#پیام_شما 👆👆
ضمن عرض سلام و تبریک ایام
🔸پیشنهاد میکنم که مجموعه صوتی #طلبه_موفق را (خصوصا بخش اول و دوم) بشنوید.
eitaa.com/fater290/1014
بعد از استماع این جلسات اگر سوالی بود، در خدمتم.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
💢وجود رابط از دیدگاه امام خمینی و علامه طباطبایی
🔰استاد علی فرحانی
📌بخشی از ۴مین جلسه تبیین هماهنگی نظام انسان شناسی امام خمینی و علامه طباطبایی
⬇️مجموعه این جلسات (تاکنون ۵جلسه) را از لینک زیر دانلود کنید👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/hamahangi-emam-v-allame-99-sadr
#استاد_علی_فرحانی #پای_درس_استاد #فلسفه #اصول #در_محضر_علامه #در_مدرسه_امام_خمینی
@fater290
المرسلات
🌸میلاد آقا موسی بن جعفر (ع) مبارکباد. @fater290
💢تأثير مقتضيات زمان در شکل مبارزه
🔰استاد شهید مطهری
🔸ساير ائمه چرا شهيد شدند؟ آنها که تاريخ نشان نميدهد که در مقابل دستگاههاي جور زمان خودشان قيام کرده و شمشير کشيده باشند. آنها که ظاهر سيرهشان نشان ميدهد که روششان با روش امام حسين متفاوت بوده است.
🔸جواب اين است: اشتباه است اگر ما خيال کنيم روش ساير ائمه با روش امام حسين در اين جهت اختلاف و تفاوت داشته است. برخي اينطور خيال ميکنند، ميگويند: در ميان ائمه، امام حسين بنايش بر مبارزه با دستگاه جور زمان خود بود ولي ساير ائمه اين اختلاف را داشتند که مبارزه نميکردند. اگر اينجور فکر کنيم سخت اشتباه کردهايم. تاريخ خلافش را ميگويد و قرائن و دلايل همه برخلاف است.
🔸بله، اگر ما مطلب را جور ديگري تلقي کنيم، که همين جور هم هست، هيچ وقت يک مسلمان واقعي، يک مؤمن واقعي- تا چه رسد به مقام مقدس امام- امکان ندارد که با دستگاه ظلم و جور زمان خودش سازش کند و واقعاً بسازد، يعني خودش را با آن منطبق کند، بلکه هميشه با آنها مبارزه ميکند. تفاوت در اين است که شکل مبارزه فرق ميکند. يک وقت مبارزه علني است، اعلان جنگ است، مبارزه با شمشير است. اين يک شکل مبارزه است. و يک وقت، مبارزه هست ولي نوع مبارزه فرق ميکند. در اين مبارزه هم کوبيدن طرف هست، لجنمال کردن طرف هست، منصرف کردن مردم از ناحيه او هست، علني کردن باطل بودن او هست، جامعه را بر ضد او سوق دادن هست، ولي نه به صورت شمشير کشيدن.
🔸اين است که مقتضيات زمان در شکل مبارزه ميتواند تأثير بگذارد. هيچ وقت مقتضيات زمان در اين جهت نميتواند تأثير داشته باشد که در يک زمان سازش با ظلم جايز نباشد ولي در زمان ديگر سازش با ظلم جايز باشد. خير، سازش با ظلم هيچ زماني و در هيچ مکاني و به هيچ شکلي جايز نيست، اما شکل مبارزه ممکن است فرق کند. ممکن است مبارزه علني باشد، ممکن است مخفيانه و زير پرده و در استتار باشد.
🔸تاريخ ائمه اطهار عموماً حکايت ميکند که هميشه در حال مبارزه بودهاند. اگر ميگويند مبارزه در حال تقيه، «تقيه» از ماده «وَقْي» است، مثل تقوا که از ماده «وَقْي» است. تقيه معنايش اين است: در يک شکل مخفيانهاي، در يک حالت استتاري از خود دفاع کردن، و به عبارت ديگر سپر به کار بردن، هرچه بيشتر زدن و هرچه کمتر خوردن؛ نه دست از مبارزه برداشتن، حاشا و کلّا. روي اين حساب است که ما ميبينيم همه ائمه اطهار اين افتخار را- آري اين افتخار را- دارند که در زمان خودشان با هيچ خليفه جُوري سازش نکردند و هميشه در حال مبارزه بودند.
