دموکراسی و مکتب اقتصادی شیکاگو علیه هم سنگر گرفتهاند
🔸اظهارات جسورانه فوکویاما خیلی زود بیاعتباریاش را در چین نشان داد. دو ماه پس از سخنرانی او یک جنبش دموکراسیخواهی در پکن فوران کرد و اعتراضات تودهای و تحصنها میدان تیانآنمن را فراگرفت. فوکویاما مدعی بود که اصلاحات دموکراتیک و "اصلاحات بازار آزاد" روندهایی تواماناند و تلاش برای تفکیک آنها از یکدیگر بینتیجه خواهد بود.
🔸اما این درست عکس کاری بود که دولت چین انجام داده بود: دولت چین سخت در تلاش بود که مقررات حاکم بر دستمزدها و قیمتها را از میان بردارد و به ایجاد بازار آزاد کمک کند اما سخت مصمم بود که در برابر درخواست برگزاری انتخابات و برقراری آزادیهای مدنی مقاومت کند. از سوی دیگر تظاهرکنندگان خواستار دموکراسی بودند اما به حرکت دولت در جهت سرمایهداری بیقید و شرط اعتراض داشتند و این حقیقتی است که عمدتا در مطبوعات غرب انعکاس نداشت.
🔸 در چین مانند تمام کشورهای پیش گفته، دموکراسی و "مکتب اقتصادی شیکاگو" همراه با یکدیگر به پیش نمیرفتند بلکه در دو سوی میدان تیان آنمن علیه هم سنگر گرفته بودند.
🔸در اوایل دهه ۱۹۸۰ دنگ ژیائوپنگ، رهبر چین نگران بود که مبادا رویدادهای اخیر لهستان که به کارگران اجازه میداد جنبش مستقلی شکل دهند و انحصار قدرت حزب را به چالش کشند، در چین هم تکرار شود. علاوه بر این او با شور و علاقهای فراوان، به تبدیل و تحول اقتصاد کمونیستی به یک اقتصاد شرکت محور پایبند بود. سال ۱۹۸۰ از میلتون فریدمن دعوت کرد به چین سفر کند و برای صدها نفر از کارمندان بلندپایه دولتی، اساتید و اقتصاددانان حزبی درباره اصول بنیادی نظریه "بازار آزاد" تدریس کند.
#دکترین_شوک ۷۲
@haad1442
هدایت شده از بیداری ملت
❌ اقتصاد دانان بیمار
دلار در ۲۵ سال اخیر ۱۰۰ برابر شده ولی اقتصادنادانان میگن قیمتها دستوری پایین مونده و حرف از دررفتن فنر میزنن!
#مکتب_گرانکن
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از حسین زمانی میقان
دلاریسازی و جهانیسازی (بخوانید رهاسازی) قیمت مواد اولیه ایرانی برای ایرانیان، کسری بودجه دولت ایران را به ارمغان آورده...
#دلارزدایی
@hzamanim
هدایت شده از خبر فوری سراسری
:
♨️مژده دهید: اقتصاد دستوری پایان یافت؛ قیمتها آزاد شد!
روی سخنم با رفقای حزبالهی هست که دم از ولایتمداری میزنن اما حرفهای امامشون رو درک نمیکنن و سنگ اقتصاد آزاد رو به سینه میزنن.
اقتصاد آزاد این شکلیه عزیزان من!
دقیقا همون چیزی که رهبری معظم درباره اقتصاد آزاد فرمودن:
"اقتصاد لیبرال و آزاد، یعنی آزاد برای سرمایهدار، اما زندان و حبس و فشار برای طبقه مظلوم و فقیر".
قیمت نفت و گاز و فلزات و محصولات پتروشیمی و پالایشی که قبلا آزاد شده بود و در حال حاضر طبق قیمتهای جهانی داره تعیین میشه!
قیمت دلار هم که قبلا آزاد شده بود و همینجوری داره پر میکشه!
چهار قلم کالای مرتبط به سفره مردم قیمتش کنترل میشد که اونم الحمدلله آزاد شدددد!
حالا جشن بگیرید دیگه اقتصاد آزاد شددد!
بنزین هم آزاد بشه دیگه نور علی نور میشه!!!
جالبه با آمریکا داریم میجنگیم اما همزمان دراقتصادمون داریم به نسخه مسموم اونها عمل میکنیم.
آقایان امنیتی باور کنید چنین تصمیماتی مشکوکه!
۴ قلم نمیخواد! وقتی شیر گرون بشه تمام فرآورده های شیری از پنیر و ماست گرفته تا کیک تولد و خامه و...همه گرون میشه.
تکذیب کردن؟
برید سوپری سر کوچه بپرسید!
من پرسیدم...🙂
مشکوکه آقا مشکوکه!
در این وضعیت، این نوع تصمیمات مشکوکه...
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
🔴 انتقاد یک اقتصاددان به سیاست افزایش قیمتها در دولت
🔸 حسین راغفر: قیمت برخی اقلام لبنی در هفته گذشته رشد ۱۰۰ درصدی داشته
🔸افزایش قیمت گوشت، مرغ، آب، برق و سایر کالاهای اساسی و همچنین ارز در دستور کار دولت است
🔸۵۴ درصد کودکان در سیستان و بلوچستان دچار سوء تغذیه هستند
🔸اقتصاد ایران بعد از جنگ تحمیلی، بر مفروضات غلطی استوار شد.
🔹بعضی از دوستان گله می کنند که دولت هنوز کار خود را شروع نکرده، چرا این اعتراضات صورت می گیرد، باید به آنها گفت ما 35 سال است که این سیاستهای فعلی را تجربه کردیم، بنابراین نتایج آن از پیش کاملا روشن است. در این 35 سال هم تذکرات مکرر داده شده، اما هیچ یک از آنها شنیده نشده و به کار گرفته نشده است. طی این 35 سال گذشته با وجود تغییرات بزرگ در جهت دهی دولتها، سیاستهای اقتصادی آنها هیچ تغییری نکرده و کماکان علی رغم تغییر در دولتها، همین #سیاست_های_نئولیبرالی آزادسازی اقتصاد کشور، #آزادسازی_قیمتها و فراموش کردن و نادیده گرفتن فرصتهای رشد تعهد شده توسط حاکمیت دنبال شده است.
🔹امروز درآمد ۸۰ میلیارد دلاری فروش منابع طبیعی کشور و همچنین صادرات کالاهایی که ناشی از استفاده از یارانه ها و منابع است، قادر به تامین نیازهای اساسی جامعه نیست و ما با مشکلات جدی در زمینه خدمات سلامت، دارو، آموزش و تغذیه روبرو هستیم و با کمال تاسف یک میلیارد دلار در دولت به واردات خودروی لوکس تخصیص داده می شود.
🔹کسانی که از درون قدرت به ثروت رسیدند سیاستهای کلان را کنترل می کنند، و هم صاحبان ثروت هستند و خود، فرزندان، اقوام، نزدیکانشان و همپالگی های سیاسی شان از آن بهره می برند
لینک متن کامل این سخنرانی👇
https://ires.ir/news/%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%ac%d9%85%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86%d8%9b/
هدایت شده از خبر فوری سراسری
دوستان میپرسن که اجرای سیاستهای نئولیبرال از کی شروع شده؟
جواب: بلافاصله پس از جنگ تحمیلی، گرفتار نئولیبرالیسم شدیم!
این، عکس روی جلد سند برنامه تعدیل هست که با همکاری صندوق بینالمللی پول در دولت آقای هاشمی رفسنجانی نوشته شد، و تا الان هم همین داره اجرا میشه. دولت اصولگرا و اصلاح طلب هم نداشتیم!
جالبه که مهر سری روی سند زدن!
سوال اینجاست که چرا یه برنامه اقتصادی باید مهر سری بخوره روش؟
با همکاری یه نهاد آمریکایی برنامه اقتصادی نوشتن بعد روش مهر سری زدن!
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
شوکدرمانی بیشتر و نه کمتر راهکار میلتون فریدمن برای چین
🔸تعریف فریدمن از دموکراسی که در آن آزادیهای سیاسی در قیاس با آزادی بیقید و شرطِ تجاری، امری غیر ضروری ست، به خوبی با دیدگاه حزب کمونیست مطابقت داشت.حزب میخواست عرصه اقتصاد را به روی مالکیت خصوصی و مصرفگرایی بگشاید و عنان قدرت را در چنگ خود همچنان حفظ کند. با این کار تضمین میشد که هنگامی که داراییهای دولتی چوب حراج میخورد، مسئولان حزبی و بستگانشان بهترین معاملات را به نفع خود به چنگ میآورند و در صفِ معاملات سودآور، نفرات اول خواهند بود.
🔸مدلی که دولت چین قصد اجرا داشت، نزدیک به مدل شیلیِ زمان پینوشه بود: بازارهایی آزاد همراه با کنترل سیاسی استبدادی که با سرکوب و مشت آهنین تحمیل میشد.
در سال ۱۹۸۳ آنگاه که دنگ ژیائوپنگ دروازههای کشور را به روی سرمایهگذاری خارجی گشود و از حمایت دولت از کارگران کاست، دستور داد یک نیروی ۴۰۰ هزار نفره پلیسِ مسلح یعنی یک جوخه سیار ضدشورش تشکیل شود که وظیفهاش درهم شکستن همه مظاهر جنایات اقتصادی کذایی (یعنی اعتصابات و اعتراضات) بود. این جوخه مجهز به بالگردهای آمریکایی و داغگر برقی مخصوص احشام بود.
🔸سپس دولت شروع به واگذاری داراییهای دولت به افراد حزب کرد. کنترل قیمتها حذف شد و قیمتها صعود کردند. امنیت شغلی حذف شد و امواج بیکاری ایجاد شد. نابرابریهای عمیقی بین برندگان و بازندگان واگذاریها در چین جدید شکل گرفت. اصلاحات کذایی رمزی برای تبدیلِ مقامات حزبی به غولهای عرصه تجارت شده بود.
🔸در برابر فساد گستاخانه و پارتیبازیهای درون حزبی خشم عمومی در حال اوجگیری بود. با به خطر افتادن تجربه بازار آزاد میلتون فریدمن یک بار دیگر برای تایید بازار آزاد به چین دعوت شد، درست مثل زمانی که بچههای شیکاگو و پینوشه با راه افتادن شورش داخلی علیه برنامهشان در شیلی در سال ۱۹۷۵ خواستار حضور و کمک او شده بودند.
🔸فریدمن در حضور رسانههای رسمی دولتی دو ساعت تمام با دبیرکل حزب، دبیر کمیته شانگهای در حزب و رئیسجمهور آتی چین دیدار کرد و همان توصیهای را به آنها کرد که به پینوشه گفته بود: "در مقابل فشارها تسلیم نشوید. تاکید من بر ضرورت خصوصیسازی و بازارهای آزار و اهمیت لیبرالیزه کردنِ یکباره و ضربتی است. شوکدرمانیِ بیشتر و نه کمتر ضروری است. گامهای اولیه اصلاحات در چین موفقیتآمیز بوده و چین میتواند با اعتماد بیشتر به بازارهای آزاد خصوصی به پیشرفتهای بیشتری برسد."
#دکترین_شوک ۷۳
@haad1442
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
🔻 آیتالله میرباقری:
ما باید دنبال رسیدن به یک صلح حقیقی و پایدار باشیم، نه یک صلح شکننده و توهّمِ صلح.
در جامعۀ انسانی باید صلح حقیقی واقع شود و اگر جنگی یا جهادی وجود دارد، حتماً مقدمۀ رسیدن به صلح پایدار است. جهادها برای رفع موانع صلح هستند. باید موانعی که بر سر یک صلح پایدار و استوار وجود دارد را از بین برد.
