نظر جامعه مظلوم کارگری تأمین شود
«محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به اعلام حداقل دستمزد کارگران در سال 1399 واکنش نشان داد و در صفحه توئیترش نوشت: «معیشت دهکهای پایین با شیوع بیماری کرونا بیش از پیش آسیب دیده و از طرف دیگر باید تمام اهتمام خود را جهت تقویت خودکفایی و جهش تولید به کار بندیم؛ لذا لازم است نظر جامعه مظلوم کارگری درباره حقوق و دستمزد تأمین شود.»
🔴از بین رفتن ابزارهای قدرت آمریکا
🔹ویروس کرونا چگونه ابزارهای قدرت برتری و رهبری (هژمونی) جهانی آمریکا را در هم میشکند و ایالات متحده را در باتلاق مهلک کرونا غرق میسازد؟
🔹بزرگی اقتصاد و قدرت نظامی، دو ابزار بسیار استراتژیکِ آمریکا برای اِعمال قدرت در جهان و پیشبرد سیاستهای سلطه گرایانه واشنگتن است. ویروس کرونا این دو ابزار را دچار فرسایش نموده است. با اعلام پنتتاگون، بیش از ۱۵۰۰ نظامی آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در این میان نیروی دریایی آمریکا با ۴۶۰ مورد ابتلا، از این حیث دارای بالاترین آمار مبتلایان است. خدمه دو ناو جنگی آمریکا به نامهای «تئودور روزولت» و «دونالد ریگان» به کرونا مبتلا شدهاند و این دو ناو در آستانه تعلیق ماموریت قرار گرفتهاند. در همین حال ابتلای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای غرب آسیا، پنتاگون را دچار چالش کرده است. از سوی دیگر ابزار قدرت اقتصادی آمریکا نیز به شدت در حال تضعیف شدن است. نیویورک به عنوان پایتخت جهان و مرکز تجارت جهانی به شهر ارواح تبدیل شده و چشم اندازی در کوتاه مدت برای آغاز فعالیت در آن دیده نمیشود. آمریکا با بدترین بحران اقتصادی در هشتاد سال اخیر مواجه شده است و این احتمال نیز وجود دارد که دامنه بحران از رکود سال ۱۹۲۹ فراتر رود.
🔹در چنین شرایطی که دو ابزار قدرت آمریکا در سیاست و رهبری جهانی تضعیف میشود، ایالات متحده از درون نیز دچار بحران گردیده است. برای اولین بار در پنجاه ایالت این کشور، شرایط از «وضعیت اضطرای» به «وضعیت فاجعه عظیم» تغییر کرده و احتمال وقوع هرج و مرج نیز در این کشور متصور است. به نظر میرسد آمریکا همانند کشتی تایتانیک بتدریج در حال غرق شدن است.
#دکتر_رضا_سراج
◄ اعلام فاجعه بزرگ در امریکا/ «دونالد ترامپ» در حساب توئیتری خود شرایط آمریکا را وخیم خواند و نوشت: «اوضاع کنونی بیسابقه است، شکی در آن نیست. اقتصاد، اشتغال و دستمزد با سرعت در حال رشد بود که این ضربه اپیدمی اتفاق افتاد.» وی در مصاحبه با «فاکس نیوز» نیز گفت: «برای نخستین بار در تاریخ کشور، در همه ۵۰ ایالت آمریکا «فاجعه بزرگ» اعلام میکنم.»
◄ توافق بر سر کاهش بیسابقه تولید نفت/ روسیه، کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با بیشترین میزان کاهش در تولیدات نفت خود به میزان 7/9 میلیون بشکه در روز موافقت کردند. بر اساس این توافق، کاهش تولید در ۲ ماه اول، ۱۰ میلیون بشکه، در ۶ ماه بعد از آن ۸ میلیون بشکه و از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا آوریل سال ۲۰۲۲، ۶ میلیون بشکه از تولید کشورهای عضو اوپک پلاس کم خواهد شد. ایران به دلیل تحریمهای آمریکا از این کاهشها معاف شده است.
