💠 عدل در حوزه مسلمین
🔹 عدالت تلفیقی از حق و تكلیف است. آن كس كه همه حقوق خود را ادا می كند ولی #منظلمانه به سر می برد، این عادل نیست؛ برای اینكه آزاد نیست و اگر آزاد بود عدالت را احساس می كرد: «مَنْ قَضَى حَقَّ مَنْ لَا یقْضِی حَقَّهُ فَقَدْ عَبَدَهُ».[1] پس ما هم موظفیم #حقوق_دیگران را تأدیه كنیم، هم مكلفیم كه #حقوق_خود را استیفا كنیم.
پذیرش ستم با عدل سازگار نیست و این معنا در هر سه حوزه محترم است؛ هم حوزه ای كه ما با مسلمان ها و همدینمان داریم هم در حوزه ای كه با موحّدان عالم داریم و هم در حوزه ای كه با بشرهای جهان اعم از ملحد و موحّد داریم؛ باید با آنها زندگی مسالمت آمیز و عادلانه داشته باشیم و اگر كسی در هر یكی از این سه حوزه بخواهد حق مسلم ما را ادا نكند، ما موظفیم قیام كنیم؛ ارشاد كنیم (اولاً)، امر به معروف و نهی از منكر كنیم (ثانیاً)، نشد با دست باز و زبان مسلط [برخورد كنیم].
🔹 وجود مبارك امیرمؤمنان (سلام الله علیه) درباره انصار فرمود اینها اسلام را پروراندند؛ نه [اینكه] تبلیغ كردند! نه [اینكه] تعلیم كردند! نه [اینكه] تحقیق كردند! تبلیغ اسلام یعنی سخنرانی خیلی سهل است و روان، چه اینكه رایج است. تعلیم اسلام درسگفتن و بحث كردن سهل است، چه اینكه فراوان است. تحقیق اسلام، پژوهش اسلامی، كتاب نوشتن، محققانه چیزی تألیف كردن این هم سهل است، چه اینكه فراوان است؛ اما #پرورش اسلام، #پیاده_كردن اسلام، جامعه را با اسلام #آشنا_كردن (آشنایی جامعه و اسلام)، اینها پرورش می خواهد [و] پرورش كار آسانی نیست! فرمود همان طوری كه بچه آهو را می پرورانند بزرگ می كنند انصار اسلام را پروراندند بزرگش كردند؛ اینها دست باز داشتند مبسوط بود، با #زبان_مسلط! زبان مسلط نه یعنی سخنرانی خوب، [بلكه یعنی] زبانی كه با سلطان حرف بزند ـ آن #برهان را می گویند سلطان ـ هم حرف خوب بزند، اگر گفتند سند این سخن چیست ماهرانه از قرآن و روایات و برهان عقلی سلطان اقامه كند! آن سخنرانی كه قدرت بر تسلیط برهانی ندارد زبانش شدید است و نه سدید، فرمود: ﴿ وَ قُولُوا قَولًا سَدیدًا﴾[2] نه «قولوا قولا شدیدا»! فرمود انصار در هنگام استدلال زبان مسلط داشتند، در هنگام مبارزه دست باز داشتند، اینها دین را پروراندند نه [اینكه] سخنرانی كردند، دیندار بودند، #دین_باور بودند [و] با #علم_و_عمل خودشان دین را در جامعه گسترش دادند، اینها اسلام را تربیت كردند «بِأَیدِیهِمُ السِّبَاطِ وَ أَلْسِنَتِهِمُ السِّلَاطِ»،[3] چنین چیزی می شود عدالت اجتماعی.
[1] . نهجالبلاغه، حكمت 164.
[2] . سوره احزاب، آیه70.
[3] . نهج البلاغه، حكمت 465.
#پرورش_اسلام
#علم_و_عمل
#تأدیه_حقوق_خود_و_دیگران
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1384/11/19
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی در گفتوگو با ایکنا:
محمدرضا حکیمی عالِم اجتماع بود / اندیشههای حکیمی نادیده گرفته شد
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی در گفتوگو با ایکنا:
محمدرضا حکیمی عالِم اجتماع بود / اندیشههای حکیمی نادیده گرفته شد
استاد محمدرضا حکیمی عالم اجتماع بود، نه عالم کتاب و کتابخانه که خود را در فضای مسائل اعتباری، ذهنی و انتزاعی محبوس کند. ویژگی بارز ایشان این بود که همواره خود را در فضایی میدید که بتواند در جامعه مؤثر باشد و فقط شعار عدالتخواهی نمیداد، بلکه اصلاً سبک زندگیاش بر مبنای عدالت بود.
تمایزی که بهطور مشخص میتوان در اندیشه استاد محمدرضا حکیمی مشاهده کرد، عدالتخواهی، حقطلبی و اجرای عدالت و حق در کنار علم و دانش و آگاهی و معرفت اصیل، باور نسبت به منابع وحیانی، بهرهمندی از کتاب و سنت و همچنین اعتقاد و باور به حقیقت ولایت است که سرچشمه همه این اندیشهها را در کتاب حماسه غدیر ایشان میتوان مشاهده کرد.
بسیاری ایشان را بهعنوان اندیشمند، متفکر، عدالتخواه و صاحبنظر در علم و دانش میشناختند و معرفی کردند و پیام تسلیت دادند، ولی با وجود عدالتخواهی و قسططلبی که استاد محمدرضا حکیمی بارها در گفتار، نامهها و یادداشتی که به مناسبت جشنواره فارابی و تدفین پیکر شهدا داشت، کمتر به مسائل فکری ایشان توجه شده است.
متن کامل مصاحبه👇👇👇
https://b2n.ir/t30499
news.esra.ir
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره93
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#عوامل_غیر_مادی
🔸 به فرموده امام رضا (علیه السلام) هرگاه مردم گناه تازه ای مرتكب شوند كه در گذشته انجام نمی دادند، خدا آنان را به گرفتاری [و بیماری] تازه و بی سابقه مبتلا كند.[1]
[1] . كُلَّمَا أَحْدَثَ الْعِبَادُ مِنَ الذُّنُوبِ مَا لَمْ یكُونُوا یعْمَلُونَ أَحْدَثَ اللَّهُ لَهُمْ مِنَ الْبَلاءِ مَا لَمْ یكُونُوا یعْرِفُونَ (الكافی، ج2، ص275).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 112.
🆔 @a_javadiamoli_esra
18.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تصویری #ویژه_برنامه_محرم
#تسنیم_ولایت
▪️ موضوع: #غدیر_خونین_کربلا ــ جلسه 4
▪️ تاریخ: 1387/10/11
آپارات:
https://aparat.com/v/e5iDP
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 پیام تسلیت آیت الله العظمی جوادی آملی در پی درگذشت حاج محمدرضا حکیمی
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی در پیامی درگذشت محقق ارجمند و اندیشمند فرهیخته جناب آقای #حاج_محمد_رضا_حکیمی را تسلیت گفتند.
متن پیام معظم له به شرح زیر است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
إنّا لله و إنّا الیه راجعون
درگذشت محقّق ارجمند و اندیشمند فرهیخته جناب آقای #حاج_محمدر_ضا_حکیمی طاب ثراه، مایه تأسف شد.
این سانحه سنگین را به عموم علاقه مندان و بهره مندان از #مآثر_بیانی و #آثار_بنانی و به بازماندگان ایشان تسلیت عرض نموده و علوّ درجه و غفران الهی را برای این فقید سعید از خدای سبحان مسئلت داریم.
جوادی آملی
شهریور 1400
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
لزوم رابطه با ذات اقدس الهی.mp3
2.8M
💠 روز هفدهم ماه #محرم 1443
🔹 لزوم رابطه با ذات اقدس الهی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 لزوم رابطه با ذات اقدس الهی
🔹 فرمود: ﴿وَ لَن یتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ﴾؛[1] عمل شما به نتیجه می رسد، چون عمل کردید؛ وقتی عمل کردید ذات اقدس الهی یقیناً این عمل را حفظ می کند، حالا یا ده برابر یا بیش از ده برابر، این مربوط به #کیفیت_خلوص است ﴿مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها﴾[2] فرمود هیچ ممکن نیست ملّتی کاری بکند خدا این کار را به نتیجه نرساند! #شیطان چه کار می کند؟ شیطان می آید رابطه انسان را با این #مرکز_علم_و_عمل یعنی خدا قطع می کند: ﴿اسْتَحْوَذَ عَلَیهِمُ الشَّیطَانُ فَأَنسَاهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ﴾.[3]
ــ از مواردی که آن قسمت صرفی عمل نشده برخلاف رایج این باید «إستَحاذَ» باشد نه «إستحوذ»، این «واو» که قبل آن «الف مفتوحه» است باید تبدیل به «الف» بشود، مثل «إستقالَ»، «إستحاذَ». ولی این به همان اصل «واو»ی خود محفوظ میشود، مثل «إستصوبَ»، «إستنوقَ»، اینها به همان اصلشان باقی اند؛ وگرنه قاعده اش این است که این «واو» که حرف علّه است و مسبوق به فتحه است تبدیل به «الف» بشود، مثل «إستقامَ»، «إستقالَ»، «إستعادَ» این طور است. اینجا باید «إستحاذ» میشد؛ اما ﴿اسْتَحْوَذَ﴾.
▫️ همین آیه نورانی را وجود مبارک #سید_الشهداء_سلام_الله_علیه در آخرین لحظه ای که از خیمه امام سجاد (سلام الله علیه) درآمده برای توضیح، حضرت سجاد عرض کرد که وضع شما با این قوم به کجا کشید؟ فرمود: ﴿اسْتَحْوَذَ عَلَیهِمُ الشَّیطَانُ فَأَنسَاهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ﴾، آخرین باری که از خیمه امام سجاد بیرون می آمد این آیه را خواند، فرمود #شیطان بر اینها مسلط شد و #یاد_خدا را از اینها برد. ما از بس مسئله شیطان و اینها را گفتیم حالا برای ما عادی شد! وقتی انسان آن #پایگاه_اصلی خودش را رها بکند چیزی نمی بیند، همین ﴿زُینَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَوَاتِ مِنَ النِّسَاءِ وَ الْبَنِینَ وَ الْقَنَاطِیرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَیلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الأنْعَامِ وَ الْحَرْثِ﴾،[4] که در سوره مبارکه «آل عمران» گذشت. این #هسته_مرکزی_قدرت را که از دست بدهد، به زن و فرزند و مال تکیه می کند.
[1]. سوره محمد، آيه35.
[2]. سوره انعام، آيه160.
[3]. سوره مجادله، آيه19.
[4]. سوره آل عمران، آيه14.
#آخرین_ملاقات
#تسلط_شیطان
#یاد_خدا
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مجادله جلسه 19
تاریخ: 1396/11/28
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره94
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#عوامل_غیر_مادی
🔸 امام صادق (علیه السلام) نیز فرمود: خدا پیامبری را برانگیخت و به او فرمود به قومت بگو: براستی هرگاه مردمی یا خانوادهای كه بر طاعت من بودند و در اثر آسیبی كه به آنان رسیده از عمل به آنچه محبوب من است تغییر روش دهند و به آنچه ناخوشایند من است روی آورند، خوشی های آنان را به ناخوشی ها [و بیماری] تغییر می دهم.[1] نيز فرمود: اثر كار زشت در انجام دهنده آن سريع تر از تأثير كارد در گوشت است. [2]
[1] . إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بَعَثَ نَبِیاً مِنْ أَنْبِیائِهِ إِلَی قَوْمِهِ وَ أَوْحَی إِلَیهِ أَنْ قُلْ لِقَوْمِكَ إِنَّهُ لَیسَ مِنْ أَهْلِ قَرْیةٍ وَ لا أُنَاسٍ كَانُوا عَلَی طَاعَتِى فَأَصَابَهُمْ فِیهَا سَرَّاءُ فَتَحَوَّلُوا عَمَّا أُحِبُّ إِلَی مَا أَكْرَهُ إِلاَّ تَحَوَّلْتُ لَهُمْ عَمَّا یحِبُّونَ إِلَی مَا یكْرَهُونَ... (الكافی، ج2، ص268).
[2]. ... وَ إِنَّ عَمَلَ الشَّرِّ أَسْرَعُ فِى صَاحِبِهِ مِنَ السِّكِّينِ فِى اللَّحْمِ (المحاسن، ج1، ص25).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 112 و 113.
🆔 @a_javadiamoli_esra