صداهای اطراف در هم ادغام شده بودند و مثل یک سوت ممتد در گوشش پیچیدند. یک آن، اینطور شده بود. همهی آدمهایی که میشناخت، حسها، آرزوها و رویاهایش مثل یک پرِ سبک در فضا معلق شده بودند. از درون سبک شده بود، خودش را از همه چیز جدا میدید. فقط یک لحظه، حس کرد چیزی که نمیدانست چیست، همهی وجودش را در برگرفته است...
"هو معکم اینما کنتم"
@gharare_andishe
🔹مادری که معلم شد!
اشتباه نکنید این قصه ی یک مادر نیست که به استخدام آموزش و پرورش درآمده، حتی قصهی یک مادر هم نیست، قصهی این روزهای بیشتر مادران این سرزمین که نزدیک دوسال هست که معلم فرزندانشون هم هستند. نه از نوع معلم زندگی که قبل از این هم بودند، از نوع معلم ریاضی، فیزیک، علوم، هندسه و تمام درسهایی که شاید خودشون چندسال پیش با زحمت، خوندند و الآن خاطرهاش براشون زنده میشه.
زیاد سوزناکش نمیکنم، از جروبحثهایی که بین مادر و بچهها سر درس خوندن تو این چند وقت بگذریم، آزمایشی بود برای میزان تحمل مادران در امر آموزش مجازی. باخودم میگم ماهم این سالها وکتابها ومسئلهها رو گذروندیم، الان چی شده که توضیح دادنش برای یک دانشآموز اینقدر سخت شده.
اینجاست که قدر معلمان زحمتکش رو بیشتر فهمیدم، بعد باخودم گفتم من که این اندازه برای درسهای مادی و یاددادنش کمطاقت وبیحوصلهام، تا الآن چطور درس زندگی به فرزندم میدادم؟
اصلاً زندگی کردن و چطور زندگی کردن قابل تدریسه؟؟
🖊#ز_ش
@gharare_andishe
💠 علم پویا
🔹 بسیاری از بزرگان قبل از اینكه مطالعه كنند فكر می كردند! بعضی از اساتید ما كه نگاه می كردیم چند جلد كتاب بیشتر نداشتند؛ كتابخانه امام رضوانالله علیه اینطور بود، كتابخانه مرحوم علامه طباطبایی اینطور بود، اینها چند جلد كتاب بیشتر نداشتند. اینها بیش از آن مقداری که به كتاب مراجعه كنند و مطالعه كنند، فكر می كردند كه چه می خواهیم بگوییم؛ موضوع چیست، محمول چیست، نسبت چیست، بعد شروع می كردند به مطالعه كردن. اینطور نیست كه انسان همین كه وارد منزل شد كتاب پهن كند و كتاب ببیند، آن وقت این كتابی در می آید!
🔹 می بینید یك وقت كسی عوام است و درس خوانده، این مثل گُل های مصنوعی است كه او را معطّر كنند؛ یك وقت است نه، یك محقّق درسخوانده است، محقق درس خوانده تعاملی با كتاب دارد؛ یعنی یك مقدار فكر می كند، با فكر خود و عَرضه خود به سراغ كتاب می رود و با مؤلف گفتگو می كند، در نتیجه چیز خوبی به دست می آید می شود عالِم، نه یك عوام درسخوانده!
🔹 عالم كسی است كه فكر بكند و با صاحب كتاب تعامل و تدبّر داشته باشد تا یک محقّق بار بیاید. اگر محقّق بار آمد خودش هم می تواند كتاب بنویسد، می شود استاد بشود، نوآوری داشته باشد و حرف جدید داشته باشد، این می شود چشمه؛ اما اگر همه اش استخر بود و آب را از بیرون گرفت خب یك وقت باران نیامد یك وقت آب نیامد یا آن لوله آب بسته بود این خشك می شود؛ اگر از خودش چشمهوار بجوشد همیشه تر و تازه است.
💬آیتالله جوادی آملی
@gharare_andishe
زن، رشک حور بود و تمنای خود نداشت
چون آسمان نظر به بلندای خود نداشت
اسمی عظیم بود که چون راز سر به مهر
در خانهی علی سر افشای خود نداشت
@gharare_andishe
💎مادرِ شهید
اگر مادر را پناهی بدانیم که فرزندان در پس انس و الفت با او، رشد میکنند و میبالند و اگر مادری را صرفا طلب و تمنای تحقق گوهر وجودیِ میوههای زندگیاش بدانیم و بدانیم که در واقع فرزندان به عنوان ثمرات زندگیِ مادر همان طلب و تمنای محقق شدهی مادرند؛ پس مادرِ شهید به واقع کیست؟ کیست که میتواند در جایگاهِ مادرِ کسی که خود را برای خدا یگانه کرده، قرار گیرد؟
شاید در دنیای امروز که مدارِ مادری بر محور خواستهها و آرزوها و امیال شخص مادر است و پرورش فرزند در جهت تحقق هر چه بیشتر این خواستههاست، مادرِ شهید بودن یگانه گوهریاست که میتواند ما را از بنبستِ مادریهای خودبنیاد نجات دهد. مادرهایی که توانِ تمهید شرایط تحقق قصههای ازلی و ابدی فرزندان را ندارند و هیچ منظر وسیعی را مقابل چشمان آنها قرار نمیدهند و در دخمهی کوچکِ تحصیل و اشتغال و مقام و شهرت اسیرشان میکنند.
در مقابل، مادرِ شهید کسی است که خود، شهید است. مادریاش دمیدن روح در خانواده و خانه است، مثل آبی زلال جاریاست و بی دریغ وجودش را میبخشد؛ مثل هوایی پاک در همهجا حضور دارد و سینهها را از حضورش مالامال میکند، او در عین حال که همهجا هست و بسیار هم هست، اما در طلب و تمنای دیده شدن نیست، او قبل از هر چیز خود را برای معبودش یگانه کرده است و عاشقانه مادری میکند و این است که او شهید است و در نهایت قابلیتِ مادرِ شهید شدن را پیدا میکند...
@gharare_andishe
13.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مگر شوخی است؟ بار حقیقت را به دوش کشیدن!
تاریخ باید شهادت دهد که مادران این سرزمین چطور با عظمتشان این بار را به دوش کشیدند!
و این است زنده کردن آیات قرآن: "... إنّ منها لما یشقّق فيخرج منه الماء..."
و اشکی که با روضة هایشان از چشمه دل و از لای سنگلاخهای خودخواهی های ما روان میکنند، آب حیاتی است بر دل های خشکیده ما...
اعجازی از جنس حقیقت که حقیقت آیات را جلوه میدهد...
@gharare_andishe
🔰زن بما هُوَ زن!!!
از بس دور شدهام، انگار دستانم میلرزد برای نوشتنش!!! و زبانم لکنت میگیرد برای بیانش!!!
به راستی زن ب ماهو زن چیست؟؟ چیزی که به غیر از نسبتهایش باشد!! چیزی جدای از تعاریف روزمره و تکراریِ ما انسانها!!!
خودش فقط خودش!! بدون همهی حجابهای دست و پا گیر!
با تو هم دردم ای زن!!! با تویی که گم شده ایم!!! تو فقط هستی!! نمیتوانم برایت،، برایم،، تعریفی ارائه دهم.. نمیتوانم با واژگان سرِ خودم را شیره بمالم!! نمیتوانم برای رفع این گم شدنِ تعریف ،،،
حقیقت را نازل کنم!
تو هستی! مثل همهی هستها به دور از همهی تَعَیُناتی که برایش تعریف میکنیم ...
امّا این بار میخواهم بکَنَم تمام آنچه را که به عنوان هویت و تعریف برایمان قاب کردهاند و مانند پیله دورمان پیچیدهاند!!!
کنده شدنش با صدای دردی از اعتراض همراه است چرا که یک عمر چسبیدهایم به این تعاریف و همه قبولش کردهایم و نمیپذیریم غیر آن را و ناخلف است دانهی تازه جوانهزدهی ظریف بین وسعتی از بوته های خار ..حرفم دست رد میخورد شاید چون که زن امروز را با فقه و اصول شرع! و یا فمنیسم معنا نکردهام..
زن از همهی این بندها جداست.. خودش در خودش معنا میشود..
نمیخواهم دوباره در قابهای تکراری،،، تجدیدِ تعریفها را کنم.. نه !!!! اما مجبورم با مثالها دوباره کمی عقب جلو بروم تا بتوانم بگویم!!
گفتههایم تو را و مرا دوباره گیر میاندازد! من خودم هم سخت جان میکَنَم برای گفتنِ حرفی از جنسِ یافت!!
چگونه میشود یافتی را بدل کرد در کلمات و خودش را باز ارائه داد در همان وسعتش!!!
اما میگویم!! که تو چیزی فراتر از همهی گفتهها و شنیدههایی!!
امّا در خودیتت!!
در پاکیات که همیشه هست!!
در صداقتت!
مهربانیتت
لطفت
از خود گذشتگیت
خاضع بودنت!!
وابستگیات
لطافتت..
این ها جزیی از ملموسترین حالاتیست که از حقیقتت نمایان میشود اما باز هم تو فراتری!!!
فراتر از این مثالهای دست و پا گیر..و این منم عاجز از وصف حقیقت!!
همه ی آنچه را که فصل کردم و شرح دادم، اشارهایست به حقیقت ِزن!!
خودت فقط هستی در پاکیات بیهیچ تعریفی!!
این که بخواهم بگویم زن این باش!! تو این هستی!! نه!!.
اینها تمامش کذب محض است...
خودت خودت را نشان میدهی!! با ظهورت.
نمیدانم چقدر گمراهم و چقدر در راه!! اما وقتی تو فرزندت را در آغوش میگیری و از شیرهی جانت، جانی دیگر را متبلور میسازی، میفهمی حس حقیقت را!!!!!حقیقتی شیرین .. ملموس!!
جنس حقیقت اینگونه است.. همین قدر لطیف. همین قدر آشنا!! همین قدر روشن و همین قدر فراگیر!!!حسی مشترک بدون نظر به اعتقاد افراد ..حقیقت زن در پاکی اش، در بودنش، همهاش برایش روشن است !! و خودش فی الذاته می یابدش!! اما گمش کردهاند، با تعاریف اعتباری. با تعاریف انتسابی!!!با مِتُدهای من درآری خودشان!!
و إن، هاج و واج بین همهی تعاریف با بُهت، دنبالِ خودش میگردد...
تو خودت هستی!!!ای زن!!
زلال، روان، جاری، ساری، حیاتبخش،
چون آب.. و همه به تو و حقیقت خودت محتاجاند..که باشی در خودیتت.. و اگر حقیقت آب را بگیرند و در ویترینهایی جدید شکیلش سازند، دیگر آب نیست که هیچ !!!!!!همه هم از نبود حقیقتش به تَقلی میافتند!! و نمیتوانند با اعتباریاتش اُنس گیرند و راه به جایی ببرند!!
و تازه میفهمند حقیقتش در همان بودنش پرواضح است..
و امروز زن هم در خودش پرمعناترین واژهی حیات و هستی بخشترین هستِ این روزگار است و بس!
پ.ن
تمام وجودم بداهت حقیقت زن را فریاد میزند..به واژه که میرسم برای گفتن به نفس نفس میاُفتم!! بس که سخت باید بچِپانمش در گفتنها!!! و چقدر کم میآورم برای نمایشِ خودش در آنچه که هست!!
#هویتِ_زن
#گمشدگی
🖊#مهدیهسادات_فیاض
@gharare_andishe
مادر؛ کلمه ای است که شاید همان راز ورود ما به جهان دینی باشد جهانی که در آن خدا با بشر سخن می گوید و انسان خود را در آغوش او احساس می کند.
شاعر و متفکر و پیامبر همه گویی سخن مادرانه و امی وار دارند سخنی که از قلب آغاز می شود و همان سخن وجود است.
و مگر نه این است که جهان اسلام نتوانست سخن ام ابیها را بشنود و از آن به بعد نتوانست خود را د رآغوش رحمت الهی جستجو کند و کینه ورزان و مدعیان دروغین خودرا برجهان اسلام تحمیل کردند.
آری ملتی که به سخن مادرانه و امی وار گوش نمی دهد و گوشش بدنبال سخنان پرطمطراق و تحلیلهای پیچیده می گردد باید مهیای ویران شدن جهانش باشد.
ولادت حضرت زهرا (س)بشارتی است بر آنکه خداوند اگر پیامبر را از میان ما می برد اما مادر را برای ما می گذارد مادری که سخنش همان سخن پیامبران است.
گویی هر فرزند در دامان پیامبری که سخن حق را به جان می شنود بزرگ می شود .
مگر نه این است که فرموده اند زنان با تولد فرزند به مقام شهید نائل می شوند و شهید یگانگی با حق است.
@gharare_andishe
12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈••✾•🌺•✾••┈
شاعر و متفکر و پیامبر، همه گویی سخن مادرانه و امي وار دارند؛ سخنی که از قلب آغاز می شود و همان سخن وجود است...
ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها، بشارتی است بر آنکه خداوند اگر پیامبر را از میان ما میبرد، اما مادر را برای ما می گذارد. مادری که سخنش همان سخن پیامبران است.
🎥ببینید:#مادر
@gharare_andishe
در دنیایی زندگی میکنیم که به اقرار بسیاری از متفکران، آدمی در دامان بحرانها و تنگناهای نفسگیر به سر میبرد و بدون آنکه خود متوجه آن باشد حیران و سرگردان در جستوجوی ماوایی است، تا کنار آن آرامش یابد و به دنبال راهی است تا از حیرانی و گمشدگی نجات یابد؛ برای رهایی از سرگردانیاش خود را مشغول راههای پیچ در پیچ و علوم مختلف کرده تا کامیاب شود و چه بسا که هر چه بیشتر پیشرفته، کمتر یافتهاست و آشفتگیاش فزون گشته است.
شاید "مادر" و سخنِ او بتواند راهی به سوی نور و رهایی از ظلمتِ تنهایی و سرگردانی در این جهان باشد؛ مادر؛ که از اعماق وجود میگوید و با زبان مهر و محبت، به فزرندان خود راه را مینمایاند.
حضرت زهرا (س) به مثابه مادرِ خلقت در جایی معنی میشوند، که با ایستادن در بزنگاه وجود، درون ما را به سخن میآورند و با زبان امیوار به راهی اشاره میکنند تا با پیمودنِ آن به سر منزل مقصود رهنمون شویم.
#سخن_مادری
@gharare_andishe
.
ساقی علی است، کوثر جوشان حق تویی
🔰 در ایام ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها؛
💎 در برابر آینه، تفکر در مأوای سوره کوثر
#نشست_اول
📆 شنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۰
ساعت ۱۵:۳۰
لینک ورود آنلاین به جلسه
https://dialog.sohasima.ir/ch/soharoom
@soha_sima
.
...خوش داشت مادری را شیدا بیافریند...
🔸 رحمت بی انتها
💎 گفتگو پیرامون بيانات رهبر انقلاب درباره زنان شهید
#نشست_دوم
📆 یکشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۰
ساعت ۱۰:۳۰
لینک ورود آنلاین به جلسه
https://dialog.sohasima.ir/ch/soharoom
#نامی_آشناتر_از_نام_زهرا_سراغ_نداشتیم
@soha_sima