شامی کباب یا کتلت گوشت
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شامی کباب تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری #شامی #کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. .
مواد لازم شامی کباب گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم سیب زمینی متوسط ۲ عدد پیاز بزرگ ۱ عدد آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری تخم مرغ ۱ عدد گوجه فرنگی ۴ عدد روغن مایه به اندازه کافی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی .
.
طرز تهیه شامی کباب
ابتدا سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید ، سپس به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را در مرحله بعد به کاسه اضافه کنید.
.
مواد را مانند مایه کباب کوبیده کمی مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مجددا مواد را به مدت دو دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شوند.
اضافه کردن تخم مرغ به مایه شامی کباب اجباری نیست ، البته در صورتی که متوجه شدید مایه شامی کباب شما منسجم نیست و چسبندگی ندارد بهتر است یک تخم مرغ به آن اضافه کنید تا در زمان سرخ کردن ، کتلت ها از هم باز نشوند.
اگر برای درست کردن شامی کباب عجله ندارید یک نایلون روی درب کاسه بکشید و آنرا به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصلاح عامیانه بیات شود. البته اگر عجله دارید می توانید پس از آماده شدن مایه کتلت آنرا بلافاصله سرخ کنید. .
برای سرخ کردن کتلت ها یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کتلت را با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و در تابه بیندازید.
پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از آماده شدن #کتلت ها گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کتید ، سپس غذا را به همراه برنج یا نان سرو کنید. .
🍲 @bebinobepaz
#قیمه_بوشهری
قيمه بوشهري با قيمه هاي شهر هاي ديگه خيلي فرق ميكنه. هم ظاهرش هم مزه اش. قيمه بوشهري رو ميكوبن و بايد طوري گوشتش له شده باشه كه وقتي قاشق ميزني كش بياد.
لپه 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت سر دست نیم کیلو
رب گوجه فرنگی 2 ق غ
سیب زمینی متوسط 1 عدد
دارچین یک هشتم ق چ
زردچوبه 1 ق چ
گرد لیمو عمانی 1 ق غ
زعفران
نمک
پیاز را خورد کرده و در روغن با گوشت تفت میدهیم
زردچوبه و دارچین را اضافه ميكنيم
(ماماني خانم خودشون دارچين رو آسياب ميكنن. من كه از اين زحمتها به خودم نميدم!)
لپه را شسته و به دیگ اضافه کرده و حدود 4 لیوان آب توی دیگ میریزیم
در دیگ را میبندیم و به مدت یک ساعت میپزیم
سیب زمینی را پوست گرفته و درسته توی دیگ می اندازیم
بعد از یک ساعت دیگر چک میکنیم اگر گوشت پخته و له شده باشد زیر دیگ را خاموش میکنیم در غیر این صورت نیم ساعت دیگر میپزیم و یا تا زمانی که گوشت له شود
(در صورت نياز باز هم در هنگام پخت آب اضافه كنيد)
آب را از مواد جدا کرده (ميتونيم توي آبكش بريزيم) و گوشت را میکوبیم
هر کدام را جداگانه میکوبیم يعني لپه و سيب زميني را هم ميكوبيم
گوشت کوبیده را به لپه کوبیده اضافه کرده و با يك ليوان از آب گوشت روی حرارت قرار میدهیم
هم ميزنيم تا مخلوط شود
و بعد بقیه آب گوشت را هم اضافه ميكنيم
رب گوجه فرنگي را در روغن تفت داده و یک لیوان از آب گوشت را اضافه کرده سپس به ديگ اضافه ميكنيم
سیب زمینی له شده را هم اضافه ميكنيم
خوب هم می زنیم. نمک و لیمو عمانی و زعفران دم کرده را اضافه کرده و اينقدر هم میزنیم تا زماني كه قيمه کش بیاید
اين هم از رسپي قيمه بوشهري خلاصه و مفيد. حالا دو كلمه بشنويد از مادر عروس (اِي كِي اِي شف طيبه):
همينطور كه ملاحظه فرموديد قيمه بوشهري شباهتي با قيمه اي كه شما ديديد و خورديد نداره ولي از اونجايي كه من رو ميشناسيد (كه عاشق چيزهاي له شده و هلو برو تو گلو هستم) اين مدل قيمه رو بيشتر ميپسندم.
🍲 @bebinobepaz
#خورشت_ساق
سرو برای چهارتا پنج نفر
.
✏مواد وطرزتهیه
🍃اسفناج خرد شده و پاک شده 500 گرم
🍀گشنیزخردشده100گرم
🍖گوشت چرخ شده400 گرم
🍛لپه 75گرم
🍚پیاز رنده و آب گرفته شده 1 عدد 🍥زردچوبه 2 قاشق مرباخوری 🍙نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم 🍚آرد برنج 2 قاشق سوپخوری 🥃آب نارنج یا آب غوره 1/2 پیمانه
استاک گوشت 1 پیمانه یا عصاره گوشت یک قرص
کره وروغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🥄🥄🥄🥄🥄
👈 لپه را 24 ساعت قبل خیس و بعد آبکش کنید. سپس داخل قابلمه لپه را جوشانده و آبکش کنید و کف جمع شده روی لپه را بشویید. داخل قابلمه آب بریزید لپه را اضافه کنید تا بپزد. «درحد90درصد».
👈گوشت چرخکرده رو با پیاز رنده شده،نمک وفلفل و ادویه دلخواه مخلوط کرده نیم ساعتی یخچال بگذارید وبعد کوفته قلقلی درست کنید ودر یک ق از آرد برنج غلطانده و تفت دهید 👈اسفناج وگشنیزخردشده را با روغن و کره سرخ کنید.
«من.کمی بیشتر تفت میدم تا رنگ خورش تیره بشه اما فقط کمی بیشتر».
👈زردچوبه را داخل روغن تفت دهید 👈حالا زردچوبه وسبزی رو به لپه اضافه کنید. صبر کنید تا لپه و سبزی بپزند.
👈بعد از پخت آب نارنج + نمک و فلفل سیاه + استاک و یک ق آرد برنج را اضافه کنید.
👈 کوفته قلقلی هارو به خورش اضافه کنید. اجازه دهید 30 دقیقه کوفته ها با خورش بپزند و به اصطلاح خورش جابیفتد. نوشجان !این خورشت دراصل گشنیرنداره من برای طعم بهتر ب این خورش گشنیز میزنم
🍲 @bebinibepaz
یه غذای راحت و سریع ولی خیلی خوشمزه😊
نان لقمه ای زیتون
آرد سفید: ۲۴۰ گرم
نمک : ۳ گرم
شکر: ۲ گرم
روغن زیتون : ۳۰ گرم
خمیرمایه : ۴ گرم
آب و یا شیر ولرم : ۱۲۵ گرم
زیتون به میزان دلخواه
ابتدا شکر را در نصف پیمانه آب و یا شیر ولرم مخلوط کنید ، و
اکنون خمیرمایه را اضافه کنید و مخلوط کنید ، درب ظرف را ببندید تا خمیر مایه عمل کند. حدود ده دقیقه زمان کافیه در ظرف دیگری سایر مواد به جز آرد را مخلوط کنید و خمیر مایه بعمل آمده را نیز اضافه کنید و اکنون آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر به
دست نچسبد . خمیر را ورز داده سپس آن را به ظرف تمیز منتقل کرده و روی آن را حتما کاملا بپوشانید در جای نسبتا
گرم قراردهید و حدود ۴۵ دقیقه بهش استراحت بدین
چونه های ۴۰ گرمی بگیرین، با کف دست پهن کنین و با ته لیوان وسط خمیر رو گود کنین و توی گودی پنیر و زیتون بریزین، نیم ساعت استراحت بدین با روغن زیتون رومال کنین و بعد داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه زمان ۲۰ دقیقه
🍲 @bebinobepaz
#كوزالاك_مانتيسي
خمير يوفكا
پياز ١عدد كوچك
گوشت چرخ كرده
نمك و فلفل و ادويه
ماست يا ماست موسير
سير رنده شده ١حبه
.
طرز تهيه
ابتدا خمير هارو به شكل مثلث برش بزنيد اگه نون ها گرد باشن خيلي راحت ميشه به شكل مثلث هاي كوچك برش زد بعد به ارامي رول ميكنيم انتهاي نانها را كمي اب بزنيد تا لايه هاي نان به هم بچسبد تا زمان سرخ كردن باز نشوند
طرز تهيه مايه گوشتي
پياز را كمي تفت داده طلايي كه شد گوشت را اضافه كرده باهم تفت ميدهيم تا سرخ شود نمك وفلفل و ادويه ها را اضافه كرده يه سير كوچك را رنده ميكنيم سير براي خوش عطر كردن مايه 😋😋
در اخر نانها را در ظرف چيده و با ماست ومايه ميل ميكنيد طعمش خيلي لذيذ 😋😋
🍲 @bebinobepaz
فرني شكلاتي🍫
مواد لازم:
شیر نیم لیتر
اردبرنج۱ق س
نشاسته ذرت ۱ق س
پودر کاکائو ۱ق س
شکر دانه ریز ۳ق س
گلاب به میزانلازم
.
طرز تهیه:
شیر.شکر،پودرکاکائو،اردبرنج،نشاسته ذرت رو باهم توی ظرف میریزیمو باهمزن دستی خوب هممیزنیمتا کاملا صاف و یکدست بشه گلاب روهماضافه میکنیم ومیذاریمروی حرارت مدامهم میزنیم تا مایع غلیظبشه به غلظت مناسب که رسید شعله روخاموش میکنیم و فرنی روتوی ظرف مورد نظر ریخته تزیینمیکنیم و نوش جان 😋😋
🍲 @bebinobepaz
پیراشکی کرم دار
#دونات
مواد لازم :
تخم مرغ 1 عدد
ارد 2 پیمانه
اب 40 گرم
شکر 34 گرم
شیر 40 گرم
کره 20 گرم
خمیر مایه 1 و نیم ق م
نمک 1 پنس
طرز تهيه:
خمير مايه و شير ولرم و شكر رو مخلوط ميكنيم و ميزاريم جاي گرم به مدت ١٥ دقيقه تا پف بكنه
تخم مرغ و اب ولرم و نمك و كره اي كه بنماري كرديم و سرد شده رو مخلوط ميكنيم ، در انتها خمير مايه عمل اومده رو اضافه ميكنيم و ارد رو كم كم الك ميكنيم و كاملا مخلوط ميكنيم تا خمير بشه و به دست نچسبه .
خمير رو داخل يه ظرف گود كه چرب كرديم ميزاريم و روش رو با پارچه ميپوشونيم و ميزاريم جاي گرم به مدت ١ ساعت تا حجمش دو برابر بشه.
بعد از استراحت خمير رو به ارتفاع ١ سانت باز ميكنيم و قالب ميزنيم ، دوباره روي خمير هايي كه قالب زديم رو ميپوشونيم و ١٥ دقيقه ديگه استراحت ميديم .
داخل يه شير جوش و يا قابلمه كوچيك روغن ميريزيم و ميزاريم داغ بشه ، دونه دونه دونات ها رو ميندازيم داخل روغن تا هر دو طرفش سرخ بشه ، بعد روي دستمال ميزاريم تا روغن اضافه گرفته بشه ازش .
برای کرم بین دونات :
میتونید از کرم پاتیسیر استفاده کنید و یا به روش زیر عمل کنید :
۱ پیمانه شیر
شکر نصف پیمانه
نشاسته ذرت ۲ ق غ
پودر هل ۱ ق چ
گلاب ۱ ق غ .
شیر سرد ، نشاسته ذرت و شکر رو مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه
بعد روی حرارت ملایم میزاریم و مرتب هم میزنیم تا به غلظت فرنی برسه
در انتها گلاب و پودر هل رو اضافه میکنیم و خاموش میکنیم .
دونات هارو با چاقو از وسط دو نیم میکنیم و مقداری از کرم رو بین ۲ لایه میریزیم ، روی دونات رو هم کرم میزنیم و با رنده شکلات تزئین میکنیم .
🍲 @bebinobepaz