🦋 خاطرۀ ۱۳
🔴 لذّت بستنی قیفی جعبهای!
🔹امشب، سهشنبه، ۶ / ۹ / ۱۴۰۳، پذیرایی هیأت عصمةالزّهراء ـ علیها السّلام. ـ زرشکپلو با مرغِ ریزشده و ذرّت بود که بستههایی پلاستیکی گذاشته شده بود.
🔸هنگامی که بنده، این بستهها را دیدم، به جهت رنگ زرد برنج درون آنها، به یاد بستنی سنّتی زعفرانی افتادم که بر طبق خبری که این روزها منتشر شد، امسال به عنوان نُخستین دسر یخ دنیا معرّفی شده است.
🔹هنگام برگشتن به عزیزی که مرا با ماشینش برمیگرداند، این مطلب را گفتم؛ سپس این خاطره به یادم آمد و آن را هم بیان کردم که مرحوم پدرم (حضرت استاد اسداللّه داستانی بِنیسی) ـ رضوان اللّه تعالی علیه. ـ گاهی برای خودش و ما، خانوادهاش، که آن زمان ۶ نفر بودیم، ۶ تا بستنی قیفی سفید میخرید و همۀ آنها در سوراخهای جعبۀ کارتونی قرار داشتند و بنده و فرزندان دیگر ایشان، خیلی خوشحال میشدیم و آنها را با شادی و لَذّت زیاد میخوردیم. جایتان خالی!
🔸خوشحالشدن ما طبیعی بود؛ امّا چرا «زیاد» خوشحال میشدیم و با «شادی و لذّت زیاد» میخوردیم؟ چون ایشان هر سال فقط یکی ـ دو بار از آنها میخرید و نعمتی که انسان آن را کم به دست بیاورد، بیشتر برایش «عزیز» میشود و هنگامی که آن را به دست آورد، بیشتر «خوشحال» میشود تا نعمتی که آن را زیاد به دست آورد یا همیشه داشته باشد.
🔹پس هر چیزی را برای خودمان یا عزیزانمان، بهاندازه بخریم و استفاده کنیم.
#بستنی، #شادی، #فرزندداری، #لذت، #نعمت
📎 تصویر بالا شبیه همان کارتون بستنیها است.
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2
خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
🦋 خاطرۀ ۱۰ 🔴 هزار عالم از نسل یک نفر! 🔹صبح امروز، سهشنبه، ۶ / ۹ / ۱۴۰۳، مردی مرا سوار ماشینش کرد
#نظر
یکی از اعضای کانال، پیام داده است:
برای انتشار این خاطره، خیلی ممنونم.
دیشب پس از خواندن دعای اوّل پدر بزرگوارتان، خیلی دلم شکست که چرا من تا کنون چنین دعایی نکرده و آقا امام زمان ـ علیه السّلام. ـ را ندیدهام؛ بعد در خواب دیدم یک آقای نورانی قدبلند که شبیه آیتالله بهجت بود، با لبخند به من گفت: «مگه امام زمان، مُرده؟!» و مقصودش این بود که چرا ناراحتی؟ و دعا کن.
🌷
در پاسخش نوشتم:
اکنون این سخن شما به یادم آمد که سالها پیش گفتید: «من پیش از ازدواج، در فِراق امام زمان ـ علیه السّلام. ـ خیلی گریه میکردم.»
بله؛ به جای ناراحتبودن، دعا و توسّل کنید و بکوشید آنقدر خوب باشید که انشاءالله آن حضرت را زیارت کنید و... .
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2
خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
🦋 خاطرۀ ۱۴
🔴 کتابی که اشکم را با لذّت درآورد!
🔹سهشنبۀ گذشته، ۶ / ۹ / ۱۴۰۳، در مجلس منزلمان از نوجوانی پرسیدم که غیر از کتابهای درسی، دربارۀ چه موضوعی مطالعه میکنی؟ گفت: «رمان.»
🔸به او و حاضران دیگر گفتم: سالها پیش، بنده کتاب رمان شیرینی را عاریه گرفتم ـ نام امانتی که میتوان از آن استفاده کرد، «عاریه» است؛ نه «امانت». ـ و ساعتها از خواندن آن، لَذّت بردم و چقدر در میانۀ مطالعهاش گریه کردم!
