#شیک_توت_فرنگی
می تونید از انواع میوه های تازه یا یخ زده مثل توت فرنگی، تمشک و بلوبری برای تهیه این نوشیدنی خنک استفاده کنید.
✨ آماده کردن مواد برای تهیه شیک توت فرنگی:
۱- ترجیحا از توت فرنگی یخ زده استفاده کنید تا شیک بافت بهتری داشته باشه.
✨ مواد اولیه (برای ۴ نفر):
✏️ بستنی توت فرنگی ۵۰۰ میلی لیتر
✏️ توت فرنگی ۱ پیمانه
✏️ شیر ۱ پیمانه
🍴دستورالعمل:
۱- بستنی توت فرنگی، توت فرنگی های یخ زده و شیر رو در مخلوط کن بریزید و تا کاملا پوره بشن، با سرعت بالا بزنید.
۲- شیک رو در ۴ لیوان بریزید و در صورت تمایل همراه با چند قطعه یخ، فورا سرو کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#ماکارونی_با_پنیر_و_گل کلم
✨ آماده کردن مواد برای تهیه ماکارونی با پنیر و گل کلم:
۱- گل کلم رو به گلچه های اون خرد کنید.
۲- از ماکارونی با شکل دلخواهتون استفاده کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۴ نفر):
✏️ گل کلم ۳۰۰ گرم
✏️ پاستا ۳۰۰ گرم
✏️ کره ۶۰ گرم
✏️ آرد ۴ قاشق غذاخوری
✏️ پودر خردل ۲ قاشق چای خوری
✏️ شیر پرچرب ۶۰۰ میلی لیتر
✏️ فلفل قرمز به میزان لازم
✏️ نمک به میزان لازم
✏️ پنیر چدار ۱۵۰ گرم
✏️ پنیر فتا ۱۵۰ گرم
✏️ آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
✏️ برگ آویشن ۱ قاشق غذاخوری
🍴دستورالعمل:
۱- قابلمه ای از آب نمک رو بجوشونید. گل کلم ها رو در اون ریخته و برای ۴ تا ۵ دقیقه تا نرم بشن، بپزید. اون ها رو با کفگیر از آب خارج کنید و در ظرفی از آب و یخ بریزید. گل کلم ها رو آبکشی و خشک کنید.
۲- پاستا ها رو در آب جوش بریزید و طبق دستور روی بسته بندیشون، در حدی که زیر دندون بیان، بپزید. اون ها رو با آب سرد آبکشی و بعد خشک کنید. در کاسه ی بزرگی، پاستا ها رو با گل کلم ها و قدری کره ترکیب کنید.
۳- از قبل فر رو با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. ۶۰ گرم کره رو در ماهیتابه آب کنید، آرد و پودر خردل رو در اون کمی تفت بدین. شیر رو کم کم اضافه کنید و با همزن دستی مواد رو هم بزنید. مواد رو مدام هم بزنید تا بجوشن و غلیظ بشن. به سس کمی نمک و فلفل قرمز اضافه کنید.
۴- پنیرها رو با هم ترکیب کنید و نیمی از اون ها رو به سس سفید اضافه کنید مواد را روی هم بزنید تا پنیرها کاملا اب شوند.حالا ترکیب پاستا و گل کلم را سس اضافه کنید و خوب هم بزنید ترکیب را در پیریکس بزرگی بریزید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#کباب_بره_با_نعناع_و_گوجه فرنگی
✨ آماده کردن مواد برای تهیه کباب بره با نعناع و گوجه فرنگی:
۱- ترجیحا از گوشت راسته بره استفاده کنید. چربی اون رو گرفته و به شکل مکعب های دو و نیم سانتی متری خردش کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۴ نفر):
✏️ گوشت گوسفندی ۴۵۰ گرم
✏️ رنده پوست لیمو ۲ قاشق چای خوری
✏️ گشنیز خشک شده نصف قاشق چای خوری
✏️ پودر دارچین یک چهارم قاشق چای خوری
✏️ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
✏️ گوجه گیلاسی ۱ بسته
✏️ برگ نعناع ۱۲ عدد
✏️ روغن زیتون به میزان لازم
✏️ لیمو به میزان لازم
🍴دستورالعمل:
۱- در کاسه ای بزرگ، تکه های گوشت رو با رنده پوست لیمو، گشنیز خشک و پودر دارچین ترکیب کنید. به اون ها نمک و فلفل سیاه بزنید.
۲- تکه های گوشت، گوجه و برگ های ریحان رو در ۴ سیخ بزنید.
۳- ماهیتابه ی گریل رو روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید و کمی روغن در اون بریزید. کباب ها رو برای ۶ دقیقه یا بیشتر (با توجه به درجه پخت مورد نظرتون) بپزید. اون ها رو بچرخونید.
۴- کباب ها رو با برش های لیمو سرو کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#آبدوغ_خیار
آبدوغ خیار یه نوع سوپ سرد محسوب میشه که برای ظهرهای گرم تابستانی عالیه. برای تهیه آبدوغ خیار هم می تونید از دوغ استفاده کنید و هم اینکه خودتون با ماست، دوغ درست کنید. می تونید به دلخواهتون به اون سیر، پیاز، تربچه، سیب گلاب و هر ماده دیگه ای که دوست دارید اضافه کنید. در ضمن میزان مواد رو هم می تونید با توجه به ذائقه کم و زیاد کنید.
✨ آماده کردن مواد برای تهیه آبدوغ خیار:
۱- خیارها رو به شکل دلخواه خرد و یا رنده کنید.
۲- از انواع سبزی خوردن مثل نعناع، ریحان و ترخون استفاده کنید. سبزی ها رو ریز خرد کنید.
۳- گردو ها رو ریز خرد کنید.
۴- نان رو در فضای باز بذارید تا خشک بشه. بعد نان رو تکه تکه کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۴ نفر):
✏️ ماست ۸ قاشق غذاخوری
✏️ آب ۴ لیوان
✏️ خیار ۲ عدد
✏️ سبزی ۵۰ گرم
✏️ گردو ۲ عدد
✏️ کشمش ۱ قاشق غذاخوری
✏️ نمک به میزان لازم
✏️ نان لواش به میزان لازم
🍴دستورالعمل:
۱- ماست رو با آب ترکیب کنید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب بشن.
۲- تمامی مواد شامل خیار، سبزی، گردو و کشمش رو در دوغ بریزید. به اون ها کمی نمک بزنید.
۳- در آخر تکه های نان رو در آبدوغ خیار بریزید و اون رو با خیار، برگ های سبزی، کشمش، گردو یا گل محمدی تزیین کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#لاسی_انبه
لاسی (Lassi) نوعی نوشیدنی هندیه که در تهیه اون از ماست و انواع ادویه استفاده می کنن. استفاده از انبه راه حل خوبی برای رفع تشنگی محسوب میشه . اگه خواستید می تونید هل و عسل رو حذف کنید.
✨ آماده کردن مواد برای تهیه لاسی انبه:
۱- انبه ها رو از وسط نصف کنید. هسته انبه ها رو در بیارید و پوستشون رو جدا کنید. اون ها رو خرد کنید.
۲- هل ها رو در هاون بریزید و بکوبید. پوست سبز هل ها رو جدا کنید و دانه های ریز داخلشون رو پودر کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۶ نفر):
✏️ انبه ۲ عدد
✏️ ماست کم چرب ۵۰۰ گرم
✏️ یخ ۱۰۰ گرم
✏️ عسل به میزان لازم
✏️ هل ۶ عدد
🍴دستورالعمل:
۱- تکه های انبه رو به همراه آبی که موقع خرد کردنشون دراومده، ماست، یخ و در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری عسل و پودر هل در مخلوط کن بریزید.
۲- اون ها رو تا یکدست بشن، در مخلوط کن بزنید. نوشیدنی رو امتحان کنید و اگه خواستید عسل بیشتری بهش اضافه کنید و فورا میل کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#ادویه_مخصوص_گوشت
می تونید این ادویه رو برای تهیه انواع غذاهای گوشتی به خصوص بریانی گوشت استفاده کنید. با این مقدار مواد حدود یک چهارم پیمانه ادویه خواهید داشت.
✨ آماده کردن مواد برای تهیه ادویه مخصوص گوشت:
۱- گشنیز خشک شده رو پودر کنید.
۲- از رنده جوز هندی استفاده کنید.
