خورشت خلال
این مقدار برای پنج نفره
گوشت ۴۰۰ گرم
خلال بادوم ۹۰ الی ۱۰۰ گرم
زرشک سه قاشق
رب یک قاشق پر
لیمو عمانی دو عدد
پیاز یک عدد بزرگ
یک تکه چوب دارچین
روغن وزعفران وزردچوبه ونمک وفلفل به میزان لازم
ابتدا گوشت رو داخل اب جوش بریزد یکی دو جوش که زد وکفش بالا اومد کفشو بگیرید وابکش کنید
پیاز رو تفت بدید شیشه ای وسبک که شد گوشت رو بریزید وباهاش تفت بدید آخر سر زردچوبه وفلفل سیاه ورب اضافه وباهاش تفت بدید،آب جوش بریزید به اندازه ای که دوباره مجبور نشید آب بریزد .درشو بزارید تا گوشت نیم پز بشه
خلال بادوم رو چند ساعتی با چند قاشق گلاب واب گرم خیس کنید
گوشت که نیم پز شد خلال بادوم ویک تکه چوب دارچین وکمی زعفران به خورش اضافه کنید.
نیم ساعت آخر پخت دو عدد این عمانی با چنگال سوراخ کرده واضافه کنید
حال که گوشت و خلال بادوم پخته شده نمک میزنیم تکه چوب دارچین رو بیرون اورده و زرشک رو که شسته وبا کمی کره تفت داده ایم به خورش اضافه میکنیم ودرشو میزاریم آروم آروم قل بزنه حدود ده الی پانزده دقیقه زیادی بپزه زرشک له میشه
اگر به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده کنید رنگ خورش تیره میشه اگر هم چوب دارچین نداشتید ده دقیقه آخر پودر دارچین بزنید تا زیادی خودش تیره نشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رولت پنیر ورقه ای
موادلازم:::
پنیر ورقه ای
نخودفرنگی پخته
گوجهفرنگی خردشده
سیبزمینی پخته
ذرت پخته
هویج پخته
ماست
سس فرانسوی
سس مایونز
نمک
فلفل سیاه
طبق کلیپ پنیر رو روی کاغذ پهن کنید داخل فر تازمانیکه کمی آب بشن بزارید بعد دربیارید کمی خنک شد مواد رو روش نازک بریزید،رول کنیدو ببرید،بعد سرو کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شربت فوق العاده خوشمزه
.
یک شربت فوق العاده خوشمزه اوردم براتون حتما درست کنید خیلی خوشمزه است و عطش رو برطرف میکنه همراه غذا هم عالیه.بچه ها من این شربت رو با نعنای تازه درست میکنم همیشه اما به خاطر کرونا دلم نکشید نعنا بخرم امسال با عرق نعنای اصل درست کردم که عالی شد.
اول شکر و اب رو بگدارید روی شعله تا شکر حل بشه و یکم قوام بیاد بعد بهش عرق نعنا و ابلیموی تازه اصافه میکنیم و رنگ غذای سبز
اگر از نعنای تازه خواستید استفاده کنید بعد حل شدن شکر بهش ابلیمو بزنید و بعدرنگ عذا بزنید نعنا های شسته شده رو داخلش بندازید و بعد درش رو ببندید تا یکروز بمونه بعد نعنا هارو خارج کنید و از صافی رد کنید و نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سالاد توپی
برای ۱۸ عدد توپک
سیب زمینی ۳ عدد
خیار شور ۱ عدد
فلفل دلمه نصف عدد
سس مایونز ۲ ق غ
کره مقداری
کلم سفیدو بنفش هویج و حتی جعفری به مقدار لازم
کاهو به میزان لازم
سیب زمینی رو آبپز کردم و پوستش رو گرفتم و رنده کردم حتی میشه کوبید بهش کره و نمک و سس مایونز ریختم و مخلوط کردم و یک ساعتی در یخچال گذاشتم .
