#نماز_میّت
✔وجوب خواندن نماز بر میّت مسلمان
روایت اول
🔹وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: صَلُّوا عَلَى الْمَرْجُومِ مِنْ أُمَّتِي وَ عَلَى الْقَتَّالِ نَفْسَهُ مِنْ أُمَّتِي لَا تَدَعُوا أَحَداً مِنْ أُمَّتِي بِلَا صَلَاةٍ.
🔸رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله فرمود: بر کسی که سنگسار شده و از امّت من است و بر کسی که خودکشی کرده و از امّت من است نماز بخوانید، و هیچ کسی از امّت من را بدون نماز رها نکنید.
📚من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص: ۱۶۶ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۱۳۳
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#تدفین
✔علّت وجوب دفن کردن میّت
🔹️عَنِ الرِّضَا سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ فَإِنْ قَالَ فَلِمَ أُمِرُوا بِدَفْنِ الْمَيِّتِ قِيلَ لِئَلَّا يَظْهَرَ النَّاسُ عَلَى فَسَادِ جَسَدِهِ وَ قُبْحِ مَنْظَرِهِ وَ تَغْيِيرِ رِيحِهِ وَ لَا يَتَأَذَّى بِهِ الْأَحْيَاءُ وَ بِرِيحِهِ وَ رُبَّمَا يَدْخُلُ عَلَيْهِ مِنَ الْآفَةِ وَ الْفَسَادِ وَ لِيَكُونَ مَسْتُوراً عَنِ الْأَوْلِيَاءِ وَ الْأَعْدَاءِ فَلَا يَشْمَتَ عَدُوٌّ وَ لَا يَحْزَنَ صَدِيقٌ.
🔸️امام رضا سلام اللّه علیه فرمود: اگر کسی گفت که چرا مردم مأمور شده اند میّت را دفن کنند، در پاسخ گفته می شود:
به خاطر این که برای مردم، فاسد شدن جسد میّت و زشتی ظاهر و تغییر بوی او مشخّص نمی شود و زندگان از میّت و بوی او اذیّت نمی شوند، و چه بسا بر میّت آفت و فسادی وارد می شود و این ها از دوستان و دشمنان مخفی می ماند، پس این گونه دشمنان او را شماتت نمی کنند و دوستان ناراحت نمی شوند.
📚بحار الأنوار، ج۷۹، ص: ۴۶
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#عزاداری_و_صبر_بر_مصیبت
✔استحباب تسلیت گفتن به مرد و زن عزادار
روایت اول
🔹️عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ أَنَّهُ قَالَ: مَنْ عَزَّى مُؤْمِناً كُسِيَ فِي الْمَوْقِفِ حُلَّةً يُحَبَّرُ بِهَا.
🔸️امام صادق سلام اللّه علیه فرمود: هرکس به مومنی تعزیت و تسلیت بگوید، در روز قیامت با لباسی پوشانده می شود که با آن مسرور می گردد.
📚وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۲۱۴
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#هدیه_به_اموات
✔باقیات الصّالحات
روایت دوم
🔹️عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ قَالَ: لَيْسَ يَتْبَعُ الرَّجُلَ بَعْدَ مَوْتِهِ مِنَ الْأَجْرِ إِلَّا ثَلَاثُ خِصَالٍ صَدَقَةٌ أَجْرَاهَا فِي حَيَاتِهِ فَهِيَ تَجْرِي بَعْدَ مَوْتِهِ وَ صَدَقَةٌ مَبْتُولَةٌ لَا تُورَثُ أَوْ سُنَّةُ هُدًى يُعْمَلُ بِهَا بَعْدَهُ أَوْ وَلَدٌ صَالِحٌ يَدْعُو لَهُ.(۱)
🔸️امام صادق سلام اللّه علیه فرمود: پس از موت شخص، جریان پاداش اعمال ادامه ندارد مگر در سه خصلت: صدقه ای که در زمان زندگی اش جاری ساخته، که آن صدقه بعد از مرگ او جاری می شود و صدقه ای که آن را از اموالش جدا کرده و به ارث برده نمی شود، یا روش و سیره هدایتگری که به آن روش و سیره بعد از مرگش عمل میشود، و یا فرزند صالحی که برای او دعا می کند.
🔹️عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ مِثْلَهُ إِلَّا أَنَّهُ قَالَ أَوْ وَلَدٌ صَالِحٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُ.(۲)
🔸️امام صادق سلام اللّه علیه مثل این سخنان را در روایت دیگری فرمود، جز این که در آخر روایت آمده است: یا فرزند صالحی که برای او استغفار می کند.
