#شیرینی_پنجره_ای
تخم مرغ ۳عدد
پودر نشاسته یک دوم پیمانه
آرد۱ پیمانه
شیر یک پیمانه
وانیل نصف ق چایخوری
گلاب دوق غذاخوری
زعفرون یکم برای زرد شدن مایع
پودر قند برای تزیین
ابتدا نشاسته وشیر را با هم مخلوط میکنیم بعد از اینکه نشاسته با شیر خوب مخلوط شد دانه دانه تخم مرغها را اضافه و کمی هم میزنیم در این موقع مقداری از وانیل و کمی گلاب دوقاشق به مخلوطمون اضافه کرده و کمی زعفران میزنیم حالا آرد را کم کم اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس مخلوط آماده شده را از صافی رد میکنیم تا اگر گلوله هایی در خمیر است از بین برود.بعد قالب را در روغن گذاشته تا داغ شود البته خیلی داغ نشود چون اگر قالب را زیاد داغ کنیم وقتی که در مایه میزنیم خمیر را به خود نمی گیرد وخمیر پخته می شود وخیلی زود از قالب جدا می شود.بعد قالب را در مایه آماده شده فرو میکنیم تا لبه قالب وچند لحظه ای را در خمیر نگه داشته تا خمیر به قالب بچسبد وبعد قالب را در روغن فرو کرده وقالب را به طرفین وبالا حرکت میدهیم تا خمیر از قالب جدا شود.بعد از اینکه رنگش کمی طلایی شد از روغن بیرون میاریم روی دستمال آشپزخانه میزاریم. تا روغن اضافی اش گرفته بشه در اخر پودر شکر یا قند میپاشیم و سرو میکنیم.
نکته:
در حین کار مایه را هم میزنیم چون در این شیرینی نشاسته هست ونشاسته در ته ظرف ته نشین میشود.
اگر دوست دارین شیرینی هاتون رنگی بشه از رنگهای خوراکی مجاز استفاده کنید.
🍲 @bebinobepaz
#حلیم_بادمجان
گوشت گردن ۲۵۰گرم
بادمجان ۸ عدد
پیاز داغ ۳ ق غ پر
نعناع داغ ۵ ق غ
عدس ۱ لیوان
سیر ۵ حبه
نمک ، فلفل، زرد چوبه ، دارچین
پودر گردو ۲ ق غ
طرز تهیه
ابتدا گوشت رو با عدس بزارید بپزه ، یه دونه پیاز بزرگ ، نمک و فلفل و زرد چوبه و چوب دارچین، سیر هم اضافه کنید و بزارید خوب بپزه
بعد بادمجونها رو هم با کمی روغن سرخ کنید .
من برای پخت بادمجون ها کمی از آب گوشت اضافه مبکنم بهش ، کمی دارچین هم بزنید.
بعد پیاز داغ درست کنید، سپس نعناع داغ . بعد وقتی بادمجون هاپخته شد اونا رو بکوبید ، گوشتا رو هم ریش ریش کنید به همراه عدس و پیاز داغ و دو ق از نعناع داغا به بادمجونها اضافه کنید . من دو ق پودر گردو هم میزنم . بعد داخل ظرف مورد نظر بریزید و روشو تزیین کنید .
برای این که حلیم بادنجونتون محشر تر بشه تو کشکتون یه حبه سیر رنده کنید و بریزید روش .
🍲 @bebinobepaz
#کلم_پلو_شیرازی
برنج ۴پیمانه
سبری کلم پلو خرد شده ۶۰۰گرم(تره،ریحان،ترخون،شوید)تره وریحان به میزان مساوی استفاده شود.شوید کمتر از تره وریحان باشه وترخون هم از همه کمتر وگرنه تلخ میکنه کلم پلوتونو.
گوشت چرخ کرده ۶۰۰گرم
کلم برگ یک عدد متوسط
پیاز ۲عدد برای داخل کوفته قلقلیها
پیاز برای درست کردن پیازداغ ۳عدد خلالی خرد شود وسرخ کنید (البته کلم پلو شیرازی پیاز داغ نداره ولی من همیشه میریزم بنظرم خوشمزه ترش میکنه)
آبلیمو و نمک وفلفل وزردچوبه وفلفل سیاه به میزان لازم
برنج رو از قبل خیس کنید.کلم رو بصورت خلالی ویکدست خرد کنید وداخل ماهیتابه روغن وکمی زردچوبه بریزید وکلمها رو داخلش ریخته ودر ظرف رو بزارید تا نرم شه.نمک و۳ق غ آبلیمو بزنید واجازه بدید خوب سرخ وطلایی شه.پیاز داغ رو که بصورت جداگانه سرخ کردید به کلم اضافه کنید +سبزی خرد شده تا خوب باهم مخلوط وسرخ بشن.برنج رو بجوشونید داخل آب برنج مقداری زردچوبه بریزید.آبکش کنید .حالا کف قابلمه نچسب رو مقداری روغن بریزید وتهدیک مورد علاقه رو بزارید ولایه لایه برنج وکلم بریزید تا آخر وبزارید دم بکشه(میتونید کوفته قلقلی رو لابلای برنج بزارید تا باهم دم بکشه ولی من موقع سرو لابلاش میزارم).برای کوفته قلقلی هم گوشت رو با پیاز چرخ میکنم وفلفل ونمک وزردچوبه ویکی دو قاشق آرد میزنم وورز میدم بمدت بیست دقیقه بزارید تو یخچال وبعد بادست شکل بدید (قلقلیهاهر چه ریزتر شکیلتر ومجلسی تره)تو روغن سرخ کنید.
همراه با سالاد شیرازی سرو ونوش جان کنید.
🍲 @bebinobepaz
#کباب_تابه_ای
پیاز رو رنده کردم و با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و یه قاشق آرد نخود چی به گوشت اضافه کردم وخوب ورز دادم و دو ساعت تو یخچال گذاشتم
بعد به شکلی که خواستم داخل روغن سرخ کردم و کنار گذاشتم
کنارش رب رو با ادویه و نمک تفت دادم و یه لیوان آب اضافه کردم؛ کبابا رو داخل تابه گذاشتم وقتی بجوش اومد زیرش رو کم کردم تا جا بیفته☺
🍲 @bebinobepaz
#روکرموز_معجزه_چاشنی
مواد لازم پودینگ وانیلی:
شیر ۲ پیمانه
شکر دو سوم پیمانه=۱۵۰ گرم
نشاسته ذرت ۴ قاشق سوپ خوری
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
تخم مرغ یک عدد کوچک
خامه صبحانه یک عدد ۲۰۰ گرمی
مواد لازم کرم پنیری:
پنیرماسکارپونه یک بسته ۲۰۰ گرمی
پودر قند الک شده ۶ قاشق سوپ خوری
خامه صبحانه یک عدد ۲۰۰ گرمی
ورق ژلاتین ۵ عدد= ۱۵ گرم پودر ژلاتین
مواد لازم فیلینگ:
موز نگینی خرد شده یک دوم پیمانه
چیپس شکلات یک سوم پیمانه
گردو نگینی ریز خرد شده یک سوم پیمانه
طرز تهیه:
برای درست کردن پودینگ وانیلی: شیر، شکر و نشاسته ذرت را در قابلمه ای بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شوند. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و تخم مرغ را هم اضافه کنید. مدام هم بزنید تا کم کم شروع به غلیظ شدن کند و به غلظت ماست (یا فرنی) برسد. قابلمه را از روی حرارت بردارید و خامه و وانیل را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا یکدست شوند. یک کیسه پلاستیکی را روی پودینگ بگذارید تا رویه نبندد، قابلمه را کنار بگذارید تا پودینگ کاملا هم دمای محیط شود. وقتی دمای پودینگ پایین آمد و سرد شد کِرِم پنیری را درست کنید.
پنیر را در کاسه ای بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کمی باز شود، پودر قند را اضافه کنید و هم بزنید سپس خامه را اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید تا یکدست شوند.
ورق های ژلاتین را در کاسه آب سرد نرم کنید سپس از آب خارج کنید و کمی فشار دهید، در کاسه دیگری بریزید و یک سوم پیمانه آب سرد روی ورق های نرم شده بریزید و کاسه را روی بخار آب کتری در حال جوش بگذارید و کمی صبر کنید تا ورق ها ذوب شوند. مخلوط ژلاتین و آب را هم بزنید تا از داغی بیافتد سپس همراه پودینگ وانیلی به کرم پنیری اضافه کنید و هم بزنید. مواد که یکدست شدند موز، گردو و چیپس شکلات را هم اضافه کنید و هم بزنید. مایه دسر را در قالب سیلیکونی ریخته و برای یک شب در فریزر بگذارید تا کاملا یخ بزند سپس به راحتی از قالب جدا کنید و در ظرف سرو قرار دهید.
🍲 @bebinobepaz
#شاورماي_مرغ
مواد لازم براي مرينيت مرغ:
سينه مرغ ١ عدد
ماست ٣ -٤ قاشق غذاخوري
پياز ١ عدد
روغن زيتون٢ قاشق غذاخوري
سير ٢حبه
ادويه جات(نمك،فلفل سياه و قرمز،پاپريكا،پودرسير و پياز،زيره سبز)
مواد لازم براي سس طحينه:
ماست ٥-٦ قاشق غذاخوري
ارده:٢ قاشق غذاخوري
روغن زيتون ٢ قاشق غذاخوري
سير ١ حبه
مقداري آبليموي تازه
نمك و فلفل به ميزان لازم
مواد لازم براي وسط ساندويچ:
كاهو ريز خورد شده
خيارشور
گوجه
جعفري ساطوري شده
پياز قرمز خلالي
سماق
نان پيتا يا لواش
طرزتهيه:
ابتدا مرغ را با موادي كه در مرينيت كردن گفته شد مزه دار ميكنيم حدودا ٢٤ ساعت قبل،سينه مرغ را از سمت پهنا به دونيم كنيد و در مواد بخوابانيد بعد از اينكه كاملا مزه دار شد در تابه گريل كنيد فقط خيلي روي گاز نمونه كه آب ميان بافتي مرغ از دست بره كه خشك ميشه،بعد از طبخ كامل مرغ با چاقوي تيز برش هاي نواري به مرغ ميدهيم و حالا سس را تهيه ميكنيم ،براي سس تمام مواد سس با هم ميكس ميشه و كنار گذاشته ميشه و حالاااااا نان را روي تخته كار گذاشته ميتونيد از نان پيتا استفاده كنيد ولي من اينجا از نان لواش كه در سوپر ماركت ها هست و كاملا نرم هست استفاده كردم و به ترتيب ابتدا كاهو بعد گوجه و خيارشور و (پياز و جعفري و سماق )را هم با هم مخلوط ميكنيم و ميريزيم روي مواد و بعد مرغ هاي برش خورده و بعد از آن هم سس طحينه را ميريزم روي مرغ و مقداري سماق(مطابق عكس) و نان را رول كرده وبا كاغذ روغني فيكس كرده و بعد به صورت كج برش داده و ميل ميكنیم
🍲 @bebinobepaz
#آش_جو
جو پوست کنده 1 پیمانه
بلغور گندم یا گندم پوست کنده 1/4 پیمانه
پیاز بزرگ 1 عدد
عدس 1/2 پیمانه
نخود 1/2 پیمانه
لوبیا چیتی 1/2 پیمانه
نعنا 3 قاشق غذاخوری
آب قلم یا استاک کوشت
سبزی آش 500 گرم
پیاز داغ، سیر داغ و کشک به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه و زیره به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
___________________________
مراحل تهیه آش جو
همونطور که میدونین برای پخت آش باید حبوبات آش رو از 24 ساعت قبل از پخت آش در آب خیس کنیم و تو این مدت چندین بار آب اون رو عوض کنیم تا آنزیم هایی که در حبوبات باعث نفخ در زمان هضم میشن، از اون ها خارج بشه. جو رو به همراه گندم خیس می کنیم ( اضافه کردن گندم به دلیل لعاب دار شدن آش هست که در بعضی از دستور ها از برنج استفاده میشه) و همچنین بقیه حبوبات رو به صورت جدا گانه خیس می کنیم. برای پخت آش جو ابتدا پیازمون رو به صورت نگینی خرد می کنیم و همراه با مقداری روغن تفت میدیم تا طلایی رنگ بشه. نمک، زردچوبه و فلفل سیاهو زیره رو اضافه می کنیم و سپس اگر آب قلم یا استاک رو از قبل آماده کردین اضافه می کنیم و در غیر اینصورت 10 پیمانه آب رو به قابلمه اضافه می کنیم.
اجازه میدیم تا آب به جوش بیاد و بعد جو و گندم پوست کنده رو اضافه می کنیم
بعد از یک ساعتی که از پخت جو گذشت، عدس رو اضافه میکنیم ولی اگر عدس رو جدا پخته بودین، باید بعد از پخت کامل جو اون رو به قابلمه اضافه کنیم. درب قابلمه رو به صورتیکه کاملاً کیپ نباشه قرار میدیم تا جو همراه با عدس بپزه.
من همیشه لوبیا و نخود رو جداگانه می پزم و بعد به آشم اضافه می کنم. بنابر این وقتی عدس پخت، نخود و لوبیا رو بعد آبکش کردن به آش اضافه می کنم. و بعد سبزی آش رو اضافه میکنیم. و آش رو چند بار به هم میزنیم تا همه مواد درون آش به صورت یکنواخت پخته بشن و در ضمن آش ته نگیره برای درست کردن نعنا داغ، 6 قاشق غذاخوری روغن رو داخل تابه می ریزیم و بعد از اینکه روغن کمی داغ شد، 3قاشق پودر نعنا خشکی رو که داشتیم به روغن اضافه می کنیم. حالا در اواخر پخت، نعنا داغ رو به آش جو اضافه می کنیم و بعد اجازه میدیم تا جا آش جا بیفته. در این مدت هم چندین بار آش رو به هم میزنیم تا آش ته نگیره. بعد از جا افتادن آش اون رو در ظرف مورد نظر کشیده، کمی صبر می کنیم تا روی آش کمی خنک بشه، سپس با مقداری پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و در صورت تمایل با مقداری کشک اون رو تزئین می کنیم.
🍲 @bebinobepaz
#كوكو_دال_عدس (عدس قرمز)بسيار خوشمزه😍
طرز تهيه:
دو پيمانه دال عدس را رو با آب میپزيم تانرم بشه بعد داخل آبكش مي ريزيم تاآب اضافیش گرفته بشه بعد داخل مخلوط كن مي ريزيم تا کاملا یکدست بشه بعد يه پياز و يه هويج رنده شده (من هويج نداشتم واضافه نكردم😊)دو تا تخم مرغ ،آرد نخودچي دو ق غ ،پنیر پارمزان دو ق غ ،نمک و فلفل را به مخلوط اضافه می کنیم و هم می زنیم تا جایی که به شکل خمیری یکدست بشه بعد در روغن داغ، سرخ می کنیم.
🍲 @bebinobepaz