برای مواد میانی دل به خواهی هست هر چی دوست دارید من کالباس نریختم و جاش سینه مرغ ریختم . مرغ پخته شده رو پودر کردم و حتی میشه ریز خرد کنین و همراه با ذرت و فلفل دلمه و خیارشور مخلوط کردم . (این مواد کاملا سلیقه ای می تونین حتی از نخود فرنگی و قارچ و ... هم استفاده کنین)
از سیب زمینی مقداری برداشتم و وسطش رو گود کردم و از مواد میانی داخلش قرار دادم و جمع کردم و گوله کردم .
این شکلی توپک ها رو درست کردم .
کلم سفید و بنفش رو ریز خرد کردم و هویج رو هم رنده کردم و این توپ های سیب زمینی رو توش غلتوندم .
داخل دیس چیدم و و مابینش کاهو قرار دادم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#در_آوردن_کیک_از_قالب
قالب را با روغن جامد چرب و آرد پاشی کردم
اگه در قابلمه کیپ باشه دم کنی نمیخواد اگه کج وکوله بود وکیپ نشد دم کنی بزارید
از قابلمه رویی،چدن میتونید استفاده کنید قابلمه تفلون احتمال داره خراب بشه
عزیزان چون آب داخل قابلمه استفاده نمیشه عرق نمیکنه
شعله گاز خیلی کم باشه مثل وقتی که برنج دم میکشه
هر کیکی رو میتونید داخل قابلمه درست کنید
عزیزانی که همزن ندارن میتونن با هم زن دستی بزنن اما زمان داده شده مواد را سه برابر بزنید
سعی کنید زیاد چرب نکنید لایه نازکی چرب بشه عزیزانی که میگن هر کاری میکنیم کیک به قالب میچسپه شاید قالبتون خراش برداشته
سعی کنید با وسایل نوک تیز فلزی مثل کارد کناره های کیک رو از قالب جدا نکنید چون خراش برمیداره
از هر روغنی میتونید استفاده کنید ولی روغن صاف قنادی یا روغن جامد بهتره از اینا ندارید کره،کره هم نباشه از روغن مایع استفاده کنید
تو قالبهای که ساده آن وکفشون کاغذ روغنی میندازید فقط کناره هارو چرب کنید کاغذ روغنی بندازید
برای تزیین روی کیک من از پودر قند وشابلون استفاده کردم به جای پودر قند از خامه میتونید استفاده کنید بسیار تمیز در میاد من نداشتم مجبور شدم از پودر قند استفاده کنم دور کیک میتونید یا پارچه تمیز یا کیسه فریزیر بزنید تا کناره هاش به پودر قند آغشته نشه
وقتی خرما وگردو رو مخلوط میکنید ومیریزید تو قالب به آرومی بردارید تا خرما وگردو ته نشین نشه
عزیزان اگه شابلون ندارید میتونید رو ورق نقاشی یا کاغذ روغنی طرح بکشید وبا قیچی وسط طرح رو قیچی بزنید وبه جای شابلون ازش استفاده کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوکی تریپل چاکلت (قرابیه 3 شکلاته)
مواد لازم:
2 عدد تخم مرغ
نصف لیوان شکر
75 گرم کره
150 گرم شکلات تلخ
مقدار کمی نمک(مابین انگشت شصت و اشاره و وسط)
1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 پاکت بکینگ پودر(10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
1 قاشق غذاخوری سر صاف پودرکاکائو
3 قاشق غذاخوری آرد
50 گرم چیپس شکلات شیری، 50 گرم چیپس شکلات سفید، 50 گرم چیپس شکلات تلخ جداگانه برای خمیر روی کوکی را هم با مقدار کمی چیپس شکلات تزئین کردم. درصورت دلخواه میتوانید بغیر از شکلات آب شده که به خمیر کوکی اضافه میشود از شکلات دیگری استفاده نکنید.(میتوانید روی کوکی چیپس شکلات نریزید)
طرز تهیه:
ابتدا کره و شکلات را باهم به روش بنماری آب کنید و کنار بذارید سرد شود. داخل ظرف دیگری تخم مرغ و شکر را 1 , 2 دقیقه هم بزنید کف کند. مخلوط شکلات و کره ولرم شده را اضافه کرده هم بزنید. سپس مواد خشک را اضافه کرده فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. درآخر شکلاتها را هم اضافه کرده با لیسک هم بزنید. حدود دو ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا سفت شود.(میتوانید یک ساعت داخل فریزر بذارید) بعد از اینکه سفت شد با قاشق برداشته سریع گرد کنید و داخل سینی که کاغذ روغنی انداختید بچینید. داخل دو سینی و با فاصله بچینید چون موقع پخت پهن میشود. میتوانید در آخر روی قرابیه ها چیپس شکلات شیری ، سفید و تلخ بذارید و کمی داخل خمیر فشار بدید. در فر 170-180 درجه حدود 10 دقیقه بپزید.وقتی پهن میشود و ترک میخورد یعنی پخته است میتوانید پخت قرابیه ها را با خلال دندان تست کنید. بعد از بیرون آوردن از فر به قرابیه ها دست نزنید چون خرد میشود صبر کنید داخل سینی سرد شود و سپس بردارید .میتوانید کمی مرطوب از فرخارج کنید. میتوانید بصورت ولرم و یا سرد میل کنید. میتوانیدچند روز در دمای اتاق در ظرف در دار نگهداری کنید. و یا به مدت بیشتری داخل یخچال نگهداری کنید و درصورت دلخواه میتوانید خارج کرده خیلی کم گرم کنید و بصورت ولرم استفاده کنید. نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خشک کردن میوه
دستور کار :👇
خشک کردن میوه تو هوای شرجی چون کمی دیر خشک میشه شاید سیاه بشه ویا تا خشک بشه روش کپک بزنه بهتره با پنکه خشک بشه من این میوه ها رو جلو آفتاب خشک کردم
عزیزان هر میوه ای که دوست دارید میتونید خشک کنید هرکدوم طعم ومزه خوشمزه خودشو داره منکه عاشق موز خشک شدم
میوه ها رو پوست نگیرید با پوست خشک کنید سعی کنید قاچ ها نه زیاد کلفت نه زیاد نازک باشه پوست میوه ها رو به سینی باشه وگرنه میوه میچسپه به سینی
من امسال هلو آلو شلیل وزردالو وموز خشک کردم البته هنوز فصل سیب نرسیده سیب رو هم به همین روش خشک میکنیم هیچی نمیخواد فقط قاچ کن و بزارش جلو آفتاب چند روزه خشک میشه وقتی خشک شدن تو یک کیسه نخی میریزیم وجای خنک با میخ آویزون میکنم فریزیر نمیزارم
برای اینکه موز سیاه نشه موز رو حتما تو آبکش بزارید تا دو طرف بهش هوا بخوره وقتی که موز رو برش دادی وتو آبکش دونه دونه گذاشتی با نوک برس آغشته به آب لیمو روش بمالید خیلی کم فقط با نوک برس زیاد آب لیمو نزنید بوی آب لیمو نمیگییره نگران نیاشید فقط قسمتی که رو به بالا هست قسمت زیر نمیخواد
به یه نکته ای خوب توجه کنید روی موز کمی که خشک شد بعد از مدت چند ساعت باید حتما برگردونید وگرنه میچسپه به آبکش و جدا نمیشه
عزیزان آلو هم بعد از چند ساعت حتما برگردونید ظرف دیگه ش وگرنه به سینی میچسپه من یک سری رو رو گونی یا پارچه تمیز خشک کردم رو ابکش هم خشک کنید عالیه چون دو طرفش هوا بهش میخوره
وسیله ای که هسته الو لوازم قنادیا دارند
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بیف_استراگانف
برای ۳ نفر
گوشت گوساله یا فیله ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
قارچ ۶ تا ۷ عدد
خامه صبحانه ۱۰۰ گرم ( 2 تا 3 ق)
کره ۲۵ گرم
شیر گرم ۱ لیوان
آرد سفید ۱ ق غ
سیب زمینی ۲ عدد
نمک به میزان لازم
پیاز رو خلالی کردم . گوشت رو هم خلالی برش دادم .
پیاز رو تفت دادم و بعد گوشت رو اضافه کردم و کمی تفت دادم و بهش یک و نیم الی دو لیوان آب اضافه کردم تا بپزه ، یه عده گوشت رو اینجا نمی پزن همین تفت دادن رو انجام میدن . اما من میزارم بپزه .
بعد از پخت کمی نمک زدم به گوشت . قارچ رو ورقه ای کردم و توی تابه تفت دادم . گوشت رو بهش اضافه کردم .
#سس_سفید : آرد رو کمی تفت دادم و بهش کره اضافه کردم و بعد شیر گرم رو بهش اضافه کردم و زیر حرارت ملایم مدام هم زدم تا غلیظ بشه بعد از حرارت برداشتم .
داخل تابه سس سفید رو ریختم و تابه رو از حرارت برداشتم و شعله رو خاموش کردم و خامه رو اضافه کردم .
میتونین سس سفید رو هم حذف کنین و کمی از آب گوشت نگه دارین و آرد رو تفت بدین و آب گوشت رو بهش اضافه کنین و داخل تابه بریزین و هم بزنین روی حرارت تا غلیظ بشه .
خامه رو حتی المقدور حذف نکنین که با خامه خیلی عالیه ،
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رب_آلو
الانه که فصل آلو هست میتونید رب ترش وخوشمزه تو خونتون درست کنید فرقی نداره آلو زرد باشه ویا آلو قرمز هر آلوی که باشه با این روش درست میشه خیلیا هسته رو بیرون نمیارن با هسته میپزن و سپس از صافی رد میکنن اگه با هسته بپزید . موقع رد کردن از صافی هسته ها بیاد زیر دست زیاد خوشایند نیست.
آلوها رو تمیز بشورید و هسته هاشو در بیارید وبریزید تو قابلمه وبزازید رو گاز با پشت قاشق کمی له کنید تا آب بندازه(لازم نیست آب بریزید)خودش آب میندازه وقتی آلوها نرم شدن گاز رو خاموش کنید وبزارید سرد بشه
سرد که شد از صافی رد کنید با فشار دست این کار رو انجام بدید تا تفاله زیادی نداشته باشه
دوباره منتقل کنید به قابلمه وبزارید رو گاز با شعله بالا
مواظب باشید ته نگیره وگرنه رب تلخ میشه
رب که داره غلیظ میشه نمک بزنید واسه ترشی و رب حتما از نمک دونه درشت استفاده کنید .
رب که غلیظ شد گاز رو خاموش کنید بعد از سرد شدن بریزید تو شیشه وبزارید یخچال برای ماندگاری طولانی فریزیر بزارید.
اگر دیدید هنگام پخت رب ته گرفته فوری منتقل کنید به قابلمه دیگه
وقتی رب غلیظ شد نمک بزنید مرحله اول بزنید رب تیره میشه
رب به اندازه کافی غلیظ نشه زود کپک میزنه
این رب برای انواع خورشت مرغ بجای آبغوره واب لیمو ازش استفاده میشه
برای مزه دار کردن خوراک مرغ
بعنوان چاشنی برای بادمجان کبابی
در خورش قیمه همراه رب نصف قاشق از این رب استفاده کنید
توجه کنید رب گوجه فرنگی برای رنگ دهی به غذا ازش استفاده میشه ولی رب آلو برای ترش شدن غذا ازش استفاده میشه درضمن به غذا هم لعاب میده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃
🎥 #فیلم_نان_سیبزمینی
💢✍ کامل با تمام نکات
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه لواشک👆🏻👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
صبح است و بخیر بودنش فقط بستگی
به این دارد ، ڪه تو یک لیوان چاے بریزے ☕️🌸
و لبخند بزنے😊 ، به دنیایے ڪه ارزش غصه خوردنرا ندارد . 🌸
پس بخند ؛ نترس . زندگے ڪن .🌸
صبحتون پرنشاط در کنار خانواده انشالله
سلامت و تندرست باشید ❤️
#سلام_صبحتون_بخیر_و_شادی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تاتلی هزار و یک شب
لیوانی که استفاده کردم 250 میلی است(پیمانه قنادی هم میشه)
مواد لازم:
1 لیوان شیره انگور یا توت
3 لیوان آب
3 قاشق غذاخوری آرد
75 گرم کره
برای کرم شیری:
3 لیوان شیر
از 1 لیوان کمی کمتر شکر
1 قاشق غذاخوری آرد
1 قاشق غذاخوری پر نشاسته (گندم و یا ذرت)
75 گرم کره
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
طرز تهیه:
برای لایه اول شیره انگور یا توت ، آب و آرد را داخل قابلمه بریزید و با همزن دستی سریع و خوب هم بزنید تا یکدست شود و گلوله آردی باقی نماند سپس کنار بذارید. برای لایه دوم شیر ، شکر ، آرد و نشاسته را داخل قابلمه ای بریزید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود. قابلمه ها را یکی یکی روی اجاق بذارید. ابتدا لایه شیری را روی اجاق بذارید و در حالیکه مدام با همزن دستی هم میزنید بپزید تا قوام بگیرد و غلیظ شود سپس کره و وانیل را اضافه کنید و مجدد هم بزنید وقتی کره کاملا حل شد از روی اجاق بردارید. حالا قابلمه دوم را روی اجاق بذارید و در حالیکه مدام با همزن دستی هم میزنید بپزید وقتیکه کمی جوشید و قوام گرفت کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره حل شود(میتوانید کره را 50 گرم بریزید مشکلی پیش نمیاد) سپس از روی اجاق بردارید. ظرف های مورد نظر را با آب خیس کنید و روی دستمال برگردانید که خشک نشود(به دلیل هوای گرم) حالا یک ملاقه تاتلی شیری و یک ملاقه تاتلی شیره انگور را داخل ظرف بریزید و به این ترتیب ادامه بدید. اگر میخواهید لایه ها ضخیم، باشد ملاقه بزرگتر استفاده کنید و اگر میخواهید مثل عکس لایه ها نازک باشد مثل من با ملاقه کوچک بریزید. میتوانید داخل ظرف کوچک و بزرگ بریزید. روی ظرف ها سلفون بکشید ودر یخچال بذارید. اگر صبح درست میکنید تا شب و اگر شب درست میکنید تا صبح در یخچال نگه دارید. حداقل 5_4 ساعت در یخچال نگه دارید. سپس ظرف را برگردانید و بیرون آورید. میتوانید با گردو ، پسته ، پودر نارگیل و یا هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید. یا میتوانید کمی شیره(انگور یا توت) بریزید و سرو کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاپ_کیک_عروسکی
طرز تهیه ش:
خیلی راحته
پاپس کیک یا همون کیک چوبی، توی تولدا ومهمونیا گزینه خیلی خوبیه واسه پذیرایی... میتونید با کمک بچه هاتون اونا رو تزئین کنید
هر نوع کیکی که دارید حتی کیکای آماده ی سوپرا رو.... (من کیک سه رنگ داشتم)
اونو با دست پودر کنید، یه ق شیر عسل (البته شیر عسلو زودتر از یخچال دربیارید که مثه ما سفت نباشه وبدقلقی دربیاره) یا عسل یا شکلات آب شده و دو ق گردوی خرد شده بهش اضافه کنید
خامه صبحانه یا خامه قنادی رو هم حتما باید بریزید اما من این سری عجله داشتم و نریختم.. (درضمن اگه میبینید موادش از رنگ روشن به تیره تبدیل شد بخاطر گردوشه)
و بعدش به شکل توپکایی اندازه گردو دربیارید وبه سیخ چوبی یا نی وصل کنید(سیخ چوبی مقاومتش بیشتره) توی لیوان بذارید
و یه ربع توی فریزر بذارید تا یه کم سفت بشه
بعد شکلات سفیدو روی بخار کتری بنماری کنید وپاپ کیکا رو توی شکلات بغلطونید
وچند دقبقه توی یخچال یا فریزر بذارید
بعد با هر چیزی که دوست داشتید تزئین کنید
فقط واسه چسبوندنشون به هم از شکلات آب شده استفاده کنید
به همین آسونی بچه ها رو خوشحال کنید🤗 یه نکته❌❌بنظر من اگه شکلاتیش رو درست کنید خیلی خوشمزه تره اماااا من چون میخواستم تم یلدایی داشته باشه شکلات سفید ریختم... اما هر چی تیره تر باشه خوشمزه تره
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