May 11
🗂خویشتن خویش
📝 انیّت و حقیقت نفس ناطقۀ انسانی همان هستی و عین وجود اوست و این وجود چنان است که کسی را یارای آن نباشد که از آن لطیفۀ خفیّه فرار کند.
🔖 حتی انسان اگر از روی شکّ از خودش بپرسد من چه کسی هستم و آیا اصلاً من هستم؟ قهراً سؤالکننده همانا منِ انسان است و در جواب میتوان گفت: تو همانی هستی که میگویی من شکّ دارم که من، من هستم.
🔍در واقع در همان ورطۀ شکّ، انسان خودش خودش را اثبات میکند، چرا که اِنیّت او هست و خودش خودش میباشد و تا نباشد نمیتواند این سؤال را مطرح کند. این شکّ فرع بر اصل وجود خویشتن خویش است.
🖋گزیدهای از مباحث علم النفس استاد محقق حاجآقای موسوی دامظلّهالوارف
#️⃣ #عمومی #کلام_ناب
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayatat
💯 تبلیغ غدیر بر هر شیعۀ غیور واجب عینی است.
🎊 بهمناسبت دهۀ مبارکۀ ولایت و ایام فرخندۀ غدیریّه، مؤسسۀ «فقهولایت» تقدیم میکند:
📜کتیبۀ نفیس «تمامیّت توحید» منقّش به عبارتی عرشی از بیان امام صادق علیهالسلام در مقام عظمت اقرار به ولایت امیر مؤمنان علیهالسلام:
«عَلِيٌّ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَجَعَلْتَ الْإِقْرَارَ بِوَلَايَتِهِ تَمَامَ تَوْحِيدِكَ وَالْإِخْلَاصَ لَكَ بِوَحْدَانِيَّتِكَ؛
خدایا، علی علیهالسلام امیر مومنان است که اقرار به ولایت او را تمامیت توحید و اخلاص در وحدانیت خویش قرار دادی».
📚إقبال الأعمال، ج۱، ص ۴۷۷
🔍 همراه با نکات فقهالحدیثی متن کتیبه در قالب جزوهای مجزّا و مختصر به قلم استاد محقق حاج آقای موسوی دامظلّه
در اندازههای:
1️⃣ ۲۰۰ در ۱۲۰ سانتیمتر مناسب هیئات و مساجد
2️⃣ ۱۴۰ در ۱۰۰ سانتیمتر مناسب منازل
🎁 هدیهای بسیار مناسب برای اعیاد ماه ذیالحجة
📌برای سفارش این کتیبۀ نفیس میتوانید به آیدی @sefareshat_fv مراجعه و یا با شمارهٔ 09300866998 تماس حاصل فرمایید.
📬همراه با پست رایگان
#️⃣ #کتیبۀ_تمامیت_توحید #عید_غدیر #اطلاعیه
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayatat
21.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎊 ششم ذیالحجه، سالروز ازدواج آسمانی مولا امیرالمومنین و صدیقه کبری علیهماالسلام مبارک باد.
🌿کفویّت وجودی
🎙گزیدهای از بیانات استاد محقق حاجآقای موسوی دامظلّهالوارف
#️⃣ #ذی_الحجه #کلام_ناب #امیرالمومنین #حضرت_زهرا #حدیث_ناب #ماه_ولایت
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayatat
فقه ولایت
📢کفویت با سیدۀ زنان عالمیان، مُثبت امامت امیر مؤمنان علیهالسلام
🔸جناب سید مرتضی قدسسره در کتاب الشّافي في الإمامة، جلد ۲، صفحۀ ۶۵ نصّ بر امامت را بر دو قسم قول بدون فعل و فعل گویا میداند و بعد از این تقسیمبندی در میان افعال گویای بر امامت مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام، ازدواج آن حضرت با زهرای مرضیه علیهاالسلام را نیز مطرح میکند.
🖋 تقریر مطلب ایشان اینکه:
🔹بر اهل دقت پوشیده نیست که بیان متکلم عظیمالشأن علمالهدی، جناب «سید مرتضی» قدسسره گویای این حقیقت است که نفْس ازدواج نورَین نَیّرَین مولا امیرالمؤمنین و حضرت صدیقۀ کبری علیهماالسلام نصّ فعلی بر امامت مولا علی علیهالسلام است.
🔸علت این مطلب را باید در عظمت وجودی صدیقۀ کبری علیهاالسلام جستجو کرد چرا که بنا بر نصوص معتبره و مورد اتفاق فریقین آن حضرت سیدۀ زنان عالَم از اولین تا آخرین هستند و با وجود اینکه رسول مکرم اسلام صلّیاللهعلیهوآله خود صاحباختیار جمیع مخلوقاتاند و به تعبیر قرآن «النَّبِيُ أَوْلى بِالْمُؤْمِنينَ مِنْ أَنْفُسِهِم» (احزاب/ ۶) اما در امر ازدواج زهرای مرضیه علیهاالسلام از خود سلب اختیار کرده و در پاسخ به سران قریش در مقام خواستگاری آنان از زهرای مرضیه علیهاالسلام که مقبول واقع نشده بود فرمود:
📜«وَاللَّهِ مَا أَنَا مَنَعْتُكُمْ وَزَوَّجْتُهُ بَلِ اللَّهُ تَعَالَى مَنَعَكُمْ وَزَوَّجَهُ فَهَبَطَ عَلَيَّ جَبْرَئِيلُ فَقَالَ يَا مُحَمَّدُ إِنَّ اللَّهَ جَلَّ جَلَالُهُ يَقُولُ لَوْ لَمْ أَخْلُقْ عَلِيّاً لَمَا كَانَ لِفَاطِمَةَ ابْنَتِكَ كُفْوٌ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ آدَمُ فَمَنْ دُونَهُ؛
▫️به خدا من شما را منع نکردم و او را به ازدواج علی علیهالسلام در نیاوردم؛ بلکه خدای متعال شما را منع کرد و علی علیهالسلام را به تزویج زهرا علیهاالسلام در آورد. جبرئیل بر من نازل شد و گفت: ای محمّد! همانا خدای جلجلاله میفرماید: اگر علی علیهالسلام را برای فاطمه علیهاالسلام نمیآفریدم، برای دخترت بر روی زمین از آدم علیهالسلام تا به پایین هیچ هم کفوی وجود نداشت» (عيون أخبار الرضا علیهالسلام، ج ۱، ص ۲۲۵).
🔹عظمت وجودی صدیقۀ کبری علیهاالسلام در چنان افقی قرار دارد که تزویج با او فقط و فقط در اختیار ذات اقدس اله جلجلاله است و حتی رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله نیز با آنکه اشرف مَن فی الوجود و صاحب مقام قرب اوأدنایی است؛ اما در این امر خود را بیاختیار اعلام میکند؛ فتأمّل جیّداً.
🔸بر اساس روایات فراوانی که در باب تزویج این دو نور الهی در تراث شیعه وجود دارد باید گفت که این امر یک اتفاق عادی و ساده نبود، بلکه از مقولات عالَم نور و ملکوت بوده که جلوهای نیز در عالَم ناسوت یافته است و الا حقیقت این تزویج فوق بر ادراک ما خاکنشینان است و عظمت آن را خداوند سبحان رمزگونه میفرماید که: «مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيانِ؛ دو دريا را روان ساخت درحالیکه همواره باهم تلاقى دارند» (الرحمن/ ۱۹).
🔰این امرِ سماوی و ملکوتی بی شک از امور تکوینی محسوب است؛ اما اموری و آثاری تشریعی نیز به همراه دارد که یکی از مهم ترین آنها تنصیص بر برتری و فضیلت مولا امیر مومنان علیهالسلام برای جانشینی رسول الله صلّیاللهعلیهوآله است.
🔎 وقتی خداوند متعال علی مرتضی علیهالسلام را برای تزویج حورای انسیه و حبیبۀ خود بر میگزیند و اساساً او را میآفریند که زهرایش علیهاالسلام در عالَم دنیا بیکفو نماند پس هیچ فردی در امت اسلامی بعد از رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله شایستهتر از وجود مولا علی بن ابیطالب علیهماالسلام برای جانشینی آن حضرت وجود نخواهد داشت.
📋 و این حقیقت عظمی همان است که در بیان متکلم عظیم القدر جناب «سید مرتضی» به عنوان نصّ فعلی گویا بر امامت مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام مورد اشاره قرار میگیرد چرا که این اتفاق اولاً عدم قابلیت مدعیان خلافت و جانشینی رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله را که پیش از علی بن ابیطالب علیهماالسلام به خواستگاری حضرت زهرا علیهاالسلام آمدند را اثبات میکند
✅و ثانیاً قابلیت و سعۀ وجودی مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام را برای کفویت با زهرای مرضیه علیهاالسلام را اثبات میکند که امر ازدواج او مستقیماً از جانب خداوند سبحان تعیین میشود و این تعیین مستقیم، خود نصّ فعلی بر امامت و خلافت بلافصل مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام محسوب میشود.
📝اقتباس از بیانات استاد محقق حاجآقای موسوی دامظلّهالوارف
#️⃣ #ذی_الحجه #کلام_ناب #امیرالمومنین #حضرت_زهرا #فقه_الحدیث #ماه_ولایت
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayat
▪️حرب بن شُرَیح بصری میگوید:
به امام باقرعلیهالسلام عرض کردم: کدام آیه در قرآن امیدوارکنندهتر است؟ حضرت علیهالسلام فرمود: قوم تو در این باره چه میگویند؟ عرض کردم این آیه را میگویند:
📖 «يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ؛ ای بندگان من که دربارۀ خویش زیادهروی کردهاید، از رحمت خداوند ناامید نشوید».
▫️ایشان فرمود: اما ما خاندان پیامبر صلّیاللهعلیهوآله اینگونه نمیگوییم. عرض کردم: شما کدام آیه را میگویید؟ فرمود:
📃 نقُولُ «وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَى» الشَّفَاعَةَ وَاللَّهِ الشَّفَاعَةَ وَاللَّهِ الشَّفَاعَةَ.
☑️ ما این آیه را میگوییم که میفرماید: «و قطعاً پروردگارت به گونهای به تو (رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله) عطا خواهد کرد که خشنود شوی»، منظور شفاعت است، به خدا سوگند که شفاعت است، به خدا سوگند که شفاعت است.
📚تفسير فرات كوفی، ص ۵۷۱
#️⃣ #امام_باقر #حدیث_ناب #شهادت
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayat
🏴بدایت فقاهت
📚در کتاب عظیمالشأن جواهر الکلام قریب به شصت هزار فرع فقهی مطرح است؛ لذا فقها، فقه جواهری را ظهور تطوّر فقه قویمِ امامیّه میدانند.
مهم اینکه اگر روایات صادقَین علیهماالسلام در اختیار نبود این موسوعۀ کبری تشکیل نمیشد،
🔰 چرا که منظومۀ فقاهت دین به امام باقر علیهالسلام فتح باب شد و به حضرت صادق علیهالسلام به تمامیت رسید.
▪️بنابراین، شیعیان بدایت و شکوفایی فقه دین را مدیون امام باقر علیهالسلام هستند؛ «وَالْمَآثِرِ الْبَاقِرِیَّةِ».
🖋استاد محقق حاج آقای موسوی دامظلّهالوارف
#️⃣ #امام_باقر #کلام_ناب #شهادت
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayat
فقه ولایت
🔰 روزی تو خواهی آمد
💬حجة الاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری حفظهاللهتعالی:
❇️ یکی از کسانی که مناسب است برای تقرب به امامزمان عجّلاللهفرجه با او علقه و ارتباط حاصل شود، حضرت خضر علیهالسلام است.
📖 انسان، با فرستادن هدیه مانند قرائت قرآن، نماز و ... مورد عنایت آن بزرگوار قرار گرفته، به تدریج به سوی جامعترین الگو پیش خواهد رفت. آن بزرگوار، موجودی لطیف است، به قدری که طبق روایات، هرگاه یاد او شد، باید سلام کرد؛ زیرا در مجلس حاضر میشود؛ یعنی لطافت و سعۀ او تا این حد است که در عین تعلق به جسم و بدن مادی، احاطۀ او بیش از نوع مجردات است.
🔖 البته باید دانست که ارتباط با این وجود عزیز نیز رزقی الهی است؛ چرا که ایشان مظهر اسم «یا خفی» از اسمای الهی در میان اولیا است و میان ائمه علیهمالسلام نیز وجود حضرت مهدی عجّلاللهفرجه مظهر این اسم هستند.
اما در هر حال، این ارتباط، غیرممکن نیست؛ چهبسا دیدن ایشان سختتر از دیدن خود حضرت بقیةالله عجّلاللهفرجه نباشد؛ بلکه غالباً برای ملاقاتها و تشرفات واقعی به محضر حضرت ولیعصر عجّلاللهفرجه، ایشان باب هستند. در موارد متعددی دیدار حضرت خضر علیهالسلام مقدمه و به منزلۀ آمادگی برای دیدار حضرت بقیةالله عجّلاللهفرجه بوده است.
🪧این بزرگوار، کمتر مورد توجه و توسل قرار میگیرند؛ لذا مناسب است با تقدیم هدایای معنوی، با ایشان اُنسی حاصل کرد و از آن بهرهها برد. هر وقت فراغتی حاصل میشود و نیز باطناً تمایلی در انسان دیده میشود (به ویژه شبهای ماه رمضان) مناسب است با این تعبیر به آن بزرگوار درود فرستاد و عرض احترام کرد:
🤲«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَبْدِكَ وَوَلِيَّكَ خَضِرٍ النَّبِیِّ»
#️⃣ #جمعه #امام_زمان #کلام_ناب
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayat
🗓یوم الترویة، خروج سیدالشهداء علیهالسلام از مکۀ مکرّمه
🏴حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام قبلِ خروج از مکه چنین فرمودند:
مَنْ كَانَ بَاذِلًا فِينَا مُهْجَتَهُ وَمُوَطِّناً عَلَى لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ، فَلْيَرْحَلْ فَإِنِّي رَاحِلٌ مُصْبِحاً، إِنْ شَاءَ اللَّهُ؛
🖤 هر کس میخواهد خون دلش را در ما نثار کند و جان خود را برای دیدار با خدا مهیا سازد، باید فردا حرکت کند، چرا که اگر خدا بخواهد من هنگام صبح حرکت خواهم کرد انشاءالله.
📚نزهة الناظر، ص ۸۶
▫️شیعیان دیگر هوای نینوا دارد حسین
▪️روی دل با کاروان کربلا دارد حسین
#️⃣ #سیدالشهداء #حدیث_ناب
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayat
🤲الهی!
خانه کجا و صاحب خانه کجا؟
طائف آن کجا و عارف این کجا؟
آن سفر جسمانی است و این روحانی
آن سِیر آفاق کند و این سِیر اَنفس
آن مُحرِم میشود و این مَحرَم
آن لبیک میگوید و این لبیک میشنود
آن را کوه صفاست و این را روح صفا
آن درک مِنی آرزو کند و این ترک تمنا را
آن بهیمه قربانی کند و این خویشتن را
آن حلق رأس کند و این ترک سر
آن بهشت طلبد و این بهشت آفرین
لاجرم آن حاجی شود این ناجی
خنک آن حاجی که ناجی است.
📔الهی نامه/ علامه حسنزاده آملی رحمهاللهتعالی
#️⃣ #مفاخر_الشیعه #علامه_حسنزاده #حج
📌فقه ولایت در اینستاگرام و تلگرام
🆔 @feghhevelayat