرداخت هزینه های زندگی
(برعکس جوامع غربی که زن و شوهر، بصورت جدا مخارج خود را تامین میکنند☹️.
http://yon.ir/lAEo
4⃣ اسلام، اطاعت زن را تنها در اموری که وظیفه زن است مانند 👈"آمیزش و امور واجب" می داند، نه در امور منزل و کار. 😉حتی اسلام برای زن در این امور حق درخواست اجرت نیز در نظر گرفته و هیچ نظامی همچون اسلام چنین حقوقی را به زن نداده است.
http://yon.ir/FugN
5⃣ آیه مورد نظر، صرفا درباره رفتار مرد در مواجهه با "زن #ناشزه" است. یعنی زنی که بدون هیچ مشکل جسمی و مالی و...، از تمکین جنسی به همسرش امتناع میکند. رفتار با چنین زنی، طبق آیه، #مراتب و البته #شرایطی دارد و انجام هر مرحله منوط به انجام مراحل قبل و بی نتیجه بودن آنهاست:
🔰الف) پند و اندرز دهید!
🔰ب) در بستر از آنها دوری نمایید!
🔰ج) آنها را تنبیه کنید!
🔰د) اگر از شما پیروی کردند، راهی برای تعدّی بر آنها نجویید!
⭕️ مرحله تنبیه #شرایطی دارد، مثلا، اگر قرمزی یا کبودی بوجود آید، مرد باید به زن دیه بپردازد. طبق روایات، منظور 👈زدن با چوب مسواک و مانند آن است که سخت و دردآور نباشد و بدون اثر و آسیب باشد. این روش اصولا زدن محسوب نمی شود! و در واقع👈 نوازشی توام با تذکر جدی است. پیشوایان معصوم ما صراحتا این مطلب را تشریح فرموده اند.
http://yon.ir/13nv
لغت فاضربوهن در اين آيه میتواند به معنی رفتن نيز مي باشد.مثلا در چند جای قرآن ضربوا في الارض به معني به سفر رفتن يا بيرون شدن آمده است. بحثهای بسياری در مورد ترجمه اين آيه بين عرب زبانها و غيره مطرح شده است و هنوز ادامه دارد.در آيه بعد آمده که اگر از جدايی بين خود بيم داريد بين خود داور تعيين کنيد. اين در صورتی که هدف کتک زدن زن باشد منطقی به نظر نمی رسد.
http://yon.ir/Hvo2
6⃣ برای درک جایگاه زن در قرآن، #مجموعه آیات باید بررسی شود. زن در آیات قرآن، سراسر اکرام و تجلیل است:
❤️دستور به مردان در مورد خوش رفتاری با زنان خود (نسا/19)؛ ❤️زن مکمل، زینت و حافظ مرد (بقره/187)؛ ❤️مایه خیر و آرامش (روم/21) و ...
7⃣ 🌸کلام و رفتار معصومین (ع) بعنوان مفسران وحی،مملو از احترام و رافت نسبت به زن است: ☘️پیامبر اکرم(ص): آیا جای تعجب نیست که کسی همسرش را بزند و آنگاه با او دست به گردن شود؟!☘️ امام علی (ع): زن چون گُلى است (ظریف و آسیب پذیر) نه قهرمان و كار فرما و...
http://yon.ir/FBBk
8⃣ قرآن، تنها به نشوز زن نپرداخته، بلکه در آیه دیگری👈 در همین سوره، به موضوع #نشوز مرد نیز پرداخته است. اگر مرد هم در حق زن تعدی و ستم روا دارد، حقوق واجبش را ادا نکند و نشوز کند، زن حق مطالبه این امور را دارد؛ زن،مرد را موعظه میکند و اگر اثر نکرد، به حاکم مراجعه میکند، تا حاکم، مرد را به ادای حقوق زن وادارد. اگرچه مصالحه بهتر است. (نسا/128)
9⃣ اسلام در دوره ای برای زن کرامت و حقوق مختلف در ابعاد مدنی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قائل شده که در جای جای جهان، زن بدون کوچکترین حق فردی یا اجتماعی و در حکم یک کالا خرید و فروش می شد و یا همراه جسد شوهرش سوزانده می شد و ..😔
http://yon.ir/kOlO
همچنانکه حتی در زمان کنونی نیز، جهان شاهد تبعیض هایی به اسم دفاع از حقوق زن ولی علیه اوست. موضوعی که سبب شده، بیشترین تعداد تازه مسلمانان غربی، را #زنان تحصیلکرده تشکیل دهند. زنانی که دو حکم مترقی #نفقه و #حجاب را عامل تضمین کننده امنیت جسمی و روحی زن می دانند
http://yon.ir/7lH2
@tarikhnegar
@roshangarii
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2372
چهره واقعی مدعیان حقوق بشر...
@Antishobheh
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
4_5902061139524583656.ogg
1.64M
◀️مطلب #شماره_2373
✅چرا رهبری با فساد درکشور برخورد نمی کند!؟
👈"دکتر" صدیقی پاسخ می دهد
@amarha
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_4000
⛔️ شایعه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
جوان 22 ساله اي به نام ميرزا ابوطالب يزدي، فرزند حاج حسين مهرعلي، در سال 1322 خورشیدی (دو سال از پادشاهی محمد رضا شاه می گذشت) با همسرش، به قصد زیارت مکه در ایام حج، از راه خرمشهر به كويت رفته و از آنجا خودش و زنش را با شتر به سرزمين حجاز و مكه ميرساند.
در جريان طواف به علّت بيماري، به استفراغ مبتلا گرديد و قی کرد. براى احترام خانه كعبه بلافاصله احرامي ِ خود را (کفن سفیدی که در مراسم آنجا می پوشند) جلوي دهان گرفت و در نتيجه احراميش آلوده شد.
امّا مانع از كثيف شدن خانه كعبه نگرديد و در اين موقع چند نفر از مسلمانان تندرو شهادت دادند كه ابوطالب قصد كثيف كردن كعبه را داشته است و ابوطالب بيچاره بازداشت گرديد و سپس در دارالقضاي شرعي محاكمه و به گردن زدن محكوم شد.
حکم او در روز دوازدهم ذي الحجّه تازی، توسط دژخیم آل سعود که توسط 50 نفر پاسبان ابوطالب را در حالي كه دستبند به دست هايش زده بودند، اجرا شد.
ابوطالب یزدی را، از مركز پليس خارج و به جلوي بازار صفا و مروه آوردند و در ميان جمعيت مقابل سكوي مجازات قرار دادند.(خلاصه شده)
#سیاسی #اعتقادی
✅◀️ پاسخ شایعه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✅و باز هم دم خروس اسراییلی:
اصل ماجرای #ابوطالب_یزدی صحیح است.
ولی ماجرا از جایی تحریف میشود که نویسنده با شیطنت از این ماجرا سو استفاده کرده و مقصر اصلی در تحقیر ایرانیان را علما و قشر مذهبی میداند.
✅خشونت و سرعتی که در اجرای این امر از سوی سعودیها اعمال شد، سبب خشم دولت ایران گردید و به اعتراضاتی منتجر شد که در اسناد برجای مانده از وزارت خارجه و آنچه که میان ایران و سعودی و نیز سفارت و وزارت خارجه مصر به عنوان حافظ منافع ایران در سعودی گذشته، شرح داده شده است.
ماجرا در داخل کشور نیز انعکاس فراوانی میان مردم و علما و دولت داشت و در نهایت منجر به قطع روابط برای سه سال و تعطیلی حج برای چهار سال داشت. حج رسمی ایرانیان از سال 1327 از سر گرفته شد.
شرح این ماجرا، اسناد و مدارک آن و اخبار و بازتابهای آن را جناب حجت الاسلام قاضی عسکر طی دو مقاله در مجله میقات و بعدا در کتابی با عنوان ابوطالب یزدی شهید مروه آوردهاند که متن دیجیتالی آن را هم میتوان در آدرس www.hajj.ir بخش کتابخانه تخصصی حج و زیارت مشاهده کرد.
کاملترین گزارش در این باره از باقر کاظمی از رجال سیاسی دوره پهلوی است که چند دوره وزیر امورخارجه ایران بود و در این سفر، خودش از طریق مصر به حج عزیمت کرده بود. گزارش وی شرح کاملی از این ماجرا را به دست داده و در همان ابتدای کتاب شهید مروه درج شده است.
✍متن نامه وقیحانه دولت سعودی در تأیید این ماجرا که علت آن را نیز شرح داده به این شرح است:
🔹روز 12 ذی حجّه 1362 مأمورین شهربانی در بیت الله الحرام ، شخصی را به نام ابوطالب فرزند حسین ، ایرانی ، از منتسبین به شیعه ایران را دستگیر نمودند، در حالی که مشغول ارتکاب پست ترین و پلیدترین جنایات بود و مقداری از قاذورات را برداشته ، به منظور آزار واذیت به طواف کنندگان و توهین به این مکان مقدّس در اطراف کعبه مشرّفه می ریخت. پس از بازجویی در این باب و ثبوت صدور این جرم قبیح از او ، حکم شرعی دایر به قتل او صادر و روز شنبه 14 ذی حجّه 1362 به قتل رسید .
به هر حال ماجرا بالا گرفت و اعتراضات زیادی را سبب شد و مهمتر آن که بار دیگر بر طبل اختلاف میان شیعه و سنی کوبید. دولت ایران نیز که طی این ماجرا شدیدا تحقیر شده و به هیچ روی نتوانسته بود دولت سعودی را وادار به عذرخواهی کند، مصمم شد تا قطع رابطه و جلوگیری از رفتن حجاج را در دستور کار خود قرار دهد. در بخشی از بخشنامه وزارت خارجه آمده است: دولت شاهنشاهی تصمیم گرفته است تا این وضعیت ادامه دارد از خروج حجاج ایرانی ممانعت نماید. از علما و روحانیون تهران نیز خواسته شده است، به وسیله وعاظ و اهل منبر مردم را نصیحت و توصیه نمایند تا ترتیبی برای تأمین جان آنها داده نشده از رفتن به حج خودداری نمایند. نمایندگان دوره چهاردهم مجلس شورای ملی هم که در تهران حاضر هستند جلسه ای در مجلس تشکیل داده نطق های شدید و مؤثری ایراد نموده و از این رفتار عمال سعودی اظهار تنفر و انزجار کردند.
[این جا را دقت کنید]:
آقای آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی تلگرافی به حضور اعلیحضرت همایون شاهنشاهی مخابره نموده که رونوشت آن نیز با رونوشت پاسخی که صادر گردیده تِلْواً فرستاده می شود. از شهرستانها نیز تلگرافات مبنی بر اظهار تنفر و انزجار از این عمل مامورین دولت سعودی به وزارت امور خارجه واصل گردیده است.
در مجموع پیگیریهای وزارت خارجه در این ماجرا و دفاع از حیثیت ایران و مذهب شیعه و اصرار بر توضیح ماجرا قابل توجه و تقدیر است. در نوروز 1323 عبدالعزیز به شاه تبریک گفت و شاه نیز جواب آرامی نوشت و خواستار پیگیری شد که با جواب تند عبدالعزیز روبر شد. این
امر و اصرار باقر کاظمی سبب شد تا روابط ایران و سعودی در تابستان 1323 قطع شود. این قطع روابط ادامه داشت تا آنکه در خرداد 1326 عبدالعزیز نامه ای به شاه نوشت و خواهان تجدید روابط شد. این زمان حمزه غوث که یک سعودی شیعه بود سفیر سعودی در ایران بود. yon.ir/vd17
اطلاعات بیشتر⬅️ http://hajj.ir/99/3112
✅حتی در ویکی پدیا هم به واکنش شدید شیعیان به خصوص سید ابوالحسن اصفهانی مرجع تقلید وقت هم اشاره شده است.
✅نتیجه:
۱-شیعیان و علمای شیعه شدیدا واکنش نشان دادند
۲-در منابع فقط اشاره به فوت دختران شده.پس برای تشدید این ماجرا بحث خودکشی را مطرح کردن شیطنت هست)
۳-بارها جواب دادیم که حج یک فریضه ی الهی است و ربطی به دولت خاصی ندارد. فقط در صورتی که امنیت حجاج تامین نشود تعطیل میگردد. همانگونه که امسال هم تعطیل شد.
✳️دوستان دغدغه مندی که اینقدر دلشون به حال مردم ما و خالی شدن جیب مردم و فقر اونا میسوزه و حج رو بهونه میکنند،لطفا جواب بدهند که چرا پول مردم بره عربستان مشکل داره اما بره کشورهایی که فقط اسباب عیش و نوش این عده رو تامین میکنند اشکال نداره؟
@zdeshobehat
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️مطلب #شماره_2375
آیا سید حسین فضل الله، منکر هجوم به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها، شده است؟!
@velayattv
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2376
@Wiki_Shobhe
🔴 حقیقت کلیپ صوتی آیت الله تاکندی در مورد اجازه تملک زنان طاغوتی توسط انقلابیون !
yon.ir/ad57
اخیرا کلیپی قدیمی به صورت شیطنت آمیزی مجددا در شبکه های اجتماعی بازنشر شده که آیت الله تاکندی با مقایسه پیروزی حضرت موسی (ع) بر فرعونیان و غنیمت مایملک آنها، نفس تملک زنان کارگزاران رژیم شاه را برای انقلابیون مجاز می شمارد!
💠 دو نکته در این خصوص :
1️⃣ صرف نظر از حقیقت فضای ضبط این کلیپ و جدی یا شوخی بودن این سخنان، خود ایشان صریحا اعلام می کنند که چنین عملی اتفاق نیفتاده است!
2️⃣ قیاس انجام شده در کلیپ صحیح نیست! در حکم تملک اسیر، شرط اصلی، کفر اسیر است؛ بنابراین فرد مسلمان از این طریق مملوک نمی شود و ادعای مجاز بودن تصاحب همسران عمال و کارگزاران شاه صحت ندارد!
http://yon.ir/Q0SN
@shayeaat
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2377
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
«گناه یکی از قدیمی ترین ترفندها برای سلطه بر مردم است. آنها در تو احساس گناه ایجاد میکنند. آنها ایدههایی بس احمقانه به خوردت میدهند که قادر به محقق ساختن آنها نیستی سپس گناه به وجود میآید و همین که گناه به وجود آمد تو به دام افتاده ای. گناه راز کاسبی همه به اصطلاح ادیان تثبیت شده است».
(الماسهای اوشو، ص258)
#دینی #اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
♦️از مهمترین مشترکات جنبشهای معنوی نوپدید که رهآورد مدرنیته و معنویتگرایی نوین غرباند شریعتگریزی، رهایی از انجام تکالیف و دستورات الهی در اعمال و رفتار معنوی آنها است.
🔻شریعتگریزی در عرفانهای نوظهور بر پایه باورهایی بنیان نهاده شده که دقت در این مبانی حاکی از ضعف فکری بنیانگذاران این معنویتها در مبانی خداشناسی، هستیشناسی، جهانشناسی، انسان شناسی و راه و راهنما شناسی است.
🔶جنبشهاي معنوی نوپديد بهطور مشخص از عصر روشنگري به تدريج در گوشه و کنار قلمرو تمدن غرب سر برآوردند. بعد از جنگ جهاني دوم و از نيمه قرن بيستم، دانشمندان و محققان در رشتههاي روانشناسي، علوم اجتماعي و فلسفه متوجه شدند که بحرانهاي انسان معاصر بدون بازگشت به دين و معنویت يا چيزي شبيه به آنها که آموزههايي از ماورای عالم ماده را در بر داشته باشد، امکان پذير نيست. از همان زمان بود که عرصه براي پيدايش مکاتب جديد با ایدهها و آموزههایی متفاوت باز شد و این ادیان و مکاتب معنوی برای نجات بشر پا به عرصه وجود گذاشتند.
