#آیت_الله_مصباح_یزدی
📌وظیفه ما در برابر هجوم شبهات به اذهان نوجوانان و جوانانمان به خصوص در شرایط فعلی چیست؟! ... امروزه با داشتن یک تلفن همراهِ مجهز، به راحتی میتوان به مسائل غير اخلاقي و مستهجن و شبهات ديني دسترسی پیدا کرد. در این شرایط چه بايد کرد؟! اگر به نوجوانمان بگوييم شما اصلا حق نداريد تلويزيون تماشا کنيد يا تلفن همراه داشته باشيد يا فلان فيلمها را تماشا کنيد و ... قطعا اینگونه برخورد نتيجه نخواهد داد.
❌از طرف دیگر اگر آنها را آزاد بگذاريم و بگوييم: «زمانه تغيير کرده و نمیتوان جوانان را از این امور منع کرد، بلکه باید آنها را آزاد گذاشت تا هر چه را خواستند مطالعه و هر فيلمي را خواستند تماشا کنند و با هر کسی که خواستند معاشرت کنند؛ البته بايد عقائد صحيح پيدا کنند، ولی باید خود به تدریج به حقیقت برسند!» روشن است که چنین اندیشه و عملکردی چه نتيجهای خواهد داشت.
✅ باید سعی کنيم به نوجوان بفهمانيم که حق و باطلی هست و تشخيص این دو از یکدیگر احتياج به مقدماتی دارد و شما خود در اين سني که هستی و با همین آموختهها و مطالعاتی که داری میتوانی درستی و نادرستی برخی چیزها را بفهمی. پس از بیان این نکته کلی، میتوان با بیان چند مسئله ساده، درستی و نادرستی، و مفید و مضر بودن برخی امور را که به راحتی برای او قابل درک است روشن ساخت. با این کار هم به نوجوان اعتماد به نفس و شخصيت میدهيم، چراکه با طرح سؤال از او خواستهایم خود فکر کند، و هم به او فهماندهایم که مسائل پیچیده ديگري هم هست که جواب آنها به آسانی به دست نمیآید، و کسانی هم ممکن است در رسیدن به پاسخ به خطا روند. بنابراين بايد تفاوت قائل شد و این حقیقت را با دلیلی متناسب با هر سنی بیان کرد.
🔷بنده مثالی را بیان میکنم و گمان میکنم شما براي هر نوجوانی بگوييد راحت آن را درک میکند. آن مثال این است: اگر کسی بگويد شنا مطلقا ممنوع است به او خواهند گفت: اولا شنا هم مورد حاجت است و هم اسلام به آن سفارش کرده و از ورزشهای مستحب است. در بعضی روايات آمده است که حق فرزند بر پدر اين است که به او شنا ياد دهد، بهخصوص در جایی که مبتلا به باشد و انسان ممکن است در آب گرفتار شود و اگر شنا بلد نباشد غرق شود. پس نمیتوان گفت شنا مطلقا بد است. اما اگر گفتيم شنا خوب و مستحب است و ثواب دارد و مسابقه آن هم صحيح است، به این معنا نیست که هر کسی در هر جایی، در هر زمانی و در هر شرایطی برود شنا کند. شنا خيلی خوب است، ثواب هم دارد، در شرع هم تأکيد شده است؛ اما انسان ابتدا بايد زیر نظر يک معلم و مربي آموزش ببيند و بعد وارد میدان آن شود. این نکته را هم باید در نظر داشت که در جاهايي که متخصصانْ آنجاها را به عنوان نقاط خطرناک شناسايي کردهاند شنا کردن ممنوع است. محلهایی هست که گاهي کساني که سالها شناگر بودهاند در آنجا غرق شدهاند. آیا اگر پدری اجازه دهد که فرزندش در هر جاي دريا و در هر وقت که خواست حتی نیمه شب، شنا کند کار خوبي کرده است؟ با این توضيح نوجوان میفهمد که نه به طور مطلق میتوان گفت شنا بد است، و نه به طور مطلق ميتوان گفت خوب است. ميتوان گفت: شنا کردن شرايطی دارد.
