#پیراشکی_گوشت_و_قارچ_بدون_فر
برای این پیراشکی از خمیر جادویی استفاده کردم، و برای مواد توش هم از پیاز و گوشت، قارچ ، فلفل دلمه ای ، ذرت ، رب گوجه فرنگی و ادویجات استفاده کردم
خمیر_جادویی
مواد لازم:
شیر یا آب ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
آرد ۳ لیوان شاید بیشتر(تا جایی که خمیر بدست نچسبه)
روغن ۶ قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری سر صاف
نمک ۱ قاشق مرباخوری
شکر ۴ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۱ عدد،
زعفران و کنجد برای روی خمیر اول شیر ولرم رو با ۱ قاشق مرباخوری شکر مخلوط کردم بعد پودر خمیر مایه رو روش پاشیدم گذاشتم۱۰ دقیقه تا عمل بیاد.
تخم مرغ و نمک،باقیمانده ی شکر و روغن رو داخل کاسه دیگری ریختم با قاشق مخلوط کردم بعد مخمر رو اضافه کرده و بدون اینکه هم بزنم، آرد رو روی مواد الک کردم.
آرد رو تا جایی زدم که خمیر بدست نچسبید خمیر رو چند دقیقه ورز دادم بعد جمع کرده و کف ظرف کمی آرد پاشیدم و روش رو با پلاستیک پوشوندم و یک ساعت در جای گرم گذاشتم تا حجم اون دو برابر بشه و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از ور اومدن پف خمیر رو گرفتم حالاخمیر ما آمادست.
مواد میانی پیراشکی:
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آویشن ۱ قاشق چای خوری
فلفل دلمه ای ۱ عدد کوچک
ذرت ۲ قاشق(دلبخواه)
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا مقداری
طرز تهیه:
گوشت رو با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه آماده کردم و رب گوجه رو اضافه کردم.
فلفل دلمه ای و قارچ رو نگینی خورد کرده و تفت دادم و به گوشت اضافه کردم. در صورت دلخواه ذرت کنسرو شده رو هم اضافه کرده و در مرحله آخر آویشن رو اضافه کردم و زیر تابه رو خاموش کردم.
حالا سطح کارم رو آردپاشی کردم خمیر رو روی آن قرار دادم چونه های کوچکی از خمیر برداشتم و با دستم بازش کردم داخل قالب پیراشکی قرار دادم یکی دو قاشق از مواد رو داخلش ریختم و کمی پنیر پیتزا روش ریختم و بهش شکل دادم.روشو با زعفرون رومال زدم و مقداری کنجد پاشیدم ظرف گودی روغن سرخ کردنی ریختمو گذاشتم کاملا داغ بشه بعد پیراشکی را توش گذاشتم تا با حرارت متوسط سرخ بشه و مغز پخت بشه.
🍲 @bebinobepaz
#پاستیل_خونگی
یک بسته ژله با طعم دلخواه
دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
نصف لیوان آب سرد
.. یک قاشق غذاخوری گلوکز مایع
همه رو باهم بریزید تو یه ظرف و مخلوط کنید بعد بزارید روی بخار آب کتری یا سماور تا ذرات تو آب حل شه و هیچ ژلاتین حل نشده ای باقی نمونه قالب های شکلات یا یخ رو چرب کنید و مایع رو بریزید داخلشون و بذارید داخل یخچال..دو ساعت کافیه تا ببندن...اگه عجله دارید نیم ساعت بزارید فریزر . بعد از اینکه از قالب بیرون آوردید دستتون رو خیلی کم چرب کنید و پاستیلا رو باهاش چرب کنید روغن باعث میشه هم شفاف بشن و هم به هم نچسبن.. میتونید پاستیلا دو تو نشاسته ذرتم بغلتونید خوشگل میشه . پاستیلا رو تو ظرف در بسته تو یخچال نگهداری کنید و یک ربع قبل از خوردن بیرون بیارید تا کمی نرم بشن
( گلوکز واسه کشدار شدن پاستیل و براق شدنشه میتونید نریزید ولی باشه بهتره)
🍲 @bebinobepaz
مرغ بریان با چاشنی رزماری و سس لیمو ترش
مواد لازم
مرغ 1 عدد 1و نیم الی 2 کیلویی
پیاز 1عدد
هویج3 تا 4 عدد (پوست کنده به قطعات 2.5 سانتی متری خرد شده)
