نشریه فرهنگ پویا
💠 معنویت راز موفقیت علمای بزرگ دینی (قسمت اول) 🔸 امام (رضوان الله علیه) به مناسبتهای مختلف سر درس
💠 معنویت راز موفقیت علمای بزرگ دینی
(قسمت دوم)
🔆 دل جوان آماده است؛ این را از دست ندهید. یک حدیث بخوانید، دو کلمه نصیحت کنید. اول، نصیحت به خود ماست. این حدیث را که من میخوانم، اول کسی که مخاطب است و انشاءالله اول کسی که باید از آن متأثر بشود، خود گویندهی حدیث است؛ برای خودتان هم مفید است. حوزه به این احتیاج دارد.
🔸 شما ببینید یک نفس گرم مثل حاج میرزا علی آقای قاضی در نجف چقدر برکات درست کرد. شاگردهای مرحوم آقای قاضی هر جا که بودند، مایهی برکت شدند؛ یک نمونه از مرحوم علامهی طباطبایی (رضوان الله تعالی علیه) که قم را روشن کرد؛ چراغ علوم عقلی را در قم ایشان روشن کرد و ادامه داد و با مشکلات ساخت.
🔹 بقیه تلامذهی مرحوم آقای قاضی و متأثرین از ایشان در هرجا بودند، همین جور بود. در تهران، در آذربایجان، در خود نجف، در بروجرد، در جاهای دیگر، هر جا که شاگردهای ایشان بودند، مرکز معنویت و مرکز اشعاع روحانیت بود. نمیشود اینها را ندیده گرفت.
🎙 بیانات مقاممعظمرهبری (مدظله) ۲/ ۸/ ۱۳۸۹
#شماره_40
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠رمز پیروزی شیعه (بخش اول) ⚠️شما با فرزندان محمد(ص) علی،حسن،حسین و اهل بیت رسول الله(ع) و اصحاب رسو
💠رمز پیروزی شیعه(بخش دوم)
🔰دنیای مادی غرب در نبردهای اخیر خود با خدا و مذاهب دین همچنان سرافکنده و زبون است. در نبرد شیطان با خدا چرا همواره پیروزی ازآن مردان دست خالی اما با ایمان است؟ کلمات خروشیده از قلب طوفانی سید حسن گویای همه حقیقت آشکار و پنهان سرافرازی اهل ایمان است. کلماتی که در زمان سیطره فولاد و پلاستیک و سیمان بر اجزای زندگی بشر، همه اراده و توان مدیریتی پیدا و پنهان مقتدای غایب از نظر را میتوان از حرفم حرف آن یافت.
🔹رمز و راز این شجاعت و نستوهی و نهراسیدن از مرگ آن چیزی است که ما سالهای سال با آن متولد شده،به آن رشد یافتهایم با آن زیسته و خود را به نام نامی او سپرده ایم. آنچه که امروز در قلبهای جنود خدا و بر سر بند هایشان نقش بسته رمزی نیست جز نام زیبای «حسین» رمزی که پایدارترین اصل زندگی شیعه تنومندترین و تناورترین شجره طیبه را ساخت.
✍🏻مقداد علوی
#شماره_13
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 تو معشوق خدایی!
🔻 اگه من عاشق خدا بشم چی میشه...
🎙 حجتالاسلام علیرضا پناهیان
#معارف
🆔 @farhang_puya
‼️ خوش خط و خالِ سمّی
🔻رهبر انقلاباسلامی: «فراعنه عالَم اصرار دارند با مواردی مثل همین سند 2030 در آموزش و پرورش کشورها نفوذ کنند؛ چون کارهایی را که به وسیله نظامی بهآسانی نمیتوانند انجام بدهند، با تأثیر آموزش و پرورش میتوانند انجام بدهند. متأسّفانه در کشور ما هم بعضی از اجزای 2030 به وسیله آدمهای ناباب یا غافل اجرا میشود».
📆 ۱۱ شهریور ۱۳۹۹
#امامین_انقلاب
#سند_2030
🆔 @farhang_puya
🔆 پیمایش راه معنویت تا لحظه پرواز
💠 شما جوانها، باصفا و بی آلایش و دارای دلهای پاک و روحهای صاف هستید. کار شما از ما راحتتر است و این راه [معنویت] راه آسانتر از ما میپیماید. شما نسل و نهال انقلاب هستید و نهادتان نیز انقلابی است. شما میتوانید بندگان صالح و مومن و متعبد و ذاکر و پرهیزگار باشید. توصیه میکنم این خصوصیات را حفظ کنید.
📢 وصیت امام هم بر این نکات تاکید داشت. ایشان تا آخرین لحظات حیات شان، ذکر و نماز و دعا را از دست ندادند. حاج احمد آقا فرزند عزیز حضرت امام می گفتند: پیش از ظهر روز آخر حیات امام (ره) ایشان روی تخت دایما نماز میخواندند.
📜 مدتی گذشت، بعد پرسیدند: ظهر شده است؟ گفتم: بلی. وقت خواندن نماز ظهر و عصر با نوافلش را شروع کردند. بعد از اتمام نماز، مشغول ذکر گفتن شدند و تا لحظاتی که در حالت اغما به سر می بردند، مرتب پشت سر هم میگفتند:
«سبحاناالله والحمدلله ولاالهالله واللهاکبر، سبحانالله والحمدلله ولاالهالله واللهاکبر». این کار برای ما درس است. ما که رهبرمان را دوست داریم، باید به کارها و روحیات او توجه کنیم و از آن درس بگیریم.
📝 بیانات مقاممعظمرهبری (مدظله) ۱۸/ ۳/ ۱۳۶۸
#شماره_40 | #معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
❌طلحههای انقلاب(بخش اول) ☠️اندکی پس از تثبیت پایه های حکومت دمل اختلافات فکری چرکین شد و در فضای ب
❌ طلحه های انقلاب(قسمت دوم)
↙️ با وجود آنکه انقلاب اسلامی بنا به اعتراف همه گروههای چپ و راست داخل و خارج دوست و دشمن توسط جهان مذهبی هدایت و رهبری میشود در سالهای میانی دهه اول پس از انقلاب اختلاف بر سر نحوه اداره حکومت دخالت و عدم دخالت دولت در مسائل اقتصادی محدوده وظایف و اختیارات آن و… آتشی بر جان این ائتلاف منسجم زد و آن را من منشعب کرد. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که به ظاهر مرکز اصلی تولید این اختلافات بود تا مرز انحلال پیشرفت.
◼️جامعه روحانیت مبارز پرچمدار انقلاب در دهه چهل و پنجاه منشعب شد و جلالی خمینی، کروبی و سید محمود دعایی سه تن از اعضای شورای مرکزیاش در قالب گروهی جدید به نام مجمع روحانیون مبارز در سال ۶۶ اعلام موجودیت کرد.
🔻 موسوی خوئینیها توسلی، صانعی، خاتمی، ابطحی و بیش از ۱۵ نفر دیگر به جمع اعضای این گروه پیوستند و گستردهترین تشکل سیاسی در جریان مذهبی یعنی حزب جمهوری اسلامی که به سالهای پیش از انقلاب بازمیگردد و با سرپرستی شهید بهشتی پس از انقلاب اعلام موجودیت کرد در خرداد ۶۶ پیشنهاد هاشمیرفسنجانی و با تصمیم امام منحل شد.
🗒 بخشی از یادداشت طیبه محمدی
در نشریه فرهنگ پویا #شماره_11
#سیاست
🆔 @farhang_puya
🔗 پیوند عمیق میان علم و ایمان
❌ از اثرات جهانبینی بر رشد علوم انسانی، تولد اندیشه اومانیسم؛ انسانگرایی، انسانمداری و... بود. اندیشهای که انسان را رها معرفی میکند، اندیشهای درست مقابل اندیشه اسلامی است که انسان را موجودی رها نمیپندارد و بیان میدارد: «ایحسب الانسان ان یترک سدی»؛ آیا انسان گمان میکند بیهدف رها میشود؟ بنابراین در نگاه توحیدی، انسان باید در مقابل رفتار خود پاسخگو باشد. این سنگ بنای کج در علوم انسانی به سرانجام جدایی دین از علم میانجامد.
✴️ استاد شهید این تفکرات را ناشی از عدم آگاهی از اثرات علم و ایمان میداند: «آیا علم [ما را] به چیزی میخواند و ایمان به چیز دیگری ضد آن؟ علم، ما را به گونهای میخواهد بسازد و ایمان به گونهای مخالف آن؟ علم ما را به سویی میبرد و ایمان به سویی دیگر؟ یا علم و ایمان متمم و مکمل یکدیگرند، علم نیمی از ما را می سازد و ایمان نیمی دیگر را هماهنگ با آن؟»
📚 استاد مرتضی مطهری؛ انسان و ایمان؛ ص۲۳. تهیه و تنظیم: هادی الیاسی
#شماره_16
#علوم_انسانی
🆔 @farhang_puya
💠 امیرالمومنین علیهالسلام:
🔴 بپرهیز از ویژه خواری و انحصار طلبی در چیزهایی که همه مردم در آنها باهم برابرند!
📙 نهجالبلاغه، نامه ۵۳
#حدیث
#دنا_پلاس
#مجلس_انقلابی
🆔 @farhang_puya
🌀خطر نفوذ(بخش اول)
⚠️ امام بارها به خاطر نفوذ فرصت طلبها هشدار میدادند و ملت را به هوشیاری دعوت میکردم میفرمودند: «لازم است با کمال قدرت و هوشیاری اشخاصی یا گروههایی که گرایش به مکتبهای غیر اسلامی دارند و [با] خوی فرصتطلبی میخواهند در این اوقات از فرصت استفاده نموده خود را در سطوح شما داخل کند و به شما در موقعش از پشت خنجر بزنند از خود دور کنید و به آنها مجال تحرک ندهید.(1)
🔺دونکتهی اساسی در این هشدار به چشم میخورد؛
1. شناسایی جریانها و افراد
2. مجال و میدان ندادن به اندیشههای فرصت طلب که در ادامه به تفضیل این مهم خواهیم پرداخت.
📝(1): کلمات قصار موسسه تهیه و تنظیم نشر آثار امام خمینی.
✍🏻مرضیه سادات موسوی
#شماره_11
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
🌐 سیاست خارجی از نگاه شهید بهشتی
(قسمت اول)
🔆 سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باید سیاستی استکبارستیز باشد. از نگاه ایشان این سیاست باید بر اساس سیاست "نه شرقی، نه غربی" استوار باشد: "سیاست خارجی جمهوری اسلامی ما باید به طور کلی بر پایه "نه شرقی، نه غربی" استوار باشد. به همین دلیل، انقلاب کفرستیز و ظلمستیز ما با هیچ قدرت سلطهگر نمیتواند از در سازش درآید و از این رهگذر، هر نوع رابطه اقتصادی که بتواند در آینده، پلی برای بازگشت این سلطهگران به ایران باشد، باید قطع گردد...
🔰 شهید مظلوم در جای دیگر نیز تاکید میکند: اما سیاست خارجی؛ سیاست خارجی رهبری انقلاب اسلامی امروز شما این است که ملت مسلمان ایران باید از هر نظر روی پای خودش بایستد. ملت مسلمان ما نمیتواند متکی به آمریکا و اروپا باشد، نمیتواند متکی به شوروی باشد، نمیتواند متکی به چین باشد؛ باید متکی به خودش باشد.
🗃 منابع: مواضع تفصیلی ما، حزب جمهوری اسلامی، ص۸۱ و ولایت، رهبری، روحانیت، ص۲۴۹.
#شماره_34
#سیاست
🆔 @farhang_puya
🕋 بسپارید به خدا
🔚 برخی جریانات تصور میکنند که باید کار خود را رنگ آمیزی کنند در حالی که رنگ خدایی بهترین رنگ است.(1) لازم نیست انسان به کار خود رنگ دهد همچون کاری که منحرفین و مجاهدین خلق انجام میدهند برای اینکه باطل زیبایی و جذابیت ندارد اهل باطل زرق و برق و روکش و زیبایی ظاهری را به کار خود میدهند تا عوام پسند باشد.
🔶 خدای تبارک و تعالی اگر قرار است کاری را رنگ آمیزی بکند رنگ آمیزی میکند اگر رنگ آمیزی نکردن معلوم میشود بیرنگ بودن آن زیباتر است. این را باید پذیرفت و حرکت کرد نمونهی آن جنگ است. واقعا وقتی یک لحظه از لحظات دوران جنگ را قطعه برداری میکنیم در برابر آن قطعه خدا میداند جان و دلم میلرزد. در آن دوره احساس ذوق و شعفی حاکم بود که وصف ناشدنی شدنی است.
☑️ اگر ما حق را همانگونه که هست بپذیریم دشمن از آن میهراسد. خداوکیلی سلایق و خواستههای شخصی را رها کنید و بگویید و بسپارید به خدا هر چه که شد خدای تبارک و تعالی خود بهترین رنگ آمیزی را خواهد کرد. لازم نیست که شما دلت بسوزد پیامبر در بعضی از جنگها بر حسب ظاهر شکست میخورد؛ اما چون به وظیفه عمل کرده بود پیروز بود.
📝(1)سوره بقره آیه۱۷۸
🎙 حجت الاسلام و المسلمین دکتر آقاتهرانی
#شماره_11
#معارف
🆔 @farhang_puya
💠 رهبر معظم انقلاب:
‼️ دلیل اینکه بنده میگویم با آمریکا مذاکره نمیکینم، این است...
⛔️ خواهش میکنم همه این را توجّه کنند! البتّه من این را بارها گفتهام، باز هم ناچارم بگویم، چون بعضیها یا متوجّه نمیشوند یا وانمود میکنند متوجّه نشدهاند؛ اینکه دشمن میگوید بیایید مذاکره کنیم، یعنی اینکه شما بیایید پشت میز مذاکره بنشینید و ما به شما بگوییم باید شما موشک نسازید، شما هم باید قبول کنید؛ اگر قبول کردید که خب پدرتان درآمده؛ یعنی خودتان را بیدفاع کردهاید؛ اگر قبول نکردید، همین آش است و همین کاسه؛ باز هم دعوا، باز هم تحریم، باز هم تهدید؛ مذاکره یعنی این!!
💢 دلیل اینکه بنده میگویم با آمریکا مذاکره نمیکنیم، این است که این مذاکره [نتیجه ندارد]؛ البتّه او سود میبرد از مذاکره؛ این بندهخدا، پیرمردی که الان سرِ کار است در آمریکا، مثل اینکه از مذاکرهی با کرهی شمالی یک مقدار استفادهی تبلیغاتی کرد؛ این میخواهد استفاده کند، حالا برای انتخابات، برای غیر انتخابات، دنبال استفادهی شخصی خودش است امّا فراتر از اینها، نظام سیاسی آمریکا ادّعای مسائل حیاتی را در مورد جمهوری اسلامی ایران دارد؛ یعنی میگوید شما امکانات دفاعیتان را کنار بگذارید، شما اقتدار منطقهایتان را کنار بگذارید، شما قدرت ملّیتان را کنار بگذارید. خب اینها که نمیشود!
📅 10 مرداد 1399
#امامین_انقلاب
#خسارت_محض
🆔 @farhang_puya
✳️ ولی نعمتان انقلاب
🔹مردمی ترین رهبر عصر حاضر وظیفه کارگزاران نظام اسلامی نسبت به مردم را اینگونه گوشزد میفرماید: «به مجلس و دولت و دستاندرکاران توصیه مینمایم که قدر این ملت را بدانید و در خدمتگذاری به آنان خصوصاً مستضعفان و محرومان و ستمدیدگان که نور چشمشان ما و اولیای نَعم همه هستند و جمهوری اسلامی رهاورد آنان و فداکاریهای آن تحقق پیدا کرد و بقای آن نیز مرهون خدمت آنان است فروگذار نکنید و خود را از مردم و آنان بدانید و حکومتهای طاغوتی را که چپاولگران بی فرهنگ و زورگویان تهی مغز بودند و هستند همیشه محکوم نمایید.»
📖 صحیفه نور، ج ۲۱، صفحه ۱۸۱
#شماره_1
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
🚫 بزرگترین آفت جبهه خودی
⛳️علامه مصباح یزدی درباره آسیبهای جبهه خودی، خالی کردن صحنه را بزرگترین و جبرانناپذیرترین اشتباه و خطای مردم میداند و در مورد این پدیده چنین مینویسد:«بزرگترین و جبرانناپذیرترین اشتباه و خطای مردم این است که وقتی مرحله پیروزی نظامی و سیاسی انقلاب فرا رسید کار را به فرجام رسیده تلقی کنند و چنین بپندارد که انقلاب به همه اهداف و مقاصد خود دست یافته است و یا لااقل مهمترین مشکل در مرحله خود را پشت سر گذاشته است.
🎯 اهداف دیگر خود به خود به وسیله زمامداران و متصدیان نظام انقلابی تحقق خواهد یافت. اگر مردم وظیفه را پایان رفته ببینند و برای تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب به دستگاه حاکمه انقلابی همدلی و همکاری نکند پس از انقلاب از دستیابی به اهداف خود محروم خوانهد شد بلکه زمینه خود را یافتن فرصت طلبان، عوام فریبان، منافقان و خائنان فراهم خواهند کرد.»
🗃علامه مصباح جامعه و تاریخ از دیدگاه قرآن،ص۳۸۰
#شماره_11
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌐 سیاست خارجی از نگاه شهید بهشتی (قسمت اول) 🔆 سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باید سیاستی استکبارست
🌐 سیاست خارجی از نگاه شهید بهشتی
(قسمت دوم)
🎙 ایشان [آیتالله شهید بهشتی] شرط تحقق این اصل را نیز تکیه بر مردم دانسته، معتقدند: "برای اینکه بتوانیم به راستی، سیاست خارجی "نه شرقی، نه غربی" را دنبال کنیم، باید ملت ما تنها تکیهگاه دولت ما باشد. بنابراین، ترکیب دولتهای ما از افراد باایمان و معتقد و درست و قابل اعتماد، در موفقیت آنها در سیاست داخلی، در همه ابعاد معنوی، اجتماعی و نظامی، پشتوانه اساسی این دولتها در سیاست خارجی "نه شرقی، نه غربی" خواهد بود.
🔆 این تکیه بر مردم به معنای استقلال است. به تعبیر شهید بهشتی: "آنها میدانند که ما کشوری دارای استقلال هستیم. شهید بهشتی راه رسیدن به استقلال اقتصادی را چهار چیز میدانند. اول اینکه از اسراف و مصرف بیرویه پرهیز کنیم: "خوب، چه بکنیم تا استقلال اقتصادی پیدا کنیم؟... چه کنیم تا این وابستگیها از بین برود؟ باید مقداری از مصرف را کم کنیم. ملت ما برای ادامه انقلابش باید روزه اقتصادی چند ساله بگیرد.
🗃 منابع: مواضع تفصیلی ما، حزب جمهوری اسلامی، ص۸۲، او به تنهایی یک امت بود، ص۴۱۱، ولایت، رهبری، روحانیت، ص۲۴۹
#شماره_34
#سیاست
🆔 @farhang_puya
💢 نفوذ در کلام شهید مطهری
❎ استاد شهید مطهری یکی از راههای نفوذ و غیر خودیها را نفوذ اندیشههای بیگانه میداند و بر این عقیده بود که اندیشههای بیگانه از دو طریق نفوذ میکند.
۱.دشمنان
👽 هنگامی که یک نهضت اجتماعی اوج میگیرد و جاذبه پیدا میکند و مکتبهای دیگر را تحت شعاع قرار میدهد پیروان مکتبهای دیگر برای رخنه کردن در آن مکتب و پوشانیدن آن از درون، اندیشههای بیگانه را که با روح مکتب مغایر است وارد آن مکتب میکنند و آن مکتب را به این ترتیب از اثر و خاصیت میاندازد و یا کم اثر میکنند.
۲.دوستان و پیروان
👥 دیگر از طریق دوستان و پیروان خود مکتب به علت ناآشنایی درست از مکتب، مجذوب یک سلطه نظریات و اندیشههای بیگانه میگردند و آگاهانه یا ناآگاهانه آن نظریات را رنگ مکتب میدهند و عرضه مینمایند.
🗃نهضتهای اسلامی در صد سال اخیر، ص ۷۸ و ۸۸
#شماره_11
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌀خطر نفوذ(بخش اول) ⚠️ امام بارها به خاطر نفوذ فرصت طلبها هشدار میدادند و ملت را به هوشیاری دعوت م
🌀خطر نفوذ(بخش دوم)
✨ الف: شناسایی جریانها و افراد
یعنی انگیزههای کسان و گروهها را تحلیل کنید که آیا برای خدمت به مردم به میدان آمدهاند یا برای فرصتطلبی و چیدن میوه از بوستان انقلاب در حال آنکه در آبیاری و پاسداری از انقلاب هیچ نقشی نداشتهاند.
➕ ب: مجال و میدان دادن به چنین اندیشههاماندگاری انقلاب و گسترش آن بستگی به نیروهای انقلابی است اگر نیروهای انقلابی در میدان نباشند و برای رخنه نااهلان به درون نظام انقلابی مجال پیدا بشود انقلاب از حرکت باز میماند و رو به افول میرود.
☑️ امام درباره برخورد با خودیها و صاحبان اصلی انقلاب میفرمودند:«مسئولین، صاحبان اصلی انقلاب را با بهانههای بیاساس پس نزند تا به جای آنان کسانی را که وارثان رژیم گذشته وابستگان فکری آنان هستند جایگزین کنند. چشمها و گوشها را باز کنید که دشمنان حیله بازان کارکشتهاند و ممکن است از سادهدلی شما استفاده کنند و مراکز حساس را کم کم به دست بگیرند و انقلاب را به سوی غرب یا شرق بغلتانند.
✍🏻 مرضیه سادات موسوی
#شماره_11
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
6 - Sangin - Hajmahdirasuli - Shab2 990703 - Sarallahzanjan.mp3
30.37M
🔹 یادش به خیر، سالی که برای اربعین از ۴۰ روز قبل در تکاپوی آمادگی سفر بودیم تا نکند از صف زوار تو جا بمانیم...
🔸 یادش به خیر، سالی که بعد از زیارت مولا و اذن گرفتن از مادر با پاهای برهنه به سویت آمدیم...
🔹یادش به خیر، سالی که به هر عمود دنبال حضرت صاحب الامر میگشتیم تا جمال مولایمان را ببینیم...
🔸 یادش به خیر، سالی که با پاهای تاول زده و خستگی تمام از دور گنبد حرم حضرت عباس را میدیدیم، اشکمان ناخودآگاه جاری میشد و از برادر اذن زیارت برادر را میگرفتیم...
🔹 یادش به خیر، سالی که خود را در بین الحرمین میدیدیم و یکی از برادران با صوتی محزون لهوف میخواند و دیگری زیارت اربعین را، درآن زمان برای آغاز کار در راه حق انگیزهای فولادین میگرفتیم و از تو میخواستیم انتقام بقیه الله را ...
🔸 آن زمان که میدانستیم بعد از زیارت تازه آغاز کارمان در راه حق است و باید در عمل خود را به تو نزدیک کنیم...
💠 به راستی چه سالهای از یاد نرفتنیی بود آن سال ها، اما به چه گناه و معصیت این رحمت واسعه از ما گرفته شد و این دوری را کدام صدر میتواند تحمل کند مولا جان؟!
#مناسبتی
#اربعین
🆔 @farhang_puya
🔆مولفه خودی بودن
💠علامه مصباح با استناد به آیه آخر سوره مجادله اعتقاد دارد که خداوند اولین ویژگی خودیها را آن میداند که با غیر خودیها دوستی نمیکنند. ایشان برای این امر اینگونه استناد میکند:«در قرآن میفرماید مردم را نمییابی که ایمان به خدا و روز رستاخیز داشته باشند و در عین حال دوستی نمیکند با کسانی که مقابل خدا و پیغمبر هستند.
🔰یعنی اگر کسی ایمان به خدا و قیامت دارد و غیر خودیها و آنهایی که در مقابل خدا و رسول هستند دوستی نخواهد کرد هرچند کسانی که مخالفت با خدا و رسول میکنند پدرانشان باشد، فرزندانشان باشد، برادرانشان باشد یا خویشاوندانشان حتی اگر کسی پدرش، فرزندش، برادرش یا سایر خویشاوندانش در طرف مقابل خدا و رسول قرار گرفت مومنین حق ندارد با او دوستی کنند.
💫 اولین ویژگی ایشان این است که با غیر خودی ها دوستی نمیکنند نفرمود نماز نمیخواند روزه نمیگیرند زکات میدهند اینها را ذکر نکرد مشخصه اصلی آنها که آنها از سایر جدا میکنند این است که با غیر خودیها دوستی نمیکنند.
🎙#علامه_مصباح|#شماره_11
#تبریٰ
🆔 @farhang_puya
💠 معنویت، معنا و دین
(قسمت اول)
🔸 بینش شما نسبت به جهان و درک ما از حقیقت هستی در تعیین هدف، راهبرد، خط مشی و نوع رفتار ما در زندگی منعکس میشود. همانگونه که جان هیک، فیلسوف دین انگلیسی، اذعان دارد معنای زندگی برای هر شخص مبتنی بر شناخت او از ماهیت هستی و جایگاه انسان و زندگی او در جهان است.
🏷 معنای یک عمل انسان به هدفی بستگی دارد که شخص آگاهانه آن را انتخاب کرده باشد. چنین عملی به ناچار باید عملی اختیاری باشد تا انتخاب انسان در آن، جایگاهی داشته باشد. به این ترتیب، با انتخاب هدف و مقصدی برای رسیدن و انتخاب عملی که به آن هدف منجر میشود، شخص عملی معنادار انجام داده است.
📉 فقدان هر یک از این دو عنصر موجب میشود عمل به رفتاری بیمعنا و پوچ تبدیل گردد؛ ولی این عنصر به معناداری تنها یک عمل مربوط میشوند و شرط کافی برای داشتن و معناداری یک عمل، «معنویت» را تأمین نمیکند؛ چرا که معنویت به معنی معناداری کل زندگی است و تنها در بخشی از آن و آن هم برای یک نفر منحصر نمیشود.
📝 علی مصباح| #شماره_40 | #معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠 معنویت، معنا و دین (قسمت اول) 🔸 بینش شما نسبت به جهان و درک ما از حقیقت هستی در تعیین هدف، راهبرد
💠 معنویت، معنا و دین
(قسمت دوم)
📏 برای برخورداری از معنویت و زندگی معنادار، اولین شرط آن است که فرد همه اعمال خود را در زندگی، در راستای هدفی واحد تنظیم کند، به گونهای که فقط یک هدف غایی برای او مطرح باشد و مطلوبیت دیگر اهداف، مطلوبیتی غیری بوده، تنها به عنوان اهدافی متوسط مقدمی که وی را برای رسیدن به هدف غایی کمک میرسانند، مورد توجه و ارادهی وی قرار گیرند؛ یعنی سلسله مراتبی از اهداف طولی وجود داشته باشد که هر مرتبه، از مطلوبیت مراتب بالاتر به دست آمده باشد تا به هدف غایی برسد که مطلوبیت ذاتی دارد.
〽️ در صورتی که این سلسله اهداف به چنین مطلوبی ذاتی منتهی نشود، هرگز معنایی زاده نخواهد شد و معنویتی تحقق نخواهد یافت. معنویتهایی که بر اساس خواستهها و مطلوبهای متوسط (و دنیوی) بنا میشوند، کاخهای پوشالیاند که بر بنیانی سست استوار شدهاند و نقشی را میمانند که بر آب زده میشوند و با وزش بادی از بین میروند؛ به همین دلیل انتخاب هر هدفی به عنوان غایی این نیز به معناداری زندگی منجر نمیشود، بلکه تنها هدفی از ظرفیت معنادار کردن حیات برخوردار است که بالاترین استعداد انسان برای پیش رفتن در مراتب هستی و عالی ترین مراتب کمال انسانی ممکن را نشان دهد... .
📝 علی مصباح| #شماره_40 | #معارف
🆔 @farhang_puya
✳️ قرب الهی؛ هدف نهایی پیشرفت
✅ هدف نهایی و قالب اصلی پیشرفت را باید مسئلهی قرب الهی دانست. انسان برای رسیدن به خدا و نزدیک شدن به معارف حقهی الهی باید تلاش کند تا به مرحلهی تکامل برسد و قالب و هدف اصلی پیشرفت نیز چیزی جز این مسئله نیست.
🔻 قرآن به مسئله ی قرب و تقرب به خداوند تاکید کرده و میفرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید! و وسیلهای برای برای تقرب به او بجویید! و در راه او جهاد کنید، باشد که رستگار شوید.
📝 علیاکبر عالمیان
#معارف
#شماره_38
🆔 @farhang_puya
🔆ویژگیهای ولیفقیه
✨ولایت فقیه صرفاً حافظ وحدت انقلاب نیست ولیفقیه صرفاً یک حضور دائمی ندارد تا شعارها را تکرار کند؛ بلکه در تمام سیستمهای سیاسی دنیا یک عامل وحدت بخشی را قرار دادن. این طور نیست که هیچ نخی که دانههای تسبیح را به هم متصل کند وجود نداشته باشد.
📖قانون را طوری تنظیم میکنند که یک وحدت بخشی به سیستم را نگه دارد؛ وجود داشته باشد. این وضعیت در همه سیستمها وجود دارد. نکته این است که در ایران عهده دار این وحدت بخشی یک مجتهد و عالم است که نگرش عمیق نسبت به اسلام و ابعاد مختلف آن دارد و فرهنگ غنی اسلام تغذیه کننده او است.
💠 این ویژگی مختص نظام اسلامی است و در نظامهای دیگر وجود ندارد ولیفقیه از نظر تقوا باید در سطوح عالی باشد در حالی که در کشوری مثل آمریکا حتی ممکن است رئیس جمهور انسان لاابالی باشد. میگویند کار را انجام بدهد الواتی خودش را هم بکند.
↘️ آنها فکر میکنند اینطور میتوانند جامعه را اداره کرد اما اسلام میگوید اگر ما بخواهیم حکومت اسلامی راه خودش را برود باید ولی فقیه در نهایت عدالت قرار داشته باشد حتی نباید محبت دنیا در دلش باشد.
📝 حجت الاسلام سقا بی ریا
#شماره_11
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya