هر چه خانوادهای صمیمیتر باشند و اوقات بیشتری را با هم بگذرانند، احتمال اینکه فرزندانشان در تجربههای دوران جوانی محدودیتهای درست بیشتری برای خود قائل شوند، افزایش می یابد.
📚در ستایش مادران خانه دار
🖊 لورا شلسینگر
🆔@mahya_family
چیزی که اینستاگرام بهمون نشون میده معمولاً ایدئال ترین و نانازترین ورژن هرچیزیه. درحالی که تو این یه مورد اشتباه میکنه. اتاق کودکی که بهم ریخته نباشه که دیگه اتاق کودک نیست!
اصلا پویایی یک خونه رو میشه از روی اتاق خوابی که با لگو و پتو مین گذاری شده و مامانی که مدام جیغ میکشه فهمید. چین این مامانای کادوپیچ شده ی اینستاگرامی؟!
✍ تحریریه محیا
🆔@mahya_family
نوجوون بودن یعنی افراد باهاشون مثل بچه رفتار میکنن و انتظار دارن که اونا شبیه بزرگسالا رفتار کنن!
🆔@mahya_family
درسته که بچهها با هم فرق دارن و یکی علاقه بیشتری به خوردن داره و یکی کمتر ولی خیلی وقتا ما خودمون بچهها رو بدغذا و بدعادت میکنیم.
یکی از سادهترین کارهایی که بچهها رو بدغذا میکنه اینه که به خاطر غذا خوردن بهشون پاداش بدیم یا غذا خوردن رو تبدیل به رقابت کنیم. بخور برنده شی، بخور ببرمت بیرون، بخور بزرگ شی، بخور مامان خوشحال بشه و .....
غذا خودش باید سیستم پاداش مغز رو فعال کنه و باید به بچهها زمان بدیم که از خوردن غذا و سیر شدن به اندازه کافی لذت ببرن.
✍ گروه روانشناسی محیا
🆔@mahya_family
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
رسانهها این روزا زندگی فرزندان با تکوالد رو عادیسازی میکنن و سست بودن پیوند ازدواج یا عدم تعهد و تن ندادن به ازدواج بعد از بچهدار شدن رو مساله بیاهمیتی میدونن و تمام ادعاشون اینه بچه بزرگ کردن یه نفری فرقی با بزرگ شدن بچه تو خانواده نداره.
همین الان بیش از ۱۵ و نیم میلیون کودک تو آمریکا بدون پدر بزرگ میشن و آمارهای جهانی درباره بچههایی با این سبک زندگی، قابل تامل و تکان دهنده است!
👈 این نوع بی پدری با محروم شدن از زندگی همراه با پدر، بخاطر طلاق یا فوت خیلی فرق داره و بیپدری ناشی از روابط بیبندوبار یا عدم تعهد و رها شدن مادر و کودک از ابتدا رو شامل میشه.
✍ گروه پژوهش محیا
🆔@mahya_family
اینها تنها گوشهای از پیامدهای زندگی اجتماعی کودکانی که بیپدر بزرگ میشن در آیندهشونه:
🔹اینکه ۴برابر بیشتر از سایر کودکان دچار فقر میشن.
🔹اینکه ۹۰ درصد کودکان بیخانمان و فراری در خونوادههای بی پدر بزرگ شدن.
🔹اینکه ۶۳ درصد خودکشیهای نوجوانان مربوط به کسانی که پدر نداشتن بوده.
🔹اینکه ۸۵ درصد کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات رفتاری، بدون پدر بزرگ شدن.
🔹اینکه ۱۰ برابر بیشتر در معرض مصرف مواد مخدر و الکل هستن. در واقع ۷۱ درصد کل کودکانی که دچار مصرف مواد مخدر و الکل هستن، بدون پدر بودن.
🔹بیش از ۷۰ درصد کودکانی که ترک تحصیل میکنن، بیپدر هستن.
🔹حتی افزایش دو برابری احتمال ابتلا به چاقی خطرناک بین این گروه دیده شده.
(پژوهشگران معتقدند روش تربیتی که با حضور پدر در خانواده اجرا میشود باعث افزایش آمادگی جسمانی فرزندان میشود.)
🔹کودکان خانوادههای تکوالدی دو برابر کودکانی که با پدرومادر زندگی میکنن از مشکلات روانی رنج میبرن.
🔹۸۵ درصد از جوانان زندانی از خانوادههای بیپدر هستن!
.
آمارهای جهانی نشون میده تو آمریکا ۲۳ درصد، تو انگلیس ۳۳ درصد، تو فرانسه ۲۳ درصد، تو چین ۳ درصد و تو هند ۴ درصد از کودکان بدون پدر بزرگ میشن.
متوسط جهانی این آمار هم فعلا ۷ درصد کودکان کل جهانه که با توجه به پیامدهای تکاندهندهش باید بیش ازینا جدی گرفته شه این معضل!
✍ سپیده فرهنگ
🆔@mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 کلاغ و شکارچی
#رویای_شب
🧸مناسب ۱ تا ۷ سال
🆔️@mahya_family
آخرین چراغ رو وقتی خاموش میکنی که مطمئن شی قبل خواب یه بار دیگه کوچیکترین عضو خونواده رو یه دل سیر نگاه کردی❣
#مادری_بدون_فیلتر
🆔@mahya_family
یادتان میآید که هر وقت دورهم مینشستیم و چایی میخوردیم و احیاناً آب نبات یا شکلاتی یا شیرینی در کنار چایی داشتیم، من چقدر احساس شادی میکردم؟! با یک شادی کودکانه به مادرت میگفتم: «خوشبختی یعنی این! خوشبختی یعنی اینکه با خانواده ات دورهم بنشینی و فنجانی چایی بخوری! یادت می آید که همیشه میگفتم:«من تشریفات قبل از آماده شدن چایی و قُل قُل سماور و جزجز قوری چایی را از خود چایی بیشتر دوست دارم؟»
به راستی هم چنین است مراسم چای خوران که در نوع خود نوعی ضیافت صمیمانه است، بسیار زیباست. انتظارِ دَم کشیدن چایی، شادی آورتر و خوشمزه تر از آشامیدن خود چایی است، این طور نیست؟!
📚 نامه ای به دخترم
#جعفر_ابراهیمی
🆔@mahya_family
- بچهها دو دقیقه ساکت باشید میخوام با رئیس شرکتم تلفنی حرف بزنم.
بچههام همون لحظه :
💡محیا
🆔@mahya_family
بچهها ما رو مجبور به داد زدن یا دعوا کردن نمیکنن، اونا به ما چیزای مهمی یاد میدن. مثلا:
- کجا باید خودمون رو رشد بدیم و بهتر بشیم.
- باعث میشن بفهمیم شاید سیستم عصبی ما از تنظیم خارج شده باشه.
- به ما نشون میدن وقتی بچه بودیم کجا صدای ما شنیده نشده.
- بهمون نشون میدن که ما به عنوان بزرگسال باید تازه یاد بگیریم که مسئولیت احساساتی که داریم رو به عهده بگیریم و سر دیگران خالی نکنیم.
✍گروه روانشناسی محیا
🆔@mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پدرمادر عزیز!
قبل از اینکه بیاختیار و از روی احساس مسئولیت، در قبال انجام خیلی کارا توسط بچه شروع به تشویق و تحسین و خرید جایزه کنی، یه لحظه وایسا و به این فکر کن که انگیزههای درونی آدما شدیدا ناپایداره و به محض اینکه یکی از بیرون بخاطر کاری تشویقش کنه، دیگه اون کار رو نه بخاطر خواست، علاقه و انگیزه درونی خودش، بلکه صرفا بخاطر تایید دیگری انجامش میده و اگه اون دیگری یه روزی دست از پاداش و تشویق بکشه، به مرور قید انجام اون فعالیت رو میزنه و اون انگیزه عملا کور میشه و از بین میره!
همونطور که تو این ویدئوی کوتاه؛ دکتر اندرو هوبرمن (andrew huberman) استاد دانشگاه استنفورد هم گفت؛ فعالیتهایی که بچههاتون بطور خودجوش درگیرش میشن رو با مشوقهای بیرونی خاموشش نکنید و اجازه بدید بچه با انگیزههای درونیش به سمت کشف علائقش بره.
✍گروه پژوهش محیا
🆔@mahya_family
این را باید در نظر داشته باشید که نتیجهی یادگیری، علاقه است و علاقه، انگیزه ایجاد میکند. یعنی اول بچه باید یاد بگیرد و اگر یاد گرفت علاقهمند میشود. اگر یاد نگیرد به چه چیزی علاقهمند میگردد؟ چیزی که بلد نیست؟! پس باید در امر یادگیری به بچهها اهمیت داده شود.
📚 پاسخ به والدین
🖊سیما فردوسی
🆔@mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چشمانتظاری و ذوق و استقبال بچهها از باباها یهجوری خوبه که حتی مامانا هم تو این لحظهها دوست دارن بابا باشن:)))
🆔@mahya_family
🔹جدا کردن جای خواب فرزند از والدین
توصیه میشه که والدین حداقل تا شش ماهگی و در حالت ایدئال، بهتره تا یک سالگی فرزندشون صبر کنن، تا به این وسیله، خطر رخداد سندروم مرگ ناگهانی نوزاد و سایر انواع مرگهای ناگهانی، از جمله خفگی رو کاهش بدن؛ چون بچهها وقتی تو اتاق جداگانهای میخوابن، عمیقتر به خواب میرن و این میتونه احتمال خطر ایجاد مشکلات تنفسی رو افزایش بده.
اما زمان صحیح این انتقال، یک تصمیم شخصیه و باید کاملا براساس شرایط خانوادگی خود شما تعیین بشه؛ در واقع، شما باید امنیت بچه، اتفاق نظر با همسر و شرایط خواب و استراحت کافی همه اعضای خانواده رو در نظر بگیرید.
✍ گروه روانشناسی محیا
🆔@mahya_family
25.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خیلی وقتا پیش میاد ما تو یه موقعیت خاص واقعا بدون منظور بد، حرفی به بچهمون میزنیم و گمان میکنیم تموم شد و رفت؛ ولی پیامی که بچه از اون حرف ما گرفته ممکنه تا مدتها درگیرش کنه....
صحبتای خانم دکتر تو این ویدیو میتونه ذهنتون رو روشن کنه👆
🆔@mahya_family
نمیدونم چه حکمتیه که آدرس و شماره تلفنا یادم نمیمونه ولی صدتا شعر و قصه و کتابی که پسرم دوست داره رو حفظم😍
✍️ زراسادات
🆔 @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میدونستید این فسقلیام ماساژ صورت دارن؟:))))
🆔 @mahya_family
بچه ها چرا دروغ می گن؟
چون میدونن اگر راست بگن تنبیه میشن.
نمی خوان ما رو مایوس کنن. دروغ نمی گن، دارن خیال بافی می کنن. دروغ میگن تا بچه خوبی بمونن تو چشم شما.
چون خودمون دروغ میگیم!
🆔 @mahya_family
مامان بودن یعنی وقتی میری بخوابی خیلی خسته ای و وقتی از خواب بیدار میشی هم هنوز خیلی خسته ای...
🆔 @mahya_family
قشنگتر از نوای کمانچه ی استاد کلهر، صدای نفس های مامان باباست که بالا و پایین میره...
✍محیا
🆔@mahya_family
مریم مقدم با علاقه وافری که به حل مشکلاتی که همنوعانش باهاش مواجهن داشت، وارد دانشگاه شد و پژوهشهاش رو در زمینه سلولهای بنیادی و بیولوژی مولکولی با هدف شناسایی به موقع سرطان و داشتن زمان کافی برای درمانش ادامه داد.
مادری که به گفته دانشجوهاش هم برای بچههای خودش حسابی وقت میذاره و هم برای دانشجوهاش فقط استاد نیست، مادرانه راهنمایی و حمایت میکنه و دغدغههاشونو گرامی و محترم میشماره.
#مادر_توانمند
🆔@mahya_family
🔹خبر خوب اینکه با توجه به نیازهای متفاوت و خاص خانمهای باردار، از مسائل پزشکی و تجهیزات کنترلی گرفته تا تغذیه و موارد دارویی، مسئولان استان آذربایجان غربی اعلام کردن یه کمپ اختصاصی برای مادران باردار تو خوی برپا کردن که از تجهیزات تا متخصص همه چیز در اختیارشون باشه.
🔹تا الان بیشتر از ۲۰۰ نفر باردار رو هم شناسایی کردن و گفتن اگه کسی هست که خبر نداره ولی شرایط مشابه داره گوش به گوش اطلاع رسانی بشه که بتونه مراجعه کنه و اسکان داده بشه.
🔹البته اینم گفتن که باتوجه به حضور متمرکز کادر درمان و تجهیزات پزشکی و سلامتی تو این کمپ، مادرایی که بچه کوچیک دارن هم در صورت تمایل میتونن تو این کمپ ساکن بشن.
#محیانیوز
🆔@mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشن لوپتو یه انیمیشن ایرانی جذابه که پهلو به آثار بهروزِ جهانی میزنه. با این فرق که محتوا و داستان و شخصیتهاش حسابی ایرانیزه شدن و میشه بهش گفت یه کار فرهنگی تمیز😉
درسته که یه شیطنتهایی توش هست که ممکنه بچهها ازش کار یاد بگیرن ولی پیامهای مثبت و الگوهای رفتاری درست و هنجارهای اجتماعی مناسبی که به بچهها ارائه میشه اونقدری هست که ديدنش و رقم زدن یه عصر خونوادگی جذاب، توصیه بشه. مثل پشتکار، ساختن و امید❣
ردهبندی سنی فیلم برای بچههای بالای هفت سال اعلام شده ولی اونقدر پاکیزهست که میتونید با خیال راحت با بچههای کوچیک ببینین و مشکلی نداشته باشه.
این نماهنگ، زحمت تیم لوپتو بوده که این روزا از شبکه کودک پخش میشه.
#انیمیشین
🆔@mahya_family
🔹جدا کردن جای خواب فرزند از والدین
یک روال خواب مشخص و منظم داشته باشید؛ اگرم تا حالا این مورد رو رعایت نکردید، حتما قبل از تلاش برای جدا کردن اتاق خوابها، روی برنامه خوابتون تمرکز کنید؛ چون ثبات در روال خواب، نه تنها در کیفیت خواب موثره، بلکه باعث میشه خوابیدن برای فرزند شما یک ساختار کلی و همیشگی داشته باشه؛ اینطوری، فقط «محل» خوابش تغییر میکنه و احساس نمیکنه که ناگهان همه چیز دگرگون شده.
✍ گروه روانشناسی محیا
#روانشناسی
🆔 @mahya_family
این فکرای نصفه شبی مغزمون از همون کودکی بودنا، دارم برادرزادهم رو میخوابونم، یکم ساکت میشه بعد یه چیزی میگه:
کاش یکشنبه ها تولدمون بود
چرا پلانکتون زیاد جون داشت
تو کارتون تام و جری که گاوچرون شده بودن چرا اون مرده بهش گفت الاغ خر؟
فضول کلمه خوبی نیست
کاش بابام همیشه پیشم بود
کاش خدا شیطون و دزدهارو نمیآفرید
من چهارشنبهها خواب نمیبینم
من چشای دید در شب دارم
شیطون عمو رو گول زده الان داره فیلم میبینه
خدایا برام یه فرشته بفرست آمین
عمه خدا چند سالشه؟🤦♀😂
#جهان_از_دریچه_چشم_بچهها
#شمافرستادید
🆔 @mahya_family
مشکل اینجا بود که بدون توجه به موفقیتها و پیشرفتهایم همیشه کمبود چیزی را احساس میکردم.
بله و این ،فقدانِ احساسِ مادر شدن بود!
📚در ستایش مادران خانه دار
🖊لورا شلسینگر
🆔 @mahya_family
🔹جدا کردن جای خواب فرزند از والدین
اگر فرزندتون عادت کرده که در حال شیر خوردن به خواب بره، لازمه که زمانبندی تغذیهاش رو به مرور، به قبل از شروع روتین خوابش منتقل کنید تا بتونه مستقل از حضور مادرش هم بخوابه، این کمک میکنه که اگر نیمه شب هم از خواب بیدار شد، بتونه بدون وابستگی به مادرش، خودش رو آروم کنه و دوباره بخوابه.
✍ گروه روانشناسی محیا
🆔 @mahya_family