سیب زمینی 1 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
روغن نباتی1 قاشق سوپخوری (یا روغن کانولا)
رزماری2 قاشق چایخوری تازه یا نصف قاشق چایخوری خشک شده
لیمو ترش2 عدد
خردل1 قاشق غذاخوری (دیجون)
سس هالوپینو 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم (تازه آسیاب شده)
طرز تهیه:
فر را داغ کنید: فر را با دمای 400 درجه فارنهایت (200درجه سانتی گراد) داغ کنید. کف یک سینی فر لبه دار را فویل آلومینیومی بکشید.مرغ را آماده کنید: مرغ را طوری قرار دهید که روی آن به بالا باشد و ران ها به سمت خودتان باشد.اگر مرغ نم دارد آن را با حوله ی کاغذی خشک کنید وسپس به تمامی قسمتهای مرغ روغن زیتون، رزماری، نمک و فلفل تازه آسیاب شده بمالید.سبزیجات را آماده کنید: سبزیجات را با 1 قاشق روغن، رزماری، نمک و فلفل سیاه هم بزنید. سبزیجات را دور مرغ در سینی فر بچینید.سبزیجات و مرغ را بریان کنید: لیموهای نصف شده را به طوری که طرف برش خورده رو به بالا باشد دور سبزیجات و مرغ بچینید سپس آنقدر بریان کنید تا وقتی یک دماسنج آشپزی را بعد 1 ساعت وارد ضخیم ترین قسمت ران می کنید دمای 165 درجه فارنهایت (75 درجه سانتی گراد) را نشان دهد.بعد از 30 دقیقه بریان کردن سینی فر را بچرخانید تا مرغ یکدست بپزد.زمانی که بریان شد مرغ را بیرون آورده و سس لیمو ترش بریان شده را درست کنید با استفاده از انبر آب لیموی بریان شده را داخل یک کاسه ی کوچک بریزید. سپس هرچه مایع کف سینی فر مانده در کاسه بریزید. خردل و هالوپینو را اضافه کنید و هم بزنید روی مرغ بمالید بگذارید 10 دقیقه دیگر بماند. مرغ را خرد کنید یا 4 تکه کنید و سپس با سبزیجات بریان شده سرو کنید.
🍲 @bebinobepaz
سالاد پاستا با نخودفرنگي و سس سير و جعفري
طرز تهيه:سيصد گرم #پاستا (#ماكاروني فرمي) رو آبكش كنيد.در يك كاسه، پاستا+يك ليوان نخودفرنگي پخته يا كنسروي+نصف ليوان برگ جعفري درشت خرد شده +يك ساقه پيازچه خرد شده(اختياري) رو مخلوط كنيد.
براي #سس: يك چهارم ليوان روغن زيتون+دو ق غ آبليموي تازه+يك حبه سير درشت( ريز رنده كنيد)+يك و نيم ق غ جعفري ساطوري+نمك و فلفل سياه
🍲 @bebinobepaz
موس شلیل
مواد لازم یک لیوان پوره شلیل(چند تا شلیل رو خورد کنید بریزید تو مخلوط کن قشنگ پوره بشه)
خامه صبحانه دویست گرم
پنیر ماسکارپونه پنجاه گرم
پودر قند شش قاشق غذاخوری (اگه شلیل هاتون شیرین بود کمتر بریزید شیرینی دسر ذائقه ای هستش کم کم اضافه کنید تا به میزان دلخواهتون برسه)
پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
پودر ژلاتین رو با نصف فنجون اب داخل ظرفی ریخته روی بخار کتری قرار بدین تا شفاف شه.خامه و پنیر و وانیل و پودر قند رو با همزن میزنیم تا یکدست بشه حالا پوره شلیل رو اضافه می کنیم و هم میزنیم و در اخر ژلاتین حل شده رو اضافه می کنیم و هم میزنیم و مواد رو داخل قالب مورد نظر ریخته و تا سه ساعت داخل یخچال قرار میدیم تا خوب ببنده
دوستان اگر خواستید این موس رو داخل ظرف های تک نفره سرو کنید و نخواستید قالبی باشه نیازی به ژلاتین نیست🙂
قالب من سلیکونی بود چرب نکردم و دسرام تمیز در نیومدن شما حتما قالبتون رو چرب کنید بچه ها
🍲 @bebinobepaz
دسر ماست و آناناس:
مواد لازم:
خامه ٢٥٠ گرم
ماست شيرين ٣٠٠ گرم ترجيحا خامه اي
شكر ٢٥٠ گرم
شير ٣٥٠ گرم
كمپوت آناناس ١ قوطي متوسط
ژلاتين ٢ ق س
وانيل ١/٤ ق چ
آب آناناس ١/٢ پيمانه
طرز تهيه:
شير و شكر را روي حرارت گذاشته تا شكر حل شود وانيل را اضافه كرده از روي حرارت بر مي داريم كنار گذاشته تا خنك شود.ژلاتين را با آب اناناس مخلوط كرده روي بخار آب حل مي كنيم بعد كناري گذاشته تا حل شود.ماست را هم زده تا يكدست شود سپس خامه را به ماست اضافه كرده هم مي زنيم بعد همه مواد را كه هم دما شدند با هم مخلوط كرده و آناناس را هم خرد كرده داخل مواد مي ريزيم در قالب ريخته در يخچال گذاشته تا خودش را بگيرد.اگر قالب بزرگ بود مواد را مي توانيد دو برابر كنيد و يا براي دو رنگ كردن مي توانيد مقداري شكلات آب كرده يا كاكائو اضافه كنيد.یا از یک رنگ ژله دیگه استفاده کنید
🍲 @bebinobepaz
طرز تهیه پنکیک
مواد لازم:
شیر: یک پیمانه
آرد: یک و نیم پیمانه
کره: ۵۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
وانیل :نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
ابتدا تخم مرغ و شکر را با همزن زده، تا شکر کاملا حل و کرم رنگ و کشدار شود. سپس وانیل و بعد از آن کره ی نرم شده را اضافه کرده، و هم میزنیم. شیر را اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
سپس بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط و الک کرده و با لیسک یا قاشق خوب مخلوط میکنیم.
کمی روغن یا کره را با برس کف ماهیتابه آغشته کرده، شعله را روشنکرده و از مخلوط یک قاشق داخل ماهیتابه داغ شده میریزیم. وقتی پنکیک ها شروع به حباب زدن کرد، و کمی خودش را گرفت آن را برگردانده تا دو طرفش طلایی شود.
نکته: پنکیک ها را میتوانیم با انواع مربا، عسل، میوه های فصل، سس شکلات، نوتلا و... به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کرد.
🍲 @bebinobepaz
#پنکیک_نوتلا_دریانی
پنکیک ساده
آرد یک لیوان دسته دار
بکینگ پودر یک ق مرباخوری
وانیل نوک قاشق چ
نمک نوک ق چ
شکر سه ق غ
شیر یک لیوان دسته دار سرخالی؛باز سه قاشق ازش کم کنید،
تخم مرغ یک عدد
روغن مایع سه قاشق غ
اول تخم مرغ و وانیل و شکر رو با مفتول دستی خوب زدم بعد سه قاشق روغن رو اضافه کردم بعد ترکیب نمک و ارد و بکینگ پودر الک شده رو اضافه کردم و تو سه مرحله شیر رو به مخلوط اضافه کردم و خوب با مفتول به یک جهت هم زدم تا مایع یکدست بشه،بعد تو ماهیتابه ی تفلون سالم که از یکربع قبل قشنگ داغش کرده بودم پنکیک هامو اماده کردم:شما میتونید برای یکدست در اومدنشون از ملاقه استفاده کنید و یا پیمونه های پلاستیکی مخصوص شیرینی پزی؛من خودم با پیمانه پلاستیکی درستشون کردم؛وقتی پن کیک همجاش سوراخ افتاااد اونوقت با کفگیر ظریف سیلیکون یا پلاستیکی نوک نازک برگردونیدش تا طرف دیگشم سرخ بشه؛
نکته
ماهیتابه رو چرب نکنید
هیچ موادی جایگزین نداره جز شیر؛که میشه اب بریزید
من خودم اب ریختم
بجای کرم کاکائو میتونید از عسل و کره یا مربا یا میوه جات و شهد خرما استفاده کنید
🍲 @bebinobepaz
شوید پلو با ماهی سوخاری و ته دیگ زعفرانی
تکه های ماهی(سفید)رو بمدت دوساعت تو مخلوط آبلیمو،پیاز،نمک،فلفل سیاه و مقداری زعفرون بخاطر خوشرنگ شدنش(زعفرون به دلخواه)خوابوندم و روشو سلفون کشیدم و گذاشتم تو یخچال. ۳ قاشق غذاخوری آرد گندم، فلفل سیاه و زردچوبه را در ظرفی مخلوط کردم پشت و روی ماهی رو توی مواد غلطوندم بعد در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کردم وقتی یک طرفش سرخ شد برگردوندم تا خوب طرف دیگر هم سرخ و برشته بشه.
ته دیگ زعفرانی
برنج رو آبکش کردم ودو کفگیر از برنج رو دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده زدم کف قابلمه رو مقداری روغن ریختم گذاشتم داغ بشه بعد برنج زعفرانی ریختم با قاشق خوب صاف کردم بعد برنج ساده رو روش ریختم بمدت ۴۵ دقیقه گذاشتم دم بکشه.
🍲 @bebinobepaz
#دسر_پان_اسپانیا
گردو خرد شده 🌷 ۱/۲ پیمانه
آرد سفید🌷 ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ 🌷 ۲ عدد
شکر🌷 ۱ لیوان
شیر 🌷 ۱ لیتر
نشاسته گل🌷 ۲ قاشق غذا خوری
وانیل 🌷 ۱/۲ قاشق چای خوری
کره 🌷 ۵۰ گرم
بیسکویت بتی بور 🌷 ۱-۲ بسته
موز🌷دو عدد
خامه صبحانه 🌷 ۱۵۰ گرم
طرز تهیه
۱- تخم مرغ و شکر را با همزن برقی بزنید.
۲- شیر را داخل قابلمه بریزید نشاسته را در کمی شیر سرد حل کنید و به شیر داخل قابلمه اضافه کنید.
۳- آرد را الک کرده و به شیر اضافه کنید. مخلوط تخم مرغ و شکر را نیزبه شیر اضافه کنید.
۴- این مواد را در حال هم زدن روی شعله ملایم قرار دهید تا مثل فرنی غلیظ شود.
۵- در آخر کار کره و وانیل را اضافه کنید.
۶- خامه را بعد از خاموش کردن شعله اضافه کنید.
۷_کرم را میگذاریم سرد شود
۸- ته ظرف بیسکویت پتی بور خورد شده می ریزیم موز حلقه شده وگردو را روش میزاریم و مایه را می ریزیم بعد دوباره بیسکویت و موز و گردو میریزیم و ۳ ساعت در یخچال میگذاریم و در اخر به هر شکل خواستیم تزیین میکنیم.
من روی دسر را خامه فرم گرفته با قیف زدم که مراحلش را استوری براتون میزارم.
🍲 @bebinobepaz
دستور قارچ سوخاری
با این روش ک قارچ اصلا آب نمیندازه
قارچ سوخاری
مواد لازم برای خمیر بنیه
سفیده تخم مرغ سرد 2عدد
ماءالشعیر ساده(کلاسیک) نصف لیوان
آویشن و پودر سیر یک ق چ
آرد سفید نصف لیوان.بکینگ پودر نصف ق چ .نمک یک ق چ
سفیده های تخم مرغ رو در کاسه بریزید و با دور تند همزن بزنید تا کاملا سفت و سفید شده و از کاسه نریزید.
بعد دلستر را به همراه آویشن و پودر سیر اضافه و آرام با لیسک فولد کنید.مواظب باشید پف سفیده نخوابد.
بعد مخلوط آرد و بکینگ پودر را در 2 مرحله روی مواد الک و به آرامی فولد کنید
قارچ ها را با دستمال حوله ای مرطوب تمیز کنید.به هیچ عنوان با آب نشوئید چون قارچ آب جذب میکنه و بعد از سرخ شدن داخل قارچ حالت آبکی به خودش میگیره در رستورانها از این روش استفاده میکنن.
دانه دانه قارچها را در خمیر بنیه فرو ببرید و مقداری پودر سوخاری روی هر کدام بپاشی من از مخلوط پودر سوخاری پرک نارنجی مارک آمون استفاده کردم.
با دست روی قارچها پودر سوخاری بپاشید چون اگه قارچهای آغشته به خمیر را در پودر بیندازید پف خمیر خارج شده و دیگه توی روغن زیاد پف نمیکنه .
روغن حتما کاملا داغ و شناور باشه و با حرارت متوسط قارچها را سوخاری کنید.
بعد قارچهای سوخاری شده را روی دستمال حوله ای قرار بدید تا روغن اضافی اونها گرفته بشه.
🍲 @bebinobepaz
كيك رژيمي با عسل
براي دوستاني كه #رژيم دارن گزينه خيلي خوبيه،روغن و شكر نداره .
مواد لازم:عسل سه و نيم ق غ(هر قاشق حدودا سي گرم)،آرد سفيد ده ق سوپخوري(هر قاشق ده گرم)،تخم مرغ سه عدد،بيكينگ پودر نصف ق مرباخوري،پودر هل يك ق مرباخوري،وانيل نوك ق چايخوري
طرز تهيه:تخم مرغ و وانيل رو با دور تند همزن پنج دقيقه بزنيد تا حجيم بشه.بعد عسل رو اضافه كنيد و دو سه دقيقه با همزن بزنيد.در آخر تركيب آرد و بيكينگ پودر و هل رو اضافه كنيد و با ليسك مخلوط كنيد،فقط در حد مخلوط شدن.قالب هجده تا بيست سانتي رو چرب و آردپاشي كنيد،مواد كيك رو داخلش بريزيد،ميتونيد كمي گردو يا پرك بادام روش بريزيد و طبقه وسط فر صد و هفتاد و پنج درجه كه از يك ربع قبل گرم كرديد حدود بيست دقيقه تا نيم ساعت بپزيد.
🍲 @bebinobepaz
#نان قابلمه ای بدون ورز دادن
مواد لازم:آرد همه منظوره۳پ.مخمر فوری ۱ق چ.نمک دریایی۲ق چ.آب۱و۱/۲پ(بهتره از آب تصفیه همدمای محیط استفاده کنید اگه مخمر فعال داشتین آب ولرم باشه).
طرز تهیه:
در کاسه ای آرد و مخمر و نمک با هم مخلوط کنید بعد آب رو اضافه کنید و با قاشق چوبی به هم بزنید تا خمیری بدست بیاد که چسبناک باشه.روشو با سلفون بپوشونید و به مدت ۱۰- ۱۸ ساعت در محیط آشپزخونه استراحت بدین تا خمیر پف کنه و حبابدار و سطحش صاف بشه(من تقریبا ۱۴ ساعت استراحت دادم).سپس با دست کمی پفشو بگیرید روی سطح صافی کاغذ روغنی قرار بدین آردپاشی کنید دستاتون رو کاملا آردی کنید و به خمیر شکل دایره بدین بعد روشو کمی آرد بپاشین و بعد سلفون بکشید(میتونید با کاغذ داخل یه قالب یا قابلمه بذارین تا راحت بتونید روش بپوشونید) و مجددا استراحت بدین به مدت ۳۰ دقیقه. در این فاصله قابلمه ای که نسبتا ضخیم باشه همراه با در داخل فر ۲۲۰ درجه سانتی گراد قرار بدین تا داغ بشه(قابلمه ها رو بهش داچ اوِن dutch oven میگن قابلمه من از جنس چدنه)بعد از زمان استراحت خمیر رو همراه با کاغذ داخل قابلمه قرار بدین درش رو بذارین به مدت ۴۵ دقیقه اجازه بدین تا نون پخته بعد درش رو بردارین و به مدت ۱۰- ۱۵ دقیقه بذارین تا روش کمی طلایی بشه بعد هم بیرون بیارین تا کاملا خنک بشه و بعد داخل یه نایلون نگهداری کنید.
این نون پایه و رویه نسبتا خشکی داره داخل نایلون بمونه نرمتر میشه ولی کلا نسبت به نوناب حجیمی که روغن و تخم مرغ داره سفت تره میتونید موقع خوردن داخل توستر بذارین که هم گرم بشه هم کرانچی.اگرچه برای همه وعده های غذایی خوبه اما با سوپ عالیه.
🍲 @bebinobepaz