(۱)📚كافي، ج۱۳، ص: ۴۶۶، وسائل الشيعة، ج۱۹، ص: ۱۷۲
(۲)📚كافي، ج۱۳، ص: ۴۶۷ ، وسائل الشيعة، ج۱۹، ص: ۱۷۲
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#احتضار
✔حالات مومن در هنگام احتضار
روایت دوم
🔹️عَنْ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ يَقُولُ إِنَّ آيَةَ الْمُؤْمِنِ إِذَا حَضَرَهُ الْمَوْتُ يَبْيَاضُّ وَجْهُهُ أَشَدَّ مِنْ بَيَاضِ لَوْنِهِ وَ يَرْشَحُ جَبِينُهُ وَ يَسِيلُ مِنْ عَيْنَيْهِ كَهَيْئَةِ الدُّمُوعِ فَيَكُونُ ذَلِكَ خُرُوجَ نَفْسِهِ وَ إِنَّ الْكَافِرَ تَخْرُجُ نَفْسُهُ سَلًّا مِنْ شِدْقِهِ كَزَبَدِ الْبَعِيرِ أَوْ كَمَا تَخْرُجُ نَفْسُ الْبَعِيرِ.
🔸️امام باقر سلام اللّه علیه فرمود: علامت احتضار مومن آن است كه روى او سفيد می شود، بیشتر از سفيدی ای که داشت و پيشانى او عرق می کند و از دو چشم او آبى روان می شود، مانند اشک گریه کردن، پس اين ها علامت خارج شدن روح اوست؛ و روح كافر از اطراف دهانش خارج می شود، مثل كف دهان شتر یا آنچنان که جان شتر خارج می شود.
📚كافي، ج۵، ص: ۳۵۳ ، بحار الأنوار، ج۶، ص: ۱۶۵
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#دستورات_قرآنی_مرتبط_با_آخرت
سوره نساء
🔹امیرالمومنین سلام اللّه علیه فرمود: هركس سوره نساء را در هر جمعه بخواند از فشار قبر در امان خواهد بود.
📚ثواب الاعمال و عقاب الاعمال (صفحه ۱۲۴ الی ۱۲۷)
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#زیارت_قبور_و_قبرستان
✔امر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله به زیارت قبور اموات
🔹️وَ قَالَ النَّبِيُّ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ زُورُوا قُبُورَ مَوْتَاكُمْ وَ سَلِّمُوا عَلَيْهِمْ فَإِنَّ لَكُمْ فِيهِمْ عِبْرَةً.
🔸️پیامبر صلّی اللّه علیه وآله فرمود: قبور اموات خود را زیارت کنید و به آنان سلام دهید که آن ها برای شما مایه عبرت هستند.
📚بحار الأنوار، ج۷۹، ص: ۶۴
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#عزاداری_و_صبر_بر_مصیبت
✔استحباب تسلیت گفتن به مرد و زن عزادار
روایت دوم
🔹️قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ مَنْ عَزَّى حَزِيناً كُسِيَ فِي الْمَوْقِفِ حُلَّةً يُحَبَّرُ بِهَا.(۱)
🔸️رسول خدا صلّی اللّه علیه وآله فرمود: هرکس به شخص محزونی تعزیت و تسلیت بگوید، در روز قیامت با لباسی پوشانده می شود که با آن مسرور می گردد.
#شرح علّامه مجلسی رحمة اللّه علیه در کتاب شریف بحارالانوار: شهید، در کتاب ذکری
بیان کرده است: تعزیه بر وزن تفعله است از عزاء، به معنای صبر، و گفته میشود: عزیته یعنی او را به صبر دعوت کردم و مقصود از آن، درخواست تسلّی از مصیبت دیده و صبر پیشه کردن بر اندوه و دل شکستگی با نسبت دادن موضوع به خداوند و نسبت دادن به عدل و حکمت او و ذکر وعده ای است که خداوند برای صبر بر مصیبت داده است، به همراه دعا برای مرده و مصیبت دیده، به منظور تسلّی دادن به او برای مصیبتش و این کار اجماعاً مستحب است و به عقیده ما کراهتی در تعزیت و تسلیت گفتن پس از دفن میّت نیست.
در النّهایه آمده: تعزیت و تسلیت گفتن، قبل و بعد از دفن مستحب است و در این مورد اختلاف نظری بین علما وجود ندارد، مگر در نظر ثوری که گفته است: تعزیت و تسلیت گفتن بعد از دفن مستحب نیست و در تذکره بیان می کند که شیخ گفته است: تعزیت و تسلیت گفتن بعد از دفن بهتر است و این کار خوب است و محقّق در المعتبر گفته است: تعزیت و تسلیت گفتن مستحب است و کمترین درجه اش این است که صاحب عزا او را ببیند و اهل علم مطلقاً قائل به استحباب آن هستند، بر خلاف ثوری که آن را بعد از دفن مکروه دانسته و سپس گفته است: امّا روایت اسحاق بن عمّار منافی آن چه ما گفتیم نیست، زیرا احتمال دارد منظور او بعد یا قبل از دفن در کنار قبر باشد و شیخ گفته است: بعد از دفن بهتر است و این حق و درست است.
روایت اسحاق همان است که کلینی و دیگران آن را با سندی موثّق و نیز با سندی دیگر که بنابر مشهور، در آن ضعف وجود دارد از امام صادق سلام اللّه علیه روایت کرده اند که فرمود: تعزیت و تسلیت گفتن، تنها باید کنار قبر گفته شود و پس از آن مردم بازگردند و هیچ صحبتی در مورد میّت نشود و فقط به صدا گوش دهند.
به سند حسن از امام صادق سلام اللّه علیه روایت شده است: تعزیت و تسلیت گفتن به صاحبان مصیبت، بعد از دفن میّت است و با سندی مرسل از امام صادق سلام اللّه علیه روایت شده است: تعزیت و تسلیت گفتن، بعد از دفن واجب است و به سندی حسن که از صحیح کمتر نیست از هشام بن حکم روایت شده است: امام کاظم سلام اللّه علیه را دیدم که قبل و بعد از دفن تعزیت و تسلیت میگفت.
از آن احادیث روشن شد که تعزیت و تسلیت گفتن، قبل و بعد از دفن مستحب است و این که بعد از دفن بهتر است و از برخی احادیث، عدم استحباب استمرار ماتم و عزاداری استفاده میشود و شاید هم حمل بر عدم تأکید استحباب آن باشد و در مورد آن پیشتر صحبت شده است.
در القاموس گفته است: «الحله» با ضمّه، لباس و ردا است و بُرد غیر از آن است و حلّه نیست مگر از دو لباس یا یک لباس با آستر و در همین کتاب گفته است: «الحبر» با کسر به معنای اثر، یا اثر نعمت و زیبایی است و با فتح به معنای شادی است، مثل الحبور و الحبرة و الحبر با حروف متحرّک، و أحبره یعنی او را شاد کرد و نعمت مثل حبره است و گفته است: تحبیر الخط و الشعر و غیره یعنی: زیبا کردن آن، و در النّهایه گفته است: الحبر با کسره و گاهی هم با فتحه میآید، به معنای زیبایی و سیمای نیکوست. میگویند: حبرت الشیء تحبیرا، وقتی آن را نیکو کرده باشم.
ممکن است به صورت مجهول و مشدّد خوانده شود، یعنی: یحسن و یزین بها، نیکو میشود و به وسیله آن زینت داده میشود و نیز به صورت مخفّف یعنی: تسیر بها، با آن راه میرود.
در ذکری روایت کرده است: یحبی بها از الحبوه به معنای بخشش است، سپس گفته است: و روایت شده است که یحبر بها یعنی شاد میشود.(۲)
(۱)📚كافي، ج۵، ص: ۵۲۰ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۲۱۳ ، بحار الأنوار، ج۷۹، ص: ۱۱۱
(۲)📚بحار الأنوار، ج۷۹، ص: ۱۱۱
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#تشییع
✔شرکت در تشییع جنازه از شروط ایمان کامل است
🔹️عَنْ أَحَدِهِمَا عَنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِم أَجْمَعِینَ فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ سَأَلَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ عَنْ صِفَةِ الْمُؤْمِنِ فَقَالَ عِشْرُونَ خَصْلَةً فِي الْمُؤْمِنِ فَإِنْ لَمْ تَكُنْ فِيهِ لَمْ يَكْمُلْ إِيمَانُهُ إِنَّ مِنْ أَخْلَاقِ الْمُؤْمِنِينَ يَا عَلِیُّ...
وَ عَلَى أَثَرِ الْجَنَائِزِ.
