✍احمدحسین شریفی
💐اگر هر روز صبح با شوق و اشتیاق و هیجان
از خواب بيدار نمیشوید حتماً باید «برنامه» و «اهداف» و در نتیجه «مسير زندگیتان» را عوض کنید.
#نشاط
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ سیدحسن نصرالله دیشب در سخنانی با اشاره به صحبتهای سید عبدالملک حوثی رهبر انصارالله یمن که گفته بود "ما یمنیها حاضریم لقمههای غذامون رو با مردم فلسطین قسمت کنیم" فرمود: این صحبتها اشک انسان رو جاری میکنه...
💐درود خدا بر شرافت و غیرت مردان مقاومت.
🤲اللهم اجعلنا منهم و احشرنا مع شهدائهم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸دیدن این کلیپ کوتاه را از دست ندهید
🔸در #انتخابات ریاست جمهوری سال۱۳۶۰ از میان چهار کاندیدای تایید صلاحیت شده، سه نفر از آنان (زوارهای، پرورش و غفوری فرد) در پاسخ به این سوال که خود شما به چه کسی رأی میدهید، به اصلحیت رقیب خود یعنی آیتالله خامنهای تصریح کردند.
🔸این از ویژگیهای یک انسان مسلمان است که اگر فردی بهتر از خود را برای کاری بشناسد او را بر خود ترجیح میدهد.
🔸امیدوارم باز هم شاهد چنان انصافها و حقبینیها و حقگوییهایی در میان کاندیداها و گروههای سیاسی باشیم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴تعادل میان مطلوبات و مقدورات
🖊احمدحسین شریفی
🔶یکی از شرایط لازم برای برخورداری از یک زیست عقلانی آن است که بتوانیم میان مطلوبات و مقدورات خود تعادل ایجاد کنیم. نه مطلوباتی بیش از مقدوراتمان داشته باشیم و نه کمتر از آنها.
🔶حسرت و شتاب و اضطراب و دلهره مربوط به جایی است که مطلوبات ما بیش از مقدوراتمان باشند. و رضایت و آرامش و نشاط نیز مربوط به جایی است که مطلوبات ما به اندازه مقدوراتمان باشند.
🔶درماندگی و سستی و احساس بیهودگی همگی معلول آن است که توقعات ما از خودمان بیش از تواناییهایمان است. یکی از ویژگیهای انسانهای خردمند آن است که همواره میکوشند انتظارات خود را بر اساس امکاناتشان تعریف کنند.
🔶از دیگر پیامدهای عدم تعادل میان مقدورات و مطلوبات، کمبود زمان است. چنین افرادی هیچ گاه زمان کافی برای هیچ کاری ندارند. آنان با پندار موفقیت یا موفقیتِ پنداری، زندگی خود را سپری میکنند. در حالی که موفقیت حقیقی مربوط به کسانی است که توانستهاند میان مقدورات و مطلوباتشان تعادل ایجاد کنند. چنین افرادی هرگز از کمبود وقت نمینالند. بلکه برای همه فعالیتهای طبیعی زندگی خود به صورتی طبیعی وقت دارند.
#مدیریت
#فلسفه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴توصیهای دینی و اخلاقی به عقلای اصلاحطلب و اصولگرا
🖊احمدحسین شریفی
🔶آنگونه که بنده از گفتمان بزرگان اصلاحطلب و اصولگرا متوجه میشوم همه آنان به این اصول اسلامی و انقلابی تصریح میکنند:
یک. همه آنان خود را از مدافعان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی میدانند.
دو. همه آنان مدعیاند که دل در گرو اسلام و انقلاب و جمهوری اسلامی دارند و به دنبال تحقق آرمانها و مقاصد انقلاب و اسلام و جمهوری اسلامیاند.
سه. همه آنان حضور مردم را در صحنههای ملی از مصادیق دفاع از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی میدانند.
چهار. همه آنان قبول دارند که یکی از بهترین ابزارها برای تحقق آن آرمانها و اهداف، انتخاب افراد شایسته و صالح و خدوم و خالص و با سابقة نیکو برای پستهای اجرایی کشور است.
🔶اگر همگان در این اصول مشترکاید، پس:
اولاً، باید تلاشی حداکثری برای حضور پرشور و شعور مردم در پای صندوقهای رأی داشته باشید و هرگز سخن و تحلیلی که موجب دلسردی و ناامیدی حتی یک نفر هم بشود، بر زبان جاری نکنید. بدون تردید، ناامید کردن مردم از آرمانها و مقاصد انقلاب اسلامی و حرکت پیشرونده جمهوری اسلامی و مأیوس کردن آنان از نقشآفرینی در سرنوشت کشور، از گناهان کبیره است.
ثانیاً، برای رضای خدا حزبگرایی و تقید به دفاع از همحزبی را تحت هر شرایطی، کنار بگذارید و مطمئن باشید چنین روحیهای از مصادیق بارز شرک و چهره مدرن همان شعار مشرکان و مردمان عصر جاهلیت است که میگفتند: «اُنصُر اَخاکَ و لَو کانَ ظالِماً». کسی که کمترین آشنایی با آموزههای اسلامی داشته باشد میداند که از نگاه اسلام، حزبگرایی از بزرگترین موانع عقلانیت و دستیابی به حقیقت است. مگر نه اینکه همة مخالفان پیامبران و فرستادگان الهی در طول تاریخ، کسانی بودند که دنبال قبیلهگرایی و جناحبازی و پیروی متعصبانه از اصول آباء و اجدادی بودند.
و ثالثاً، عقل و شرع حکم میکند که در میان کاندیداهایی که از سوی شورای محترم نگهبان تأیید صلاحیت شدهاند، بررسی کنیم و کسی را حمایت کنیم که (۱) بهتر و بیشتر از دیگران میتواند در خدمت آرمانها و مقاصد انقلاب اسلامی باشد؛ (۲) بهتر و بیشتر و دقیقتر و سریعتر از دیگران میتواند از مشکلات کمرشکن این مردم بکاهد؛ (۳) کارنامهای موفق و مشهود در دفاع از ارزشهای انقلابی و مبارزه با فساد و مفسدان اقتصادی از خود بر جای گذاشته باشد؛ (۴) کارنامهای عملی در بازگرداندن سرمایههای به یغما رفته ملی، به بیت المال از خود برجای گذشته باشد؛ (۵) نه در شعار بلکه در عمل در حد اختیارات خود در احیای فضای کار و تولید کوشیده باشد و (۶) جربزه دفاع از عزت و اقتدار بین المللی ملت ایران و توانایی توسعه قدرت سخت و نرم جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
🔶و این را بدانید که اگر بدون در نظر گرفتن ملاحظات حزبی و گروهی و صنفی، همه توان خود را در معرفی و دفاع از فرد اصلح و کمک به او در دستیابی به آرمانها و اهداف الهی انقلاب اسلامی به کار نگیریم، مشمول آن سخن پیامبر اکرم(ص) خواهیم شد که فرمودند: «مَنِ اسْتَعْمَلَ غُلَاماً فِي عِصَابَةٍ فِيهَا مَنْ هُوَ أَرْضَى لِلَّهِ مِنْهُ فَقَدْ خَانَ اللَّهَ»
🔶امیدوارم خدای متعال این #انتخابات را مایه گشایش برای ملت ایران و پیشرفت جمهوری اسلامی و نفوذ بیشتر قدرت نرم و قدرت اخلاق و معنویت انقلاب اسلامی در منطقه و جهان قرار دهد و با انتخاب حضرت آیتالله رئیسی ملت ما بعد از مدتها طعم شیرین خدمت و کار و کرامت و مجاهدت در عرصههای اقتصادی و تولیدی و مبارزه با فساد و تبعیض و زیادهخواهی را بچشند و افزون بر این، بتوانیم الگویی از حکمرانی اسلامی و انقلابی مطلوب به جهانیان عرضه کنیم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
طی تصمیم شورای علمی نخستین کنفرانس ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی، این کنفرانس چهارم و پنجم مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
آخرین مهلت ارسال مقاله به این کنفرانس 30 خرداد ماه بوده و این تاریخ به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.
نخستین کنفرانس ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی با کد اختصاصی ۸۷۲۶۹-۹۹۲۰۰ در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه شده است.
سایت کنفرانس:
http://hokmrani.scih.ir
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
@icihch
✍ احمدحسین شریفی
🔸کول گرفتن این بچه الاغ، لزوماً از روی علاقه و محبت به او نیست، بلکه ممکن است بدان دلیل باشد که اگر ملاحظه الاغ را نکنند با رفتنش بر روی مین، نه تنها خود را نابود میکند که موقعیت همه را به خطر میاندازد.
🔸در زندگی اجتماعی و سیاسی نیز گاهی لازم است ملاحظه بیخردان را داشت.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖊احمدحسین شریفی
🔶گاهی «تنهایی» میتواند در خدمت شکوفایی جسم و جان فرد و زیباسازی جامعه و محیط باشد.
🔶هر کدام از ما برای زیباسازی جان خود، نیازمندیم روزانه یا هفتگی ساعاتی را با خود خلوت کنیم.
#تنهایی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶زیبایی و نظم فوق العاده در پاها و حرکات این هزارپا را ببینید.
🔶این فقره دعای جوشن کبیر چقدر زیباست:
🌹يا مَنْ فِي الْأَرْضِ آيَاتُهُ يَا مَنْ فِي كُلِّ شَيْءٍ دَلَائِلُهُ ... يَا مَنْ أَظْهَرَ فِي كُلِّ شَيْءٍ لُطْفُهُ يَا مَنْ أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَه
#زیبایی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴برخورد با مفسدان مانع تکرار و توسعه جرم
🖊احمدحسین شریفی
🔶برخورد جدی، به موقع و علنی با #فساد و مفسدان، نه تنها مانع از تکرار جرم و فساد از سوی مفسدان و مجرمان میشود؛ بلکه عبرتی برای افراد سستاخلاق و سستایمان هم خواهد شد.
🔸خواجه نظامالملک طوسی در سیاستنامه، درباره نقش جدیت در برخورد با فسادهای اجتماعی، داستان آموزندهای را نقل میکند:
«شنيدم که در غزنين، خبازان در دکانها ببستند؛ و نان عزيز و نايافت شد؛ و غربا و درويشان در رنج افتادند و به تظلم به درگاه شدند، و پيش سلطان ابراهيم از نانوايان بناليدند. فرمود تا همه را حاضر کردند. گفت: «چرا نان تنگ کردهايد؟» گفتند: «هر باري که گندم و آرد که در اين شهر ميآرند، نانواي تو بخرد و در انبار ميکند و ميگويد: «فرمان چنين است» و ما را نميگذارد که يک من بار بخريم» سلطان بفرمود تا خباز خاص را بياوردند، در زير پاي پيل افکندند. چون بمرد، بر دندان پيل ببستند و در شهر بگردانيدند، و بر وي منادي ميکردند که «هر که درِ دکان نگشايد از نانوايان، با او همين کنيم.» و انبارش خرج کردند. نماز شام بر درِ هر دکاني پنجاه من نان بمانده بود و کس نميخريد.»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸صرفاً جهت تنوع و ادخال سرور
🔸گفتهاند این کلیپ مربوط به شهردار شهر وان ترکیه همراه با چند شخصیت دیگر است که به مزرعه پرورش زنبور عسل رفته بودند تا با قرائت آیاتی از سوره نحل، کاری کنند تا زنبورها عسل بیشتری دهند.
ادامه ماجرا را ببینید.😁
هزار نکته باریکتر ز مو این جاست
نه هر که سر بتراشد قلندری داند
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴اشتباه استراتژیک
🖊احمدحسین شریفی
🔶جناب آقای سیدابراهیم رئیسی در روز ثبت نام برای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، بسیار هوشمندانه گفتند: «رقیب جناحهای سیاسی و این گروه و آن گروه نیستم بلکه من رقیب ناکارآمدی هستم.»
🔶این یک استراتژی بسیار مهم برای جلوگیری از دو قطبی شدن فضای انتخابات و پرهیز از حاکمیت احساسات و هیجانات زودگذر است. افراد ناکارآمد و سیاستباز سعی میکنند با طعنه و کنایه و سخنان حاشیهای، مردم را فریب دهند و بدون آنکه کارنامه کارآمدی داشته باشند و یا بدون آنکه حتی برنامهای برای آینده داشته باشند بر موج احساسات سوار شده و خر مراد خود را در فضای انتخابات برانند.
🔶مع الاسف در این روزها برخی از مدعیان دفاع از جناب رئیسی، با غفلت از این اصل مهم، در رسانههای مختلف خود در حال انعکاس گسترده سخنان و اخبار برخی دیگر از کاندیداهای مخالف فکر ایشان هستند. و این کار دقیقاً بازی در زمین رقیب است. این کار نتیجهای جز هیجانی کردن و دو قطبی کردن فضا و در نتیجه از دست دادن نتیجه انتخابات نخواهد داشت. این یک اشتباه استراتژیک است.
#انتخابات
#سیاست
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مکتب امام خمینی، عدالت و انتخابات
🖊احمدحسین شریفی
🔶از مهمترین اهداف همه پیامبران الهی تحقق عدالت است. تحقق عدالت از مهمترین شعارها و آرمانهای جمهوری اسلامی و یکی از مهمترین مؤلفههای مکتب امام خمینی(ره) نیز بوده است.
🔶کسی که به دیده انصاف بنگرد، نمیتواند انکار کند که جمهوری اسلامی علیرغم همه تحدیدها و تهدیدها و تحریمها و بیتجربهگیها و ...، تاکنون گامهای خوبی در مسیر تحقق عدالت اجتماعی برداشته است؛ البته اگر وضعیت موجود را با وضعیت مطلوب بسنجیم، واضح است که فاصلهای بلند و ژرف میبینیم.
🔶عدالت باید سرلوحه فعالیتهای همه ارکان حکومت اسلامی باشد، اما تردیدی نیست که مهمترین رکن در مقوله تحقق عدالت، قوه مجریه و شخص رئیس جمهور است. یک رئيس جمهور، اگر حقیقتاً باور به عدالت داشته باشد و تحقق عدالت را سرلوحه همه برنامههای خود بداند، و افزون بر آن دانایی و توانایی و ظرفیت لازم برای حرکت در این صراط مستقیم را داشته باشد، قطعاً گامهای بلند دیگری در حرکت به سوی این قله و آرمان حکومت اسلامی برداشته خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، در بیانیه گام دوم میفرماید:
«عدالت در صدر هدفهای اوّلیّة همة بعثتهای الهی است و در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است. ... جمهوری اسلامی ایران در این راه گامهای بلندی برداشته است ... با این همه، اینجانب به جوانان عزیزی که آیندة کشور، چشمانتظار آنها است صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است. ... اگر زمام ادارة بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد»
🔶نیازی به تأکید ندارد که انتخاب رئیس جمهور نیز در اختیار تکتک آحاد ملت است. این ما هستیم که با رأی خود مسیر و اولویت حرکت جامعه خود را مشخص میکنیم. این ما هستیم که با تصمیم درست خود میتوانیم سوخت ماشین عدالت را در کشور تأمین کنیم. امیر مؤمنان(ع) میفرماید:
«فَلَيْسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِيَّةُ إِلَّا بِصَلَاحِ الْوُلَاةِ وَ لَا تَصْلُحُ الْوُلَاةُ إِلَّا بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِيَّةِ فَإِذَا أَدَّتْ الرَّعِيَّةُ إِلَى الْوَالِي حَقَّهُ وَ أَدَّى الْوَالِي إِلَيْهَا حَقَّهَا
عَزَّ الْحَقُّ بَيْنَهُمْ
وَ قَامَتْ مَنَاهِجُ الدِّينِ
وَ اعْتَدَلَتْ مَعَالِمُ الْعَدْلِ
وَ جَرَتْ عَلَى أَذْلَالِهَا السُّنَنُ
فَصَلَحَ بِذَلِكَ الزَّمَانُ
وَ طُمِعَ فِي بَقَاءِ الدَّوْلَةِ
وَ يَئِسَتْ مَطَامِعُ الْأَعْدَاءِ؛
مردم اصلاح نشوند مگر به صلاح حاكمان، و حاكمان اصلاح نگردند مگر به استقامت مردم. پس زمانى كه رعيّت حقّ والى را ادا كرد، و والى هم حقّ رعيّت را رعايت نمود،
حق ميان ايشان ارجمند گردد،
و راههاى دين برپا شود،
و نشانههاى عدالت اعتدال گيرد،
و سنّتها در مجراى خود روان شود،
و زمان آراسته و شايسته گردد،
و به دوام دولت اميد رود،
و مطامع دشمنان به يأس مبدّل گردد.»