◄ شکست آمریکا در یک جبهه حقوقی/ حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در همین سختیها حقوقدانان بانک مرکزی و وزارت خارجه در یک مبارزه حقوقی، موفقیت خوبی به دست آوردند و یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در لوکزامبورگ که آمریکاییها آن را توقیف کرده بودند را چند روز قبل آزاد کردند
[ Photo ]
🍃🌺🌼 🍃﷽🍃🌼🌺🍃
🌺🍃برگی از #نهج_البلاغه
🍃🌼موضوع:حکمت2️⃣
وَ قَالَ (علیه السلام): أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَ رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَيْهَا لِسَانَه.
🍃🌼امیر❤️مومنان فرمودند:
🍃آن كه جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پست كرده،
🍃و آن كه راز سختى هاى خود را آشكار سازد خود را خوار كرده،
🍃و آن كه زبان را بر خود حاكم كند خود را بى ارزش كرده است.
✅✅چرا مولا سفارش میکنند از این سه صفت دوری کنیم؟؟
🍃1_طمع:افراد طماع برای رسیدن به هدف دست به هر ذلتی میدهند
🍃2_باز کردن سفره دل : طرح مشکلات نزد کسانی که صلاحیت و توانایی بر حل آن ندارد ذلت و سرافکندگی را به دنبال دارد
🍃3_امیرشدن زبان: سخنانی که از فکر وعقل و تقوا سرچشمه نمیگیرد خطرهایی برای انسان ایجاد میکند که قادر به جبران نیست
✅تدوین: مرتضوی نژاد
🍃🌺🆔 @e_beman🌼🍃
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰✅آیا را بازگشتی برای جامعه بشری باقی مانده است تا گذشته خودش را جبران کند؟
[سوره الأعراف (7): آيه 23]
قالا رَبَّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ (23)
(آدم و حوّا) گفتند: پروردگارا! ما بر خويشتن ستم كرديم و اگر ما را نبخشايى و رحم نكنى، قطعاً از زيانكاران خواهيم بود.
✅در صحنه پرغوغاى زندگى اين جهان، انسانى كه از نيروى" خرد" و" غرائز سركش" تركيب شده، و هر كدام او را به سويى مىكشد، در برابر مدعيان دروغين كه سوابق سوء آنها همچون شيطان روشن است قرار دارد و آنها سعى دارند با وسوسههاى مداوم خود، پرده بر روى عقل و خرد او بيفكنند، و او را به اميد آب به دنبال سراب در بيابان زندگى سرگردان سازند.
تسليم شدن در برابر وسوسههاى آنها، نخستين نتيجهاش فرو ريختن لباس تقوا از اندام آدمى و آشكار شدن زشتىهاى او است.
در اين موقع باز نيروى عقل مىتواند به كمك او بشتابد، و به زودى به فكر جبران بيفتد، و او را به درگاه خدا بفرستد تا با شجاعت و صراحت، به گناه خويش اعتراف كند، اعترافى سازنده و آگاهانه كه نقطه عطفى در زندگى او محسوب شود.