📚سیری در سیره ائمه ص۱۵۳
#اندیشه_مطهر #سیره #اهل_بیت
@fater290
#پیام_شما 👆👆
با عرض سلام
این جلسات رو موسسه مردمی غدیر ضبط کرده اند و تا کنون همین ۵قسمت به دستم رسیده.
انشالله اگر به دستم برسد، تقدیم خواهم کرد.
#خلافت_جمعی_انسان #غدیر
@fater290
المرسلات
🎥 #ببینید 💢وجود رابط از دیدگاه امام خمینی و علامه طباطبایی 🔰استاد علی فرحانی 📌بخشی از ۴مین جلسه
💠برهان علامه طباطبایی بر اثبات وجود رابط
🔰استاد علی فرحانی
🔸علامه طباطبایی برهانی را بر اثبات وجود ربطی بیان می کنند که وجود ربطی را در خارج از صقع نفس انسان اثبات می کند. پس از بیان برهان، باید بررسی کنیم که حدوسط ایشان، وجود ربطی را در چه مراتبی از وجود ثابت می کند. از برهانی که علامه طباطبایی اقامه کرده اند، می توان ملاک وجود رابط را هم از آن بدست آورد و هر کجا که این ملاک وجود داشته باشد، وجود ربطی هم در آنجا می تواند محقق شود.
🔸علامه می فرماید که ما در عالم خارج وجود فی نفسه داریم. اگر وجود فی نفسه و مستقلاتی در عالم داریم و از طرف دیگر اگر اثری به نام ترکیب و اتحاد هم در عالم داریم، باید یک موجود دیگری برای ایجاد ترکیب و اتحاد دخالت داشته باشد. پس هر جایی که ترکیب و اتحاد داریم (که لازمه آن این است که دو مستقل داشته باشیم و یک ارتباط بین آن دو) لازم داریم که موجود سومی غیر از طرفین داشته باشیم.
🔸دلیل این مطلب این است که ذهن مطابق با واقع است و ذهن می گوید که مثلا یک ماهیت انسان دارم و یک ماهیت ضحک. هنگام تعقل ماهیت انسان و ضحک، هیچ گونه ربطی در آن ها وجود ندارد. هر کدام یک ذات مستقل هستند. بله، اگر کسی بگوید که ماهیت ضحک مستقلا تصور نمی شود، استدلال خراب می شود ولی وجدانا ماهیت ضحک مستقلا و بدون هیچ گونه ربط و تفرع بر دیگری تصور می شود. یا اینکه اگر کسی بگوید که ماهیت ضحک در ذهن مستقل است اما در خارج مستقل نیست، باز هم استدلال خراب می شود، ولی این مطلب هم ناصحیح است چون در محل خود ثابت شده است که ذهن مطابق با خارج است و ماهیات کما فی الذهن کذلک فی الخارج. از طرف دیگر، در خارج اتحاد بین ضحک و انسان وجود دارد. پس اتحاد یک اثر واقعی در خارج است که این اثر را ذات و ذاتیات هیچکدام از طرفین نمی تواند، تأمین کند. پس باید موجود دیگری باشد که اثر اتحاد را ایجاد کند.
🔸باید توجه داشت که در اینجا کاری به حیث قضیه و این همانی بین موضوع و محمول نداریم. چون در سیر منطقی بحث ما نیست. این مطلب مطلبی است که آقا ضیاء عراقی در مباحث اصول این مطلب را بیان و آثاری را بر آن مترتب کرده است.
🔸حال اگر آن امر سوم که می خواهد اثر اتحاد را ایجاد کند از جنس طرفین اتحاد باشد (مستقل باشد) لازم می آید که سه شئ مستقل داریم که دوباره باید دو موجود دیگری باشد که بین آنها ربط ایجاد کنند و اگر آنها هم مستقل باشند آنگاه پنج موجود مستقل داریم که سه موجود دیگر باید بین آنها ربط ایجاد کنند و این مسئله بداهتا باطل است.
🔸علامه در اینجا نمی گوید که تسلسل ایجاد می شود. چون که بطلان تسلسل خودش برهان می خواهد و یک مسئله اختلافی است. علامه می گوید بدیهی است که در اینجا فقط یک انسان و یک ضحک است و ربطی بین آن دو وجود دارد.
🔸پس موجود سومی در خارج داریم که ربط بین مستقلات را در خارج ایجاد می کند و خودش هم از جنس طرفین نیست و وجودش فی غیره است و به تعبیر مرحوم مظفر وجودها متقومه بطرفیها.
🔸حال در هر کجا که این ملاک (اتحاد) وجود داشته باشد، یا باید یکی از آن دو، خودش ربط به دیگری باشد و استقلال نداشته باشد، یا اینکه اگر طرفین مستقل هستند، نیاز به ربط وجود دارد. حال چه در ذهن باشد و چه در هر کدام از مراتب واقعیت هستی.
🔸علامه در توضیح این برهان اینجا مثال از «الانسان ضاحک» می زند که از مفاهیم ماهوی هستند و در مورد آنها می گوییم که ذهن در این مفاهیم، مطابق با واقع است. اما ایشان مثلا به «الانسان ممکن» مثال نمی زند. چون در آن مفاهیم انطباق را همانند مفاهیم ماهوی نمی توان به راحتی تبیین کرد.
🔸البته باید توجه داشت که نمی خواهیم بگوییم که همه مفاهیم در ذهن این ویژگی را دارند که مستقل باشند، بلکه می توان مفاهیم دیگری داشت که از جنس ضحک و انسان، نیستند.
🔸آیت الله مصباح در بحث اثبات وحدت خارجی وجود از طریق اشتراک معنوی به علامه اشکال کرد که در مفاهیم فلسفی نمی توان از اشتراک مفهومی، وحدت خارجی را بدست آورد. به خلاف مفاهیم ماهوی. اما در اینجا که علامه با مفاهیم ماهوی کار می کنند باز هم ایشان اشکال می کنند که مثلا «ضحک» آنگونه که در ذهن است در خارج نیست. ریشه اشکال آقای مصباح خلط بحث اینجا با مباحث منطقی حمل هوهو و ذوهو است.
🔸این تفسیر از علامه را آقای ابراهیمی دینانی نیز بیان کرده است. و از شاگردان علامه فقط حضرت آیت الله حسن زاده آملی این برهان را بیان کرده اند. این مطلب را که بحث در مورد دو مستقل است که با هم ربط دارند، بیان کرده اند.
📚صوت تدریس بدایه سال89
#پای_درس_استاد #فلسفه #وجود_رابط #در_محضر_علامه #استاد_علی_فرحانی
@almorsalaat
♨️ #مجموعه_جلسات اعتبار و نظام عقلا
🔰استاد علی فرحانی
🔸استاد علی فرحانی در جلسات ابتدایی تدریس بخش «استصحاب» کتاب رسائل به مناسب بررسی «اماره یا اصل» بودن استصحاب، در شانزده جلسه نکات مهمی درباره مسئله «نظام عقلا» و «اعتبار» مطرح نمودند.
ایشان در این جلسات با شروع از مسئله «انواع حجیت» و تحقیق مسئله «حجیت لغوی» به بررسی محیط تشریع و جایگاه آن در نظام عقلا پرداختند.
با توجه به اینکه محیط تشریع زیر مجموعه نظام عقلا است، ابتدا باید قوانین حاکم بر نظام عقلا و ملاک «تحصّص» و حصّه بندی های عقلایی را مشخص نماییم و با رعایت قوانین حاکم، قوانین اختصاصی هر یک از حصه را تعیین کنیم.
🔸استاد علی فرحانی توجه به احکامی که «تطابقت علیه آراء العقلاء کافةً» هستند را در بررسی نظام عقلا ضروری می دانند. «عقلاء بما هم عقلاء» با توجه به اغراض عقلایی محیط خود را «حصّه بندی» می کنند. در هر حصه ای عقلا برای افراد خاصی «اهلیّت و شأنیّت جعل و اعتبار» قائل هستند و آن ها را زعیم سایر افراد می دانند. پس از اینکه عقلا حصه ای را معتبر دانسته و برای شخصی شأنیت اعتبار در آن حصه را پذیرفتند، در این هنگام می توانیم احکام آن حصه را بررسی نماییم و «شرع» هم یکی از این حصّه های عقلایی است.
🔸با توجّه به اینکه در هر یک از حصّه ها مسئله «جعل و اعتبار» مطرح است، استاد به بررسی مسئله «حقیقت اعتبار» می پردازند. ایشان با توضیح مسئله «فعل اختیاری» و مراتب آن، نسبت «فعل اختیاری» با «اعتبار» را توضیح می دهند. ایشان در بررسی «فعل اختیاری»، مسئله «غرض» و نقش آن در «فاعلیّت بالقصد» را مطرح می نمایند و پس از آن وارد بحث «حقیقت اعتبار» و «اعطاء حد شیء إلی شیء آخر» می شوند.
🔸ایشان با بررسی تقریر شهید مطهری و آیت الله مصباح از فرمایش علامه طباطبائی و بررسی نظر مختار این دو بزرگوار نشان می دهند که آنچه به عنوان «اعتبار» مطرح نموده اند، همان «ضرورت بالقیاس» است و اگرچه تقریر شهید مطهری از دیدگاه علامه به فرمایشات ایشان نزدیک تر است ولی باز هم اشکالات متعددی به این تقریر وارد است.
🔸با بررسی کلام علامه در اعتبار مشخص می شود که ایشان این بحث را از مسئله «فاعل بالقصد» شروع کرده است و با توجه به اینکه در فعل اختیاری «نفس» دخالت دارد، برای شناخت صحیح حقیقت اعتبار ابتدا باید «نفس» و ویژگی ها و احکام آن را بررسی نماییم.
🔰معرفی از: حجت الاسلام مقدسی
📌همینطور که بیان شد، استاد در این جلسات بحث را از موضوع حجیت، شروع می کنند و پس از بیان مسئله"تحصص"های عقلایی بحث را ادامه می دهند. استاد، بحث تحصص های عقلایی را در ابتدای کتاب قطع و ظن بیان کرده اند. لذا برای تسهیل در یادگیری این بحث، بحث تحصص های عقلایی را که جلسات 3 تا 6 (4جلسه) قطع و ظن است، در ابتدای این جلسات قرار داده ایم که در مجموع این جلسات، 20 جلسه می باشد.
⬇️لینک دانلود صوت جلسات👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/maaref/etebar-v-oghala/
#پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی #اعتبار #اصول #اندیشه_مطهر #در_محضر_علامه #فلسفه
@fater290
🌐تراکم ظنون در مکتب شیخ انصاری
🔰استاد علی فرحانی
🔸یکی از شاخصه های اصلی نظام استنباطی شیخ انصاری (ره)، مبنای #تراکم_ظنون است. استاد علی فرحانی در ضمن تدریس رسائل و مکاسب، این مبنا را تبیین و بر مواردی تطبیق کرده اند.
🔸قابل توجه است که موضع اصلی بحث از این مبنا، علم اصول است و شیخ انصاری در کتاب رسائل خود ادله آن را بیان و نسبت آن را با قول به انسداد و حجیت قول موثوق به، مشخص کرده اند.
🔸در ادامه برخی از صوت های استاد در این موضوع را می شنوید. این مجموعه در حال تکمیل است.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🔹بحثی سندی در ادله خیار مجلس و توضیح مبنای تراکم ظنون
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/fegh/tarakome-zonoom/bahsi-sanadi-dar-adelle-khiare-majles-v-mabnaye-tarakome-zonoon.mp3
🔹توضیحی پیرامون مبنای تراکم ظنون
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/fegh/tarakome-zonoom/tarakomezonoonesheikh@almorsalat.mp3
🔹توثیق روایات بر اساس مبنای تراکم ظنون و توثیق روایت "الناس مسلطون"
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/fegh/tarakome-zonoom/tosighe-revayat-bar-asase-mabnaye-tarakome-zonnon-v-%20tosighe-revayate-saltanat@almorsalat.mp3
🔹توثیق روایت "انما یحلل الکلام" بر اساس مبنای تراکم ظنون
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/audio/fegh/tarakome-zonoom/tosighe-revayte-ennama-yohallel-bar-asase-tarakome-zonoon@almorsalat.mp3
#پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی #اصول #شیخ_انصاری
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
💢 صوت #مجموعه_دروس الموجز و اصول الفقه
🔰استاد علی فرحانی
✅✅✅
💠تدریس کتاب الموجز آیت الله سبحانی
🔸قم، مدرسه حقانی، 86-87
🔹محدوده: کل کتاب
👈 تعداد:133
👇👇
🆔 http://ostadfarhani.ir/morsalat/doroos/osul/almoojaz/almoojaz-haghani-86-87-kamel/
✅✅✅
💠 تدریس کتاب اصول الفقه مرحوم مظفر
🔸قم، مدرسه حقانی، 87-88
🔹محدوده:از ابتدای کتاب تا ابتدای اجتماع امر و نهی
👈 تعداد: 137
👇👇
🆔 http://ostadfarhani.ir/morsalat/doroos/osul/osulefiqh-mozafar/osul2-haghani-87-88/
✅✅✅
💠 تدریس کتاب اصول الفقه مرحوم مظفر
🔸 قم، مدرسه حقانی، 88-89
🔹 محدوده: از اجتماع امر و نهی تا پایان کتاب
👈 تعداد:121
👇👇
🆔 http://ostadfarhani.ir/morsalat/doroos/osul/osulefiqh-mozafar/osul3-haghani-88-89/
#اصول
#پای_درس_استاد
@fater290
المرسلات
💢 صوت #مجموعه_دروس الموجز و اصول الفقه 🔰استاد علی فرحانی ✅✅✅ 💠تدریس کتاب الموجز آیت الله سبحانی 🔸
با سلام
اگر دوره الموجز و اصول فقه استاد فرحانی به خوبی استماع شود و تقریر نوشته شود و مراجعات انجام شود، بخش زیادی از مسیر تحصیل علم اصول طی می شود.
البته سعی کنید که در گوش دادن آن عجله نکنید و تلاش کنید که همه مطالب را جذب کنید. در غیر اینصورت علاوه بر اتلاف وقت، موجب دوباره کاری و یا خستگی می شود.
در این مجموعه علاوه بر آموزش اصول فقه، به حمل شایع، روش صحیح تحصیل نیز آموزش داده شده است و اگر استقامت بورزید و تا پایان جلسات را کار کنید، عادت تحصیل شما هم تغییر خواهد کرد و بعد از آن به روش صحیح ادامه تحصیل می دهید. همچنین از سردرگمی تحصیلی خارج می شوید و ادامه مسیر تحصیل برایتان واضح و مشخص خواهد شد.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی #اصول
@fater290
🔅 #معرفی_کانال
🔹کانال طلبه خارجی (تاملات و تجربیات یک طلبه خارجی)
🔸این کانال متعلق به یکی از برادرهای طلبه است که در یکی از کشورهای اروپایی زندگی کرده و چندسالی است که برای تحصیل علوم حوزوی به ایران آمده است.
🔸یادداشتهای بسیار خوبی خصوصا در مورد #تمدن_غربی می نویسند. لینک برخی از یادداشت های ایشان که به نظرم مفید بود رو در ادامه👇 می گذارم.
📌توهم آزادی
eitaa.com/talabekhariji/187
📌بعضی افق دیدها
eitaa.com/talabekhariji/180
📌توهم و غرب زدگی
eitaa.com/talabekhariji/179
🌐لینک عضویت در کانال👇
https://eitaa.com/talabekhariji
https://eitaa.com/talabekhariji
#پیام_شما 👆👆
🔸استاد در این فایل، چیستی و چرایی استنباط را به تفصیل بیان کردند. اما در مورد چگونگی تحصیل ملکه استنباط، چون وقت جلسه به پایان رسید و این جلسات ادامه پیدا نکرد، توضیح مختصری بیان کردند. جهت تفصیل این مطلب به بخش سوم از مجموعه #طلبه_موفق خصوصا مباحث مربوط به روش کسب دارایی علمی و سیر محتوایی مراجعه فرمایید.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
#پیام_شما 👆👆
⚡️آنچه که در برنامه ریزی مهم است این است که اولا #قواعد کلی مدیریت و برنامه ریزی را یادبگیریم و سپس با رعایت 1- #واقع_بینی نسبت به خودمان و پیرامون 2- #اعتدال، قواعد را در مورد خودمان #بومی_سازی کنیم.
⚡️خوب است که صوت های بخش اول و دوم از مجموعه #طلبه_موفق را با دقت گوش کنید.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
المرسلات
🎥 #ببینید 💢وجود رابط از دیدگاه امام خمینی و علامه طباطبایی 🔰استاد علی فرحانی 📌بخشی از ۴مین جلسه
#معرفی_کتاب
📚 العمل الضابط فی الرابطی و الرابط
🔰علامه حسن زاده آملی
🔸این کتاب یکی از کتب مناسب جهت مراجعه در بحث وجود رابط است. ایشان در این کتاب، همان برهان علامه طباطبایی بر اثبات وجود رابط را تقریر کرده اند.
⬇️لینک دانلود👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/lib/hasanzadeh/jaal-v-vojoode-rabet.pdf
#کتابخانه_مجازی #فلسفه
@fater290
المرسلات
🎥 #ببینید 💠آشنایی با کتب و آثار عرفا 🔰استاد علی فرحانی #عرفان #پای_درس_استاد @fater290
#معرفی_کتاب
📚 شرح مقدمه قیصری بر فصوص الحکم
🔰مرحوم سید جلال آشتیانی
🔹فصوص الحکم، معروف ترین اثر محیی الدین عربی در موضوع عرفان نظری است. شرح قیصری بر این کتاب از مهمترین کتب درسی این رشته است. قیصری مقدمه مهمی بر این شرح نگاشته اند که در واقع الفبای عرفان است. استاد در فیلم فوق👆، در ضمن معرفی برخی کتب عرفانی بیان کردند که شرح مرحوم آشتیانی بر مقدمه قیصری برای شروع در یادگیری عرفان نظری، کتاب خوبی است.
⬇️لینک دانلود کتاب👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/lib/s.jalal/sharhe-moghaddame-gheisari.pdf
#کتابخانه_مجازی #عرفان
@fater290
💢در حوزه علمیه باید همه ابعاد اسلام تعلیم داده شود
🔰امام خمینی (ره)
✅اسلام همان طورى كه ابعاد مختلفه دارد به حَسَب ابعادى كه انسان دارد اسلام براى انسان آمده است، براى انسان سازى آمده است، قرآن كتاب انسان سازى است- همان طورى كه قرآن ابعاد مختلفه دارد حَسَب ابعادى كه انسان دارد، علما هم بايد ابعاد مختلفه داشته باشند در تعليم، حَسَب ابعادى كه اسلام دارد و حَسَب ابعادى كه انسان دارد. البته يك نفر نمى تواند همه اين ابعاد را جوابگو باشد؛ لكن يك حوزه مركب از ده هزار نفر يا حوزه هاى مركب از- مثلًا- سى هزار نفر، اينها مى توانند دسته دسته باشند و هر دسته اى يك بُعدى را اداره بكند: يكى جهات عقلى را، يكى جهات سياسى را، يكى جهات اينهايى كه همه در اسلام است؛ همه اين جهات در اسلام هست و بايد حوزه ها آن طور باشند، مجهز بشوند و همان طورى كه [در] اسلام ابعاد مختلفه هست، حوزه ها هم ابعاد مختلفه داشته باشد: اشخاص مختلف براى هدايت مردم. و اگر چنانچه از اين حوزه ها اشخاص صحيح و اشخاص به درد بخور، از اين حوزه ها بلند نشود، جاى ديگر ما توقع بايد نداشته باشيم. بايد اينها همين طورى كه فقه را و انحاى فقه را تعلم و تعليم مى كنند، ساير موارد اسلام را، ساير ابعاد اسلام را هم بايد تحصيل بكنند و بايد تدريس بكنند، و اشخاص ارزنده را بار بياورند تا مردم را ارشاد و هدايت بكنند.
📚 صحیفه ج۶ص۴۰۱
#حوزه_علمیه #در_مدرسه_امام_خمینی
@fater290
#پیام_شما 👆👆
متن مکالمه با یکی از طلاب در مورد سیر درسی و روش تحصیل و مطالعات جنبی
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
♨️ #تدریس #فلسفه: کتاب نهایه الحکمه
🔰استاد علی فرحانی
استاد علی فرحانی در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ تدریس این کتاب را در مدرسه فیضیه شروع و تا پایان مرحله اول را تدریس کردند.
⬇️لینک دانلود صوت جلسات👇
http://ostadfarhani.ir/morsalat/doroos/falsafe/nehaye-feyzie-96-97-azebtedatatashkik/
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌀چند ویژگی مهم این تدریس:
1⃣دفاع از علامه
فلاسفه معاصر همچون حضرات آیات مصباح، جوادی و فیاضی در حواشی و شروح خود نقدهایی را به نظام فلسفی علامه وارد کرده اند. استاد در تدریس های فلسفی خود، خصوصا کتاب بدایه و نهایه، از نظرات علامه دفاع و نقدها را پاسخ می دهند.
2⃣شروع از علم حصولی
بر اساس عبارات مختلف علامه در بدایه و نهایه و اصول فلسفه، بدست می آید که علامه، نظام فلسفی خود را با علم حصولی شروع می کنند و علم حسی را معصوم و کاشف واقع می دانند. استاد این مطلب را نیز در این کتاب تقریر و سایر دیدگاه ها را نقد می کنند.
3⃣اصالت وجود
اصالت وجود را می توان اصلی ترین مبنای حکمت متعالیه دانست. اما تقریر این مسئله و برهان و نتایج آن دچار اختلافات فراوانی است. استاد این مسئله را بر اساس سیر ریاضی تقریر و بیان می دارند که از دیدگاه علامه، ماهیت، ذهنی محض می شود. این مبحث یکی از مهمترین مباحثی است که در این تدریس به آن پرداخته شده است.
4⃣تشکیک
در دیدگاه علامه، تشکیک از لوازم اصالت وجود و نفی ماهیت است. استاد این مسئله را به خوبی تبیین و اشکالات را پاسخ می دهند. مسئله جمع بین وحدت و کثرت، نسبت ممکنات و وجود، ربط شدن ممکنات در این موضوع مورد بحث قرار می گیرد.
5⃣مفاهیم پس از اصالت وجود
از مسائل مهم پس از اصالت وجود، سرنوشت ماهیت و سایر مفاهیم و نحوه حکایتگری و نسبت آنها با واقع است. این مبحث از مهمترین موضوعات این تدریس است که استاد در مباحثی همچون تخصص (از فروعات تشکیک) و نفس الامر به آن میپردازند.
6⃣جمع فرع اول و دوم
آیت الله مصباح و فیاضی معتقدند که فرع اول و دوم اصالت وجود با هم ناسازگار است. استاد تبیین می کنند که این دو فرع صحیح و سازگار و از لوازم اصالت وجود هستند.
🔰محسن ابراهیمی ۹۹/۵/۲۲
⬇️دانلود پی دی اف کتاب نهایه👇
mktba.net/library.php?id=10803
#فلسفه #پای_درس_استاد #در_محضر_علامه
@almorsalaat
#متن_گفتار
♨️پله پله تا ملاقات خدا
👈مبانی و الگوی ساخت تمدن اسلامی و تولید علوم انسانی اسلامی از نگاه امام خمینی و علامه طباطبایی
🔰گفتاری از استاد علی فرحانی
📌استاد در این گفتار بیان می دارند که یکی از مهمترین مولفه های ایجاد تمدن اسلامی، تولید علوم انسانی اسلامی است و بر این اساس، الگوی تولید علوم انسانی اسلامی را تشریح می کنند.
⬇️لینک دانلود #متن👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/morsalat/neveshteh/pelle-pelle-ta-molaghate-khoda.pdf
#پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی #علوم_انسانی_اسلامی #تمدن_اسلامی
@almorsalaat
#پیام_شما 👆👆
🔺فرمایش استاد مطهری در مورد ننوشتن در سر کلاس، به این معنا نیست که هیچ چیزی سر کلاس نوشته نشود. بلکه به این معناست که نباید همه ذهن معطوف به نوشتن شود و توجه به محتوا از بین برود.
🔺علاوه بر اینکه گاهی برای رسیدن به یک حالت جدید، باید تمرین کرد. و خسته نشد.
🔺مهم این است که انسان با تمرین و تکرار، نسبت به خودش شناخت پیدا کند و بتواند قواعد را با رعایت اهم و مهم بر خودش تطبیق دهد. باید نتیجه حاصل شود و افراد با هم متفاوتند.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
#پیام_شما 👆👆
🔹تدریس الموجز استاد علی فرحانی، ویژگی های متعددی دارد و خوب است که شروع کنید و جلساتی را کار کنید. چند ویژگی شاخص این جلسات را خلاصه عرض می کنم:
👈ایجاد دید کامل و محتوایی و نظام مند به علم اصول
👈تبیین مفهومی تمامی مباحث علم اصول
👈بیان ثمرات مسائل مختلف علم اصول و ایجاد ارتباط بین آنها و بیان چگونگی تاثیر گذاری مسائل بر یکدیگر
👈تبیین برخی از مبانی اندیشه اجتهادی امام خمینی؛ به گونه ای که این جلسات را میتوان مقدمه یادگیری نظام اجتهادی امام نامید.
👈بیان نکات روشی در تحصیل علم. همانند تقریر نویسی، مباحثه، تفکر، مطالعه و ...
👈دقت بر متن کتاب و استخراج محتوا از متن و این سبب یادگیری کار با متون علمی می شود.
👈بیان نکاتی از معارف دین از نگاه امام و علامه طباطبایی به مناسبت مباحث یا سوالات افراد کلاس
📌خیلی از این مزایا، مبتنی بر این است که شما یک دوره کامل این جلسات را کار کنید.
#مشاوره_تحصیلی_مجازی
@fater290
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
💢 نکاتی در مورد #بطلان #حدوث_دهری و استفاده ناصحیح از حدوث دهری در تبیین و توجیه برخی از معارف دین
🔰استاد علی فرحانی
⚡️استاد این بحث را به مناسبت عبارتی از حضرت امام در ضمن تدریس کتاب مناهج بیان کرده اند.
#پای_درس_استاد #استاد_علی_فرحانی #فلسفه #در_مدرسه_امام_خمینی #مناهج
@fater290
⚡️ #تهذیب_نفس برای طلاب، #واجب_عینی است.
🔰امام خمینی (ره)
🔺اول كار اين است كه ما خودمان را تهذيب كنيم؛ به طورى كه ما وقتى كه اسم خودمان را «روحانى» گذاشتيم؛ الهى باشيم، روحانى باشيم. عرضه بكنيم خودمان را به دنيا، بگوييم كه ما اشخاصى هستيم كه روحانى هستيم و مربى جامعه هستيم. اگر از مربى جامعه خداى نخواسته يكوقت- يك چيز خلاف ديدند خوب، چه خواهد شد؟ اين خواهد شد كه خداى نخواسته اگر زياد شد، خوب روحانيت شكست مى خورد. شكست روحانيت، شكست اسلام است. يعنى آنى كه اسلام را تا اينجا آورده است روحانيين بوده اند. آنى كه اسلام را، همه احكام اسلام را ضبط كرد و جمع كرد و ترويج كرد همين قشر روحانى است. اگر خداى نخواسته از ما يك چيز خلافى ببينند، كم كم زياد و زياد، يكوقت به آنجا برسد كه مردمْ ما را بر خلاف مسير اسلام ببينند و به ما پشت بكنند. آن روزى كه مردم به شما پشت كردند و خداى نخواسته- خدا نياورد يك همچو روزى را- آن روز است كه اسلام از دست ما خواهد رفت. بنا بر اين، يك تكليف الهى بزرگ معيّناً بر هر يك از ماست. يك تكليف الهى به طور وجوب عينى بر همه افراد ما طلبه ها و روحانيين است و آن حفظ خودمان؛ كه يكوقت قدم خلاف نگذاريم؛
📚صحیفه امام، ج۱۰ ص۲۴
#در_مدرسه_امام_خمینی #اخلاق_و_عرفان
@fater290
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻انتشار برای اولین بار:
🎬 بازدید آیتالله مصباحیزدی از نمایشگاه ملیتا در جنوب لبنان در سال ۹۶
◻️ بازدید آیت الله مصباح یزدی از نمایشگاه ملیتا در جنوب لبنان به مناسبت سالروز پیروزی حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه
@mesbahyazdi_ir
@HawzahNews
@fater290