#خورشت_چغاله_بادام
مقدار تقریبه برای پنج نفر
چغاله بادام ۳۰۰گرم
گوشت ۴۰۰تا ۵۰۰ گرم من از گوشت گوسفندی استفاده کردم
سبزی نعنا وجعفری ۲۰۰ گرم مقدار جعفری بیشتر از نعنا باشه میتونید نصف نعنا وجعفری نصف سبزی قورمه بریزید خوش عطر تره
پیاز 1 عدد نسبتا بزرگ
لیمو عمانی ۲ عدد به جای لیمو عمانی میتونید آبغوره یا آبلیمو بزنید
روغن ، نمک ، فلفل سیاه وفلفل قرمز ، زردچوبه
طرز تهیه:
پیاز رو خرد شده را با کمی روغن تفت دهید ، گوشت را نیز اضافه کرده و خوب تفت دهید زردچوبه وفلفل سیاه وفلفل قرمز بزنید.وباهاش سرخ کنید
سپس به میزان لازم آب اضافه کرده اجازه دهید با شعله ملایم بپزد تا زمانیکه گوشت نیم پز شود.
نعنا وجعفری را سرخ کرده؛
دم چغاله ها را بکنید و آنها را تمیز شسته و وقتی گوشت نیم پز شد سبزی سرخ شده ،چغاله بادام به همراه لیمو عمانی به خورشت اضافه کنید و زمان دهید تا پخت گوشت و چغاله ها کامل شود و خورشت جا بیفتد . حدود سه الی چهار ساعت طول میکشه عجله دارید تو زود پز بپزید.
در اواخر پخت نمک اضافه کنید و به همراه برنج زعفرانی سرو کنید.
میتوانید مقداری لوبیا قرمز نیز به همراه گوشت به خورشت اضافه کنید.
میتوانید بجای لیمو عمانی از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید
آگه نعنا وجعفری نداشتید میتونید از سبزی قورمه استفاده کنید
سبزی خشک نریزید خوشمزه نمیشه
عزیزان من تو ویدئویی چهار عدد لیمو اضافه کردم ولی نیم ساعت که پخت ازش چشیدم ترشی خورش اندازه بود دوتاشو بیرون آوردم شما دقت کنید چون چغاله ترش مزه هست کمتر لیمو بزنید تا بیش از حد ترش نشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سس_مارینارا
سس مارینارا یه سس ایتالیایی خوش طعم و بسیار پرکاربرده که معمولا برای پاستا و پیتزا و...استفاده میشه.
میتونید این سس در در حجم زیاد درست کنید و بعد در قالب یخ بریزید و فریز کنید تا در موقع لزوم در دسترس داشته باشید.
ابتدا روی سر گوجه فرنگیها را با کارد شکاف کم عمقی به شکل +ایجاد کنید.
گوجه ها را برای 3 دقیقه در آب جوش بیندازید و بلافاصله اونها رو در آب یخ قرار بدید تا در اثر این شوک حرارتی به راحتی پوست اونها جدا بشه.
حالا گوجه های پوست کنده رو در میکسر یا غذاساز بریزید تا کمی پوره شوند.
◀برای پاستا لازم نیست که سس شما زیادی له بشه ولی برای پیتزا حتما باید بافت سس یکدست و کاملا له باشه.
یک عدد پیاز را ریز نگینی کنید و در 2 تا 3 قاشق روغن زیتون(یا روغن مایع معمولی)تفت بدید در حدی که سبک و شفاف بشه.
سپس 3 حبه سیر را رنده و اضافه و تفت بدید تا عطر سیر خارج بشه(میزان سیر به سلیقه شما بستگی داره)
◀میتونید به دلخواه 1 قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی برای خوشرنگ تر شدن سس اضافه و کمی تفت بدید تا رنگ بندازه.
سپس گوجه های پوره شده را اضافه وحرارت را ملایم کنید تا سس به آرامی بجوشه و غلیظ بشه.
◀هر چه تایم پخت سس طولانی تر باشه سس خوش طعم تری خواهید داشت.
◀اگه گوجه ها زیاد آبدار نباشن میتونید نصف لیوان آب به سس اضافه کنید و بذارید بجوشه
وقتی سس غلیظ شد به اون مقداری نمک+فلفل سیاه یا قرمز+پودر آویشن اضافه کنید.
درانتها مقداری ریحان خرد شده و کمی جعفری(به دلخواه)اضافه و کمی بعد حرارت را خاموش کنید.
سس ما آمادست😍
.
من این سس رو با اسپاگتی و #میت_بال سرو کردم.
میت بال همون کوفته قلقلی خودمونه ولی با سایز تپل مپل تر😄
گوشت چرخکرده+پیاز رنده شده(چون بهتره آرد سوخاری به میت بال اضافه بشه نیازی نیست آب پیاز رو بگیرید)+جعفری ساطوری(به دلخواه)+نمک+فلفل+پودر سیر+کمی زردچوبه+دو قاشق آرد سوخاری(حدودا برای250 گرم گوشت) همه مواد را با هم خوب ورز بدید تا کاملا منسجم و یکدست بشه و بعد گلوله های میت بال رو آماده و در روغن با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغزپخت بشه.
حالا میت بالها را در سس بریزید و صبر کنید تا در سس کمی بجوشند و خوش طعم تر بشن.
اسپاگتی یا پاستای دلخواه رو در آب جوش و کمی نمک و روغن بجوشانید تا کاملا مغزپخت بشن.
اسپاگتی رو آبکش کنید و به سس اضافه و مخلوط کنید.
در ظرف سرو بریزید و با کمی پودر پنیر پارمزان(به دلخواه) و چند برگ ریحان تزئین و سرو کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فیکن_مرغ
برای تهیه این غذای خوشمزه،درابتداکناره های خشک نانهای تست رابه خوبی بگیرید،طوری که فقط بافت نرم نان بمونه وهیچ کناره ای نداشته باشه چون این کناره ها اگر کمی هم بمونه بعدازسرخ شدن سفت میشه وزیردندون میاد_نانها نرم وتازه باشند_وباوردنه نانها راخوب فشرده ونازک کنید،سپس لبه های نان رابااب یاکمی شیرمرطوب کنید،ازموادمیانی _به دلخواهه_یک ق غ به همراه کمی پنیرپیتزابین ان بگذارید وبه ارامی رول کنید،لبه هارا کمی فشرده کنید تاهنگام سرخ شدن موادازداخل نانها به بیرون نریزند،نانها رادرابتدادرتخم مرغ خووووب زده شده وسپس دراردسوخاری_پانکو بهتره_بغلطانیدودرروغن داغ سرخ باحرارت ملایم کنید،
موادمیانی: یک عددپیازویک حبه سیرتفت داده شده +گوشت مرغ_من ازقسمتهای استخوانی مرغ استفاده کردم اول اونها رابانمک وفلفل وزردچوبه وکمی اویشن پختم وجداکردم وسپس بابقیه موادکمی تفت دادم_فلفل دلمه ای،قارچ وکمی رب وادویه های دلخواه
فقط این مواد ب چرب،ربی وداغ نباشند_باعث میشه نانها پاره شوند_
*بنا به تجربه خودم بهتره یک ظرف پهن بردارید طوری که بشه تعدادزیادی ازفیکن ها راداخلش قراربدیدولازم هم نیست روغن خیییلی شناورباشه ،به این صورت همه فیکنها زود سرخ میشن ولی اگرمثل من ظرفتون کوچیک باشه ودوتادوتاسرخ کنید،روغنتون اواسط کارکف میکنه واعصابتون خردمیشه،،به این روش تاقبل ازاینکه روغن بخوادکف کنه بیشترفیکنها سرخ شدند و بهتره که گرم سرو بشن
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
حلوا ڪاسه شیرازی
آرد سفید 1 لیوان
من همیشه از آرد سه صفر استفاده میڪنم،از لوازم قنادے یا سوپرمارڪت قابل تهیه ست
آرد برنج 1 لیوان
روغن 1 لیوان
من همیشه نصف لیوان روغن جامد و بقیه رو روغن مایع میریزم
شڪر 2 و نیم لیوان
اگه مثل من دوست ندارید حلوا زیاد شیرین بشه 1 و نیم لیوان شڪر اضافه ڪنید.
آب 1و 1/4 لیوان
تخم مرغ درشت 2 عدد
گلاب مرغوب 1 لیوان
زعفران دمڪرده غلیظ به میزان لازم
ابتدا شڪر+آب را مخلوط و روے حرارت ملایم قرار دهید در حدے ڪه شڪر حل شود و بعد بلافاصله شربت را از روے حرارت بردارید.
به هیچ عنوان شربت نباید بجوشد وگرنه میزان آن ڪم شده،در نتیجه حلواے لطیفے نخواهید داشت.
شربت را به 4 قسمت تقسیم ڪنید.
در ظرفے تخم مرغها+زعفران دمڪرده غلیظ را با همزن دستے خوب بزنید تا ڪاملا یڪدست شوند.
سپس گلاب و 1 قسمت از شربت را اضافه و خوب مخلوط ڪنید.
آرد سفید و آرد برنج را الک ڪرده و در تابه روے حرارت ملایم قرار دهید.
مدام هم بزنید تا بوے خامے آرد گرفته شود.
زمان دقیق نمیشه گفت من چون تابه رو روے شعله ڪوچیک گاز و حرارت ڪاملا ملایم قرار میدم حدود 20 تا 30 دقیقه طول میڪشه تا ڪاملا بوے خامے آرد از بین بره.
دقت ڪنید در نهایت آرد نباید تغییر رنگ بده و همین طور به هیچ عنوان بوے خامے نداشته باشه.
سپس روغن جامد را اضافه و ڪمے مخلوط ڪنید و بعد روغن مایع را ڪم ڪم اضافه ڪنید تا جایے ڪه آرد به صورت خمیر یڪدستے دربیاد.
2تا 3 دقیقه مخلوط آرد و روغن را روے حرارت ملایم هم بزنید.
سپس شیره تخم مرغے را به تدریج اضافه و مدام و سریع با همزن دستی(ترجیحا) هم بزنید.
سپس شربت را ڪم ڪم اضافه و مدام هم بزنید.
احتمال گلوله شدن در این حلوا زیاده بنابراین باید مدام و سریع هم زده بشه.
من گاهے اوقات براے همزدن این حلوا از همزن برقے استفاده میڪنم.
سپس روے حرارت ملایم مدام حلوا را به صورت پارویی(رفت و برگشت) هم بزنید تا حلوا جمع شود.
در انتها تابه را به چپ و راست تڪان دهید تا حلوا بقچه و در ظرف جمع شود(گهواره ڪردن حلوا)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تزئین_حلوا_ڪاسه_شیرازی
تا حلوا داغه اونو توے ظرف بریزید.
برای این مدل تزئین ابتدا حلوا رو با فاصله از لبه ظرف به صورت گرد پهن ڪنید.
با پشت قاشق چرب شده روے حلوا بڪشید تا ڪاملا صاف و یڪدست بشه.
برای تزئین مدل جناقے از لیسک استفاده ڪردم ڪه فڪر میڪنم اڪثرتون دارید.
مقداری از حلواے ولرم را در قیف با ماسوره بزرگ گلبرگ ریختم...دقت ڪنید براے این مدل سر پهن ماسوره گلبرگ به سمت بالا باشد.
برای حجم دهے بیشتر به گلبرگها از قاشق چایخورے استفاده ڪردم(حتما بین ڪار ڪمے قاشق رو چرب ڪنید تا به حلوا نچسبه)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوراک لوبیا چیتے قارچ
براے هر نفر نصف پیمانه لوبیا در نظر بگیرید.
برای درست ڪردن خوراک لوبیا چیتے و قارچ ابتدا لوبیا چیتے را شستم و براے اینڪه نفخ اون از بین بره، شب قبل لوبیا رو خیسوندم وچند بار آب اونو عوض ڪردم. عده اے از دوستان براے لعاب انداختن از سیب زمینے یا آرد استفاده مے ڪنند ولے وقتے لوبیا خیس خورده وخوب پخته شده باشه، خودش لعاب میندازه ودیگه لازم به اضافه ڪردن آرد یا سیب زمینے نیست.
من از قبل لوبیا رو پخته و فریز ڪرده بودم.
موادلازم :
3 لیوان لوبیا چیتے پخته شده
2عدد پیاز خلال یا خرد شده
1 قاشق چاے خورے از هر ڪدام (نمڪ وفلفل وپودر زنجبیل وزردچوبه)
2 قاشق غذاخورے رب گوجه
5 تا 6 عدد قارچ اسلایس شده
1تا 2عدد آب لیمو تازه
آب جوش به میزان لازم
در تابه روغن ریختم وپیاز رو اضافه وتفت دادم، سبک ڪه شد ادویه جات و رب را اضافه وهمگے را یه تفت ڪوچیک دادم وبعد قارچ را اضافه وگذاشتم آب قارچ ڪشیده بشه ولوبیا رو به همراه آب جوش ریختم وزیر شعله رو ڪم ڪردم وگذاشتم ڪه خوراک لوبیا پخته ولعاب بندازه ودرآخر هم آبلیمو را اضافه ڪردم وبعد نیم ساعت از رو حرارت برداشتم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ژله حلزونے
مواد لازم :
پودر ژله از هر رنگ نصف بسته (من از 6تا نصفه بسته استفاده ڪردم)
بستنی وانیلے آب شده براے هر رنگ دو قاشق غذاخوری
آب جوش براے هر رنگ نیم پیمانه
دستور تهیه :
اول پودر ژله ها رو با نیم لیوان آبجوش حل میڪنیم و میذاریم شفاف و سرد بشه.
وقتی سرد شدن به هر ڪدوم دو قاشق غذاخورے بستنے وانیلے آب شده اضافه میڪنیم و هم میزنیم.
حالا قالب حلزونے (ےا هر قالب دیگه اے ڪه داشتید) رو چرب میڪنیم و داخل پیچ هاے قالب رو با رنگ ها پر میڪنیم و حدود بیست دقیقه میذاریم داخل یخچال تا نیم بند بشه. (سطحش چسبناک باشه)
وقتی نیم بند شد ژله بستنے آلوورا رو میریزیم (که رنگ ها وقتے میخواهیم از قالب خارج ڪنیم خودشون رو نشون بدن.) ومیذاریم یخچال تا نیم بند بشه.
حالا به ترتیب هر رنگ ژله اے رو ڪه دوست داشتید لایه به لایه بریزید و هر سرے میذاریم یخچال تا نیم بند بشه ودوباره رنگ بعدی.
وقتی قالب پر شد براے سه تا چهار ساعت میذاریم یخچال تا خوب ببنده.
اےن قالب هاے پلاستیڪے براے ژله خیلے راحتن و به آسونے از قالب خارج میشن.
من این قالب رو از لوازم قنادے خریدم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو پیازه دل مرغ
موادلازم :
3تا4 عدد پیاز متوسط
300 گرم دل مرغ
2 قاشق غذاخورے رب گوجه
1 عدد فلفل سبز وبرگ بو ولیمو عمانی
نمک وفلفل وزردچوبه و پودر لیمو عمانے به میزان لازم
2 لیوان آب جوش
روغن
طرز تهیه :
اول ڪار من با قیچے آشپزخونه تمام چربے و پرتے دل مرغ رو میگیرم وخوب پاک ڪه شد، میشورم ومیزارم دل مرغ خوب خشک بشه.
من همیشه این غذا رو توے زودپز میپزم تا خوب غلیظ شه.
پیازها رو نگینے خرد میڪنم وتوے روغن ڪم سرخ میڪنم چون دل خودش چربے داره بعد فلفل سبز خرد شده به همراه ادویه جات رو اضافه ومیزاریم همگے تفت بخورن و بعد دل مرغ رو اضافه وباز ڪمے تفت دادم وآب دل مرغ ڪه ڪشیده شد رب گوجه زدم وگذاشتم رب هم ڪمے تفت بخوره ورنگ رب باز بشه و اینجا آب جوش اضافه ڪردم وگذاشتم تا به مدت تقریبے 1 ساعت در زود پز پخته بشه.
اےن غذا باید ڪم آب باشه.
زمان پخت بستگے به قابلمه یا زود پز شما داره.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرنی_شکلاتی
آرد برنج ونشاسته رو با آب یا گلاب حتمااا خیس کنید سه،چهار ساعت آنوقت میفهمی طعم فرنی یعنی چی😋
من الانه سه لیوان شیر ➕دو قاشق آرد برنج ➕یک قاشق نشاسته ذرت( سفید رنگ )هست➕یک قاشق پر کاکائو ➕شش قاشق شکر ➕شش قاشق گلاب استفاده کردم آرد برنج ونشاسته رو با چند قاشق اب یا گلاب خیس کردم وکنار گذاشتم تا خوب خیس بخوره. بعدا همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم حتما با همزن دستی بزنید وبزارید رو گاز با شعله کم مدام هم بزنید تا بجوش بیاد. چند دقیقه بعد از جوشیدن گاز رو خاموش کنید وتو ظرف سرو بکشید. اگه نشاسته ذرت نداشتید اشکال نداره همون آرد برنج بریزد (انوقت مبشه ارد برنج سه قاشق)توجه کنید نرید با کلی گلاب یا اب خیس کنید فقط در حدی که مثل ماست شل بشه کافیه آب روش بگیره در ضمن از همون گلاب دستور استفاده کنید گلاب اضافه نزنید
شعله حتما خیلی کم باشه عزیزان نمیشه به جای آرد برنج آرد گندم بریزید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
27.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه شوید باقلا👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سلام_صبح_زیباتون_بخیر 🌸 🍃
دراین صبح زیبا☀️
امیدوارم🌸🍃
💕نگاه پرمهرخدا
همراه لحظه هاتون…🌸🍃
💞سلامتے ونیڪبختی
گواراے وجودتون…🌸🍃
🌸بارش برڪت ونعمت
جارے در زندگیتون…🌸🍃
✨ونور وعشق الهی💕
مهمون دلتون باشه…💞
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#گوش_فیل_پنیری
دستور تهیه :👇
توی میکسر یامخلوط کن نصف لیوان اب ولرم دوقاشق غذاخوری روغن مایع وسه قاشق غذاخوری شیر خشک قابل حذف نیست ویک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری و نصف قاشق چایخوری وانیل و یه دونه تخم مرغ و پنیر که می تونه هم پنیر لیوانی باشه هم کیبی باشه هم مثلثی باشه هم پنیر خامه ای باشه که اندازه سه قاشق غذاخوری پر می شه یا سه تا پنیر مثلثی یا کیبی باشه همه را با مخلوط کن خوب بزنید تا مثل سس یکدست بشه .
توی ظرفی یک ونیم لیوان یکبار ارد بکبار الک شده بریزید وبعد از سس پنیری بریزید روش ومخلوط کنید خیلی چسبندگی داره کم کم ارد دم دستتون باشه وبهش اضافه کنید تا خمیری لطیف با حداقل چسبندگی باشه کاملا نیاز نیست چسبندگی خمیر رابگیرید.
روی سطح کار خمیر را بقطر نیم سانت باز وبا هر قالبی با هر سایزی که دوست دارید قالب بزنید بهتره سایز کوچک باشه یا بصورت مربع یا لوزی برش بزنید وتوی روغن داغ سرخ کنید طلایی شد بردارید وتا داغه توی شهد سرد بیندازید خوب به شهد آغشته شد توی سبد توری بذارید تا اضافه شهد خارج بشه
نکته :
اصلا توی ظرف سربسته نذارید تا نرم بشه
طعم این گوش فیل بخاطر پنیر بسیار لذید ودلچسبه واز خوردنش سیر نمی شید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سالاد فوق العاده خوشمزه مناسب برای مهمونی ها عزیزان این سالاد زیاد پر سس نیست اگر میخواید رژیمی درست کنید از ماست پرچرب به جای سس مایونز ویا از مخلوط ماست وسس مایونز استفاده کنید. به جای کالباس میتونید از سینه مرغ پخته ونگینی خرد شده استفاده کنید.
عزیزان بهتره هویج رو هم رشته ای خرد کنید تا تو سالاد آب نندازه اگر رشته خرد کن ندارید با رنده درشت رنده کنید.
سایز خیار شور و کالباس و فلفل دلمه ای به اندازه دونه های ذرت باشه.
کلم قرمز تو این سالاد اختیاریه مقدار کمی برای زیبای رنگ سالاد بریزید .
کلم نواری باریک برش داده شده یک کاسه پر
هویج یک عدد نسبتا بزرگ
فلفل دلمه ای نصف یک عدد
خیار شور سه الی چهار عدد
کالباس یک پیاله پر
ذرت پخته ویا کنسروی نصف پیاله
سس مایونز سه قاشق
نمک,وفلفل سیاه آویشن و آب لیمو به مقدار لازم
طبق فیلم مواد رو خرد کرده.وهمه رو باهم مخلوط کرده و آماده سرو😋نوش جان میتونید از نخود فرنگی هم استفاده کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ڪتلت_مغزدار
یک بسته گوشت چرخڪرده
سیبزمینے استامبولی(ڪوچڪ)ےڪ ڪیلو
جعفرے یک دسته
رب ۲ ق غ
آرد سوخارے ۵ ق غ
پیاز یک عدد
تخم مرغ ۱ عدد
روغن نصف فنجان
نمک و زیره و پاپریڪا
براے سس:
۲ ق غ رب
یک ڪاسه پوره گوجه
۲ حبه سیر رنده شده
نمک و فلفل
پنیر پیتزا
ابتدا سیبزمینے هارو با آب جوش و نمک میذاریم بپزه بعد مواد ڪتلت رو مخلوط و ورز میدیم داخلش رو گود میڪنیم و سیبزمینے پخته قرار میدیم داخل ظرف مورد نظر میچینیم و براے سس پوره گوجه و رب و سیر رنده شده رو تفت میدیم بعد روے ڪتلت میریزیم و سیبزمینے مونده رو وسطش میچینیم سس رو میریزیم و روش پنیر پیتزا ریخته و ڪاغذ روغنے رو مرطوب میڪنیم روش میذاریم و در فر ۱۸۰ درجه از قبل گرم شده قرار میدیم😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ڪلم_پلو_شیرازی
برنج 4 پیمانه
سبزے ڪلم پلو خورد شده 500گرم
گوشت چرخڪرده 300گرم
پیاز 1 عدد رنده شده
ڪلم خورد شده 1 ڪیلو
نمک، فلفل، زردچوبه
ڪمے آبلیمو یا آبغوره
اول از همه باید بگم ڪه اصل این غذاے خوشمزه و خوش عطر و زمان بر شیرازی با ڪلم قمری(سر) درست میشه ولے با ڪلم برگ هم قابل جایگزینے هست.
سبزے مورد استفاده در این پلو شوید،تره،ریحان،و ترخون هست ڪه هم به صورت تازه هم خشک قابل استفاده ست ڪه من ترجیحا زمستون از سبزے خشک استفاده میڪنم چون زمستون ریحان و ترخون تازه در دسترس نیست.
نسبت ترڪیب سبزیها به این صورت هست ڪه من معمولا براے یک ڪیلو سبزے ڪلم_پلو(چهارصد تا پانصد گرم ریحان+دویست گرم شوید+دویست و پنجاه گرم تره+صد و پنجاه گرم ترخون در نظر میگیرم)
ترخون اگه خیلے زیاد بشه ڪلم پلو تلخ میشه.
سبزیها را بعد از شستن خورد ڪنید.
همراه و پاے ثابت این غذاے معرڪه سالاد_شیرازی...اونم با نعناع خشک و آبغوره فراواااان و اجزاے سالاد هم باید ریز و یڪدست خورد بشن
.
برنج رو از قبل خیس ڪنید.
گوشت چرخڪرده+پیاز رنده شده+نمڪ+فلفل+زردچوبه+آرد نخودچی(به شیوه سنتے ترجیحا از آرد نخودچے استفاده میشه ولے میتونید آرد سوخارے هم استفاده ڪنید) رو مخلوط و خوب ورز بدید و سرخ ڪرده و ڪنار بگذارید.
ڪوفته ریزه ها باید اندازه فندق باشند.
در تابه مقدارے روغن بریزید و ڪمے فلفل و زردچوبه اضافه ڪنید و تفت دهید در حدے ڪه بوے خامے ادویه ها گرفته شود و بعد ڪلم ها رو اضافه و با حرارت متوسط تفت بدید و گاهے هم بزنید تا ڪلم ها خوب نرم شوند،در پایان نمک و مقدارے آبلیمو یا آبغوره اضافه ڪنید در حدے ڪه شیرینے ڪلم ها متعادل بشه ولے نباید زیاد ترش بشن و بگذارید ڪلمها ڪاملا سرخ شوند.
بعضی جاها دیدم به ڪلم سرخ شده پیاز داغ اضافه میڪنن...در صورتے ڪه ڪلم پلو اصیل شیرازے به هیچ عنوان پیاز داغ نداره...زعفران هم اصلا اضافه نڪنید چون طعم و عطر ڪلم پلو رو تحت تاثیر قرار میده.
حالا برنج را با ڪمے زردچوبه بجوشانید و آبڪش ڪنید،در صافے مقدارے سبزے خشک یا تازه با برنج مخلوط ڪنید.(پُر سبزے باشه چون عطر ڪلم پلو به مقدار سبزیش بستگے داره)
کف قابلمه روغن بریزید و تهدیگ مورد علاقه رو بذارید.حالا یک لایه برنج و یک لایه ڪلم و ڪوفته ریزه بریزید تا آخر و بذارید دم بڪشه.
میتونےد مقدارے ڪوفته قلقلے جدا بذارید و موقع سرو روے ڪلم پلو بچینید و تزئین ڪنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_ڪاسترد_قالبی
من خودم توے قالبے درست ڪردم ڪه خوشم اومد یه قسمتیش رو ژله بریزم و جالب بشه و الا اون قسمت ژله قابل حذف هستش .
پودر ڪاسترد (لوازم قنادے ها و فروشگاه ها و هایپر مارڪت ها دارن) ۲ ق غ
شڪر ۲ ق غ
پودر ژلاتین ۱ ق غ
شیر سرد ۲ لیوان
وانیل نوک قاشق
ژله دلخواه نصف بسته .
ےه بسته ژله دلخواه (من از پودر ژله زغال اخته ) رو با نصف لیوان آب جوش روے حرارت غیر مستقیم حل ڪردم و گذاشتم توے محیط خنک بشه و بعد دو قاشق بستنے نرم شده اضافه ڪردم و هم زدم . قالبم رو ڪمے جزیے با روغن مایع چرب ڪردم و ژله رو ریختم و گذاشتم یخچال ببنده زیاد نه ڪه فاصله تایمے بدم میزاریم تا ڪمے از نیم بند سفت تر بشه .
برای دسر ڪاسترد ، پودر ڪاسترد و شڪر و پودر ژلاتین رو مخلوط و بعد شیر رو ڪم ڪم اصافه ڪردم و روے حرارت قرار دادم و مدام هم زدم تا غلیظ بشه و بجوشه ، وانیل رو هم اضافه ڪردم .و بعد از حرارت برداشتم و گذاشتم خنک بشه . بزارین ڪمے بیشتر روے حرارت بمونه تا اون غلظت ڪافے رو پیدا ڪنه تا خوب ببنده .
بعد داخل قالب ریختم و گذاشتم ۶ الے ۷ ساعت داخل یخچال و بعد از بسته شدن دورش رو با چاقو ازاد ڪردم و روش دیس قرار دادم و برگردوندم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خورشت داوود پاشا
سلام دوستاے گلم یه خورش خوشمزه و ترڪیه اے و راحت براے زمان هایے ڪه تایم ڪمتر دارین ، خیلے هم خوش خوراڪه .
براے ۳ نفر
گوشت چرخ ڪرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
نعنا خشک ۱ ق غ
رب انار ملس ۲ ق غ
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
یه دونه از پیاز ها رو ریز رنده ڪردم و آبش رو گرفتم و با گوشت چرخ ڪرده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط ڪردم و خوب ورز دادم . بعد گذاشتم یخچال تا ڪمے بمونه ، وقت نداشتین اشڪالے نداره . بعد از به اندازه یه گردو برداشتم و ڪوفته قلقلے درست ڪردم .روغن رو توے تابه ریختم و قلقلے ها رو توش تفت دادم ، بعد ڪوفته ها رو بیرون آوردم . یه پیاز دیگه رو ریز خرد ڪردم و روغن تفت دادم ، حالا ڪوفته ها رو به پیاز اضافه ڪردم و نعنا خشک پودر شده رو بهش اضافه ڪردم .ےه ڪوچولو تفت دادم . حالا رب انار رو با یک لیوان آب حل ڪردم و داخل خورش ریختم . درش رو گذاشتم تا بمونه و خورش زیر حرارت ملایم قوام بیاد . حدود نیم ساعت زمان لازم داره ، نمک و فلفل خورش رو هم بچشین ڪم بود بهش اضافه ڪنین .
من شڪر نمے ریزم توش این خورش ڪمے ترش هست . اگر دوست نداشتید مے تونید ڪمے شڪر بریزید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رول_سبزیجات
از قارچ و فلفل رنگى فريزرى استفاده كردم .
يك عدد پياز نگيني شده را در روغن تفت دهيد، زردچوبه اضافه كنيد . فلفل دلمه رنگي خرد شده را اضافه و تفت دهيد، در وسط قارچ را اضافه و تفت دهيد و نمك و پاپريكا بزنيد ، مخلوط و تفت دهيد.
٥ عدد تخم مرغ ، يك ق غ زعفران دم كرده و يك ق م نمك را با همزن مخلوط كنيد.درماهيتابه ترجيحا تفلون و چهار گوش ، روغن ريخته، كمي كه داغ شد مخلوط تخم مرغ را در آن بريزيد، كمي ماهيتابه راتكان دهيد تا كف ظرف از تخم مرغ پوشيده شود
چند دقيقه درب ظرف را بذارید ، حرارت را كم كنيد سپس سبزيجات سرخ شده را روي سطح تخم مرغ بريزيد
سبزيجات سرخ شده بايد داغ باشد تا سطح بالايي تخم مرغ را كه هنوز خام است بخود جذب كند و هم سبزيجات حالت چسبندگي بگيرند و هم تخم مرغ پخته شود. درب ظرف را بزاريد و بعد از اينكه مطمئن شديد كه خوب مغز پخت شده با احتياط به ظرف ديگري منتقل و آن را داغ رول كنيد تا تمام قسمت ها حين رول كردن به هم بچسبند و روي دستمال آشپزخانه بذاريد تا روغن اضافي آن گرفته شود و در انتها به ظرف مورد نظر براي سرو منتقل كنيد و به دلخواه تزيين و برش دهيد و نوش جان كنيد .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم طرز تهیه رشته پلو با مرغ👆🏻👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جزء دهم قرآن (تند خوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
3.66M
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