❇️در اين هنگام بار ديگر دست رحمت الهى به سوى او دراز مىگردد و او را از سقوط هميشگى رهايى مىبخشد اگر چه كم و بيش، گرفتار آثار تلخ وضعى گناه خود خواهد بود، ولى اين ماجرا درس عبرتى براى او خواهد شد، و ميتواند از اين شكست پايههاى پيروزى زندگى آينده خود را محكم كند و از اين زيان سود سرشارى در آينده ببرد
❎تدوین : رجبعلی بازیاد
اندیشمندی که به الطاف ملوکانه آمریکا میاندیشد
آیتا... سیدمصطفی محقق داماد، فعال اصلاحطلب و رئیس بخش مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، چندی قبل در نامهای به پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، به شیوع ویروس کرونا در ایران اشاره کرده و با وخیم نشان دادن وضعیت ایران در این ایام، نوشته است: این روزها عموم ملت ایران در این بلای دردناک، اعم از کودکان، سالخوردگان، زنان و مردان در شهرها و روستاها از یکسو با فراگیرشدن این ویروس منحوس مواجهاند و هرلحظه جان دادن عزیزی را در کنار خود تجربه میکنند
این در حالی است که اولاً ایران اسلامی در مبارزه و مدیریت ویروس کرونا یکی از موفقترین کشورهای جهان است که در آمار تلفات آن نیز بعد از آمریکا و کشورهای اروپایی، در رتبههای پایینتری قرار دارد و ثانیاً تحریمهای ۴۰ ساله آمریکا نیز هرگز بر مقولات غذایی و دارویی کشورمان تأثیر خاص و چشمگیری نداشته است. البته که تحریمهای ظالمانه آمریکا برخلاف ادعای مقامات این کشور، شامل دارو (بویژه داروهای بیماران خاص) شده است، اما هماکنون بیش از ۹۷ درصد از نیازهای دارویی، با وجود تحریمهای حداکثری امریکا، در داخل کشور تولید میشود.
هدف امارات از ارسال ماسک به ایران!
پایگاه آمریکایی المانیتور در مطلبی نوشت که برای اجرا و پایداری آتشبس در یمن باید به نقش، جایگاه و نفوذ ایران نیز توجه کرد و با تهران وارد مذاکره شد. المانیتور در ادامه به نحوه التماس امارات از ایران برای میانجیگری در یمن اشاره میکند و مینویسد: تهران به نوبه خود ممکن است از ابوظبی سیگنال بگیرد تا از فرصت بحران برای ساختن پلها و کمک به همسایگان نیازمند در بحران، استفاده کند و یمن میتواند این فرصت مناسب باشد. امارات متحده عربی تجهیزات پزشکی را برای کمک به مبارزه با کرونا به ایران ارسال کرده است. این ابتکار منجر به تماس تلفنی بین وزیر امور خارجه ایران و همتای اماراتی او شد که بر حمایت امارات از ملت ایران برای عبور از این بحران و اهمیت کار جمعی و تلاشها تأکید کرد. المانیتور در ادامه نوشت: اگر ایران میخواهد حسن نیت خود را اثبات کند و پل اعتماد برای حل اختلافات را بسازد باید از ابتکارات فعلی برای آتشبس در یمن حمایت کند.
این در حالی است که ایران بارها خواستار پایان فوری جنگ یمن و محاصره این کشور از سوی ائتلاف سعودی شده و ابتکاراتی نیز برای پایان جنگ در این کشور ارائه داد که با مخالفت سعودیها روبهرو شد، ائتلاف سعودی که در عرصه نظامی شکست خوردهاند درصدد هستند که با حرکتهای تفرقهآمیز مانند ارسال چند بسته ماسک هم به ارتباط معنوی مردم یمن و ایران آسیب بزنند و هم جبران شکستهای خود در عرصه نظامی را بنمایند
طرح مذاکره با غرب؛ این بار با تخطئه روابط حسنه ایران با شرق
«علی تاجرنیا» فعال اصلاحطلب و از محکومان فتنه 88 در گفتوگو با روزنامه همدلی با تخطئه روابط حسنه ایران با بلوک شرق گفته است: «من فکر میکنم مسئلهای که وجود دارد، این است که بهصورت کاملاً محسوسی، از ابتدای پیروزی انقلاب بعضاً مخالفتها و کارشکنیهای غرب، کاملاً در مورد کشور ما برجسته شده است و چهبسا بزرگنمایی شده است و در مقابل، آن اتفاقاتی که به واسطه رفتارهای کشورهایی مانند شوروی سابق و چین اتفاق افتاده است، خیلی برجسته نمیشود و روی آن پوشش گذاشته میشود... در مورد این همه امتیازاتی که به چین و روسیه داده شده است، اگر همین موارد به غرب داده میشد، آیا امروز غرب جایگزین آنها نبود؟» وی در ادامه گفته است: «من فکر میکنم که متأسفانه وجود یک پایگاه اقتصادی خیلی قوی در جناح اصولگرایی در گذشته، رابطه با کشور چین را مدیریت میکرده است که در نتیجه آن طی این سالها یک نوع وابستگی ایجاد شده است؛ یعنی وقتی ما تمام پلهایمان را با کشورهای غربی و کشورهای منطقه قطع کردهایم و تمامی تخممرغهایمان را در سبد چین و روسیه گذاشتهایم، بایستی نگران باشیم که خدای نکرده انتقاد ما به قبای مقامات چین برخورد نکند
معمار تحریمهای ضد ایرانی اعتراف کرد
یکی از معماران شبکه تحریمهای ضد ایرانی در مصاحبهای ادعاهای مقامهای فعلی دولت آمریکا را مبنی بر اینکه مبادلات کالاهای بشردوستانه با ایران مشمول تحریم نمیشوند، به چالش کشیده است. «ریچارد نفیو» از مقامهای سابق دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا که از او به عنوان یکی از طراحان اصلی تحریمهای ضد ایرانی یاد میشود در مصاحبهای با «لسآنجلستایمز» بر نقش تحریمها در هراس شرکتها، گروهها و کشورها از کمکرسانی به کشورهای هدف تحریم اذعان کرده است. او میگوید: «قواعد پیچیدهای در کار هستند و شرکتهایی که [قوانین تحریمها را] نقض کنند با جرائم سنگین مواجه خواهند شد.» وی در ادامه یادآور شده است: «خطرات ورود به چنین مبادلهای بسیار بالاست. هزینههای این کار هم بسیار زیاد است و سود ما به ازای آن بسیار اندک.
https://eitaa.com/e_beman
◄ پیشرفت 94/68 درصدی بندر راهبردی شرق کشور/ مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان درباره آخرین وضعیت و اقدامات انجامشده در طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در سال 1398 گفت: «بهرهبرداری از این طرح از مدتها قبل آغاز شده است، اما پیشرفت فیزیکی آن تا پایان سال گذشته 94/68 درصد بود.» گفتنی است، بندر راهبردی ایران در منطقه چابهار در ادامه تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه مسئولان کشور به سواحل مکران، راهاندازی میشود که بهرهبرداری کامل آن موجب توسعه تجارت در شرق ایران، رونق اقتصادی و معیشتی منطقه محروم سیستان و بلوچستان و کاهش اثرات تحریمیـ تجاری آمریکا از طریق اتصال آسان ایران به آبهای آزاد خواهد شد. کارشناسان اقتصادی معتقدند این بندرگاه توان بالقوهای برای جایگزینی با بنادر مطرح عربی در منطقه دارد
◄ راهکار افزایش اعتماد زندانیان به نظام/ نائب رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی حمایت معیشتی و اقتصادی از خانواده زندانیان را امری خیرخواهانه دانست و افزود: «اغلب خانواده زندانیان با مشکلات اقتصادی و معیشتی مواجه هستند و به دلیل زندانی بودن سرپرست، توان تأمین هزینههای سنگین زندگی را ندارند؛ بنابراین باید با حمایت اقتصادی اجازه ندهیم قربانی جرم مجرمان شوند.» وی با تأکید بر اینکه حمایت اقتصادی و معیشتی از خانواده زندانیان کاهش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی جامعه را به دنبال دارد، گفت: «همچنین با حمایتها، شرایط روحی و روانی خانوادهها بهتر خواهد شد و اعتماد آنها به عملکرد نظام افزایش مییابد.»
