eitaa logo
انجمن البرز
254 دنبال‌کننده
393 عکس
63 ویدیو
2 فایل
🍎انجمن تغذیه و سلامت استان البرز 🔸بهداشت و سلامت 🔸روش های تغذیه‌ی سالم 🔸روش درمان به سبک سنتی 🔸و... #اگرسلامتی‌فرزندانتان‌برایتان‌مهم‌است‌به‌ما‌بپیوندید 💠 🆔 @anjoman_alborz20 نظرات،پیشنهادات،انتقادات
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام دوستان در پست های قبلی با چند مورد از مواد افزودنی و عوارض آنها که در قالب پروژه ی غنی سازی آرد و اجرا شده ، آشنا شدیم . امروز هم با معرفی دو ماده ی افزودنی دیگر در خدمتتان هستیم . 💞 با ما همراه باشید @anjoman_alborz
🤔آهنی که به آرد می زنند چیست؟ 💢 آهنی که در آسیاب به آرد اضافه می شود پرمیکس نام دارد و ترکیبی است از 👇👇👇👇 فروس سولفات 👈 مصرف زیاد آن موجب تهوع، درد معده شدید، اسهال خونی و استفراغ می شود. اسید فولیک 👈 مصرف زیاد آن عوارض زیادی برای انسان ایجاد می کند.عوارضی مثل اسهال ، جوش های پوستی و اختلالات خواب و... نشاسته ذرت 👈 باعث ایجاد نفخ و گاز معده می‌شود و هضم و جذب مواد غذایی را به تاخیر می‌اندازد. @anjoman_alborz
⛔️ استفاده از جوش شیرین در تولید نان ، اثرات زيان بار فراواني به دنبال دارد. 💢 عوارض استفاده از جوش شیرین 👇 1⃣ جوش شيرين با اختلال در جذب آهن ، موجب كم خوني ميشود. 2⃣ جوش شيرين به تنهايي يك ماده ی قليايي است و موجب بالا رفتن pH محيط دستگاه گوارش شده و هضم و جذب را با مشكل مواجه مي سازد و در اصل بخش عمده اي از اثرات منفي اين ماده مربوط به اين پديده است. 3⃣ جوش شيرين مانع جذب كلسيم و درنتیجه باعث پوکی استخوان می شود. 4⃣ جوش شيرين داراي مقدار زيادي يون سديم است كه در بيماري هاي قلبي و عروقي موجب تشديد اين بيماري ها مي شود. ✅ در بسياري از كشورهاي دنيا با به اثبات رسيدن اثرات منفي جوش شیرین ، مصرف آن محدود و گاه ممنوع گرديده است. @anjoman_alborz
🎁 به زودی ،پخت سالم در منزل آموزش داده خواهد شد . @anjoman_alborz
🎁 قول داده بودیم روش پخت با آرد کامل گندم رو آموزش بدیم . 👌 این هم یک دستور عالی برای پختن نانی سالم و خوشمزه @anjoman_alborz
🌾دستور پختن با آرد کامل : 1️⃣ ۱ کیلو آردگندم 2️⃣ ۷۰۰ گرم آب 3️⃣ ۲۲ گرم نمک طبیعی 4️⃣ خمیر مایه ،حالت اول : مخمر خشک ۵ گرم حالت دوم : خمیر ترش ۵ روزه ،حدود ۵۰ الی ۷۰ گرم حالت سوم: مخمر خشک ۳ گرم +خمیر ترش یک روزه که از شب قبل درست میکنید ۱۰۰ گرم 💢 همه ی مواد رو باهم ترکیب میکنیم تا خمیر نرمی به دست آید. ✅ مدت استراحت خمیر را حداکثر سه ساعت در نظر بگیرید ،استراحت بیش از حد باعث در رفتن خمیر ( پارگی ) میشود. 🖥 در ادامه با گذاشتن روش تهیه ی خمیرترش خانگی ، نحوه ی چانه گیری و پهن کردن آن آشنا میشوید. @anjoman_alborz
🌾تولید طبیعی در ۵ روز 🌾 1️⃣ مرحله‌ی اول: به میزان مساوی از آرد و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید ( پیشنهاد ما ۵۰ گرم آب و ۵۰ گرم آرد می باشد ) آن‌ها را خوب هم بزنید. 2️⃣ مرحله‌ی دوم: روی کاسه را با یک حوله به صورت شل و آزاد بپوشانید و ظرف را در دمای اتاق قرار دهید. نگه داشتن ترکیب در محیطی که اندکی گرم است ،توصیه میشود. 3️⃣ مرحله سوم: دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر به ظرف سر بزنید و یک یا دو قاشق غذاخوری آرد و آب به طور مساوی به آن اضافه کنید. با این کار شما به مخمرهای خودتان غذا می‌دهید بعد از ۳ الی ۵ روز، مایه خمیر شما شروع به حباب زدن می‌کند که نشانه‌ی خوبی است. چیزی که باعث پف کردن نان می‌شود در واقع همین گازها هستند. بعد از روز پنجم مایه خمیر شما باید حدود ۲ برابر حجم اولیه بزرگ و آماده‌ی استفاده شده باشد. 🔴 ادامه ی مطلب در پست بعدی @anjoman_alborz
✅ یکی از راه‌های مطمئن شدن از آمادگی ، انداختن کمی از آن داخل یک لیوان آب است. اگر خمیر روی سطح آب ایستاد یعنی آماده‌ی استفاده است. 💯 پیشنهاد میشود به ازای هر کیلو آرد، حدود ۱۰۰ گرم خمیرمایه خمیر ترش خانگی استفاده کنید. 💦 اگر از تمام خمیر ترش استفاده نمی‌کنید، می‌توانید طبق روال قبل، مابقی آن را روزانه با آب و آرد تغذیه کنید، یا آن را در یخچال قرار دهید و هفته‌ای یک بار به آن آب و آرد اضافه کنید. @anjoman_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌نمونه خمیری که هنوز نیاز به ورز دادن و حتی افزودن مقداری آرد دارد. ✅ در این فیلم مشاهده میکنید خمیر در هنگام کشیدن ، در میرود لذا هنوز به ورز دادن و افزودن مقداری آرد ادامه دهید تا به کیفیت مطلوب در زمان کشش برسید. ✅نکته مهم و تکنیکی : در زمان آماده سازی خمیر و ورز دادن آن می‌ توانید ظرف آبی را در کنار خود قرار دهید و مرتب دست خود را با آن خیس کنید تا در زمان ورز دادن و کار با خمیر ، خمیر به دست شما نچسبد. @anjoman_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه زمانی خمیر آماده استراحت می شود و دیگر نیازی به افزودن آرد و آب و ورز دادن نمی باشد؟ در ورز دادن خمیر باید تا زمانی ادامه بدهید که اصطلاحا خمیر کش بیاورد ( به صورتیکه که در فیلم بالا مشاهده میکنید)در واقع زمانیکه خمیر را با دست میکشید از هم جدا نشود و در نرود... در پست قبلی نمونه خمیری که هنوز نیاز به ورز دادن دارد را گذاشتیم. ✅ پیشنهاد میکنیم در شروع کار خمیر را کمی سفت تر آماده کنید تا در هنگام پهن کردن چانه ، به مشکل برنخورید و به مرور و در دفعات بعد ،کم کم خمیر را شل تر آماده کنید ،چرا که هرچقدر خمیر شل تر باشد نان نرم تری خواهیم داشت. @anjoman_alborz