✨ مواد اولیه:
✏️ پودر زیره ۲ قاشق چای خوری
✏️ گشنیز خشک شده ۲ قاشق چای خوری
✏️ زردچوبه ۲ قاشق چای خوری
✏️ پودر زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
✏️ پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
✏️ جوز هندی ۱ قاشق چای خوری
✏️ پودر هل ۱ قاشق چای خوری
🍴دستورالعمل:
در کاسه ای کوچک، تمامی مواد رو ترکیب کنید و در ظرفی که هوا نکشه نگه داری کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
حساب هر روز را
جدا نگه دارید
امروز فقط امروز است
و ربطی به دیروز
و فردای شما ندارد.
شور آینده را نداشته باشید
و غم گذشته را نخورید...
هر روز را از صبح تا شب
برای همان روز زندگی کنید...
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#املت_فلفل_و_ژامبون
پختن املتی با بافت نرم و اسفنجی از اونی که فکر می کنید خیلی راحتتر و سریعتره. میتونید اون رو با هر سبزی و مواد دیگهای که دوست دارید پر کنید.
✨ آماده کردن مواد برای تهیه املت فلفل و ژامبون:
۱- پیاز رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
۲- قسمتای اضافی فلفل دلمهای رو جدا کنید و بعد اون رو ریز خرد کنید.
۳- ژامبون رو هم خرد کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۱ نفر):
✏️ روغن زیتون ۲ قاشق چای خوری
✏️ پیاز ۱/۴ عدد
✏️ فلفل دلمه ای ۱/۴ عدد کوچک
✏️ ژامبون ۶۰ گرم
✏️ تخم مرغ ۲ عدد بزرگ
✏️ نمک
🍴دستورالعمل:
۱- در ماهیتابه کوچکی روی حرارت متوسط، ۱ قاشق چای خوری روغن زیتون گرم کنید و پیاز و فلفل دلمه ای رو برای حدود ۲ تا ۳ دقیقه تا پیاز نیمه شفاف بشه، در اون تفت بدین. ژامبون رو اضافه کنید و مواد رو برای ۳ تا ۵ دقیقه دیگه تا قهوهای بشن بپزید.
۲- در کاسه کوچکی، تخممرغها و نمک رو با چنگال بزنید تا کف کنه. ماهیتابه کوچکی رو روی حرارت متوسط گرم کنید. ۱ قاشق چای خوری دیگه روغن زیتون رو در اون بریزید و در ماهیتابه پخش کنید. ترکیب تخممرغ رو در اون بریزید. بذارید تا املت کمی ببنده.
۳- بعد با لیسک تخممرغ پخته رو به سمت مرکز ماهیتابه بیارید و ماهیتابه رو تکون بدید تا تخممرغ خام جای اون رو بگیره و بپزه. این کار رو چند بار دیگه و برای حدود ۱ تا ۲ دقیقه تکرار کنید تا تخممرغ کاملا ببنده و بپزه.
۴- ترکیب فلفل و ژامبون رو روی نیمی از املت بریزید و نیمه دیگه املت رو روی اون برگردونید. املت رو در بشقاب گرمی بذارید و میل کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🫕#آش ترخینه😋
🍴مواد اولیه : برای 8 نفر
نخود 50گرم
لوبیاچیتی 50گرم
عدس 50گرم
ترخینه 300گرم
سبزی (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج) 300گرم
پیاز 2عدد
نعنا به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
نمك به میزان لازم
كشك به میزان لازم
🫕آش ترخینه آشی بسیار خوشمزه و لذیذ است و بیشتر در اراك و ملایر پخته میشود.اش ترخینه جزو غذاهای سنتی و بسیار اصیل ایرانی محسوب میشود.تكههای خشـــــك ترخینه را با تركیب بلغور گندم، دوغ ترش و ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعنا خشك تهیه میكنند. البته میتوانید ترخــــینه را به صورت آمـــاده تهیه كنید و تا یك سال ترخینه خشـــك را نگه دارید.
طرز تهیه
. ترخینههای خشك را در مقداری آب خیس میكنیم. در قابلمهای مناسب پیازداغ میكنیم و نخود و لوبیا را از آبكش رد كرده و در آن كمی تفت میدهیم و سپس با پنج پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار میدهیم، زمانی كه جوش آمد حرارت را ملایم میكنیم. پس از یك ساعت عدس و ترخینه كه آن را آبكش كردهایم، نمك، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه میكنیم و میگذاریم تا آش بپزد. بعد از نیم ساعت سبزی را هم به آش اضافه كرده و میگذاریم تا آش جا بیفتد.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#ترشی_بامیه_با_گوجه_فرنگی
یه ترشی خوشمزه دیگه که با بامیه و گوجه فرنگی درست میشه!
✨ آماده کردن مواد برای تهیه ترشی بامیه با گوجه فرنگی:
۱- گوجه فرنگی ها رو بشویید و خشک کنید.
۲- سیر ها رو پوست بگیرید.
۳- برای معطر کردن ترشی می تونید جعفری، نعناع و گشنیز استفاده کنید. اون ها رو ریز خرد کنید.
۴- بامیه ها رو تمیز بشویید و خشک کنید. سرشون رو کمی کوتاه کنید. از بامیه های سالم و درسته استفاده کنید. اگر نمی خواهید ترشی خیلی ترد بشه، بامیه ها رو برای حدود ۱۰ دقیقه آب پز کنید. اون ها رو آبکش کرده و کنار بذارید تا خشک بشن.
✨ مواد اولیه:
✏️ گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
✏️ سیر ۲ حبه
✏️ سبزیجات معطر ۵۰ گرم
✏️ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
✏️ بامیه ۱ کیلوگرم
✏️ سرکه به میزان لازم
✏️ فلفل سبز ۴ عدد
🍴دستورالعمل:
۱- گوجه فرنگی و سیر ها رو در مخلوط کن بریزید و بزنید. (در صورت تمایل) سبزیجات رو با اون ها ترکیب کنید. کمی نمک و فلفل سیاه بهشون اضافه کنید.
۲- بامیه ها رو با ترکیب گوجه مخلوط کنید، در شیشه های تمیز و خشک بریزید ، فلفل ها رو اضافه کنید و با سرکه پر کنید. درب شیشه ها رو محکم ببندید. معمولا ترشی بعد از ۱۵ تا ۲۰ روز آماده می شه.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سالاد_هندوانه_و_پنیر_فتا
یه سالاد فوق العاده ساده که هرچند مواد اولیه اون کمی عجیب به نظر میاد، ولی ترکیبشون عالی میشه!
✨ آماده کردن مواد برای تهیه سالاد هندوانه و پنیر فتا:
۱- هندوانه رو پوست بگیرید و اون رو تکه تکه کنید.
۲- پیاز رو پوست بگیرید و خلالی کنید.
۳- پنیر رو خرد کنید.
۴- برگ های نعناع رو بچینید و برگ های درشت تر رو نصف کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۶ نفر):
✏️ هندوانه ۷۰۰ گرم
✏️ پیاز قرمز ۱ عدد کوچک
✏️ پنیر فتا ۱۸۰ گرم
✏️ نعناع ۱ دسته
✏️ روغن زیتون به میزان لازم
✏️ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
🍴دستورالعمل:
تکه های هندوانه، پیاز، پنیر و برگ های نعناع رو در کاسه بزرگی با هم ترکیب کنید. مقداری روغن زیتون روی اون ها بپاشید و قدری نمک و فلفل سیاه بهشون بزنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#نوشیدنی_تخم_شربتی_با_طعم_خیار_و_سکنجبین
✨ آماده کردن مواد برای تهیه نوشیدنی تخم شربتی با طعم خیار و سکنجبین:
۱- تخم شربتی رو بشویید.
۲- خیار رو رنده کنید.
✨ مواد اولیه (برای ۴ لیوان):
✏️ تخم شربتی ۱ قاشق غذاخوری
✏️ آب ۴ لیوان
✏️ سکنجبین ۴ قاشق غذاخوری
✏️ خیار ۱ عدد
✏️ یخ به میزان لازم
🍴دستورالعمل:
۱- تخم شربتی شسته شده رو در آب بریزید و چند دقیقه ای کنار بذارید تا لعاب بندازه.
۲- بعد شربت سکنجبین و خیار رنده شده رو اضافه کنید.
۳- در صورت لزوم تعدادی یخ به آن اضافه کنید.
۴- می تونید نوشیدنی خودتون رو با چند برش خیار، لیمو ترش و یا برگ نعناع تزیین کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