eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.5هزار دنبال‌کننده
2.5هزار عکس
894 ویدیو
628 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
⁉️پیش از انقلاب وضع بهداشت کشور چگونه بود؟ 🔆مقایسه وضعیت قبل و پس از انقلاب 🔹نماگر امید به زندگی را که یکی از شاخصه های توسعه انسانی است در جمهوری اسلامی به مراتب بالاتر از دوره پهلوی بود. 🔸در سال 1355که سال های آخر حکومت بود. امید به زندگی در بدو تولد برای 55/8 سال و برای 57/4 سال بود. این رقم در سال1365 یعنی ده ساله ی اول انقلاب که بحرانی‌ترین سال های انقلاب بود. برای مردان از رقم 55/8 سال به 58/4 و برای زنان به 59/7 سال افزایش پیدا کرد. 🔹تا سال 1380 فرآیند رشد امید به زندگی که نشانگر بهبودی وضع اجتماعی و مسائلی چون و غیره است در مردان67/6 سال و در زنان 70/4 سال افزایش پیدا کرد. به عبارت دیگر میانگین امید به زندگی در ایران از بدو تولد به 69 افزایش پیدا کرد. 🔸در سال 1356 بر اساس آمارهای رسمی در کل کشور 14700 پزشک وجود داشت. که از این تعداد9441 پزشک عمومی و بقیه متخصص بودند. از مجموع مذکور تعداد 6830 پزشک یعنی تقریبا % 46 این پزشکان در تهران و کرج و 51% بقیه در سطح کشور به ارائه ی خدمت مشغول بودند. 🔹در این میان زنان و کودکان سهم بیشتری از محرومیت داشتند. به طوری که در استان سیستان و بلوچستان، کردستان، یزد و چهار محال بختیاری 1 پزشک و استان لرستان، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویر احمد فاقد پزشک متخصص کودکان بودند. در مورد زنان هم در سال 56 به جز هشت استان باقی استان ها فاقد پزشک زنان و زایمان ، گوش و گلو و بینی،رادیولوژی و.. بودند. 🔸این را مقایسه کنید با جدول تصرف شخصی اموال عمومی و خروج سرمایه ملی توسط وابسته به خاندان سلطنتی. یعنی اگر حتی رژیم شاه بخش سیار ناچیزی از را که به وسیله و سایر موسسات وابسته از کشور خارج می کرد. به بهبود اوضاع کشور اختصاص می داد چه تحولاتی رخ می داد. 🔹جمهوری اسلامی از همان ابتدا با مشاهده ی اوضاع نابسامان بهداشت و درمان کشور، سرمایه گذاری قابل توجهی را متوجه این بخش نمود. به طوری که ظرف دو دهه، علی رغم فشارهای شرایط جنگی و بازسازی کشور، جمع پززشکان شاغل در بخش را به 23553 یعنی نزدیک به دو برابر آنچه در سال 56 مشغول فعالیت بودند افزایش داد. در دهه ی اول انقلاب علی رغم فشارهای اقتصادی و شرایط جنگی تعداد بیمارستان های ایران در سال 1367 به 609 بیمارستان و 77804 تخت می رسد و در سال1381 به 730 بیمارستان و 110797 تخت می رسد. (فصلنامه پانزده خرداد، ش ۳، صص۲۰۸ تا ۲۱۲) ⁉️با وضع بهداشتی که گفته شد، به نظر شما اگر کرونا در دوران پهلوی به کشور وارد می‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟ 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻در پاسخ به فرصت‌طلبی یک خرده‌جامعه‌شناس/بخش اول 🔹در زمانی که کشور درگیر است؛ متأسفانه عده‌ای سودجو به فکر کاسبی خودشان هستند. عده‌ای معدود از تجار به مواد ضروری برای بیماران رو می‌آورند و عده‌ای دیگر که اهل تجارت نیستند و به ظاهر در فضای علمی فعالیت می‌کنند به شبهه‌افکنی علیه عقاید مستحکم و آرامش‌بخش شیعی می‌پردازند. 🔸به طور مثال؛ یک خرده‌جامعه‌شناس در نوشته‌ای کوتاه که رنگ و بوی را داشت نوشت: «چالش کرونا و فرهنگ زیارت شیعی: چطور ممکن است ضریحی که همیشه واسطه تبرک و شفابخشی بوده، حالا شده باشد عامل انتقال بیماری و ویروس مرگ؟» 🔹متأسفانه دوری از منابع اصیل و قوی علمای شیعه باعث بروز چنین شبهات سطحی می‌شود. اگر این جناب نگاهی به کتاب امام خمینی قدس سره می‌انداخت می‌دید که شخصی به اسم مشابه همین مطالب را گفت و با پاسخ مستدل و متین امام مواجه شد. 🔸امام در جواب حکمی‌زاده و در توضیح رابطه عوامل غیبی و معنوی سلامت و عوامل ظاهری آن (مثل پرهیزهای طبی، استفاده از دارو و...) این‌گونه می‌نویسند: 🔹« تمام و لو سلامت به امور غیبی وقتی است که طبیعت و ؛ که همه از کارخانه خدایی هستند و عمال حق تعالی هستند؛ از کار بایستد و راه چاره‌جویی از اسباب ظاهریه کوتاه شود و معالجه اطباء و داروهای آن‌ها بی‌فایده شود. آن‌گاه خدا یک راه امیدی به روی بندگان خود باز کرده که یک‌سره از خدا و اسباب غیبی مأیوس نشوند و دل به طبیعت و آثار طبیعت یک‌سره نبندند و از خدای عالم و آفریدگار خود غافل نشوند. 🔸آن‌گاه این شفاجویی گاهی مورد قبول شود... و الا این‌طور نیست که خدای عالم با این آیه شریفه بخواهد جریان را فلج کند و سنت محکمه طبیعت را به هم زند 🔹[با این اوصاف] هیچ منافاتی ما بین به کار بستن اسباب طبیعت و رفتن پیش اطباء کارمندانِ این جریان محکم طبیعت نیست با توسل به خدای عالم و طبیعت. زیرا که جریان طبیعت نیز از مظاهر قدرت حق‌تعالی است و خداست که به هر دارویی خاصیتی داده [است.]»(کشف اسرار امام خمینی ص53-52) متأسفانه مطالعه غیرعمیق متون دینی و نگاه جامعه‌شناسانه سکولار و غیرقدسی به جامعه شیعی؛ توان درک کامل مناسک دینی و مردم‌شناسی تشیع را از برخی مدعیان این عرصه ربوده است و الا پاسخ به این سؤالات سطحی توسط علمای اسلام بارها و بارها داده شده است. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻در پاسخ به فرصت‌طلبی یک خرده‌جامعه‌شناس/بخش دوم ورای مباحث دینی؛ امید به بهبود یافتن و زنده ماندن برای یک بیمار خود عامل سلامتی و بهبود است و این قاعده مورد تأیید دانشمندان پزشکی و روانشناسی نیز هست. امید به غیب یکی از شاخصه‌های اصلی و قطعی دین مبین اسلام است و توسل به مضاجع شریفه در هنگام سختی‌ها و بلاها و بیماری‌ها یکی از لوازم آن است و این توسل با وجود تأثیرات حقیقی که دارد؛ حتی با نگاه غیردینی نیز فایده دارد و موجب دل‌گرمی و افزایش امید به زندگی خواهد شد و قدرت روحی شخص گرفتار و بیمار را افزایش خواهد داد. «اطباء بزرگ قدیم از قبیل شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا عقیده‌مند بودند به یک‌طور معالجات روحی که گاهی آن معالجات از علاج‌های طبی بهتر کار انجام می‌داده. این نظریه را دانشمندان و دکتران بزرگ اروپایی تأیید کردند حتی از آن‌ها نقل شده که اگر مریضی چندین مرتبه بگوید من خوب شدم این در خوب شدن مریض کمک می‌کند و اگر عقیده‌مند به خوب شدن خود؛ کاملا بشود چه بسا که همین اعتقاد روحی او را خوب کند. اساس این عقیده قوت تأثیر روح است در بدن و تابع بودن بدن است از نفس. چنان‌چه بعضی فلاسفه بزرگ را رأی چنین است که صحت و مرض هر دو از روح است. این نظریه فرضا که تأکید نشده باشد ولی نظریه اول که علاج روحی از روی تقویت روح مریض است در اروپای امروز تأیید شده و مقام بزرگی را حائز است. یکی از دانشمندان راست‌گفتار می‌گفت من در بیمارستان شهر ری برای معالجه رفته بودم. گاهی سرکشی به بیماران می‌کردم و به آن‌ها می‌کردم. دکتر بزرگ آن‌جا که اروپایی بود و با ما هم‌کیش نبود مخصوصا مرا به سرکشی بیبماران وادار می‌کرد و می‌گفت شما کار خود را انجام دهید و ما کار خود را. از این سخن اطباء قدیم و جدید چنین نتیجه می‌گیریم که فرضا دین‌داری هم در جهان نباشد علاقه روحی و امیدواری نفس و دل‌بستگی به این‌که شفای من در فلان چیز است سبب شفای طبیعی و کمک به جهازات طبیعت می‌کند و یک‌سره دل را از روحانیات بریدن و با اسباب طبیعی سر و کار داشتن و مردم را از معنویات منصرف کردن خیانت به نوع انسانی و کمک‌کاری به جهازات مرگ است.»(کشف اسرار امام خمینی قدس سره الشریف ص54-53) پی‌نوشت: امروز باید دید چه کسانی در پوشش جامعه‌شناسی یا حتی در لباس روحانیت مردم را از روحانیت جدا می‌کنند و از معنویات منصرف می‌کنند. باید دانست آن‌ها خواسته یا ناخواسته خائنان به انسانیت و سوداگران مرگ‌اند. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
حامیان آشوب دیروز دست به دامن شده‌اند 🔸مدیر اندیشکده ضد ایرانی FDD: کرونا کاری را انجام داد که تحریم های اقتصادی آمریکا نتوانست؛ توقف صادرات غیر نفتی ایران ⁉️نویسنده این توییت؛ مارک دوبووتیز است. اما او کیست و نقش او در آشوب‌های کور دی 96 چه بود؟ ◀️در یادداشت بعد بخوانید: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1150 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
◀️حامیان آشوب؛ هواداران کرونا 🔹نقش در اغتشاشات و در همان روزهای نخست پس از آغاز رسمی کار دونالد ترامپ، مارک دوبو ویتز مدیر اجرایی «بنیاد دفاع از دموکراسی» و یکی از کارشناسان اصلی امریکا در زمینه تحریم‌های اقتصادی ایران چکیده نظریات خود پیرامون سیاست صحیح در قبال ایران را در 7 صفحه در اختیار کاخ سفید قرار می‌دهد، سایت پولیتیکو مدعی است که به نسخه‌ای از این یادداشت سیاسی دست یافته است. این سایت درست چند روز بعد از اظهارات بی‌پرده سران امریکایی، در مقاله‌ای به قلم مایکل کراولی (دبیر حوزه سیاست خارجی سایت) به طرح موضوع تغییر رژیم ایران در کاخ سفید پرداخت. 🔹 کیست؟ او مدیر اجرایی بنیادی موسوم به «دفاع از دموکراسی» است. بنیادی که بازوی عملیات نرم سرویس جاسوسی امریکا محسوب می‌شود. با نام اختصاری FDD شناخته می‌شود. دفتر مرکزی آن در واشنگتن دی سی است. این بنیاد وابسته به طیف نومحافظه‌کاران امریکایی است و تمرکز مطالعاتی آن بر روی مباحث مرتبط با سیاست خارجی و امنیت ملی امریکاست. 🔸بنیاد FFD پس از حوادث 11 سپتامبر به محفلی برای استراتژیست‌های امریکایی بدل شد. گردانندگان این بنیاد صراحتاً اسلام را مهم‌ترین ایدئولوژی رقیب خود معرفی کرده‌اند و اولویت خود و سازمان متبوع‌شان را مقابله با تفکر اسلامی اعلام داشته‌اند. بازوی فکری و اجرایی سازمان جاسوسی امریکا (سیا) محسوب می‌شود. بخش عمده بودجه این بنیاد مستقیماً از سوی سازمان سیا تأمین می‌شود. اداره‌کنندگان FDD عمدتاً از اعضای برجسته سازمان سیا و مشاوران امنیت ملی رؤسای جمهور سابق امریکا هستند. 🔹یکی از ابزارهای دست‌اندرکاران بنیاد FDD برای پیشبرد جنگ نرم، به راه انداختن کودتاهای مخملین در کشورهای متضاد با منافع امریکاست. این بنیاد با حمایت سیاسی، رسانه‌ای و مالی از جریانات مخالف برخی از دولت‌های هدف،‌ زمینه تنش و و نرم حکومت قانونی این کشور‌ها را کلید می‌زند؛ مارک دوبو ویتز که به عنوان مدیر اجرایی بنیاد و دفاع از دموکراسی فعالیت می‌کند از افراد و مشاوران نزدیک به ترامپ است و بیش از 20 مقاله و کتاب در زمینه تحریم منتشر کرده است. 🔸 بسیاری از تحلیل‌گران نسخه اجرایی او را بسیار شبیه فعالیت ایذایی عوامل می‌دانند و اصلاً گویی هدف،‌ اجرای مو به ‌موی دستورات همان نسخه بوده. او به ترامپ پیشنهاد کرده بود که دو خط را علیه ایران به موازات هم پی بگیرد: خط تشدید فشار اقتصادی و تحریم علیه ایران به موازات حمایت از آن بخشی از عناصر اپوزسیون ایران که سابقه اقدامات شرارت‌آمیز دارند (مشخصاً گروهک تروریستی منافقین). 🔹دوبو ویتز می‌گوید: «تمام اقدامات واشنگتن علیه ایران باید مبتنی بر تضعیف اقتصاد ایران باشد. این اقدامات قدرتمند باید سپاه پاسداران را هدف قرار دهد. تحریم‌های جدید که سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد و اعمال تحریم مرتبط با ایران در سال جاری برای شروع خوب است که این تحریم‌ها می‌تواند مانع وقوع جنگ اسرائیل با حزب‌الله لبنان شود.» 🔸بنیاد دفاع از دموکراسی در ایام دی‌ماه 96 هم بسیار فعال بود؛ به طوری که آدام جانسون نویسنده یادداشت «سازمان‌هایی که در حوزه راستی‌آزمایی رسانه‌ای فعالیت می‌کنند» به نقش اندیشکده دست راستی و حامی اسرائیل یعنی «بنیاد دفاع از دموکراسی» پرداخت و خاطرنشان کرد: «در پنج روز گذشته این بنیاد یادداشت‌هایی در رسانه‌های منتقد امریکا همچون وال‌استریت‌ ژورنال، نیویورک‌تایمز، نیویورک‌پست و پالیتیکو منتشر کرد و در دو رسانه دیگر از آن نقل قول شد. پژوهش‌های این بنیاد به وسیله حمایت بدبینانه از معترضان ایرانی، عوام‌فریبی درباره رژیم ایران و نفرت از برجام متمایز است.» 🔹از این جهت است که به تعبیر روزنامه یدیعوت آحارنوت، مردی است که امریکا نظر او درباره ایران را بر 16 سازمان ترجیح می‌دهد. او نقش خود را به عنوان یک طراح در جریان آشوب‌های ایران به خوبی بازی می‌کند و می‌داند که دولت ترامپ به حرف‌های او توجه کامل دارد. او در فروردین‌ماه سال 96 در گفت‌وگو با صدای امریکا هم گفته بود که دولت جدید امریکا به سال‌ها مدارا در برابر رژیم ایران پایان می‌دهد.(بازکاوی نقش آمریکا در ایجاد آشوب‌های کور دی ماه96 بر اساس اطلاعات آشکار، فصلنامه پانزده خرداد، ش ۵۵، ص۳۴-۳۹) متن کامل: 🔹🔸https://b2n.ir/440518 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دیپلماسی ظریف باعث هتاکی و جسور شدن عربستان 🔹اجلاس مونیخ یکی از بحث‌برانگیزترین نشست‌ها برای #ظریف شد. او در این اجلاس دیدار و مذاکره غیرقانونی‌با مقام رسمی آمریکایی داشت که برخلاف کلام صریح رهبر مقام معظم انقلاب بود و مورد اعتراض تحلیل‌گران قرار گرفت. نامه انتقادی حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی را بخوانید: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1141 🔸هم‌چنین در بخشی از این اجلاس محمدجواد ظریف تصریح می‌کند بعد از پاسخ قاطعی که #ایران به آمریکا پس از شهادت #سردار_سلیمانی داد رفتار خصمانه #سعودی‌ها تغییر کرد و رویه عاقلانه‌تری را پی گرفتند اما به محض آن‌که وی گفت پاسخ ما پایان یافته است آن‌ها به این نتیجه رسیدند که می‌توانند به رویه سابق خود بازگردند. 