21.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢نتانیاهو حتی اگر پیروز شود، باز هم ضعیفتر از بال پشه است
🔹برشی از قسمت اول مستند «سه روز و دو دهه»؛ نخستین روایت رسمی حزبالله از آزادی جنوب لبنان
#بدون_مرز
#سید_حسن_نصرالله
#مرکز_مستند_حقیقت
#حزب_الله
#لبنان
#مستند
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
💢یا درگیر محرومیتهای جنوب کرمان بودم یا مردم فلسطین
🔹جنوب کرمان مرا پاگیر خودش کرد! دیگر نمیتوانستم دستودل بکشم از منطقه. فعالیتهای بینالمللی در امت واحده هم از طرف دیگر آرام و قرار را از من گرفته بود. روزهای جالبی را تجربه میکردم: از یک طرف منطقهٔ محروم با افراد خونگرم و پرانگیزه در گوشهای از ایران عزیز و از طرف دیگر، ارتباط با افراد در کشورهای مختلف جهان اسلام. ذهن من یا درگیر محرومیتهای جنوب کرمان بود؛ روستاهای کوچک و دورافتاده در جنوب ایران، یا به فکر فلسطینیان محروم از اولین حقوق زندگی به دلیل نژادپرستی و استعمار صهیونیستها. نمیتوانستم هیچکدام را اولویت بیشتری بدهم برای خدمت. یکی از تجربههای شیرین این تلاقی، گفتوگوهایمان با دخترکان جنوب کرمان بود دربارهٔ فلسطین. چندتا از آنها علاقهمند به مسائل فلسطین شده بودند و هفتگی مطالعههایی داشتند و با هم در جلساتمان اتفاقات را بررسی میکردیم. یک بار از تهران که رفتم کرمان، قرار بود در قلعه گنج، دوستمان علی آقا بیاید و مرا به «چاه دادخدا» ببرد. در این فاصله، در مسجد کوچک قلعه گنج منتظر بودم که یکهو چشمم به یک صندوق مقوایی کوچکی افتاد. روی آن نوشته بود: «صندوق کمک به فلسطین». فکرش هم من را به ذوق میآورد. اینها در روستای محروم با چندهزار کیلومتر فاصله در ایران دغدغهٔ کمک به مردم فلسطین داشتند.
🔹یا مثلا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ یکی از بچههای نوجوان به من پیام داد: «خانوم، شما به کی رأی میدین؟» ما خودمان منع از صحبت سیاسی داشتیم. با این حال با هم گفتوگو کردیم و از نظر او و خانوادهاش پرسیدم. خیلی محکم و مطمئن گفت: «ما به کسی رأی میدیم که جلوی آمریکا بایستد!» پیامش را که خواندم، مبهوت این نگاه شدم! خانوادهای که در گوشهای از ایران با آن همه مشکل مالی دست و پنجه نرم میکند، دنبال رئیس جمهوری است که به شناخت خودش، محکمتر جلوی آمریکا و زورگوییهایش بایستند. این افراد بهنظر من فوقالعادهاند و نایاب. بعد همزمان در جهان اسلام، جوانهای اسلامخواه را میدیدم که در مقابل حکومتهایشان میایستادند تا زیر بار ظلم استکبار نروند. این روحیههای مشترک، انرژی مضاعفی به من و دوستانم میداد برای ادامهٔ فعالیتها.
🔹اواخر اسفند ۹۷ فرخوانی دادیم به نام «عیدی به کودکان جنگ». چند روزی هم تبلیغ کردیم. قرار بود بچهها در عیدیهای خودشان، کودکان جنگزده را هم شریک کنند. همین اتفاق هم افتاد. از شهرهای دور و نزدیک، کوچک و بزرگ عکس میفرستادند که پنجهزار تومان و دههزار تومان کمک کردهاند. دوستان ما در قلعه گنج پیام را دیده بودند و به من گفتند: «میخوایم ما هم شریک کار خوب بشیم.» سمیه و یاسمن و دخترخالههایشان، بیستودوهزار تومان جمع کرده و همگی با هم برایم عکس فرستاده بودند. سمیه بهشان گفته بود: «پولهاتون رو جمع کنین، میخوایم بدیم برای بچههای فلسطین.» بعد، از من شماره کارت گرفتند و پول را واریز کردند. من هیچوقت ندیدم در مناطق محروم جنوب کرمان مخالفتی بکنند برای حمایت از فلسطین. اتفاقا مشتاق هم بودند. اینقدر که در کرمان راحت از فلسطین صحبت میکنم. اینجا با جوانان تهرانی راحت صحبت نمیکنم.
🟢متن بالا برشیست از کتاب «تبسم کلارا»؛ روایت فاطمه خطیب از خیریه بینالمللی انفاق
📚کتاب: تبسم کلارا
✍نویسنده: نرگس سادات مظلومی
🔘ناشر: سوره مهر
🖇 کتاب «تبسم کلارا» را میتوانید از سایت سوره مهر به آدرس https://sooremehr.ir/book/54461/تبسم_کلارا/ تهیه کنید 🌱
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#امت_واحده
#فلسطین
#کرمان
#اردوی_جهادی
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
💢با این سکوها روی دشمن را کم کرد و روی عبارت «نمیشود» را!
🔹خبر دستیابی ایران به موشک شهاب۳، که تا مدتها مهمترین اتفاق موشکی ایران بود، ابرقدرتها را ترسانده بود. اما در رسانههای رژیم صهیونیستی گفته میشد که ایران فقط دو سکوی شهاب۳ دارد. سال ۱۳۸۲ بعد از تعطیلات نوروز حسن در اولین دیدارش با فرمانده گروه ۵ رعد، رضا حیدریجوار گفت: «اسرائیلیا ادعا کردن ایران بیشتر از دو سکو نداره که هر سال میآره تو رژه. ایرادشونم درسته. ما الان موشک دوربرد فراوان ساختیم. اما سکو دوتا داریم. امسال برای روکمکنی اسرائیلیا باید ششتا سکو ببریم رژه.»
رضا خندید و گفت: «حسن آقا! چی میگی؟ چطوری؟ از کجا؟!»
«من حلش میکنم.»
🔹حاج حسن، مهندس فریور را از روزهای دشوار جنگ میشناخت و با روحیهٔ والای او آشنا بود ولی چیزی که میخواست، کار واقعاً بزرگی بود که حتی بین خودشان هم بعضیها باور نمیکردند عملی شود.
«مهندس، ما چهارتا سکو نیاز داریم، البته تا رژهٔ ۳۱ شهریور.»
این بار نوبت خندهٔ مهندس فریور بود: «حسن آقا! اگه شما همین الان با من قرارداد ببندید، پول منو هم بدین، باتوجهبه حجم کاری که در صنعت تجهیزات زمینی داریم، سال دیگه همین موقع ما دوتا سکو بهتون میدیم؛ البته اگه بعضی کارامونو تعطیل کنیم. ایشالا سال بعدش هم دوتا سکوی دیگه میدم.»
«نه؛ این به درد من نمیخوره. من چهار تا سکو میخوام تا شهریور.»
«یعنی پنج ماه دیگه... نشدنیه.»
خبر این درخواست حسن آقا به گوش برخی مهندسان صنعت رسیده بود. یکی از آنها به کنایه گفت: «میتونین برین از سوپر بغلی بگیرین!» یعنی این جنس را فقط ما داریم و مجبورید از ما بخواهید. سه روز دیگر، دوباره حسن آقا، فرمانده گروه دوربرد و برخی از مهندسان را برای جلسه صدا کرد: «بچهها! اصلاً بیاین خودمون بسازیم.»
«حسن آقا؟... کجا؟ با کی؟ کِی؟»
حسن رفت پای وایتبرد و شروع کرد به نوشتن و گفت: «بچهها، شما هم بنویسید که یادتون نره.»
«حسن آقا، کجا باید کار کنیم؟»
«من جا پیدا میکنم.»
«با کدوم پول؟»
«پولم پیدا میکنم.»
«با کدوم آدما؟!»
«آدم هم پیدا میکنیم.»
🔹دوسه روز بعد، حاج حسن با فرمانده گروه دوربرد موشکی و طراح سکوهایشان، صدرالله جمور، پیش حاج احمد شهریاری رئیس صبا باتری رفتند. حاج احمد رو به همراهان حاج حسن گفت: «چند وقت پیش، ما با حسن آقا، مشهد بودیم. شب خواب دیدم بهم میگن حسن آقا مشکلی داره و میخواد بهتون بگه. صبح تو حرم، حسن آقا رو دیدم. گفتم کاری با من داری؟! حسن آقا گفت پروژهای میخوام شروع کنم، اما مشکلاتی داریم.»
گره این کار مهم در حرم علیبنموسیالرضا علیهالسلام گشوده شد. همان جا در صحن حرم، کلیات را با هم طی کردند.
«من بهتون جا میدم. نیرو هم میدم.»
«حاج احمد، پولم می خوایم.»
«پول؟! پول از کجا بیارم؟!»
حسن گفت: «احمد، شما به ما قرض بده کار ما باید شروع بشه. ایشالا سپاه به زودی پس میده.»
🔹صبح تا شب مشغول کار بودند. کار بسیار پیچیدهای در جریان بود. اواخر شهریورماه، بالاخره سکوها آماده شدند. در ظاهر، همه چیز مرتب و آماده بود. ساختار کلی سکو آماده بود حتی میتوانست موشک را بلند کند و بخواباند، ولی در آن ایام نمیتوانست موشک را تست کند. در آن شرایط، حاج حسن همین را برای رژه قبول کرد تا بهزودی تکمیلش کنند. روز رژه، ۳۱ شهریور۱۳۸۲، چهار موشک شهاب۳ روی این چهار سکو لود شد. دو سکوی قبلی هم با دو موشک شهاب۳ آماده بود. در ظاهر، شش سکو فرقی باهم نداشتند. چهار سکوی جدید امکان شارژ افقی موشک را داشتند که امتیاز بسیار مهمی بود. آن روز وقتی مجری اعلام کرد که رژۀ سیستم دوربرد سکوی شهاب۳ انجام میشود، ناگهان شش سکوی عظیمالجثه به ستون یک رژه رفتند. وابستههای نظامی خارجی همگی از شدت هیجان و تعجب ایستاده و با چشمانی متحیر، ناظر ستون بلند سکوهای دوربرد بودند. تمام خستگیها، سر از پا نشناختنها و دویدنهای حسن مقدم و یارانش به نتیجه رسیده و مبارز میدانها، بازهم پیروز شده بود. شتاب ایران در قدرت نظامی، از نظر خارجیها بینظیر بود.
«وقتی ایران شش سکو را به نمایش میگذارد، لابد دهها سکوی دیگر هم دارد.»
معادلات جهانی با همین نمایش باشکوه، باز هم تغییر کرد و سایه جنگ دورتر شد و این نهایت آمال حسن بود. آن روز، سکوها مستقیم به مرکز تحقیقاتی شهید صنیعخانی رفتند تا با رفع ایرادات و تست کار آنها تکمیل شود. دشمن هم متوجه کار بزرگ و عجیب آنها بود. این را خیلیها فهمیدند، وقتی یک مجله آمریکایی به دستشان رسید که عکس وسط آن، رژه سکوهای شهاب۳ ایران بود.
🟢متن بالا برشیست از جلد سوم کتاب «مرد ابدی»؛ روایتی مستند از زندگی سردار شهید طهرانیمقدم
📚کتاب: مرد ابدی
✍نویسنده: معصومه سپهری
🔘ناشر: شهید کاظمی، تسنیم
#بدون_مرز
#شهید_طهرانی_مقدم
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
50.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢در ۱۷ فوریه ۱۹۹۹ [۲۸ بهمن ۱۳۷۷]، نیروهای رژیم صهیونیستی وارد روستای ارنون شدند. صبح روز بعد که ساکنان روستا از خواب برخاستند، متوجه شدند که رژیم صهیونیستی این روستا را به منطقهٔ اشغالی ملحق کرده و از بقیهٔ لبنان جدا شدهاند!
🔹برشی از قسمت اول مستند «سه روز و دو دهه»؛ نخستین روایت رسمی حزبالله از آزادی جنوب لبنان
#بدون_مرز
#مرکز_مستند_حقیقت
#حزب_الله
#لبنان
#آزادی
#مستند
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
💢میدانم وقتی از فلسطین برگردم، کابوسها رهایم نخواهند کرد!
🔹مامان دوستت دارم. دلم واقعاً برایت تنگ شده. شبها کابوسهای وحشتناکی میبینم. تانکها و بولدوزرها را میبینم که دور خانه را گرفتهاند و من و تو هم داخل خانه هستیم. من خیلی روی حرفهایی که در تلفن گفتی، درباره اینکه خشونت فلسطینیها کمکی به حل قضیه نمیکند، فکر کردم. رفح که در سال ۱۹۹۹ (۱۳۷۸ ه.ش) به عنوان سرچشمه رشد اقتصادی جامعه فلسطینی شناخته میشد، امروز کاملاً ویران است. باند فرودگاه بینالمللی غزه، خراب و فرودگاه بسته شده، مرزهای تجاری که با مصر وجود داشت، حالا پر از تفنگداران ویژه و سربازان اسرائیلی است که در راه به کمین مینشینند. راه رسیدن به دریا، طی دو سال اخیر با ایجاد پست بازرسی و ایجاد مستعمره «گوش غتیف» مسدود شده است. از شروع انتفاضه تاکنون، ششصد خانه در رفح خراب شده است. اکثریت ساکنان این خانهها هیچ ارتباطی با مبارزان نداشتند. فقط، در نزدیک مرز زندگی میکردند. چه چیز برای این مردم مانده؟ اگر پاسخی داری به من بگو. من ندارم.
