🌻 بینی و بین الله
همه چیز از صفحه آفرینش حذف میشود.
همه چیز از دنیا میرود.
تنها چیزی که قابل حذف نیست، «خود» و «خدا»ست. اینها در جهان دیگر هم هست، همیشه بقا دارند.
باقی چیزها فانی و حذفی است.
بر این اساس، بهترین رابطه زندگی میشود «بینی و بین الله»
و نقشه راه زندگی میشود «رسیدن به تکالیف در قبال خود و خداوند»
اگر به دیگران هم میرسیم به خاطر رضایت خداست، به خاطر تربیت خودمان است.
پس عزیز من، در زمین دیگران خانه نساز. در زمین خودت خانه بساز و بهترین خانه را بساز و بهترین جا را از خداوند تحویل بگیر.
✍️ عبدالله عمادی (معین)
#نویسنده_شو
#متن_صد_کلمهای
❁---❁---❁---❁------
📅 ۱۴۰۲/۵/۳۰
@abdollahemadi
🌻ستاره سیاره رنج
در همه جنگها و حوادث جنگی، جنایات و اتفاقاتی که بر سر کودکان میآید، بیشتر در صدر اخبار برده میشود و دلها را آزرده میکند. همه با هر اعتقاد و آیین و فرهنگی آن را محکوم میکنند و تأسف میخورند.
من دختربچهای جنگزده بیگناهی را میشناسم که پدر، عمو و برادرانش را کشتند و او را اسیر کردند. زنجیر به دست و پای کوچکش بستند، کیلومترها کشاندند، گوشهایش را پاره کردند، آنقدر بدنش را سیاه و کبود کردند که دیگر نایی برای زنده ماندن نداشت. تن نیمه جانش را چند روز در خرابهای اسکان دادند و آخر سر طی یک اتفاق سخت، روی سر بریده پدرش آنقدر با صدای ضعیفش بابا بابا گفت که جون داد.
آه غلط گفتم! من این دختر را نمیشناسم.
✍️ عبدالله عمادی (معین)
❁---❁---❁---❁------
📅 ۱۴۰۲/۵/۳۱
@abdollahemadi
🌻 «من روانشناس» و «من فیلسوف»
امروز من روانشناسم حرفی را به من فیلسوفم گفت که او را ناراحت کرد.
این جمله را برایش خواند که «طوری زندگی کنید که اگر از گذشته شما بپرسند مجبور به انکار یا کتمان آنچه در گذشته انجام دادهاید نباشید»
من فیلسوف به او گفت: یعنی میفرمایید هر کاری که میخواهم کنم بقیه باید تأیید کنند؟ یعنی میفرمایید درک دیگران از رفتارم همیشه مهم است؟
من روانشناس که انتظار چنین برخوردی را نداشت، گفت: من چنین حرفی نزدم. حرف من درباره صداقت است.
من فیلسوف گفت: ببین به حرفی میزنی خوب دقت کن ببین چه تبعات و استلزاماتی دارد. نمیتوانی هر جمله قشنگی را در من فرو کنی که! مگه من مراجع کله پوکتم که هر چی بگی بگم چشم شما پیامبر اعظم روان منی؟!
من روانشناس گفت: خب حالا چرا قاتی میکنی من که اصراری ندارم حرفم درسته و حرفم رو بپذیری.
من فیلسوف بیشتر جوش آورد و گفت: همین دیگه. به همین سادگی نسخه خودتونو برای ملت ساده میپیچید و بعد جاخالی میدهید که من نبودم من نگفتم حتما به آن عمل کنی انتخاب با خودت!
البته از حق نگذریم نسخه تنفس عمیقت خیلی خوب بوده
این را که گفت، چند نفس عمیق کشید تا آرام شود.
آرام که شد، عینکش را نوک دماغش گذاشت و گفت: خب بیا بنشین گفتگو کنیم تا مفهوم صداقت را برایت باز کنم. بیا روشنت کنم استلزامات صداقتی که شخص را به تأییدطلبی و فراموشی خود میکشاند...
من روانشناس با خونسردی شانهای بالا انداخت و گفت: من بحثی ندارم. اصلا دیگر هیچ چیز برای بهبود زندگیات نمیگویم. شاد و پیروز باشید.
✍️ عبدالله عمادی (معین)
❁---❁---❁--
📅 ۱۴۰۲/۶/۱
@abdollahemad
🌻 استاندارد بودن
_ یه رفیق داشتم که از هفت دولت آزاد بود. شعار «شهر ما خانه ما» رو اصلا واسه اون ساخته بودن انگار؛ همونجور که تو خونش بود بیرونم بود، همون مدلی که با خانوادش تعامل داشت با بچه محلها و بقیه شهروندان هم داشت، همون طور که سر میز آشپزخونشون چیز میخورد، توی رستوران هم همونطور بود. یا مثلاً میدیدی با همون لباس توخونش اومده بیرون حالا فوقش یه لباس بیشتر
_ چه راحت
_ آره ولی بعضیها این طرز رفتارشو هضم نمیکردند و میگفتند: رفتارهایی که بیرون انجام میدیم و جلوه بیرونی داره، «رفتار اجتماعی» آدمه.
_ خب باشه
_ خب رفتارهای اجتماعی از استانداردهای اجتماع پیروی میکنند دیگه نه فقط از استانداردهای شخصی. حتی توی حالت بدن و کلامی که از ما دیده و شنیده میشه... باید استانداردهای جامعه رو رعایت کنیم خلاصه
_چه اشکال داره یکی میخواد خودش باشه راحت باشه رسمی نباشه، یا اصن یکی میخواد متفاوت باشه.
_ من میگم رفتارهای اجتماعی مثل نمای ساختمونه؛ نمیشه آدم فقط و فقط طبق سلیقه خودش نما بده چون نمودش در معماری شهر هم مهمه. اگر فقط طبق سلیقه خودش بسازه، ممکنه خونه قشنگی داشته باشه اما تضمینی نیست که نمای خیابان یا شهر هم قشنگ باشه.
_ درسته ولی مگه استاندارای جامعه رو کیا ساختن؟ خود آدما دیگه. پس خودشونم میتونن عوضش کنن
_ اگه کسی دیگه ساخته باشه، کسی دیگه تعیین کرده باشه چی؟
_ کی؟
_ خدا
✍️ عبدالله عمادی (معین)
❁---❁---❁---❁------
📅 ۱۴۰۲/۶/۱۰
@abdollahemadi
🌻 قربون شکلت
همیشه شکلها (صورتها)، با معنا همراهند. ولی همه افرادی که آن شکل را میبینند، آن معنا را درک و دریافت نمیکنند. تا بوده همین بوده!
شکل و صورت آیین اربعین هم همینطور است؛ «شکل» آیین اربعین و عزاداری، «معنا» دارد؛ معنایش خدمت و عشق است، تولا و تبراست، همراهی با مستضعفان است، تقویت مسیر کربلاست.
اما خب لزوما همه عزاداران و پیادهروندگان، این معنا را دریافت نمیکنند؛
همانطور که عدهای کربلا میروند و واقعا کربلایی میشوند، عدهای هم کربلا میروند و به راه یزیدی خود ادامه میدهند.
شکل برپایی محفل روضه و عزاداری هم همینطور؛ میخانهای است برای عشقبازی بعضیها، کلاس درسی ست برای رشد بعضیها و بساط تفاخر و ریاکاری برای بعضی دیگر.
اصلا خود کربلا همانطور که جایگاه عُشاق حسینی است، جایگاه فُساق یزیدی هم است؛ در همین زمین، همانطور که هفتاد و دو پاک، خاک شدند، چندین هزار از دشمنان هم دفن شدند.
▪️همه اینها درست، اما نباید موجب شود در مقام قضاوت در مورد اربعین و عزاداری، بیطرف و خنثی باشیم و بگوییم خوب و بدی آن بستگی به فرد دارد.
بلکه برای ارزیابی اخلاقی یک آیین، باید به شکل و معنای آن توجه کرد نه افرادی که در آن شرکت میکنند. معانی و کارکردها ثابتند ولی افراد، متغیر. معانی و کارکردها، ذاتی و درونیاند ولی افراد، غیری و بیرونی. هر چند اگر افراد نباشند، آیین، شکلی به خود نمیگیرد و بروز عینی نمییابد اما معنا آن چیزیست که فراتر از افراد است و ارتباط تنگاتنگی با کارکردها دارد.
بنابراین بهتر است اینطور قضاوت کنیم:
آیین اربعین و عزاداری در این شکل و معنا، ارزش مثبت دارد. اکثر افراد ارزش آنرا درک و دریافت میکنند و کمتر افراد، نه.
✍️ دکتر عبدالله عمادی (معین)
❁---❁---❁---❁------
📅 ۱۴۰۲/۶/۱۲
@abdollahemad
خلاصه مصاحبه ام با خبرگزاری قرآنی ایکنا رو در لینک زیر مطالعه بفرمایید.
https://iqna.ir/fa/news/4166406/
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۶/۱۳
@abdollahemadi
همچنین برای کسب اطلاع کاملتر و بهتر، مشروح مصاحبه رو در فایلهای زیر بشنوید👇🏻
🌻آیا کار با موبایل در رانندگی، غلط است؟
مهمترین عاملی که منجر به تصادفات و سوانح میشود، عدم توجه به جلوست. و بیشترین چیزی که توجه به جلو را میگیرد، توجه به گوشی کوفتی است. واقعا ناموسا چرا حواسمان به گوشی میرود؟ چرا حین رانندگی هم دست از گوشی برنمیداریم؟!
چون اولا عادت کردهایم به گوشی و ثانیا بارها این کار را کرده و دیدیم اتفاقی نیفتاده، آسمانی به زمین نیامده! تازه کارمان هم راه افتاده و بهینهترین استفاده را از وقت کردهایم! طرز فکر ما عملگرایی است نه قاعدهگرایی.
خب اگر بخواهم با متر رانندههای عملگرا حرف بزنم باید بگویم به رویهها و سبکهای رفتاری خود توجه کنید. اگر سبکتان مثل کج چیدن ستون برج هیجان باشد، بالاخره میریزد. شاید ۹۹ بار گوشی را پشت فرمون برداشتید و اتفاقی نیفتاده اما در صدمین بار بیفتد. البته محال نیست کسی تا آخر عمر رانندگی خود، موبایل به دست باشد و تصادفی نکند، اما عمل شما در حالت ابهام است؛ نمیدانید شما هم مانند آن کس خواهید بود یا نه، نمیدانید ستون شما در کدام ردیف میریزد؛ آیا قطعه ردیف چهارم ستون را بگذارید میریزد یا ردیف دهم! عمل کردن در حالت ابهام مانند رانندگی در جاده مهآلود است حتی اگر یک متر باشد. هر چقدر مه شدیدتر و ابهام بیشتر، عمل هم نادرستتر. کار ریسکی هم همینطور است؛ هر چقدر ریسک بیشتر، احتیاط لازمتر.
درست است که عمل کردن در حالت ابهام، هیچ چیزش مشخص نیست و دو طرف دارد. اما اگر به صورت عقلانی احتمال ضرر و ضربه در آن زیاد باشد یا پیامدش فجیع باشد، حساسیتش بالا میرود و طرف خطایش میچربد. پس وقتی سبک راننده اینطور است که در حالت رانندگی، یک دستش و چند دانگ از حواسش به موبایل مشغول است، چون احتمال ضرر و ضربه خوردن فجیع میرود کار غلطی میکند حتی اگر در مواردی از آن، عملا ضرر و ضربهای پیش نیاید.
اینکه در موبایل گرفتن راننده، احتمال ضرر و ضربه بر احتمال ایمنی میچربد، یک دلیلش به خاطر آن است که رانندگی از سنخ کارهایی است که حواس کامل و دقیق میطلبد مثل مطالعه و حسابداری. فرض کنید یک حسابدار وسط کارش هی دست به موبایل شود و چت کند یا فیلم ببیند، همه او را حسابدار احمق و بیمسئولیت نمیدانند؟ آن وقت احتمال اینکه عدد و رقمها جابجا شود چقدر زیاد است؟ یک خطای فکری در مورد رانندگی این است که حواس بالایی لازم ندارد ماشین خودش میرود. به خصوص اگر اتومات باشد. ولی اتفاقات پیشبینی ناپذیر در جاده، ماشین اتومات و دستی نمیشناسد.
حرف آخر اینکه علم، برای استفاده ضروری از موبایل در هنگام رانندگی، راهکاری ساخته، اسمش هندزفری بیسیم است. لطفا هزینه کارتان را با خرید یکی از آنها بپردازید نه زبانم لال با جان عزیزتان.
✍️ دکتر عبدالله عمادی (معین)
❁---❁---❁---❁------
📅 ۱۴۰۲/۶/۲۱
@abdollahemad
🐪شتر بزرگوار
از کار خسته میشم و میرم کنار فنجون، دستشو میگیرم و با هم میریم لب پنجره.. با چشام سلام میکنم به چند شتری که در زمین روبرو غذا میخورند:
خدایا چقدر این بزرگوار، آروم و صبوره، چقدر متین زندگی میکنه، متین راه میره، متین چیز میخوره! نگاش کن جیکش در نمیاد توی این ذله گرما! هیچ کاری ام با دور و برش نداره ها؛ یعنی یه گنجیشک فسقلی، هزار رقم سرصدا داره و یه جا بند نیست اما ایشون با این هیکل عضلانی تنومند، ساکت و آرووم.. تازه، علفایی که میخوره چیاست؛ یه چیزایی که گاو و گوسفند سوسولبازی درمیارن و حاضر نیستن بخورن؛ با این حال، استقامت داره مثل چیچی مثل سنگ خارا مثل پهنه کوه. اصلا شاید واسه همینا خدا گفته: افلا ینظرون الی الابل کیف خلقت؛ چرا انسانها دقت نمیکنند به شتر که چجور آفریده شده؟ شاید واسه همینا آوردنش اینجا جلوی من پژوهشگر که بلکه استقامتم بره بالا...
در همین افکار بودم که یهو صبر فنجون تموم شد و گفت: بسه دیگه چیز بافتی بیا بریم... کمظرفیت، صبر و حوصلش کمه دیگه! همه که شتر نمیشن!
✍️ عبدالله عمادی
۲۲ شهریور ۰۲
@abdollahemadi
🔆 نور اخلاق به قلب بشر ارزانی کرد
عثمان بن مظعون میگه: من از سر رودربایستی و شرم از پیامبر، مسلمان شده بودم و دیگه روم نمیشد روحرفش نه بیارم اما راستش هنوز اسلام به قلبم ننشسته بود. تا اینکه روزی نزد ایشان بودم که یهو وسط صحبتمون دیدم حالش تغییر کرد و نگاهشو به آسمون انداخت مثل کسی که دنبال چیزی میگرده. چند لحظه بعد که حالش عادی شد پرسیدم چی شد؟ گفت جبرئیل رو دیدم که این آیه رو برام آورد:
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدلِ وَ الإِحْسانِ وَ إيتاءِ ذِي القُربى وَ يَنهى عَن الفَحْشاءِ وَ المُنكَرِ وَ البَغی يَعِظُكُم لَعَلَّكُم تَذَكَّرُون
خداوند شما را فرمان میدهد به عدالت و نیکوکاری و توجه به خویشاوندان، همچنین ممنوع میکند فحشا و زشتی و ظلم را، خداوند خیرتان را میگوید تا به خود بیایید و هشیار شوید.
تا این آیه رو شنیدم، اسلام در قلبم جاگیر شد. با خوشحالی سریع رفتم پیش ابوطالب و جریان حالم رو بهش گفتم. ایشون بلند شد و با صدای بلند گفت: ای طایفه قریش! پیرو محمد باشید تا رشد کنید. او شما را جز به خوبیهای اخلاق فرمان نمیدهد.
بعدش رفتم پیش ولید بن مغیره که پولدارترین آدم شهر و بزرگ قریش بود اما مسلمون نمیشد. این آیه رو که براش خوندم، گفت «ببین اگه محمد اینو گفته خوب حرفی زده اگه خدای محمد گفته خوب حرفی زده. خلاصه خوب حرفیه.» .. خدا هم درباره این پیرمرد لجباز فرمود «اَعطیٰ.. و اَکدیٰ»؛ یعنی یه کم فهمید و حرف حق زد ولی پاش نایستاد.
میگن ولید یه بار خودش میاد پیش پیامبر که این آیه رو از زبون خودش بشنوه. وقتی می شنوه میگه یه بار دیگه بخون. پیامبر دوباره میخونه. ولید که واسه خودش یه پا سخنران بوده میگه:
این سخن شیرینی خاصی دارد، زیبایی و شادابی خاصی از آن میریزد؛ مثل درختی است که شاخهاش پرمیوه و تنهاش پربرکت است. این نمیتواند حرف بشری باشد.
با این حال، بازم مسلمون نمیشه تا آخر عمر!!
پانوشت: سوره نحل، آیه ۹۰، تفسیر نورالثقلین، ج۳، ص۷۷
پینوشت: انا لله و انا الیه راجعون. شهادت پیامآور انسانیت و اخلاق، تسلیت باد🌴♥️
✍️ عبدالله عمادی
🗓️ ۲۳ شهریور ۰۲
@abdollahemadi
❤️جنبش تعهد به خانواده
خودم و شما را دعوت میکنم به عضویت در جنبش تعهد به خانواده، این جنبش، ایده عالی و زیبایی بود که رئیس جمهور، در سخنرانیِ امسالِ سازمان ملل طرح کرد. به قول نظامیها نقطهزنی کرد و در این عصر خاموش، خانوادهدوستی و خانوادهگرایی را فریاد زد.
توجه شما را به توضیح این ایده از زبان فصیح ایشان جلب میکنم:
خانواده اصیلترین، دیرپاترین، بنیادیترین و فطریترین نهاد بشری است که امروز در معرض تهدید قرار گرفته است. امروز جنایت علیه بشریت، فقط اشغال سرزمینها و کشتار بیگناهان و استعمار ملتها نیست، بلکه هجوم به پناهگاه فطری و طبیعی بشر یعنی «خانواده» نیز جنایت علیه بشریت است. حفاظت از حریم خانواده و ازدواج که از وصلت یک زن و یک مرد شکل میگیرد، یک واقعیت جهانی است که باید به دستور کار مشترک جهانی تبدیل شود. آموزش، توسعه و تعالی انسانی جز در چارچوب ارزشهای خانوادگی به کمال نمیرسد.
امروز نیازمند جنبش جهانی «تعهد به خانواده» هستیم.
روایتهای ساختگی از زوجیت و جنسیت، در حقیقت تلاش برای حذف مفاهیم متعالی نظیر مادر، پدر و خانواده طبیعی است؛ اقداماتی که میتوان آن را مصادیق جنایت علیه بشریت و موجب انقطاع نسل بشر دانست. مقابله با چنین رویکردهایی وظیفه انسانی ماست. ما امروز نیازمند جنبش جهانی تعهد به خانواده هستیم تا همه اعضای خانواده زندگی گرم در کنار یکدیگر را تجربه کنند.
ما از همه رهبران جهان و رهبران ادیان الهی میخواهیم به وظیفه تاریخی خود در حمایت از جایگاه اصیل مفهوم خانواده و مقابله با روایتهای ساختگی عمل نمایند. ما از سازمان ملل انتظار داریم که احترام به جایگاه والا و اصیل خانواده را در صدر دستور کار خود قرار دهد.
#جنبش_تعهد_به_خانواده
✍️ عبدالله عمادی (معین)
🗓️ ۳۰ شهریور ۰۲
@abdollahemadi
👤 فاتح تکنفره
وقتی لشکرِ تنهایی حمله میکند
و از لابلای هیاهوی این همه آدم،
درست قلب تو را نشانه میرود،
لطافت قلبت را لای زر ورقی از ایمان بپیچ،
دشنههای بیرحمش را بشکن،
دست در گردن یارانت بینداز و
آنقدر سفت در مقابلش بایست
که دیگر خیال آزارت را در سر نیاورد.
عبدالرسول زرین، تک تیرانداز برتر جهان،
تنهایی تیر میانداخت و تیرش دومی نداشت؛
بی برو برگرد به هدف میخورد.
فاتح تکنفره بود؛ تپههای در محاصره را تنهایی فتح میکرد.
روی پاهایت بایست و بگو
اگر غم لشکر انگیزد که بنیادم براندازد
من و ساقی بر او تازیم و بنیادش براندازیم
✍️ عبدالله عمادی (معین)
@abdollahemadi
🌄 نقش اصلی
اگه کاری غیرممکن به نظر میاد،
واسه اینه که کسی نخواسته تلاش کنه انجامش بده ظهور و نجات هم همینه!
از سناریویی که برامون نوشته شد،
تا نقشی که بازی میکنیم،
خیلی فرق داره!
نه از اول تولد خود،
از هزار و سیصد و هشتاد و پنج سال قبل!
باید انسان، عاملیت خود در ظهور را بپذیرد. اما چه طور؟
چطور باید نقش اصلی کارگردان را بازی کنیم؟
در برنامه چندم توسعه جهان، او هست؟
چه درکی داریم از تبریک امامتی که درکش نکردهایم؟
#ظهور
✍️ عبدالله عمادی (معین)
@abdollahemadi
💀تمرکز فکری
بعد از اینکه تماست رو قطع کردی، یادم افتاد که چرا ازت نپرسیدم منظورت از نداشتن «تمرکز فکری»، بیشتر چه چیزیه؟
آیا منظورت، مدیریت ذهن در برابر افکار مزاحم بود یا انسجام فکری داشتن برای کارهات؟ یعنی عدم تمرکزت بیشتر مربوط به کدوم یک از این دو حیطه میشه؟
به طور کلی، تمرکز نتیجه نظمه و عدم تمرکز نتیجه بی نظمی؛
نظم دو قسمه: نظم در ذهن و نظم در زندگی.
شما آدم منظمی هستی، اما گاهی پیچیده شدن شرایط و شلوغ شدن ذهن، ذهن رو دچار آشفتگی میکنه و به دنبالش هم زندگی رو.
فرایند کلی تمرکز فکری، به نظرم دارای ۷ مرحله است:
نوشتن + تحلیل + تصفیه + اولویت بندی + برنامه ریزی + مدیریت زمان + مقاوم سازی
یعنی اول، افکار و دل مشغولیها رو مفصل بنویسیم.
بعد، تحلیل کنیم که کدوما درست و بجاست و کدوم نادرست و نابجا
بعد، تکلیف موارد نابجا رو معلوم کنیم و دور بندازیم. عوامل حواسپرت کن هم در این مرحله باید دور انداخته بشه
بعد، اون موارد درست و بجا رو اولویتبندی کنیم که کدوم یک مهمتر و فوریتره.
بعد، در خصوص اجراش برنامهریزی کنیم
بعد بین برنامههای مختلف، زمان رو مدیریت کنیم که کارها با هم تداخل پیدا نکرده و به موقع انجام شود)
بعد، خود را از ورود مجدد افکار نادرست و یا غیر اولویتدار یا چیزای حواسپرت کن مقاوم کنیم.
🙏تمرکز عالی منسجم
✍️ دکتر عبدالله عمادی (معین)
@abdollahemadi
💂مرام حمایتگری
راننده داد زد:
آهای آقایون لطفا از قسمت خانما بیاین این ور
چند مرد سبیل دار، که قسمت خواهران نشسته بودند، در حالی که با غرولند از روی صندلیها بلند میشدند، گفتند چطور وقتی قسمت مردا خالیه خانوما میان میشینن چیزی نمیگید بهشون ؟!
راننده گفت: آقایون شکایت نمیکنند ولی خانوما سریع تواین وضعیت زنگ میزنن ۱۳۷ اتوبوسرانی گزارش میدن که راننده گذاشته مردا بیان قسمت زنا!
هر کسی چیزی گفت و .. بحث خوابید.
رو کردم به بغلدستی عزیز گفتم: ناموسا این چه قیاسیه که این مرد، خودشو با خانمها قیاس میکنه؟ مرد ایرونی از قدیم در ندیم، مرام حمایتگری داشته؛ از زن جماعت حمایت میکرده هواشو داشته. به همین خاطر وقتی میبینیم چند تا خانم بخاطر اینکه جا نبوده اومدن سمت مردا روصندلی نشستن، ناخودآگاه حس حامی بودن، هواخواهی، فداکاری، مراقبت، پشتیبانی، احترام گذاری، ضعیف نوازی و گاهی شیرینی بیناجنسیتی، در او پا میگیره و چیزی نمیگه. ولی وقتی مرد بره قسمت خانمها، کاملا معنای متفاوتی رو میرسونه؛ خانمها از این موضوع معذب میشن ولی آقایون نه.
بغلدستی عزیز سری تکان داد نمیدونم تاسف خورد یا موافقت کرد..
راننده که گویا حرفامونو میشنید، برای اینکه جو سنگین اتوبوس رو عوض کنه، گفت اصلا اصل جریان اینه که من به مردا جرأت میکنم چیزی بگم به زنها جرأت نمیکنم! به جان ننم.
همه به هم نگاه کردند و خندیدند. خنده بر هر بحث بیدرمان دواست.
✍️ عبدالله عمادی (معین)
📅 ۵ مهر ۰۲
@abdollahemadi
🌌 ماه پیشونی سفید
وقتی با دیگران تفاوت داری، حیران و دلگیر نباش.
ببین تفاوت از سنخ تفاوت حق و باطل است یا نه؛
اگر اینگونه نیست، خب اشکالی ندارد و اصلا مسألهای نیست که جدی بگیری.
اما اگر تفاوت حق و باطل است، بدان که در طول تاریخ، انبوهی از افراد آرمانگرا و اخلاقگرا بودهاند که در اقلیت به سر میبرده و تمام آدمها در مقابل آنها بودهاند؛
در رأس آنها پیامبران، امامان و سپس دانشمندان و مجاهدان و تمام خوبانی که تک بوده و در راه حق ثابت ماندهاند.
آنها در این تفاوتها، جا نمیزدند، سرد نمیشدند، عقب نمیرفتند، غرغر نمیکردند! بلکه با صبر و مهربانی فراوان، پشتشان را به خداوند گرم نگه داشته و رویشان را با قدرت و جدیت در گرماگرم میدان کار، به روی مسائل و چالشهای پیشآمده میگرفتند.
و هستند هنوز این افرادی که مثل ماه در شب ظلمات جهان میدرخشند و نور میدهند.
ماه، سفید است و تک، در تاریکی شب زندگی میکند، اما میدرخشد. پیشانیاش سفید است، اما گاو نیست!
تو هم «ماه پیشونی سفید» هستی.
خداوند به همه ما ظرفیت ماه شدن و درخشیدن در تاریکیها را داده. فعال کنیم یا نکنیم، به خودمان برمیگردد.
✍️ عبدالله عمادی (معین)
@abdollahemadi
💐 به زندگی خود افتخار کنید
عاطفه گفت: دین شما چه زیباست؛ خیلی به عواطف انسانی بها داده، تمام عواطف مثبت آدمو فعال میکنه، خیلی گزارههای عاطفی توش دیدم مثل عبادت، ولایت، صله رحم، احسان به پدر، احساس به مادر، رحم به ضعیفان، دوستی با مسکین، بوسیدن فرزند، نوازش یتیم، عیادت مریض، اخوت و همدلی با همکیش، شفقت به خانواده، محبت به همسر، امیدواری،... دلم میخواد به همه عاطفیها و بااحساسهای دنیا بگم به مسلمون بودن خودتون افتخار کنید.
عقیل گفت: دین شما چه خوب است؛ خیلی به عقل بها داده، فهم و درک آدمو میبره بالا، خیلی گزارههای منطقی توش دیدم مثل عبادت، عدالت، حقوق، تفکر، معرفت، حق انتخاب، مشورت، علم، زهد، محرمات، حدود و سیاست،... دلم میخواد به همه منطقیهای دنیا بگم به مسلمون بودن خودتون افتخار کنید.
محمد فرمود: هر دوی شما درست گفتید. دین من، دین زندگی است و زندگی، هم عقل میخواهد هم عاطفه. دین من، عقلانی_عاطفی است. افتخار شما به این دین، نشان زندهگی شماست.
#ولادتک_مبروک_یا_رسولالحیات
✍️ عبدالله عمادی (معین)
@abdollahemadi