🔹این در حالی است که رویه کشورهای استکباری و #گاوهای_شیرده آنان مشخص است. آن‌ها اگر از قدرت کسی بترسند به او احترام می‌گذارند و به سمت ضربه زدن نمی‌روند اما اگر بفهمند مسئولین آن‌ها شخصیت‌های ضعیف و بی‌هویتی هستند که برای مذاکره با این و آن دست و پاز می‌زنند توهم قدرت پیدا می‌کنند و هر هتک حرمتی را جایز می‌دانند. ⁉️این؛ تجربه برجام نافرجام و هفت سال دیپلماسی ذلت است. آیا حسن روحانی و همراهانش نمی‌خواهند عبرت بگیرند؟ 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⚫️کرونای سیاسی مزمن 🔹کشور درگیر بیماری ست و هم‌وطنان در کنار هم برای دعا می‌کنند و با مراقبت کامل از جان خود و عزیزان‌شان حفاظت می‌کنند. 🔸کرونا یک ویروس است که برای بخشی از جامعه خطرناک است و نگرانی‌هایی را آفریده است و با همت پزشکان متعهد و مجاهد به زودی از صحنه کشور حذف خواهد شد اما ویروسی مهلک‌تر و ماندگارتر در کشور هست که دهه‌ها در کشور جولان داده و خسارت‌های سنگینی را به جان و مال مرذم وارد ساخته است. 🔹این ویروس هرچند عمومی است اما بر مسئولان سیاسی بیش‌تر اثر می‌کند و ضرر بیش‌تری را به کشور وارد می‌سازد. این ویروس چیزی نیست جز که بلای جان امروز و دیروز ماست. 🔸آقای محمدجواد ظریف مهمان مونیخ بود اما شرط صیانت از وطن را رعایت نکرد و با قاتل‌های آمریکایی مذاکرات غیرقانونی داشت. 🔹«عالیجناب ظریف پس از سالیانی جا نماز آب کشیدن و آش پرهیز خوردن، سرانجام ناگزیر شد پیشینه خود را آشکار سازد و اذعان کند که از بیست سال پیش با مقامات آمریکایی و سناتورهای شیطان پرور یانکی سروسّری داشته است.»(بخشی از پیام حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی در اعتراض به این مذاکرات غیرقانونی: https://b2n.ir/143291 ) 🔸به همین مناسبت؛ بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با واکاوی دقیق سخنان آقای ظریف در اجلاس مونیخ متن انتقادی را تهیه و به مخاطبان فرهیخته خود عرضه خواهد کرد. ⁉️ظریف در مونیخ چه گفت؟ یازده نکته انتقادی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ: 🔹🔸بخش اول: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1153 🔹🔸بخش دوم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1154 🔹🔸بخش سوم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1155 🔹🔸بخش چهارم: https://eitaa.com/bonyadtarikh/1156 ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف‌ در مونیخ چه گفت؟/بخش اول 🔻نقد بنیاد تاریخ‌پژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ 🔹1- در این اجلاس، روبروی جمعی از نخبگان دنیا نشست و توسط یک مجری به چالش کشیده شد. در واقع برای ما، به چالش کشیده شدن ظریف در چنین اجلاسی که بعد برجسته‌ای نیز دارد، قاعدتا به چالش کشیده شدن ایران است و هر یک از ما علاقه داریم که سربلند باشیم. ظریف جواب‌هایی داد که برخی خوب و برخی از نظر ما ابهام‌ برانگیز بوده‌اند. نمی‌توانم این شِکوه را اینجا مطرح نکنم که امثال آقای ظریف، چه راحت و با متانت در برابر خارجی‌ها می‌نشینند و به چالش کشیده می‌شوند اما هیچ گاه در یک تلوزیونی و در برابر هموطنانی که حق مسلم‌ آنها پاسخ‌گویی‌های متین، محترمانه و موقرانه‌ است، به چالش کشیده نشده‌اند. 🔸2- آقای ظریف در این اجلاس گفت که رئیس‌جمهور ، توسط دیگران گمراه شده و مشاوران خوبی ندارد. همچنین دوباره تاکید کرد آنچه ترامپ را به پاره کردن برجام واداشت این بود که متعلق به اوباما بوده است. (یعنی پا از این هم فراتر رفته است که مثلا دو حزب و با هم تفاوت دارند. بلکه حتی ترامپ نیز می‌تواند گزینه خوبی برای تعامل باشد و تنها این مشکل وجود دارد که او مشاوران بدی دارد و آنها اجازه نمی‌دهند این تعامل سازنده شکل بگیرد! یا للعجب از این همه عناد با حقایق عالم سیاست.) 🔹3- او گفت مدت زمانی که او با در. دو سال مذاکره وقت گذاشته است بیش از زمانی است که هر دوی آنها در آن زمان پیش خانواده و همسران خود بوده‌اند. می‌خواهم به ایشان بگویم که اگر صرفا نیمی از این زمان را در تمام دوره ای که وزیر امور خارجه بوده‌اید, برای منطقه و دوستان خود در جهان وقت گذاشته بودید، اصلا نیازی به زحمات بی‌نتیجه و بلکه مضرتان در برجام نبود! در واقع اصلا نیازی به رفع تحریم‌ها نداشتید بلکه به اعتراف شخص اوباما و جان کری، ساختمان تحریم‌ها خود به خود فرو می‌پاشید. 🔸4- او گفت سخن از گفتگو با مطرح نیست بلکه آنها باید به میز مذاکره‌ بازگردند. میز مذاکره‌ای که کماکان وجود دارد و متاسفانه آقای آن را در آپریل ۲۰۱۸ ترک و نهایتا ترامپ کمی بعد را پاره کرد. خدمت آقای ظریف عرض می کنم فرض کنیم امریکایی‌ها به این میز بازگشتند, آیا این را به معنای رفع تمامی تحریم‌ها می‌دانید؟ یعنی همان رفع نمایشی تحریم‌های اوباما را که هنوز یادمان هست؟ دوباره می‌خواهید به همان وضعیت بازگردید که هر چند ماه یک بار تعلیق تحریم‌ها تمدید شود؟! ثانیا می‌توانید بگویید که بعد از بازگشت امریکایی ها دقیقا می‌خواهید چه مذاکره‌ای صورت دهید؟! همین الان مذاکرات‌تان با اروپایی‌ها چه فایده‌ای جز گستاخی آنها و کشیدن پای دستاوردهای موشکی و منطقه‌ای ما به میز مذاکره داشته است؟! 🔹چرا تا این میزان دارید که باید آنها مهره‌های خود را حرکت دهند تا شما حرکت کنید؟ هنوز یادمان نرفته است که مسئله خروج از NPT را به عنوان یک تهدید در برابر استفاده از مکانیسم ماشه توسط اروپایی‌ها مطرح کرده‌اید؛ اگر فرآیندی قابل استفاده توسط ایران بود چرا خودتان پیش دستانه و در همان زمان اوباما و یا پس از آن همزمان با پاره شدن برجام توسط ترامپ، از آن استفاده نکردید؟ و اگر قابل استفاده نیست چرا آن را پذیرفتید؟ و اگر برای ایران مضر است کما اینکه اروپا را به خاطر استفاده از آن تهدید کرده‌اید و اقرار کردید که این مکانیسم لامحاله علیه ماست، آیا به ایران و اسلام خیانت نکرده‌اید که آن را پذیرفته‌اید؟! ◀️ادامه دارد... 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف‌ در مونیخ چه گفت؟/بخش دوم 🔻نقد بنیاد تاریخ‌پژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ 🔹5- ایشان گفته‌ است که پیشنهادهای و آبه برای حل اختلافات در مورد برجام، توسط ترامپ رد شده است. آیا می‌توانند بگویند که چه پیشنهادهایی توسط امریکا رد شده است؟ و آیا این بدین معنا بوده است که ایران نیز با این پیشنهادها موافق بوده است؟! این گونه که شما از این اقدام‌های ناراحتید یعنی اینکه موافقِ این پیشنهادها بوده‌ و حسرت آن را خورده‌اید! خب بفرمایید چه بوده است که می‌توانسته شما را راضی کند اما امریکا را نه. این مسئله با توجه به اظهارات صریح اروپایی‌ها مبنی بر نیاز برجام به اصلاحاتی که شامل موارد و حضور منطقه‌ای ایران نیز می‌شود، بسیار نگران کننده است. به یاد داریم که هم شما و هم بارها گفته بودید در صورت موفقیت برجام، حاضرید در مورد موضوعات دیگر نیز مذاکره کنید! 🔸6- آقای ظریف فرمود که این مطلب به ترامپ بستگی دارد که می‌تواند رهبر یک کشور قانون‌شکن و غیرقابل اعتماد باشد یا نباشد. آیا ایشان اوباما را با صفاتی غیر از قانون‌شکنی و غیر قابل اعتماد بودن به یاد دارند؟ نقض را خود جناب ظریف بارها در همان دوران اوباما فرموده‌اند؟ دستاورد تقریبا هیچ برجام را که رئیس بانک مرکزی خودتان فرموده‌ بود؟! عدم همکاری بانک‌های بزرگ را که همه به عینه به یاد دارند! تحریم‌های جدید را شخص اوباما به فاصله ای بسیار کوتاه از نهایی شدن ، امضا کرد. چرا حربه مذاکره و فریب دموکرات‌ها برای غربگرایان ایرانی به خوبی جواب می‌دهد و آنها نیز اصرار دارند که بگویند می‌توان با دموکرات‌ها به راه حل رسید؟!‌چه زمانی قرار است از شر غربگرایی در ایران خلاص شویم؟ 🔹7- ایشان در مهم‌ترین و حساسیت برانگیز‌ترین بخش از فرمایش‌های خود در اجلاس امنیتی بیان داشتند که سعودی‌ها تا چند هفته پس از ترور شهید سپهبد سلیمانی رفتاری تعدیل شده داشتند که به زعم شخص ایشان ناشی از نگرانی آنها از پاسخ احتمالی ایران بود اما پس از آنکه شخص ایشان یعنی- آقای - فرموده‌اند که پاسخ ما به پایان‌ رسیده است، دوباره به رفتارهای سبک‌سرانه خود بازگشتند. نخستین واکنش سعودی‌ها به حمله ایران به عین الاسد چند روزی پس از آن بود که ضمن محکومیت آن، خواستار خویشتن‌داری دو طرف بود. 🔸درخواست خویشتن‌داری سعودی از امریکا در حالی مطرح شد که عداوت و لجن‌پراکنی‌های سعودی‌ها علیه ایران تا پیش از ترور ناجوان‌مردانه شهید سلیمانی به اوج خود رسیده بود و قاعدتا این اظهار نظر، یکی از همان مصادیق تعدیل مواضعی است که ظریف به آن اشاره کرده است. اما می‌توان اولین موضع‌گیری کثیف سعودی‌ها را به همان سبکی که پیش از ترور سردار سلیمانی داشته‌اند در این دید که فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی، در ۷ بهمن اظهار داشت ترور سردار سلیمانی به بهبود امنیت در منطقه کمک کرده است. و این درست همان چند هفته بعدی است که آقای ظریف فرموده‌اند. 🔹توجه به این نکته ضروری است که توییت آقای ظریف در مورد حمله به در همان ساعات اولیه عملیات بود و به گفته آقای ظریف و آنچه از واقعیتِ اظهار نظرهای مقامات سعودی به دست می‌آید، بازگشت آنها به مواضع سخیفانه خود چند هفته بعد و پس از پاسخ آقای ظریف بوده است. حال آیا ایشان به طور ناخواسته پرده از این واقعیت برداشته‌اند که چند هفته پس از حمله ایران، پاسخی در مورد پایان انتقام‌گیری ایران، به سعودی‌ها داده‌اند؟! این پاسخ چه زمانی داده شده و محتوای آن چه بوده است؟ 🔸صراحت کلام ایشان و قرائن و شواهدی که به آن اشاره شده، تایید می‌کند که اشتباهی در ادای کلمات صورت نگرفته است. اکنون آقای ظریف باید توضیح دهند به چه حقی و با چه اجازه‌ای سخن از پایان پاسخ ایران سر داده‌اند؟ مگر رهبری کماکان از ادامه انتقام سخت سخن نمی‌گویند؟ مگر فرماندهان و مقامات نظامی ما صراحتا ادامه آن را گوشزد نمی‌کنند؟ ◀️ادامه دارد... 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف‌ در مونیخ چه گفت؟/بخش سوم 🔻نقد بنیاد تاریخ‌پژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ 🔹8- آقای ظریف اذعان کرده‌اند که سعودی‌ها چندین بار برای مذاکره اعلام آمادگی کرده‌اند اما پس از پاسخ‌های سریع و فوری ایران در اجابت به آن، آنها پیشنهاد خودشان را دنبال نمی‌کردند. آیا مطلب برای دوستان ما در کمی عجیب نیست؟ شاید واقعا از روی استیصال سعی در ایجاد کانال ارتباطی با ایران دارد و با توجه به شکست‌های فجیعی که در سوریه، و یمن خورده‌اند, قاعدتا باید همین‌گونه رفتار کنند. بنابراین شاید همچنان که آقای ظریف بیان کرده‌اند، این ایالات متحده است که اجازه نمی‌دهد. 🔸اما آیا آنها فکر نمی‌کنند که در واقع آنها در حال ارزیابی ایران برای پیگیری اقدامات سابق خود یا تعدیل آنها بر اساس محتوای پاسخ‌های ایران و چگونگی ارسال آنها هستند؟! به همین دلیل اگر پاسخ ایران به گونه‌ای غیر منطقی عجولانه و خالی از عناصر قدرت باشد، آنها به این نتیجه می‌رسند که کماکان امید به ادامه راهبرد سابق وجود دارد زیرا ایران توسط مقامات امور خارجه خود، تشنه مذاکره با عربستان نمایش داده شده است و این نحوه پاسخ‌گویی به پیشنهاد مذاکره از سر استیصال ایران است و نه ! آیا فکر نمی‌کنند که امریکایی ها بر اساس همین تحلیل‌ها، سعودی‌ها را به ادامه راهبرد احمقانه خود اقناع و تشویق می‌کنند؟! 🔹9- آقای ظریف در مطلبی در مورد امکان گفتگو میان ایران و عربستان، از پیشنهاد خود به سعودی در چند سال قبل برای گفتگو درباره یمن، بحرین، سوریه و عراق سخن به میان آورده و هرچند به خوبی گفته‌اند که نه ایران و نه عربستان در جایگاهی نیستند که در مورد سرنوشت مردم آن کشورها تصمیم‌گیری کنند اما بلافاصله می‌گویند منظور این است که ما می‌توانیم جنگ بر سر آنها را تمام کنیم! این چه عبارت پردازی است که اولا ناقض کلام قبلی است و ثانیا به عربستان و دیگر مخالفین ایران در میان کشورهای عربی این بهانه را برای اثبات جنگ قدرت میان ایران عربستان آن هم بر سر چند کشور عربی سخن می‌گوید؟ آیا این و زبان‌دان که به گفته روحانی زبان دنیا را نیز به خوبی می‌داند، برخلاف قمپزهای همیشگی طرفدارانش، نمی‌داند باید چگونه سخن بگوید که به دست دشمنان آتو ندهد! ◀️ادامه دارد... 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️ظریف‌ در مونیخ چه گفت؟/بخش آخر 🔻نقد بنیاد تاریخ‌پژوهی در خصوص سخنان محمدجواد ظریف در مونیخ 🔸10- وزیر محترم امور خارجه ایران جناب آقای ظریف فرمودند که سیاست ایران در کمک به کویت در زمان تهاجم عراق به این کشور و علی رغم کمک کویتی ها به عراق در زمان جنگ با ایران و همچنین کمک ایران به در زمان محاصره توسط عربستان، نشان از راهبرد امنیت‌ساز ایران دارد. ایشان همچنین فرموده‌اند که اگر عربستان سعودی نیز مورد تهاجم قرار گیرد ایران به کمک آن خواهد شتافت. من نمی‌خواهم خیرخواهی‌ها ایران برای همسایگان خود را که در طول این ۴۱ سال عملا رخ داده است انکار کنم اما آیا همچنان که به چیزی جز ریشه کن شدن انقلاب اسلامی از ایران و منطقه و نابودی جمهوری اسلامی نمی‌اندیشد، ما نباید به چیزی جز نابودی آل سعود بیاندیشم که هیچ گونه جنایتی علیه بشریت در منطقه فروگذار نکرده‌اند؟! آیا از سرگیری و بهبود روابط با جانیانی که حمام خون در منطقه ما به راه انداخته‌اند به همین سادگی و بدون جبران آنچه رخ داده است امکان دارد؟! و آیا این پیام به جانیانِ منطقه‌ای منتقل نمی‌شود که علی‌رغم تمامی جنایتهایشان در حق ایران و دوستانش در منطقه، در زمان خطر می‌توانند بار خود را بر دوش ایران قرار دهند؟! آیا بهتر نیست با توجه به پیکار حداکثری که آل سعود و امارات در همراهی با امریکا علیه ما صورت داده‌اند ما نیز یک پیکار حداکثری و با آنها داشته باشیم؟ آیا منافعی که به برکت امتثال به اوامر الهی در این مورد وجود دارد برای ما بیشتر از این روند انفعالیِ کنونی نیست؟! و آیا تجربه ۴۱ سال گذشته این را به عیان به ما نشان نمی‌دهد؟! 11- وزیر محترم امور خارجه علاوه بر نقد‌های بالا، جملات خوبی نیز در محکومیت داشت و آنها را به خاطر اقدامات خسارت‌باری که در منطقه انجام داده‌اند سرزنش کرد. هرچند باید گفت که میزان این اظهارات که اتفاقا با خباثت مجری در حال نادیده انگاشتن بود، نسبت به آن چیزی که وزیر امور خارجه باید داعیه دارِ آن در همه نشست‌های بین‌المللی باشد بسیار ناچیز است. این ما نیستیم که در منطقه و جهان به تنش و نا امنی دامن زده‌ایم؛ کاملا برعکس این امریکا، ، اروپا و متحدان منطقه‌ای آنها از جمله امارات و عربستان هستند که منطقه را بی‌ثبات کرده‌اند و اقدامات ما در راستای بازگرداندن ثبات و امنیت به منطقه بوده است. لازم است وزیر امور خارجه و دیگر همکاران وی در وزارت امور خارجه ،ایران را از موضع دفاع بیرون آورده و سیاست تهاجمی علیه دشمنان در پیش بگیرند. این یکی از نقدهای کلیدی به وزارت‌خانه‌ای است که قرار بود مسئول اصلی صدور انقلاب اسلامی به جهان باشد اما متاسفانه, آن چنان تفاوتی با وزارت‌خانه عادی یکی از کشورهای منطقه ندارد و سیاست‌هایش به اقتضای وابستگی‌های سازمانی به جمهوری اسلامی، تنها آمیزه‌ای رقیق از آن را به خود گرفته است. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
❎همزمان با سالروز ورود تاریخی امام خمینی به شهر ✴️و به بهانه به شهر 🔹امام خمینی پس از حضور تقریبا دو ماهه در تهران در 10 اسفند 1357 به شهر قم مراجعت نمودند تا زمانی که ماندن در قم را برای قلب امام مضر دیدند و تصمیم به هجرت امام به تهران و اقامت در جماران گرفته شد. 🔸 امام راحل(ره) با ورود به شهر قم در سخنی کوتاه،قم را شهری همیشه پیشقدم در نهضت معرفی می کند و می فرماید : 🔹«من در این حالی که هستم و ملاحظه می فرمایید، کمتر موفق شدم که برادرهای قمی خودم را از نزدیک ببینم و آن علاقه ای که به این جوان ها دارم... علاقه خودم را به آنها تقدیم کنم. این مسئله باید برای همه ملت، توجه به آن بشود که امروز این مملکت به دست توانای شماها - و مبداء آن از قم بود به دست شماافتاده است... باید خودتان به فکر آن باشید. همیشه پیشقدم در امور بوده است.» این ویژگی پرفروغ سبب شد تا آن رهبرفرزانه، در روز ورود خود به این شهر، قم را « نمونه » و محل انتشار « دانش » معرفی کند. 🔸«از قم علم منتشر می شود. از قم قدرت منتشر می شود. قم نمونه بود و من مفتخرم که در قم هستم. من 15 سال یا قدری بیشتر ازشما دور بودم; لکن دلم اینجا بود. با شما بودم. شماغیرتمندان، شما پاک جوانان سرمشق همه شدید.» بخشی از سخنرانی امام خمینی در مدرسه فیضیه قم؛ 10 اسفند 1357 (صحیفه امام، ج10، ص 372) 🔹علاوه بر این تاکید بر جایگاه والای شهر قم همواره در فرمایشات امام وجود دارد «قم حرم اهل بیت است. قم مرکز علم است. قم مرکز تقواست.قم مرکز شهادت و شهامت است.از قم، علم به همه جهان صادر شده است و می‌شود و از قم شهامت به همه جا صادر می‌شود. قم شهری است که در آن ایمان و علم و تقوا پرورش یافته.» (صحیفه امام، ج‌13، ص:165) ✳️پی نوشت: 🔸با شیوع از شهر قم عده ای وقت را غنیمت شمرده و هربار با یک بهانه از تعطیل نشدن حرم تا شایعات بی پایه شروع به عقده گشایی بر علیه و نمودند دیاری که از دیرباز بیرق مبارزه علیه ستمگران، در آن بر پا بوده است. از این رو، دشمنان بغضی دیرینه نسبت به مردم، حوزه و داشته اند. 🔹بی تردید و و روحانیت و مراجع تقلید وحضور آنان در کنار مردم برای دشمنان گران آمده است و عده ای که همواره ویروس رسانه ای آنان بدتر از ویروس کروناست احساس خطر نموده و به دنبال برهم شکستن این وحدت اند. 🔸 لاجرم باید گفت که "زمستان خواهد گذشت و باز روسیایی برای بدنامان باقی خواهد ماند". 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق🔻 ⚫️تعامل مخفیانه مصدق با رژیم صهیونیستی 🔹 آنچه در گوشه‌کنار تاریخ این مرز و بوم به رشته تحریر در آمده است حکایت از دولت مصدق و جریان ملی‌گرا با رژیم صهیونیستی دارد که نشان می‌دهد این جریان؛ برخلاف ادعای مبارزه با استعمار بر اساس اغراضی سیاسی یا اغراضی دیگر حاضر به هم‌راهی مخفیانه با آن رژیم سفاک نیز بوده است؛ این در حالی است که در همان زمان کنسولگری ایران در فلسطین اشغالی تعطیل شده بود و این تعاملات گرم و البته پنهان نشان از دکتر مصدق و دولت او دارد. 🔸نمونه‌ای از این تعاملات مخفیانه را در مقاله علمی استاد سید حمید روحانی تاریخ‌نگار معاصر می‌بینیم: «وزیر اقتصاد دولت مصدق در تاریخ۳۱/۱۱/۳ در نامه‌ای به وزیر امور خارجه [نامه‌ای نوشت که حاکی از روابط اقتصادی میان دولت مصدق و رژیم صهیونیستی بود.] این نامه وزیر اقتصاد دولت مصدق نیز گویای این واقعیت است که به رغم بستن کنسولگری ایران در فلسطین اشغالی مذاکره و گفتگو میان دولت ایران و رژیم صهیونیستی برقرار بوده و طرفین با دست باز با یکدیگر داد و ستد می‌کردند.» 🔹افشای این معاملات؛ وجهه بین‌المللی ایران را زیر سؤال می‌برد: 🔸«همچنین قرار داد سری بازرگانی میان دولت مصدق و رژیم صهیونیستی یکی از روزنامه‌های آن رژیم از روی این معامله پرده برداشت و قرارداد پنهانی مصدقی ها با صهیونیست ها را بر ملا کرد. 🔹در پی اعلام این خبر از سوی یکی از روزنامه های رژیم صهیونیستی، موجی از نگرانی،آزردگی و آشفتگی در میان ملت های عرب و مسلمان پدید آمد.نخست یکی از روزنامه های فرانسه این معامله را منتشر کرد. کاردار آن روز ایران در پاریس در گزارشی به وزارت خارجه اعلام داشت: «روزنامه Agence Economique etfineciere چاپ پاریس به تاریخ ۱۲ ژوئن۱۹۵۳ خبری از تل آویو منتشر نموده مبنی بر اینکه بین اسرائیل و ایران یک قرارداد پرداخت به مبلغ پانصد هزار دلار برای مبادله جنس ( من جمله نفت) منعقد گردیده است، خواهشمند است از صحت و سقم این خبر این سفارت را مستحضر فرمایند..» 🔸این در حالی بود که همزمان آمار رسمی گمرک اردن اعلام میکند که بازرگانان و شرکت های صهیونیستی مقیم ایران کالاهای ساخت رژیم صهیونیستی را از راه ایتالیا، فرانسه و انگلستان به ایران صادر می کنند و با تغییر آرم به دیگر کشورها ارسال می کنند و تاکید کرد که در گمرک مراقبت شود که اینگونه کالاها از ایران به اردن وارد نشود!» (منبع: دولت مصدق،جبهه ملی و رژیم صهیونیستی «فصلنامه تخصصی ۱۵ خرداد دوره سوم ،سال چهارم، ش ۱۳» ص ۷۸) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️هواداران دکتر مصدق؛ پس از مرگ وی چه کردند؟ ◀️روایتی از روزهای پس از فوت دکتر مصدق 🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق🔻 🔹«به دنبال در گذشت دکتر مصدق در ۱۴ اسفند ۱۳۴۶ ، درصدد بر آمدند که از این فرصت برای ضربه زدن به رژیم استفاده شود..و اعلامیه مشترکی با اعضای و و حزب ملت صادر نمایند. برای این منظور میان من(سیدحمید روحانی) و آقای ربانی شیرازی و داریوش فروهر ملاقاتی به عمل آمد..آقای فروهر پیشنهاد هرگونه اعلامیه ای را بکلی رد کرد و اظهار داشت : چون در شرایط فعلی ساواک آماده است که هرگونه واکنشی را بشدت سرکوب کند، جبهه ملی و نهضت آزادی هم به این نتیجه رسیده اند که نیروهای خود را نباید به خاطر صدور اعلامیه از دست بدهند. 🔶.. بنابراین در درگذشت مصدق کوچکترین واکنشی از طرف هواداران (آنان) نشان داده نشد.نه مراسم تشییع و فاتحه برای او برگزار کردند و نه اعلامیه ای به مناسبت در گذشت او منتشر ساختند. تنها در چهلمین روز درگذشت مصدق مراسمی از طرف بازماندگان او در احمد آباد برگزار شد. در این مراسم شماری از اعضای «جبهه ملی» «نهضت آزادی» «حزب ملت ایران» شرکت داشتند، لیکن آنچنان مرعوب و وحشت زده بودند که حتی به خود جرأت ندادند تا نام مصدق را بیاورند! حتی اعلام هم نکردند که این مراسم به چه مناسبتی برگزار شده است! 🔹..در این مراسم از روحانیون آقای شجونی و من شرکت کرده بودند..ساواک هم برای شناسایی و تعقیب نگارنده هنگام بازگشت از مراسم احمد آباد، به طور سری عکسی گرفته و در پرونده من بایگانی کرده است .(سند ش۱۲۹)» (نهضت امام خمینی،دفتر دوم،ص۳۰۷ و ۳۰۸) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔴وقتی لج‌بازی مصدق برای کشور هزینه‌تراشی می‌کند 🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق🔻 🔹« بعد از این‌که دکتر بقایی اسنادی را که در آن پای داماد مصدق به عنوان به میان کشیده می‌شد در اختیار دکتر مصدق قرار داد او با وقاحت تمام دامادش را به عنوان مترجم و مشاور در جلسات محرمانه با مقامات دولتی آمریکا، به ایالات متحده برد. داماد مصدق گزارش این جلسات را به لندن منتقل کرد که این امر مشکلاتی را در روابط انگلیس و ایالات متحده به وجود آورد.»(فرجام خیانت، ص283، شماره31 ، بهار91) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️آیا مصدق مسلمان بود؟ 🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق🔻 ✳️توهین لیبرال‌های به اصطلاح ملی‌گرا به اسلام و آیت‌الله کاشانی 🔹آیا لیبرال‌های نهضت آزادی و جبهه ملی به اسلام و احکام آن اعتقاد داشتند؟ وقتی می‌بینیم که این جریان سیاسی با احکام ضروری اسلام مثل قصاص مخالفت می‌کند و آن را غیرانسانی می‌خواند باید بگوییم که: خیر. 🔸«یک گروهی که از اولش باطل بودند من از آن ریشه هایش می دانم یک گروهی که با اسلام و سرسخت مخالف بودند از اولش هم مخالف بودند. اولش هم وقتی که مرحوم آیت الله کاشانی دید که این ها خلاف دارند می کنند و محبت کرد؛ این ها یک سگی را نزدیکی مجلس عینک به آن زدند و اسمش را « آیت الله » گذاشتند! این در آن زمان بود که اینها(لیبرال‌های و ) فخر می کنند به وجود او. 🔹او (مصدق) هم مسلم نبود. من در آن روز در منزل یکی از علمای تهران بودم که این خبر را شنیدم که یک سگی را عینک زده اند و به اسم « آیت الله » توی خیابان ها می گردانند. من به آن آقا عرض کردم که این دیگر مخالفت با شخص نیست این سیلی خواهد خورد. و طولی نکشید که سیلی را خورد. و اگر مانده بود سیلی بر اسلام می زد. »(صحیفه امام ج 14 ص 456) ❇️پی‌نوشت: امروز نیز دنباله‌های فکری این جریان غرب‌زده زنده‌اند و متأسفانه برخی مراکز حساس کشور را نیز تصاحب کرده‌؛ بیش از چهل سال است مانع تشکیل شده‌اند. امّا روشن‌بینی ارتقاء یافته مردم نشان می‌دهد که عمر سیاسی این جریانات نیز به سر آمده و امت حزب‌الله به زودی با تشکیل پیشرفت کشور را بیش از پیش رقم خواهد زد. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢مصدق؛ حامی قسم‌خورده محمدرضا پهلوی 🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق🔻 ⚫️به مناسبت سال‌روز 28 مرداد 🔹براندازی به این سادگی‌ها نبود. گذشته از دستگاه امنیتی رژیم پهلوی که از هیچ جنایتی ابا نداشت؛ فرهنگی غلط وجود داشت که به هیچ‌کس اجازه حرکت علیه سلطنت را نمی‌داد. همین دیدگاه باعث شد امثال با وجود قدرتی که به برکت حمایت روحانیت داشتند شاه را نگه دارند و البته شاه نیز جواب خوش‌خدمتی آنان را داد و با یک کودتای آمریکایی-انگلیسی آنان را به دادگاه تاریخ تحویل داد: 🔸«اینگونه القاء شده بود که در حرکت ها و جنبش های سده پیشین، هدف براندازی هیچگاه مطرح نباشد.از طرفی مردم ایران در آن پایه از رشد و آگاهی نرسیده بودند که در راه واژگونی رژیم پادشاهی به مبارزه برخیزند. و بر این باور بودند که حتی اگر یک مو از سر شاه کم شود ایران از دست می رود. 🔹برخی از گروه های سیاسی مانند جبهه ملی و نهضت آزادی نیز بر همین باور بودند. نهضت آزادی در اساسنامه خود با صراحت اعلام کرد که اصل سی و ششم متمم قانون اساسی را که می گوید:« سلطنت مشروطه از طرف ملت به وسیله مجلس موسسان به شخص اعلیحضرت شاهنشاه رضاشاه پهلوی تفویض شده و در اعقاب ذکور ایشان نسل در نسل برقرار خواهد بود» پایبند است و آن را قبول دارد. می گویند که به مصدق گفته شد که « کلک شاه را بکند» و به سلطنت او پایان دهد. او پاسخ داد که من در مجلس شورای ملی به کلام الله مجید یاد کرده ام به شاه خیانت نکنم»!! امام با اشاره به این سستی نامبرده در برابر شاه چنین اظهار کردند: 🔻« ..قدرت دست دکتر مصدق آمد لکن (او) اشتباه هم داشت. یکی از اشتباهات این بود آن وقتی که قدرت دستش آمد این(شاه) را خفه اش نکرد که تمام کند قضیه را ، این، هیچ کاری برای او نداشت، برای اینکه ارتش دست او بود، همه قدرت دست او بود، این ( شاه) هم.. آن وقت ضعیف بود و زیر چنگال او بود، لکن غفلتی شد..«امام خمینی، ج۴، ص۳۷۱» (فصلنامه پانزده خرداد،ش۳۵، ص۶۶، بهار۹۲) ✳️پی‌نوشت: یکی از برنامه‌های جبهه غرب‌گراست.