🔹اگر هر کدام از ما زندگی آنها را میدیدیم؛ میدیدیم که چطور آسایش از آنها سلب شده، میدیدیم که چطور با بچههایشان در جاهایی شبیه به انبار و پستو زندگی میکنند؛ اگر این چیزها برای خودمان پیش میآمد و میدانستیم که سربازها، تانکها و بولدوزرها میتوانند هر لحظه برسند و تمام گلخانههایی را که طی زمان ساختهایم خراب کنند، خودمان را بزنند و همراه ۱۴۹ نفر دیگر ساعتها بازداشت کنند، فکر کن آیا برای دفاع از خودمان، از چیزهای اندکی که برایمان مانده، از هر وسیلهای، حتی خشونتآمیز استفاده نمیکردیم؟ به نظر من چرا. معتقدم در شرایط مشابه، اکثریت مردم، هر طور که بتوانند، از خود دفاع میکنند. فکر میکنم عمو «گریچ» همین کار را میکند. مادربزرگ هم این کار را میکند. فکر میکنم خودم هم خواهم کرد. از من میخواهی که از «مقاومت بدون خشونت» حرف بزنم. دیروز، وقتی آن تله منفجر شد، شیشههای تمام خانههای مسکونی اطراف فروریخت.
🔹میدانم که در آمریکا، همه چیز اغراقآمیز به نظر میرسد. صادقانه بگویم، گاه ملاطفت مطلق این مردم که حتی در همان زمان که خانه و زندگیشان در هم کوبیده میشود، مشهود هست، برای من سورئالیستی است. برایم غیر قابل تصور است که آنچه در اینجا میگذرد، میتواند در دنیا پیش بیاید بدون اینکه آشوب و جنجال عمومی در پی داشته باشد. اینها قلبم را به درد میآورد، همانطور که در گذشته هم برایم دردناک بود. چه چیزهای شنیعی که اجازه میدهیم در جهان بگذرد. اکثریت غالب این مردم، حتی اگر از نظر اقتصادی گریز از اینجا را داشته باشند، حتی اگر واقعاً بخواهند دست از مقاومت بردارند و خاک خود را رها کنند. بروند (و این، به نظر میرسد کوچکترین هدف سفاکیهای شارون است)، نمیتوانند. برای اینکه حتی نمیتوانند برای تقاضای ویزا به اسرائیل بروند، برای اینکه کشورهای دیگر اجازه ورود به آنها نمیدهند. نه کشور ما و نه کشورهای عربی. برای همین است که من فکر میکنم وقتی تمام امکانات زنده بودن فقط در یک وجب جا (غزه) خلاصه میشود و از آن نمیتوان خارج شد، میتوانیم از «نسلکشی» حرف بزنیم. شاید تو بتوانی معنی «نسلکشی» را، طبق قوانین بینالمللی تعریف کنی. من فقط میخواهم برای مادرم بنویسم و به او بگویم که من شاهد این «نسلکشی» تاریخی و حیلهگرانه هستم.
🔹فکر میکنم که چقدر خوب است که همه ما همه کارهای دیگر را رها کنیم و زندگی خود را وقف این کار کنیم. اصلاً فکر نمیکنم که این کار اغراق است. من متاسفم که این پستی و دنائت جزو واقعیتهای جهان ماست. وقتی از فلسطین برگردم، با کابوسهایم دست به گریبان خواهم بود و احساس گناه خواهم کرد از اینکه در اینجا نماندهام. آمدن به اینجا، یکی از بهترین کارهایی است که تا به حال انجام دادهام. خواهش میکنم وقتی به نظر خل میآیم، یا اگر ارتش اسرائیل گرایشات نژادپرستانه خود را، که میخواهد «سفید»ها را زخمی نکند، کنار بگذارد، علت آن را شرافتمندانه، به این تعبیر کن که من در میانه یک نسلکشی هستم که خودم هم به طور غیرمستقیم از آن حمایت میکنم و دولت من در آن مسئولیت زیادی دارد. دوستت دارم همانطور که بابا را. متاسفم از اینکه نامه بدی نوشتهام. راشل ۲۷ فوریه ۲۰۰۳.
🟢متن بالا برشیست از آخرین نامههای راشل کوری به مادرش، در نشریه سوره، شماره ۲۷، شهریور ۱۳۸۵.
پ.ن: «راشل کوری»، دختر ۲۳ ساله آمریکایی و فعال حقوق بشر بود که در طول انتفاضه الاقصی به نوار غزه رفت. راشل در ۱۶ مارس ۲٠٠۳ در حالی که تلاش میکرد مانع تخریب خانههای مردم غزه شود، توسط یکی از بولدوزرهای رژیم صهیونیستی جان خود را از دست داد.
#بدون_مرز
#راشل_کوری
#غزه
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
8.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢کنکاش در کشتار مسلمانان در کتاب «نسلکشی در قرن ۲۱»
🔹معرفی کتاب «نسلکشی در قرن ۲۱؛ از بوسنی و هرزگوین تا غزه» نوشته حمید مولانا در خبرگزاری صدا و سیما
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
21.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢«نیدو و پمپرز گیر آوردم!» این را یک پدر، وقتی با یک قوطی شیرخشک نیدو و یک بسته پوشک بچهٔ پمپرز نزد خانوادهاش برگشته با خوشحالی تمام میگوید. اگر بپرسید: «این، اینقدر خوشحالی دارد؟» جوابش این است که بله!
🟢برشی از روزنوشتهای فاتنه الغره از کتاب «لهجههای غزهای»؛ روایتی نزدیک و مستند از غزهٔ بعد از طوفان الاقصی
📚 کتاب: لهجههای غزهای
✍نویسندگان: یوسف القدرة، فاتنه الغره
🖋مترجم: محمدرضا ابوالحسنی
🔘 ناشر: سوره مهر
#بدون_مرز
#بریده_کتاب
#کتاب_لهجه_های_غزه_ای
#یوسف_القدرة
#فاتنه_الغره
#محمد_رضا_ابوالحسنی
#طوفان_الاقصی
#غزه
🖇 کتاب «لهجههای غزهای» را میتوانید از سایت سوره مهر به آدرس https://sooremehr.ir/book/52293/لهجه-های-غزهای/ تهیه کنید 🌱
🌍 با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
💢هراس غرب از تشکیل اولین جمهوری اسلامی در اروپا
🔹با سقوط سیستم شوروی سابق و پایان جنگ به سلاح سرد، ظهور جمهوریهای کوچک در اروپا و آسیای میانه برای غرب یک مسئلهٔ اجتنابناپذیر بود. به همین جهت، از دو سال پیش، آمریکا و اروپای غربی با ملاحظهٔ واقعیتهای منطقهای، آوای آزادی سرزمینهای اشغالی توسط شوروی کمونیست را شروع کرده و از استقلال و حاکمیت ملی چنین کشورهایی مثل اوکراین، لیتوانی، استونی و غیره پشتیبانی کردند. در تجزیه و تحلیل مناقشات داخلی سیستم فدرال یوگسلاوی نیز، سیاست آمریکا و اروپا پشتیبانی از کشورهای کوچک اسلونی و کراواسی بود. ولی یک سال قبل، وقتی که بوسنی و هرزگوین، یکی از شش ملیت مختلفی که اتحادیهٔ یوگسلاوی را تشکیل میداد، تصمیم به استقلال خود گرفت، آمریکا و اروپا در سرگیجی و تردید قرار گرفتند. علت پیچیدگی این امر واضح بود. بوسنی و هرزگوین، با جمعیت قریب به چهارمیلیون و نیم، یک سرزمین و جمهوری مسلماننشین است که در قلب یوگسلاوی تجزیهشده قرار دارد و به دریای آدریاتیک و ایتالیا نزدیک و از کشورهای آلبانی، بلغارستان، رومانی و حتی مجارستان، که اقلیتهای مسلمان دارند، چندان دور نیست.
🔹با جنبشهای اسلامی، که سراسر آسیا و آفریقا را دربر گرفته، تشکیل احتمالی جمهوری اسلامی بوسنی و هرزگوین در اروپا یک تهدید سیاسی و فرهنگی برای غرب به شمار میرود. برعکس ملیتهای اسلونی و کراوات که از جنبهٔ فرهنگی و سیاسی در اروپای غربی و مرکزی ادغام شدهاند و از جنبهٔ مذهبی تحرک و تهدیدی از طریق آنها برای اروپا نیست. سرزمین اسلامی بوسنی و هرزگوین یک ملیت متشکلی است که به رغم یک قرن تجاوز از طرف همسایگانش، از جمله حملات ایدئولوژیک و فرهنگی و سیاسی ژنرال تیتو و همکارانش در چهار دههٔ گذشته توانسته است فرهنگ و جامعهٔ مخصوص اسلامی خود را حفظ کند. سارایوو پایتخت بوسنی و هرزگوین، شهر اسلامی بزرگی است. مساجد و بازار آن هر بیننده را به یاد اماکن اسلامی تاریخی اصفهان، تبریز، اسلامبول و دمشق میاندازد. خط فارسی و عربی و ترکی در اماکن مختلف آن به چشم میخورد. متأسفانه تسلط ایدئولوژی دو بلوک شرق و غرب در پنجاه سال، همراه با هجوم فرهنگی آنها در ممالک اسلامی و گرایش روشنفکران مدنی کشورهای اسلامی، فرصت آشنایی شهرهایی مثل بوسنی و هرزگوین یا تاجیکستان و ترکمنستان را در میان مردم مسلمان خاورمیانه و اروپا و آفریقا ایجاد نکرده است. نتیجهٔ این پروپاگاندای جهانی نیم قرن گذشته و غفلت رسانههای ممالک اسلامی در پوشش خبری مناطقی مثل بوسنی و هرزگوین باعث شده است که نسل جدید و مخصوصاً تحصیلکرده و دانشگاهی این روزها برای اولین بار با ممالک اسلامی و حتی اسم این نواحی آشنایی پیدا کنند. از زمان انقلاب اسلامی ایران، سیاستگذاران و دولتمردان اروپا به سرزمینهای اسلامی با دقت بیشتری نگاه میکنند. با انشعاب اسلونی و کراوات از سیستم فدرال یوگسلاوی و اروپا فکر میکردند که بوسنی و هرزگوین زیرنظر صربها ممکن است اتحادیهٔ کوچکتری تشکیل دهند، ولی اعلام استقلال بوسنی و هرزگوین و اظهارات مسلمانان این کشور، تردید و نگرانی در آمریکا و کشورهای بازار مشترک اروپا به وجود آورد.
🔹طبق آمارهایی که منتشر شده، حداقل ۷هزار و ۴۰۰نفر، که ۷۰درصد آنها غیرنظامی بودهاند، در حوالی سارایوو، در ماههای اردیبهشت و خرداد کشته شدند. صربها، که هماکنون ۳۱درصد جمعیت بوسنی و هرزگوین را تشکیل میدهند، ۷۰درصد از شهرها و روستاهای این کشور را اشغال کردهاند. کراواتها ۱۷درصد جمعیت بوسنی و هرزگوین را تشکیل میدهند. سه ماه قبل وقتی نظامیان کراوات در جنوبغربی بوسنی قسمت بزرگی از این کشور را جزء جمهوری جدید خود کرده و صربها در مرکز و شمال مشغول به ربودن قطعات این کشور بودند، آمریکا و اروپا در مقابل این تجاوزها ساکت نشستند و فقط یک اعتراض ملایم دیپلماتیک کردند. کنفرانس کشورهای اسلامی نتوانسته است جز صدور قطعنامههای اعتراض و فشار به سازمان ملل و شورای امنیت کار دیگری انجام دهد. عجیب نیست که تحت این شرایط وقتی نمایندگان صرب و کراوات در بهار امسال در اتریش جلسه تشکیل داده و تصمیم به تقسیم بوسنی و هرزگوین بین خود گرفتند، صدای اعتراض از پارلمانها و کریدورهای وزارت خارجهٔ کشورهای اروپایی و سایر کشورها بلند نشد. تراژدی سارایوو، مصیبتی که به مسلمانان بوسنی و هرزگوین وارد آمده، به خوبی تبعیضات فرهنگی و نژادی را در سیستم بینالمللی نشان میدهد.
🟢پ.ن: متن بالا برشیست از مقاله حمید مولانا در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۷۱، از کتاب «نسلکشی در قرن ۲۱؛ از بوسنی و هرزگوین تا غزه»
📚کتاب: نسلکشی در قرن ۲۱
✍نویسنده: حمید مولانا
🔘ناشر: سوره مهر
🔳 کاری از: دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#بوسنی_و_هرزگوین
#نسل_کشی
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz