#_جوجه_ترش
مواد لازم:
سینه مرغ 2 عدد
پیاز 1 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
گردو 200 گرم
گشنیز و نعناع 100 گرم
سیر 2 حبه
آب نارنج 3 قاشق غذاخوری
روغن و زعفران و نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
✍طرزتهیه:
ابتدا مرغ را به قطعات کوچک به اصطلاح قوطی کبریتی برش بزنید.
سپس با پیاز رنده شده، فلفل دلمه خردشده، روغن زیتون، سیر، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیمو مخلوط کنید تا مزه دار شود.
6 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا به خوبی طعم دار شود.
سپس تکه های جوجه را به سیخ های چوبی کشیده و در تابه چدنی در دار می گذاریم تا بپزند.
در این مرحله حتما شعله گاز باید در کمترین حد باشد.
در ظرفی جداگانه گردوی ساییده شده را به همراه سبزی های خرد شده و آب نارنج خوب مخلوط می کنیم.
پس از آنکه جوجه ها آماده شدند، مواد را روی جوجه ها ریخته و می گذاریم تا به همراه جوجه ها به مدت 20 دقیقه بپزد
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#رولت_دورنگ
گوشت مرغ 1 کیلو
گوشت قرمز ۱ کیلو
پیاز ۴ عدد
سیر ۶ حبه درشت
نمک و فلفل ادویه و زعفرون به مقدار کافی
مواد میانی:
ساقه کرفس و گردو و هویج و زرشک و کشمش
مواد سس:
پیاز و رب گوجه و آلوچه و هویج و ادویه و نمک و فلفل
هر کدوم از گوشت ها رو با ۳ حبه سیر و دوعدد پیاز دوبار چرخ میکنیم
و ادویه جات میزنیم
و زعفرون رو به گوشت مرغ اضاف کرده خوب ورض داده
و بعد اول گوشت قرمز رو مربع و به قطر یک سانت باز کرده و گوشت مرغ رو هم همین طور و بعد روی گوشت قرمز قرار داده و مواد میانی روش میچینیم( هویج رو نیم پز کنید)
و رول کرده و در فریزر یک ساعت قرار میدهیم و سرخ میکنیم و درون سس قرار میدهیم
پیاز رو سرخ کرده رب گوجه نمک و فلفل و ادویه زده رو باهاش سرخ میکنیم دو لیوان آب میریزیم و هویج و آلوچه توش قرار داده
وقتی جوش آمد رولت ها را توش قرار داده و با حرارت کم میزاریم تا سس غلیظ بشه و مرتب سس روی مواد میدیم و رولت ها رو میچرخونیم توی سس
و بعد درآورده و برش میزنیم.
نوش جااان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#نون_خرمایی
مواد لازم :
آرد 3 لیوان
خمیر مایه 3 قاشق چایخوری
تخم مرغ 1 عدد
شیرولرم 1 لیوان
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
شکر 4 قاشق چایخوری
خرما پوست کنده به مقدار لازم
کنجد یا سیاه دانه به مقدار دلخواه
طرزتهیه:
خمیر مايه رو همراه یک قاشق شکر درون شیر ولرم عمل بیاورید. تخم مرغ نمک وروغن رو با باقی شکر مخلوط میکنیم. خمیر مایه آماده شده رو با چند قاشق از آرد مخلوط میکنیم وبه مایع تخم مرغ اضافه میکنیم. آردو کم کم میریزم ورز میدیم حدود ده دقیقه تا خمیر لطیفی بدست بیاد.آرد تا جایی که خمیر بدست نچسبه باورز دادن خمیرو عمل بیاورید خیلی آردنزنید سفت میشه.بعد ظرفی رو چرب کنید خمیرو انتقال بدین با روکش در جای گرم قرار بدین تا حجمش دو برابر بشه. زمان به عمل اومدن خمیر بسته به جای گرم داره ممکنه در جای گرم به مدت نیم ساعت تا یه ساعت به عمل بیاد. بعد از اینکه خمیرمون به عمل اومد اون رو به هر شکلی که دوست داشتیم شکل میدیم و بعد داخلش رو را با خرما کاملا پر کرده و دوباره 15 دقیقه استراحت داده و با زرده و زعفرون و کمی شیر رومال زده و روی آن کنجد یا سیاه دانه پاشیده و در فر با دمای 175 درجه به مدت نیم ساعت و بعد به مدت 5 دقیقه گریل رو روشن کرده و روی کار رو گریل میکنیم.
هیچ آغازی،
زیباترازسلام نیست،
سلام دوستان
آرزودارم برای شما،
عشق باشدومهربانی
ویک دنیاسلامتی
سلام صبح بخیر
@ashpaziykhs
#بادمجان_پلو
🔸بادمجان پلو یکی از غذاهای سنتی روستای یرک از الموت قزوین بوده وبسیارخوشمزه می باشد.
مواد لازم🔻🍆
▪️بادمجان:3عدد
▪️پیاز :2عددمتوسط
▪️برنج:سه پیمانه
▪️گوجه فرنگی:3عدد
▪️رب گوجه:1ق غ
▪️سس فلفل قرمز تند:یک قاشق غ(من نریختم)
▪️سیر :2حبه
▪️نمک،زرد چوبه،زعفران دم کرده :به میزان لازم
▪️گوشت چرخ شده300 گرم
طرز تهیه:🍛
بادمجان ها راشسته خرد کرده تفت میدهیم.پیازها را نگینی خرد کنید و مجزا تفت دهید،مقدار جزیی زرد چوبه بزنید تا ترد شوند.سپس گوجه فرنگی ها راپوست کنده و به همراه حبه سیر در مخلوط کن ریخته میکس نمایید و در تابه ریخته، اجازه دهید آب سس گوجه تبخیر شود سپس روغن اضافه کنید و تفت دهید، نمک و زردچوبه و سس فلفل قرمز را افزوده و رب را اضافه کنید تفت دهید، در انتها یک قاشق آبلیمو بریزید تا طعم رب مطبوعتر شود،و پیاز داغ و بادمجان را هم بدان اضافه کنید و لا به لای برنج آبکش شده ریخته و به همراه زعفران دم بزنید.(من فقط یک لایه وسط برنج ریختم) گوشت چرخ شده رو مجزا به همراه پیاز و ادویه تفت دادم.من مقداری از بادمجون و نگه داشتم و با گوشت چرخ شده، ترکیب و دورچین دیس چیدم.برای ته دیگ نیز از بادمجان استفاده کردم.برای کسانی که بادمجان دوست دارند این غذا علاوه بر تنوع بسیار خوشمزه میشود
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_باواریا_با_مغز_خرده_شیشه
✍️طرزتهیه:
اول یه بسته ژله بلوبری رو ساده درست کردم.ریختم داخل ظرف مربع یا مستطیل گذاشتم داخل یخچال ببنده.
بعد۳ لیوان شیر رو جوشانده.۶تا زرده تخم مرغ بایک لیوان شکر نصف قاشق چایخوری وانیل همرو با دور تندهم
زن زدم تاسفید بشه.حدود۳ دقیقه.
شیردرحال جوش به مواد تخم مرغی اضافه کردم دوباره بادورتند همزن حدود دودقیقه زدم.
وقتی از حرارت افتاد دوتاخامه صبحانه حدود۴۰۰ گرم بهش اضافه کنیدودوباره مخلوط کنید.
درآخروقتی کامل از حرارت افتاد و سرد شد.۴تا قاشق غذا خوری ژلاتین رو بن ماری کنیدوبه مواداضافه کنیدوخوب مخلوط کرده.
کف قالب موردنظرتون چرب کنیدومقداری از باواریا رو داخل قالب بریزید.
نصف استکان شیرگرم کنیدویک قاشق پودرنسکافه داخلش حل کنید.وبه نصفی از باواریای که باقیمانده اضافه کنیدو روی خرده ژله ها اضافه کنید.
من تو دو مرحله این کار رو کردم.که ژله ها نیاد رو.
بعد بزارید ببنده.وقتی بست بقیه باواریا ساده رو اضافه کنید. بعد از ۵تا۶ ساعت از یخچال دربیاروید
نوش جان اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#کیک_ساده😍😍
مواد لازم:
تخم مرغ 4 عدد
روغن مایع دو سوم لیوان
شکر یک و نیم لیوان
ماست یک لیوان
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آرد دو لیوان
طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی خوب هم می زنیم تا کمی سفید شوند.
شکر و روغن را نیز در ظرف دیگری می ریزیم و هم می زنیم تا به صورت مایع کرم رنگی درآید.
سپس تخم مرغ هایی را که قبلا زده بودیم، به مخلوط شکر و روغن اضافه می کنیم و 5 دقیقه هم می زنیم تا خوب مخلوط شوند.
بیکینگ پودر، وانیل و ماست را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مایع یکدستی شود.
بعد آرد را کم کم به مایع اضافه می کنیم (بهتر است آرد را روی مواد الک کنیم).
بعد به آرامی مایع کیک را هم می زنیم تا آرد خوب مخلوط شود
ظرف پیرکسی را از قبل چرب کرده و در فر می گذاریم تا داغ شود.
سپس کمی آرد در ته ظرف پیرکس داغ می پاشیم و مایع کیک را درون آن می ریزیم.
این کیک را در ماکرویو به مدت 20 دقیقه می گذاریم و اگر از فر استفاده می کنیم، مدت 40 دقیقه می گذاریم.
بعد از سرد شدن کیک، آن را برش می زنیم و روی آن را با پودرقند و پودر گردو یا پسته تزئین می کنیم.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🔷 #آش_جو
براي تهيه ي اين آش خوشمزه ابتدا جو رو با آب مرغ خوب ميپزيم و درون يك قابلمه پياز داغي رو تهيه ميكنيم و بعد آب مرغ رو اضافه ميكنيم و بعد جو پخته شده رو اضافه ميكنيم و كمي هم برنج آش يا برنج ريز دانه رو أضافه ميكنيم و اجازه ميديم كاملا پخته و حل شوند بعد در مرحله آخر سبزي آش كه شامل گشنيز هست رو افزوده و سير تازه خورد شده رو هم افزوده و زير قابلمه رو كم ميكنم و اجازه ميديم كاملا آش جا بيفته . اين آش با ماست هم زده سرو ميشه و جزو آشهاي خيلي خوشمزه هست ، حتما تهيه كنيد و نوش جان كنيد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#شنیسل_مرغ
مواد لازم:
سینه مرغ 2 عدد بدون استخوان
تخم مرغ 2 عدد
پیاز 1 عدد رنده شده
سیر 1 حبه درشت رنده شده
آبلیمو 2 ق غ
پوست لیمو 1 ق چ
نمک و فلفل سیاه و آویشن
ارد سفید و پودر سوخاری ادویه دار
طرز تهیه :
سینه مرغ را به دو نیم کنید بی استخوان کرده و فیله را خارج کنید. سینه را داخل کیسه فریزر کذاشته و با بیفتک کوب بکوبید تا نازک شود. مواظب باشید گوشت پاره نشود. سپس با نمک و ادویه و پیاز و سیر و آبلیمو و پوست لیمو مزه دار کنید پنج تا شش ساعت داخل یخچال بزارید تا مزه دار شود. در صورت تمایل کمی آب زعفران هم بزنید.
تخم مرغ را داخل ظرف گودی شکسته و با چنگال خوب بزنید کمی نمک و فلفل به تخم مرغ بزنید. آرد سوخاری و آرد سفید را هر کدام در ظرف جدا بریزید. مرغهای مزه دار شده را اول داخل آرد سفید بغلتانید سپس داخل تخم مرغ زده شده غلطانده و در آخر داخل پودر سوخاری بزنید کاملا پوشش بدید.
داخل تابه گود روغن مایع سرخکردنی بریزید تا داغ شود بعد شنیسل های نیمه اماده را داخل روغن داغ با شعله ملایم سرخ کنید هر دو طرف که سرخ شد روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافه کشیده شود
نکته:
اگر مرغها مدت زیادی در مواد گفته شده خوابانده شود غذای شما خوشمزه تر میشود بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهید
برای خوشمزه تر شدن شنیسل مقداری زعفران پودری به آرد سوخاری اضافه کنید.
آب پیاز مرغ را بسیار ترد و خوشمزه میکند به جای آن پیاز را جایگزین نکنید
در صورت تمایل مرغ را بعد از کوبیدن ابتدا نیم پز کرده و بعد در مواد غلطانده و سرخ نمایید. (من اینکارو انجام ندادم مرغ هم خوب مغز پخت شده بود چون نازک میشه بدون نیم پز کردن هم کاملا مغز پخت میشه نگران نباشید)
🐔نوش جون🐔
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#کباب_تابه_ای
طرز تهیه
پیاز رو رنده کردم و با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و یه قاشق آرد نخود چی به گوشت اضافه کردم وخوب ورز دادم و دو ساعت تو یخچال گذاشتم
بعد به شکلی که خواستم داخل روغن سرخ کردم و کنار گذاشتم
کنارش رب رو با ادویه و نمک تفت دادم و یه لیوان آب اضافه کردم؛ کبابا رو داخل تابه گذاشتم وقتی بجوش اومد زیرش رو کم کردم تا جا بیفته
بستگی به ذائقه تون میتونید با چلو سرو کنید یا بصورت خوراک
میتونید گوجه، فلفل دلمه ای، سیب زمینی یا هرچیز دیگه ای کنارش میل کنید
😋نوش جون😋
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#شیرینی_ترِ_موزی_شکلاتی
طرز تهیه
ابتدا یک کیک شکلاتی هر مدلی که دارین رو پودر کنین بعد بهش مقداری گردوی خرد شده اضافه کنین به همراه یک موز پوره شده خوب ورز بدین بعد مقداری گاناش(ترکیب شکلات تخته ای اب شده و خامه صبحانه) اضافه میکنین و خوب ورز میدین تا جاییکه خمیر منسجمی بدست بیاد بعد مواد رو داخل پلاستیک فریزر لوله میکنین و میگذارین یکساعتی داخل فریزر باشه تا خودشو خوب بگیره بعد از فریزر خارج میکنین و برش میزنین و با مقداری شگلات آب شده و پودر پسته تزیینش میکنین
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#دلمه _بادمجان و فلفل و گوجه
ابتدا برنج و لپه را جدا گانه می پز می کنیم با کمی نمک البته برای هر نفر برنج 60 گرم لپه 15 تا 20 گرم و گوشت چرخ شده 80 گرم بعد داخل ظرف جداگانه ای یک پیاز بزرگ را با کره و روغن تفت دادم و به ان رب گوجه 1 قاشق بزرگ را اضافه و نمک و فلفل و زرد چوبه را با هم تفت دادم بعد گوشت چرخ شده را اضافه کردم خوب که سرخ شد به ان سبزیجات معطر مثل ترخون مرزه و کمی گشنیز و جعفری خورد شده را اضافه و بعد برنج و لپه پخته را اضافه کردم وقتی خوب مخلوط شد مواد داخل دلمه اماده هست کنار می گذاریم
بادمجان فلفل و گوجه را شسته داخل ان ها خالی می کنیم بعد داخل ان هارا نمک و فلفل می زنیم و از مواد اماده پر می کنیم ، (البته من داخل شکم بادمجانها قدری آبلیو ونمک میزنم که گوشت با دمجانها خیلی خوشمزه میشه)
سس دلمه : یک پیاز بزرگ را خورد و داخل روغن و کره تفت دادم و به ان نمک زرد چوبه پودر پیاز پودرسیر و کمی پاپریکا و زعفران اضافه کردم و به ان پوره 5 گوجه فرنگی بزرگ را اضافه کردم و کمی مرزه تازه داخل سی ریختم ودر اخر دلمه ها در سس چیدم و بعد از 1 ساعت پخت دلمه های خوشمزه و معطر اماده برای نوش جان کردن هستند
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
#بيسكويت_بدون_فر
اين بيسكويت هارو قبلا شكلاتي درست كردم و باگاناش غليظ سرو كردم خيلي طعمش عالي بود. اينبار پودر كاكائو رو حذف كردم و به همون اندازه ارد ريختم. دستور خيلي راحته و البته بيسكويت ها هم ترد و خوشمزه
كره١٢٥گرم
روغن مايع ١ق غ خ
پودر كاكائو٢ق غ خ
تخم مرغ١عدد
وانيل كمي
پودر قند نصف پيمانه
آرد به ميزان لازم (من ٢پيمانه الك شده استفاده كردم)
كره نرم شده رو با پودر قند مخلوط كرده و كاملا هم ميزنيم سپس روغن مايع و تخم مرغ و وانيل رو اضافه كرده ومخلوط ميكنيم همچنين پودر كاكائو رو نيز داخل مواد الك كرده و شروع ميكنيم به اضافه كردن آرد . ارد رو كم كم اضافه كرده و با دست خمير رو مخلوط كرده ، وقتي خمير لطيفي بدست امد ديگه ارد رواضافه نميكنيم .به مدت نيم ساعت به خمير استراحت داده سپس با استفاده از وردنه خمير رو باز كرده و كاتر ميزنيم .
بيسكويت هارو روي يه سيني كه كاغذ روغني داخلش پهن شده ميزاريم و سيني رو داخل قابلمه ي از قبل گرم شده قراره داده و درب قابلمه رو ميزاريم . داخل قابلمه حتما يه پايه(سه پايه فلزي،رينگ،كاتر....) قرار داده تا سيني به كف قابلمه تماس نداشته باشه.زير قابلمه هم شعله پخش كن ميزاريم. روي درب قابلمه حتما دم كني ميزاريم و اينكه من از بزرگترين شعله ي اجاق استفاده كردم ،البته شعله رو كم كم كردم، و اينكه بيسكويتهارو به مدت ١٥دقيقه نهايتاً ٢٠ دقيقه ميپزيم ...پس از سرد شدن ميتونيد با گاناش يا باتركريم شكلاتي سرو كنيد با چاي خيلي عالي ميشه. . ميتونيد بيسكويت هارو داخل فر از قبل گرم شده١٦٠درجه ،بمدت ١٠-١٢دقيقه بپزيد .البته حتما چك كنيد كه سفت نشن. نوش جان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🔷 #حلوای_کرم_کارامل
شیر ۴ لیوان
کرم کارامل دو بسته
نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
گلاب دو قاشق غذاخوری
اسانس وانیل یا هل کمی
نشاسته و کرم کارامل رو به همراه شیر خوب هم زده
و روی حرارت گذاشته تا خوب غلیظ شود هیچ شکری
به حلوا اضافه نمیکنیم چون کارامل به اندازه کافی شکر داره
سپس گلاب و اسانس وانیل رو اضافه کرده
و زیر اون رو خاموش میکنیم
کمی از کارامل رو ته ظرف کشیده و حلوا رو در ظرف مورد نظر ریخته و در یخچال گذاشته بعد دو ساعتی که کامل سفت شد برش میزنیم.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
باقلوا چیز کیک
✔️مواد اولیه:
60 گرم (1/3 پیمانه) بادام تست شده
کره ذوب شده برای چرب کردن
55 گرم (1/3 پیمانه) فندق خام بو داده شده
40 گرم (1/4 پیمانه ) گردو خرد شده
1/2 قاشق چای خوری دارچین
پنیر خامه ای هم دمای اتاق 500گرم
خامه ترش 300 گرم
155 گرم (3/4 پیمانه) شکر پودرشده
3 تخم مرغ هم دمای اتاق
1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
10 ورق خمیر فیلو
کره 110 گرم
✔️مواد لازم برای تهیه ی شربت ( سیروپ)
100 گرم (1/2 پیمانه) پودر شکر
160 میلی لیتر (2/3 پیمانه) آب
125 میلی لیتر (1/2 پیمانه) عسل
1 عدد چوب دارچین
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