👌با مهرباني، با ادب و با منطق با فرزندان خود برخورد کنيم، نه با تحکم و گفتن این تعابیر که مبادا چنين کني! اگر چنين کني ديگر هر چه ديدي از چشم خودت ديدي! اگر چنین کنی ديگر فرزند من نيستي و عاقت ميکنم! اينها فايده ندارد و گاه ضررش بيشتر از نفعش است. بايد با مهرباني و با صميميت اعتماد جوان را جلب کنیم تا بفهمد ما خيرخواهش هستیم. ... به یاد داشته باشیم که راه حفظ و تربیت فرزندانمان سختگیری نیست، بلکه بايد فرزندان را با محبت، با زبان خوش، با تشويق و با استدلالِ متناسبِ با مرتبه فهم و معلوماتشان به تدریج با مسائل اعتقادی آشنا ساخت. (2/7/1393)
#تربیت_فرزند
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
🔻طبق پیشبینیهای دفتر جمعیت سازمان ملل، روند کاهش رشد جمعیت ایران در سالهای آتی شدیدتر خواهد شد.
📌پس از سال ۱۴۳۰ با پیشی گرفتن آمار مرگ و میر از آمار زادِ ولد، جمعیت ایران شروع به کاهش خواهد کرد.
⚠️در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل خواهند داد.
#بحران_جمعیت
#سالخوردگی_جمعیت
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#معرفی_کتاب
✅ این کتاب درصدد است الگوی جامعی از تربیت قرآنی که بر اساس روایات اهل بیت علیهم السلام به دست ما رسیده را تبیین کرده و چگونگی بذرپاشی ایمان از قبل از تولد تا هفت سالگی را در اختیار والدین و مربیان پیش دبستانی قرار دهد.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۱۹۶
#فرزندآوری
#بارداری_بعداز_35_سالگی
فرزند اولم محمد مهدی را در سن بیست و یک سالگیم به دنیا آوردم و دقیقا بعد از دو سال و بیست روز فرزند دومم فاطمه خانم به دنیا آمد.
از لحاظ مالی زیاد روبه راه نبودیم ولی عنایت و لطف الهی بعد از هر فرزند در زندگیمون کاملا مشهود بود.
دخترم که پیش دبستانی رفت شروع کردم به تحصیل و کارشناسی را با دو فرزند گرفتم. اواخر تحصیلم بود که متوجه شدم فرزند سوم را باردار هستم وهنوز دو ترم دیگر مانده بود با لطف خدا و همکاری همسرم، دخترم حین امتحاناتم به دنیا آمد. و جالبتر آنکه آن ترم در دانشگاه در رشته خودم نفر دوم شدم.
بعد از پایان کارشناسی، بعد از یک فاصله چند ماهه ارشد را شروع کردم وحین تحصیل کار تدریس را شروع کردم و خدا را شکر با آمدن فرزند سوم اوضاع مالی کمی روبراه شد.
تا اینکه فرمایشات حضرت آقا و ناراحتی ایشان مبنی بر تحدید نسل و کنترل جمعیت ما را برا آن داشت که برای فرزند چهارم اقدام کنیم که مخالفت اطرافیان و تعجب آنان از اینکه چهار تا بچه....!!
البته شایان ذکر است که در اقوام اغلب دو یا یک فرزند دارند که همین باعث می شد که من را نیز از آوردن بچه منصرف کنند. اما گوشم بدهکار این حرفا نبود. رهبرم امر کرده و من باید از ایشان تبعیت می کردم.
بار دیگر خداوند عنایت کرد و فرزند چهارم را در سن 40 سالگی باردار شدم. من دل به فرموده رهبرم دادم و میدانستم که دست خداوند حافظ و مراقب کودکم است و فقط توکل به او کردم.
در ماه پنج بارداری بودم که پسرم در یک سانحه از دنیا رفت و من ماندم و خاطرات و داغ عزیز از دست رفته ام... چهار و ماه و نیم بعد علیرضام به دنیا آمد و شد شبیه محمد مهدیم.
الان فرزندم یک ساله هستش و من هر روز خدا را شکر می کنم که لطفش شامل حالم شد و این عزیز دل را برای من هدیه کرد تا جای خالی پسرم کمتر آزارم دهد.
خدایا راضیم به رضایت
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_شهید_مطهری
🕌 بچه را باید در محیطِ مشوّق نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است كه اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این كار تشویق نمی شود، چون اصلاً حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم وقتی خودش را در جمع اهل عبادت می بیند، روح عبادت بیشتری پیدا می كند، بچه كه دیگر بیشتر تحت تأثیر است.
🕌متأسفانه كم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینی و اینكه بچه ها كمتر در مجالس مذهبی شركت می كنند، سبب می شود كه اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نكنند ولی این برای شما وظیفه است. اما اسلام كه می گوید بچه ات را وادار به نماز خواندن كن، نمی گوید آقامآبانه فرمان بده، تشر بزن، دعوایش كن؛ نه، از هر وسیله ای كه می دانید بهتر می شود برای تشویق او به عبادت و نماز خواندن استفاده كرد، شما باید استفاده كنید.
🕌 باید ما با بچه های خودمان برنامه ی مسجد رفتن داشته باشیم تا آنها با مساجد و معابد آشنا بشوند. ما خودمان كه از بچگی با مساجد و معابد آشنا بودیم، در این اوضاع و احوال امروز چقدر به مسجد می رویم كه بچه های ما- كه هفت ساله شده اند، به دبستان رفته اند و بعد به دبیرستان و بعد به دانشگاه ولی اصلاً پایشان به مساجد نرسیده است- بروند. اینها قهراً از مساجد فراری می شوند.
#تربیت_فرزند
📚 مجموعه آثار شهید مطهری، ج 23
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ استاد قرائتی: خدایی که بچه رو خلق کرده، روزیش رو هم میده...
#رزاقیت_خداوند
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۱۹۷
#فرزندآوری
#بارداری_بعداز_35_سالگی
بنده مادر پنج فرزند هستم. بارداری آخر، در سن ۳۷ سالگی خداوند به ما دوقلو عطا کرد...
وقتی برای مراقبتهای پزشکی به دکتر متخصص مراجعه کردم، چون بارداری از چهار ماه گذشته بود، گفتن که دیگه نمیشه طرح غربالگری رو انجام بدیم. دلهره داشتم ولی ته دلم قرص بود که مشکلی پیش نمیاد.
ناگفته نمونه که خانم دکتر با حرفاش بهم قوت قلب میداد. بهم گفت: «توکل بر خدا کن، ان شاالله مشکلی پیش نمیاد.»
خانم دکتر عزیز ما برای ادامه تخصصشون از شهر ما رفتند و ما هم مجبور شدیم پیش یه دکتر دیگه بریم.
از اولین ویزیت این خانم دکتر تا زمان زایمان .... بارها و بارها مورد سرزنش قرار گرفتم!! ولی چون پزشک حاذقی بودن پیشش موندم. خیلی اوقات حرفاشون رو با خنده و شوخی جواب میدادم و خیلی وقتا هم غصه می خوردم...
مرکز بهداشت هم همینطور...!!
به خاطر اینکه فرزند چهارم بودن منو مورد سرزنش قرار میدادن...
بلاخره گذشت و الحمدالله دوقلو ها سالم به دنیا اومدن... فرزندانم واقعا خوشحال بودن... هم به خاطر حضور عضو جدید و هم به خاطر دوقلو بودن ...
دائما نقشه میکشیدن که اولی برای من ...اون یکی میگفت : «برای خودم، خودم بزرگ میکنم و....»
دوران بارداری و به دنیا اومدن بچه ها، دوتا دخترام کمک بسیار بسیار بزرگی بودن... با جون و دل به من کمک میکردن... همیشه میگم که حق مادری دارن... خدا براشون خوب و خوش بخواد.
همسرم واقعا در دوران بارداری مراقبم بود و همیشه هوای من و بچه ها رو داره...
بچه هام واقعا خیلی عالی تربیت شدن و همه رو از لطف خدا میدونم و نتیجه نان حلال و زحمت همسرم...
دخترانم دانشجو هستند ، هر دو از دانشجویان نمونه، به لحاظ اخلاقی و ایمانی و درسی...
و باز هم ممنون خدا هستم به خاطر وجود همسرم...
به خاطر وجود فرزندانی صالح...
یه نکته دیگه هم اینکه، مادر همسرم به خاطر شرایط سنی و بیماری...حال مساعدی نداره. برادر و خواهرای همسرم اصرار دارند که برای ایشون پرستار بگیرن... همسرم به هیچ عنوان قبول نکردن، گفتن خودم کارهای مادرم رو انجام میدم. با وجود مشغله کار و بالاخره گرفتاریهایی که در زندگی هست... ایشون مراقب مادرش هم هست.
پسری که به مادرش احترام بذاره و قدردان زحمات مادر باشه... مطمئنا در حق زن و فرزندش هم همینطوره.
مهربان و رئوف...
و یه توصیه خواهرانه به زوج های جوان:
الان کشور دچار بحران اقتصادیه ... خیلیها به همین دلیل از آوردن بچه میترسن... از آینده میترسن و.... ولی#مطمئن باشند که #خداوند روزی بچه ها رو میرسونه!
خدا همه کارها رو جفت و جور میکنه!
#قطعا و#یقینا!
خیلی از زوجهای جوان (متاسفانه) حوصله بزرگ کردن بچه رو ندارن! اینا نمیدونن فردا که زمان گذشت و آدمی پا به سن گذاشت، همین بچه ها هستن که به اونا نشاط و امید به زندگی میدن...
خداوند به همه والدین #فرزندان_سالم_وصالح عطا کنه...
ان شاالله
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_قرائتی
⚠️اینطور که یکی از پزشکان متخصص و یا فوق تخصص به من گفت ... 18 روش آوردند که در ایران نسل ایرانی را کم کنند. کشورهایی دیگر هم گاهی این کار را کردهاند، منتها با دو سه روش... یعنی #تمام_توانشان را گذاشتند برای اینکه جمعیت ما یک #جمعیت_کهنهای بشود.
📌حدیث داریم که اگر هر وقت یک چیزی به سمت شما آمد، و نمیدانید حق چیست، باطل چیست؟! «فعلیکم بالقرآن» #با_قرآن_متر_کنید که این حق است، یا این حق نیست...
✅ #قرآن راجع به بچه دار شدن چه میگوید؟ میگوید: یادتان نرود، «إِذْ كُنتُمْ قَلِيلًا» شما جمعیتتان قلیل بود، کم بود. «فَكَثَّرَكُمْ»... جمعیت شما را بیشتر کردیم... یعنی #کثرت_جمعیت یک #ارزش است.
👈 پیش از این دکتر رخشانی معاون سابق وزیر بهداشت نیز گفته بود: «ما در ایران، موقعی که خواستیم کاهش جمعیت بدهیم، تمام وسایل و شیوه های ممانعت از بارداری را، یک دفعه به داخل کشور سرازیر کردیم، ولی بعضی از کشورها این کار را نمیکنند و برای کاهش جمعیت، تنها دو تا وسیله را ارائه میدهند، تا سلامت مردم به خطر نیفتد.»
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1