امام زمان سلام الله علیه ✨
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈• ☂ #نهجالبلاغه ☀️ #حکمتها ┄┅═══✼کلام مولا؏✼═══┅┄ ⭕️طُوبَی لِمَنْ ذَکَرَ الْ
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈•
☂ #نهجالبلاغه
☀️ #حکمتها
┄┅═══✼کلام مولا؏✼═══┅┄
⭕️لَوْ ضَرَبْتُ خَیْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَیْفِی هَذَا عَلی أَنْ یُبْغِضَنِی مَا أَبْغَضَنِی؛وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْیَا بِجَمَّاتِهَا عَلَی الْمُنَافِقِ عَلی أَنْ یُحِبَّنِی مَا أَحَبَّنِی. وَ ذَلِکَ أَنَّهُ قُضِیَ فَانْقَضی عَلی لِسَانِ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ صلی الله علیه و آله؛أَنَّهُ قَالَ: یَا عَلِیُّ، لَا یُبْغِضُکَ مُؤْمِنٌ، وَ لَا یُحِبُّکَ مُنَافِقٌ.
💠اگر با شمشیرم بر بُن بینی مؤمن بزنم که مرا دشمن بدارد دشمن نخواهد داشت! و اگر تمام دنیا را بر منافق بریزم که مرا دوست بدارد دوست نمی دارد! چرا که مقدر شده و بر زبان پیامبر درس نخوانده جاری شده که فرمود: ای علی! هیچ مؤمنی تو را دشمن نمی دارد و هیچ منافقی تو را دوست نخواهد داشت!
📒 #حکمت45
┄═❁❈شرح❈❁═┄
✍🏼از این حدیث شریف استفاده میشود که وجود مبارک امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام با آن معرفت بالا و آن صفات والا، معیار سنجش مؤمن و منافق بود. مؤمنان که صفات خود را پرتوی از صفات آن بزرگوار میدیدند به مناسبت تجانس روحی و اعتقادی و اخلاقی به آن حضرت عشق میورزیدند و منافقان که صفات و اعتقاد خود را در تضاد با صفات و معارف اعتقادی علی علیه السلام مشاهده میکردند بغض و کینه او را در دل میپروراندند. راستی شگفت انگیز است که عالمان معروف اهل سنّت این حدیث را در اکثر منابع خود آورده اند و در عین حال، غیر علی علیه السلام را بر او ترجیح داده اند.
✍🏼اینکه امام علیه السلام میفرماید: «اگر خیشوم مؤمن (خیشوم به معنای نقطه بالای بینی است که اگر قطع شود در واقع تمام بینی قطع شده) را با شمشیر بزنم مرا مبغوض نخواهد داشت» برای این است که مؤمن میداند به یقین در آن مصلحتی بوده و نیز اینکه میفرماید: «لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْیا بِجَمّاتِها (. «جَمّات»جمع«جَمَّة»به معنای محل تجمع آب است. ) عَلَی الْمُنافِقِ... » مفهومش این است که منافقان به قدری تعصب و کینه و عداوت دارند که تمام دنیا را هم اگر به آنها بدهند دست از راه و روش زشت و انحرافی خود بر نمی دارند.
