4_5956486136170809191.pdf
2.05M
#مسابقه
☘خلاصه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ☘
کتاب-طرح-کلی.pdf
16.45M
✴️ #مسابقه ✴️
❎ کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ❎
❇️ انس با قرآن
این پروردگار تو و مالک و مولای توست که با این الفاظ آهنگین و روحانی تو را می خواند...
این خداوند است که سفره رحمت خاصه اش را گشوده است تا تو از آن طعام روحی خود را ارتزاق کنی ...
آری! قرآن، برای تو نازل شده است ای انسان و تو بدان کاملا محتاجی، برای انسان بودن و انسان زیستن و انسان مردن و انسان برانگیخته شدن.
بدون این کتاب چندان با سایر حیوانات تفاوتی نخواهیم داشت ...
و ماه رمضان که بهار قرآن است، فرصت عجیبی است برای مانوس شدن و رفاقت با این کتابی که ینطق بالحق
ماه رمضان به نیمه نزدیک می شود، حیف باشد که ساعات و روز ها و شبها، چون برق بگذرد و بهره ما از سفره رحمت و معرفت پروردگار و این ادبستان الهی، ناچیز یا هیچ باشد!
نباشیم جزو آنان که پیغمبر خدا (ص) از آنان در درگاه پروردگار لب به شکایت گشاید که: با رب ان قومی اتخذوا هذا القرآن مهجورا، که اینان قرآن را مهجور ساختند و بدان اعتنایی نکردند.
قرآن بخوان! هر قدر که میسور بود، هر اندازه که میتوانی قرآن بخوان!
و یاد سپار این فرمایش کوتاه ولی بلند امیرالمومنین را که عدد درجات بهشت به عدد آیات قران است و روز قیامت به قاری قرآن گفته شود که بخوان و بالا برو: اقرا و ارق.
📝علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#قرآن
#معنویت
سه شرط اساسی یک نهضت از نگاه علامه شهید سید محمد باقر صدر
شرط اساسی نهضت هر امتی این است که:
اولا امت برخوردار از مبنا و مکتب صحیحی باشد که اهداف و مقاصد امت را تعیین کند و جهت گیری او را در زندگی ترسیم کند.
ثانیا امت آن مکتب و معنا را فهم کند.
ثالثا امت به آن مکتب و معنا ایمان داشته باشد.
در این صورت است که امت می تواند نهضتی حقیقی را در درون خود تحقق بخشد و تحول فراگیر و کاملی بر اساس آن مبنا در زندگی اش ایجاد کند.
منبع: اسلام راهبر زندگی، ص ۴۳۰ و ۴۳۱
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#مکتب
#انقلاب_اسلامی
💡به بهانه روز معلم
❇️ و برای حاصل عمر معلم بزرگ عصر ما، علامه مصباح یزدی (ره)
طرح ولایت، دوره ای آموزشی است که با هدایت های رهبر معظم انقلاب و با ابتکار و مدیریت علامه مصباح یزدی(ره)، اکنون نزدیک سه دهه است که سبب ایجاد تحولات عمیق معرفتی و معنوی در نخبگان، دانشجویان و طلاب و فضای فرهنگی کشور شده است و تاکنون ده ها بار از سوی امام خامنه ای نسبت به آن تاکید شده است. محوریت طرح ولایت را آموزش سلسله دروس مبانی اندیشه اسلامی با محوریت حلقات شش گانه معرفت شناسی، خداشناسی، انسان شناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سیاست شکل می دهد. کتاب ها در نهایت دقت و ژرف نگری نگاشته شده اند و در مجموع یک منظومه فکری منسجم و یک آهنگی را شکل می دهند که از عمیق ترین لایه های معرفتی آغاز گردیده و تا نظامات پایه اجتماعی یعنی اخلاق، حقوق و سیاست امتداد می یابند و پایه های عقلی و نقلی آنها را بصورت استدلالی و منطقی بیان می کنند. علامه مصباح یزدی(ره) از این طرح به عنوان حاصل عمر خویش که تلاشهای فراوان متفکران بزرگی چون امام خمینی، علامه طباطبایی و شهید مطهری رحمهم الله در آن اشراب شده است، یاد می کردند.
در ادامه به اندکی از ویژگیهای بسیار طرح ولایت اشاره می کنم ...
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#مکتب
#طرح_ولایت
#علامه_مصباح
هفت ویژگی اساسی در طرح ولایت
از مهم ترین ویژگیهای لحاظ شده در طرح ولایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1️⃣ بنیادین بودن
آنچه در طرح ولایت تدریس می شود، بنیادی ترین مسائل فکری و اجتماعی است که در صورت پاسخگویی درست به آنها مباحث روبنایی را هم سامان خواهد داد. مسائلی همچون شناخت، جهان، خدا، انسان، هدف، راه، فرجام، اجتماع، حقوق، سیاست، اخلاق و ... . مسائل اساسی که در طول تاریخ اندیشمندان جهان را به خود مشغول داشته است و هنوز هم پاسخ چندان روشن فراگیری در رابطه با آنها وجود ندارد.
2️⃣ روزآمد بودن:
کتب طرح ولایت پیوسته بروزرسانی می شوند و بر اساس آخرین یافته های فلسفی و دینی و متناسب با فضای فکری و سوالات جامعه، بازنگری می شوند. آنچه که در طرح ولایت تدریس می شود، معضلات امروز و آینده محافل اکادمیک دنیاست که به زبانی گویا و عقلانی در اختیار جوانان و نخبگان قرار گرفته شده است.
3️⃣ تفکر منظومه ای
معارف طرح ولایت، در نظام فکری کم نظیر و با ارتباطات کاملا منطقی و عقلانی تنظیم شده است، بطوری که اثر طبیعی این نظم در فراگیران، احساس بدست آمدن یک دستگاه فکری منسجم و عقلانی است که آنان را قادر به پاسخگویی به بسیاری از شبهات پیش ندانسته و نیز تولید اندیشه مولد می کند. آنچه که در حلقات ششگانه طرح ولایت مشاهده می شود، نه یک دسته بندی مرتب، بلکه یک نظام واقعی فکری و یک تفکر سیستماتیک است که همه اجرای آن با دال مرکزی توحید در ارتباط است.
4️⃣ جامع نگری:
توجه توأمان به ساختهای فردی و اجتماعی دین و پرداخت به اساسی ترین مسائل نظام اجتماعی یعنی مسئله اخلاق، حقوق و سیاست، ویژگی بارز این طرح است. بگونه ای که گسترش طرح ولایت یکی از بهترین حربه ها برای مبارزه با سکولاریسم در دانشگاه و حوزه، لیبرالیسم و اومانیسم محسوب می شود.
5️⃣الگوی تولید علوم انسانی اسلامی:
امتداد مبانی فکری در علوم انسانی، لب مطلب در تولید علوم انسانی اسلامی است. فراگیران طرح ولایت، علاوه بر فراگیری اهمّ مبانی مورد نیاز برای تولید علوم انسانی اسلامی، به وضوح امتداد مبانی معرفت شناختی، هستی شناختی و انسان شناختی را در سه علم اخلاق، حقوق و سیاست مشاهده می کنند و این خود اولین و محکم ترین گام برای واکسیناسیون دانشجویان و طلاب در برابر علوم انسانی غربی و سوق دادن آنها بسوی تولید علوم انسانی اسلامی است.
6️⃣ برخورداری از عقبه فکری مطمئن:
قوت و کیفیت هر اثر وابسته به موثر و پدید آورنده آن است و طرح ولایت محصول تلاشهای متفکر برجسته عصرما، علامه مصباح یزدی است. همو که رهبر معظم انقلاب او را عقبه تئوریک انقلاب، استاد فکر، معلم بزرگ، حکیم مجاهد، متفکر برجسته، علامه طباطبایی و شهید مطهری زمان، راهنما و مرشد در مسائل فکری، مرجع و ملجأ و دارای علم واسع، تقوا و بصیرت به معنای واقعی کلمه و فیلسوف حقیقی و غیور و ... نام نهاده اند و همگان را سالها بسوی ایشان دعوت کرده اند. لذا طرح ولایت، از جهت پشتوانه فکری کم نظیر است، علی الخصوص با توجه به اینکه شخص علامه مصباح یزدی(ره) در همه مراحل طرح ولایت از تدوین کتاب و تربیت مدرس تا اجرا مباشرتا نظارت داشته اند و تاییدات مکرر ایشان نسبت به طرح حاکی از همین است.
7️⃣ برخورداری از اساتید برجسته:
استاد در فرآیند آموزشی رکن اساسی است. ضعف اصلی دوره های آموزشی مختلف، نداشتن استاد متناسب با محتواست. این نقیصه در طرح ولایت با تدبیری که علامه مصباح اندیشیده بودند، تا حدی مرتفع شده است. تلاش های ایشان در تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار و در نتیجه طراحی دوره های تربیت مدرس مبانی اندیشه اسلامی سبب شده است که جریان تربیت اساتید طرح ولایت بصورت ساختاری و مستمر تداوم یابد.
تنور فکر را داغ کن!
بخشی از کتاب تفکر، اثر آیت الله حائری شیرازی رضوان الله علیه
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#تفکر
#اندیشه_ورزی
1⃣ حرکت مبتنی بر تفکر و بصیرت
2⃣خود انتقادی
3⃣ پرهیز از خودشیفتگی
4⃣واقع بینی و حق پذیری
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#تفکر
#اندیشه_ورزی
نا امید نشدن و تلاش مداوم
تداوم تلاش ها و نگه داشتن عادتهای خوب است که نتیجه را تعیین می کند، هر چند در روز های اولیه تلاش ها نتیجه خود را نشان نمی دهد.
مقاومت هم دقیقا اینگونه است، ما نتیجه مقاومت ملی خود را امروز شاید نتوانیم ببینیم، اما دهه های آینده، دهه های ما خواهد بود.
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#مقاومت
#تلاش
هدایت شده از احمدحسین شریفی
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐بشنوید توصیه «حضرت ولایت» را به «سید مقاومت»، برای مواجهه با سختیها و رهایی از بحرانها
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
💡درباره توحید، بخش اول
❇️اشتباه تاریخی ما درباره توحید
فهم حقیقت توحید بسیار دشوار است. اما تا حدی – به اندازه فهم طاقت بشری - می توان درباره ساحتهای نظری آن سخن گفت. پندار عمومی و دیرینه درباره توحید این است که خدای متعال جهان را آفریده است و او یکتا است. در چنین نگرشی معمولا توحید راهی به بیرون از ذهن پیدا نمی کند و امری کاملا ذهنی تلقی می شود. یک معرفت ذهنی به وجود خدا و یکی بودن او که عالم را آفریده است و این معرفت اثرچندانی هم در عرصه عمل ندارد. اما واقع سخن این است که اشتباه تاریخی ما در طول تاریخ مطرح کردن توحید بصورت امر ذهنی منقطع از اثر عملی بوده است که نتیجه آن غیر جدی تلقی شدن این آموزه در زندگی بشر است. اما تفکر در اینکه شعار اصلی همه پیامبران الهی، دعوت به توحید بوده است، نشان از این حقیقت دارد که توحید تا چه اندازه برای جوامع بشری در طول تاریخ حیاتی بوده است و علت اصلی نابودی و هلاکت آنها نیز گردن ننهادن به این اصل اساسی بوده است.
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#نظام_اندیشه
#مکتب
#توحید
💡درباره توحید، بخش دوم
❇️ توحید و امتدادات اجتماعی آن
اما اگر خواسته باشیم بی آنکه وارد استدلالات عقلی و فلسفی شویم، روایتی کلی از توحید در منطق اسلام ارائه دهیم، باید بگوییم که برخلاف پندار عمومی و دیرینه، توحید فشرده و عصاره حقیقت دین است و اجزای دین تنزل یافته حقیقت توحید و امتداد یافته آن است.
توحید علاوه بر آنکه یک جهان بینی عمومی است، یک نگرش درباره انسان نیز هست و یک ایدئولوژی، دکترین و خط مشی اجتماعی است.
توحید یک جهان بینی عمومی است بدین معنا که تنها وجود غنی و مستقل در هستی خداست و سایر موجودات عین ربط، فقر و وابستگی به اویند. نگرشی درباره انسان است زیرا که کمال انسان را در قرب به خدا می داند. یک خط مشی اجتماعی است زیرا که عامل اساسی تعیین کننده در هر کدام از عرصه های اجتماعی این اعتقاد است. در نظام ارزشی و فلسفه اخلاق، قرب به خدا منشا و معیار ارزش و ارزش اصیل و غایی است. در نظام حقوقی و سیاست و همه عرصه های حکمت عملی، همه باید و نباید های زندگی از او نشئت می گیرد و تنها شارع و قانون گذار و آمر و ناهی و داور نهایی اوست. در سیاست تنها حاکم اوست. در اقتصاد تنها مالک حقیقی خداست و ... .
یعنی توحید یک امر ذهنی و فلسفی صرف که بریده از عمل یا منحصر در دامنه عملی محدود نیست، بلکه یک شیوه زیستن و یک خط مشی برای اداره شئون مختلف زندگی بشری است. در منطق اسلام، این توحید است که شکل و هندسه و قواره جامعه را تعیین می کند و خطوط کلی حرکت به سمت آن را ترسیم می کند.
📝 علی آقابالازاده
@aliaghabazadeh
#نظام_اندیشه
#مکتب
#توحید