نشریه فرهنگ پویا
◾️تفاوتهای عرفان با کلمههای مشابه (قسمت دوم) ▫️«اسپیر چوالیتی» از ریشه «Spirit» به معنای روح گرفت
◾️ تفاوتهای عرفان با کلمههای مشابه (قسمت سوم)
▫️«معرفت شهودی»
بر روش خاص عرفان توجه دارد که آن را از فلسفه اشراقی متمایز میکند؛ چرا که فلسفه اشراقی، با روش عقلی و کمک گرفتن از صفای قلبی، به جست و جوی حقیقت می پردازد ولی عرفان با روش شهودی به شناخت میپردازد.
▫️«معرفت عمیق معنوی»
نیز بر باطن گرایی و معناگرایی و توجه به متافیزیک در عرفان توجه دارد ولی درباره حیطه متعلق عرفان نظر دقیقی ارائه نمیدهد. امروزه، این معنا از عرفان، برای هنر التقاطی و شر گرای غرب خصوصاً در سینما کاربرد فراوانی دارد و سینمای معناگرا در برخی تعاریف، شامل هر امر غیرطبیعی و خارق العاده و متافیزیکی میشود.
📚 تحلیل نفوذ فرهنگی کابالیستی (عرفان یهودی)، صفحه ۳۷ و ۳۸، محمد حسین فرجنژاد و رفیعالدین اسماعیلی
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠امام علی(علیه السلام) :
در انجام دادن واجبات و ادای حق آن از خدا مدد بجویید.
📚نهج البلاغه، خطبه ۹۹
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💯 نقش جوانان در ساخت فردای انقلاب
🖌 محمدحسین علیجانزاده:
🔘 رهبر معظم انقلاب با تاکید بر مسئله جوانان در بیانیه گام دوم، به صورت جدی به دنبال نقش آیندهنگر این جوانان در ساخت فردای انقلاب هستند. این نشان از این دارد که جوان در مشی و سلوک معرفتی با نیروی عظیم خود میتواند سدهای بسیاری را که شیاطین جنی و انسی در مقابل او گماردهاند با نیروی ایمان و همت و تلاش از سر راه بردارد و مشابه و نظیر آن را بارها در جوانان جهادگران و ایثارگر در دوران دفاع مقدس و چه بعد از آن شاهد بودیم.
💢 مقام معظم رهبری در صدد تبیین زمین بازی و ترسیم نقشه روبرو به وضعیت موجود برای نسل جوان بر میآیند و در اینباره میفرمایند: «اینک (انقلاب) وارد دومین مرحله خودسازی و جامعهپردازی و تمدنسازی شده است.»
#انقلاب_اسلامی
#بیانیه_گام_دوم
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
🔰 جنبشهای معنوی جدید در غرب
🖌 محمدحسین علیجانزاده:
💠 رهبر معظم انقلاب: «معنویت و اخلاق جهتدهنده همه حرکتها و فعالیتهای فردی و اجتماعی نیاز اصلی جامعه است.» ما در یک سده اخیر با پدیده جدیدی به نام جنبشهای معنوی روبرو شدهایم که با پشت نمودن به مسیحیت و نیز ادیان رایج دیگر، در صددند که زندگی خود را از جهنم مادیگرایی نجات دهند.
⭕️ زندگی مادی صرف ولو از همه امکانات و لذائذ برخوردار باشد شوری نمیآفریند و لذا انسان مدرن غربی هم در صدد معناگرایی است که آن را در قالب این جنبشهای غیر دینی دنبال مینماید. ما از این سنخ معنویتها به معنویت سکولار تعبیر میکنیم.
#معارف
#معنویت_سکولار
#شماره_40
🆔 @farhang_puya
🇮🇷 دهه پنجم انقلاب و واکنش دشمن (قسمت اول)
🎇 این روزها جشنهای پیروزی انقلاب آغاز شده و انقلاب و نظام وارد دههٔ پنجم عمر خود شده است، بدون اینکه پیشگوییها و وعدههای دشمنان خیالباف تحقق یافته باشد.
◼️ جالب است که تا همین چند ماه قبل رییس جمهور آمریکا و اذناب (دنباله رو های) او از سقوط نظام اسلامی در بهمن ۹۷ خبر میدادند.
◾️ اما وقتی این وعده، دروغ از آب در آمد، برای توجیه این همه تبلیغات فراوان خود به تبلیغات دیگری دست زدند و اینکه اگر چه نظام اسلامی سقوط نکرده است؛ اما در واقع یک نظام شکست خورده است.
✍ هادی مازندرانی
#انقلاب_اسلامی
#سیاست
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🇮🇷 دهه پنجم انقلاب و واکنش دشمن (قسمت اول) 🎇 این روزها جشنهای پیروزی انقلاب آغاز شده و انقلاب و ن
🇮🇷 دهه پنجم انقلاب و واکنش دشمن (قسمت دوم)
↩️ به عنوان مثال باید به اظهارات مایک پمپئو، وزیر خارجهٔ ایالات متحدهٔ آمریکا اشاره کرد که عصر پنج شنبه ۳۱ ژانویه (۱۱بهمن) در آستانهٔ آغاز جشنهای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در پیامی توییتری که به زبان فارسی منتشر شد، اعلام کرد که چهل سال پس از انقلاب آنچه نصیب ایران شده، تنها شکست بوده است.
🔲 البته او هیچگاه توضیح نداد که این اگر این نظام شکست خورده است پس چرا به دنبال ساقط کردن و مقابله با آن هستید و چرا از وعده سقوط این نظام عقب نشینی کرده و به ادعای شکست آن رسیدهاید؟!
✍ هادی مازندرانی
#انقلاب_اسلامی
#سیاست
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
◾️معنویت دینی و فرادینی
▫️پلورالیستها و مروجان «معنویت عصر نوین»
و « دین نوین جهانی»
تمایل دارند که نوعی عرفان فرادینی را اثبات کنند تا دین از عرصه حیات بیرون شود و نوعی عرفان سکولار و اومانیستی باصبغهای کابالیستی و بودیستی جای آن را بگیرد.
▫️نقطه مقابل، بسیاری از فقها و فلاسفه و عرفای دینی، قائل به وجود «عرفان دینی»
هستند و معتقدند که عرفان نمیتواند فراتر از دین باشد و مجبور است تابع هستی شناسی و انسان شناسی و معرفت شناسی دینی خاص باشد؛ مثلا عرفان اسلامی تابع دین اسلام، عرفان مسیحی تابعی از مسیحیت و عرفان یهودی تابعی از یهودیت است.
📚 تحلیل نفوذ فرهنگی کابالیستی (عرفان یهودی) در سینما، صفحه ۳۸ و ۳۹، محمد حسین فرجنژاد و رفیعالدین اسماعیلی
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠امام مهدى عليه السلام در نامه اى از آن حضرت به شيخ مفيد:
هريك از شما بايد كارى كند كه به محبت ما نزديك شود و از كارى كه او را به نفرت و خشم ما نزديك مىسازد، دورى كند.
📚الاحتجاج، ج۲، ص۵۹۹
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت اول)
1️⃣ ایستادگی در مقابل تحقیر استقلال: اگر یک کسی است که روح استقلال ملی را نشانه میرود - الان هستند کسانی که صحبت استقلال که میشود، استقلال را مسخره میکنند. میگویند این عقب افتادگی است، استقلال چیست - و میخواهد، وابستگی را تئوریزه کند، استقلال را مسخره کند، دلهای جوانان را برای مستقل زیستن متزلزل کند، نمیشود در مقابل او بیتفاوت ماند؛ باید در مقابل او عکسالعمل نشان داد.
2️⃣ تلاش همگانی برای رسیدن به آرمانها: آحاد این ملت، باید دست به دست هم بدهند و کشور خودشان را با قدرت بسازند. ما احتیاجی به کسی نداریم.
📚1: بیانات رهبری 1393/1/1
📚2: سال 1372/8/12
#امامین
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت اول) 1️⃣ ایستادگی در مقابل تحقیر استقلال: اگر یک کسی است
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت دوم)
3⃣ هشیاری در برابر لغزش گاهها: یک ملت باید درست حواسش را جمع کند، بداند پا کجا میگذارد - تقوای جمعی؛ یعنی همین - بداند چه کار میخواهد بکند، مراقب باشد که از کجا ضربه متوجه او میشود.
🔳 در عمل فردی هم اگر ما تقوا داشته باشیم، اعمال خودمان را مراقبت خواهیم کرد، خودمان را مراقبت خواهیم کرد؛ جایی که پای انسان میلغزد، انسان پا نمیگذارد؛ جایی که خوف سقوط هست، انسان مراقبت میکند. این چیزی است که لازم است.
4⃣ سیاست هم قصد قربت لازم دارد: سیاست هم قصد قربت لازم دارد. مسائل سیاسی هم قصد قربت لازم دارد؟
#امامین
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت دوم) 3⃣ هشیاری در برابر لغزش گاهها: یک ملت باید درست حو
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت سوم)
5⃣ یاداشت تقوا در عمل فردی و جمعی، نزول خیرات و الطاف الهی: همهٔ برادران و خواهران عزیز و خود را دعوت و توصیه میکنم به حفظ تقوای الهی؛ این اصل حرکت یک انسان به سمت کمال و تعالی است.
🔆 اگر به توفیق الهی بتوانیم در عمل فردی، در عمل جمعی، در کار سیاسی، در کار اجتماعی، رعایت تقوای الهی را بکنیم، همهٔ خیرات و همهٔ الطاف الهی شامل حال ما خواهد شد.
6⃣ تقوای سیاسی؛ صداقت و دلسوزی: تقوای سیاسی؛ یعنی هر کس که در کار سیاست است، سعی کند با مسائل سیاسی صادقانه و دردمندانه و از روی دلسوزی برخورد کند.
#امامین
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
⭕️ ورود استعمار غرب به ایران
🔍 یکی از پدیدههایی که پرداختن به آن در شناسایی ریشههای رویش نهضت مشروطه ضروری به نظر میرسد، مسئله نفوذ استعمار و دول غربی در ایران است. از دوران صفویه، اروپاییان در تکاپوی نفوذ در ایران بودهاند و این تلاش در دوران قاجاریه به بار نشست.
🖇 ایران از لحاظ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و حتی در ابعاد نظامی به مرور، تحت تأثیر استعمار قرار گرفت؛ به گونهای که پادشاهان قاجار، به خصوص ناصرالدین شاه، در تصمیم گیریها اعم از تصمیم گیریهای مربوط به روابط خارجی یا داخلی خود، مجبور به رعایت منافع روس و انگلیس بودند.
◼️ به طوری که در آستانه نهضت مشروطه، سه نیروی مهم در عرصه سیاسی ایران اعمال قدرت میکنند: یکی دربار، دیگری نیروی مذهبی به رهبری علما و پشتیبانی مردم مؤمن و نیروی سوم، جریان استعمار به سرکردگی روس و انگلیس.
📗 برگرفته از کتاب استحاله نهضت مشروطه جواد سلیمانی امیری
#تاریخ
#نفوذ
#سیاست
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
◾️نکاتی درباره بنی اسرائیل
▫️به فرزندان حضرت یعقوب نبی (
علیه السلام)
که به لقب اسرائيل مفتخر شد، «بنی اسرائیل» گفته میشود. «
اسرائیل»
به معنای عبدالله بوده است که در تحریف تورات، معنایش عوض شده است و در توراتهای معاصر، به معنای «
کسی که نزد خدا مقاوم است» ترجمه کردهاند و به افسانه مبتذل «کشتی گرفتن یعقوب در فنی ئیل با خدا و غلبه بر او» برمیگردد که در بند ۲۲-۳۱ باب ۳۲ سفر پیدایش عهد عتیق آمده است!
▫️در قرآن کریم، این کلمه در کنار کلمه «یهود» و «قوم موسی» برای اشاره مثبتتری به تبار یهودیان به کار رفته است. اما نکتهای که در کتب برخی محققان یهودی و مسیحی مانند «آرتور گستلر» آمده است، این است که بسیاری از یهودیان فعلی، از بنی اسرائیل و نسل حضرت یعقوب (عليه السلام) نیستند و یهودیت فعلی، به هیچ وجه نمیتواند ادعای خلوص نژادی داشته باشد و خصوصا نسب یهودیت اروپایی و آمریکایی امروز، به ترکیبی از نژادهای ترک کناره دریای خزر و غرب اروپا و آسیای مرکزی و یهودیان آسیای غربی میرسد.
📚 تحلیل نفوذ فرهنگی کابالیستی (عرفان یهودی)، صفحه ۴۰، محمد حسین فرجنژاد و رفیعالدین اسماعیلی
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠 از رسول خدا ( صل الله علیه و آله) سوال شد :
شیرینی عبادت چیست؟ ایشان فرمودند: فروتنی
📚تنبیه الخواطر، ج 1، ص 201
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت سوم) 5⃣ یاداشت تقوا در عمل فردی و جمعی، نزول خیرات و الط
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت چهارم)
7⃣ گستردن عدالت بالاترین رقم تقوا: گستردن عدالت، عدالت قضایی، عدالت اقتصادی، عدالت در گزینشهای عدالت در تقسیم منابع و فرصتهای کشور بین گروهها، عدالت جغرافیایی، اینها مسائل خیلی مهمی است.
🌱 اینها همه نیازهای ماست، گستردن عدالت، بالاترین رقمهای تقواست؛ این از یک نماز خوب، از یک روزهٔ روز گرم تابستان بالاتر است.
8⃣ پیروی از اسلام کامل در همهٔ کارهایی که ما داریم، در همهٔ تلاشهایی که میکنیم، چه تصمیمهایی که در مسائل اقتصادی میگیریم، چه در مسائل فرهنگی ما باید این اصل را از یاد نبریم که وظیفه ما تحقق بخشیدن به اسلام کامل است؛ باید دنبال اسلام کامل باشیم.
#امامین
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت چهارم) 7⃣ گستردن عدالت بالاترین رقم تقوا: گستردن عدالت،
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت پنجم)
9⃣ تقوای جمعی؛ مراقبت درون جمعی: یک تقوای جمعی هم داریم. تقوای جمعی این است که جمعها مراقبه خودشان باشند. جمع به حيث جمع، مراقب خودشان باشند.
⚠️ بیمراقبتی جمعها نسبت به مجموعهٔ خودشان، موجب میشود که حتی آدمهایی هم که در بین آن جمعها تقوای فردی دارند، با حرکت عمومی آن جمعها بغلتند و به جایی بروند که نمیخواهند. در طول این سی سال، ما از این ناحیه ضربه خوردهایم. یکی از جاهایی که ضعف نشان دادهایم، همین بوده.
0⃣1⃣ آرمانگرایی، پایبندی به ارزشها: آرمانگرایی ؛ یعنی پایبندی به ارزشها و اصول و آرمانها و تأثیرگذاری و تاثیرناپذیری از جهت مخالف و جبههٔ مخالف.
#امامین
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت پنجم) 9⃣ تقوای جمعی؛ مراقبت درون جمعی: یک تقوای جمعی هم
🔰 توصیههای رهبری به نیروهای انقلاب (قسمت ششم)
1⃣1⃣ توجه به آرمانها: آرمانگرایی را فراموش نکنید. آرمانها چیست؟ رسیدن به جامعهٔ عادل، جامعهٔ آزاد، جامعهٔ پیشرفته، جامعهٔ مؤمن، جامعه متعبده جامعهٔ مرفه، جامعهٔ متحد، جامعهٔ قوی و مستحکم، جامعهٔ مستقل. اینها آرمان است. ارزش دارد که انسان جانش را در راه این آرمانها، برای خاطر خدا بدهد.
2⃣1⃣ تاکید صریح و شفاف بر آرمانها : آن چیزی که میتواند استقلال را تأمین بکند برای انقلاب اسلامی ما، تكیهٔ صریح و شفاف بر مبانی انقلاب است. اصول انقلاب، مبانی انقلاب، ارزشهای انقلاب، به شکل صریح و شفاف مورد تکيه باید قرار بگیرد.
#امامین
#انقلاب_اسلامی
#جامعه
#شماره_39
🆔 @farhang_puya
◾️یهودیت و هویت یهودی
▫️بر خلاف تصور رایج،یهودیت عنوان دین مستقلی نیست؛ بلکه صورت تحریف یافته یکی از «شرایع» دین حنیف ابراهیمی است که به ضمیمه مسیحیت محرّف، به اشتباه رایج، به «ادیان ابراهیمی» مشهور شده اند. بعد از غلبه قبیله یهودا بر سایر قبائل بود که عنوان «یهودی» به کل بنی اسرائیل اطلاق شد؛ لذا بار قومی و قبیلهای این کلمه و زیادتر از بار دینی و هویت الهی است. قبيله يهودا بیشترین لجاجت و ماده گرایی را در میان بنی اسرائیل داشتند.
▫️ در روایات اسلامی نیز کسی که دین بنیاسرائیل را تبدیل به یهودیت کرد (الّذی هَوَّدَ الیَهُود)، یهودا نامیده شده است و در کنار پولس که « الّذِی نَصَّرَ النّصاری» است، مورد انتقاد قرار گرفته است. اما امروزه یهودیت، پیش از این که هویت دینی تفسیر شود، هویتی قومی که باید در سرزمین موعود استقرار یابند، تعریف میشود؛ یعنی نوعی ناسیونالیسم نژادی مخصوص افرادی با مادر یهودی، گرچه اگر پدر هم یهودی باشد، برای تقویت نژاد بهتر است ولی مادر نقش مهمتری دارد.
📚 تحلیل نفوذ فرهنگی کابالیستی (عرفان یهودی) در سینما، صفحه ۴۲ و ۴۳، محمد حسین فرجنژاد و رفیعالدین اسماعیلی
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) :
خداوند سبحان کسی را به چیزی مثل این قرآن پند نداده است.
📚 نهجالبلاغه ، خطبه ۱۷۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔰 ضرورت قرار گرفتن علوم «تفسیر» و «حديث» در رأس دیگر دانشها (قسمت اول)
🔶 وظیفه حوزه و دانشگاه در مراسم قرآن به سر این است که قرآن در رأس امور است؛زیرا بسیاری از اختلافها در مسائل فقهی، به مبانی فقه که در اصول تدوین میشود، بر میگردد. علم شریف اصول فقه عهده دار کیفیت استنباط فروع فقهی از مبانی و مبادی است.
🔳 اگر اختلافات در علم اصول، ریشهیابی و حل شد، کیفیت بهره برداری فقهی هم عوض میشود. مادامی که مبانی و مبادی علم شریف اصول سامان صحیح نیافت، استنباط فقهی کامل مقدور نیست؛ این قدم اول.
🎙 سخنرانی آیت الله جوادی آملی
#معارف
#شماره_14
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔰 ضرورت قرار گرفتن علوم «تفسیر» و «حديث» در رأس دیگر دانشها (قسمت اول) 🔶 وظیفه حوزه و دانشگاه در
🔰 ضرورت قرار گرفتن علوم «تفسیر» و «حديث» در رأس دیگر دانشها (قسمت دوم)
♻️ چون مبانی و مبادی علم شریف اصول مرهون مبانی و مبادی کلام است؛ تا کلام سامان نیابد، ملاکات کلامی مشخص نشود، مصالح و مفاسد مشخص نشود، کیفیت هدایت انبیاء تبیین نشود، نحوه بهره برداری جامعه از رهنمود وحی مشخص نشود، علم شریف اصول سامان نمییابد؛ این قدم دوم.
📖 از آنجا که مهمترین مسائل کلام اسلامی را قرآن به عهده دارد؛ تا تفسیر قرآن سامان نپذیرد، معنای قرآن و نزول قرآن روشن نشود؛ کیفیت وحی، تلقی وحی، حفظ وحی، املاء و ابلاغ و نشر وحی سامان نپذیرد، علم شریف کلام سامان نمییابد.
🎙 سخنرانی آیت الله جوادی آملی
#معارف
#شماره_14
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya