🎁 به زودی ،پخت #نان_خانگی سالم در منزل آموزش داده خواهد شد .
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
🎁 قول داده بودیم روش پخت #نان_خانگی با آرد کامل گندم رو آموزش بدیم .
👌 این هم یک دستور عالی برای پختن نانی سالم و خوشمزه
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
🌾دستور پختن #نان_خانگی با آرد کامل :
1️⃣ ۱ کیلو آردگندم
2️⃣ ۷۰۰ گرم آب
3️⃣ ۲۲ گرم نمک طبیعی
4️⃣ خمیر مایه ،حالت اول : مخمر خشک ۵ گرم
حالت دوم : خمیر ترش ۵ روزه ،حدود ۵۰ الی ۷۰ گرم
حالت سوم: مخمر خشک ۳ گرم +خمیر ترش یک روزه که از شب قبل درست میکنید ۱۰۰ گرم
💢 همه ی مواد رو باهم ترکیب میکنیم تا خمیر نرمی به دست آید.
✅ مدت استراحت خمیر را حداکثر سه ساعت در نظر بگیرید ،استراحت بیش از حد باعث در رفتن خمیر ( پارگی ) میشود.
🖥 در ادامه با گذاشتن روش تهیه ی خمیرترش خانگی ، نحوه ی چانه گیری و پهن کردن آن آشنا میشوید.
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
🌾تولید #خمیر_مایه طبیعی در ۵ روز 🌾
1️⃣ مرحلهی اول: به میزان مساوی از آرد و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید ( پیشنهاد ما ۵۰ گرم آب و ۵۰ گرم آرد می باشد ) آنها را خوب هم بزنید.
2️⃣ مرحلهی دوم: روی کاسه را با یک حوله به صورت شل و آزاد بپوشانید و ظرف را در دمای اتاق قرار دهید. نگه داشتن ترکیب در محیطی که اندکی گرم است ،توصیه میشود.
3️⃣ مرحله سوم: دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر به ظرف سر بزنید و یک یا دو قاشق غذاخوری آرد و آب به طور مساوی به آن اضافه کنید.
با این کار شما به مخمرهای خودتان غذا میدهید
بعد از ۳ الی ۵ روز، مایه خمیر شما شروع به حباب زدن میکند که نشانهی خوبی است.
چیزی که باعث پف کردن نان میشود در واقع همین گازها هستند.
بعد از روز پنجم مایه خمیر شما باید حدود ۲ برابر حجم اولیه بزرگ و آمادهی استفاده شده باشد.
🔴 ادامه ی مطلب در پست بعدی
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
✅ یکی از راههای مطمئن شدن از آمادگی #خمیر_مایه،
انداختن کمی از آن داخل یک لیوان آب است.
اگر خمیر روی سطح آب ایستاد یعنی آمادهی استفاده است.
💯 پیشنهاد میشود به ازای هر کیلو آرد، حدود ۱۰۰ گرم خمیرمایه خمیر ترش خانگی استفاده کنید.
💦 اگر از تمام خمیر ترش استفاده نمیکنید، میتوانید طبق روال قبل، مابقی آن را روزانه با آب و آرد تغذیه کنید، یا آن را در یخچال قرار دهید و هفتهای یک بار به آن آب و آرد اضافه کنید.
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
❌نمونه خمیری که هنوز نیاز به ورز دادن و حتی افزودن مقداری آرد دارد.
✅ در این فیلم مشاهده میکنید خمیر در هنگام کشیدن ، در میرود لذا هنوز به ورز دادن و افزودن مقداری آرد ادامه دهید تا به کیفیت مطلوب در زمان کشش برسید.
✅نکته مهم و تکنیکی :
در زمان آماده سازی خمیر و ورز دادن آن می توانید ظرف آبی را در کنار خود قرار دهید و مرتب دست خود را با آن خیس کنید تا در زمان ورز دادن و کار با خمیر ، خمیر به دست شما نچسبد.
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
چه زمانی خمیر آماده استراحت می شود و دیگر نیازی به افزودن آرد و آب و ورز دادن نمی باشد؟
در ورز دادن خمیر باید تا زمانی ادامه بدهید که اصطلاحا خمیر کش بیاورد
( به صورتیکه که در فیلم بالا مشاهده میکنید)در واقع زمانیکه خمیر را با دست میکشید از هم جدا نشود و در نرود...
در پست قبلی نمونه خمیری که هنوز نیاز به ورز دادن دارد را گذاشتیم.
✅ پیشنهاد میکنیم در شروع کار خمیر را کمی سفت تر آماده کنید تا در هنگام پهن کردن چانه ، به مشکل برنخورید
و به مرور و در دفعات بعد ،کم کم خمیر را شل تر آماده کنید ،چرا که هرچقدر خمیر شل تر باشد نان نرم تری خواهیم داشت.
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
🌾کیفیت خمیر بعد از یک ساعت و نیم استراحت
✅ ور آمدگی مطلوب و لانه زنبوری شدن خمیر
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
13.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
🌾آموزش روش چانه گیری👆👆👆 🌾
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz
17.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#به_عشق_مولا_علی_علیه_السلام
🌾آموزش روش پهن کردن چانه👆👆🌾
#نان
#انجمنتغذیهوسلامتاستانالبرز
@anjoman_alborz