#تئوری_مقاومت
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از بیداری ملت
❌ مطالبات شبکه جنگ رسانه ای اصلاحات در شرایط جنگ با اسرائیل
▪️تعیین قیمت ارز به بازار سپرده شود
▪️قیمت انرژی (بنزین، برق و...)آزاد شود
▪️فیلتر سکوهای اطلاعاتی دشمن برداشته شود
▪️جلوی بیحجابی و رواج فساد و فحشا را نگیرید
⏪دشمن اتاق جنگ و فتنه انگیزی در داخل کشور را درون اردوگاه اصلاحات بپا کرده است...
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از monem_ps فلسطین 🇵🇸🇮🇷
عجله نكنيد،مطالب رسانههای عبری منتشر نکنید
هوشیار باشید
@monem_ps
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
29.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند جمله درباره گرانی شیر و برگزاری کنسرت
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 جنگ جدید به سبک صهیونیست ها!
اول ترور شخصیتی
سپس ترور فیزیکی!
بی وجدانها!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
بازار آزادِ زورکی
🔸چند ماه پس از سفر میلتون فریدمن به چین، اعتراضات سختتر و رادیکالتر شد. این اعتراضات تاریخی تقریبا همه جا در رسانههای غربی به عنوان برخوردی بین دانشجویان مدرن و آرمانگرا که خواستار آزادیهای دموکراتیک به شیوه غربی بودند و خودکامگان محافظهکارِ خواستار حفظ حکومت کمونیستی تصویر میشد.
🔸اما حقیقت را سازماندهندگان اعتراضات در کتب خود بیان کردند. از جمله کتاب نظم نوین چین بیان میکند که آنچه اعتراضات را برافروخت نارضایتی عمومی از تغییرات اقتصادی بود یعنی کاهش دستمزها، افزایش قیمتها و ایجاد بحران اخراج کارگران و بیکاری. این تغییرات فینفسه اعتراض علیه اصلاحات اقتصادی نبود، بلکه علیه ماهیت دقیقا فریدمنیِ اصلاحات یعنی سرعت اصلاحات، بیرحمی اصلاحات و روند شدیدا ضددموکراتیکِ اصلاحات بود. درخواست برگزاری انتخابات و آزادی بیان از سوی معترضان دقیقا به همین اختلاف نظر اقتصادی مربوط میشد.
🔸روز سوم ژوئن ۱۹۸۹ تانکهای ارتش به سوی معترضان هجوم آوردند و جمعیت را به رگبار بستند. سرکوبهای مشابهی به طور همزمان در سراسر کشور صورت گرفت. بین دو تا هفت هزار نفر کشته شدند، سیهزار نفر مجروح شدند. مثل آمریکای لاتین، شدیدترین سرکوبها متوجه کارگران کارخانهها شد که بیشتر از هر قشر دیگری تهدیدی مستقیم علیه سرمایهداری بیقیدوشرط بودند. بیشتر بازداشتشدگان و اعدامیها از کارگران بودند.
پنج روز پس از آن سرکوب خونین، ژیائوپنگ، طی نطقی معترضان را تفالههای اجتماع خواند و تعهد حزب به شوکدرمانی اقتصادی را مورد تاکید مجدد قرار داد و گفت: "هیچ اشکالی به اصول بنیادی سیاست درهای باز وارد نیست و اگر خطایی بوده به این بوده که این اصول به طور کامل اجرا نشدهاند"
در سه سال متعاقب حمام خونِ آن سال، دروازههای چین به روی سرمایهگذاری خارجی گشوده شد و سراسر کشور منطقه ویژه آزاد شد.
این موج اصلاحات بود که برای تقریبا همه شرکتهای چندملیتیِ روی کره زمین، چین را به بیگارخانه جهان برای کارخانهها تبدیل کرد. هیچ کشوری سودآورتر از شرایط چین پیشنهاد نمیکرد: مالیاتها و تعرفههای سبک وارداتی، مسئولان فاسدِ رشوهگیر و نیروی کار ارزان و فراوان که به سبب هراس از سرکوبهای خشن تا سالهای سال، ریسک درخواستِ دستمزد مناسب با ایجاد حتی ابتداییترین ضوابط ایمنی در محل کار را نخواهد کرد.
#دکترین_شوک ۷۴
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨اندر حکایت کاهش فاصله نیما و آزاد
وقتی یک مقام سیاسی در تربیونهای عمومی سخن میگوید، انتظار افکار عمومی این است که مرتبط با مسائل ملی و منافع عمومی، خبر یا تدبیری از او بشنود؛ چشم اندازی برایش ترسیم شود و در دلش امید جوانه بزند...
از این زاویه، به این فرمایشات یک مقام اجرایی دقت بفرمائید: «کاهش قیمتگذاریهای دستوری و شکاف نرخ ارز نیما و بازار برای حذف رانت و کاهش سوء تخصیص منابع در دستور کار دولت است».
این جملات، آیا اساسا برای افکار عمومی قابل فهم است؟ مردم عادی که صحبت وزیر را از رسانه ها می شنوند، آیا میدانند نرخ ارز نیمایی چیست؟ نرخ ارز بازار چیست؟ کاهش شکاف این دو به چه معنی است؟ در نتیجه کاهش شکاف نرخ ارز نیما و نرخ ارز بازار چه اتفاقی قرار است برای زندگیشان بیفتد؟
پاسخ این سوالات قطعا خیر است! به همین دلیل است که باید گفت وزیر اقتصاد دولت چهاردهم با مردم سخن نمی گوید. برای مردم چشم انداز ترسیم نمی کند، در دل مردم امید ایجاد نمی کند. اما مخاطب این سخنان اگر مردم نیستند، چه کسانی هستند؟ مردم کجای این سیاست اعلامی هستند؟
مخاطب وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، «دلارداران و دلاریفروشان» هستند. دلارداران، یعنی کسانی که از طریق صادرات، درآمد ارزی کسب میکنند. دلاریفروشان نیز یعنی کسانی که محصولات خود را در داخل کشور به قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار می فروشند.
ترجمه سخنان وزیر اقتصاد این است:
1- دلارداران عزیز در جریان باشند میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که دلارهای حاصل از صادرات خود را که در حال حاضر به قیمت 47 هزار تومان به واردکنندگان میفروشید، بتوانید با قیمتی نزدیک به 63 هزار تومان (نرخ بازار) بفروشید. یعنی اگر 100 میلیون دلار صادرات کردهاید، میتوانید این 100 میلیون دلار را بجای اینکه به قیمت 4700 میلیارد تومان (هر دلار 47 هزار تومان) بفروشید، حدود 6000 میلیارد تومان بفروشید(هر دلار 60 هزار تومان). اینجاست که ناقابل 1300 میلیارد تومان بدون اینکه چک و چانه ای بزنید، کاسب می شوید.
2- دلاری فروشان عزیز در جریان باشند که به زودی می توانند قیمت جهانی محصولات خود را که اینک در دلار 47 هزار تومان ضرب کرده و به ملت می فروشند، به زودی در دلار 60 هزار تومان ضرب کنند. یعنی اگر، برای نمونه، هر تن مس را که قیمت جهانی اش 9600 دلار است و شما در دلار 47 هزار تومان ضرب می کنید و هر تن را حدود 450 میلیون تومان به ملت ایران می فروشید، به زودی می توانید در دلار 60 هزار تومان ضرب کنید و هر تن را 576 میلیون تومان بفروشید و صفا بفرمائید. اگر مدیرعامل یک شرکت فولادی هستید، می توانید بخشی از این سود را خرج کنسرت کنید و هم مشهور شوید و هم محبوب شوید.
اما اتفاقی که برای مردم می افتد و وزیر اقتصاد آن را توضیح نمی دهد؛
1- تمام اقلام وارداتی کشور که با دلار نیما وارد می شوند (همه چیز بجز بخشی از کالاهای اساسی)، با افزایش نرخ دلار از نیما به نزدیکی! آزاد، متناسب با میزان افزایش نرخ دلار گران میشود.
2- تمام محصولاتی که از مواد پتروشیمی و فلزات داخلی تولید می شوند، به دلیل اینکه به دلار به داخل فروخته می شوند، برای تولیدکنندگان و نهایتا مصرف کنندگان گران خواهد شد.
پیوست رسانهای
این پروژه، یک پیوست رسانهای دو ستونی دارد. در یک ستون، فاصله نرخ ارز نیما با بازار آزاد، عامل رانت و فساد و قاچاق معرفی میشود. در ستون دوم، علت گرانیها، نقدینگی و جنگ و تحریم معرفی میشود.
یک پیوست اجتماعی هم هست و آن، دعوت مردم به کنسرت است که سرگرم شوند و شعر «خر برفت» را هم بخوانند (ماجرای خر برفت را از اینجا بخوانید)...
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
🎥واگذاری معدن بزرگ سنگ آهن سنگان به بخش خصوصی
🔸در سکوت کامل خبری معدن سنگ آهن سنگان که جز بزرگترین معادن سنگ اهن دنیا می باشد در حال واگذاری به بخش خصوصی است
🔹این واگذاری که در گذشته دو بار قرار بود اتفاق بیفتد با مخالفت و پیگیری های نمایندگان وقت و بزرگان منطقه لغو شد.
🔸سنگ معدنی که سالانه میلیاردها تومان به خزانه دولت پرداخت می کند و با نود درصد بهره وری اقتصادی در دوران تحریم یکی از موفق ترین بخش های اقتصادی دولت است و سهم بزرگی در رفاه مردم منطقه دارد نباید به بخش خصوصی واگذار شود و مردم منطقه را از نعمت های عمومی محروم کند و سود را به جیب سودجویان بخش خصوصی بریزد.
🔹 نماینده سابق خواف و رشتخوار در نامه ای به وزیر صمت وقت فاطمی امین به تفصیل به دلایل لزوم دولتی ماندن این بخش اشاره کرده که در اینجا می توانید بخوانید..
🔸در این روزهای پر حادثه سودجویان بهترین فرصت را برای واگذاری این معدن به بخش خصوصی پیدا کرده اند که امیدواریم با هشیاری نمایندگان مجلس و دولت مانند دو بار قبلی سنگشان به هدف نخورد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
آفریقای جنوبی پیش از نئولیبرالیسم
🔸مردم آفریقای جنوبی به مدت ۳۵ سال تلاش کرده بودند و علیه آپارتاید مبارزه کرده بودند. کنگره ملی آفریقا را شکل داده بودند و اصول اعتقادات مورد قبول خود را در "منشور آزادی" بیان کرده بودند. نلسون ماندلا حالا در ۱۹۹۰ هفتاد و یک ساله بود و همچنان در زندان بود و رژیم آپارتاید در بیرون در حال فروپاشی بود.
🔸منشور آزادی چه میگفت؟ منشور آزادی از حق همه آحاد ملت برای داشتن کار، مسکن مناسب، آزادی اندیشه و رادیکالتر از همه حق سهیم بودن در ثروتهای این غنیترین کشور آفریقا _که علاوه بر سایر ثروتها دارای بزرگترین معادن طلای جهان است_ صیانت میکرد. منشور میگفت ثروت ملی کشور، میراث ملت آفریقای جنوبی، باید به مردم بازگردانده شود، مالکیتِ منابع معدنیِ زیرزمینی، بانکها و صنایع و واحدهای تجاری نیز باید تماما تحت کنترل بخش دولتی قرار گیرد. در یک کلام منشور میگفت: "حکومت از آن مردم است"
🔸به مدت سه دهه دولت آفریقای جنوبی که تحت سلطه سفیدپوستان بریتانیاییالاصل و آفریکانرهای هلندیالاصل بود، فعالیت کنگره ملی آفریقا را ممنوع کرد.
🔸آپارتاید صرفا یک نظام سیاسی نبود که به سیاهان حق رای نمیداد و حق رفت و آمد آزادانه را از آنها میگرفت، بلکه یک نظام اقتصادی بود که نژادپرستی را به عنوان وسیلهای برای اجرای تمهیداتی بسیار سودآور به کار میگرفت: یک گروه نخبه کوچک سفیدپوست قادر به انباشتن سودهایی هنگفت از معادن، مزارع و کارخانههای آفریقای جنوبی بود زیرا که از مالکیت اکثریتِ بزرگِ جلوگیری میشد. اکثریتی که مجبور بود نیروی کارش را به بهایی بسیار نازلتر از ارزش واقعی در اختیار گذارد و اگر جرئت سرپیچی مییافت، مورد ضرب و شتم قرار میگرفت و به زندان انداخته میشد و حتی کشته میشد.
🔸 در دهه ۱۹۸۰ نسل جدیدی از جوانان مبارز ظهور کردند و منشور آزادی را در دستور کار قرار دادند. در ۱۹۹۰ نلسون ماندلا بالاخره از زندان آزاد شد و کنگره ملی آفریقا حاکمیت آفریقای جنوبی را بدست گرفت.
#دکترین_شوک ۷۵
@haad1442
بیتوجهی به اقتصاد در هیاهوی سیاست.
🔸 ماندلا بلافاصله پس از آزادی باید هدایت ملتش برای کسب آزادی را در دست میگرفت، ضمن آنکه باید از وقوع یک جنگ داخلی و فروپاشی اقتصادی پیشگیری میکرد که احتمال موفقیت در آنها ضعیف به نظر میرسید. آفریقای جنوبی تجربه کشور همسایه یعنی موزامبیک را در سال ۱۹۷۵ دیده بودند.
🔸در موزامبیک هنگامی که جنبش استقلالطلب به حاکمیت استعماری پرتغالیها بر آن کشور خاتمه داد، کابوسی را از سر گذراند. پرتغالیها هنگام ترک موزامبیک، با غیظ و کینهتوزی، در مسیر حرکت پله برقیها سیمان ریختند، تراکتورها را خرد کردند و هر چیز را که میتوانستند حمل کنند همراهشان بردند.
🔸 کنگره ملی آفریقا برای اجتناب از تکرار چنین کابوسی، مذاکراتی را با حزب ملیِ حاکم بر آفریقای جنوبی آغاز کرد. این مذاکرات برای انتقال نسبتا صلحآمیز قدرت بود ولی موفق نشد حاکمان دوره آپارتاید را هنگام خروج از قدرت از کینهجویی و ایجاد دردسر باز دارد.
🔸حاکمان سفیدپوست آفریقای جنوبی بر خلاف همقطارانشان در موزامبیک، اینجا و آنجا سیمان نریختند. خرابکاری آنها هر چند که همانقدر فلج کننده بود اما جزء به جزء منطبق بر مذاکرات تاریخی آنها و کنگره ملی آفریقا بود. مذاکراتی که در دو سطح انجام میگرفت. یکی سیاسی و دیگری اقتصادی. بالطبع بیشتر توجهات بر جلسات سیاسیِ پرسروصدا بین ماندلا و رهبر حزب ملی معطوف بود و مذاکرات اقتصادی کمتر جلب توجه میکرد. حزب نخبگان سفیدپوست تمام توان و ابتکارش را صرف مذاکرات اقتصادی کرد.
#دکترین_شوک ۷۶
@haad1442
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
زیرساختهای مالی حزب الله را میزنند و جریان مالی ما را مسدود میکنند تا دست برتر را در جنگ نظامی داشته باشند.
یعنی اگر نگوییم جنگ، جنگ اقتصادی است، دست کم اقتصاد از مهمترین ابعاد جنگ است.
ما در عرصه اقتصاد چه میکنیم؟ با اعتقاد به مکانیزم بازار، فشار را به مردم منتقل میکنیم.
@DrRezaGholami
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مگر وعده نمیدادید که اگر ارز ۴۲۰۰ حذف شود، ارز تک نرخی میشود و تمام مشکلات عالم حل میشود؟ چرا پس از حذف ارز ۴۲۰۰ ارز به ۵۰ هزار تومان جهش یافت و اینک میگویید ارز ۲۸۵۰۰ حذف شود؟ چه تضمینی وجود دارد که پس از حذف ۲۸۵۰۰ ارز در بازار ۱۰۰ هزار تومان نشود؟ چرا دست از سر مردم برنمیدارید؟
@syjebraily