#کیک_زعفرانی
قبل از هر کاری فرتون رو با دمای ۱۸۰ درجه بزارید گرم بشه و اگر فرتون برقیه با درجه ۱۶۵ گرم کنید🟢
۱/۲ پیمانه شیر را بزارید گرم بشه و زعفران که میزانش دلخواهه به شیر اضافه کنید و کنار بزارید و برید سراغ بقیه مراحل⤵️
۲۰۰ گرم کره هم دمای محیط رو با ۱۵۰ گرم شکر با همزن بزنید تا کاملا بافتش پفکی و رنگش روشن بشه 🟢 ۴ تا تخم مرغ داریم که باید دونه دونه اضافه کنیم و هر تخم مرغی که اضافه میکنید ۲۰ ثانیه زمان بدید و تخم مرغ بعدی رو اضافه کنید🟢 ۱/۲ پیمانه ماست (که ترجیحا خامه ای باشه) و ۱/۲ قاشق سوپخوری گلاب که حتما همدمای محیط باشه به مایه اضافه میکنیم 🟢
حالا میریم سراغ مواد خشک 👈🏻(آرد ۲ پیمانه +پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری+بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری) با هم مخلوط و الک کنید و ۱/۲ پیمانه پودر بادام را به مواد خشک اضافه کنید و کل مواد خشک را به مایه کیک اضافه کنید و در نهایت شیر را اضافه کنید و با لیسک خوب مخلوط کنید .
قالب ۲۳ سانت را چرب کنید و کاغذ روغنی بیندازید 🟢مایه کیک را بیفزایید و در فر به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید .
🟢بعد از گذشت تایم داده شده با خلال وسط کیک را چک کنید اگر خلال تمیز بیرون اومد کیک شما پخته و میتونید از فر خارج کنید.
و چند سوراخ روی کیک ایجاد کنید و شربت سرد شده را روی آن بریزید .
🟢برای درست کردن شربت ۱ پیمانه شکر و ۱/۲ پیمانه آب را با هم مخلوط کنید روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و به میزان دلخواه گلاب و زعفران اضافه کنید و پس از سرد شدن روی کیک داغ بریزید.
دوستان گلم اندازه بر اساس پیمانه ها، قاشق های استاندارد قنادی گفته شده
دمای فرها با هم متفاوته لطفا اینو در نظر داشته باشید نه توی این رسپی بلکه در تمام دستورها باید این نکته رو در نظر بگیرید 🙋🏼♀️
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید ❣️❣️❣️
🍲 @bebinobepaz
فلن کیک سوئدی Flan cake
مواد لازم #کرم_کارامل ۱ بسته
شیر ۲ لیوان مواد لازم کیک :
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۱.۵ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع ۱/۲ پیمانه
شیر ۱/۲لیوان
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
پودر کاکائو ۳ قاشق غذا خوری
وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
نمک ۱ پنس
طرز تهیه
قالب دلخواه ترجیحا میان تهی را با کره چرب کنید.
پودر کارامل را داخل یک و نیم پیمانه از شیر حل کنید و روی حرارت گذاشته مدام هم بزنید تا بجوشد ، بعد از جوش آمدن ۱ دقیقه دیگر هم بزنید و به همان صورت داغ داخل قالب روی سس کاراملی بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا زمانیکه کیک را آماده می کنید خودش را بگیرد.
برای تهیه کیک شکلاتی ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ روشن کنید سپس آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر و نمک را سه بار الک کنید. تخم مرغ و وانیل و شکر را در ظرفی برای ۷ دقیقه بزنید تا حجیم و کشدار شود.
شیر و روغن را افزوده و در حد مخلوط شدن بزنید. سپس مواد خشک را اضافه کنید و با لیسک یا دور کند همزن مخلوط کنید تا مایع یکدستی حاصل شود.
قالب را از یخچال خارج کنید و مواد کیک را به آرامی روی کرم کارامل که در این فاصله سفت شده است بریزید و قالب را داخل یک ظرف بزرگتر قرار دهید و تا جاییکه کرم کارامل وجود دارد داخل ظرف بزرگتر آب بریزید (حتما آب باید تا قسمت کاراملی باشد در غیر اینصورت کیک پخته نمیشود) و ظرف را به آرامی داخل فر قرار دهید و اجازه دهید برای ۴۰تا۴۵دقیقه بپزد.
سپس به آرامی از فر خارج کنید و آب ظرف را خالی کنید و دوباره کیک را برای حدود ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا پخت کامل شود و وقتی با خلال چک کردید تستر تمیز بیرون آید.
اجازه دهید کیک کمی خنک شود سپس با همان قالب برای حدود ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید و سپس با کمک چاقو اطراف کیک را آزاد کنید و چند لحظه قالب را داخل ظرف آب داغ قرار دهید (بیش از حد داخل ظرف آب قرار ندهید چون کرم کارامل آب میشود)
🍲 @bebinobepaz
ماچا نوعی پودر بدست اومده از برگهای چای سبز است که بصورت مخصوص رشد کرده.وفواید شگفت انگیزی برای سلامتی بدن،لاغری،وپوست ومو داره.ماچا در واقع پودر چای سبز ژاپنی است ویک نوشیدنی اصیل ژاپنیه.ورنگ وبوی خوبی داره
اینم بگم که متاسفانه قیمتش یکم گرونه وآخر کپشن توضیح دادم چه چیزی میتونید جایگزین کنید.
#چیز_کیک_ماچا_باویفر_موزی
موادلازم:
پنیر ماسکارپونه۲۰۰گرم
پودرقند۹۰گرم
خامه صبحانه۲۰۰گرم
پودرژلاتین ۱۰ گرم
پودرماچا ۵ گرم
آب سرد نصف استکان
اندازه قالب ۱۵×۱۵
قالب را چرب کنید وطبق تصویر کاغذ روغنی بزارید وویفرها را توش بچینید.
پودرژلاتین را داخل آب سرد ریخته وبن ماری کنید تا شفاف بشه.
پنیر را بزنید تا نرم ویکدست شه وبترتیب وپودرقند را اضافه وهم بزنید.خامه وپودرماچا رااضافه وخوب مخلوط کنید.
ژلاتین را اضافه ومخلوط کنید.
مایه را داخل قالب روی ویفرها بریزیدوروشو صاف کنید وبمدت ۳الی۴ساعت بزارید داخل یخچال ببنده.بعد به کمک همون کاغذ روغنی از قالب بکشید بیرون و روی یک کاغذ روغنی برگردونید و برش بزنید وپودرماچا روش الک کنید وبا خامه فرم گرفته تزیین کنید.من روش ی تکه انجیر وبرگ نعنا گذاشتم .
نکته؛کاغذ روغنی را که داخل قالب گذاشتید از اطراف حتما اضافه داشته باشه که بعدا راحت از قالب دربیارید.
اگر طعم ماچا را خیلی دوست ندارید بعد برش زدن لازم نیست پودرو روش الک کنید وفقط باخامه تزیین وسرو کنید.
ویفر هم هر طعمی میخواین میتونید استفاده کنید فقط ضخامت ویفرتون زیاد باشه بهتره دراونصورت مجبور نیستید دوتا ردیف روی هم بزارید ویک تکه میشه وموقع برش وسرو برداشتنش آسونتره واون ویفر پایینی جدا نمیشه.
اگر با طعم وبوی پودر ماچا مشکل داشتید یا نتونستید پیدا کنید میتونید پودر پسته یا کاکائو یا هر مغزی که دلتون خواست جایگزین کنید .
🍲 @bebinobepaz
#ترشي #لوبيا_سبز .
مواد لازم ترشی لوبیا سبز
لوبیا سبز ٥٠٠ گرم سرکه سفید 1 پیمانه
#سیر 2 حبه آب 1 پیمانه
پرک #فلفل 1/2 قاشق چایخوری نمک 1 قاشق سوپخوری
دانه #گشنیز یا #خردل 1/2 قاشق چایخوری شوید 3 تا 4 شاخه .
.
لوبیا سبز ها را به خوبی بشویید و خشک کنید
می توانید هر لوبیا را نصف يا كامل بگذاريد
اگر شاخه نازک سر هر لوبیا بلند است آن را بچینید
حبه های سیر را پوست بگیرید و به همراه پرک فلفل ، تخم گشنیز یا خردل داخل شیشه بیندازید
سپس شوید ها را نیز داخل شیشه بگذارید .
لوبیاهای شسته شده رو اضافه ميكنيم
.
مقدارهای ذکر شده برای کل 500 گرم لوبیا است اگر از چند شیشه استفاده می کنید حتما مواد را بین شیشه ها تقسیم کنید .
شیشه ها را کاملا با لوبیا پر کنید .
آب ، سرکه و نمک را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید .
30 ثانیه آب را بجوشانید .
شیشه ها را با مخلوط آب و سرکه و نمک جوشانده شده پر کنید .
شیشه ها را به آهستگی از انتها به سطح میز کار بکوبید تا حباب های هوای آن خارج شود .
درب آن را به خوبی ببندید .
شیشه های ترشی را در دمای محیط نگهداری کنید تا کاملا خنک شوند سپس آنها را در یخچال قرار دهید .
حدود 1 هفته تا ده روز زمان نیاز است تا ترشی لوبیا سبز برسد و آماده مصرف شود .
بهتر است برای آماده شدن و طعم گیری بهتر ترشی لوبیا سبز حدود 2 هفته صبر کنید و سپس آن را مصرف نمایید .
بعد از باز کردن در ترشی باید حتما در یخچال نگهداری شود و مدت خوش طعم ماندن آن نیز حدود 4 ماه است .
🍲 @bebinobepaz
نان پسته ی سوئدی 🥖🥐
این نان زیبا و جذاب نان پسته ای هست که بین سوئدی ها و اروپاییها خیلی پرطرفداره و میتونه یه عصرونه ی فوق العاده مقوی و خاطره انگیز باشه البته چای هم فراموش نشه😉
بچه ها این خمیر به خاطر داشتن عسل و شیر و تخم مرغ یکم سنگین تر هست و دیرتر ور میاد تقریبا دو ساعت زمان لازم داره.
مواد لازم.:
آرد نان فانتزی ....۳۱۰ گرم
خمیر مایه خشک فوری ....۴ گرم
نمک ...نوک قاشق غذاخوری
تخم مرغ....۱ عدد
عسل....۱ قاشق غذاخوری معادل ۲۰ گرم
شکر....۵۰ گرم
شیر در دمای محیط....۱۱۰ گرم
کره ...۳۰ گرم
مواد فیلینگ
کره..... ۱۰۰ گرم
شکر قهوه ای...۵۰ گرم (اگه نداشتین شکر سفید)
مغز پسته خرد شده...دو قاشق غذاخوری معادل ۳۰ گرم
آرد رو الک میکنیم و خمیر مایه فوری، شکر و نمک رو با آرد کاملا مخلوط میکنیم. تخم مرغ رو روی مواد می شکنیم و سپس عسل رو ریخته و شیر رو کم کم اضافه میکنیم . بعد از اینکه شیر کاملا با مواد مخلوط شد کره هم دمای محیط رو به کل مواد اضافه میکنیم و ۱۰ الی ۱۲ دقیقه ورز میدیم.
گوشه ی خمیر رو میکشیم اگه کش اومد و نازک شد یعنی ورز دادن کافیه ولی اگه پاره بشه یعنی به ورز بیشتر احتیاج داره.
خمیر رو ب ای استراحت اول داخل کاسه قرار میدیم و روشو با سلفون یا پارچه ی نمدار میپوشونیم.
بعد از دو ساعت خمیر رو باز به صورت مستطیل باز میکنیم و داخلش رو با مواد فیلینگ می مالیم و لوله میکنیم. مطابق فیلم لوله رو از وسط با چاقو میبریم و دو قسمت رو با هم می بافیم و گرد کرده در قالب گرد قرار میدیم.
سایز قالب من ۲۵ هست.
روشو سلفون یا پارچه میکشیم و اجازه میدیم ۴۵ دقیقه استراحت دوم رو انجام بده. بعد روشو با تخم مرغ و یه قاشق روغن رومال میزنیم و در فر که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه داغ شده به مدت ۳۰ دقیقه قرار میدیم.
اگر روش خیلی طلایی نشد از گریل بالا استفاده میکنیم.
طرز تهیه فیلینگ:
کره رو از قبل از یخچال خارج و در دمای محیط قرار میدیم. کره ی نرم شده رو به همراه شکر قهوه ای داخل هم زن میریزیم و چن دقیقه میزنیم تا پفکی بشه و نهایتا پودر پسته رو بهش اضافه میکنیم.
🍲 @bebinobepaz
#كرم_زردآلو
پوره ى زردآلو: 2 لیوان
پودر ژلاتين:3ق.غ
خامه صبحانه: نصف پاکت
آب سرد: نصف لیوان
.
مواد کرم👇👇👇
زرده تخم مرغ :يك عدد
شير : 2لیوان
شكر:1لیوان
نشاسته ذرت: نصف لیوان
وانيل: يك چهارم ق چ
.
نشاسته ذرت و شيرو شکر را باهم مخلوط و روى حرارت ملايم قرار دهيد .
زرده را نيز اضافه كرده و مدام هم زده تا كرم به غلظت فرنى برسد وانيل را نيز اضافه كنيد و از روى حرارت برداشته واجازه دهيد كمى خنك شود
نيم كيلو زردآلوى خُرد و هسته گرفته و دويست گرم شكر و داخل غذاساز پوره كنيد .ژلاتين را روى آب سرد پاشيده و بعد از اينكه حالت اسفنجى پيدا كرد روى بخار كترى يا داخل ماكرو ، ژلاتين را كاملا حل كنيد و اجازه دهيد كمى از حرارت بيفته .پوره ى زردآلو و كرم وانيلى و خامه را با هم مخلوط كنيد و ژلاتين سرد شده را نيز اضافه كنيد و داخل قالب ريخته و براى ٤ ساعت داخل يخچال قرار دهيد .
روش رو با مربای زردالو تزئین کردم که شربتشو جدا کردم و ژلاتین زدم .
🍲 @bebinobepaz
بازلاما
مواد لازم
۲ لیوان شیر ولرم
۱ استکان شیر ولرم
۱ بسته پودر خمیر مایه
۱ ق غ شکر
۱ ق غ نمک
۱ استکان روغن مایه
۳ لیوان آرد
طرز تهیه :
آرد را در ظرف ریخته روی آن نمک و خمیر مایه میریزیم بقیه مواد را هم در وسط آرد ریخته شروع به ورز دادن میکنیم تا جاییکه خمیر به دست نچسبد .سپس ان را در جای گرم قرار میدهیم تا به اصطلاح خمیر برسد .
بعد خمیر را در دست ورز میدهیم و ان رو به اندازه یک سینی باز میکنیم و با سر لیوان قالب میزنیم و روش ارد میپاشیم .در یک تابه بدون روغن خمیر ها را که پشتشان آردی هست میپزیم زیر اجاق باید کم باشد تا کامل مغز پخت بشوند .روی انها در آخر روغن حیوانی یا کره مالیده و نوش جان .
🍲 @bebinobepaz