طرز تهیه محلبی دسری ترکیه ای
محلبی معروف ترین دسر کشور ترکیه و شبیه فرنی خودمان است. انواع و اقسام روش پخت هم دارد. در اینجا دو روش پخت محلبی تقدیمتان می شود .
روش اول تهیه محلبی:
مواد لازم
1 کیلو شیر
1 لیوان پودر شکر
3 ق.غ آرد
3 ق.غ نشاسته ذرت
به مقدار لازم وانیل
1 ق.م مارگارین
طرز تهیه:
برای تهیه محلبی ابتدا همه مواد را با هم مخلوط کرده میپذیم. بعد از پخت اجاق را خاموش کرده و مواد پخته شده را با همزن به مدت 3-5 دقیقه هم بزنید. بعد از هم زدن مواد را داخل ظرف یا قالب مورد نظر بریزید. برای روی دسر، ژله توت فرنگی درست کرده اضافه کنید و با توت فرنگی تزیین کنید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
#اكبر_جوجه
براي مرينيت كردن جوجه ،فقط از اب ليمو ترش و نمك استفاده كنيد،حداقل٢ساعت تا٢٤ساعت بزارين مزه دار شه،هرچي بيشتر بمونه درنهايت اكبر جوجه خوشمزه تري خواهيد داشت!
مخلوطي از روغن و كره حيواني رو داخل قابلمه بريزيد و اجازه بدين تا كاملا داغ شه بعد جوجه هاي مزه دار شده رو با حوله خشك كنيد وداخل روغن قرار بدين و حرارت شعله رو كم كنيد.
اولش مرغ اب ميندازه،هيچ مشكلي نيس طبيعيه!!!خيالتون راحت
دراخر كه اب مرغ ها تبخير شد بصورت يكدست سرخ ميشن.
تقريبا حدود يك الي دوساعت زمان ميبره تا مرغ پخته و سرخ شه.
براي سس انار هم،كمي پياز داغ و رب انار و اب نار با چندتا الو بخارا كه ازقبل خيس كردين مخلوط كنيد حدود٢٠دقيقه اجازه بدين بجوشه
سس رو ملس تر يا شيرين دوس داشتين كمي شكر اضافه كنيد
جوجه ها رو با رب انار تزيين وبرنج سرو كنيد!
نكته:
در غذاي اكبرجوجه اصل، از ادويه و زعفرون و پياز داغ استفاده نميشه! اگه دوست داشتين به سليقه خودتون اين مواد رو بهش اضافه كنيد.
براي تهيه اكبر جوجه،حتما بايد جوجه باشه اگه دردسترس نبود از مرغ كوچك استفاده كنيد و دونيم كنيد،و اصلا پوست مرغ رو جدا نكنيد!!!
نوش جان😊
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#چلو_ماهیچه
۴ عدد ماهیچه گوسفند
۱ عدد هویج
۲ عدد ساقه کرفس
۱ عدد پیاز
۳ حبه سیر
۲ ق س رب گوجه فرنگی
۱ ق س روغنزیتون
به میزان لازم برگ بو
۱ ق چ پودر سیر
نوک ق چ پودر رز ماری و تخم گشنیز
به میزان لازم نمک و فلفل قرمز
طرز تهیه چلو ماهیچه خوشمزه
۱ مهمترین قدم درست کردن ماهیچه، آمادهسازی یا به قول خارجی ها مرینیته. باید بدونی چطور گوشت رو برای پختن آماده کنی که بوی زهم نده و وقتی در قابلمه رو باز می کنی همه از پای میز فرار نکنن. گوشت بالاخره بو میده، طبیعتشه خب؛ اما تو باید بلد باشی چطور این بو رو برطرف کنی و به جاش بوی خوب رز ماری و سیر بپیچه توی خونه. خب قبل از هر کاری باید مرینیت کنی.
۲ روغنزیتون، رز ماری، سیر، پودر سیر، تخم گشنیز ، نمک، فلفل و برگ بو رو بریز تو مخلوطکن. بعد که همه موادت خوب مخلوط شد، باید بریزی روی ماهیچهها. موادت رو روی ماهیچه خوب پخش کن و بذار ۳ تا ۵ ساعت تو یخچال بمونه تا مواد خوب به خوردش بره. این مرحله خیلی مهمه
۳ حالا پیازت رو نگینی خرد کن و توی یک قابلمه مناسب تفت بده. هویج ها رو به صورت حلقه ای خیلی نازک ببر و با پیاز تفت بده. کرفس ها رو هم نگینی خرد کن و بریز روی بقیه موادت.
۴ حال ماهیچه های مرینیت شده رو از یخچال در بیار و بریز تو قابلمه و خوب روی حرارت کم تفت بده. حرارت مهمه ها. اگه زیاد باشه ماهیچه ها می سوزن و طعمش تلخ میشه. تازه ادویه و روغنزیتون هم توش هست، هیچی دیگه همه بوها باهم قاطی میشن یه وضعی درست میشه که نگو.
۵ وقتی ماهیچه ها رو تفت دادی، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم اضافه کن و کمی تفت بده. حالا یک لیوان آب جوش بریز روی ماهیچه، حرارت رو کم کن و بذار حدود ۳ ساعت واسه خودش بپزه. کاریش هم نداشته باش. بعد از ۳ ساعت هم ماهیچه ها رو بکش تو یه ظرف قشنگ و سروش کن.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#مربا_انجیر
انجیر 1 کیلو
شکر 700 گرم
آب 1 لیوان
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
💟طرز تهیه : درون قابلمه بزرگی شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود سپس انجیرها را به این شیره اضافه نمائید.
حدود 15 تا 30 دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید مربا بجوشد و انجیرها نرم شوند سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید ، 5 دقیقه دیگر بجوشانید سپس از روی حرارت بردارید و درون ظرف بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا مربای انجیر خنک شود.
💟نکته ها : بهتر است برای تهیه مربا از انجیری استفاده کنید که زیاد بزرگ نباشد ، همچنین انجیر زیاد نرم یا زیاد سفت نباشد ؛ انجیر سبز برای تهیه مربا مناسب تر از انجیر سیاه میباشد ؛ در زمان پخت حرارت را ملایم کنید تا مربا سرریز نشود.
اگر در مدت زمان پخت دانه های انجیر وارد شیره شد میتوانید پس از پخت انجیرها را خارج کنید و شیره را صاف کنید سپس انجیرها را درون شیره صاف شده قرار دهید اما اگر برایتان فرقی ندارد به همان صورت سرو کنید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#اردور_تخم_مرغ_رنگی
مواد اولیه :
تخم مرغ (آب پز) 10 عدد
رنگ غذا (رنگ های دلخواه) به مقدار لازم
سرکه (برای هر رنگی که استفاده میکنید) 1 قاشق چای خوری
آب به مقدار لازم
سس مایونز 1/2 فنجان
طرز تهیه:
تخم مرغ ها را پوست کنده و آن ها را از طول به دو نیم کنید سپس زرده های تخم مرغ را از داخل آنها در بیاورید و آنها را داخل یک کاسه قرار دهید.
به تعداد هریک از تخم مرغ ها یک لیوان روی میز قرار دهید و درون هر کدام به میزان لازم آب خنک بریزید و درون لیوان ها سه قطره از رنگ مورد نظرتان و یک قاشق چای خوری سرکه بریزید و بعد سفیده های تخم مرغ را داخل هریک از لیوان ها بیندازید.
پس از رنگ گرفتن سفیده ها، آنها را روی یک سینی که از کاغذ حوله ای پوشیده شده است قرار دهید.
زرده ها را به وسیله چنگال له کنید و با سس مایونز مخلوط کنید و در آخر داخل هریک از سفیده های تخم مرغ یک قاشق از مخلوط زرده و مایونز بریزید و سرو نمایید.
نوش جان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#کوکی_کشمش_گردو
مواد لازم :
پودر قند صد و پنجاه گرم
روغن صاف قنادی یا کره صدگرم
تخم مرغ دو عدد.شیر هشتاد گرم
.آرد قنادی دویست و هشتاد گرم
روغن مایع سی گرم
.بکینگ پودر یک ق چ.
پودر کاکائو یک غ سرخالی
.گردو خرد شده صد و ده گرم
کشمش صد و ده گرم
.وانیل یک چهارم ق چ.
.
طرز تهیه :
ابتدا روغن صاف یا کره رو با وانیل و پودر قند پنج دقیقه با همزن بزنید تا کاملا پوک بشه بعد بهش روغن مایع رو اضافه کنید و یک دقیقه دیگه بزنید بعد تخم مرغها رو یکی یکی اضافه کنید و هر کدام رو سی ثانیه بزنید بعد شیر رو اضافه کنید در آخر هم مخلوط آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر رو الک کنید و اضافه کنید وقتی مایه کوکی یکدست شده گردو و کشمش رو اضافه کنید و هم بزنید
سینی فر رو کاغذ روغنی بندازید و مایع رو به وسیله یه قاشق کوچک با فاصله روی سینی بریزید
در فر از قبل گرم شده با درجه ۱۷۵ به مدت ۲۰ دقیقه بپزید .
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#پاپ_کیک_شکلاتی
مواد لازم :
کیک شکلاتی 500 گرم
خامه 1 پیمانه
شکلات کیبوردی 200 گرم
چوب آبنبات به تعداد لازم
ترایفل به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا کیک شکلاتی را مطابق دستورهای پیشین تهیه نمایید. پس از اینکه کیک به دمای محیط رسید کیک را به کمک دست پودر کنید. برای این منظور میتوانید از میکسر نیز کمک بگیرید در این صورت از گلوله نشدن پاپ کیک مطمئن خواهید شد.
در مرحله بعد خامه را به کیک پودرشده اضافه نمایید و به خوبی را مواد ترکیب کنید.
از خمیر حاصله توپهایی به اندازه یک اسکوپ جدا کنید و مابین دستانتان به خوبی گرد نمایید. بهتر است سایز توپکها همسان باشد و خیلی بزرگ نباشند.
سپس توپکها را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شوند. در صورت تمایل میتوانید برای کاهش زمان استراحت توپکها را به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید.
در این فاصله شکلات (نوع شکلات را بسته به ذائقه خود انتخاب نمایید) را به روش بنماری و یا در مایکروویو ذوب نمایید.
چوب آبنبات را در شکلات ذوبشده بزنید و سپس درون پاپکیک فرو کنید.
پاپکیک را در شکلات غوطهور نمایید و در اسفنج ثابت کنید تا شکلات اضافی آن چکه کند.
پاپ کیک را بسته به سلیقه خود با ترایفلهای رنگی، شکر رنگی، اکلیل خوراکی، مروارید و یا شکلات و مغزهای تستشده تزیین نمایید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرز تهیه بامیه
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#نمک_رنگی😍😍
میتوانید با استفاده از نمک و رنگ های خوراکی به میز غذای خود بخصوص در مهمانی زیبایی خاصی ببخشید.
برای رنگ کردن نمک ابتدا نمک را داخل کاسه ای بریزید و چند قطره رنگ خوراکی روی نمک ها بریزید و سریع مخلوط کنید تا نمک ها رنگی شوند سپس نمک رنگ شده را داخل سینی بریزید و پخش کنید و روی حرارت بسیار کم ( مانند حرارت بخاری ) چند دقیقه هم بزنید تا نم نمک ها گرفته شود سپس داخل نمکدان بریزید.
میتوانید از رنگ های خوراکی یا انواع رنگ های طبیعی ( آب سبزی ، آب آلبالو ، آب کلم قرمز و … ) استفاده کنید فقط دقت داشته باشید که مقدار بسیار کمی اضافه کنید تا نمک حل نشود.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#کیک_سینابون
آرد...... 2 پیمانه
شکر .......1پیمانه
تخم مرغ...... 4 عدد
ماست .......3/4 پیمانه
روغن....... 1/2 پیمانه
شیر...... 1/2 پیمانه
وانیل...... 1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر......1قاشق غذاخوری
موادمیانی:
دارچین...... 1 قاشق چای خوری
شکر...... 1 قاشق غذاخوری
پودرنارگیل ......1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
تخم مرغ ها را آنقدر با هم زن میزنیم تا کف کنه. شکر و وانیل را اضافه کنید و به هم بزنید تا کرم وکشدارشود. ماست،شیر،روغن را هم به ترتیب اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد و بکینگ پودر الک شده را کم کم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید. قالب راچرب و آردپاشی کرده نصف مایه کیک را داخل قالب ریخته موادمیانی راهم باهم مخلوط کرده روی مایه کیک ریخته باقی مایه کیک راهم روی مخلوط میریزیم. قالب رادرفر ازقبل گرم شده دردمای 180درجه به مدت 45دقیقه درفربگذارید . وقتی ازفر خارج شد بعد از خنک شدن تزیین کنید.
نكته : من دو قاشق غذاخوری گردوى خرد شده هم با پودر نارگیل ودارچین اضافه کردم
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🔷 #قرابیه_بادام_زمینی
مواد لازم:
100 گرم کره به دمای محیط رسیده
1 لیوان کرم شکلات بادام زمینی(حدود 150 گرم)
1 عدد تخم مرغ
1 استکان شکر(حدود 70 گرم)
1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
1 پنس نمک
حدود 1.5 لیوان آرد
شکلات شیری آب شده و فیله بادام زمینی برای تزیین
طرز تهیه:
ابتدا کره و کرم شکلات بادام زمینی(با مارک سارله در بازار موجود است) را در ظرفی خوب هم بزنید سپس شکر را اضافه کرده هم بزنید. تخم مرغ را اضافه کرده به هم زدن ادامه دهید . وانیل ، آرد ،نمک و بکینگ پودر را اضافه کرده هم بزنید (آرد را کم کم و با کنترل بریزید تا خمیر نرمی شود). برای اینکه خمیر راحت شکل بگیرد نیم ساعت در یخچال بذارید. خمیر را در ظرف دردار و یا داخل سلفون بذارید.
سپس تیکه هایی اندازه گردو بردارید و گرد کنید و داخل سینی که کاغذ روغنی انداختید بچینید و در فر 170 درجه از قبل گرم شده بذارید. بعد از 7 یا 6 دقیقه با پشت قاشق مرباخوری وسط خمیر را کمی فشار بدین . و کمی دیگر در فر بپزید. کمی که طلایی شد بردارید(حدود 15 یا 20 دقیقه). بعد از خنک شدن وسط قرابیه شکلات۵ آب شده و فیله بادام زمینی بذارید .
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