شبه‌روشنفکران خوب می‌دانند که طی چند دهه حضور در مناصب حساس سیاسی(پیش از انقلاب و پس از آن)، کارنامه قابل قبولی ندارند بنابراین مجبورند که با قهرمان‌سازی خود را نزد ملت معتبر جلوه دهند. نمونه واضح این قهرمان‌سازی، جناب مصدق بود. شخصی که نه قهرمان مبارزه علیه انگلیس و استکبار بود و نه شخصیتی ضد سلطنت و اگر در زمینه ملی‌سازی صنعت نفت توفیقی داشت، به برکت مجاهدت روحانیت اصیل بود. پروژه قهرمان‌سازی شبه‌روشنفکران امروز هم ادامه دارد. آیا این جریان می‌خواهد از شخصیت‌های غرب‌گرایی چون دکتر ظریف، مصدقی دیگر بسازد؟ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽کودتا علیه یک دوست 🔻بازنشر به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق🔻 ⚫️ #برجام خیلی وقت است که مرده اما برجامی‌ها توان دل کندن از جیفه بد بوی آن را نیز ندارند و کسانی که از #آمریکا و اروپا ضربه خوردند به جای اعتماد به مردم هنوز هم به طرز غیرعاقلانه‌ای دنبال #مذاکره با این و آن هستند. ◀️جناب آقای #حسن_روحانی هم‌چنان دم از #مذاکره با آمریکا می‌زند و وزیر امور خارجه‌اش به صورت غیرقانونی با مسئولین آمریکایی دیدار می‌کند. 🔴غربی‌ها به دوستان و یارانِ برجامی خود در ایران خیانت کردند و البته این اولین‌بار نیست که غربی‌ها این نوع خیانت‌ها را در حق دوستان‌شان روا می‌دارند. #مصدق نیز که همکاری و دوستی صمیمانه‌ای با آمریکایی‌ها داشت از آن‌ها خنجر سختی خورد و توسط همان‌ها با یک #کودتا کنار گذاشته شد. 📽کوتاه‌نمای «کودتا علیه یک دوست»؛ نگاهی گذرا به ثمره اعتماد مصدق به آمریکا ✅با ما باشید؛ با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
◀️به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق 🔹چهاردهم اسفند سال‌روز مرگ دکتر مصدق است. چهره‌ای با و البته ابهامات برطرف نشده. ⁉️آیا دکتر محمد مصدق یک چهره مردمی بود یا درباری؟ ⁉️آیا او از قشر متوسط یا ضعیف برآمد و با آنان زیست یا در خانواده‌ای سلطنتی زیست و با همان نگاه رشد کرد؟ ⁉️آیا او یک قهرمان ضداستعماری بود یا مدافع استعمار؟ 🔸این‌ها سؤالاتی است که با پاسخ‌های حزبی نه چندان دقیق به انحراف رفته است و از آقای مصدق یک چهره غیرواقعی و اسطوره‌ای ساخته است. 🔹فارغ از و شبه‌ملی؛ آقای محمد مصدق که بود؟ 🔸«برخلاف آنچه شهرت داده‌اند از یک خانواده فقیر و یا حتی متوسط نبود. او یکی از فرزندان بود که قسمت اعظم بدبختی‌ها و عقب‌ماندگی‌های ملت ما مربوط به همین خاندان است. 🔹آزادی‌خواهی او از قبیل آزادیخواهی و مظفرالدین و محمدعلی شاه بود ولی با پوشش آراسته‌ای که با نیرنگ استتار شده بود. به هنگامی که مشروطه‌خواهان طرفدار به سفارت انگلیس پناهنده شدند، نیز در خانه منشی سفارت انگلیس که دوست صمیمی او بوده است مخفی می‌شود و چندی بعد به عضویت دارالشورای استبداد در می‌آید. 🔹قسمتی از تقریرات او در این زمینه به شرح زیر است: «… والاتبار (برادر مصدق) منشی مخصوص که در دستگاه او از آزادیخواهان حمایت می‌کرد برای اینکه مرا از نگرانی و تشویش دراورد دستخطی هم برای عودت من در مجلس مزبور صادر کرد و برایم فرستاد. مرحوم مشیرالسلطنه صدراعظم، مجلس مذکور را افتتاح کرد و مرحوم نظام‌الملک به ریاست آن از طرف شاه منصوب شد. من فقط در همان یک جلسه در آن مجلس حاضر شدم.» (ایرج افشار، جلیل بزرگمهر؛ تقریرات مصدق در زندان درباره حوادث زندگی خویش، نشر خجسته،ص13) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
سیاست عوام‌فریبانه آقای مصدق ◀️به مناسبت سال‌روز مرگ دکتر مصدق/2 🔹مصدق یک نقطه قوت داشت و آن هم زیرکی در پنهان نمودن چهره خود بود. شهید مدرس (ره) در خصوص مصدق می‌گوید: «پایه و کلاس اول سیاست، است و من با نبوغ و دهایی که در آقای مصدق السلطنه سراغ دارم یقین دارم که ایشان همیشه در کلاس‌ اول سیاستمداری خواهد ماند و به کلاس دوم هرگز ارتقا پیدا نخواهد کرد. 🔸عمر من کفاف نمی‌دهد ولی مردم ایران و شما نمایندگان ملت بیست سال بعد از این خواهید دید که این مصدق‌السلطنه در همان کلاس اول باقی است و آن روز تصدیق خواهید کرد که سید حسن مدرس در شناختن مصدق السلطنه اشتباه نکرده است»(حسین مکّی، مدرس قهرمان آزادی، جلد2، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ص445) پی‌نوشت: آقای مصدق با تکیه بر پایگاه اجتماعی روحانیت توانست نقشی در ملی شدن به دست بیاورد اما با رویگردانی از مردم و حوزه علمیه تمام دستاوردها را برباد داد. آقای مصدق با این حرکت ناپخته و سایر اشتباهات راهبردی و فکری خود نشان داد که هرگز نتوانسته است از کلاس اول سیاست به مدارج بالاتر راه پیدا کند. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
⁉️چرا غرب باوران نمی توانند استعمار ستیز باشند؟ 🔹مصدق با انگلیس تنها بر سر مساله #نفت و شرکت نفت مناقشه داشته است و روحیه استعمارگری انگلیس و فزون‌خواهی آن را گویی نمی‌بیند. به عنوان مثال در واکنش به شعار « #مرده‌باد_انگلیس » جمعیتی که مصدق بعد از قطع روابط با انگلیس برای آنها سخنرانی می‌کرد، می‌گوید: «نه آقایان! من حاضر نیستم شما بگویید مرده‌باد انگلیس. » 🔸بلکه ما و شما و هر دو می‌خواهیم و دعا می‌کنیم که خدای متعال د#ولت_انگلیس را برای شناختن حق مسلم ما هدایت کند. خدای متعال بدبختی‌های ملت ما را در جلوی چشم آنها مجسم کند. هموطنان عزیز من! 🔹دولت انگلیس وقتی دید عناصر خائن و وطن‌فروشی به دولت تزاری می‌گروند، آمد و از آزادی‌خواهان حمایت کرد و مشروطیت ما با خون شهدای آزادی گرفته‌ شد. این سیاستی بود که دولت انگلیس بسیار خوب بازی کرد. پس از آن دولت انگلیس از این رویه عاقلانه خود صرف‌نظر نمود و حاضر شد با دولت تزاری روسیه قرارداد نفوذ امضا کند »(مکی، حسین، خلع ید، ص 7) ✳️پی‌نوشت: مصدق؛ یار وفادار مستکبرین با خیانت همان کشورهای استکباری از قدرت به صورت حقارت‌آمیزی کنار گذاشته شد و کشور را به دست استبداد سپرد. اما اتباع مصدق هنوز که هنوز است عبرت نگرفته‌اند و شعار مرگ بر انگلیس را حرام می‌دانند و تلاش بی‌ثمری برای تطهیر چهره انگلیس و آمریکا دارند. برجامیان پیروان مصدق‌اند که هم‌چون او توسط دوستانِ مستکبر و خون‌خوارشان تحقیر شدند و هرگز عبرت نگرفتند. 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
این بزرگوار نمودار و نشانه‌ی مقاومت است. انسان بزرگی است که تمام دوران کوتاه زندگیش که در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسیده است، با قدرت مُزَور و ریاکار خلیفه‌ی عباسی، مأمون مقابله و معارضه کرد و هرگز قدمی عقب‌نشینی نکرد و تمام شرایط دشوار را تحمل کرد و با همه‌ی شیوه‌های مبارزه‌ی ممکن، مبارزه کرد مقام معظم رهبری ۱۳۶۰/۲/۲۵ 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📜متن قسم‌نامه #ماسونی محمد مصدق 🔹دکتر محمد مصدق شخصیت مطرح سیاست معاصر ایران است که در کنار #آیت‌الله_کاشانی رحمه‌الله در جریان ملی شدن صنعت نفت قرار داشت. شخصیتی پیچیده با زوایای ابهام‌آلود در زندگی شخصی و سیاسی. 🔸یکی از سؤالات جدی تاریخ این است که آیا محمد مصدق ماسون بود؟سند قسم‌نامه ماسونی او این فرض تاریخی را ثابت می‌کند. 🔹«به تاریخ بیستم جمادی الاول ۱۳۲۵ این بنده درگاه محمدبن‌هدایت‌الله ساکن طهران از صمیم قلب مضمون شرح ذیل عرض می‌کنم که این پروردگار عالم اقرار دارم که تو به من شرافت آدمیت عطا فرموده و در ادای این حقوق و ایم موهبت عظمی هر قصوری که کرده باشم الان در حضور تو و به حق تو و قدرتت قسم می‌خورم که شأن و حقوق این دسته شریفه را در هر مقام مادام الحیاة با تمام قوای خود محفوظ و محترم نگاه دارم و هر گاه از تعهد خود نکول نمایم از فیض رحمت و پناه آخرت حضرتت بی نصیب بمانم تاریخ فوق مصدق‌السلطنه ضمانت آدم فوق بر عهدة آدمیت این جانب از فرائض ضمه عالم آدمیت است به تاریخ فوق است.»( فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت، فریدون آدمیت، ص ۲۲۱. همچنین فراموشخانه و فراماسونری در ایران، جلد ۱، اسماعیل رائین، انتشارات امیر کبیر، ص۶۴۰) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻سیدمحمود دعایی: نقل صحبت امام به مصلحت نیست ▪️مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین #خسروشاهی یکی از عناصر پرتلاش در راه تبلیغ دین و معارف اهل بیت بودند که متأسفانه 8ام اسفند دار فانی را وداع گفتند. در قسمتی از پیام مقام معظم رهبری در پی ارتحال ایشان آمده است: ▪️«ایشان عنصری خستگی‌ناپذیر در تبلیغ #معارف_اسلامی به‌وسیله نگارش مقالات و ترجمه‌ها و کتاب‌های متعدد در مدت ۶۰ سال از زندگی خویش بودند و انگیزه و همتی کم‌نظیر در تلاش برای #تقریب_مذاهب_اسلامی و اتحاد مسلمین به کار می‌بردند.»(10اسفند1398) 🎙صوتی که در پیوست می‌بینید بخشی از صحبت‌های ایشان در خصوص سیره سیاسی #امام_خمینی قدس سره است. ایشان در مبارزات خود اعتقادی به ترور نداشتند و حتی وقتی یکی از مبارزان قصد ترور فرح و فرزند او را داشت از این اقدام جلوگیری نمودند. اما برخی از اصحاب امام هم‌چون سیدمحمود دعایی که ارتباطاتی را با گروه‌های تروریستی مثل مجاهدین خلق داشتند از نقل این خاطره چندان خشنود نبودند... 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️ شهید ربانی شیرازی و طرح حکومت اسلامی 🔻خاطرات استاد سید حمید روحانی از آیت‌الله ربانی شیرازی/1🔻 🔴به مناسبت سال‌روز شهادت آیت‌الله ربانی شیرازی 🔹 در نامه‏اى كه چند ماه پس از از طرف امام، براى نگارنده(استاد روحانی) در نجف اشرف نوشته است؛ ديدگاه‏هاى خود را دربارۀ حكومت اسلامى بيان داشته است و از اين نظر در خور اهميت است كه رهروان راستين راه امام و علماى محقق حوزۀ علميۀ قم به محض مطرح شدن طرح حكومت اسلامى از طرف امام بى‏ درنگ به بررسى و تحقيق دربارۀ آن پرداختند و ديدگاه‏هاى خود را در مورد آن بيان كردند. 📜 بخشی از متن نامه آن عالم فقيد چنين است: 🔸اگر ما كه خود را انقلابى و مبارز فكر مى‏كنيم، در وهله اول، انقلاب در درون خود ايجاد نكنيم و با ، شقاق، تك‏روى مبارزه نكنيم، كه بكند؟ مگر نه اين است كه جهاد با نفس، اكبر از جهاد با دشمن است؟ مگر اسلام نمى‏گويد: واعتصموا بحبل‏اللّه‏ جميعاً و لاتفرقوا، و لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ريحكم ؟ 🔹ما كه از روزهاى اول از دگرگونى‏ هاى در محيط شما استنباط‌مان شكل ديگرى بود و هر‏‏ آن منتظر كودتا به وسيله عوامل ضدانقلاب داخلى و خارجى بوده‏ايم، شما مى‏ دانيد شرايط اجازه نمى‏ دهد من چنين نامه‏اى بنويسم ولى چه كنم بعضى اوقات به واسطه مصالح اهمى ممكن است انسان انتحار كند. 🔸 ما نبايد تقيه و محافظه‏ كارى را پيش گيريم و تسليم محيط گرديم، ما بايد محيط را تحت تأثير قرار دهيم، نه تحت تأثير محيط، آن هم محيط منحط واقع شويم، اين انحراف است، انحراف. بايد مراجعه به خود كنيد و اختلافات را شرح دهيد و از او استمداد جوييد و هر آن راهى كه دستور فرمود، اطاعت از آن كنيد. قل انى اعظكم بواحدة ان تقوموا [للّه‏] مثنى و فرادىٰ ثم تتفكروا. 🔻سعى كنيد به فورى ساير جزوات نطق حاج آقا(امام خمینی) فرستاده شود. اين بحث را با تذكرى خاتمه دهم و آن عدم احتياط در ارسال نامه بود، نامه باز بدون پاكت، خلاف حزم و احتياط است، يكى از دوستان كه چنين نامه‏اى فرستاده بود، قبلاً به او تذكر دادم كه بعد از اين براى من نامه نفرست. ممكن است ناراحت شده باشد ولى ضرورت اقتضا مى‏ كرد كه به او توجه دهم كه نفرستادن نامه بهتر از اين نحوه فرستادن است. 🔹در مورد شش درس به‏ خوبى منتشر و در شرف انتشار است. نوارهاى زياد و جزوات به صورت پلى‏ كپى به حد وافر بوده و افرادى كه نمى‏ شناسم به‏خوبى به پخش مشغولند، از اين حيث نگرانى نيست. عمده ايجاد موج است كه بايد سخنگويان تعقيب كنند كه متأسفانه جز يك ـ دو نفر كسى متعرض نشده چون كه فشار شديد است، ولى مأيوس نيستم، ان‏شاءاللّه‏ در ماه صفر تا حدودى عمل مى‏شود اما جمع‏ آورى مباحث به صورت كتاب، كتب مختلفى براى مراجعه ارسال گرديد 🔸 وضع حاج‏ آقا بحمداللّه‏ از حيث مردم بسيار خوب است و روز به روز ارادت در تزايد است؛ و اما از نظر دستگاه فيماب ين فشار و احتياط كار مى‏ كند، وضع عراق ايجاب مى‏كند عدم سختگيرى را و شدت ارادت مردم، دولت را به احتياط و عدم آزادى مطلق وادار مى‏كند، لذا در محرم جلو روضه‏خوانى را گرفتند ولى بكلى مانع از آمد [و] شد طلاب در منزل حاج‏آقا مانند سابق نشدند و دوستان در عاشورا در تهران و غيرتهران در منابر از حاج‏آقا بلكه حمله به متذكر مى‏ شدند و دولت به روى خود نمى‏آورد و من قبلاً به نوشته بودم بهار به ايران بيايد و با وجود بستن منزل، باز هم آمدن ايشان را مفيد مى‏دانم و خطرى هم در كار نمى‏بينم. 🔹مطالبى است مربوط به ولايت كه بايد مورد توجه واقع شود و من در سابق تحقيقاتى در اين زمينه كرده‏ام ولى ناتمام افتاده است و وضع مزاجى‏ام قسمى است كه اميد به اكمال آن ندارم، باشد كه شما در اين زمينه كارى كنيد، بعضى از اين مطالب را خدمت حاج‏ آقا عرض نموده‏ ام، اگر شما تمامى اين هفت موضوع را و موضوعات آتيه را بنويسيد، به ايشان بدهيد و از ايشان نظريه بخواهيد، خوب است... من خيال مى‏ كنم رئوس مطالبى كه ذكر كردم شما را به تحقيقات زيادى كمك كند و با مراجعه به كتاب و سنت، ابواب حكومت بر شما باز گردد.(نهضت امام خمینی، ج۲، ص۷۵۴) 🔹🔹🔹 www.Bonyadtarikhbook.ir 🔸🔸🔸 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.