هدایت شده از نشریه فرهنگ پویا
📡 دفتر ارتباطات فرهنگی و کانون طلوع برگزار میکنند
📋 برنامه دوشنبه 1401/8/23 ساعت 19
🗂 موضوع: وضعیت حجاب در صدر اسلام
💡 سخنران: حجتالاسلام دکتر محمدرضا جباری؛
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره
🔶 برای ورود به این نشست کلیک کنید👇
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
🆔 @farhang_puya
◾️ بیاعتنایی به دنیا؛ بزرگترین سرمایه طلبگی
▫️ پیراستگی و وارستگی و بیاعتنایی به دنیا بزرگترین سرمایه یک روحانی و مبلغ و واعظ و کسی است که میخواهد به جامعه دین را معرفی کند و برعکس، دلبستگی به امور دنیا باعث میشود که هم شخص گوینده را در نظر مردم پست و حقیر کند و هم نظام و دستگاه روحانیت را پیش مردم خفیف کند.¹
▫️ دنبال زرق و برق دنیا نباشید. نه پولش، نه مقامش به کسی وفا نکرده و نخواهد کرد و جز بدبختی برای انسان چیزی ندارد. تا جوان هستید و هنوز به دنیا رسوخ نکرده در دل شما، مواظب باشید محبت این زرق و برقهای دنیا، پست و مقام و پول و اینها در دلتان جا نگیرد و الا ممکن است ضرر عالمی که مبتلای به دنیا باشد از منفعت بیشتر باشد.²
📚¹: بیانات علامه مصباح در جمع روحانیون مبلغ حوزه علمیه قم ۷۸/۸/۲۴
²: بیانات علامه مصباح در حوزه علمیه ولی عصر (عج) ۸۲/۱۰/۱۴
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
◾️مردی از تبار نور (قسمت سوم) ▫️ من هم از همان زمان تحت تاثیر تشویقها و ترغیبهای ایشان، این علاقه
◾️ مردی از تبار نور (قسمت چهارم)
▫️ جایگاه روحانی در آن دوره شبیه، مثلاً، اوریان قران سر قبر ها در این زمان بود. به تعبیر دیگر، گدای محترمی در لباسی محترم به نام دین بود در واقع، این لباس گدایی تلقی میشد. مردم برای روحانیت، مقام شریفی که به اجتماع خدمتی میکند و ارزشی دارد، قائل نبودند.
▫️ اغلب روحانیون جبراً یا اختیاراً از لباس خارج شده بودند از کار حوزوی دست کشیده و به کسب و کار مشغول شده بودند. کسانی هم که باقی مانده بودند، مردم از سر ترحم به آنها کمکی میکردند، اگر آنها وجوهات متروک شده بود و برای آنها در جامعه ارزشی قائل نبودند. طبعاً در محیط ما و محیط مدرسهمان هم اینکه کسی بخواهد روحانی بشود، بسیار عجیب بود. اگر کسی میگفت من میخواهم آخوند بشوم، درست مثل این بود که بگوید میخواهم گدا یا قبرکن بشوم.
📚 ذوالشهادتین امام، صفحه ۱۶ و ۱۷، محمد حسن روزیطلب
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
◾️ شجاعت امام در ایستادگی در برابر آمریکا
▫️ در قضیه کاپیتولاسیون، یکی از مقامات آمده بود قم که با امام ملاقات کند. امام اجازه ملاقات به او نداده بود؛ لذا او هم به حضور آقا مصطفی رفته و گفته بود: ((اگر امام علیه کاپیتولاسیون حرف میزند، مواظب باشد علیه آمریکا حرف نزند. امروز علیه آمریکا حرفزدن خیلی خطرناکتر از سخن گفتن علیه شاه است.
▫️ همین باعث شد که امام در سخنرانی خود فرمودند: ((رئیس جمهور آمریکا بداند که امروز پیش ملت ما از منفور ترین افراد بشر است. امروز تمام گرفتاریهای ما از آمریکاست.)) و شدیدترین حملهها را به آمریکا کردند.
🎙 حجتالاسلام حمید روحانی
✍ رضا محمدی فیروزجایی
#شماره_34
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
◾️ زهد آیتالله سید هاشم و نادرشاه(قسمت اول)
▫️ وقتی نادرشاه افشار وارد نجف اشرف شد، بعد از زیارت بارگاه امیرمؤمنان(ع)، به خانه علما و عرفای شهر رفت. وقتی به منزل سید هاشم حطاب رفت، دید سید بر روی حصیری نشسته است و زندگی ساده و بی آلایشی دارد.
▫️شاه به وی گفت: «من فرمانروای کشور ایران هستم، اگر حاجتی دارید، برآورده میسازم.» او گفت: «من از شما می خواهم جلوی این پشه ها را بگیرید که بسیار اذیت میکنند و نمیگذارند راحت بخوابم.» نادر گفت: «من به دفع آنها قادر نمیباشم. از من چیزی درخواست کنیم که قادر به برآوردن آن باشم؛ مثل مال دنیا و امکانات رفاهی دنیوی.» سید در جواب گفت: «من اینها را از کسی میخواهم که بر همه چیز قدرت دارد.» شاه حرکت کرد و رفت.
✍ غلامرضا گلی زواره
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
💠 ویژگیهای عالم ربانی از منظر قرآن (قسمت ششم)
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
💠 رسول خدا (صل الله علیه و آله و سلم):
کسی که نماز را ترک کند، بر درب جهنم نامش از دوزخیان نوشته میشود.
📚 کنز العمال حدیث ۱۹۰۹۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 ویژگیهای عالم ربانی از منظر قرآن (قسمت هفتم)
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya
◾️آرامش امام در برابر آمریکا
▫️ در جریان تصرف لانه جاسوسی، اکثر مسئولین مخالف بودند و هر روز مسئله تازهای مطرح میکردند. یکی میگفت: «با آمریکا نمیشود جنگید.» دیگری میگفت: «آمریکا در منطقه نیرو پیاده کرده است.» یکی میگفت: «ناوگان آمریکا آماده است.»
🔚ولی امام(ره) میفرمود: «آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.» لذا وقتی یکی از شخصیتهای انقلابی از توطئهها گله کرد، امام(ره) با آرامی دست به سینه ایشان زد و فرمود: « تو چرا میترسی؟ هیچطوری نمیشود.»
🎙 حجتالاسلام انصاری کرمانی
✍ رضا محمدی فیروزجایی
#شماره_34
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
◾️سیری در تاریخ مغول در ایران (قسمت اول)
▫️ در قرن هفتم هجری در شرایطی که خوارزمشاهیان بر سرزمین ایران حکومت میکردند، «تموچین» فرزند یوکای بهادر، موفق شد تا به تدریج قبایل پراکنده مغولستان را متحد سازد و پس از غلبه بر حریفان داخلی، در صدد بسط قلمرو خویش بر آمد.
▫️فساد داخلی حکومت خوارزمشاهیان، توانمندی و جسارت چنگیز خان و بسیاری از عوامل متعدد دیگر، باعث گردید تا مغولان به سوی مرزهای ایران حرکت کنند و در اندک مدتی شهرهای شمال شرق ایران را تصرف نمایند و دولت خوارزمشاهیان را منقرض کنند. بازگشت چنگیز به مغولستان و مرگ او، سلطه مغولان به ایران را پایان داد و پس از چندی، بار دیگر هلاکوخان در سال ۶۵۴ هـ.ق تهاجم گسترده دیگری را به ایران آغاز کرد.
✍حمیدهطرقی اردکانی
#شماره_15
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
◾️ مردی از تبار نور (قسمت چهارم) ▫️ جایگاه روحانی در آن دوره شبیه، مثلاً، اوریان قران سر قبر ها در
◾️ مردی از تبار نور (قسمت پنجم)
▫️ در امتحانات آخر سال مدرسه شاگرد اول شدم و مدیر معلم مان به خاطر اینکه شاگرد ممتازی بودم، علاقه خاصی به من نشان میدادند و تشویق میکردند که اگر ادامه تحصیل بدهی، به چه مقاماتی میرسی، مخترع میشوی و چنین و چنان میشوی؛ اما بحمدالله با لطف الهی چنان علاقهای به حوزه و علوم دینی در من به وجود آمده بود که دیگر تحت تاثیر واقع نمیشدم.
▫️پس از پایان تحصیلات و امتحانات اولین تابستان، در سال ۱۳۲۶ شمسی بود که مشغول تحصیلات معارف دینی شدم. سطح درس و طلبگی در آن زمان بسیار پایین بود؛ نه استاد منظمی بود، نه مدرسه سامانی داشت. طلبگی وضع بسیار نامطلوبی داشت. مدارس علمیه مخروبه شده بودند. بسیاری از مدارس حوزه به صورت انبارهایی برای کاسبهای اطراف درآمده بودند.
📚ذوالشهادتین امام، صفحه ۱۷، محمد حسن روزیطلب
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
💠 ویژگیهای عالم ربانی از منظر قرآن (قسمت هشتم)
#عکس_نگاشت
🆔 @farhang_puya