◄ فرماندهان اغتشاش به دنبال ناامنی جدید/ مرتضی مبلغ، فعال چپ و از مقامات وزارت کشور در دولت اصلاحات، در بخشی از مصاحبه با روزنامه آرمان ملی اظهار کرده است: «متاسفانه آنقدر شرایط موجود سخت است که مشکلات اجتماعی و امنیتی نه تنها برای شرایط پساکرونایی احتمال دارد بلکه در همین شرایط نیز امکان وقوع دارد. اگر دولتها مدیریت هوشمندانه و مدبرانهای نکنند به خاطر فشارهای شدیدی که بر اقتصاد و روح و روان جامعه وارد میشود ممکن است که در جامعه با مشکلات حاد اجتماعی مواجه شویم.» قبل از مبلّغ، سعید حجاریان نیز در اظهاراتی گفته بود که در پساکرونا اغتشاش رخ میدهد
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹👇 رزمایش کمک مومنانه
[سوره الكهف (18): آيه 28]
وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَ لا تَعْدُ عَيْناكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا (28)
وبا كسانى كه پروردگارشان را (همواره و در هر) صبحگاه و شامگاه مىخوانند و خشنودى او را مىجويند، خود را شكيبا ساز و ديدگانت را از آنان برمگير كه زيور دنيا را بطلبى
🌹👇پیامها :
1- مرفهین بی درد براى منصرف كردن رهبران الهی از معاشرت با تهیدستان مؤمن تلاش می کنند و رهبران الهی در برابر آن تلاشها، مأمور به مقاومت هستند. «وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ»
2- همدلى وهمنشینی با تهیدستان و محرومان و صعیفان برای رهبران الهی یک تکلیف است. «وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ»
3- پايبندى به دعا و نيايش، شرط شايستگى افراد براى مصاحبت و همنشينى است. «وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ» ...
4- براى بدست آوردن دنيا و رضايت مرفهین بی درد، از تهیدستان ومحرومان فاصله نگيريم.«تُرِيدُ زِينَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا»
5- زشتترين كار آن است كه مردم به خدا توجّه كنند، ولى رهبران جامعه اسلامی، به دنيا.«يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ... وَ لا تَعْدُ عَيْناكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا»
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
《 برکرانه نور》 رادیو معارف ساعت ۶ صبح حضرت آیه الله جوادی آملی
👇🔰صبحانه خبری
✅به جای دفاع از ماسکدزدها از 4 برابر شدن قیمت مسکن عذرخواهی کن
وزیر بیکفایت و مستعفی راه و شهرسازی باز هم برای مسائل سیاسی و دیپلماسی نسخهپیچی کرد.
عباس آخوندی در روزنامه تعادل و در یادداشتی با عنوان «جهان پساکرونا» نوشت: «کشورمان مدّتهاست که با پدیدههای متعددی از عاملهای ناکارآمدی و ناکارایی در نظام اجتماعی و حکمرانی دست و پنجه نرم میکند. باید دید، آیا رویارویی با این پدیده مهلک جدید(شیوع ویروس کرونا)، مایه یک عزم ملّی برای گذاشتن یک نقطه پایان به روند موجود و یک چرخش بنیادین در نظام حکمروایی میشود؟ آیا هنوز عدهای فکر میکنند با کاهش آزادیها و با ایجاد محدودیتهای مبادله در سطح جهانی و با هزینهکرد از جیب ملّت و از محل درآمدهای نفت میتوانند برای جبران تمام فرایندهای ناکارآمد در برابر این پدیده کشنده مقاومت کنند؟ و یا آنکه باید به فکر اصلاح ساختاری، نهادی و فرایندی باشند؟».
وی میافزاید: «ویروس کرونا در یک نقطه از جهان جهش کرد و به سرعت تمام جهان را فرا گرفت. این پدیده یکبار دیگر پیوستگی جهان و جهانیبودن امور را نشان داد. ما که از حیثِ اخلاقی همواره شعار «بنی آدم اعضای یک پیکرند» را سر میدادیم ولی، در عمل تن میزدیم، این بار نیز از درک پذیرش آن در جهان واقع عاجز ماندیم و همچنان بر طبل تجزیه جهانی کوبیدیم. واقعیّت آن است که شرط لازم و کافی برای پیروزی در این نبرد پذیرش پدیده «جهانیشدن» است...کشوری که قواعد تجارت و مبادلههای مالی بینالمللی؛ از جمله کنوانسیونهای FATF را نپذیرفته است، چگونه میخواهد از این رفع محدودیّت بهره ببرد؟».
آخوندی همچنین میافزاید: «آیا اینک آنان که تجارت و تبادل مالی بینالمللی ایران را که خود با هزاران مشکل روبهرو بود با متوقّف ساختن پیوستن به FATF به محاق بردند و از روز آغاز با برجام به منظور بالا کشیدنِ خود جنگیدند؟... و شورای نگهبانی که فراتر از قانون اساسی عمل کرد و با رد صلاحیّتهای گسترده و کنترل فرایندهای انتخابات بخش عظیمی از ملّت را از شرکت در انتخابات دلسرد و محروم ساخت و سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی را موجب شد... و آنانی که رسانه را ابزار اهداف گروهی خود کرده و نه از راه رقابت بلکه از راه کوبیدن یک تفکر میخواهند خود را بر دیگران تحمیل کنند، یارای حل مسئله ویروس کرونا را دارند؟».
از نامربوط بودن جملات و دعاوی آقای عباس آخوندی در این نوشته که بگذریم، باید از او پرسید آیا واقعا در میان اروپا و آمریکا که از همدیگر ماسک و گان و دارو میدزدند و وحشیگری تمامعیار را حتی درباره متحدان و شهروندان خود به نمایش گذاشتهاند، اخلاق و جامعه جهانی و تعامل و همدردی معنا دارد که آقای آخوندی باز هم آدرس نرمش در مقابل آنها را میدهد.
همچنین از این شیدای غرب باید پرسید با وجود همه تحریمها و خباثتهای غرب، کارکرد غرب در مهار و مبارزه با کرونا و حمایت از مردم بهتر بوده یا کشور ما؟! چرا همین حالا آمریکا اجازه فروش دارو به ایران را نمیدهد و اروپا نیز با آن همراهی و همکاری میکند؟ این خباثتها چه ارتباطی با FATF دارد؟ چرا چین توانست با 18 پرواز اقلام دارویی و درمانی به ایران بفرستد اما اروپاییها مطلقا - نه فقط از ما بلکه از همدیگر - دریغ کردند؟!
و بالاخره اینکه خیلی بیانصافی میخواهد یک وزیر مستعفی پس از 5 سال فرصتسوزی و 4 برابر کردن قیمت مسکن در اثر بیکفایتی خود، چنین لاطائلاتی را سر هم میکند. تحمل بالاتر از اینکه همین آقای عضو ستاد فتنه و آشوب در سال 88، با اغماض نظام وزیر شد و برای پنج سال در وزارت ماند و فقط در یک سال، تورم 128 درصدی را به بخش مسکن تحمیل کرد؟!
🔽صبحانه خبری
🔰✅درست و غلط تحلیل مرعشی درباره اختیارات رئیسجمهور
سخنگوی حزب کارگزاران میگوید: کسی که رئيسجمهور میشود باید بداند که قدرت اصلی در نهاد رهبری است.
حسین مرعشی در روزنامه سازندگی با اشاره به لایحه افزایش اختیارات ریاستجمهوری نوشت: به شخصه در پشت این دست از تصمیمات، از قبیل «ارائه لایحه برای افزایش اختیارات رئیسجمهور» اشکال اساسی را به این میدانم که بزرگانی که رئیسجمهور شدند - در هر سطح و با هر میزانی از موفقیت که بودند و فعالیت کردند- یا کسانی که میخواهند در آینده کاندیدای ریاست جمهوری بشوند، قانون اساسی را بادقت مطالعه نمیکنند، گویا این بزرگواران یا درک درستی از میزان جایگاه و اختیارات رئیسجمهور یا رهبری در قانون اساسی ندارند یا تصور میکنند با ارائه لایحه به مجلس، میتوانند قانون اساسی را تغییر دهند.
تصور این که با قانون عادی برای افزایش اختیارات رئیسجمهور میتوان اختیاراتی فراتر از آنچه قانون اساسی تعیین کرده رقم زد، تصور واقعی نیست. اگر قانون اساسی را به دقت بخوانیم، میبینیم که قدرت اصلی نظام و جمهوری اسلامی در نهاد «رهبری» است. اطلاق عنوان «ولایت مطلقه فقیه» برای رهبری در قانون اساسی نیز به اندازه کافی دارای پیام است، چراکه اطلاق عنوان مطلقه بار حقوقی را برای رهبری داشته است که در بازنگری قانون اساسی این عنوان اضافه و محدوده اختیارات رهبری گسترش داده شد........
مادامی که این قانون اساسی برقرار است، اگر رئیس جمهور ایران میخواهد مقتدر باشد، اول باید روابط خود را با رهبری تحکیم کند چرا که قدرت نزد رهبری است. اگر بتواند رهبری را پشتوانه خود و دولت کند میتواند محکم گام بردارد؛ در غیر این صورت تنها رئیسجمهوری خواهد بود که زمان را هدر میدهد.
✅یادداشت مطول آقای مرعشی آمیخته با واقعیت و مغالطه است. بخشهایی از آن درست است، چون قانون اساسی تکلیف اختیارات و مسئولیتها را مشخص کرده و نمیتوان با لایحه تقنینی، قانون اساسی را دور زد. اتفاقاً طیف موسوم به اصلاحطلب (چپهای سابق و راست جدید) در تدوین قانون اساسی و اصلاح آن در سال 68 نقشآفرین بودهاند که آقای مرعشی هم به آن اشاره دارد.
در عین حال این یادداشت حاوی مغالطه است چون القا میکند که رئیسجمهور اختیارات ندارد و حال آن که پس از اصلاح قانون اساسی، اختیارات رئیسجمهور مضاعف شد و در قانون اساسی هم احصاء شده است. جالب این که دولت و رئیسجمهور فعلی مازاد بر اختیارات احصا شده مکرراً اختیارات مضاعفی را هم به خاطر شرایط تحریمی کشور (درگیری در جنگ اقتصادی) دریافت کرده که کمسابقه یا بیسابقه است؛ اما خروجی چندانی نداشته است. چنان که سال گذشته هم حزب کارگزاران در بیانیهای رسمی، دولت و رئیسجمهور را به خاطر سوء عملکرد اقتصادی مورد تخطئه و حمله جدی قرار داد و هم لیلاز عضو مرکزیت این حزب در مصاحبه با یورو نیوز تصریح کرد اگر بخشی از این اختیارات را به چوب خشک هم میدادند، وضعیت اقتصاد بهتر از وضعیت فعلی بود.
به عبارت دیگر رهبری بیشترین حمایتها را از دولت و رئیسجمهور فعلی- دولتها و رؤسای جمهور قبلی- داشته و حتی بخشی از اختیارات قانونی خود را در مواردی به دولت تفویض کردهاندتا مشکلات برطرف شود.
در برخی تصمیمگیریهای مهم سیاست خارجی و اقتصادی رهبر معظم انقلاب بارها خلاف میل و ارزیابی خود و صرفاً با این رویکرد که دولت باید مجال پیشبرد اهداف و برنامهها را داشته باشد، مجوزها و مجالهایی به دولت دادند که کمنظیر است؛ از جمله اعتماد کذایی به آمریکا و اروپا در توافق برجام، مجوز برداشتهای چندباره از صندوق توسعه ملی، تشکیل جلسه هماهنگی سران قوا با گرایش همدلی و همراهی با انتظارات و نیازهای دولت و... .