امام علیه السلام به کلام پیغمبر صلی الله علیه و آله استناد میجوید و حدیث معروف آن حضرت را بازگو میکند، زیرا همه مدعی اند که سخن پیغمبر صلی الله علیه و آله برای آنها قول فصل و آخرین سخن است. این سخن ادعا نیست بلکه واقعیت است و در طول تاریخ زندگی امام علیه السلام نمونههای زنده ای دارد از جمله: در داستان ابن ملجم قاتل امام علی بن ابی طالب علیه السلام می خوانیم: هنگامی که ضربه ای بر سر مبارک آن حضرت وارد ساخت او را خدمت علی آوردند. به او فرمود: ای دشمن خدا مگر من به تو نیکی نکردم؟ گفت: آری به من نیکی کردی. فرمود پس چه چیزی باعث شد که این جنایت را انجام دهی؟ گفت: چهل روز شمشیر خود را تیز کردم و از خدا خواستم که به وسیله آن بدترین خلق خدا را به قتل برسانم (و چنین شد. ) امام علیه السلام فرمود:«فَلَا أَرَاکَ إِلَّا مَقْتُولاً بِهِ وَ مَا أَرَاکَ إِلَّا مِنْ شَرِّ خَلْقِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل» (دعای تو مستجاب شده است زیرا) تو را با همین شمشیر خواهند کشت و تو بدترین خلق خدایی. (. 📚شرح نهج البلاغه علامه شوشتری، ج ۷، ص ۴۳۵. )
✍🏼جالب توجه این که روایات فراوانی از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و صحابه آن حضرت درباره شناختن مؤمنان با محبت علی بن ابی طالب علیه السلام و منافقان با بغض و کینه او در کتب معروف اهل سنت و شیعه به طور گسترده نقل شده است. از جمله «بلاذری»در انساب الاشراف (ج ۲، ص ۹۶) و«ترمذی»در سنن (ج ۵، ۶۳۵ در باب مناقب علی بن ابی طالب) از«ابوسعید خدری»نقل کرده اند که میگفت: «کُنّالَنَعْرِفُ الْمُنافِقینَ نَحْنُ مَعاشِرُ الْأنْصارِ بِبُغْضِهِمْ عَلیَّ بْنَ أبی طالِبٍ؛ ما جمعیت انصار، منافقان را به سبب بغضشان به علی بن ابی طالب میشناختیم». این بیان را با سخنی از ابن ابی الحدید پایان میدهیم. او میگوید: استادم من «ابوالقاسم بلخی»می گفت: «قَدِ اتَّفَقَتِ الْأخْبارُ الصَّحیحَةِ الَّتِی لا رَیْبَ فِیها عِنْدَ الْمُحَدِّثینَ عَلی أنَّ النَّبیَّ قالَ: لا یَبْغِضُکَ إلّا مُنافِقٌ وَ لا یُحِبُّکَ إلّا مُؤمِنٌ؛ اخبار صحیحی که اتفاق بر این در نزد راویان اخبار شکی در آن نیست متفق است که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله به علی علیه السلام فرمود: دشمن نمی دارد تو را جز منافق و دوست نمی دارد تو را جز مؤمن». (. شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج ۴، ص ۸۳. )
•┈┈••••✾•🍃🌼🍃•✾•••┈┈•
امام زمان سلام الله علیه ✨
#فقه #مناکحه #اهلسنت 💥شیخ یوسف بحرانی رضوان الله تعالی علیه گوید: ✍بر اساس آنچه که ما در مورد کفر
#تاریخ #پیامبران #بیماریایوبنبی
💥علامه محمّد باقر مجلسی رحمة الله علیه گوید:
✍آنچه در روايات وارد شده است كه كرم در بدن مبارك آن حضرت(ایوب علیه السّلام) بهم رسيد و تعفّنى در آن حادث شد كه موجب نفرت مردم شد، اكثر متكلمين شيعه انكار كرده اند اين را بنابر اصلى كه ايشان ثابت كرده اند كه مى بايد پيغمبران خالى باشند از چيزى كه موجب نفرت خلق باشند، زيرا كه منافى غرض بعثت ايشان است، پس ممكن است كه اين احاديث موافق روايات و اقوال عامه بر وجه تقيه وارد شده باشد اگر چه به حسب دليل، مشكل است اثبات كردن استحاله اين نوع از امراض منفره كه بعد از ثبوت نبوّت و فراغ از تبليغ رسالت باشد، خصوصا هرگاه بعد از آن چنين معجزات در دفع آنها ظاهر شود كه موجب مزيد تشييد امر نبوت ايشان باشد. امّا بعضى از روايات موافق قول ايشان(متکلمین) نيز وارد شده است، چنانچه ابن بابويه رحمه اللّه به سند معتبر از امام محمد باقر عليه السّلام روايت كرده است كه: حضرت ايّوب عليه السّلام هفت سال مبتلا گرديد بى آنكه گناهى از او صادر شده باشد، زيرا كه پيغمبران معصوم و مطهرند، و گناه نمى كنند، و ميل به باطل نمى نمايند، و مرتكب گناه صغيره و كبيره نمى شوند، و فرمود كه: ايّوب عليه السّلام با آن بلاهاى عظيم كه به آنها مبتلا شد بوى بد بهم نرسانيد و قباحتى در صورتش بهم نرسيد و چرك و خون از او بيرون نيامد، و چنان نشد كه كسى او را بيند و از او نفرت نمايد، يا كسى كه او را مشاهده نمايد از او وحشت كند، و كرم در بدنش نيفتاد، و چنين مى كند خدا به هر كه مبتلا گرداند او را از پيغمبران و دوستان كه گراميند نزد او، و مردم كه از او اجتناب مى كردند از فقر و بى چيزى او بود، و از آنكه در نظر ايشان بى قدر شده بود به سبب آنكه جاهل بودند به آن قدر و منزلتى كه او را نزد حق تعالى بود، و گمان مى كردند كه امتداد بليّه او از بى مقدارى اوست نزد خدا، و حال آنكه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم فرمود: پيغمبران از همه كس بلاى ايشان عظيمتر است، و بعد از ايشان هر كه نيكوتر است بلايش بيشتر است.
📚حياة القلوب، ج ۱، ص: ۵۶۱
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
•┄┄┅━ ۩ ﷽ ۩ ━┅┄┄• ⚜️ #احـادیـثتـولـیوتـبـری (15) 🔳علامه محمّد باقر مجلسی رحمة الله علیه از ک
•┄┄┅━ ۩ ﷽ ۩ ━┅┄┄•
⚜️ #احـادیـثتـولـیوتـبـری (16)
🔳علامه محمّد باقر مجلسی رحمة الله علیه نقل می کند که:
▪️قِیلَ لِلصَّادِقِ علیه السلام إِنَّ فُلَاناً یُوَالِیکُمْ إِلَّا أَنَّهُ یَضْعُفُ عَنِ الْبَرَاءَةِ مِنْ عَدُوِّکُمْ فَقَالَ هَیْهَاتَ کَذَبَ مَنِ ادَّعَی مَحَبَّتَنَا وَ لَمْ یَتَبَرَّأْ مِنْ عَدُوِّنَا.
▫️به حضرت امام صادق علیه السّلام عرض کردند: فلان کس شما را دوست میدارد، ولی در برائت از دشمنانتان ضعیف است. فرمود: هیهات، دروغ میگوید! کسی که مدعی است ما را دوست میدارد، ولی از دشمنان ما بیزاری نمی جوید.
📓بحارالانوار ، مجلد ۲۷، صفحه ۵۸، حدیث ۱۸
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
💠حدیث روز💠 💎نفرت انگیز ترین خلق خدا ✍امام صادق علیه السلام: 🔻إِنَّ أَبْغَضَ خَلْقِ اللَّهِ عَبْدٌ
💠حدیث روز💠
💎آشکارا سلام دادن
✍پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:
🔻أفشِ السَّلامَ یَکثُرْ خَیرُ بَیتِکَ؛
❇️سلام را رواج ده و افشا کن تا خیر و برکت خانه ات زیاد شود.
📚خصال ص ۱۸۱
امام زمان سلام الله علیه ✨
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄ 🌹 #داستانهایبحارالانوار 💚 #داستانامروز 💌مجلس بزم و شادمانی به هم خورد 🌿متوکل
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🌹 #داستانهایبحارالانوار
💚 #داستانامروز
💌عقاید مورد پسند
💐حضرت عبدالعظیم علیه السلام میگوید: محضر آقای خودم امام علی النقی الهادی علیه السلام رسیدم. همین که چشمش به من افتاد فرمود: خوش آمدی ای اباالقاسم! تو به راستی دوست ما هستی. عرض کردم: فرزند رسول خدا! میخواهم دین خود را بر شما عرضه کنم. چنانچه این اعتقاد من مورد پسند شماست در آن ثابت قدم باشم تا بمیرم. فرمود: بگو! عرض کردم: من معتقدم که خدای تبارک و تعالی یگانه است و مانند او چیزی نیست و از حد ابطال و تشبیه بیرون است (خارج از حد نفی خدا و تشبیه او به موجودات است). جسم، صورت، عرض و جوهر نیست؛ بلکه او پدید آورنده جسمها و صورتگر صورتها و آفریننده همه عرض و جوهر است و آفریدگار و مالک هر چیز است و معتقدم به این که محمد صلی الله علیه و آله بنده و پیامبر او و خاتم انبیا است و بعد از او پیغمبر تا روز قیامت نیست و شریعت او پایان همه شریعت هاست و پس از شریعت او شریعتی نیست و معتقدم که امام، جانشین و پیشوای بعد از او امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام است و پس از او امام حسن علیه السلام و بعد از او امام حسین علیه السلام و بعد علی بن الحسین علیه السلام سپس محمد بن علی علیه السلام پس از آن جعفر بن محمد علیه السلام بعد از آن موسی بن جعفر علیه السلام و بعد علی بن موسی علیه السلام سپس محمد بن علی علیه السلام و بعد شما ای سرور من امام میباشید.
💐آن گاه حضرت فرمود: پس از من فرزندم حسن است. چگونه خواهد بود حال مردم نسبت به جانشینی او؟
عرض کردم: مگر چطور میشود سرورم؟! فرمود: به خاطر اینکه جانشین فرزندم، دیده نخواهد شد و بردن نام مخصوص او (م ح م د) جایز نیست تا آن گاه که ظهور کند و زمین را پر از عدل و داد نماید پس از آنکه پر از ظلم و جور شده باشد. عرض کردم: به امامت ایشان هم اقرار میکنم و میگویم دوست آنها دوست خدا و دشمن آنها دشمن خداست نیز میگویم معراج حق است. سؤال در قبر حق است. بهشت و جهنم حق است. صراط حق است و میزان حق است. روز قیامت خواهد آمد و شکی در آن نیست و خداوند مردگان را زنده میکند اعتقاد دارم عملهای واجب بعد از ولایت و دوستی شما، نماز و زکات و روزه و حج و جهاد و امر به معروف و نهی از منکر است. امام هادی علیه السلام فرمود: ای اباالقاسم (کنیه حضرت عبدالعظیم)! به خدا سوگند، این است همان دینی که خداوند برای بندگانش پسندیده و بر این اعتقاد پابرجا باش! خداوند تو را بر گفتار استوار و محکم در دنیا و آخرت ثابت قدم بدارد.
📘بحار: ج ۳، ۲۹۸، ج ۳، ص ۴۱۲ و ج ۱۹، ص ۱
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰چگونگی خلقت امام علیه السّلام
🍃حضرت امام جعفر صادق علیه السّلام فرمودند:
⭕️إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ أَنْ یَخْلُقَ الْإِمَامَ مِنَ الْإِمَامِ بَعَثَ مَلَکاً فَأَخَذَ شَرْبَةً مِنْ تَحْتِ الْعَرْشِ ثُمَّ أَوْصَلَهَا أَوْ دَفَعَهَا إِلَی الْإِمَامِ فَیَمْکُثُ فِی الرَّحِمِ أَرْبَعِینَ یَوْماً لَا یَسْمَعُ الْکَلَامَ ثُمَّ یَسْمَعُ بَعْدَ ذَلِکَ فَإِذَا وَضَعَتْهُ أُمُّهُ بَعَثَ ذَلِکَ الْمَلَکَ الَّذِی کَانَ أَخَذَ الشَّرْبَةَ وَ یَکْتُبُ عَلَی عَضُدِهِ الْأَیْمَنِ وَ تَمَّتْ کَلِمَةُ رَبِّکَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لا مُبَدِّلَ لِکَلِماتِهِ وَ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
💠وقتی خداوند تصمیم بگیرد امامی را از امام دیگر بیافریند، فرشته ای را میفرستد که آبی از زیر عرش بگیرد و سپس آن آب را به امام میرساند یا به او وامی گذارد. چهل روز در رحم میماند بدون اینکه چیزی بشنود و پس از چهل روز میشنود. وقتی مادر او را زائید، خداوند همان فرشته را میفرستد و بر بازوی راست او مینویسد: «وَ تَمَّتْ کَلِمَةُ رَبِّکَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لا مُبَدِّلَ لِکَلِماتِهِ وَ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ» - انعام / ۱۱۵ - {و سخن و کلمه پروردگارت به راستی و داد سرانجام گرفته است و هیچ تغییردهنده ای برای کلمات او نیست و او شنوای داناست. }.
📚بحارالانوار ج ۲۴ ص ۱۷۸ ح ۹
🆔 @mohadesin_marefat_110
🔰احقاق حق آل محمّد علیهم السّلام روز قیام قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌹🌼قال الله الحکیم فی کتابه الکریم:
🔸یُرِیدُ اللَّهُ أَنْ یُحِقَّ الْحَقَّ بِکَلِماتِهِ وَ یَقْطَعَ دابِرَ الْکافِرِینَ * لِیُحِقَّ الْحَقَّ وَیُبْطِلَ الْبَاطِلَ وَلَوْ کَرِهَ الْمُجْرِمُونَ.
🔖سوره انفال، آیه ۷ و ۸
🔹ولی خدا میخواست حق را با کلمات خود ثابت و کافران را ریشه کن کند. تا حق را ثابت کند، و باطل را از میان بردارد، هرچند مجرمان کراهت داشته باشند.
❤️💐حضرت امام باقر علیه السّلام در تفسیر آیات شریفه فوق فرمود:
⭕️قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام تَفْسِیرُهَا فِی الْبَاطِنِ یُرِیدُ اللَّهُ فَإِنَّهُ شَیْ ءٌ یُرِیدُهُ وَ لَمْ یَفْعَلْهُ بَعْدُ وَ أَمَّا قَوْلُهُ یُحِقَّ الْحَقَّ بِکَلِماتِهِ فَإِنَّهُ یَعْنِی یُحِقُّ حَقَّ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَمَّا قَوْلُهُ بِکَلِماتِهِ قَالَ کَلِمَاتُهُ فِی الْبَاطِنِ عَلِیٌّ ع هُوَ کَلِمَةُ اللَّهِ فِی الْبَاطِنِ وَ أَمَّا قَوْلُهُ وَ یَقْطَعَ دابِرَ الْکافِرِینَ فَیَعْنِی بَنِی أُمَیَّةَ هُمُ الْکَافِرُونَ یَقْطَعُ اللَّهُ دَابِرَهُمْ وَ أَمَّا قَوْلُهُ لِیُحِقَ الْحَقَّ فَإِنَّهُ یَعْنِی لِیُحِقَّ حَقَّ آلِ مُحَمَّدٍ حِینَ یَقُومُ الْقَائِمُ وَ أَمَّا قَوْلُهُ وَ یُبْطِلَ الْباطِلَ یَعْنِی الْقَائِمَ فَإِذَا قَامَ یُبْطِلُ بَاطِلَ بَنِی أُمَیَّةَ وَ ذَلِکَ لِیُحِقَّ الْحَقَّ وَ یُبْطِلَ الْباطِلَ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُجْرِمُونَ.
💠تفسیر این آیه در باطن این است که خدا اراده دارد، یعنی هنوز انجام نداده است. و معنی «یُحِقَ الْحَقَّ بِکَلِماتِهِ» یعنی احقاق حق آل محمّد را کند اما «بِکَلِماتِهِ» در باطن، علی کلمة اللَّه است «وَ یَقْطَعَ دابِرَ الْکافِرِینَ» منظور بنی امیه است که خداوند دمار از روزگار آنها میکشد و اینکه فرموده: «لِیُحِقَّ الْحَقَ» یعنی تا احقاق حق آل محمّد را هنگام قیام حضرت قائم بکند «وَ یُبْطِلَ الْباطِلَ» یعنی وقتی قائم قیام کرد، باطل بنی امیه را از میان میبرد؛ این است معنی آیه «لِیُحِقَّ الْحَقَ وَ یُبْطِلَ الْباطِلَ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُجْرِمُونَ»
📚بحارالانوار ج ۲۴ ص ۱۷۸ ح ۱۰
🆔 @mohadesin_marefat_110
امام زمان سلام الله علیه ✨
#طباهلبیتعلیهمالسّلام #سیب 🔰خواص سیب در روایات اهل بیت علیهم السّلام 💐🌹به چند حدیث اشاره می ک
#طباهلبیتعلیهمالسّلام
#خرما
✍🏼من جمله از خواص و منافع خرما، تقویت 👀چشم و گوش👂و افزایش قدرت آمیزش جنسی می باشد که در روایات به خوردن آن توصیه شده است.
🌸رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند:
💠جبرئیل به من خبر داده است که خرما بَرنی موجب ازدیاد و تقویت نیروی جنسی و قوت جماع و بينايى و شنوايى انسان است.
📔بحارالانوار ج ۶۳، ص ۱۲۸، ح ۱۱
🔖خرمای بَرنی، نوعى از خرماى مرغوب است كه به شكل دايره و به رنگ سرخ مايل به زرد است.
📔المعجم الوسيط ج ۱، ص ۵۲
🆔 @mohadesin_marefat_110
4_5879485202278911678.mp3
575.7K
💔عزيزٌ عَلَيَّ اَنْ اَرَي الْخَلْقَ وَلا تُري...
#مولانامهدی
🆔 @mohadesin_marefat_110