🔷در عصر حاضر غربیها با تکیه بر مبانی سکولاریستی و اومانیستی در پی پاسخگویی به نیازهای معنوی انسان جدید برآمدهاند؛ به همین دلیل معنویتهاییکه در غرب فعالند (بودیسم، هندویسم و جینیسم) و یا معنویتهایی که خاستگاه غربی اروپایی و آمریکایی دارند، از نوع معنویتهای سکولار و متناسب با جهانبینی و ایدئولوژی لیبرالیستی غرب است؛ لذا با اینکه حضور در کلیساها و مراسمهای معنوی و روحانی به صورت سنتی، در مسیحیت و دیگر ادیان و مکاتب به طور چشمگیری کاهش یافته است؛ اما در جنبشهای معنوی جدید که غالبا عملگرا و اجتماعیاند، نوعی از معنویت کاذب دیده میشود.
▫️اوشو به گونهای دیگر به مبارزه با شرایع الهی میپردازد. وی گاهی با اصل وجود شریعت الهی به مبارزه پرداخته و آن را ساخته عدهای فرصت طلب و قدرت طلب میپندارد و گاهی نیز میکوشد با انکار برخی آموزههای مهم شرایع الهی، باور به آنها را باوری نادرست و غیر انسانی قلمداد کند.
در مکتب اوشو، گناه قدیمیترین ترفند برای سلطه بر مردم و ساخته و پرداخته روحانیون، کلیساها و راز کاسبی ادیان معرفی میشود.
🔸پائولو کوئلیو نیز با ترفندهای ماهرانه در اکثر رمانها و داستانهای خود به قبحزدایی از گناهان پرداخته و گناهان را در نگاه خواننده زیبا و یا بیاهمیت جلوه میدهد. حتی وی بی بندوباری جنسی و فحشا را به عنوان راهی به سوی دریافت نور معنویت به خوانندگان آثار خود معرفی میکند.
در این مکاتب معنوی پس از قبح زدایی از گناه و فساد و بیبندوباری، نوبت به جایگزین کردن معنویت جعلی به جای معنویت و عرفان واقعی میرسد که بسیار دقیق و حساب شده به معرفی آن میپردازند.
🔹با توجه به آموزهها و مبانی عرفانهای نوظهور، انسانيت انسان به هيچ وجه اصالت ندارد، بلکه تنها حيوانيت او اصالت دارد و بس.
براین اساس مأموریت انسان در این جهان، نه مأموریتی الهی، بلکه آرمان زندگی انسان باید تجربۀ لذت باشد و نگاه او باید معطوف به بهسازی زندگی و تحصیل کامروایی بیشتر در این دنیا باشد.
🔺در نگاه این مکاتب، انسان بدهکار هيچکس و هيچ موجودي نيست، و انسان تنها به مطالبهگری و کامیابی عمیقتر میاندیشد، و اصالت گرايشهاى انسانى اعم از حقيقتگرايى، خيرگرايى، زيبايىگرايى و خداگرايى نفى مىشود.
با این نگاه به انسان و وظیفه او در دنیا، بیبندوباری جنسی، اعمال و رفتار بر طبق میل، هواهای نفسانی و حیوانی عمل به دستورات شریعت نفی میشود؛ چراکه در این طرز تفکر، حیوانیت زیربنا و اصل بوده و انسانیت روبنا و فرع است، انسان از اصالتی به نام انسانیت در برابر حیوانیت خویش برخوردار نبوده و تعالی انسان در بهره بردن از لذتهای دنیوی ـ مادی و نه رسیدن به رشد، کمال معنوی و روحی است.
منبع: سایت پژوهشکده ی باقرالعلوم (ع)
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
◀️شبهه #شماره_2377 ⛔️ شبهه: ⛔️ @Wiki_Shobhe «گناه یکی از قدیمی ترین ترفندها برای سلطه بر مردم است.
✅◀️پاسخ دوم شبهه:▶️✅
@Wiki_Shobhe
✅تعالیم عرفانی اوشو مصداقی از عرفان های منهای شریعت است.
عرفان سکولار در بستر جهان غرب با سابقه آموزه های سکولاریسم پدید آمدند. عرفانی که براساس جامعه از دین گریخته غرب زاده شده. از این رو محال است که عرفان اوشو را یک عرفان سکولار نامید. البته اگر تعریف ما از عرفان سکولار صرفاً عرفان حاصله در جامعه سکولار غرب باشد .
🔹اما از آن جهت که عرفان اوشو هم عصر عرفان های سکولار غربی است. و شباهت هایی بین موازین عرفانی اوشو و مولفه های عرفان سکولار وجود دارد. مسلک اوشو را به جهت نیل به اهداف عرفان سکولار می توان زیر مجموعه این پدیده دانست .
حال به سراغ اعتقاد اوشو و سانیاسین ها در مورد ادیان و مذاهب می رویم. وی در این موضع معتقد است. مذهب سرکش است و انسان مذهبی عصاینگر. او برضد همه راست دینی ها، برضد همه سنت ها برضد همه ایدئولوژی ها به عصیان برمی خیزد. تنها عشق او، عشق به حقیقت است. همه عشق او برای دستیابی به حقیقت. فقط چنین انسانی آن را می یابد.
🔺وی به تمام انسان های مذهبی می گوید درون مایه جستجوگری شما نیکو است اما کیشی را که برگزیده اید نادرست است او می گوید : «همه آئین ها برپایه دستاویزی ساختگی بنا شده است. همه شیوه ها دروغین اند. آنها تنها یک موقعیت را پدید می آورند و انگیزه نیستند. می توان دستاویزهای تازه ای به بار آورده و دین های تازه ای پدید آورد. دستاویزهای کهنه فرسوده می شوند. دروغ های کهنه از رنگ و بو می افتند و به دروغ های نوتری نیاز خواهد بود. اما اینکه مکتب اوشو مصداقی از دروغ نوین است یا خیر برعهده خواننده بماند .
🔹اوشو در مورد ادیان می گوید : از آن زمان که دین دل مشغولی بوده است همگان دارند دروغ می گویند : مسیحیان، یهودیان، جنین ها همگان در حال دروغ گفتن هستند. همگی آنان از خدا می گویند. از بهشت و از دوزخ، فرشتگان بدون آنکه هیچ چیزی را در کل شناخته باشند.
وی در مورد اسلام و صوفی گری می گوید: «نیازی نیست که صوفی مسلمان باشد. صوفی می تواند به هر صورتی و به هر شکلی باشد به دلیل اینکه صوفی گری هسته اصلی همه ی مذاهب است.
صوفی گری به طور خاص با اسلام کاری ندارد. صوفی گری می تواند بدون اسلام هم وجود داشته باشد. اما اسلام بدون صوفی گری نمی تواند وجود داشته باشد. بدون صوفی گری».
🔹او تمام تعالیم عمیق اعتقادی - شریعتی اسلام را، ماحصل تلاش و جهد هزارساله عالمان اسلامی را رها می کند و از دریای عمیق آموزه های اخلاقی - عرفانی اسلام تنها صوفیگری باطله را می بیند و کار را به جایی می کشاند که اسلام را بدون صوفی گری فاقد حیات و ارزش می پندارد .
اوشو می گوید : "محمد در قرآن می گوید که حتی موسی نیز وقتی با خدا ملاقات می کرده ردای پشمی می پوشید وقتی او با خدا سخن می گفت ردای پشمی به تن می کرد. اما چرا ؟
اینجا یک نماد گرایی عمیق وجود دارد. و آن این است که پشم لباس حیوانات است و صوفی باید به بی گناهی یک حیوان برسد. باید به بی گناهی اولیه برسید. باید همه انواع مدنیت را کنار بگذارد.
او باید هرگونه آداب و رسوم و فرهنگی را کنار بگذارد. باید هرنوع شرطی شدن را به فراموشی بسپارد. او باید دوباره حیوان بشود. در این صورت این نماد معنای خودش را پیدا می کند. وقتی انسان حیوان بشود نه تنها سقوط نمی کند بلکه به مرتبه ی بالاتری رسد. وقتی انسان حیوان می شود واقعاً حیوان نیست. وجود دیگری است شما سقوط نمی کنید. وقتی انسان حیوان شد قدیس می شود."
♦️اما در قرآن کریم هیچ آیه ای صراحتا دال بر پوشیدن ردای پشمی توسط حضرت موسی هنگام ملاقات با خدا دیده نمی شود و اگر هم این چنین باشد این سوال مطرح است که آیا قصد حضرت رسیدن به بی گناهی حیوان بوده است و بنابر عبارات اوشو هدف متعالی حضرت حیوان شدن است. زیرا وقتی انسان حیوان می شود قدیس می شود!
ضمناً اوشو به طور کلی وجود گناه را منکر می شود و گناه را ترفندی برای به سلطه کشیدن مردم می داند. حال اگر بنابر معتقدات اوشو گناهی وجود نداشته باشد پس دلیلی ندارد انسان خواهان رسیدن به بی گناهی حیوان باشد و ریاضت ها را به جان بخرد.
وی در نفی وجود گناه می گوید : گناه یکی از قدیمی ترین ترفندها برای سلطه بر مردم است آنها در تو احساس گناه ایجاد می کنند. آنها ایده هایی بس احمقانه به خودت می دهند که قادر به محقق ساختن آنها نیستی. سپس گناه به وجود می آید و همین که گناه به وجود آمد تو به دام افتادی. گناه راز کاسبی همه به اصطلاح ادیان شرک است.
اگر گناه ترفند ادیان شرک است و احساس گناه یک احساس کاذب است دلیلی نیست انسان خواهان بی گناهی همچون حیوان باشد. و اگر گفتار اوشو صادق باشد بواسطه تمجید و ترغیب رسیدن سایناسین ها به بی گناهی حیوان، خود و مکتب اش مصداقی از کسانی می شوند که خواهان به اسارت کشیدن انسان ها هستند.
منبع: مجله ی پگاه حوزه، 18 مهر 1388، شماره 264
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
◀️شبهه #شماره_2378
⛔️ شبهه ⛔️
@Wiki_Shobhe
موجودی خیالی به نام مهدی در توهمات شیعیان خرافه پرست.
همان مهدی که در چاه های جمکران مخفی شده است .
آیا براستی این موجود خیالی می تواند ناجی آخرالزمان
باشد؟
دکتر لطف الله روزبهانی در کتاب “مهدی بیا” با استناد به متون قوی و اساسی اسلامی ثابت می کند که موجودی به نام “امام زمان” وجود خارجی نداشته و آمدن این شخص از آسمان ها برای برقراری عدالت اسلامی در جهان و ساقط کردن ریشه ظلم و استکبار غربی، به دلیل اینکه این شخص زاییده افکار پلید آخوندهاست و هیچگاه در این عالم نزیسته است، ممکن نیست.
در کتاب “مهدی بیا” که ۵۲ صفحه نیز می باشد، خواهید خواند که امام یازدهم شیعیان اصلآ فرزندی نداشته است و در تمام کتب مذهبی و تاریخی وقتی به شکل و شمایلش اشاره می شود؛ قد بلند بوده و ریش و سبیل نداشته، رشد سینه هایش غیر طبیعی بوده و قیافه خواجه گونه داشته و بخاطر ظاهرش خود را از انظار و دید مردم مخفی می کرده است.(خلاصه شده)
#امام_زمان #حضرت_مهدی
❇️ پاسخ شبهه: ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
🔹در کتب روائی شیعه روایات بسیار زیادی وجود دارد که دلالت دارند امام حسن عسکری (ع) دارای فرزند بوده اند و تعداد این روایات به قدری است که به حد تواتر رسیده است. برای مطالعه و آگاهی کامل از این روایات می توانید به کتب روایی نظیر کافی (کتاب الحجه ، باب الاشارة و النص الی صاحب الدار(ع) و باب فی تسمیة من رءاه و هم چنین ابواب التاریخ ، باب مولد الصاحب (ع) ) و بحارالانوار (کتاب الغیبة) مراجعه فرمائید.
🔸برای نمونه به یکی از روایات کافی که از نظر سند کاملا معتبر است و محتوای آن نیز بسیار واضح و روشن است، اشاره می کنیم:
✔️محمد بن یحیی از احمد بن اسحاق و او از ابی هاشم جعفری نقل کرده است که گفت من به امام حسن عسکری (ع) عرض کردم: جلالت شما مانع سؤال من می شود پس اجازه بفرمایید از شما سؤال بپرسم. حضرت فرمود: بپرس. عرض کردم: آقای من آیا شما فرزندی دارید؟ فرمود: بلی ... [1].
🔹در سند این حدیث 3 نفر قرار گرفته اند. اکنون تک تک آنان را از نظر علم رجال مورد بررسی قرار می دهیم.
1- محمد بن یحیى العطار.
او کسی است که نجاشی (از بزرگان علم رجال) و هم چنین علامه حلی در مورد او گفته اند: او شیخ اصحاب ما در زمان خودش بوده و مورد وثوق و اطمینان است.[2]
2- أحمد بن إسحاق بن عبد الله بن سعد الأشعری .
او دومین کسی است که در سند حدیث قرار دارد و کشی (از بزرگان علم رجال ) و شیخ طوسی و علامه حلی او را از نظر وثاقت تایید کرده اند[3] و شیخ طوسی در مورد او گفته است: جایگاه بزرگی دارد و از اصحاب خاص امام حسن عسکری (ع) است و حضرت صاحب الزمان (ع) را دیده و او شیخ قمیین است.[4]
3- داود بن القاسم الجعفری.
مرحوم نجاشی ، شیخ طوسی و علامه حلی علاوه بر توثیق در مورد او گفته اند نزد ائمه (ع) جلیل القدر بوده و از جایگاه والایی برخوردار است.[5]
🔸همان طور که ملاحظه فرمودید افرادی که در سند حدیث قرار دارند از نظر علم رجال کاملا موثق هستند و حدیث را بدون واسطه هر یک از دیگری اخذ کرده اند. اصطلاحاً به چنین حدیثی #مسند و #صحیح گفته می شود که هیچ خدشه ای به سند حدیث نمی توان وارد کرد و چون مفهوم آن هم واضح است فقها و بزرگان این چنین حدیثی را معتبر دانسته و در مواردی که دلالت بر حکمی داشته باشد بر طبق محتوای آن فتوا می دهند.
علاوه بر روایت مذکور مرحوم کلینی (ره) (که او هم عصر با نواب اربعه در غیبت صغری است و علمای شیعه نه تنها در وثاقت او بلکه بر جلالت قدر و عظمت شان او هیچ شک و اختلافی ندارند) در مورد ولادت حضرت صاحب الامر (عج) در ابتدای باب مولد الصاحب (ع) کتاب شریف کافی فرموده است: حضرت ولی عصر (عج) در نیمه شعبان سال 255 دیده به جهان گشود.[6]
🔹اگر هیچ روایتی دال بر تولد امام زمان (ع) نداشتیم همین گواهی مرحوم کلینی برای ما حجت بود؛ چون او در زمان حضرت می زیسته و گواهی چه کسی معتبرتر از او برای ما می تواند باشد؟
🔸علاوه بر کتب روایی شیعی برخی کتب تاریخی مشهور که نویسندگان اغلب آنها از اهل سنت هستند نیز این مطلب را نقل کرده اند. به عنوان مثال به چند نمونه اشاره می کنیم :
1- ذهبی در تاریخ خود چنین نوشته است: و اما فرزندش (فرزند امام حسن عسکری) محمد بن الحسن کسی است که رافضی ها (شیعیان) او را قائم خلف حجت می خوانند ، در سال 258 یا طبق قولی دیگر در سال 256 متولد شد و دو سال بعد از پدرش زندگی کرد سپس ناپدید شد... .[7]
البته او این روایت را بدون این که در سندش مناقشه ای داشته باشد قبول نکرده و مورد تمسخر قرار داده است اما این موضع گیری از شخصی همانند او که غرق در تعصب است بعید به نظر نمی رسد.
2- ابن اثیر در الکامل خود در توصیف امام حسن عسکری نوشته است: او پدر محمد است که (شیعیان) معتقد هستند در سرداب سامرا غیبت کرد و منتظر ظهور او هستند.[8]
منبع: سایت اسلام کوئست
پی نوشت ها:
[1] کلینی، کافی (کتاب الحجه ، باب الاشاره و النص الی صاحب الدار(ع) ، حدیث 2، ج 1، ص 328، چاپ چهارم. [2] رجال نجاشی، ص 353؛ خلاصه حلی، ص 157. [3] رجال کشی، ص 558؛ رجال طوسی ، ص 397. [4] فهرست طوسی، ص 63. [5] رجال نجاشی،ص 156؛ فهرست طوسی، ص 182؛ رجال طوسی ص 375؛ خلاصه حلی ص 68. [6] کافی ، ج 1، ص 514. [7] الذهبی، شمس الدین محمد بن احمد، تاریخ الاسلام ، ج 19 ، ص 113 ، چاپ دوم. [8]عز الدین علی ابن اثیر، کامل تاریخ بزرگ اسلام و ایران (ترجمه الکامل)، ترجمه عباس خلیلی و ابوالقاسم حالت، ج 18،ص 129، ناشر، موسسه مطبوعاتی علمی، تهران، سال 1371ش.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2379
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
منطق بعضی مسلمانان!
◀️شبهه #شماره_2379
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
منطق بعضی مسلمانان!
ساخت سریال مختارنامه از روی کتاب های تاریخ طبری و بحارالانوار: به به! عجب! سریال آموزنده ای, احسنت به این منابع تاریخی
کشتار مردم فارس و کرمان به دستور علی ابن ابی طالب در سال 39 هجری {تاریخ طبری جلد 6/صفحه 2657}:
ای کافر؛ ای مرتد! این منابع معتبر نیست! مورخینش وهابی بودند.
نتیجه: هرچی من دوست دارم جزء اسلام هست و هرچی را هم که من دوست ندارم جزء اسلام نیست
#دینی #اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔰باز هم دروغی دیگر از اسلام ستیزان بی منطق!
1️⃣ در تاریخ طبری نه تنها،سخنی از "کشتار مردم فارس و کرمان" به دستور مولای متقیان، حضرت علی بن ابیطالب (ع)نیست، بلکه سخن از مدارا با مردم و آرام ساختن اوضاع بدون جنگ و درگیری است.
ماجرا از این قرار است که، وقتی مردم فارس و کرمان پس از آشفتگی هایی که در پی "فتنه ی بصره" پدید آمد، از دادن خراج خودداری کرده و عامل امام در فارس را بیرون کردند،
"زیاد بن ابیه" با فرمان امام، امارت آن دو ناحیه را پذیرفت و با مدارا و سیاست، مردم را به اطاعت واداشت.
طبری، در گزارش دیگری آورده است⬇️
پیری از مردم استخر گوید:
پدرم می گفت: «زیاد را دیدم که سالار فارس بود و ولایت یک پارچه آتش بود، زیاد چندان مدارا کرد که مانند پیش به اطاعت و استفامت آمدند و به جنگ نپرداخت. مردم فارس می گفتند: رفتار این عرب همانند رفتار خسرو انوشیروان بود که نرمش و مدارا می کرد و می دانست چه کند.» (1)
کسانی که شبهه می کنند، اگر واقعاً حقیقت طلب بودند، در همان صفحه ای که آدرس داده اند، این گزارش طبری را هم می دیدند که امام (ع)، آن سرچشمه ی عدل و عطوفت، درباره ی شورشیان بصره به معقل بن قیس، یکی از سرداران خود فرمود: "چندان که توانی از خدا بترس که خدا به مومنان چنین سفارش کرده است، به مسلمانان تعدی مکن، به ذمیان ستم مکن، گردن فرازی مکن، که خدا گردن فرازان را دوست ندارد." (2)
2️⃣ باید دانست، بخش هایی از تاریخ طبری به ویژه دوره ی خلفا و فتوحات اعراب، به دلیل وجود راویان کذاب و افسانه پردازی که بعضاً هم با اهل بیت(ع) دشمنی داشته اند، مشحون از گزارشات دروغ، اغراق آمیز و بی اساس است که همیشه مورد انتقاد جدی عالمان دیروز و محققان امروز بوده است.
طبری خود در مقدمه ی تاریخ خود می نویسد⬇️
"ﺑﯿﻨﻨﺪه ی ﮐﺘﺎﺏ ﻣﺎ ﺑﺪﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻨﺎﯼ ﻣﻦ ﺩﺭ ﺁﻧﭽﻪ ﺁﻭﺭﺩﻡ ﻭ ﮔﻔﺘﻪﺍﻡ ﺑﺮ ﺭﺍﻭﯾﺎﻥ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻧﻪ ﺣﺠﺖ ﻋﻘﻮﻝ ﻭ ﺍﺳﺘﻨﺒﺎﻁ ﻧﻔﻮﺱ، ﺑﻪ ﺟﺰ ﺍﻧﺪﮐﯽ، ﮐﻪ ﻋﻠﻢ ﺍﺧﺒﺎﺭ ﮔﺬﺷﺘﮕﺎﻥ ﺑﻪ ﺧﺒﺮ ﻭ ﻧﻘﻞ ﺑﻪ ﻣﺘﺄﺧﺮﺍﻥ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺭﺳﯿﺪ، ﻧﻪ ﺍﺳﺘﺪﻻﻝ ﻭ ﻧﻈﺮ؛ ﻭ ﺧﺒﺮﻫﺎﯼ ﮔﺬﺷﺘﮕﺎﻥ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮐﺘﺎﺏ ﻣﺎ ﻫﺴﺖ ﻭ ﺧﻮﺍﻧﻨﺪ ﻋﺠﺐ ﺩﺍﻧﺪ ﯾﺎ ﺷﻨﻮﻧﺪﻩ ﻧﭙﺬﯾﺮﺩ ﻭ صحیح ﻧﺪﺍﻧﺪ، ﺍﺯ ﻣﻦ ﻧﯿﺴﺖ، ﺑﻠﮑﻪ ﺍﺯ ﻧﺎﻗﻼﻥ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻡ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﯾﺎﺩ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻡ" (3)
و این نشانگر بی اعتبار بودن قسمتی از گزارشات تاریخی این کتاب است.
3️⃣ در ساخت سریال مختارنامه، اگر قرار بود تنها به تاریخ طبری و امثال آن بسنده شود، آیا می شد اثری بزرگ، موثر و فاخر به دست آورد، که به جزییات بسیاری از حوادث بپردازد؟ اصلا در کدام اثر تاریخی به یک یا دو منبع بسنده می شود؟
این سریال با همه ی اشکالاتی که داشت، خاری در چشم جریان سلطنت طلب و باستانگرا بود که چندی است دست دوستی به وهابیت خبیث داده و مدام در حال تولید شبهات بر ضد اسلام و پیشوایان دین هستند.
بی سوادی شبهه کنندگان! تا آنجاست که تصور می کنند ما، نویسندگان تاریخ طبری و بحارالانوار را وهابی می دانیم و کیست که نداند فرقه ی وهابیت از قرن 12 هجری و با کمک استعمارگران انگلیسی شکل پیدا کرد.
📚 پی نوشت ها⬇️⬇️⬇️
1️⃣ ترجمه ی تاریخ طبری، ج 6، ص 2675
2️⃣همان، ج 6، ص 2657
3️⃣ همان، ج 1، ص 6
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
◀️شبهه #شماره_2208 ⛔️ شبهه: ⛔️ @Wiki_Shobhe -در مکتب ما دیدن موی سر زنهای خارجی و بیگانه از تلویز
◀️شبهه #شماره_2208
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
-در مکتب ما دیدن موی سر زنهای خارجی و بیگانه
از تلویزیون حلال است ولی زنهای هموطن
و خودی حرام!
- در مکتب ما سرود ملی مقدسه، ولی دیدن
آلات موسیقی که سرود با آن نواخته شده حرامه!
- در مکتب ما، هنری مثل موسیقی و رقص حرام است ولی افیونی مثل تریاک حلال!
- در مکتب ما کشورهای مسیحی و یهودی خدا پرست، دشمن و کافرند، ولی کشورهای کوبا و روسیه
و چین کمونیست، برادرند!
- در مکتب ما خنده و رنگهای شاد جلفه،
ولی گریه و رنگ سیاه متانت!
— در مکتب ما صورت نامرتب و لباس و ظاهر
به هم ریخته و دلگیر کننده داشتن، ارزشه،
ولی صورت اصلاح شده و زیبایی و خوش تیپی
ضد ارزش!
- در مکتب ما اسم بانکداری رو میگذارن "بدون ربا" ولی بالاترین رباها رو از مردم میگیرن!
- در مکتب ما کثیف ترین گناه دنیا (دروغ)
عادیه ولی دست دادن دختر و پسر غیر عادی!
- در مکتب ما قبل از اینکه خبر مهمی رو پخش کنن، اول تکذیبش میکنن!
- در مکتب ما مهم این نیست که در داخل،
چقدر فساد غوغا میکند، مهم این است که
ظواهر مکتب در جامعه رو حفظ کنیم،
و مهم اینست که کشورهای دوست،
در خارج در مورد ما چه فکر میکنند...!
#اعتقادی #دینی
✅◀️ پاسخ سوم شبهه: ▶️✅
🔆🔆پاسخ:🔆🔆
@Antishobheh
1️⃣در مکتب اسلام، نگاه به زنان بیگانه هم در هر حالتی حلال نیست و نباید از روی لذت یا احتمال به گناه افتادن باشد! پوشش زنان مسلمان و حرمت نگاه به آنها نیز امر صریح خداوند در قرآن است!👇
http://yon.ir/mznkh1
http://yon.ir/mznkh2
2️⃣موسیقی حرام نیست، مگر غنا و لهو باشد! رقص هم با توجه به ایجاد زمینه فساد و گناه نهی شده، که بعنوان مثال رقص زن برای شوهرش را شامل نمی شود!👇
http://yon.ir/mznkh3
http://yon.ir/mznkh4
3️⃣برخلاف ادعای شبهه، تریاک حلال نیست! مصرف همه موادمخدر،بدلیل آثار سوء و ضررهای شخصی آنها حرام است!👇
http://yon.ir/mznkh5
4️⃣روابط سیاسی بین کشورها، به معنی تایید مذهب آنها نیست و تنها در راستای منافع ملتهاست! چنانچه خداپرست بودن مردم غرب، مانع از استکبار و دین ستیزی حاکمان آنها نشده است!👇
http://yon.ir/mznkh6
5️⃣اسلام با آراستگی،مخالف نیست! و اتفاقا دستورات و تاکید زیادی برای آراسته بودن، پیروانش دارد! لباسهای تیره هم از منظر اسلام مکروه است!👇
http://yon.ir/mznkh7
6️⃣ایراداتی به برخی موارد بانکداری فعلی! وارد است، که مورد انتقاد مراجع هم قرار گرفته، اما بر خلاف تبلیغات گسترده و هدفمند رایج، کلیت سیستم بانکداری کشور ربوی نیست!👇
http://yon.ir/mznkh8
7️⃣در اسلام دروغ عادی نیست، بلکه کلید همه پلیدیها دانسته شده است!خداوندبا در نظرگرفتن صلاح انسان و جهت حفظ کرامت و تعالی او، روابط دو جنس مخالف را به کانالهای صحیحی چون ازدواج هدایت کرده است.👇
http://yon.ir/mznkh9
http://yon.ir/mznkh10
8️⃣در اسلام،آموزه ای مبنی بر تکذیب مطالب، پیش از انتشار آنها وجود ندارد! اما بررسی صحت یک ادعا پیش از بازگو کردن آن، از بدیهیات عقلی و مطابق آموزه های دینی است.👇
http://yon.ir/mznkh11
9️⃣پیگیری و اقدام در مورد انواع فساد، دغدغه مسئولان نظام، خصوصا رهبر انقلاب است، اما این دست شبهه ها!بدون اشاره به این رویکرد و اقدامات انجام شده، دنیاطلبی و قانون گریزی عده ای خاص را به نظام و مکتب تعمیم می دهند!
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_2380
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
قران خودش شهادت میدهد که ازطرف خدا نیست و خدایی نیست
در آیت 82 سوره نساء ادعا شده که اگر این قران از جانب غیر خدا باشد اختلافات و تناقضات زیادی در آن وجود میداشت.
تناقضات :نصاری دوست مسلمان اند . نصاری را بدوستی نگیرید. نصاری تکبر و گردنکشی برحکم الله ندارند. نصاری را الله نابود کند چون مشرک اند.
در آیت 51 سوره مایده به مومنان گفته می شود که با یهودی و نصاری دوستی نکنید
"ای اهل ایمان یهود و نصارا را( که دشمن اسلا مند) به دوستی مگیرید آنان بعضی دوستدار بعضی دیگر اند و هر کس از شما مومنان با آنها دوستی نماید به حقیقت از آنها خواهد بود و همنا خداوند ستمکاران را هدایت نخواهد کرد"
بعد 31 آیه پستر یعنی در آیت 82 گفته شده نصاری دوست مسلمان اند و درمقابل مسلمانان خیلی با محبت اند.
"همانا محققآ دشمن ترین مردم نسبت به مسلمانان یهود و مشرکان را خواهی یافت و با محبت تر از همه کس با اهل ایمان آنان را که گویند ما نصرانی هستیم. این دوستی نصاری نسبت به مسلمین بدین سبب است که برخی از آنان دانشمند و پارسا هستند و آنها تکبر و گردنکشی بر حکم خدا نمی کنند."
بعد درآخرین سوره قرآن که بعد از فتح مکه "نازل" شده به نصاری لعنت می فرستد چون آنان مشرک هستند.
سوره توبه آیت 30 "و یهود گفتند: عُزَیر پسر خداست و نصاری گفتند: مسیح پسر خداست! این سخنی است که تنها بر زبان میرانند و با گفتار و کیش کافران مشرک پیشین نزدیکی و مشابهت دارند، خدا آنها را هلاک و نابود کند! آنان را (از حق) به کجا میگردانند؟!"قَالَتِ الْيَهُودُ عُزَيْرٌ ابْنُ اللَّـهِ وَقَالَتِ النَّصَارَى الْمَسِيحُ ابْنُ اللَّـهِ ۖ ذَٰلِكَ قَوْلُهُم بِأَفْوَاهِهِمْ ۖ يُضَاهِئُونَ قَوْلَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن قَبْلُ ۚ قَاتَلَهُمُ اللَّـهُ ۚ أَنَّىٰ يُؤْفَكُون"
در این نوشتار از ترجمه مهدی قمشه ای استفاده شده است
#قرآنی
✅◀️ پاسخ مختصرشبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🔹🔹دشمنان اسلام و قرآن،در این شبهه! به زعم خود تلاش کرده اند، یکی از تناقضات قرآن را معرفی کنند، اما در واقع کم خردی و سبک مغزی خود را نشان داده اند.
👈در آیه ی اول یعنی آیه ی 51 سوره ی مائده، موضوع روی "ممنوعیت دوستی مؤمنان با یهود و نصاری" است.
👈در آیه ی سوم یعنی آیه ی 30 سوره ی توبه، محور سخن روی "گرایش یهود و نصاری به سمت شرک" می چرخد.
👈اما در آیه ی دوم یعنی آیه ی 82 سوره ی مائده اشاره به مسیحیانی شده است که از جهت دوستی، نزدیک ترین مردم به مؤمنان هستند.
ویژگی این دسته از مسیحیان آن است که با شنیدن آیات نازل شده بر پیامبر اسلام، به او ایمان آورده و به اسلام گرویده اند و این معنی در آیه ی بعد روشن می شود اما کوردلان به آیه ی بعد توجه نکرده اند، یاشاید صلاح نبوده توجه کنند! پس "نصاری" در آیه ی مورد بحث، اختصاص به "گروه خاصی" از ایشان است، که اسلام آورده اند، نه همه ی ایشان.
✅شرح بیشترشبهه⬇️⬇️⬇️
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
https://telegram.me/joinchat/BZqYaDwEHx0EUSbvRSIJcA
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
◀️شبهه #شماره_2380 ⛔️ شبهه: ⛔️ @Wiki_Shobhe قران خودش شهادت میدهد که ازطرف خدا نیست و خدایی نیست
🔆پاسخ و شرح بیشتر شبهه👇:🔆
⛔️ شبهه: ⛔️
قران خودش شهادت میدهد که ازطرف خدا نیست و خدایی نیست
در آیت 82 سوره نساء ادعا شده که اگر این قران از جانب غیر خدا باشد اختلافات و تناقضات زیادی در آن وجود میداشت.
تناقضات :نصاری دوست مسلمان اند . نصاری را بدوستی نگیرید. نصاری تکبر و گردنکشی برحکم الله ندارند. نصاری را الله نابود کند چون مشرک اند.
در آیت 51 سوره مایده به مومنان گفته می شود که با یهودی و نصاری دوستی نکنید
"ای اهل ایمان یهود و نصارا را( که دشمن اسلا مند) به دوستی مگیرید آنان بعضی دوستدار بعضی دیگر اند و هر کس از شما مومنان
✅پاسخ و شرح بیشترشبهه✅
*️⃣درباره ی برخورد با اهل کتاب، سه دستور متفاوت (توصیه ی نیکی به آنها، منع دلبستگی به آنان و برخورد محتاطانه با آنها) در آموزههای اسلامی آمده است و این توصیه ها در تعارض با یکدیگر نیستند؛ بلکه با توجه به قرینه هایی که در آیات و روایات آمده اند، روشن می شود که این تفاوت تعبیرها با توجه به شرایط گوناگون زمانی و مکانی و تفاوت حال و رفتار اهل کتاب است. (1)
*️⃣در آیات دیگری هم از سوره ی مائده، برای نهی مسلمانان از دوستی و دل بستگی به اهل کتاب، دلایلی مطرح شده است. (2)
✅ آیه ی 51 سوره ی مائده و دو آیه ی بعد آن، زمانی نازل شدند که یکی از اصحاب یعنی عبدالله بن ابی، با وجود تهدیداتی که از سوی یهود می شد، به رسول خدا(ص) اظهار کرد من با یهود هم پیمان هستم و از این هم پیمانی، برائت نمی جویم چرا که در زمان مشکلات به آنها احساس نیاز می کنم. (3)چنین شخصی در واقع نماینده ی آن دسته ای بود که می گفتند هر شخص و ملتی به تکیه گاهی نیاز دارد و گاهی مصلحت ایحاب می کند که این تکیه گاه، از میان بیگانگان انتخاب شود و روزی ثمربخش خواهد بود. (4)
*️⃣تأکید قرآن! در این آیات،روی ممنوعیت پذیرش سلطه و ولایت اهل کتاب است.
البته منظور، این نیست که مسلمانان هیچ رابطه ی تجاری و اجتماعی با یهود و مسیحیان نداشته باشند، بلکه منظور این است که با آنها هم پیمان نگردند و در برابر دشمنان، روی دوستی آنان تکیه نکنند. مساله ی هم پیمانی در میان عرب در آن زمان رواج کامل داشت و از آن به ولاء تعبیر می شد. (5)
✅ در آیه ی 30 سوره ی مائده و دو آیه ی بعدی، وجه شباهت اهل کتاب را با مشرکان و بت پرستان بیان می کند تا روشن شود که، اگر در مورد اهل کتاب تا حدی سختگیری به عمل آمده، به خاطر انحرافشان از توحید و گرایش آنها به نوعی از "شرک در عقیده" و نوعی از "شرک در عبادت" است. (6)
قرآن در این آیات، درس پر ارزشی به همه ی پیروان خود می دهد و
می گوید⬅️«هیچ مسلمانی حق ندارد اطاعت بی قید و شرط انسانی را بپذیرد، زیرا این کار مساوی است با پرستش او». همه ی اطاعت ها، باید در چارچوب اطاعت خدا درآید و پیروی از دستور انسانی تا آنجا مجاز است که با قوانین خدا مخالفت نداشته باشد. (7)
✅ در آیه ی 82 سوره ی مائده و آیات بعدی، مقایسه ای بین یهودیان و مسیحیان معاصر پیامبر اسلام، صورت گرفته و یهود و مشرکان به عنوان سرسخت ترین دشمنان اسلام، در یک صف قرار داده شده اند.
*️⃣اما دلیل اینکه نصارا، نزدیک ترین ملت ها به مسلمانان! از جهت دوستی معرفی شده اند، این است که بر خلاف یهود و مشرکان، عده ی بیشتری از ایشان بدون مبارزه و با کمال اشتیاق و شیفتگی به اسلام گرایش پیدا کردند و در بینشان علما و پارسایانی بود، که اهل تکبرورزی نبودند.طبق نظر مفسران، شان نزول آیات مورد بحث مربوط به گروهی از کشیشان و راهبان مسیحی حبشه است، که پس از شنیدن آیات قرآن، به گریه درآمده و چون به حقانیت اسلام پی برده بودند، ایمان آوردند. (8)
*️⃣بنابرین در این آیه، تنها گروه خاصی از مسیحیان مدنظر بوده است و تناقضی با آیات دیگر ندارد. شاهد این مطلب آن است که خداوند تنها به آیه ی ⬅️"ذلک بان منهم قسیسین و رهبانا و انهم لایستکبرون" بسنده نکرده،بلکه پس از آن این آیه را آورده است⬅️«و چون آیاتی را که به رسول فرستاده شده استماع کنند، می بینی اشک از دیده ی آنها جاری می شود، زیرا حقانیت آن را شناخته اند. گویند: بارالها، ما ایمان آوردیم، پس نام ما را در زمره ی گواهان صدق (او) بنویس». (9)
*️⃣معنای این سخن خدا آن است که در میان نصارا، کسانی بودند که اسلام را شناختند و داوطلبانه بدان گرویدند و ایمان آوردند. (10)
🔆پی نوشت ها🔆
1/فصلنامه ی امنیت پژوهی، ش 48، ص 13
2/همان، ص 14 .
3/همان، ص17 .
4/همان ص 18
5/تفسیر نمونه، ج 4، ص 410
6/همان، ج 7، ص 360.
7/همان، ج 7، ص 367
8/ تفسیر المیزان، آیات 68 تا 86 مائده
9/ترجمه الهی قمشه ای
10/ تفسیرکاشف،
ترجمه موسی دانش،ج3
👈 انتقال مطالب با ذکر منبع ، رعایت اخلاق و امانتداری است.
💠منبع: کانال آنتی شبهه💠
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2381
زنهایی که قهرمان تراشی میشن👆و زنهای نابغه ای که نباید بشناسیمشون چون..
@roshangarii
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2382
@Wiki_Shobhe
✅ بخش اول
🔹 آنچه از «برتری های حقوق زن در اسلام» نمی دانید
🔺مردان و زنان، مذهبی ها و غیر مذهبی ها، به اتفاق گمان می کنند، در اسلام حقوق «مرد» بیش از «زن» است و مباحثی چون دیه و ارث مضاعف مرد را نیز شاهد مثال می آورند.
فارغ از نکات مغفولی که در این دست تفاوت ها وجود دارد و بیان نمی گردد، احکام متعددی نیز از حیث حقوق بیشتر و مجازات کمتر، به سود مسلم زنان است که کمتر بدان ها پرداخته شده و وقتی برای مخاطب بازگو می گردد، اگر به این نتیجه نرسد که در برآیندی کلی، حقوق زن در اسلام بیش از مرد است، قطعا آن را کمتر از مرد نیز نخواهد یافت.
از این رو در این نگاشته خلاصه ای از حقوق مضاعف زنان در اسلام و قوانین موضوعه کشور، ذکر می گردد که برگرفته از آخرین تألیف اینجانب «چالش های حقوق بشری در اسلام» است.
✅ بخش اول: مطلقا به نفع #زنان
🔹مهریه: اگرچه ازدواج، وصلت زوجین با هم و تمتع آنان از یکدیگر است اما مهریه که وجود آن امری و ضروری و میزانش توافقی است برعهدهی زوج گذارده شده که اگر بر آن توافقی نیز نشده باشد بنا به مورد، مهرالمثل یا مهرالمتعه برقرار خواهد بود.
🔹نفقه: يكي از جلوههاي اساسي قایل شدن امتياز مالي براي زن، نفقه است به طوري كه حتي اگر مرد استطاعت مالي نداشته باشد و در عین حال همسرش متمكن و بينياز از دريافت نفقه باشد، باز هم مرد موظف به پرداخت نفقه، آن هم مطابق با شئونات زوجه میباشد. شمول نفقه نیز عبارت است از همهی نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج، به واسطهی نقصان یا مرض.
جالب آنکه طلب زن بابت نفقه، طلب ممتاز بوده و لذا زن همواره بر دیگر طلبکاران ترجیح دارد.
🔹دیهی عاقله: دیهی عاقله تنها بر مرد بار میشود و زن مکلف به آن نمیگردد. عاقله عبارت است از پدر، پسر و بستگان ذکور نسبی پدری و مادری یا پدری به ترتیب طبقات ارث است.
🔹جهاد و خدمت وظیفهی عمومی: در جهاد ابتدايي زنان به کلی معاف از آناند و در جهاد دفاعی در صورت ضرورت (عدم کفایت مردان)، جهاد بر آنان نیز واجب میشود.
خدمت وظیفهی عمومی نیز تنها بر مردان مقرر شده است.
🔹لواط و مساحقه: مجازات لواط در همان مرتبهي اوّل اعدام است ولي مساحقه صد ضربه تازيانه را در بر دارد و اعدام براي مرتبهي چهارم مکافات عمل است.
🔹زنا: از چند حیث مجازات کمتری در زنا برای زنان مقرر گشته.
اول. حد جلد مرد زانی باید ایستاده و در حالی اجرا گردد که پوشاکی جز ساتر عورت نداشته باشد. اما تازیانه را به زن زانی در حالی میزنند که زن نشسته و لباسهای او به بدنش بسته باشد.
دوم. در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه، چنانچه زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد مجازات زانیه فقط صد ضربه شلاق است. درحالیکه مرد اگر محصن باشد و با دختر نابالغ زنا کند سنگسار میشود و اگر با نابالغ نسبی زنا نماید اعدام میگردد.
سوم. مردی که همسر دائم دارد، هرگاه قبل از دخول، مرتکب زنا شود حد وی صد ضربه شلاق، تراشیدن موی سر و تبعید به مدت یک سال قمری است. این در حالی است که زن نه سرش تراشیده میشود و نه تبعید میگردد.
🔹قوادی: قوادی عبارت از به هم رساندن دو يا چند نفر براي زنا يا لواط است و حد آن برای مرد 75 ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر 75 ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم میشود که مدت آن را قاضی مشخص میکند و برای زن فقط 75 ضربه شلاق است.
🔹ارتداد: اگر مرد، مرتد فطری باشد کشته میشود و توبهاش پذیرفته نمیشود. اگر مرد، مرتد ملی باشد، توبه داده میشود، پس اگر توبه کند چیزی بر او نیست، و اگر توبه نکند کشته میشود اما زن، اگر چه مرتد فطری باشد، کشته نمیشود، بلکه همواره در حبس نگاه داشته میشود.
🔹زمان اجرای مجازات: نسبت به #زن در موارد متعددی همراه با تاخیر است از جمله در دوران بارداری، پس از زایمان حداکثر تا شش ماه، دوران شیردهی حداکثر تا رسیدن طفل به سن دو سالگی، و نیز در اجرای مجازات شلاق در ایام حیض یا استحاضه.
@GhadiriNetwork
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷 در ایتا:
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
🇮🇷 کانال ویکی شبهه درتلگرام🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️مطلب #شماره_2383
✅بخش دوم از دوم
🔷 آنچه از «برتری های حقوق زن در اسلام» نمی دانید
🔷 بخش دوم: ترکیبی از حقوق و تکالیف زنان و مردان
🔹ارث: اگرچه ارث بریِ فرد مذکر اصولا بیش از فرد مونث است اما و در حالاتی برابر با وی است. در وضعیت خاصی نیز میتواند ارث مونث بیش از مذکر باشد.
نکتهی دیگر آنکه اگر شوهر در حال مرض زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد زوجه از او ارث میبرد اگرچه طلاق بائن باشد مشروط بر این که زن شوهر نکرده باشد. این درحالی است که ارث بری مرد از زن در حالت معکوس ممکن نیست؛ یعنی اگر زوجه در حال مرض مطلقه شود و بعد از آن بمیرد، زوج در هیچ صورتی از او ارث نمی برد، حال چه طلاق بائن باشد یا رجعی، و چه زوج ازدواج کند یا نکند.
همچنین است وقتی مرد در زمان عدهی رجعیه فوت کند که در این صورت نیز زوجه از زوج ارث میبرد.
🔹ولایت در ازدواج: ولایت در تزویج از آن پدر، جد پدری، حاکم، ولی و وصی بوده و تنها نسبت به دختر جاری است. هر چند این ولایت ممکن است برای دختران خوشایند نباشد، اما دلیل آن حمایت از دختر و مصلحت ازدواج او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر میتواند با معرفی کامل مردی که میخواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.
🔹حضانت: مطابق فقه، مادر تا دو سالگی نسبت به فرزند پسر و تا هفت سالگی نسبت به فرزند دختر برای حضانت اولویت دارد. طبق قانون سن هفت سالگی نسبت به هر دو اعمال می شود.علت سرپرستی فرزند بعد از ۷ سالگی؛ اطاعت پذیری بیشتر از پدر، تامین مخارج فرزند توسط پدر، فراهم شدن شرایط ازدواج برای مادر، عدم سرکشی فرزند در مقابل مادر است ( این به معنای محرومیت فرزند و مادر از رابطهی مادر و فرزندی نیست و آنها هرگاه مایل باشند می توانند همدیگر را ببینند و حتی اگر توافقی بین زوجین ایجاد شود می تواند استمرار سرپرستی فرزند به عهده ی مادر باشد)
🔹حجاب: در این مورد به این نکته اکتفا میشود که حجاب به معنای عام آن بر مرد هم واجب است منتها در مقدار و نحوهی پوشش با زن تفاوت دارد.
چنانکه حکم عمومی پوششهای زننده و منافی عفت یا عدم پوشش بدین قرار است که هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمیباشد ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
🔹شهادت: شهادت زنان بر امور مدنی و کیفری از سه حالت خارج نیست. یا اساسا شهادت زن در آن امر پذیرفته نیست، یا شهادت زن تنها در ترکیب با شهادت مرد قابل قبول است و یا شهادت زنان بدون ترکیب با مردان نیز قابل قبول است.
نکته آنکه هر چقدر بتوانیم از دید فمنیستی محرومیت زن از قضاوت را محرومیت از یک شغل تحلیل کنیم، ممنوعیت از شهادت در برخی امور، بی تردید چیزی جز رفع تکلیف از زن در ادای شهادت و از بین بردن زحمات رفت و آمد به دادگاه و خطرات انتقام جویی محکومعلیه نیست.
🔹دیه و قصاص: در مورد نفس، اگرچه ديهي مرد دو برابر زن است اما در ديهي اعضاء تا میزان یک سومِ دیهی نفس، ديه براي زن و مرد برابر و نسبت به بيش از یک سوم، ديهي زن نصف مرد است.
از آنجایی که لطمهی شدید جسمی (بیش از یک سوم دیهی نفس) به مرد، آسیب بیشتری به اقتصاد کل خانواده میزند، فزونی جزای مالی در این خصوص (دیهی مرد)، با توجه به مسئلهی معیشت خانواده بوده و مال مضاعفی از بابت دیهی قتل مرد به همسرش می رسد.
@GhadiriNetwork
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
📡 کانال ✅ ویکےشبهہ ✅ در ایتا📲
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe