نشریه فرهنگ پویا
📍 برخی اصول و بایستههای تعامل با دنیا (قسمت سوم) 3⃣ اصل مد نظر قرار گرفتن تنظیم روابط: در تعامل و
📍 برخی اصول و بایستههای تعامل با دنیا (قسمت چهارم)
6⃣ اصل اقدام متقابل: سیاست خارجی ایران به طور کلی بر این مبناست که ما با کشورها بر اساس قانون اساسی و بر اساس اصول اسلامی با کشورهایی که سر تعرض با ما ندارند، رابطه خصمانه نداریم، کسانی که با ما سر تعرض دارند و شیوه خصومت در پیش میگیرند، ما هم در مقابل با آنها خصومت آمیز برخورد میکنیم.
🖇 اگر خصومت آنها نظامی بود، ما هم متقابلا خصومت نظامی خواهیم داشت. اما کشورهایی که با ما سرخصومت ندارند و مایلند با ما ارتباطات دوستانه یا برادرانه داشته باشند، ما نسبت به آنها روی خوش نشان میدهیم و دست دوستی به سوی آنها دراز میکنیم.
🎙 بیانات رهبر معظم انقلاب
#امامین_انقلاب
#استکبار_ستیزی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
🔍 معنای ارتباط و تعامل
♻️ ارتباط اعم از ولایت و سبیل است، ارتباط اعم از مودت و محبت است بسیاری از روابط است که روابط فرهنگی، اجتماعی است؛ کاری به اخلاقی و عاطفی ندارد.
🔰 رابطه سیاسی ما، رابطه اقتصادی ما، رابطه اجتماعی ما، رابطههای فرهنگی و مانند آن میتواند بدون مودت، بدون محبت، بدون عاطفه، بدون اتخاذ ولی، بدون اتخاذ سبیل باشد؛ هیچ تلازمی بین ترابط و تعامل متقابل با مسائل عاطفی و اتخاذ مودت و محبت و اتخاذ ولی و سبیل و امثال ذلک نیست.
🎙 بیانات آیتالله جوادی آملی
#معارف
#سیاست
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
◻️ رابطه با ملتهای توحیدی
🔵 پیامبر وقتی توانست مکتب خود را منسجم کرده و رهبری خود را به صورت منسجم ارائه نماید، روابط بین مسلمانان را تنظیم نمود، آنگاه نوبت به تنظیم روابط حسنه بین مسلمین و دیگران رسید.
📖 قرآن کریم در سوره انبیا بعد از بیان سیره انبیا(ع) میفرماید: «إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ» یعنی نه تنها مسلمانان امت واحدند، بلکه مسلمانان، مسیحیان، کلیمیان و همه پیروان انبیای الاهی یک امتند؛ زیرا اعتقاد به یک مرجع و معاد دارند و معتقد به اصل رسالتند. نظام اسلامی میخواهد زندگی مسالمت آمیزی را با پیروان انبیای الاهی داشته باشد.
🎙 بیانات آیتالله جوادی آملی
#معارف
#سیاست
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
⭕️ در مذاکره با دشمن باید باهوش بود!
⚠️ در بخشی از سخنان نورانی امیربیان علیبنابیطالب (ع) دارد که فلان شخص اگر بیعت کند، به بیعت او، به امضای او، به تعهّد او هیچ اعتبار نیست «إنّها کَف یهودیّه» دستش، دست یهودی است این یعنی اگر با دست راست بیعت کند با دست چپ نقض می کند، با دست بیعت کند با پا نقض می کند، باچشم تعّهد کند با گوش نقض میکند؛ چنین کسی است.
‼️ مذاکره با اینها در حدّ عالی سواد بین الملل، فرهنگ بین الملل، ادب بین الملل، هوش بین الملل، گوش بین الملل، عقل بین الملل، قلب بین الملل لازم است که انسان مصافحه کند بعد انگشتانش را بشمرد و چیزی کم نیاید. در توافق هایی این چنین است.«لاتَظِلمونَ و لاتُظلَمون» این هوشیاری دقیق و عمیق مسئولان محترم ما را میطلبد.
🗃 بازخوانی دیدگاههای آیتالله جوادی آملی، علیاکبر بابلی
#سیاست
#تعامل_جهانی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
🔘 لیبرالیسم از منظر علامه مصباح
🔺 اگر بپرسند لیبرالیسم مطلوب است یا نه؟ با توجه به این که لیبرالیسم اخلاقی میگوید: ما خوب و بد نداریم؛ هرچه مردم میخواهند خوب است، پاسخ این است که این صحیح نیست.
🔷 خوب آن است که به کمال شما کمک بکند. پس لیبرالیسم به این معنا صحیح نیست. لیبرالیسم سیاسی چطور؟ آیا در امور سیاسی اجازه میدهید جامعه هر طوری خواست خودش را اداره کند؟
🔴 نه؛ برای این که شما را نیافریدهاند که هرکاری خواستید بکنید؛ آفریدهاند تا شما را راهنمایی کنند که راه را خوب بروید. ممکن است کسی هم سوءاستفاده کند؛ اما هدف آنها هستند که میخواهند راه را درست بروند. اما اگر کسانی بخواهند آن راه درست را مسدود کنند، دیگر به آنها اجازه نمیدهند.
🎙 گفتوگو با علامه مصباح یزدی (ره)
#علوم_انسانی
#علامه_مصباح
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
💠پیامبر (صل الله علیه وآله و سلم) :
مردم را درحقیقت شتاب زدگی به نابودی کشانده است، و اگرمردم درنگ میورزیدند، هیچ کس نابود نمیشد.
📚المحاسن، ج ۱، ص۳۴۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 تجمل گرایی؛ عامل نابودی ثروت و یقین
⚖ ابن خلدون درباره تاثیر تجملگرایی در اجتماع میگوید: «جوامع هر اندازه بیشتر در تجملخواهی و اعیان منشی فرو روند، به همان اندازه به مرز سقوط نزدیکتر میشوند. به این صورت که هرقدر تجمل و اسراف زیاد شود، به همان اندازه تهیدستی نیز افزایش مییابد تا جایی که دیگر ثروت موجود جوابگوی اسراف و تجمل نخواهد بود.»
🔸 امام صادق(ع) در باب حرص و پیامدهای آن میفرمایند: «شخص حریص از دو خصلت محروم است و به دو خصلت پایبند: چون از قناعت محروم است، راحتی را از دست داده و چون از رضا محروم است، دارای یقین نیست.»
☑️ یقین، اصلی مهم در تعمیق ایمان به باورهای دینی است؛ مانند یقین به احدیت خداوند. یک مسلمان تنها با یقین و اعتماد به خدا، خانواده را رها میکند و راهی کربلا میشود و با یقین در زمان انتظار ثابت قدم میماند.
✍ فاطمه سجادی
#جامعه
#تجملگرایی
#یقین
🆔 @farhang_puya
⚠️ اثر مخرب تجمل گرایی بر امید و قناعت مردم
📱 در شبکههای اجتماعی صفحاتی با نام «بچه پولدارها» ایجاد شده است که در آن افراد، داراییهای خود را به دیگر اعضا نشان میدهند. ایجاد صفحاتی اینچنینی بر گذار جامعه از ارزشهای معنوی به ارزشهای مادی دلالت میکند.
💰 افراد ثروتمند با برشمردن داراییهای خود، ناامیدی را برای مردم به بار میآورند و ناامیدی باعث گسترش حرص و طمع میان مردم برای رسیدن به آن زندگی اشرافی میشود.
⚜ تجملگرایی علاوه بر این که فرد مبتلا به این خصیصه را دچار حرص و طمع میکند، مانند یک بیماری واگیر حرص و طمع را به دیگر افراد جامعه سرایت میدهد و به یک بیماری همهگیر تبدیل میشود. این ویژگی خود به تنهایی میتواند جامعه اسلامی را از پا درآورد.
✍ فاطمه سجادی
#جامعه
#اخلاق_مداری
#تجملگرایی
🆔 @farhang_puya
⭕️ جدایی بحرین از ایران؛ ننگی یادگار از پهلویها
⚠️ یکی دیگر از معاهدات ننگین عصر محمدرضا شاه، جدا شدن بحرین از ایران بود که در نوع خود خیانت بسیار بزرگی به شمار میآمد. کشور بحرین از سی و سه جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده و در گذشته بخشی از امپراتوری ایران پیش از اسلام بوده است.
❌ محمدرضا شاه در ۱۴ دی ۱۳۴۷ به یکباره اعلام کرد که اگر اهالی بحرین نمیخواهند به کشور من ملحق شوند، ایران ادعای ارضی خود را در مورد این مجمعالجزایر پس میگیرد و خواسته اهالی بحرین را اگر از نظر بینالملل مورد قبول قرار گیرد میپذیرد.¹
📝 رضا محمدی فیروزجایی؛ عبدالرضا مهدوی، روابط خارجی در دوره پهلوی، ص۳۶۲
#تاریخی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
‼️ آمریکاییها غیرقابل اعتمادند
⚠️ آمریکاییها میگویند ما میخواهیم با ایران مذاکره کنیم. خب، سالها است که میگویند میخواهیم مذاکره کنیم؛ این یک فرصتی نیست که برای ما به وجود آوردند. من از اول سال گفتم که خوشبین نیستم.
🔻 در مسائل خاص، مذاکره را منع نمیکنم _ مثل مسئله خاصی که در قضیه عراق داشتیم، و بعضی از قضایای دیگر _ لیکن من خوشبین نیستم؛ چون تجربه من این را نشان میدهد.
🔺 آمریکاییها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیرمنطقیاند، هم در برخوردشان صادق نیستند. این چهار ماهی هم که از آن صحبت گذشت، همین را تایید کرد؛ موضعگیریهای مسئولان و دولتمردان آمریکا نشان داد که همین مطلبی که ما گفتیم _ که گفتیم خوشبین نیستیم _ درست است؛ خود آنها عملاً این را تایید کردند.
📆 سخنرانی مقام معظم رهبری (حفظهالله) ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
#امامین_انقلاب
#شماره_36
🆔 @farhang_puya
⭕️ برای رفع مشکلات باید اول نگاهمان به درون باشد!
🔶 در مقابل این ضعفهایی که ممکن است در ساختارها پیدا شود، ما باید راهبرد مشخصی داشته باشیم. یک اصل راهبردی حاکم بر همه این موارد میتواند اصل استقلال باشد؛ یعنی ما برای حفاظت از همه این ساختارها و مقابله با همه این تهدیدها باید نگاه درونی داشته باشیم و به عناصر خود تکیه کنیم و به بیرون اتکا نداشته باشیم. این ادعای ماست.
🔷 اما چرا برای حفاظت از نظام، نباید نگاه بیرونی داشته باشیم؟ چه اشکالی دارد که ما برای تقویت نظام خودمان سراغ دیگران هم برویم و با آنها هم دست دوستی بدهیم؟ تا کی باید با دنیا قهر باشیم؟ چه سودی از این قضیه میبریم؟ مگر در تنهایی و انزوا میشود به جایی رسید؟
📆 برگرفته از سخنرانی حجتالاسلام دکتر مجتبی مصباح، ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
#انقلاب_اسلامی
#شماره_36
🆔 @farhang_puya