#ﮐﻮﮐﻮﯼ_ﻣﺠﻠﺴﯽ_ﺳﻪ ﺭﻧﮓ تبریز
✍مواد لازم لایه ی سبزی
تره. 400گرم
آرد. 2تا3قاشق سوپ خوری
نمک. 1/2قاشق چایخوری
ادویه دلخواه و زرد چوبه. به میزان لازم
پودر فلفل سیاه. 1/4قاشق چایخوری
زرشک. 2قاشق سوپ خوری
گردوی نگینی. 2قاشق سوپ خوری
تخم مرغ. 3تا4عدد
✍مواد لایه ی سیب زمینی
سیب زمینی آب پز 500گرم،رنده شده
تخم مرغ. 3عدد
نمک. حدود 1 قاشق چایخوری
زرد چوبه. 1/2 قاشق چایخوری
پودر کاری. 1/2قاشق چایخوری
محلول زعفران. 1 قاشق سوپ خوری
✍مواد لایه ی لوبیا سبز
لوبیا سبز ریز شده 200گرم بخار پز
سیب زمینی نگینی 2/5 پیمانه، سرخ شده
هویج نگینی ریز 1/5پیمانه سرخ شده
گوشت چرخ کرده. 100تا 150 گرم، تفت داده شده
پیاز سرخ شده. 4قاشق سوپ خوری
زرشک. 2قاشق سوپ خوری
گردو نگین شده. 2قاشق سوپخوری
ادویه. 1قاشق سوپخوری
نمک. 1قاشق چایخوری
محلول زعفران. 1قاشق سوپ خوری
تخم مرغ. 4عدد
روغن. به مقدار لازم برای چرب کردن قالب و تفت دادن
طرز تهیه:
موادهر کوکو رو جدا ترکیب کنید وبترتیب داخل قالب بریزید ودر فر ۱۸۰ درجه بمدت یک ساعت قراردهید (من ۴۵ دقیقه )
دوستان دقت کنید مواد رو که سرخ میکنید داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی نداشته باشه همینطور لوبیا و تره کاملا خشک باشن و بدونآب.
نوش جان 😊
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#حلیم_بادمجان
گوشت نیم کیلو
عدس 150 گرم
بادمجان3 عدد
کشک1 لیوان
پیاز2 عدد
سیر سرخ کرده1 قاشق سوپخوری
نعنا خشک1 قاشق سوپخوری
فلفلبه مقدار کافی
نمک به مقدار کافی
زرد چوبه به مقدار کافی
گوشت و پیاز را خرد و کمی سرخ کنید . زرد چوبه را به آن بیفزایید . روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد . عدس را بشوئید و اضافه کنید . بادمجان را سرخ کنید و پس از پختن گوشت و عدس به آن بیفزایید . نمک و فلفل را اضافه کنید . نزدیک به آخر پخت ، کشک را اضافه کنید . موقعی که غذا را کشیدید ، روی آن را با سیر ونعنا داغ تزیین کنید .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شنیسل
#شنیسل_مرغ
یک عدد سینه مرغ کامل را خوب بشورید بزارید آب اضافیش کشیده بشه حالا از عرض با کارد به چند قسمت برش دهید حدودا با قطر یک یا دو سانت حالا تیکه ها را لای کیسه فریزر قرار دهید و با بیفتک کوب بکوبید تا نازک و یکدست شوند سپس تیکه ها را در آب پیاز و کمی نمک و فلفل سیاه به مدت ۲ ساعت استراحت دهید بعد از استراحت کمی آبلیمو و زعفران دم کرده بزنید سه ظرف مناسب انتخاب کنید در یکی آرد ، دیگری دو عدد تخم مرغ زده شده به اضافه زعفران و کمی فلفل قرمز سومی پودر سوخاری 👌 گوشت های مزه دار شده را اول به آرد بعد به تخم مرغ و در آخر به پودر سوخاری خوب آغشته کنید و در روغن گرم شده قرار دهید با شعله متوسط تا دو طرفش سرخ شود و در کنار سبزیجات نوش جان نمایید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ذرت_مکزیکی
مواد لازم:
کنسرو ذرت ٢ قوطی
قارچ خرد شده ١ پ
پنیر پیتزا ١/٢ پ
سس مایونز ٢-٣ ق غ
نمک فلفل و آویشن به میزان لازم
کره ۵۰ گرم
طرز تهیه:
ابتدا کنسرو رو می جوشونیم. کره و قارچ رو داخل تابه میریزیم و تفت میدیم تا قارچ سبک بشه بعد ذرت رو اضافه میکنیم و در تابه رو میذاریم و اجازه میدیم روی حرارت ملایم بخارپز بشه.
نمک فلفل و اویشن رو میریزیم, سس هم اضافه میکنیم کمی که مواد به خرد هم رفتن پنیر رو میریزیم و وقتی آب شد زیر تابه رو خاموش میکنیم.
آشپزی خاص
🔷#حلوا_شعریه
یک بسته شعریه پاکستانی (سویان)را با پنجاه گرم کره تفت بدید مدام هم بزنید تا بوی خامی شعریه ها از بین برود و کمی تغییر رنگ بدهد به حال خودش نذارین چون میسوزه سپس سه چهارم قوطی شیر عسلی را اضافه کرده یا اگر کم شیرین دوست دارید نصف قوطی کمی هم بزنید یعنی پنج دقیقه مدام هم بزنید در همه حالت شعله کم باشد خاموش کنید و در ظرف سرو بریزید سپس از حرارت که افتاد کمی پودر نارگیل ریخته با دست فشار دهید در یخچال بذارید و کامل که خنک شد برش دهید.
نوش جان
برای قالبی باید شیر عسلی رو کمتر بریزید تا شل نشه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_کوکو_سویا
مواد لازم📝
سویا دانه ریز خیس خورده: ۲ پیمانه
جعفری تازه خرد شده: ۴ قاشق غذا خوری
پیاز متوسط: ۲ عدد
آرد سوخاری: ۳ قاشق غذا خوری
تخم مرغ:۲-۳ عدد
سیب زمینی متوسط: یک عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
پودرسیر و زیره: به مقدار لازم
زردچوبه و آویشن: به مقدار لازم
✍️طرز تهیه :
سویا را که قبلا با آب گرم خیس کردید از آب دربیاورید و آب آن را بگیرید. پیاز و سیب زمینی را رنده کرده آب آن را بگیرید به سویا اضافه کنید.
جعفری خرد شده، تخم مرغ و آرد و ادویه ها را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
روغن را در تابه داغ کنید و از مایه با قاشق بردارید داخل روغن داغ بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید. بعد هم روی دستمال پهن کنید تا روغن اضافی آن کشیده شود.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_کباب_گوشت_اسپانیایی
مواد لازم:
گوشت گوساله 1 کیلو گرم
3 حبه سیر، خرد شده
1 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده تخت برگ
1/3 فنجان آب لیمو فشرده تازه
1/ قاشق چایخوری فلفل سیاه
فلفل قرمز تازه
جعغری خرد شده
مواد لازم برای سس کباب:
2 قاشق چایخوری فلفل قرمز دودی
2 قاشق غذاخوری سرکه
1/3 فنجان روغن زیتون
نمک 1½ قاشق چایخوری
✍طرز تهیه:
چربی ها را به طور کامل از گوشت جدا کنید و ترکیب گوشت، سیر، جعفری، آب لیمو و فلفل را در یک کاسه غیر فلزی ریخته و درب آب را به خوبی بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
سس کباب را با مخلوط فلفل قرمز - فلفل هندی - سرکه - روغن و نمک تهیه کنید و گوشت ها را بعد از سیخ زدن به سس اماده شده آغشته کنید و بر روی کباب پز با دقت بپزید.
بهترین زمان پخت برای این نوع کباب 25 الی 30 دقیقه است.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_میلک_شیک_وانیلی
موادلازم:
(برای 2 نفر) :
شیر: نصف لیوان
بستنی وانیلی: نصف لیوان
یخ: نصف لیوان
اسانس وانیل: 1قاشق چایخوری
خامه: 2قاشق غذاخوری
عسل: به میزان دلخواه
فندق: به میزان لازم
شکلات (تخته ای): به میزان لازم
✍طرز تهیه :
ابتدا یخ را خرد کرده و به همراه شیر و اسانس وانیل خوب میکس کنید تا حالت یخمال و پودری بگیرند.
بستنی وانیلی و خامه را مخلوط کرده و خوب یکنواخت کنید و در صورت تمایل کمی با همزن بزنید تا حالت نیمه جامد و کشدار پیدا کنند.
بستنی را به مواد اضافه کرده و آن را داخل ظرف مناسب بریزید.
مقداری فندق بو داده شده را خرد کنید و به همراه شکلات تخته ای رنده شده روی میلک شیک ریخته و آن را برای سرو آماده کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
مرغ شکم پر اناری
مواد لازم :👇
مرغ متوسط
پیاز سرخ کرده دو عدد
انار دون شده ترش نیم پیمانه
فلفل سیاه و نمک و زعفران آبکرده
رب انار دو قاشق غذاخوری
نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
جعفری و گشنیز دو قاشق غذاخوری
کشمش دو قاشق غذاخوری
زرشک سه قاشق غذاخوری
سیر چهار حبه
گردو شش عدد
شکر یک قاشق غذاخوری
عصاره ی مرغ دو لیوان یا قرص مرغ یک عدد (با دو لیوان آب جوش حل میکنیم)
دستور تهیه :👇
اول از همه مرغ رو با فلفل سیاه و نمک و زعفران آبکرده رومال کرده و سه تا چهار ساعت میره داخل یخچال تا مزه دار بشه.
بعد گردو و زرشک و کشمش و نعناع خشک و جعفری و گشنیز و سیر و شکر و فلفل سیاه و نمک رو با هم میکس میکنیم.
مواد میکس شده رو با رب انار مخلوط میکنیم.
حالا یه دونه پیاز خرد شده رو با زردچوبه تفت میدیم و با مواد میکس شده مخلوط میکنیم.
حالا نیم پیمانه دونه انار ترش رو هم باهاش مخلوط میکنیم.
داخل شکم مرغ رو با مواد پر میکنیم و با نخ و سوزن (مانند فیلم) میدوزیم تا موقع پخت مواد بیرون نریزه.
بعد داخل قابلمه ای نسبتا بزرگ کمی روغن میریزیم و خوب مرغ رو باهاش سرخ میکنیم.
وقتی مرغ حسابی سرخ شد کمی پیاز داغ و دو لیوان آب عصاره ی مرغ رو بهش اضافه میکنیم و درب قابلمه رو میبندیم تا دو ساعت مرغمون بپزه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرغ_شکم_پر اناری
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_باقلوا_هندی
مواد لازم📝
تخم مرغ 4عدد
اردسفید 150گرم یایک لیوان
مغزدلخواه مثلاگردو،بادام،فندق،پسته یانارگیل پودرشده یک لیوان
شکر200گرم یایک لیوان
پودرهل یک قاشق غذاخوری سرصاف
پکینگ پودر1قاشق مربا خوری
روغن مایع 1/2لیوان
کره 1/2لیوان معادل 55گرم نرم شده دردمای محیط
✍طرزتهیه:
تخم مرغ و شکررا باهمزن درحدودپنج دقیقه بزنیدتاتخم مرغ سبک و سفیدرنگ شود سپس روغن مایع وکره را اضافه کرده کمی دیگر درحد مخلوط شدن هم بزنیدهمزن را خاموش کنید،یک لیوان مغزپودرشده دلخواه رابه همراه آرد و پکینگ پودرالک شده اضافه کرده و با لیسک درحد یکدست شدن مایه هم بزنید،کف ودیواره های قالب35 در25 راچرب کنیدمایه رادرقالب ریخته و با لیسک صاف کنیددرفرازقبل گرم شده 170درجه به مدت تقریبا 30دقیقه یا تا زمانی که باقلوا پخته شودقراردهید،پس ازخارج کردن ازفربلافاصله برش بزنید و برروی باقلوای داغ شربت خنک بریزید،به مدت 2ساعت دریخچال بگذاریدتا شربت جذب کیک شده وخنک گردد.
یا برعکس اگرشربت داغ بوداجازه دهیدتاکیک بعدازپخت وبرش زدن سردشودوسپس برروی کیک خنک شده شربت داغ بریزید.
مواد لازم برای شربت📝
2لیوان اب
1/5لیوان شکر
2قاشق غذاخوری گلاب
جوهرلیمونوک قاشق چایخوری یاابلیمو1قاشق چایخوری
✍طرز تهیه:
اب وشکرراروی حرارت ملایم بگذاریداجازه دهیدتا به جوش اید جوهرلیمورابیفزایید، زمان دهیدتاشربت کمی قوام آیددست آخرگلاب رانیزبیفزایید.
شربت نه شل وابکی باشدنه خیلی غلیظ ،زمانی که شربت درحال قوام امدن است کمی ازآن برداریدوقتی کمی خنک شدبین دوانگشت امتحان کنیداگرحالت چسبنده وکمی کشداربودکافیست شعله راخاموش کنید.
من نصف میزان دستوربالا رادرقالب گردسایز20پختم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#كوفته_كباب_ترکی
گوشت چرخ كرده (٥٠٠ گرم) ، را با يك عدد پياز بزرگ رنده شده مقداري دارچين مقداري زرد چوبه نمك فلفل ، نصف ليوان جعفري خرد شده و سه عدد نون تست كه دورش رو گرفتيم خوب ورز مي ديم و مخلوط مي كنيم بعد به هر صورت كه مايل بودين در آورده و سرخ مي كنيم
براي سس هم يك عدد پياز رو نگيني خرد كرده در كمي روغن زيتون تفت ميديم سه تا گوجه فرنگي رو پوست گرفته نگيني مي كنيم و اضافه مي كنيم كمي شكر كمي نمك كمي فلفل و كمي سركه اضافه مي كنيم و ميذاريم كه غليظ بشه
پلو هم رشته پلو
روی کباب ها هم ، ماست یونانی و پولبیبر(فلفل پرک ترکی) هست
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#تر_حلوا
آرد :۱کیلو
پودر قند :۴۰۰گرم
کره :۳۰۰گرم
روغن مایع یا روغن نیمه جامد :۲۰۰گرم
پودر زنجبیل :۲قاشق غذاخوری سر پر
پودر هل :۱قاشق غذاخوری سر پر
زعفران ساییده :هرچقدر که برای رنگ وطعمش خواستین میتونید بزنید (من نصف قاشق چایخوری زعفران ساییده رو با کمی آب جوش حل کردم وزدم )
ابتدا کره وروغن مایع یا نیمه جامد را درون تابه بزرگی میریزیم تا روغن وکره آب بشه بعد آرد الک شده را اضافه میکنیم وحرارت رو متوسط کرده وشروع میکنیم به هم زدن آرد وروغن ؛حدود ۴۰تا ۴۵ دقیقه لازمه که آرد رو با روغن هم بزنیم تا زمانی که بوی آرد بلند بشه بعداز این مدت ؛آرد تفت داده را از روی حرارت بر میداریم ومیگذاریم تا کمی سرد شود ؛محلول زعفران را کم کم به آردتفت خورده اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مخلوط میکنیم (تا آرد تفت داده سرد نشده زعفران رو اضافه نکنید چون توش گلوله گلوله میشه وباز نمیشه )بعدازاینکه زعفران رو قشنگ به خورد آرد دادیم پودر قند الک شده را اضافه کرده ومخلوط میکنیم پودر زنجبیل وپودر هل را هم می افزاییم و با قاشق چوبی به خورد هم میدهیم تا کامل مخلوط بشه
به این حلوا گردوی خردشده هم میتونید اضافه کنید که خوشمزگیش رو دوبرابر میکنه
میتونید این حلوارو قالب بزنید یا دورنگ کنید ویا بصورت کفگیری ،حلوای فوق العاده خوشمزه ایه ،کافیه فقط یه بار امتحان کنید
من حلوارو توی قالبای سیلیکونی بدون چرب کردن ،کم کم ریختم و قشنگ فشرده کردم وبه مدت دو ساعت گذاشتم فریزر ،بعداز این مدت از فریزر خارج کرده واز قالب درش اوردم وتزیین ساده کردم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ کیک قرابیه😋
✍مواد لازم
3 عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر (لیوان یا پیمانه قنادی)
1 لیوان روغن مایع
500 گرم آرد
4 قاشق غذاخوری نشاسته
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم و یا 2.5 قاشق چای خوری)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
رنده پوست 2 عدد لیمو
3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
✍برای روی کیک:
عسل و یا مربا
پودر نارگیل
🍜طرز تهیه
ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرفی بشکنید و شکر را اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید. وانیل و یک پنس نمک اضافه کنید و مجدد هم بزنید سپس روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید. نشاسته و بکینگ پودر را اضافه کنید حدود 1 لیوان آرد بریزید و هم بزنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید به یکی پودر کاکائو و کمی آرد اضافه کنید و خمیری با نرمی متوسط آماده کنید به خمیر سفید مجدد آرد اضافه کنید و خمیری با نرمی متوسط آماده کنید. از هر دو خمیر نوارهای باریک و بلندی به ضخامت مداد داخل سینی فر یک خمیر ساده و یک خمیر کاکائویی کنار هم بچینید. در فر 170 درجه از قبل گرم شده تا وقتی که کمی سرخ شود بپزید. بعد از بیرون آوردن از فر بلافاصله روی کیک عسل و یا مربا بمالید و پودر نارگیل بپاشید و کنار بذارید خنک شود. سپس به شکل مربع مربع برش بزنید.
#کیک_قرابیه🍰
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌱اردور سبزی با فیله مرغ 🌱
مواد لازم برای۶ نفر
هویج ۱۵۰ گرم
لوبیا سبز ۱۵۰ گرم
فیله مرغ ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
فلفل دلمه ای ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱۰۰ گرم
پیازچه ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل و زرد چوبه و پودر سیر به مقدار لازم
●طرز تهیه
۱- ابتدا پیاز را خرد كرده و با روغن سرخ میكنیم.
۲- هویج خلال شده را كمی با پیاز سرخ كرده و با لوبیا مخلوط میكینم تا به مدت پنج دقیقه سرخ شود سپس نمك و ادویه را میریزیم و در تابه را میگذاریم، تا لوبیا و هویج نیمپز شود.
۳- فیله مرغ را داخل مواد، پخته و بعد از یك ربع فلفل دلمهای و پیاز و گوجهفرنگی را به آن اضافه میكنیم و در آن را میگذاریم تا به مدت 15 دقیقه بخارپز شود. این غذا را به همراه لیموترش سرو می کنیم .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#خاگینه_شیر_عسلی
موادلازم
ارد سه صفر 6 ق ع
تخم مرغ 3 عدد
شیر عسلی 1/2 قوطی 450 گرمی
پکینگ پودر 1 ق چ
هل 1 م خ
کره برای چرب کردن
مواد شربت
شکر 2 پیمانه
اب 1و1/2 پیمانه
زعفران به میزان لازم
طرزتهیه
✏️✏️✏️✏️
تخم مرع وشیرعسلی رو
نیم ساعت قبل دردمای
محیط باشه ظرف پیرکس
رو با کره چرب کنید وکنار
بگذارید تخم مرغها رودرون
ظرفی ریخته وانیل رو هم ریخته
کمی باهمزن بزنیدتا ازلختگی در
بیادوکمی کف کند حدود یک الی
یک ونیم دقیقه بعد شیرعسلی رو
اصافه کرده مجددبا دورکند همزن
بزنیدکمی سپس ارد پکینگ پودر رو
الک کنیددر3 مرحله به مواد اضافه
کنید وبا دور کند هم میزنیم میتوان
ازلیسک اسنفاده کردبرای هم زدن
با دمای 175 درجه حدود20 الی 25
دقیقه مدت پخت خاگینه اس اما
چک کنید سطح روی خاگینه بهتر
است که کمی طلایی وبرشته باشد
که بعدازریختن شربت خمیر نشود
بعد از20 دقیقه ابتدا بانوک انگشت
روی سطح خاگینه میزنیم اگر چسبناک نبود وبه دستمان نچسبید
اماده است سپس با حلال دندون
تست میکنیم تگر نمیز درامد خاگبنه
پخته است وظرف رو ازفردراورده کاملا
میگذاریم خنک شود اگر زودخاگینه
رو برش بدهیم متلاشی میشودبعد
لبه های خاگینه رو ازظرف جداکرده
وبا چاقو وبا چنگال از چند جا سوراخ
میکنیم تاشهد کاملا به خورد خاگینه
هابرود جای سوراخها رو بعدازریختن
شربت جاش مشخص نخواهدشد
شربت رو باید کمی ازداغی که افتاد
روی خاگبنه های سرد بریزبم
نکته خاگبنه ها باید کاملا سرد
یرد بشه بعد از روش شهد بریزیم
میتوان به شکل لوزی مربع مثلث
برش بدهیم سپس روش رو با گردو
خلال پسنه وبادوم تزیین میکنیم
نکته اگر خاگبنه رو قالبی درس کنیم
خاگینه ها رو برمیگردانیم وروش رو
تزیین میکنیم
ودر دستور اصلی زعفرون وهل نبود
ولی برای خوش رنگ وخوش طعم
شدنش اضتفه کردم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