اشپزی خاص
🔷 #کیک_خیس_ترکیه
شکر و روغن مایع و شیر از هر کدام 1/5 لیوان
آرد 2 لیوان
تخم مرغ 3 عدد
پکینگ پودر 10گرم
وانیل 1/2قاشق چ
پودر کاکائو 4 ق غ سر پر یا 50 گرم
فر رو از قبل با دمای 180 گرم کنید
ابتدا شکر و روغن مایع و شیر و پودر کاکائو رو در یه ظرفی خوب هم بزنین و یه لیوان از مواد رو کنار بزارین که بعدا به عنوان سس روی کیک استفاده میشه.
تخم مرغ هارو یه دونه یه دونه اضافه کنید و خوب با همزن بزنین.آردوپکینگ پودر و وانیل را سه بار الک کرده وبه مواد اضافه میکنیم.مواد رو داخل یه ظرف از قبل چرب شده بریزید و داخل فر بزارید تا 45 دقیقه بپزد .کیک رو داغ داغ بیرون بیارید و ببرید. سس از قبل آماده شده رو روی کیک داغ بریزید. منتظر بمانید کیک سرد شود و سس کاملا جذب کیک شود.
بعد کیک رو تزیین و سرو کنید.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_کیک_پسته
مواد لازم📝
4 عدد تخم مرغ
1 پیمانه شکر
1/2 پیمانه شیر
2 پیمانه آرد
1 پیمانه پودر پسته
3/4 پیمانه روغن مایع
1/2 قاشق چای خوری وانیل
2 قاشق چای خوری بکینگ پودر
✍️طرزتهیه:
کیک پسته ، ابتدا آرد و بکینگ پودر را باهم ترکیب کرده ، ۳ بار الک می کنیم و کنار می گذاریم . فر را هم با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود .
تخم مرغ ها را به همراه شکر و وانیل داخل کاسه ای ریخته و با همزن برقی آنقدر می زنیم تا کرم رنگ و یک دست شود . سپس روغن مایع و شیر را هم اضافه کرده و به وسیله لیسک و یا همزن دستی با دیگر مواد مخلوط می کنیم .
حالا ترکیب مواد خشک را که از قبل الک کرده ایم را کم کم و در چند مرحله به مایع کیک اضافه کرده و به آرامی هم می زنیم تا آرد نیز با دیگر مواد کاملا ترکیب شود . پسته پودر شده را هم اضافه کرده و هم می زنیم .
مایع کیک پسته را داخل قالبی که از قبل کاغذ روغنی انداخته ایم و یا چرب و آرد پاشی شده ریخته و آن را به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا بپزد .
دراخر مقداری خامه و پودر پسته به روی کیک زدم
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#آش_ترخینه
ترخینه هارو چند ساعتی تو آب خیس کنید بعد همراه با عدس و سیرداغ و پیاز داغ فراوان ونمک و زردچوبه و آب گوشت یا آب قلم باهم بذارید تا جا بیفته.
@ashpaziykhs
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دسر انجیر
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🔷 #دمی_گوجه
مواد لازم برای۳ نفر:
پیاز ۱ عدد
برنج ۲ لیوان
سیب زمینی ۱ عدد
زعفران (ساییده شده) ۱/۴ قاشق چای خوری
گوجه فرنگی ۵ عدد
روغن ۱/۲ استکان
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه :
۱- ابتدا گوجه ها را شسته و رنده کنید و یا در مخلوط کن پوره کنید. برنج رابشویید و آن را به همراه دو لیوان آب و گوجه فرنگی پوره شده و نمک بگذارید دو ساعت خیس بخورد.
۲- در ظرف مناسب پیازداغ کنید و زعفران آبکرده و کمی زردچوبه و فلفل و نمک را در آن بریزید و آن را به برنج اضافه کنید .
۳- برنج را با همان آب اضافه شده روی شعله بگذارید و سیب زمینی های نگینی شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد تا آب آن تمام شود و فقط در حدود چند قاشق آب برای دم کشیدن باقی بماند. برنج را دم بیندازید و اجازه دهید آماده شود.
سایر نکات
دمی گوجه از آن غذاهای بسیار متداول در خانه های ایرانی است خوردن این غذا در همه مناطق کشور متداول است و متعلق به منطقه خاصی نیست. این غذا بیشتر جزو غذاهای تابستانی است.
1) اضافه کردن یک عدد لیمو عمانی به غذای در حال جوش به خوشمزه تر شدن برنج کمک زیادی میکند.
2) اگر غذا به اندازه کافی رنگ ندارد یک قاشق رب گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید.
3)در صورت تمایل 2تا6قاشق شیر به برنج در حال قاشق اضافه کنید تا ته دیگ خوشرنگ تری داشته باشید(این مقدار را از آب اولیه کم کنید).
4)بهتر است بعد از دم کشیدن غذا به جای روغن از کره استفاده کنید.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شیرینی #گلابی #شکلاتی
.
مواد لازم شیرینی:
کیک کاکائویی ......................... 6 یا 7 تکه
گلابی .................................... 2 عدد
مغز گردو یا فندق ................... به مقدار دلخواه(اختیاری)
.
مواد لازم روی شیرینی:
شکلات تخته ای ..................... 160 گرم.
.
طرز تهیه:
در ظرفی، تکه های #کیک #کاکائویی را پودر می کنیم. گلابی ها را پوست کنده و رنده می کنیم. گلابی های رنده شده و مفز #گردو یا #فندق خرد شده را به کیک پودر شده اضافه می کنیم و خوب #مخلوط کرده و ورز می دهیم به طوری که قوام مخلوط حاصل نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شُل. اگر مخلوط شُل شد، کمی پودر کیک به آن اضافه می کنیم و اگر سفت بود، یک نصفِ گلابی رنده شده ی دیگر به آن اضافه می کنیم. از خمیر حاصل، تکه هایی به بزرگی #نارنگی جدا کرده و کف دست، آن را به شکل گلابی درمی آوریم و درون #سینی که کف آن کاغذ روغنی انداخته ایم، قرار می دهیم. برای تهیه ی #سس #شکلاتی روی کیک های گلابی، #شکلات های تخته ای را در #ظرف پیرکسی خرد کرده و به روش #بن_ماری ، ذوب می کنیم و شکلات ذوب شده را روی کیک های گلابی درون سینی می ریزیم، طوری که تمام قسمت های کیک گلابی با سس شکلات پوشانده شود. سینی را در #یخچال قرار می دهیم و وقتی که روکش شکلاتی کیک های گلابی خودش را گرفت، آن را #سرو می کنیم.
.
شیرینانه: می توانیم از کیک های آماده استفاده کنیم و یا خودمان یک کیک #خانگی #ساده ی کاکائویی درست کنیم.
.
#تن تون سالم، #دل تون شاد و #سفره تون پر برکت.
.اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
سلام عزیزان روزتون خوش ❤️
با این کیک تابه ای موافقید ؟بافتش رومیپسندید؟😉
یه توضیح برای کیک های روی گاز میدم
همه ی کیک هارو میتونید روی گاز درست کنید به چند روش
یک : توی تابه یا قابلمه بریزید کفش رو چرب کنید و دولایه کاغذ روغنی بزارید و همه جارو چرب کنید سرش رو بزارید و ده دقیقه یک ربع قبل بزاری گرم بشه مواد رو بریزید داخلش و بزارید بپزه(شعله پخش کن هم باید بزارید )
دو: اینجا از هر قالبی حتی مدل دار میتونید استفاده کنید کافیه یه دیگ بزرگتر انتخاب کنید و کفش یه پایه یا حتی قالب کیک یزدی بزارید برای قرار دادن قالب کیک روش به عنوان پایه بعد سرش رو دم کنی گذاشته بزارید یپزه (اینجا هم باید از قبل گرم بشه قابله)
روش سوم : با بخار اب هست قالب رو انتخاب کنید همراه با یه دیک بزرگتر تا نیمه قالب آب پرکنید و بعد بزارید آب جوش بیاد تو این فاصله مواد کیک رو درست کنید بریزید تو قالب و بزارید توی آب سرش دم کنی بزارید و اجازه بدید بپزه
برای این اول آب رو اندازه میزنیم که بیش از حد آب ریخته نشه و موقع جوش خوردن یا گذاشتن قالب توش .آب نفوذ کنه
دیگه هر جور خودتون راحتید
برای استفاده از تابع دوطرفه حتما واشر رو دربیارید
اینم از دستور کیک 👇
تابه دو طرفه ام رو دو لایه کاغذ روغنی گذاشتم و همه جا رو چرب کردم و روی گاز شعله پخش کن گذاشتم و باشعله متوسط یک ربع قبل گذاشتم گرم شد و تو همین حین مواد کیکمو آماده کردم
واشر تابه هم باید دربیاید
من کیکم سی و پنج دقیقه ای پخت شما چک کنید بعد اینکه پخت پشت رو کنید تا اون سمتش هم خوشرنگ بشه
#سحر_کیک
چهار عدد تخم مرغ و یک چهارم ق چ وانیل رو با یک لیوان شکر بزنید تا سفیدو کشداربشه بعد یه لیوان چای پررنگ ،دوسوم پیمانه روغن مایع،به مواد اضافه کرده و در حد مخلوط شدن بزنید دراخر دولیوان ارد رو که با دو ق چ بکینگ پودر سه بار الک کردین به مواد افزوده و.خوب مخلوط کنید تا مایع یکدستی به دست بیاد و داخل تابه بریخته
دوستان عزیز اگر در آخر دیدید مواد کیک کمرنگ هست میتونید دوق پودر کاکائو بزنید
دوستان این کیک به تنهایی طعم خاصی یا طعم چای قالب باشه نداره مثل کیک ساده هست منتها همونطور که گفتم من چایم رو با گل محمدی دم دادم و کیکم مزه گلاب میداد شما یا چایتون رو عطر دار کنید یا به موادتون چند ق گلاب یا کمی هل بزنید
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