#سوال
سلام خسته نباشید پسرم کلاس سوم هست. امسال که کلاسها حضوری شده متاسفانه داخل کلاس با بچه ها مشکل داره. مدام درگیری دارن همه ی کلاس با هم ناسازگاری دارن. شاید به خاطر اینکه اولین سال حضوریشون هست. اما متاسفانه با یکی از بچه ها به شدت مشکل داره. خیلی ناجور به اون بچه گیر میده یا القاب بد به کار میبره اون بچه هم دوبرابر بدتر تلافی میکنه و تنش بالا میگیره. میدونم بچم مقصره. حرف زدن فایده نداره. معلم و ناظم باهاشون حرف زده فایده نداره .مادر و پدر اون دانش آموز مدام شاکی هستن چه به من میگن یا میرن به ناظم میگن. بچه ی من لج میکنه بدتر میکنه لطفا راهنمایی کنید
#سوال
باسلام وخسته نباشید پسر ۱۱ ساله ای دارم خیلی چاق شده بهش تذکر میدم که کم غذا بخوره سلامتیش مهمه اما گوش نمیده وهمیشه هم دوست داره فقط غذای گوشتی و فست فود بخوره وراضی هم نمیشه پیش دکتر تغذیه ببرمش خیلی براش نگرانم ازتون راهنمایی میخواستم
#سوال
سلام وقتتون بخیر
یک سوال دارم، دختر من ۸ سالشه و تازگی ها به ناخن جویدن و اینکه انگشت می کنه داخل بینی و بعد انگشتش رو داخل بینی اش می برد حدس زدم استرس و اضطراب داره پیگیر شدم داخل مدرسه دوستش باهاش همراهی نمیکنه .دخترم دوست داره با دوستش تو حیاط مدرسه با هم باشند ولی مثل اینکه دوستش همراهی نمیکنه وبه این خاطر دخترم براش نگرانی ایجاد شده هر چی بهش میگم مهم نیست تو هم با یکی دیگه دوست شو، میگه نه، متاسفانه چون خونه هامون به هم نزدیک هم هست هراز چند گاهی با مامانش هم رفت و آمد داریم ولی چندان تمایلی نشان نمیده حتی با مادرش صحبت کردم گفت دوست ندارم به هم وابسته بشن...حالا نمی دونم چکار کنم وقتی ازش سوال می کنم میگه مامان من این کارها رو دوست ندارم ولی دست خودم نیست نمی دونم چرا این طوری می کنم وقتی در حال این حرکت می بینمش خجالت می کشه و سریع سرش رو پائین می اندازد به نظر شما چکار کنم تا درمان شود؟
ممنون از پاسخگویی شما
🍃وقتی کودکان در تصمیم گیریهای خانوادگی مشارکت داده می شوند، بسیار بیشتر از خانواده حمایت می کنند و زندگی خانوادگی شادتر می شود.
🍃همچنین، وقتی در وضع قوانین کمک می کنند از آنها بهتر پیروی می کنند، تا زمانی که آن قوانین به آنها تحمیل می شود. اینها به خرسندی خانواده می افزاید.
🍃جلسات صمیمانه #خانوادگی تشکیل دهید و با بچه ها در مورد مسائل متناسب مثل نحوه چیدمان منزل، تعیین برنامه غذایی، مسئولیت های ویژه هر فرد در خانواده، انتخاب شهر مسافرت ، نحوه پذیرایی از مهمان و… انها را مشارکت دهید و نظرشان را جویا شوید.
🍃در نهایت این والدین هستند که تصمیم نهایی را میگیرند اما مشارکت دادن بچه ها و دادن حق انتخاب متناسب با موضوع، قدرت تصمیم گیری انها و #اعتمادبهنفس شان را افزایش داده و روابطشان با خانواده را صمیمانه تر خواهد کرد.
@farzandparvarimosbat
🌼راهکارهایی برای رفع #خجالتی بودن كودک
🔸کمکش کنید احساساتش را بیان کند:
کودکان خجالتی از اینکه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرند، ترساناند. اضطراب ناشی از این موضوع سبب بروز حس حقارت در آنها میشود. لازم است به طور مرتب به حرفهای کودک و چیزهایی که از اطرافیان شنیده گوش کنید. به او اعتماد به نفس بدهید. هر چه شما بیشتر با او صحبت کنید، برقراری ارتباط با دیگران نیز برای او راحتتر خواهد شد.
🔸از برچسب زدن به کودک پرهیز کنید:
از گفتن جملاتی نظیر «او را ببخشید، کمی خجالتی است!» خودداری کنید.
بیان چنین جملاتی سبب میشود کودک شما گمان کند دچار مشکلی درمان ناپذیر است و خجالتی بودن جزو ذات اوست. بیان این جملات حتی توجیهی برای او میشود تا نخواهد تغییر کند و از هر موقعیت اجتماعی که برایش سخت است، بگریزد.
🔸از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید:
کودکان خجالتی در برابر حرفهای اطرافیان بسیار حساساند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش، تنها وضعیت را وخیمتر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از قضاوتهای منفی به قضاوتهای مثبت محتاجاند.
🔸او را مجبور به برقراری ارتباط نکنید و تحت فشار افراطی نگذارید:
تشویق کردن کودکان خجالتی برای پیوستن به دیگران تنها وضعیت را بدتر میکند، باعث میشود این حس به کودک منتقل شود که والدین او را نمیفهمند و او بیشتر در خود فرو میرود و منزوی میشود. کنار آمدن با خجالت باید به تدریج و به آرامی صورت پذیرد.
@farzandparvarimosbat
🔹چجوری اعتماد به نفس بچهها رو بالا ببریم؟
🔸یکی از کارهایی که میتونه به پدر و مادرها جهت بالا بردن اعتماد به نفس بچهها کمک کنه مسئولیت سپردن به اوناست.
🔸چون خیلی از اوقات والدین به خاطر دلسوزی بیرویه اجازه انجام هیچ کاری به بچهها نمیدن ؛ غافل از اینکه این رفتارشون تاثیر مستقیم رو #اعتمادبهنفس اونها میذاره
@farzandparvarimosbat
#تربیت
🌷پس از انجام یک کار با فعالیت منفی، از کودک سوالاتی را که با «چرا» شروع می شود نپرسید!
🔹پرسیدن سوالاتی مانند
«چرا این کار رو انجام دادی؟»
«چرا این ها رو روی زمین ریختی؟»
دربیشتر مواقع یک پاسخ به همراه دارد:
دوست داشتم! دلم می خواست!...
🔹بهتر است سوالات شما به این صورت باشد:
«دخترم چی شد؟» یا «پسرم چه اتفاقی افتاد؟»
🔹تا کودک احساس حق به جانب نسبت به کار خود نداشته باشد و درباره ی کارش با شما گفتگو کند.
🌷از این طریق کودک حمایت ما برای کمک کردن را درک میکند و سازگارانه با ما همراه خواهد شد.
#تربیت
@farzandparvarimosbat
#سوال
سلام شبتون بخیر دختر من سه سالشه با ضریب هوشی بالا ، درکش هم از اطرافش خیلی خوبه نزدیک ده تا شعر و دوتا سوره حفظه کاملا مسلط صحبت میکنه مشکل من با دسشویی رفتنش هست چندین ماه باهاش کار میکنم ولی عذر خواهی میکنم جیشش نمیگه جایزه دادم برچسب دادم خوراکی دادم تنبیه کردم جواب نمیده هر موقع هم میخام ببرمش میگه میخام بازی کنم لطفا اگر راهکاری دارید راهنماییم کنید البته من یکی دو روز در طول هفته مربی هستم پیش خالش میمونه
#سوال
سلام خسته نباشید من یه دختر ۱۳ساله دارم اعتماد به نفسش خیلی پایین مثلا وقتی میریم جایی مهمونی یه گوشه میشینه حرف نمیزنه حتی خونه مامان بزرگ تو انتخاب لباس میونه نمیتونه خودش انتخاب کنه .امروز هم که یه چیزی گفت خیلی ناراحت شدم گفت که من از خودم بعدم میاد . ممنون میشم راهنماییم کنید
ناخن جویدن هم داره دائما دستش تو دهنشه