#عدالت
#انتخابات
#سیاست
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
🔷هرگز تغییرات جزئی در زندگی خود را دست کم نگیرد.
💐اگر بتوانید هر روز یک، و فقط یک، شاخه گل در باغچه ذهن و زبان و قلب خود بکارید، بعد از یک سال، شاهد باغی رنگارنگ و زیبا در وجود خود خواهید بود. زیرا در واقع ۳۶۵ گل در وجود خود کاشتهاید.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی(ره) اشارهای به رابطه اسلامیت و جمهوریت از نگاه امام خمینی و در فلسفه سیاسی اسلام کردند.
در سال ۱۳۸۵ مناظرهای مکتوب در این باره و همچنین درباره نسبت میان مقبولیت و مشروعیت در اندیشه سیاسی اسلام میان جناب استاد کاظم قاضیزاده و استاد احمدحسین شریفی صورت گرفت و در شماره ۴۰ و ۴۱ مجله حکومت اسلامی وابسته به مجلس خبرگان منتشر شد. علاقمندان به این بحث میتوانند برای مطالعه بیشتر و آشنایی با دیدگاههای مطرح شده توسط طرفین گفتگو، به لینک زیر مراجعه کنند:
http://ensani.ir/fa/article/83835
#فلسفه_سیاسی
#جمهوریت
#امام_خمینی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
24-7-1399 نقد سکولاریسم اسلامی و تبیین جامعیت اسلام.mp3
40.96M
🎤احمدحسين شريفي
🔸موضوع: نقد سکولاريسم اسلامي و تبيين جامعيت اسلام
🔸تاريخ سخنراني: 24/ 7/ 1399
🔸استاد شريفي در اين سخنراني ضمن اشارهاي اجمالي به جريان سکولاريسم در جهان عرب و در ايران و حوزههاي علميه، و طرح مدعيات سکولارهايي همچون #علي_عبدالرزاق، مهندس #مهدي_بازرگان و جناب #علوي_بروجردي؛ به تبيين ناسازگاري #سکولاريسم، با قرآن و سنت و سيرة معصومان پرداخته است.
بازنشر سخنان استاد شریفی درباره سکولاریسم اسلامی و سکولاریسم حوزوی، به مناسبت سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره)
🆔 کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸سطح معرفت جناب کاندیدا را ببینید!
جناب، اولاً بستههای غذایی، کاملاً مردمی بود و بسیار عزتمندانه هم توزیع میشد؛
ثانیاً، واکسن کرونا سه ماهه تولید شده، اما بلیه کرونا ۱۶ ماهه کشور را درگیر کرده، یعنی اصلاً واکسنی نبوده که خریداری شود؛
ثالثا، کشورهایی که واکسن کرونا را تولید کردهاند خودشان بیشترین مرگ و میر روزانه و بیشترین خسارتهای اقتصادی را متحمل شدهاند و حتی به متحدین خود هم نمیفروشند؛
رابعاً، واکسن را فقط به دولتها میفروشند و نه مساجد و مسجدیان و پایگاههای بسیج؛
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 احمدحسین شریفی
🔸ببینید نگاه کاندیدای مدعی اقتصاددانی را!
🔸به اعتقاد بنده از این چهارده ثانیه میتوان علتالعلل مشکلات اقتصادی ایران اسلامی را در همه سالیان حکمرانی غربزدگان بر مراکز اقتصادی کشور فهمید.
این آقای محترم، همچون سایر اسلاف غربزده خود در مدیریتهای اقتصادی کشور، هیچ باوری به اقتصاد اسلامی ندارد و میخواهد همچون گذشته، مشکلات اقتصادی ایران اسلامی را با نسخههای غربی و شرقی حل کند!
مردم ایران ثمره اجرای سیاستهای اقتصادی نئوکینزی را در هشت سال حاکمیت تفکرات لیبرالی، با همه وجود خود لمس کردهاند. «دیگر بس است».
#اقتصاد
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴امام صادق(ع) الگوی مناظره اخلاقمحور
🖊احمدحسین شریفی
🔶عصر امام صادق علیه السلام از حساسترین دوران سدههای اولیه اسلام است. عصر درگیریهای بزرگ و خونین سیاسی میان امویان و عباسیان است. عصر اغتشاشات و انقلابهای خرد و کلان و مستمر در گوشه و کنار جهان اسلام است. افزون بر همه اینها عصر بروز نحلهها و مذاهب گوناگون فکری و مذهبی و فقهی است. عصر برخورد اندیشههاست. عصر مباحثات و مناظرات علمی و دینی بسیار پررنگی است.
🔶نوع مواجهه آن حضرت با گروههای فکری و مذهبی و دینی و معنوی فراوانی که مطرح میشد، میتواند به عنوان الگویی معصومانه و الهی و اخلاقی برای همه پیروان راستین آن حضرت و همه حقطلبان باشد.
🔶#امام_صادق(ع) هم خود اهل #مناظره بود و دهها مناظره کوتاه و بلند از آن حضرت در منابع حدیثی و تاریخی نقل شده است؛ و هم شاگردان خود را برای مناظرات علمی و مذهبی آماده میکرد و تشویق میکرد.
آن حضرت:
1.هرگز از موضوع مناظره خارج نمیشد.
2.هرگز به طرف مناظره خود حتی اگر ملحد بود، توهین و بیاحترامی نکرد.
3.هرگز به دنبال تحریک عواطف و هیجانات و احساسات طرف مقابل یا شنوندگان مناظره نبود.
4.هرگز برای فرار از پاسخگویی، شخصیت طرف مناظره را هدف قرار نداد.
5.هرگز از فضای عقلانیت در مناظرات فاصله نگرفت.
6.هرگز برای خوشایند طرف مقابل، از سخن حق خود کوتاه نیامد.
7.البته در مواردی که طرف مناظره در پذیرش حق لجاجت میکرد و بعد از بطلان ادعای خود باز هم بر آن پافشاری میکرد، او را انذار میداد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸به نظر بنده اخلاقمدارانهترین پاسخ به همه اهانتها و تخریبهای ناجوانمردانهای که در مناظره اول صورت گرفت، این دو دقیقه بود.
#اخلاق_نقد
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴پرسشی از اعضای محترم شورای نگهبان
🖊احمدحسین شریفی
🔶در همه سالهای گذشته، از سوی افراد و طیفهای مختلف سیاسی و فکری، نقدهای وارد و ناوارد فراوانی به عملکرد و تصمیمات شورای محترم نگهبان مطرح شده است. مع الاسف، شما هیچگاه خود را موظف به اقناع افکار عمومی ندانستهاید و صرفاً به این سخن کلی بسنده کردهاید که ما نگهبان قانونیم و آنگونه که قانون و اسلام را میفهمیم از آن نگهبانی میکنیم. اما این سخن ناصحانه را بپذیرید که با این سخنان کلی، افکار عمومی و افکار نخبگانی کشور قانع نمیشود و نیاز به گفتگوی بیشتری با جامعه نخبگانی دارید.
🔶در بررسی صلاحیت نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری قاطعیتی مثالزدنی و بیسابقه از خود نشان دادید که موجب دلگرمی همه قانونگرایان و مدافعان اسلامیت و جمهوریت نظام شد. اما هنوز پرسشهای بیپاسخ فراوانی مطرح است که متأسفانه شما خود را موظف به پاسخگویی نمیدانید.
در اصل یکصد و پانزدهم قانون اساسی آمده است که «رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.» و احراز این شرایط هم قانوناً بر عهده شورای محترم نگبهان نهاده شده است.
🔶مع الاسف، شورای نگهبان در همه ادوار گذشته، هیچگاه پاسخی روشن به معنا و مراد از سه کلمه «رجل»، «مذهبی» و «سیاسی» نداده است. قطعاً معنای لغوی آنها مراد قانونگذار نبوده است و شما هم معنای لغوی آنها را مراد نگرفتهاید. اما شاخصههای «رجولیت» و «مذهبیبودن» و «سیاسیبودن» چیست؟ مراد از «تقوی» و «ایمان» چیست؟ علیالقاعده تقوا و ایمان درونی و باطنی که مراد نیست. زیرا جز خدا کسی از چنان تقوا و ایمانی خبر ندارد. تقوا و ایمان بیرونی و مشهود مراد است. اما شاخصههای انسان متقی و انسان مؤمن از نظر شما چیست؟
🔶خود شما به عنوان مجتهدان و حقوقدانان شناخته شده کشور به احتمال زیاد مناظره اول هفت نامزد تأیید شده خودتان را مشاهده کردهاید. آیا واقعاً در همه آنها مردانگی و مذهبی بودن و سیاستمداری به معنای حقیقی کلمه را مشاهده کردید؟ آیا در همه آنها تقوا و ایمان اسلامی را مشاهده کردید؟
🔶همه مردم ایران دیدند که برخی از آنان در همین نخستین مناظره، در وقاحت و پردهدری و بیاخلاقی و ناجوانمردی روی ماکیاولی را هم سفید کردند! مذهب و دیانت به کنار، هیچ نشانهای از مراعات ابتداییترین اصول اخلاقی هم در گفتار و رفتار برخی از آنها دیده نشد! هیچ نشانهای از صداقت و سیاست اسلامی در برخی از آنها مشاهده نشد! به صراحت دروغ گفتند! علناً تهمت زدند! آشکارا توهین کردند! واقعا اینها رجال کدام مذهب و کدام سیاستاند؟ شما بر اساس کدام معیار و شاخصه اینها را تأیید صلاحیت کردهاید؟ آیا شما صلاحیت تکتک این هفت نفر را در اعتقاد و دفاع از اقتصاد اسلامی، فرهنگ اسلامی، سیاست اسلامی احراز کردهاید؟ با کدام مؤلفهها و شاخصهها؟ این چه تقوا و ایمانی است که بدون هیچ خجالت و حیایی در جلوی دوربینها و با قرائت مطالب از قبل نوشته شده در مقابل همه مردم ایران دروغ بگویند و تهمت بزنند و ناجوانمردی کنند؟
🔶اینها بخشی از صدها پرسشهای یک معلم علوم اسلامی و انسانی و یک پژوهشگر اخلاق اسلامی است. امیدوارم که از طرح این سؤالات رنجیده خاطر نشوید. و همانطور که سخنگوی محترم شورای نگهبان گفتند «شورای نگهبان هم مصون از خطا نیست» اگر خود شما هم به این نتیجه رسیدهاید که در تعیین صلاحیت برخی از این افراد خطایی رخ داده است تا دیر نشده است جبران کنید و به همگان نشان دهید که در اجرای قانون، ملاحظه هیچ فرد و جریانی را ندارید و اگر خطایی رخ نداده است و هنوز هم از تصمیم خود دفاع میکنید، پاسخی روشن و شفاف به این پرسشها بدهید.
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴عقل و انتخاب
🖊احمدحسین شریفی
🔶هر انتخابی حتی انتخاب رشته تحصیلی یا شریک زندگی، زمانی میتواند انتخابی درست و حسابشده باشد که به دور از هیجانات و احساسات زودگذر و در فضای حاکمیت عقل صورت گیرد. در فضای غلیان هیجانات و احساسات و عواطف هرگز نمیتوان انتخابی عقلانی و درست داشت. سودجویان و سوداگران سعی میکنند فضای انتخاب را هیجانی و احساسی کنند تا سود و سودای خود را ببرند. آنان اگر کالای ارزشمندی داشته باشند نیازی به احساسی کردن فضا نخواهند داشت.
🔶انتخابات ریاست جمهوری جای هیجانات زودگذر نیست. هرگز نباید به برخی از کاندیداهای «بیکارنامه» یا «بدکارنامه» اجازه دهیم ذهن ما را درگیر مسائل جزئی و حاشیهای کنند.
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🖊احمدحسین شریفی
🔶معتقدم کسانی که دغدغهمند زمان و از دست دادن فرصتها هستند و میدانند که زمان از دست رفته را هرگز نمیتوان بازگرداند، نیمی از راه موفقیت را طی کردهاند.
امام علی(ع):
«إنَّكُم في مَهَلٍ، مِن وَرائِهِ أجَلٌ و مَعَكُم أمَلٌ، يَعتَرِضُ دُونَ الْعَمَلِ فَاغْتَنِمُوا الْمَهَلَ و بادِرُوا الْأجَلَ و كَذَّبُوا الْأمَلَ و تَزَوَّدُوا مِنَ الْعَمَلِ. شما مهلتي داريد كه پشت سر آن اجل است و آرزوهایی دارید که جلوی عمل شما را میگیرد. پس مهلت را غنيمت شمريد و پیش از فرارسیدن اجل، اقدام کنید.»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
محکمتر از آنیم که با باد بلرزیم
یا با سخن سست تو شیّاد بلرزیم
بر صفحه تاریخ نوشته است که ما نیز
کوهیم کی از داد و زِ فریاد بلرزیم؟
💐شعر از محمّد شریفی💐
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مناظره دوم: مظلومیت فرهنگ!
🖊احمدحسین شریفی
🔶موضوع اصلی مناظره دوم نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بود. اما بدون آنکه بخواهم به کسی جسارت کنم، به اعتقاد این بنده سخنان نامزدهای محترم نشان داد که هیچ کدام فهم درستی از این سه مقوله مهم و حیاتی ندارند!
🔶هیچ کدام از آنان نتوانستند فهم و برداشت صحیحی از فرهنگ و اجتماع و سیاست بیان کنند.
🔶در بیان هیچ کدام از آنان معلوم نشد که نقش و جایگاه «اسلام» در فهم فرهنگی و اجتماعی و سیاسی آنان چیست؟ چه تفاوتی میان «فرهنگ اسلامی» و «اجتماع اسلامی» و «سیاست اسلامی» با فرهنگ و اجتماع و سیاست «غیر اسلامی» قائلاند؟ هیچ تمایزی در سخنان هیچ کدام از نامزدهای محترم مشاهده نشد!
🔶هیچ اشارهای به نقش «فرهنگ» در اقتصاد و سیاست نکردند. گویا همگی آنها آگاهانه یا ناآگاهانه تئوری مارکسیستی زیربنا بودن اقتصاد را پیشفرض گرفته بودند!
🔶هیچکدام از آنان از بنیان اصلی فرهنگ و اجتماع یعنی بنیانهای دینی و ارزششناختی فرهنگ و اجتماع و سیاست سخن نگفت! گویا هیچ فهمی از این حقیقت نداشتند!
🔶هیچ کدام از آنان از نقش هنرهای بیکلام فرهنگساز و سیاستساز یعنی موسیقی، مد و مدل، معماری، شهرسازی و حتی اسباببازیهای کودکان و بازیهای کودکان و نوجوانان در فرهنگ و جامعه و سیاست سخنی به میان نیاورد.
🔶حقیقتاً با مشاهده مناظره دوم دلم برای مظلومیت فرهنگ سوخت.
🔶ناباورانه به همه دغدغهمندان فرهنگ و آسیبهای اجتماعی عرض میکنم هیچ امیدی به دولت آینده برای تقویت بنیانهای فرهنگی و یا کاستن از آسیبهای اجتماعی نباید داشت. خود ما باید مجاهدانه و آتش به اختیار در این زمینهها وارد شویم.
#فرهنگ
#انتخابات
@Ahmadhoseinsharifi
🌹