🔹مدّتی پیش هم آن را برای فرزند بزرگم که نوجوان است، خریدم و او هم آن را خواند.
🔸نام این افسانۀ عاشقانه، «رؤیای نیمهشب» و نویسندۀ آن، آقای مظفّر سالاری است.
🔹بهتازگی فهمیدهام که این نویسنده، روحانی و استاد داستاننویسی است و یکی دیگر از کتابهای او به نام «قصّههای من و ننهآغا» (جلد ۱) را هم برای همان فرزندم خریده بودم و او آن را هم با لذّت خوانده است.
🔸بنده در نوجوانی، رمان جنایی و... هم خواندهام و رمانهای زیادی هم برای هیأت پیامآوران عاشورا که مدیرش بودم، تهیّه کردهام.
🔹امّا کسی که رمان میخواند، باید همیشه به این نکته توجّه داشته باشد که آنچه در رمان است، برآمده از «خیالپردازی» نویسنده است و لزوماً مطابق با «جورچینها و قواعد آفرینش» نیست و حتّی شاید بر خِلاف آنها باشد؛ پس مبادا خوانندۀ رمان، زندگی واقعی را با مطالب آن اشتباه بگیرد و بخواهد که بر پایۀ آن زندگی کند یا زندگیاش را با آن تطبیق دهد؛ وگرنه، ممکن است که هم خودش و هم دیگران را دچار مشکلات کند؛ برای همین نمیتوان کسی را به خواندن رمان توصیه کرد؛ مگر همراه با توجّهدادن او به این مسأله و... .
#رمان، #رؤیای_نیمه_شب، #قصه_های_من_و_ننه_آغا، #کتابخوانی، #مطالعه، #معرفی_کتاب
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2
خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
🦋 خاطرۀ ۱۵
🔴 ۳ ذکر از مرحوم پدرم
🔹امروز، پنجشنبه، ۸ / ۹ / ۱۴۰۳، به روحانی عزیزی که گاهی خصوصی پیش بنده میآید تا معارفی را برایش بیان کنم، کتابی را نشان دادم و گفتم که این کتاب بهتازگی، روزیام شده و در ۳ جای آن، ذکرهایی از مرحوم پدرم (حضرت استاد اسداللّه داستانی بِنیسی) ـ رضوان اللّه تعالی علیه. ـ بیان گشته است و آن ۳ جا را به او نشان دادم:
۱. در صفحۀ ۱۴۷ آن آمده است: حجّتالاسلام اسداللّه داستانی بنیسی ـ رحمة اللّه علیه. ـ : «اگر یک سال، هر روز بعد از نماز صبح، رو به حرم حضرت معصومه ـ علیها السّلام. ـ بایستی و به آن حضرت سلام کنی، خانهدار میشوی.» (مردی از جنس بهشت، اسماعیل داستانی بنیسی، قم، ۱۴۰۲، ص ۳۱)؛
۲. در صفحۀ ۲۷۸ آمده است: حجّتالاسلام اسداللّه داستانی بنیسی ـ رحمة اللّه علیه. ـ : «روزی ۴۰ بار "یا عزیز" برای ذلیلنشدن، [خوب است و] ۹۹ بار "یا عزیز" برای عزیزشدن در بین مردم.» سپس میفرمودند: «بعد از گفتن این ذکر، یک "یا عزیز" دیگر هم بگویید و ثوابش را به من هدیّه کنید.» (مردی از جنس بهشت، ص ۲۸).
۳. در صفحات ۶۰۹ و ۶۱۰ آمده است: حجّتالاسلام اسداللّه داستانی بنیسی ـ رحمة اللّه علیه. ـ : «اگر کسی سر قبر قطبالدّین راوندی ـ رحمة اللّه علیه. ـ [در حیات حرم مطهّر حضرت معصومه ـ علیها السّلام. ـ ] بیاید و برای ایشان حمد و سوره[ی توحید] بخواند، خدا در همان روز، دستش پول میرساند.» و «برای ایشان [سورۀ] حمد و سوره[ی توحید] بخوان تا کسبوکارَت رونق بگیرد.» (مردی از جنس بهشت، ص ۲۸ و یک دریا ارادت، ص ۵، بیجا، بهمن ۱۴۰۲، قم).
🔸نام این کتاب ارزشمند، «نسیمهای گرهگشا» (دفتر اوّل) و نویسندۀ آن، آقای مجتبی فاطمی است.
🔹این کتاب، شامل دعاها، ذکرها، توسّلها و راهکارهای دیگر اهل بیت ـ سلام اللّه تعالی علیهم. ـ ، اولیاءاللّه و علمای ربّانی برای مسائل زندگی مادّی و معنوی است و موضوعاتش عبارتند از: شرطهای استجابت دعا و ذکر و توسّل، و راهکارهای موفّقیت، گشایش، وسعت رزق، رهایی از قرض، شِفا و عافیت، امنیّت و آرامش، مَحبّت و ازدواج، طلب فرزند، قدرشناسی و یاد درگذشتگان، پیداکردن گمشده، و گرهگشایی از مشکلات.
🔸این کتاب، حدود تاریخ ۹ / ۸ / ۱۴۰۳، با پست به دست بنده رسید و بنده، بخشهایی از آن را ۱ بار و بخشهایی را ۲ بار یا بیشتر خوانده، مطالبی از آن را در فایلهایم یادداشت یا چکیدهنویسی کرده، بعضی از دستورالعملهای آن را انجام داده و بعضی از آنها را به دیگران سفارش کردهام.
🔹دوشنبۀ گذشته، ۵ / ۹ / ۱۴۰۳، نویسندۀ آن به بنده، پیام داد: ممنون میشوم که پیشنهادها و انتقادهایتان دربارۀ کتاب را بفرمایید.
🔸نوشتم: کتاب بسیارخوبی نوشتهاید. خداوند جزابخش ـ جلّ جلاله. ـ این اثر ارزشمند شما را قبول فرماید و به شما پاداش فراوان عنایت کند.
🔹سپس ۲ پیشنهاد مطرح کردم و در ضمن آنها نوشتم: اگر در شهر مقدّس قم هستید یا هر گاه تشریف آوردید، خوشحال میشوم که شما را زیارت کنم.
🔸سپس ادامه دادم: پیشنهاد سومم این است که چکیدۀ کامل مطالب هم در پایان هر فصل یا در پایان کتاب آورده شود و نیز در کتاب دیگری چاپ گردد؛ بدون هیچ داستان، منبع و مطلب دیگری.
از زحماتتتان خیلی ممنونم؛ بهویژه از این که نام مرحوم پدرم ـ رضوان الله تعالی علیه. ـ را در ۳ جای کتاب آوردهاید؛ البتّه پیشنهاد چهارمم این است که به جای «حجّتالاسلام»، از عنوان کاملتری برای ایشان و امثال ایشان استفاده میکردید؛ همچون: «حجّت الاسلام و المسلمین» تا هم احترام آنان بیشتر حفظ شود و به برکات احترامکردن بیشتر موفّق میشدید و هم خوانندگان با دل قرصتری از مطالب آنان بهرهمند میشدند.
از تواضع و نظرخواهیتان هم خشنود و سپاسگزارم.
🔹او پاسخ داد: هر گاه توفیق پیدا کنم که به قم بیایم، خدمتتان میرسم و عنوان پدر مرحومتان ـ رضوان الله علیه. ـ حتماً در چاپهای بعدی اصلاح میشود.
🔸کانال مطالب این کتاب:
https://eitaa.com/salavatnameh
🔹سفارش این کتاب:
@sefareshketab1401
#احترام_کردن، #توسل، #حضرت_معصومه (علیها السّلام)، #خانه_دارشدن، #دعا، #ذکر، #ذلت، #رزق، #روزی، #عزت، #کسب_و_کار، #معرفی_کتاب، #نسیم_های_گره_گشا
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2
🦋 خاطرۀ ۱۶
🔴 خرمایی که در شکم انسان ذکر میگوید!
🔹دیشب، پنجشنبه، ۸ / ۹ / ۱۴۰۳، پس از سخنرانیام در هیأت عصمةالزّهراء ـ علیها السّلام. ـ بانویی یک بسته خرما به بنده هدیّه داد و گفت: «این خرمای بَرنی است که پسر جانبازم آن را داده است.»
🔸چنانکه در «کانال سخنرانی های حاج آقا بنیسی»، مطلب https://eitaa.com/benisi/58 (متن برگزیدۀ سخنرانی) و https://eitaa.com/benisi/68 (صوت سخنرانی)، آمده است، بنده در روز پنجشنبه، ۱۲ / ۷ / ۱۴۰۳، در همین هیأت گفته بودم که بر طبق نقل، حضرت رسول اکرم ـ صلّی اللّه علیه و آله و سلّم. ـ فرمودهاند: «کسی که شب بخوابد و یک دانه خرمای برنی، در شکمش باشد، آن یک دانه ۷ بار تسبیح میگوید.» (۱)
🔹سپس گفته بودم که اگر کسی بتواند از این خرما برای بنده تهیّه کند، ممنون میشوم و هزینهاش را تقدیم میکنم.
🔸گمان میکنم آن بانو از که اعضای اصلی آن هیأت است، در همان مجلس، این حدیث شریف را از بنده شنیده و به پسرش گفته و او تهیّه کرده و به مادرش داده است تا مادرش به بنده دهد.
🔹بنده و بعضی از خانوادهام، همان دیشب به نیّت همین روایت شریفه، از این خرماها خوردیم. جایتان خالی!
۱. «مَن باتَ و فی جَوفِهِ مِنهُ واحِدَةٌ سَبَّحَت سَبعَ مَرّاتٍ.» (المحاسن، ج ۲، ص ۳۴۴، ح ۲۱۸۶ و بحارالأنوار، ج ۶۶، ص ۱۳۴، ح ۳۵؛ برگرفته از: نهجالذّکر، ج ۲، ص ۱۳۶، ش ۹۹۵).
#تسبیحکردن، #خرمای_برنی، #هدیه
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2
🦋 خاطرۀ ۱۷
🔴 کتاب «وضع حدیث»
🔹روز چهارشنبه، ۷ / ۹ / ۱۴۰۳، از طلبۀ عزیزی خواسته بودم که دربارۀ کتابی پرسوجو کند.
🔸دیشب، پنجشنبه، ۸ / ۹ / ۱۴۰۳، او پیشم آمد و آن کتاب را به بنده داد؛ بدون این که از او خواسته باشم آن را بخرد.
🔹گفت که آن را به قصد هدیّهدادن به بنده خریده است؛ امّا با اصرارم بخشی از پول آن را به او پرداختم.
🔸نام این کتاب، «وضع حدیث» و نویسندهاش حاجآقا دکتر ناصر رفیعی محمّدی است.
🔹این کتاب دربارۀ وضع و جعل حدیث است.
🔸مطالعۀ آن را به روحانیّت عزیز، بهویژه مِنبریها و اهل پِژوهش در روایات شریفه پیشنهاد میکنم.
#حدیث_شناسی، #معرفی_کتاب، #وضع_حدیث، #هدیه
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2
🔴 #تشکر
از همۀ شما، اعضای عزیز کانال، برای عضویّت در آن تشکّر میکنم و امیدوارم که از مطالبش، همیشه هم لَذّت و هم بهره ببرید.
از مدیر کانال وزین https://eitaa.com/salavatnameh هم خیلی ممنونم که خاطرۀ ۱۵ را در کانالش گذاشت و باعث شد که افراد زیادی از وجود این کانال بنده، خبردار و بعضی از آنان عضو آن شوند. خدا خیرش دهد و برایش جبران فرماید.
لطفاً هر خاطرهای را که میگذارم، در گروههایتان بگذارید و برای هر کسی که صلاح میدانید، ارسال کنید. پیشاپیش، سپاسگزارم.
لطفاً هر گاه از مطالب این کانال، حسوحالی به شما دست داد یا در شما و زندگیتان اثر گذاشت و یا دربارۀ آنها نظری داشتید، در صفحۀ شخصی بنده: @dooste_ketaab بیان کنید.
🍀 کانال خاطرات یک روحانی: حاج آقا بنیسی
@benisi2