🔆وحی در قلمرو عقل نمیگنجد
⚠️«غزالی» در تهافت الفلاسفه در رد بر «فارابی» میگوید:
«پیامبر میتواند بدون واسطه یا با واسطهی فرشته، با خداوند متعال ارتباط برقرار نماید بدون این که به عقل فعال یا قوع متخیلهی خاص و با هر چیز دیگری که فلاسفه فرض کردهاند نیازی داشته باشد.»
📝محمد مهدی علیمردی
#شماره_2
#معارف
🆔 @farhang_puya
🔰اصلاح طلبی در معارف اسلام
💠اصلاحات در اندیشه اسلامی حرکتی نو به نو، مداوم و مستمر است که برای سامان بخشیدن، حل مشکلات و ریشه کنی فساد در بخشهای مختلف فکری، اجتماعی سیاسی و... به وجود میآید؛ از این رو اصلاحات را باید حقیقتی اسلامی و دارای ماهیت و رویکردی دینی دانست.
💠علامه شهید مرتضی مطهری(ره) در این باره میگوید: «اسلام طلبی یک روحیهی اسلامی است، هر مسلمانی به حکم این که مسلمان است، خواه نا خواه اصلاحطلب و لااقل طرفدار اصلاحطلبی است؛ زیرا اصلاحطلبی هم به عنوان یک شأن پیامبری در قرآن مطرح است و هم مصداق امر به معروف و نهی از منکر است که از ارکان تعلیمات اجتماعی اسلامی است.»
📝اکبر مظفری
#پیششماره_3
#معارف
🆔 @farhang_puya
▪️إنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
◾️براى كسانى كه دوست دارند در میان مؤمنان فحشاء شايع شود، در دنيا و آخرت عذابى دردآور مهياست. خدا مىداند و شما نمىدانيد.
📝 سوره مبارکه نور آیه 19
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔴 نهادینه کردن انقلابیگری در حوزههای علمیه
🔸 انقلابیگری چتر و سپهر اصلی حوزههای علمیه است؛ ماهیت انقلابیگری هرچه باشد مولود تفکر شیعی است و بدون آن تفکر شیعی ماهیت خود را از دست خواهد داد. باید بدانیم که با نگرشهای محافظه کارانه در حوزههای تئوریسازی و تطبیق آن در مقایسه با دیگر نظامهای سیاسی و کارکرد ساختار قانون اساسی توسط تکنوکراتها ماهیتی بی محتوا خواهد شد و انقلاب و نظام اسلامی را از صحنهی رقابت خارج خواهدکرد.
🔸این مؤلفهها است که باعث شده خواست اولیه رهبری از حوزههای علمیه،انقلابیگری باشد. امروز حوزههای علمیه بیش از هر دورهای به مطالعهی صحیفهی امام و مرور دوباره مواضع آن فقیه و کلام رهبری انقلاب نیاز دارد. مطالبهی رهبری از حوزهها امری حق است. ایشان از توان اجتهاد و جامعهشناسی برخوردار و از طرفی تجربهی کامل در مدیریت کشور و مدیریت جهانی دارند اما متأسفانه سیرهی ایشان به صورتی منظم و قابل آموزش در حوزههای علمیه مورد مطالعه قرار نگرفته است. سیرهای که همهی مدیران کشور نیازمند درسآموزی از آن هستند.
✍🏻محمدعلی جعفری
#شماره_33
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
💠 وقتی برای هنر انقلابی گامی برنداشتیم
🔰برخی دانشمندان معتقدند هنر عاملی خودانگیخته و کششی است، نه کوششی. بنابر این عقیده، روح هنرمند همواره او را به خلق اثرهنری وادار میکند. بنابراین اگر هنرمند بستری را برای حرکت هنریاش بیابد، درآن مسیر به حرکت در میآید و الّا روح لطیفش در آثار هنری رهایی تجلی خواهدکرد که هرگز با هنر مقدّس و اصیل سازگار نخواهد بود.
🔰در واقع می توان فاصله گرفتن هنر از ارزشهای مقدّس و در نهایت همبستر و همسو شدن با جریان نفاق و کمک به آنان را یکی از آثار فرهنگی دور ماندن هنر از پرداختن به مسائل اول انقلاب دانست. با توجه به اینکه میتوان هنر را جذابترین عنصر برای بشر دانست، باید از این جذّابیت و قدرت نفوذ، در جهت تعمیق انقلاب و اهداف آن در دلها و پرده برداشتن از چهره نفاق و آشکار کردن سیمای واقعی آن استفاده شود.
🖋محمدرضا اسدی
#شماره_17
#هنر
🆔 @farhang_puya
🔲 الزامات مرزبندی میان واقعیتهای اجتماعی
🔘 گروههایی که به بنیان انقلاب اسلامی به عنوان پیروی از مکتب اصیل اعتقاد دارند، خودی و بالعکس، گروههایی که قبله و آمال و افق دید آنها تفکر لیبرال _ دموکراسی یا سوسیالیسم است، غیر خودی به شمار میآیند. غیر خودی که میگوییم منظورمان افرادی است که برای پول و مقام یا منافع شخصی و گروهی، خودشان را با خارج مرزها، با آمریکاییها،با غربیها و با آنهایی که میخواهند انقلاب را از بین ببرند، مرتبط کردند تا منافع اسلامی را به خطر بیندازند.
🔘 مسلم است که ما باید مرزکشی بکنیم و ببینیم خودی کیست و غیرخودی کیست. این مرزبندی حق است و حتما باید به آن توجه کنیم؛ در غیر این صورت، ممکن است کیان اسلام و جمهوری اسلامی به خطر بیفتد. لذا این نوع مرزبندی ریشه در اسلام و قرآن و سنت پیامبر دارد.
🎤 حجتالاسلام والمسلمین دکتر ناصر سقای بی ریا
#شماره_11
#انقلاب_اسلامی
🆔@farhang_puya
🔆 دو روش ائمه در برخورد با استکبار
❇️ 1_ اعلام برائت از ستمگران: اعلام برائت از ستم و ستمگران از سوی پیشوایان معصوم به منظور بارورساختن رشد سیاسی امت و در راستای تحرکآفرینی و مبارزه با جمود و رکود در برابر ستم بوده است. در روایات وارده از اهل بیت علیهم السلام که از حکومت و مسئولیت حاکم اسلامی سخن به میان آمده،به طور آشکار موضع دین در نفی ستم و مقابله با ظلم بیان شده است.
❇️ 2_ مبارزهی علمی: از شیوههای مبارزه با حاکمان مستکبر در سیرهی سیاسی پیشوایان معصوم علیهم السلام پایه گذاری نهضت علمی، فکری و دینی به منظور تقویت بنیهی علمی و نگرش اعتقادی امت اسلامی در برابر دشمنان است. ایشان با گستردن بساط علمی در رشتههای مختلف و بیان معارف اسلامی و انجام مناظرههای متعدد علمی با مخالفان،در عمل به مبارزهی مستقیم با دستگاه حاکم برخاستند.
✍️ زهرا ملک زاده
#شماره_34
#معارف
🆔@farhang_puya
🔷 راه فراگیری حکمت در اندیشه الهی
🔺 اسلام دین حقیقت گرا و واقع گرا است. لغت«اسلام» به معنی تسلیم است و نشان دهنده این حقیقت است که اولین شرط مسلمان بودن، تسلیم واقعیتها و حقیقتها بودن است. هر نوع عناد، لجاج، تعصّب، تقلیدهای کورکورانه، جانبداریها، خودخواهیها از آن نظر که بر خلاف روح حقیقتخواهی و واقعگرایی است، از نظر اسلام محکوم و مطرود است.
🔻 مسلمان واقعی، چه مرد و چه زن، به حکم روح حقیقتجویی خود حکمت و حقیقت را هر کجا و نزد هرکس یافت اقتباس میکند و فرا میگیرد، در راه کشف و تحصیل علم، تعصّب به خرج نمیدهد، فرضا در دورترین نقاط جهان آن را بیابد به سویش میشتابد. مسلمان واقعی حقیقت جویی را نه به زمان معیّنی از عمر خویشتن محدود می کند و نه به منطقهای خاص منحصر میکند و نه آن را در انحصار اشخاص معیّن می داند.
📖 علامه شهید مطهری
#شماره_30
#معارف
🆔@farhang_puya
🔴 عصر اطلاعات در خدمت فرقههای انحرافی
🔸 امروزه و در عصر انفجار اطلاعات و با گسترش رسانههای ارتباط جمعی، بالاخص اینترنت که به خاطر ارزان و سهل الوصل بودن، مخاطبان بیشماری را به خود جلب کرده است، شرایطی فراهم گردیده که گروهها، دستهها و فرقههای گوناگون بتوانند به آسانی با کاربران ارتباط برقرار کرده و به تبلیغ عقایدخود و عضوگیری از این طریق بپردازند. شکار نخبگان جوامع در سطوح مختلف اجتماعی با استفاده از ابزار اینترنت،اکنون به شدت در حال افزایش است.
🔸در حقیقت سایتهای ارتباطات اجتماعی، در ظاهر به منظور ایجاد فضایی برای حضور الکترونیکی افراد در جامعه چند صدایی و بیان دیدگاهها، پیداکردن دوست، ارتباط با دوستان و فرستادن پیامهای گروهی عمل میکنند، اما در باطن، اغلب این وبگاهها در خدمت اینگونه سازمانها و فرقهها قرار داشته و با جمعآوری اطلاعات شخصی افراد،زمینهی عضوگیری را برای آنها فراهم مینمایند.
✍🏻 محمد عبداللهی
#شماره_20
#جامعه
🆔@farhang_puya
◾️ چه زمانی آمریکا توانست پیروز میدان باشد
◼️اندیشهوران و سیاستمداران شوروی سابق معتقداند آمریکا هنگامی توانست در فروپاشی شوروی به توفیق نایل آید که پیش از آن موفق شده بود با برنامهها و طرحهای گوناگون، و با استفاده از نشریات و تشکلهای وابسته و بسیج عناصر نفوذی، فرهنگ ملی مردم روسیه به ویژه فرهنگ اسلام و ارتدوکس را کاملا تخریب کند و ایدئولوژی حاکم را از هم بپاشد و سپس فرهنگ غرب را به گونهای ویرانگر بر اذهان مردم این کشور حاکم کند.
#پیششماره_7
#استکبار_ستیزی
🆔@farhang_puya
✴️ راهکاری در برابر بیراهه های غربی
✅ این ملت بزرگ و شجاع و مؤمن و باقابلیت،وقتی میتواند به هدفهای والای خود دسترسی پیدا کند که به جای تزریق یأس و ناامیدی،امید و آفاق روشن را در مقابل چشم نسل جوان این کشور بگشاید و به جای ایجاد سوءظن و بدبینی، روح برادری،وحدت،یگانگی و همدلی در میان مسئولان و از قِبَل مسئولان، در میان مردم توسعه پیدا کند.
✅ وقتی این ملت به هدفهای خود دست پیدا خواهدکرد و مشکلات گوناگون را از سر راه خود برخواهد داشت که ایمان و جهاد در میان مسئولان به عنوان یک ارزش شناخته شود. این جهاد، جهاد علمی، جهاد عدالتخواهی و جهاد مدیریتی و اقتصادی است.
💬بیانات مقام معظم رهبری 1\1\84
#پیششماره_6
#امامین_انقلاب
🆔@farhang_puya