🔸️امام باقر یا امام صادق سلام اللّه علیهما در حدیثی نقل فرمود: امیرالمومنین سلام اللّه علیه از پیامبر صلّی اللّه علیه وآله از صفت مومن سوال کرد و پیامبر صلّی اللّه علیه وآله فرمود:
در مومن بيست خصلت است که اگر آن خصلتها در او نباشد ايمانش كامل نمی شود. همانا اى على (سلام الله علیه)، از اخلاق مومنین این است كه:...
و به دنبال جنازه اموات می روند.
📚كافي، ج۳، ص: ۵۸۶، وسائل الشيعة، ج۱۵، ص: ۱۸۸، بحار الأنوار، ج۶۴، ص: ۲۷۶
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#صلی_الله_علیک_یا_ام_البنین
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#تکفین
✔فضیلت کفن کردن مومن
🔹وَ قَالَ الصَّادِقُ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ: مَنْ كَفَّنَ مُؤْمِناً فَكَأَنَّمَا ضَمِنَ كِسْوَتَهُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
🔸امام صادق سلام اللّه عليه فرمود: هرکس مومنی را کفن کند این چنین است كه ضامن پوشش او تا روز قيامت شده است.
📚من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص: ۱۵۲ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۴۸
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#تغسیل
✔وجوب غسل
روایت اول
🔹قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ: ... وَ غُسْلُ الْمَيِّتِ وَاجِبٌ وَ غُسْلُ مَنْ مَسَّ مَيِّتاً وَاجِبٌ.
🔸امام صادق سلام اللّه علیه فرمود: ... غسل میّت و کسی که میّت را مس کرده واجب است.
📚من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص: ۷۹ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۳۰۴
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#آماده_شدن_برای_مرگ
✔همه می میرند
🔹عَنِ النَّبِيِّ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ قَالَ: مَاتَ دَاوُدُ النَّبِيُّ عَلَیْهِ السّلام يَوْمَ السَّبْتِ مَفْجُوءاً فَأَظَلَّتْهُ الطَّيْرُ بِأَجْنِحَتِهَا وَ مَاتَ مُوسَى كَلِيمُ اللَّهِ عَلَیْهِ السّلام فِي التِّيهِ فَصَاحَ صَائِحٌ مِنَ السَّمَاءِ مَاتَ مُوسَى عَلَیْهِ السّلام وَ أَيُّ نَفْسٍ لَا تَمُوتُ.
🔸رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله فرمود: داود پيامبر علیه السّلام در روز شنبه به طور ناگهانى رحلت نمود و پرنده هايى با بالهاى خود بر جسمش سايه افكندند، و موسى علیه السّلام در تیه (بیابانی که بنی اسرائیل در آن بازمانده بودند) از دنيا رفت و در آسمان ندا کننده ای ندا سر داد كه موسى علیه السّلام رحلت نمود؛ و كدام نفس نمی میرد؟
📚کافی، ج۵، ص: ۳۰۳ ، بحار الأنوار، ج۱۴، ص: ۲
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#وصیّت
✔وصیّت کردن رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله
🔹قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ: الْوَصِيَّةُ حَقٌّ وَ قَدْ أَوْصَى رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فَيَنْبَغِي لِلْمُسْلِمِ أَنْ يُوصِيَ.
🔸امام باقر سلام اللّه علیه فرمود: وصيّت حق است و محقّقا رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله نيز وصيّت كرد، پس شايسته است برای هر مسلمانی که (به تبعیّت از ایشان) وصیّت کند.
📚كافي، ج۱۳، ص: ۳۱۷ ، وسائل الشيعة، ج۱۹، ص: ۲۵۷
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#تدفین
✔علّت دفن کردن میّت در خاک
🔹عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْقَزْوِينِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ ، فَقُلْتُ: لِأَيِّ عِلَّةٍ يُولَدُ الْإِنْسَانُ هَاهُنَا، وَ يَمُوتُ فِي مَوْضِعٍ آخَرَ ، قَالَ: لِأَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى، لَمَّا خَلَقَ خَلْقَهُ، خَلَقَهُمْ
مِنْ أَدِيمِ الْأَرْضِ فَمَرْجِعُ كُلِّ إِنْسَانٍ إِلَى تُرْبَتِهِ.(۱)
🔸ابی عبداللّه قزوینی نقل می کند که از امام باقر سلام اللّه علیه پرسیدم: برای چه انسان در این جا متولّد میشود و در جای دیگری میمیرد؟ حضرت فرمود: زیرا وقتی خداوند تبارک و تعالی مخلوقات خود را آفرید، آنان را از روی زمین خلق نمود، به همین خاطر بازگشت هر انسانی به خاک خودش می باشد.
#شرح علّامه مجلسی رحمة اللّه علیه در کتاب شریف بحارالانوار: شاید این اشاره به خاکی باشد که در نطفه و در رحم رها میشود، و چنانچه از برخی روایات به نظر میرسد، احتمال دارد که به هنگام خلق آدم علیه السّلام، هر جزء از گِل او برای یکی از فرزندانش قرار گرفته باشد.(۲)
(۱)📚بحار الأنوار، ج۷۹، ص: ۲۸
(۲)📚بحار الأنوار، ج۷۹، ص: ۲۸
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#نماز_میّت
✔وجوب خواندن نماز بر میّت مسلمان
روایت دوم
🔹وَ سَأَلَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ عَنْ شَارِبِ الْخَمْرِ وَ الزَّانِي وَ السَّارِقِ يُصَلَّى عَلَيْهِمْ إِذَا مَاتُوا فَقَالَ نَعَمْ.(۱)
🔸هشام بن حکم نقل می کند که خدمت امام صادق سلام اللّه علیه عرض کردم: آیا بر شرابخوار، زناکننده و دزد، زمانی که از دنیا رفتند نماز خوانده می شود؟ حضرت فرمود: بله.
#شرح علّامه محمّد تقی مجلسی رحمة اللّه علیه در کتاب شریف روضةالمتّقین: دو روایت مذکور دالّ بر این هستند که خواندن نماز بر صاحبان گناهان کبیره واجب است و آن چه که در روایات در مورد نهی از نماز خواندن بر شارب خمر و غیر او وارد شده بر کراهت حمل می شود، به این معنا که در نماز بر آن ها مبالغه نشود و افراد زیادی برای نماز او حاضر نشوند، مگر در زمانی که کسی نباشد که بر آن ها نماز بخواند، در این زمان خواندن نماز واجب می شود بنابر اتّفاق، بلکه در این هنگام کراهتی هم وجود ندارد.(۲)
(۱)📚من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص: ۱۶۶ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۱۳۳
(۲)📚روضة المتّقين، ج۱، ص: ۴۳۹
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#تغسیل
✔وجوب غسل
روایت دوم
🔹قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ الْبَاقِرُ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ: الْغُسْلُ فِي سَبْعَةَ عَشَرَ مَوْطِناً...
...وَ إِذَا غَسَّلْتَ مَيِّتاً وَ كَفَّنْتَهُ أَوْ مَسِسْتَهُ بَعْدَ مَا يَبْرُدُ و...
🔸امام باقر سلام اللّه علیه فرمود: غسل در هفده محل است:
... و هرگاه ميّت را غسل داده و کفن کرده و یا او را بعد از این که بدنش سرد شده بود مس کرده باشى و...
📚من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص: ۷۷ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۳۰۴
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#آماده_شدن_برای_مرگ
✔مرگ را ملاقات خواهید کرد
🔹عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ قَالَ: إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلاقِيكُمْ إِلَى قَوْلِهِ تَعْمَلُونَ قَالَ تَعُدُّ السِّنِينَ ثُمَّ تَعُدُّ الشُّهُورَ ثُمَّ تَعُدُّ الْأَيَّامَ ثُمَّ تَعُدُّ السَّاعَاتِ ثُمَّ يَعُدُّ النَّفَسَ فَإِذا جاءَأَجَلُهُمْ فَلا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ.
🔸امام صادق سلام اللّه علیه در تفسیر آیه شریفه: قُلْ إِنَ الْمَوْتَ الَّذِي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلاقِيكُمْ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُون ۱ [بگو این مرگی که از آن فرار میکنید سرانجام با شما ملاقات خواهد کرد؛ سپس به سوی کسی که دانای پنهان و آشکار است بازگردانده میشوید؛ آن گاه شما را از آن چه انجام میدادید خبر میدهد] فرمود: سال ها، سپس ماهها، روزها و ساعتها، و سپس تعداد نفسها شمرده میشود، فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ فَلا یَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا یَسْتَقْدِمُونَ ۲ [و زمانی که سرآمـد (عمر) آن ها فرا رسد، نـه ساعتی از آن تأخیر میکنند و نه بر آن پیشی میگیرند].
📚كافي، ج۵، ص: ۶۴۴ ، بحار الأنوار، ج۶، ص: ۱۴۵
۱-(الجمعه، ۸)
۲-(یونس، ۴۹)
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#وصیت
✔مرگ جاهلیّت
🔹️قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ: مَنْ مَاتَ بِغَيْرِ وَصِيَّةٍ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً.
🔸️رسول خدا صلّى اللّه عليه وآله فرمود: هركس بدون وصيّت بميرد به مرگ جاهلیّت مرده است.
📚وسائل الشيعة، ج۱۹، ص:۲۵۹
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#زیارت_قبور_و_قبرستان
✔امر به زیارت قبور اموات و طلب حاجت نزد قبر پدر و مادر
🔹قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ: زُورُوا مَوْتَاكُمْ ، فَإِنَّهُمْ يَفْرَحُونَ بِزِيَارَتِكُمْ، وَ لْيَطْلُبْ
أَحَدُكُمْ حَاجَتَهُ عِنْدَ قَبْرِ أَبِيهِ وَ عِنْدَ قَبْرِ أُمِّهِ بِمَا يَدْعُو لَهُمَا.
🔸امیرالمومنین صلوات اللّه علیه فرمود: اموات خود را زیارت کنید که آن ها با زیارت شما خوشحال می شوند، و هر کدام از شما در کنار قبر پدر و مادر خود همراه با دعایی که برای آن ها می کند حاجت خود را هم بخواهد.
📚كافي، ج۵، ص: ۵۶۹ ، وسائل الشيعة، ج۳، ص: ۲۲۳
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
هدایت شده از این جامع الکلمه علی التقوی
اگر دوست دارید در منزل بصورت رایگان روضه و منبر کوتاه داشته باشید ولی شرایط برگزاری آن را ندارید ، ما به شما روضه تلفنی را پیشنهاد می کنیم
این کانال در نظر دارد #روضه_های_تلفنی را بنحو #رایگان برای شما برگزار نماید
#به_ما_بپیوندید 🔽
🔻فارس الحجاز ( روضه تلفنی )
https://eitaa.com/joinchat/2173239394Cdfb2c3b051
#دستورات_قرآنی_مرتبط_با_آخرت
✔سوره اعراف
🔹امام صادق سلام اللّه علیه فرمود: هركس سوره اعراف را در هر ماه قرائت كند در روز قيامت از جمله كسانى خواهد بود كه خوفى بر ايشان نيست و محزون نخواهند بود و اگر در هر جمعه آن را بخواند از كسانى خواهد بود كه در روز قيامت بر آنان حسابى نيست و در اين سوره يكى از محكمات قرار دارد.
پس قرائت آن را ترک نكنيد، زيرا در روز قيامت براى هر كسی كه آن را قرائت مى كند شهادت خواهد داد.
📚ثواب الاعمال و عقاب الاعمال (صفحه ۱۲۴ الی ۱۲۷)
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac
#احتضار
✔حالات مومن در هنگام احتضار
روایت سوم
🔹عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سُكَيْنٍ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ سَلامُ اللَّهِ عَلَیْهِ عَنِ الرَّجُلِ يَقـُولُ: اسْتَأْثَـرَ اللَّهُ بِفُلَانٍ فَقَالَ ذَا مَكْرُوهٌ فَقِيلَ فُلَانٌ يَجُودُ بِنَفْسِهِ فَقَالَ لَا بَأْسَ أَ مَا تَرَاهُ يَفْتَحُ فَاهُ عِنْدَ مَوْتِهِ مَرَّتَيْنِ أَوْ ثَلَاثاً فَذَلِكَ حِينَ يَجُودُ بِهَا لِمَا يَرَى مِنْ ثَوَابِ اللَّهِ عزّوجلّ وَ قَدْ كَانَ بِهَا ضَنِيناً.
🔸محمّد بن سکّین نقل می کند: از امام صادق سلام اللّه علیه در مورد مردی سوال شد که میگفت: خداوند جان فلانی را ستاند. حضرت فرمود: این بد و ناپسند است. عرض شد: فلانی خود را آماده مرگ کرد، حضرت فرمود: اشکال ندارد، آیا او را نمی بینی که دهان خود را موقع مردن دو یا سه بار میگشاید؟ پس این زمانی است که خود را آماده مرگ میکند، زیرا ثواب خدای عزّوجلّ را میبیند، در حالی که قبلا نسبت به آن بخیل و تنگ نظر بود.
📚كافي، ج۵، ص: ۶۳۹ ، بحار الأنوار، ج۶، ص: ۱۱۷
کانال "احیاءالاموات"
https://eitaa.com/joinchat/1150287968C6544535bac