نشریه فرهنگ پویا
💢 ادبیات، یکی از سلاحهای پیامبر (بخش اول) 🔹 شعر و قصیدهسرایی و... تاثیر ویژهای در جذب و پیوند ق
📌 ادبیات، یکی از سلاحهای پیامبر (بخش دوم)
🔹 پس از ماجرای غدیر، حسان بن ثابت از پیامبر (ص) اجازه خواست تا شعری در وصف غدير و ولایت امیر مؤمنان (ع) بسراید و پیامبر (ص) اجازه فرمود. هم چنین در میدانهای جنگ و عرصههای دیگر، استفاده از شعر و شعار را در تاریخ و سیره پیامبر (ص) مشاهده میکنیم. از جمله آنها، شعارهایی است که در جنگ احد از سوی مشرکان داده میشد و پیامبر (ص) به آنها پاسخ میداد.
🔸 در جواب مشرکان که شعار «اعل هبل اعل هبل» سر میدادند، مسلمانان به دستور پیامبر (ص) فرياد ميزدند «الله اعلی و اجل» و در پاسخ به «ان لنا العزى و لا عـزی لکم» میگفتند: «الله مولانا ولا مولا لکم».
✍ علی الله اکبری
#شماره۸و۹
#هنر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
همین برای حضور در انتخابات کافی است... #انتخابات #استکبار_ستیزی 🆔 @farhang_puya
🖊 قرآن کریم، یهود را شدیدترین دشمنان مسلمانان میداند؛ این آیه و کلام نورانی چه ارتباطی میتواند با سیاستهای _به اصطلاح خود صهیونیستها_ «یهودیستیزی» انقلاب اسلامی داشته باشد؟
🔹 اگر ایمان بیاوریم که سیاست جمهوری اسلامی ایران، همان سیاست دشمنشناسی قرآن است، به حکم قرآن حمایت از آن واجب است؛ چرا که جهاد در رکاب انقلاب، جهاد در مسیر قرآن است. زیرا دشمنان آنان یکی است.
🔚 بنا بر این، همین دلیل کافی است بر این مدعا که عدم حضور در انتخابات ( که مظهر قدرت و اتحاد انقلاب اسلامی است ) یعنی بد عهدی نسبت به قرآن و تبعات آن، همانهاست که قرآن، مسلمین را نسبت به آن هشدار داده است.
#انتخابات
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
⭕️ مدیریت یک تحول عمیق
🔹 مطالعه سیره مدیریتی پیامبر اعظم، رهنمون این نکته کلیدی است که آن حضرت سه مرحله اساسی را در ایجاد تحول در اوضاع ناگوار امت و مدیریت آن در نظر داشتهاند.
🧷 نخست؛ متروک کردن عادات سخيف جاهلی. سپس؛ تبیین و ترویج فضائل و کرامات انسانی؛ و سرانجام تقویت و تثبیت فرهنگ متعالی و نوپای اسلامی در جامعه آن روز.
🔹 زیبایی و جذابیت فراوان آموزههای نورانی اسلام که در گفتار، رفتار و تقریر پیامبر اعظم و تربیت یافتگان مکتب حضرتش متجلی بود، دلهای زنگار زده را چنان شستشو میداد که دو مرحله نخست تحول، همزمان و معطوف به یکدیگر طی شد.
🔸 منطق علمی و عملی
برخاسته از سیره فردی، اجتماعی و حکومتی آن حضرت، چنان روشن و استوار بود که جاهلیت آن روز را که فاقد آهنگ و جهتی الهی بود به سرعت در مسیر حرکت به سوی فضیلت قرار داد و چهره جامعه را رنگی توحیدی بخشید.
✍ محمد حسین ظریفیان یگانه
#شماره۴
#معارف
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 امام صادق علیه السّلام:
همانا برای صاحب الامر (عج) غیبتی است. پس کسی در دوران او دین خود را حفظ کند مانند کسی است که خار مغیلان را با دست بتراشد.
📚اصول کافی، ج۱، ص۳۳۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⭕️ ما مکلف به وظیفهایم (بخش اول)
🔹 ما
اساسا اگر از این جنبه به موضوع نگاه کنیم که نتیجه در اختیار ما نیست و اراده و فعل ما فقط یکی از علت هاست و نه علت تامه، به کدام سمت سوق پیدا میکنیم؟ برخی بزرگان معتقدند وقتی ما کاری را انجام میدهیم تصور این است که کار ما علت تامه برای حصول نتیجه است. بعد از عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، امام فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
✍ ابوذر مظاهری
#شماره۳۸
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ ما مکلف به وظیفهایم (بخش اول) 🔹 ما اساسا اگر از این جنبه به موضوع نگاه کنیم که نتیجه در اختیار
⭕️ ما مکلف به وظیفهایم (بخش دوم)
🔸 در حقیقت ما در آن حادثه بــه وظیفه عمل کردیم و خدا هم این نتیجه را عنایت کرد. ما باید می جنگیدیم پس ما مکلف به وظیفه جنگیدن بودیم. اما عمل ما مقید به حصول نتیجه نیست؛ بلکه عمل ما یکی از اسباب و معدات تحصیل آن نتیجه است. ما تکلیف داریم که یکی از هزاران شرط لازم برای تحقق یک پدیده را که همان فعل اختیاری ماست، فراهم کنیم.
🎙 «ما مکلف به وظیفهایم؛ بدین معناست که گمان نکنید شما همه کاره هستید. باید همه جوانب را بسنجید و براساس آنها تصمیمگیری کنید. اگر هم نتایجی برای تکالیف بیان شده در حد فهم ما بیان شده است؛ اما ترتب آن نتیجه هم به اراده الهی وابسته است ما باید به یاد داشته باشیم که با خدا چه رابطهای داریم و در هر لحظه او از ما چه میخواهد.»
✍ ابوذر مظاهری
#شماره۳۸
#معارف
🆔 @farhang_puya
6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖇 اجرای عدالت واقعی، مرد آسمانی میخواهد
🔚 سخنان شورانگیز استاد مطهری درباره عدالت جهانی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
#مناسبتی
#حکومت_جهانی
🆔 @farhang_puya
💢 آیا هدف انسانها بعد از ظهور آن حضرت، همین خوردن و خوابیدن است؟(بخش اول)
📎 هدفی بالاتر و برتر وجود دارد؛ زیرا خوردن و خوابیدن راحت برای بسیاری از حیوانات نیز میسر است. بسیاری از حیوانات کوچک که ما آنها را خیلی به حساب نمیآوریم از لحاظ نظم و انضباط از جهت برقراری عدل و داد خیلی منظمتر از انسانها زندگی میکنند.
📎 مانند زنبور عسل که در کندو زندگی منظمی دارد. اگر بنا باشد انسان بعد از هزاران سال آمدن انبیاء و بزرگان و به شهادت رسیدن شهیدان و ظهور منجی عالم بشریت زندگی شبیه زنبور عسل داشته باشد، پس تفاوت انسان با حیوان در چیست؟!
🔹 حضرت امام خمینی (رضوان الله علیه) بارها تأکید میفرمودند ما انقلاب
کردیم برای این که
حکومت اسلامی
تشکیل شود؛ حکومتاسلامی تشکیل میشود تا با ظلم و ستم مبارزه کند و حق هر کسی را به صاحب حق برساند. ولی تازه این اول کار است. هدف بالاتر از اینها است.
📝 علامه مصباح یزدی رحمة الله علیه
#شماره۵
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 آیا هدف انسانها بعد از ظهور آن حضرت، همین خوردن و خوابیدن است؟(بخش اول) 📎 هدفی بالاتر و برتر وج
💢 آیا هدف انسانها بعد از ظهور آن حضرت، همین خوردن و خوابیدن است؟(بخش دوم)
🔹 خداوند در سوره نور، آیه شریفهی ۵۵ میفرماید: «وَعَدَ اللهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم في الأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بي شَيْئًا».
🔹 ما وعده دادیم به آن کسانی که اهل ایمان و عمل صالح هستند و در ایمانشان خدشهای نیست و در رفتارشان نادرستی و ناثواب نیست چنین کسانی پیروز خواهند شد. این چنین انسانهایی را ما با رفاه و آسایش متنعم میکنیم. تــرس و ناامنی را از آنها بر میداریم تا زندگی راحت و آسودهای داشته باشند. اما کار به این جا تمام نمیشود...
✍ علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره۵
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 آیا هدف انسانها بعد از ظهور آن حضرت، همین خوردن و خوابیدن است؟(بخش دوم) 🔹 خداوند در سوره نور، آ
💢 آیا هدف انسانها بعد از ظهور آن حضرت، همین خوردن و خوابیدن است؟(بخش سوم)
🔸 سپس میفرماید: «يَعْبُدُونَنِی لا يُشْرِكُونَ بي شَيْئًا» با فراهم شدن چنین زندگی توام با رفاه و آسایش و تحت لوای
عدل و داد برای انسان، «هدف اصلی» دنبال شود. این حقیقت مقدمهای است برای انسانها که بتوانند در چنین جامعهای به «هدف آفرینش» خود برسند، زیرا انسان برای این آفریده نشده که خوب بخورد، خوب بپوشد و راحت زندگی کند؛ بلکه انسان آفریده شده که با رفتار اختیاری خود، لایق مقام «قرب الهی» شود.
📝 علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره۵
#معارف
#مهدویت
🆔 @farhang_puya
📌 علل فروپاشی و زوال جنبش سربداران (بخش اول)
🧷 ۱ - اولین عامل فروپاشی جنبش سربداران، مربوط به بافت سیاسی موجود در بین آنهاست؛ زیرا گرایش و عملکرد سران سربدار از همان آغاز قیام، باعث دودستگی و انشقاق در بین آنها شد و آنان را به دو دسته جناح شیخیان و سربداران تقسیم کرد. این دو جناح اگرچه در بعضی از اصول با هم توافق داشتند، اما سبب تضعیف درونی جنبش میشدند.
✍ حمیده طرقیاردکانی
#شماره۱۵
#تاریخ
🆔 @farhang_puya